En grå fredagsförmiddag

Datum: 2009-10-30 Tid: 12:42:01
Dagen började jag med en powerwalk på 1 tim och 20 min tillsammans med min hurtiga mormor på Granberg. Trevligt att gå en annan runda än den jag brukar gå, se lite annat även om vi gick i både skog och på leriga vägar ute på landet...skönt att man kom ut och rörde sig idag igen.

Fick ett samtal av Aina från Kosmetisk Kirurgi hon hade lite trevliga nyheter att komma med, hon, jag och en annan tjej ska ses och ha möte i nov. Prata om ett ev samarbete i framtiden...det ser jag fram emot. Det kan ju bli bra tror jag. Aina är så mysig och härlig, tycker verkligen om henne och det verkar ju vara ömsesidigt =)

Har nyss varit och solat i 20 min och sitter nu hemma och funderar på vad jag ska hitta på? Helena slutar jobba kl 13.00 får se om hon pallar sig ner eller inte. Här hemma är det kaos, pappa och hans polare står nere i källaren i pappas studio och för en massa oväsen. Spelar gura, sjunger och lallar....ucsh vad det låter, jag kan nästa inte tänka. Tror nästan att jag får åka bort en stund tills de är klara........huvudvärk!

Tv-kväll i soffan

Datum: 2009-10-29 Tid: 19:04:57
Sov jätte bra i natt, ville inte kliva upp....ute var det grått och trist. Så jag låg kvar och drog mig, tittade på Nyhetsmorgon innan jag käkade frulle.

Satte mig sedan och jobbade, gjorde en massa bokföring, fakturor mm åt pappa, som han behövde hjälp med medans han höll på med annat. Så då har man tjänat lite pengar idag ;) trevligt!

Fick besök av farfar och det är ju inte varje dag man träffar honom, så vi fikade en sväng och mitt i det så dök mamma upp. Hon mådde inte så bra så hon hade slutat tidigare, så hon bäddade ner sig på ena sidan av soffan och jag på den andra och så tittade vi på en film tillsammans. När man inte är i toppskick och vädret är skit då kan man göra det med gott samvete.
Vi såg filmen "Downloading Nancy".






Om filmen:

Nancy är fast i et liv av tråkiga rutiner och ett kärlekslöst förhållande med den golfbesatta Albert. För att fly från allt det så anlitar hon en yrkesmördare över internet som ska mörda henne. Vad hon inte förväntade sig var att hon skulle bli kär i Louis, mördaren som har tagit jobbet.

Så tyckte jag:
Maria Bello spelar mkt bra som den destruktiva Nancy, en mkt deprimerad film men ändå väldigt bra. Historian är baserad på en sann historia. En mycket stark film som då och då blir väldigt jobbig att titta på pga starka scener. Mikael Nyqvist dyker också upp ibland, men har en rätt menlös roll tyvärr.

+++

Ikväll blir det tv-kväll igen, ska titta på bla "Mammas pojkar", där de idag får veta en massa smaskigheter om några utav tjejerna som är med. Det får man inte missa =)
"Ett fall för Louise" är också viktigt, kl 21.30 på svt1.....eftersom jag har sminkat =)
Det följs av "Debatt" där bla bloggaren Kissie och Linda Rosing och Lulu Carter från Äntliga hemma ska diskutera plastikkirurgi.



Efter att ha tittat klart på alla tv-program som jag skulle se så tittade jag och pappa på filmen "Take" innan det var dags att sova.



Om filmen:

Två främlingars liv vävs samman - en ensam kämpande mamma och en spelnarkoman. Deras vägar korsas i tragikens tecken vilket för dem nära varandra men gör det inte lätt.

Så tyckte jag:
Halvseg film som blandar scener från nu och då-tid som gör det lite svårt att hänga med. Filmen blir bättre mot slutet då det händer lite mera.

++











1 mil i spåret =)

Datum: 2009-10-29 Tid: 18:38:36
Började dagen med frukost och en massa bläddrande i mammas alla tidningar innan jag klädde mig för dagens träning. Idag blev det powerwalk/jogging i 1 mil, det var så skönt ute, ca 5 grader och solen stekte. Efter mitt pass så unnade jag mig ca 20 min i solariumet. Känner att jag behöver det i höstmörkret, känner mig så blek och tråkig. Har inte fått färg från varken solen el solariet på 2 mån, så det var verkligen på tiden.

Följde sedan med pappa till bla Elgiganten och en hel del andra ärenden innan vi åkte hem för att börja med maten som ska vara klar när mamma kommer hem vid 16.00. Vi passade även på att baka bullar =)

Fick besök av Helenas kille Kris, han kom hit för att hämta upp min och Magnus bil. Vi har fortfarande lite problem med bilen, och eftersom Kris är en höjdare på bilar så överlät jag det till honom. Han och hans vän konstaterade att det var våra bromsskivor som inte var riktigt som de ska. Så det är bara att byta.....varför ska det vara en massa problem med bilar? orkar inte bry mig, vill bara att det ska vara att tuta och köra.....=)

Det blev en lugn hemmakväll i soffan framför tv´n, vi tittade på "Arga snickaren" och "Oskyldigt dömd" innnan det var dags att sova. Pratade med Magnus innan jag somnade, skönt att höra hans röst innan man ska sova.

En hektisk dag

Datum: 2009-10-29 Tid: 18:25:07
Idag är ingen bra dag...idag åker min älskade Magnus upp till helvetet igen. Ångest! Men jag ska försöka tänka positivt, att den 22 dec kommer han hem för att vara hemma hela julen o nyår och sedan är det bara några dagar kvar till hans examen den 15 jan...åh vad jag längtar! Men självklart kommer vi att ses snart igen, men den här gången blir det lite längre mellan gångerna, ca 2-3 veckor =(
Körde Magnus till arlanda, hans flyg skulle lyfta kl 11.15...som vanligt så blev det ett tårfyllt farväl.

Åkte sedan raka vägen hem, ställde bilen på parkeringen och tog t-banan in till stan. Kl 13.00 så hade jag tid hos Aina på Kosmetisk Kirurgi =) Jag var där i ca 2 tim....vi hade en hel del att prata om. Det är alltid lika trevligt att vara där ;) Fick mycket bra besked, så jag var mycket glad när jag gick där ifrån.

Köpte med mig lite blommor hem till mor och far, de har ju så mycket fint och till bra pris där.
Tog tåget hem igen och hoppade in i bilen igen för att hinna förbi arbetsförmedlingen och prata med dem, övertala dem att jag inte ska ha något annat jobb än det jag håller på med. Han tyckte att jag skulle bredda mig, utbilda mig mer inom skönhet. Har funderat en hel del på det tidigare, och någon som snart är på gång är en kurs i fransförlängning. Sedan så tycker folk i min omgivning att massage också vore något att satsa på, ska kolla upp lite olika alternativ så får vi se i framtiden. Man är ju fortfarande ung, så ingen brådis här inte =)

Sprang in på Din Sko och köpte ett par skor till mamma som hon ringde och bad mig göra. Sedan skyndade jag mig hem och packade in allt i bilen för att åka norrut, till mamma och pappa i Bollnäs.
Hamnade så klart i köerna, men det visste jag ju redan eftersom klockan var 17 när jag åkte. Bilresan upp gick jättebra, hade sällskap av Magnus i telefonen sen blev det hög musik och sång i bilen =) för att hålla mig vaken i mörkret och efter en stressig dag med en massa fläng hit och dit.

Har inte varit i Bollnäs på 2 mån, så det var riktigt skönt att komma hem till mamma och pappa. Bli ompysslad och bortskämd.....
Det är alltid så lugnt och skönt att vara hemma hos mor och far, man kan slappna av, inte känna några måsten, bara softa och gotta sig.

Hem till Sthlm igen

Datum: 2009-10-29 Tid: 17:39:18
Måndag...idag åker vi hem till Sthlm, det ska bli skönt att få sova i sin egen säng igen. Klev upp kl 08.00, käkade frulle, packade och fixade i ordning oss. Magnus pappa var hem en snabbis och bytte vårat lock på behållaren till oljefiltret, så nu är det bara att åka.
Eftersom jag inte har fått shoppa eller gått på stan på flera dagar så åkte vi förbi ett köpcentrum i Skövde, sprang in på några butiker och kom ut med en tuff tunika och svarta (blanka/lack) leggins. Lite gladare och lite fattigare =)

Sedan bar det i väg hem till Sthlm igen, stannade på "Rattugglan" där de har ca 600 sorters olika godissorter. Vilket paradis för mig som älskar smågodis. Köpte med oss en påse till kvällens film.
Till middag blev det tacos....jag vet, idag igen! Men jag har lite svårt att äta nu när jag äter mina tabletter, har dålig matlust och aptit. Men tacos funkar alltid....och tur är väl det när jag älskar tacos!

Tände en massa ljus och kröp ner i sängen, fick 30 min skön massage av älsklingen innan det var dags att sätta igång fimen, idag blev det "Inglorious Bastards" med Brad Pitt. Det var en lång och seg film, så vi tittade inte klart på den.

Söndagskväll i Stöpen

Datum: 2009-10-28 Tid: 19:11:34
Söndag kväll tillbringade vi ute i Stöpen hos underbara Micke & Therese och deras söta barn Agnes & Ella.
Vi lagade tacos tillsammans och till efterrätt blev det vaniljglass och nya Ballerinakakorna (pepparkaka).
Tittade på "Ensam mamma söker" i deras mycket stora, sköna och snygga soffa. En sån vill jag också ha ;)
Det är alltid lika trevligt och mysigt att vara hemma hos dem, det är synd att det händer alldeles för sällan. Ibland önskade man att man bodde i Skövde, men i så fall bara för det trevliga sällskapet som finns där.

Tack Micke & Therese för en mycket trevlig och mysig kväll! =)

Glömde skriva att vi även tittade förbi hemma hos Patrick & Line i deras stiliga hem. Tyvärr så blev det bara en snabbis, Line skulle i väg och jobba och vi skulle bort på middag. Men vi hann umgås en stund, ta en snabbfika osv. Alltid lika trevligt....

Tack för en trevlig snabbfika Patrick & Line! =)

Slut på sommartid

Datum: 2009-10-25 Tid: 11:05:18

Vaknade klockan 10.00 men då visade det sig att den bara var 09.00 och då skulle Magnus upp och hoppa så klart. Jag ville sova vidare, men så blev det inte....det vara bara att kliva upp. Planen var ju att vi skulle åka hem till Sthlm idag, men så blir det inte. Något oljelock på våran bil har spruckit när Magnus och hans pappa skulle byta något där igår. Och stället där man köper ett nytt sånt har inte öppet idag, så de får vi vänta med att köpa ett imorgon. Och vi vågar oss inte ut på vägarna utan det, då kanske vi bli stående efter vägen. Det vågar vi inte riskera, så då väntar vi tills imorgon.

Nu är Magnus och hans pappa i väg på Mekonomen och Biltema, så jag ska se till att vara klar när de kommer tillbaka för då ska jag och Magnus ut på en liten shoppingtur, kolla skor och gardiner. Det är så roligt att vara i en annan stad och shoppa, även om de har samma butiker som Sthlm så är det roligare att shoppa här. Jag är rätt så trött på Sthlmsshoppingen.....

Vad händer ikväll då? Hmmm ingen aning...men jag vet att klockan 20.00 så är det "Ensam mamma söker" och det ska jag se =)


Lördagsmys hemma hos Thomas & Elina

Datum: 2009-10-25 Tid: 10:56:35

Igår fredag kväll var vi bjuden på middag hemma hos Thomas & Elina. De hade lagat en mycket god kycklinggryta med ris till och till det drack jag årets första julmust, mmm så gott det var! Hela kvällen satt vi vid deras köksbord och pratade om allt mellan himmel och jord, jättetrevligt hade vi. De har så snyggt hemma, så man får mkt inspiration och ideér hur man själv skulle villa göra om hemma även om vi bor i en lya och de bor i hus. De hade bla gjort väldigt fint utanför, på deras gård, samt köpt en ny ytterdörr, fixat ett gym, målat om hela fasaden, trappan inne osv. Det är inte bara när man har ett hus, det känns som att det alltid finns något att göra. De är ju väldigt duktiga som gör allting själva, tror att jag hör till den kategorien som skulle ha anlitat någon för att slippa göra det själv, allting tar ju sådan tid osv och jag med mitt tålamod, hmmm det skulla aldrig gå....jag skulle ha tröttnat.
Micke kom också förbi en sväng innan han skulle i väg och jobba som ordningsvakt på ett uteställe här i Skövde. Det var roligt att träffa honom, det var ju inte igår....hade gärna träffat Therese och barnen också, men vi får se när det blir av, om vi hinner med det den här gången.
Nu kommer det nog att dröja till efter jul innan vi kommer ner hit nästa gång....

Jag hade i allfall en riktigt trevlig kväll igår, tack för det Thomas & Elina!

Vi kom hem runt tolvtiden men sen låg vi vaken i sängen och pratade om allt möjligt i flera tim och vips så var klockan två, dags att sova....


"King of pop" t-shirt

Datum: 2009-10-25 Tid: 10:26:31

Hyllningstöjor till Michael Jackson från ONLY.

Hedra Michael Jackson "king of pop" med en hyllnings t-shirt. De här finns nu att köpa hos Only för 180:-/st.


En lördag i Skövde

Datum: 2009-10-24 Tid: 15:55:49

Morgonpigga Magnus klev upp 08.00 i morse, varför på en ledig lördag? Då var det bilfix igen, oljebyte, filterbyte, lampor ovanför reg.skylten, mm. Själv så låg jag kvar och drog mig fram till strax efter 09.00, hade gärna sovit längre. Men vi skulle ju åka till Hjo, till Hem & Hobby och titta så då får ju alla vänta på mig och det går icke...så ego får man inte vara.
Hittade typ ingenting i Hjo, ett par prydnadstomtar i vitt och silver, bakformar med döskallar på, en diskborste med bling bling och en hög svart vas att ha blommor i stående på golvet. Den vi hade råkade ju någon ha omkull ;) Sedan åkte vi vidare till EM där jag hade kunnat tänka mig att köpa det mesta, en ny soffa, nya taklampor, ljuslyktor, skänk mm....In snabbt på Chilli och där blev det en lampa till köksfönstret.

Nu sitter jag här framför datorn igen....och gissa vad Magnus gör?
Han och hans pappa är nere i garaget och mekar bil.
Frågan är om jag ska passa på att sova lite middag innan kvällen, jag är ganska trött och seg i bollen.
Hmmmm.....

Ikväll ska vi hem till Thomas & Elina, de har nämligen bjudit över oss på middag kl 18.00. Det ska bli trevligt...=)


Fredagsseg

Datum: 2009-10-23 Tid: 16:20:04

Shit vilken lång och tråkig dag. Här i Skövde har det varit grått och trist väder hela dagen, regnet öser ner. Jag är inte alls sugen på att ens titta ut, men är i behov av frisk luft. Efter att ha tillbringat hela dagen inne, framför bla datorn och tv´n. Magnus har varit nere i garaget sen klockan 08.00 i morse, polerat, shampoonerat, fixat och grejat med bilen hela dagen och än är han inte klar. Jag dööööör vad tråkigt jag har, sååååå uttråkad.
Tur att jag inte var tvungen att kliva upp samtidigt som honom i morse, utan jag tog sovmorgon till 09.45 =)

Vet inte alls vad som händer ikväll, tror att Magnus är rätt trött efter allt slit i garaget. Så jag hoppas på riktigt fredagsmys....god mat, trevligt sällskap, en massa snask framför tv´n (Idol ikväll) och bara ha det myspys.

I kvällens Idol är det rock-tema....I like! Tror att Erik kommer att vara den grymmaste som vanligt!


Skövde here we come

Datum: 2009-10-23 Tid: 11:34:45

Blev väckt kl 08.00 i morse.....ville verkligen inte kliva upp idag. Kände mig så sjukt trött och att detta inte kommer att bli någon toppendag, humöret var lågt och jag var nära till gråt. Men det var bara att bita ihop, käka fukost och göra sig i ordning, slänga ihop lite packning som vi skulle ha med oss till Skövde och så satte vi oss i bilen kl 10.00 och då började bilresan. Svängde förbi H&M i Kungens Kurva, jag var bara tvungen att köpa något nytt och varmt, tänkte att lite shopping kanske kunde få mig på bättre humör. Det blev en svart, stickad, lång topp/klänning för 299:-, hatar hösten, så tråkiga kläder, dystra färger och allt ska vara tjockt och varmt, stickit och ska klia. Längtar redan efter sommaren då man får vara lättklädd.....
Det blev 3 stopp efter vägen, ett toalettbesök, ett matstopp på McDonald´s i Örebro och ett godisstopp strax innan Skövde, där de har tokmycket gott godis.
När vi kom fram så var varken Magnus mamma eller pappa hemma, så jag gick och la mig i sängen för att vila. Somnade direkt och blev växkt ca 1.5 tim senare av Magnus. Han och hans pappa höll på med bilen, tvätta och byta 2 hjul osv.
Förstår inte vart denna trötthet kommer ifrån, vet att tabletterna kan spöka. Men det är riktigt jobbigt, känner inte igen mig själv. Hoppas att detta kommer att gå över snart, jag vill vara pigg och allert som alltid, inte som en gammal kärring som behöver sova middag mitt på dagen.

Till middag så åkte jag och Rigmor och köpte thaimat, de är ju så gulliga personalen som jobabr där. Jag är ju ingen stammis, jag bor ju inte ens i Skövde men ändå så kommer de alltid i håg mig, de sa att det var länge sen jag varit där nu. Och så får jag alltid höra hur fin jag är och vilket vackert hår jag har osv. Roligt med komplimanger =) De är ju så söta....

Tittade på tv-programet "Ett fall för Lousie", där jag har varit med och sminkat och jobbat med under 10 veckor. Det var riktigt bra den här gången med, men jag tycker att programet skulle vara lite längre, kanske 1 tim eller så. 30 min är för lite, det finns ju så mkt mer material, tips, råd mm som inte kommer med.
Ett fall för Lousie visas på svt 1 varje tor kl 21.30.......

Sedan var det läggdags, Magnus ska tydligen upp tidigt imorgon fre och polera bilen medans jag tar sovmorgon.


Julreklamfilminspelning för Ikea

Datum: 2009-10-23 Tid: 11:19:08

Idag är reklamfilm som står på jobbschemat, skulle vara på plats i Stockholms filmhus kl 08.30 för samling. Men pga signalfel i t-banan så gick hela min resa i slowmotion, så jag blev en kvart sen men det gjorde ju ingenting. För när jag kom fram så var ändå ingenting färdigt när det gäller ljussättning, rigg osv. Plus att jag skulle sminka en pojke som var 6 år, inte direkt mycket att göra. Lite tunn foundation, puder och rosiga kinder så var han klar, det tog inte ens 5 min. Hade ju köpt 2 olika skägg, ett silver/vitt (Coca-cola tomte) för 459:- samt ett riktigt fejkvitt krulligt tomteskägg i syntet för 149:-. Vilket tror ni att byrån väljer? Det för 149:- så klart.....hmmm, så typiskt, och inte får jag lämna tillbaka det andra heller. Tur att det inte var mina pengar utan budgeten som jag fått till att köpa skägg mm.
Tror inte att vi började ta första bild för än klockan var halv ett =( och då har man suttit där i studion och inte haft någonting att göra i flera tim när man kunnat legat kvar hemma i sängen i några tim till. Värst är det nog för lillkillen Rasmus, dagens skådis. Han är 6 år, klev upp kl 06.00 i morse och detta kommer att bli en lång dag. Tur att det finns socker som får honom att hålla igång, godis, kakor, läsk, frukt mm....
När vi väl satte igång att filmade så gick det jättebra, Rasmus var jätteduktig framför kameran...inte illa för en 6-åring.

Klockan 18.30 så var vi klara.....och jag hade sån tur att min älskling kom och hämtade mig. Skönt att slippa gå långt med all packning plus att mina fötter värker efter att ha stått upp i flera tim i höga stövlar med klack. Jag vet...jag får skylla mig själv, men man vill ju se bra ut också ;)

När vi kom hem så hoppade jag in i duschen medans Magnus lagade mat, vilken ängel han är min baby. Han bjöd på fläskfilé med ugnsgrönsaker och chilibea, en stor favorit hos mig...Mmmm!
Tittade på "Arga snickaren", han är ju så bra...och vad duktiga de är allihopa, de skulle gärna få komma hem till mig och hjälpa till den dagen jag och Magnus köper ett hus. 
Kröp sedan ner i sängen och då fick jag en halvtimmes massage....åh så skönt, gud vad han skämmer bort mig! Lyx i like!


Frisördags igen

Datum: 2009-10-20 Tid: 19:57:26

I går kväll kom min älskling äntligen hem igen, så skönt! Så i natt har jag sovit så gott, bästa på länge. Ville inte kliva upp när Magnus alarm ringde vid 09-tiden.
Tog det väldigt lugnt i morse, hade lite huvudvärk....så det tog tid att göra sig i ordning osv.

Hade tid hos Ida kl 13.30 idag, hon skulle klippa in mitt nya löshår. Som alltid när jag går till henne så kommer jag där ifrån jättenöjd. Den här gången blev det 50 cm löshår, men nästa gång funderar jag på att ta 55 cm ;)

Planen idag var att vi skulle åka och möta upp pappa strax efter Gävle och byta tillbaka bil med honom. Han har nämligen hjälpt oss med en massa nödvändiga saker på den. Men nu saknar vi den och vill ha tillbaka den, lika väl som pappa vill ha tillbaka sin racerbil ;)
Men i stället så bestämde Magnus att han skulle göra det under dagen imorgon när jag jobbar. Gulligt tycker jag, så slipper jag åka med. Snutt ska också få följa med, hon ska få vara uppe i norrland i några dagar, få vara ute och busa lite, springa bort några kg som hon lagt på sig.
Vi åker ju till Skövde över helgen, så då ställer mamma och pappa gärna upp som kattvakt =)

Har nyss käkat middag, idag blev det hemmagjorda hamburgare med fullkornsbröd, mums!
Och nu hoppas jag på att få lite skön massage under filmen vi ska kolla på ;)


En dag på stan

Datum: 2009-10-19 Tid: 19:56:24

Eftersom det blev rätt sent igår så blev det sovmorgon idag....jag vaknade 09.30 och då klev jag upp och gjorde mig i ordning medans Jerrie låg kvar. När han vaknade så käkade vi lite frukost innan vi begav oss in till stan på shoppingrunda. Vi började med ett besök på H&M men där hittade jag ingenting men där emot så hittade jag ett par mysiga och härliga skor på "Din sko" som ligger i samma lokal. De kostade endast 699:-, vilket kap! Bra pris på ett par varma vinterskor. Tror att dem kommer att hålla min fossingar varma i vinter.....
In på Buttricks för att köpa 2 olika skägg till reklamfilms inspelningen på onsdag, ett silver/grått och ett vitt till lilla pojken som ska vara svensk hustomte.

Warm lined high boot

Gick även förbi Make Up Store och pratade lite med tjejerna där och passade då även på att köpa på mig lite sminksvampar.

Och sen det viktigast utav allt, nytt hår till Blondie ;) välbehövligt kan jag säga. Nu är det dags att byta, mitt gamla är katastrof! Så nu är det bara hem och sy och ringa Ida för att få hjälp med inklippning. Gulliga och bästa Ida hade tid redan imorgon tis =) skönt att bli lite snygg i håret innan vi ska åka till Skövde över helgen, slippa ha mössa på sig =)

Pratade även med läkaren på Kosmetisk Kirurgi idag, vi ska träffas nästa vecka på tis kl 13.00 för att diskutera vissa saker, ska bli spännande och se vad hon har att säga.

Efter allt spring på stan så var det dags att fylla på energiförrådet med lite mat, så det blev ett besök på Restaurang Pong och deras thai lunchbuffé, helt ok...men shit vad allt var starkt, chili, röd curry och grön curry....där behövdes det ingen läppförstoring inte =)

Vid 16.00 så åkte jag hem, hem för att sy och färga hår och sedan dammsuga och fixa lite innan älsklingen kommer hem.
Fick ju en väldigt trevlig överraskning igår, Magnus messad och skrev att han skulle komma hem mån i stöllet flr tis/ons som var tänkt från början. Gissa om jag blev glad! =) Har längtat så efter honom.....min baby!

Idag var våran snygga bil på besiktning....och självklart så gick den igenom. Trodde väl inget annat heller, det är ju en Bmw, och de har ju klass!


Hemmakväll med min vän Jerrie

Datum: 2009-10-19 Tid: 19:33:12

Klockan 19.00 så dök Jerrie upp hemma hos mig, tycker att det är roligt att vi har tagit upp kontakten igen och börjat umgås igen. Pratat ut om den saker osv så nu känns det kanon.
Vi åkte till Heron City och köpte med oss thaimat hem som vi gluffsade i oss framför tv´n "Ensam mamma söker", jag älskar verkligen det programmet, mammorna och killarna är så härliga. Vill redan nu se nästa veckas avsnitt, se vad som händer, vilka det börjar hetta till mellan osv.

Sen blev det mest att ha tv´n på i bakgrunden och en massa skitsnack innan vi kröp ner i sängen och tittade på "oskyldigt dömd" innan det var dags att sova.
Jag gick och la mig på soffan och sov, men den här gången var det inte för att Jerrie snarkade (så mycket) utan att jag sov oroligt, tur att man har en riktigt skön soffa.


Köpstämma

Datum: 2009-10-19 Tid: 19:26:13

Klockan 16.30 idag så var det dags att gå på Bostadsrättsmöte/Köpstämma. Det verkade bli mycket folk, lokalen fylldes med västertorpsfolk och allting såg rätt lovande ut. Tji fick jag, det visade sig att det endast var 90 personer där samt att de fått in 25 st fullmakter, den innebar 57% röster och det krävs minst 67% för att ens röstningen ska bli av. Tydligen så saknades det ca 90 personer, en del som kanske inte bryr sig, el valt att rösta nej men en del har inte ens föreningen kommit i kontakt med????
Vad är det för idioter? Detta har nu diskuterats i ca 1 år nu, och alla har sett fram emot idag då vi äntligen skulle få ett besked om vi får köpa el inte.

Förstår inte folk att detta kan vara deras livs viktigaste och bästa affär. Att hyran kommer att bli billigare. Att vi alla kommer att få stammbytt inom en 2 års period. Att man kan tjäna en bra slant på sin lya om man nu någon gång skulle vilja sälja, osv. Idioter!!!!

Föreningen blev ganska ställda och visste inte hur de skulle gå vidare, så de avslutade mötet eftersom det inte gick att genomföra någon röstning och så skulle de göra allt för att komma i kontakt med de 90 personerna som saknades och sen höra av sig till oss igen och göra om köpstämman. Det är nu 3 veckor kvar tills Stocksholmshem vill ha ett beslut från styrelsen, om det blir ett köp eller inte.

Min lägenhet skulle jag få köpa för 670.000:-, det är ju ingenting....och den är värd minst det dubbla och då är den inte ens helrenoverad eller stammbytt än. Fattar inte folk någonting eller vad är deras problem?
Man ska aldrig hoppas för mycket, och det har jag verkligen inte gjort eftersom det har varit en hel del protester mot detta förslag. Men jag tänker hålla tummarna, så får vi se vad som händer i framtiden!


Soffpotatisen that´s me today

Datum: 2009-10-17 Tid: 22:53:03


Idag har jag haft en riktigt slappardag, legat inne hela dagen och kollat på serier samt 2 st filmer, "Min stora feta grekiska semester" och "Personal effects". Ibland kan det vara skönt att ha sånna dagar, då man inte går utanför dörren. Bara ligga och softa i sängen och titta ut genom fönstret och se höstrusket utanför.
Har haft lite telefonkonferens med Helena i ca 2 tim också, vi har pratat om allt mellan himmel och jord, välbehövligt. Under tiden så tittade jag på Körslaget, hörde inte så mycket, men såg att det var Rigo´s team som åkte ut.
Nu ska jag läsa lite bok och vänta på att min älskling ringer och nattar mig för natten ;)




Om filmen:
Georgia får sparken från sitt lärarjobb och tvinga försörja sig som bussguide bland Greklands ruiner, för minst sagt krävande amerikanska turister. Hon är också på jakt efter den stora kärleken, men har precis börjat ge upp hoppet när slumpen sammanför henne med den siste man hon hade väntat sig.

Så tyckte jag:
En mysig, charmig och härlig film. Absolut ingen fortsättning på "mitt stora feta grekiska bröllop".
Ingen höjdar film, men helt ok.

++

 



Om filmen:
Personal Effects är ett drama om två personer som försöker gå vidare i livet efter att ha förlorat närstående familjemedlemmar.

Så tyckte jag:
Rätt så seg film, men helt klart sevärd, bra handling och bra skådespelare.

+++

 




 


Lördag förmiddag

Datum: 2009-10-17 Tid: 11:51:50

Det var Camilla som fick lämna Idol igår, tycker att det stog mellan henne och Nicklas. Men hade föredragit att Nicklas fick åka, Camilla verkar vara en go och glad tjej. Men vem vet kanske ringer Bert Karlsson och erbjuder henne ett musikkontrakt som sveriges nya schalgerdrottning =) Hon skulle verkligen passa in i melodifestivalen...

Hade en ganska jobbig kväll....mådde inte så bra, kände mig ledsen och deprimerad. Det blir lätt så när man är ensam och har en massa tid att tänka osv. Det är annat när Magnus är hemma, då får han mig att må bra och slipper känna efter så mycket. I för sig så har jag nu på slutet varit rätt deppig i hans närvaro också, men jag tror att det är mina tabletter som spökar. Kan inte sätta fingret på vad det är, utan det bara kommer, hjärtat börjar slå dubbelslag/hjärtklappning, känns som en typ av ångestattack. Hoppas att det ska ge sig och att jag får må bra och vara glad som den tjej jag egentligen är.

Vaknade i morse av Snuttan som stog breved mig och drack vatten ur mitt glas på sängbordet =) att hon aldrig kan låta mitt vatten vara, mitt vatten måste smaka så mycket bättre än de hon har i sin vattenskål. Men jag har aldrig sett en katt som älskar vatten som min Snutt gör, när jag badar så står hon på badkarskanten och dricker av det heta vattnet. Söt Snuttan, tur att man har henne. Vi får väl se hur det blir i framtiden, om vi ev skaffar oss en kompis till henne, Magnus och jag har pratat om detta länge nu. Så vi får se....;)

Här i Sthlm så regnar det och blåser....usch vilket hemskt höstväder. En riktigt ligga inne dag och kolla film och läsa. Men innan dess så ska jag försöka ta mig ut på en powerwalk/joggingtur om mina benhinnor pallar det efter gårdagens långa promenad i höga stövlar och tung packning....

Älskar den här låten med Jordin Sparks som hon framföre i gårdagens Idol.


 

 


Fredagsmys i min ensamhet

Datum: 2009-10-16 Tid: 21:48:04

Sov skit i natt....jag är ju inte direkt van att kliva upp kl 06.30 på morgonen, så jag har sovit så sjukt oroligt i natt, varit orolig att jag skulle sova över, stänga av klockan osv.
Tog tåget in till centralen och bytte sedan till buss ut till Kaknäs i morse, slippa hamna i de "härliga" bilköerna i morgontrafiken.
Idag är det sista dagen med tv-inspelningen, känns jätte tråkigt. Hade gärna jobbat i 10 avsnitt till, älskar teamet...de är underbara. Men vem vet kanske blir den en till säsong eller att man ses på nya uppdrag i framtiden. Sminkade både Louise och Linda idag, och de båda tyckte att det var jättehärligt att ha lärt känna mig och jobbat med mig, och de vill båda anlita mig privat i framtiden till både tv-jobb och fest =) Och det ser jag fram emot....

Blev bjudna på lunch i Kaknäs restaurang utav produktionen idag, jätte trevligt att sitta på våning 28 och mumsa i sig en härlig cesarsallad och se ut över vattnet och våran underbara stad. Se kristallkronorna i taket gunga pga tornet som rör sig....scary!!!!



Sista timmen så var vi ute i ösregnet och filmade med Linda, brrr så kallt det blev. Fötterna blev dyngsura och håret låg slickat och platt mot huvudet, skönt att komma hem och krypa ner i ett hett bad och läsa nya Cosmopolitan ;) That´s life!

Ikväll blir det fredagsmys i min ensamhet...ikväll känner jag mig verkligen som världens mest ensammaste människa. Hade gärna haft sällskap av min älskling under täcket, legat i sängen och kollat på tv, tänt en massa ljus och lyssnadt på regnet utanför fönstret...det är mys det! Men inte den här helgen....=(

Hann titta på 2 avsnitt av One Tree Hill och 1 avsnitt av Gossip Girl innan Idol började....shit nu börjar det hända grejjer....One tree hill är ju så spännande, och så bra, vill bara sträckkolla igenom hela serien, synd att det inte finns några fler avsnitt ute för tillfället.

I kvällens Idol så är det Michael Jackson tema, och de som är grymma ikväll är bla Rabih med låten "you are not alone" och Eddie med "They don´t care about us", de var bäst ikväll, helt klart deras musikstil. Tycker också att Erika överraskade ikväll med låten "Beat it", hon kan ju faktiskt rocka! I like......Och Erik med låten "Thriller"...våran nya King of rock! =) Han är alltid bäst!
Tycker dock att Elin Kling inte gör ett så bra jobb, shit vilka fula kläder...vad hade Camilla på sig? Röda för tajta o glansiga hemska byxor. Hur kan hon ens ta på sig något sånt? Tycker hon påminner om Samantha Fox a la 80-tal.
Älskade även duetten med Kevin Borg och Jordin Sparks...det var verkligen magiskt! Vilka röster, vilken utstrålningen...underbar kemi mellan dem ;)
Jag hoppas att det är Nicklas som får lämna ikväll...han suger!

 

Jordin Sparks och Kevin Borg - No air


"Ett fall för Louise" ikväll på Svt 1 kl 21.35

Datum: 2009-10-15 Tid: 15:48:20



Psykoterapeuten Louise Hallin tar tag i barnens problem och hjälper föräldrarna att hitta en lösning. Programledare: Linda Nyberg. Del 1 av 10. Nioårige Carl-Fredriks högsta önskan är att pappa ska sluta vara arg på honom. Besöket i terapistolen hos Louise Hallin blir en omskakande upplevelse för hans föräldrar, men också början på något nytt - en förändring som alla i familjen längtat efter.

Det här programmet har jag jobbat med i 10 veckor, 10 avsnitt har vi fått ihop. Längtar förväntansfullt på att få se första avsnittet ikväll när det är färdigklippt osv.
Hoppas på en succé med det här programmet, ett program som alla borde se, inte bara barnfamiljer utan alla. Louise är så otroligt duktig och bra på det hon gör, så hela tiden får man en massa bra tips och råd som kan vara viktigt att ta med sig i livet.

Tv-kväll ikväll

Datum: 2009-10-15 Tid: 15:44:14

Har sovit ovanligt bra hela natten, kan det stämma? Det brukar ju inte funka alls utan Magnus...men den här gången gjorde det faktiskt det. Är stolt över mig själv =)
Sov till 09.00 då klev jag upp och åt min grötfrulle och sedan bytte jag om och drog till gymmet för att träna. Så himla skönt, jag var nästan ensam där....körde mitt styrkepass som vanligt, gick bra som alltid, ökade i en del övningar och det är ju alltid lika roligt ;) Go girl! Sedan passade jag på att jogga lite lätt i 30 min på löpbandet när det ändå var helt öde där inne och jag hade energi över till lite kondition.

På vägen hem gick jag förbi Konsum och köpte lite skvaller, skvallertidningar det är bra det...hålla sig lite uppdaterad om vad som händer osv.
Satte mig framför datorn med min mumsiga proteinsmoothie och bloggade för flera dagar tillbaka, har inte haft varken tid eller lust att blogga nu på några dagar, men nu tog jag igen det.

Ikväll blir det sängen eller soffan, en massa tända ljus och mängder av clementiner och pepsi max och en fullspäckad tv-kväll väntar. Kl 17.00 är det "Förkväll", kl: 19.30 är det "Halv åtta hos mig", kl 20.00 är det "Mammas pojkar" och kl 21.35 är det premiär för mitt program som jag har jobbat med i 10 veckor "Ett fall för Louise"....missa inte det, programmet visas i 1.an kl 21.35!

Ska även hinna med att klämma in ett skönt skummbad, slappna av lite och läsa några sidor ur en bok.


En mysig filmdag i sängen

Datum: 2009-10-15 Tid: 15:35:07

Då var det dags igen då.....dagen då Magnus åker upp till helvetet igen. Kan det aldrig ta slut någon gång? Nu vill jag ha honom hemma för alltid, slippa alla jobbiga farväl, sömnlösa nätter mm. Men egentligen så känns ju dessa månader som är kvar som en liten ärta jämfört med hur vi har haft det under de här 2 åren tillsammans. Nu är det mitten av okt, sen är det nov och sen dec (förhoppningsvis får han också lite jullov) och sen är det jan och i mitten då så är det över....Åh vad jag längtar!

Vi somnade rätt sent igår, jag hade ju inte världens bästa dag igår och det var ju inte över på kvällen/natten heller, så vi låg uppe till 02.00 och pratade om allt möjligt och jag snyftade vidare. Men idag är det nya tag och idag känns det lite lättare även om Magnus ska åka.

Idag fick det bli en ritkigt lugn och soft hemmadag, bäddade ner oss i sängen igen efter att vi käkat frulle och kollade på filmerna "Good" och "Echelon Conspiracy".



Om filmen:
Good
handlar om hur John, en tysk litteraturprofessor, blir indragen i Nazistpartiet under 1930-talets Tyskland. Samtidigt som det går bra för honom professionellt får han relationsproblem med sin fru, Helen och sin bäste vän Maurice.

Så tyckte jag:
Helt värdelös film, den började rätt bra men slutet, vad hände, jag fattade ingenting???
Konstig film på en så spännande och bra handling.

+



Om filmen:
Mystiska sms lovar en ung amerikansk ingenjör rikedomar, för att sedan göra honom till målet för en dödlig internationell sammansvärjning. Agenter jagar honom över hela jordklotet, medans en person i regeringen med mycket makt följer en mystisk agenda som hotar världens stabilitet.

Så tyckte jag:
Jag tyckte att den här filmen var ritkigt bra även om den hadlade mycket om datorer osv. Spännande många gånger, och väldigt händelserik. Bra skådespelare.

+++

Klockan 17.30 satte vi oss i bilen lika bra att vara ute i god tid, man vet aldrig vad som händer i Sthlms trafiken vid rusningstider. Sist höll Magnus på att missa flyget pga att folk inte kan köra bil. Hann den här gången i riktigt bra tid, kom fram 40 min tidigare än vad som behövdes, men vi fick då mycket tid att pussas och kramas hej då. Idag var det riktigt tungt att han åkte, det är det i för sig alltid, men idag var det lite extra och det har nog att göra med att jag inte har varit i toppskick de senaste dagarna. Men det är bara att bita ihop, det är alltid de första dagarna som är det värsta.
När jag kom hem igen och Magnus satt på flyget upp till kalla norrland så tittade jag lite på tv, såg på bla "Halv åtta hos mig" som äntligen är tillbaka. Samt "Arga snickaren", shit vilken villa de höll på bygga, den kommer att bli så grym när den är klar....om den nu någon gång blir klar vill säga =) ett slott!
Pratade lite med Helena i telefonen samtidigt som jag sneglade på "oskyldigt dömd".
Pratade lite med älsklingen innan det var dags att försöka sig på att sova...klockan blev 00.30 innan jag slocknade, det gick otroligt bra för att vara mig så här första natten när Magnus har åkt. Bra jobbat Linda!





En jobbig dag......

Datum: 2009-10-15 Tid: 15:06:36

Kände direkt när jag vaknade i dag att detta kommer att bli en jobbig dag. Kände mig trött, ledsen, deppig och seg. Vet att det kan vara tabletterna Levaxin som kan spöka...men det är ändå jobbigt när man känner att man knappt vill gå utanför dörren, bara vill bädda ner sig i sängen och gråta. Tycker synd om Magnus som får stå ut med mig när jag blir på det här viset, hade en liknande dag förra måndagen.

Hade i allafall tid för att få mina naglar snygga nere på Salongen "Noomi på torget" hos Vola kl 12.30, så det var bara att kliva upp ur sängen, göra mig i ordning och traska ner och sätta mig snällt på stolen och bli lite ompysslad. Hemma kvar satt Magnus och pluggade. Den här gången fick det bli vanlig fransk manikyr, inga färger på tipparna eller liknande.

När jag kom hem så la jag mig på sängen och bara bröt ihop i tårar, de bara kom och jag fick inget stopp på dem. Magnus kröp intill mig, försökte prata med mig, fråga vad det var. Men det är svårt att svara på när man knappt vet själv, när man inte kan styra över det själv. Visst är jag ledsen och deppig för att Magnus ska åak upp till Luleå igen på ons plus en massa andra saker som tynger mig men det här är något helt annat. Och det är okontrollernade, det bara kommer och då är det kört. Hoppas på en förbättring och att jag ska slippa dessa stunder. Vi kröp ner under täcket tillsammans och myste, somnade till i en timme innan det var dags för mig att jobba. Hade nämligen en tandblekningskund inbokad kl 18.30.

Tandblekningen gick jättebra, min kund blev supernöjd och hon kände ingenting, fick inga ilningar eller problem med tandköttet osv, kändes ju skönt för mig med =) Man blir ju alltid orolig från kund till kund hur de ska reagera på blekningen, en del är ju känsligare än andra. Vita och snygga blev dem också, skönt med nöjda och glada kunder. Hoppas det håller i sig.....
Magnus var med mig ner på salongen och satte ihop hurtsen och boxarna som jag hade köpt, tack världens bästa pojkvän!

Ikväll blev det film igen...oväntat va? Haha...men vi gillar att kolla på film och bara ligga och mysa.
Filmen vi såg heter "crossing over".



Om filmen:
Varje dag riskerar tusentals människor livet för att korsa gränsen till USA. De som klarar sig över tvingas leva en svår tillvaro som illegala immigranter i ett land där uppehållstillståndet är en fråga om liv eller död. Polisagenten Max Brogan blir tillsatt för att fånga dessa illegala invandrare som lyckas komma över gränsen till USA.

Så tyckte jag:
Mycket bra film, den påminner lite om Crash. Intressant handling, Ford är som nästan alltid grym. Helt klart sevärd.

++++


Tv-inspelning i Kaknäs

Datum: 2009-10-15 Tid: 14:42:44

Vi somnade rätt sent igår kväll eftersom det blev en hel del filmtittande. Hade ställt klockan på 10.00 men sov till 09.00, kunde inte somna om. Lät Magnus ligga kvar och dra sig i sängen för en gångs skull, så klev jag upp och gjorde i ordning frukost.

Idag är det tv-inspelning i kaknästornet igen, jag ska vara på plats kl 13.00 på våning 28 för att sminka Louise Hallin och Linda Nyberg. Den här gången tog jag bilen dit, slippa passa busstider osv, och med bil tar det ju bara 20 min. Jag har nästan ångest att det börjar dra ihop sig till sista inspelningsdagen med tv-serien, vill fortsätta jobba med dessa människor, trivs så otroligt bra med alla. Jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra för programmet och att det blir en säsong till och att jag får vara med igen.

Vi blev klara kl 16.00 så då åkte jag hem, hämtade upp Magnus så åkte vi till Kvantum och handlade mat. Till middag blev det kycklingfilé och ugnsgrönsaker....mmm gott!

Kvällen tillbringade vi som de flesta kvällarna i sängen framför tv´n, tittade på ett avsnitt av Hells Kitchen och under de 40 min fick jag underbar och skön massage av älsklingen. Snacka om att jag är bortskämd =) Får nästan alltid 30-40 min massage per dag...så skönt!
Ikväll såg vi filmen "Wallander - Prästen".



Om filmen:
En församlingspräst hittas skjuten utanför ett vandrarhem i Ystad, efter vad som ser ut som ett försök till kallblodig avrättning. Medan prästen, som tros kunna identifiera den skyldige, kämpar för sitt liv på lasarettet, söker Kurt Wallander och hans kollegor efter ledtrådar. Först när det går upp för polisen att prästen haft en utomäktenskaplig kärleksaffär, står det klart att det handlar om ett svartsjukebrott. Men var finns mordvapnet - och vem av de bedragna parterna har haft det starkaste motivet?

Så tyckte jag:
Nu när man sett Johan Falk filmerna så blir man lite kräsen när det gäller svenska polisfilmer. Och för att vara en Wallander film så var den här bara helt ok, kanske börjar man tröttna på dem?
Men Wallander är ju aldrig dålig, spännande story men blir halvseg och sävlig ibland.
En klart sevärd och bra film.

+++

 


Filmkväll med Johan Falk

Datum: 2009-10-15 Tid: 14:28:49

Early morning.....klev upp strax innan kl 08.00 i morse för att äta frulle med Magnus mamma innan hon skulle åka hem till Skövde igen. Hon ville komma i väg i bra tid och det kan man ju förstå, det är ju ändå 4 tim i bil.
Har haft en jättemysig helg tillsammans med henne, hoppas att hon haft detsamma och att vi snart får se henne här igen.

Fick besök av farfar och hans dam på förmiddagen, de hade varit i Sthlm över helgen, så kom de förbi hem till oss och sa hej en snabbis innan de skulle åka vidare till Bollnäs igen.

Klockan 11.30 hade jag en tandblekningskund, så jag och Magnus gick ner till salongen strax efter 11.00. Hade fått nya och egna nycklar till salongen, tyvärr så fungerade inte dem så bra. Nyckeln gick i låset men det gick inte att vrida runt. Ringde till några utav mina salongkollegor, fick tyvärr inget svar hos varken dem eller hos kunde som skulle komma. Så hon fick ju inte något toppenbesked när hon dök upp, fick boka om hennes tid till på tis. Men hon verkade så rar och gullig så det verkade inte vara några problem. Sånna kunder gillar jag!

Klockan 14.05 plockade jag och Magnus upp pappa på centralen, han hade tagit bussen från Bollnäs för att sedan ta flyget från Nyköping/Skavsta till Bremmen/Tyskland. Och vi var snälla och körde honom ner dit, det tar ju bara 1 tim och 1 tim hem.
I bilen så blev jag plötsligt supertrött, jag kunder verkligen inte hålla ögonen öppna. Kände mig nästan lite yr, tur att världens gulligaste pojkvän erbjöds sig att köra vägen hem till Sthlm igen. Tokslocknade direkt, och sov riktigt djupt och skönt....kontigt att jag blev så här tycker jag, inte likt mig. Men nu i efterhand har jag fått det förklarat för mig att det beror på mina tabletter, att kroppen håller på att vänjer sig vid dem och då kan man bli plötsligt super trött, det är inget ovanligt.

Kvällen tillbringade vi i sängen, vi tittade på bla "Ensam mamma söker". Jag gillar alla tre mammorna och sen har man ju också sina favoriter bland killarna. Det ska bli spännande och se vad som händer i framtiden mellan dem osv.
Tittade även på 2 st Johan Falk filmer, National target och Leo Gaut.




Om filmen:
Johan Falk och hans kollegor på Göteborgspolisens elitstyrka GSI är mitt inne i ett tillslag av estniskt amfetamin när de plötsligt inser att de har med en mytomspunnen rysk maffialedare att göra. Få har sett honom och ännu färre vet vad han heter. Han är bara känd som ”Mr K”. Johans infiltratör i Göteborgsgängen, Frank Wagner, sänder ut budskapet att han vill göra affärer med någon som kan leverera stora mängder rent amfetamin. Och plötsligt är Frank inne i sin värsta mardröm någonsin när han inser att han håller på att infi ltrera Europas farligaste maffia, den est-ryska, bestående av f.d. KGB-officerare. Filmen är den tredje av sex i den nya serien om Johan Falk.

Så tyckte jag:
En mycket spännande och intensiv svensk polis film, Jakob Eklund och de andra skådisarna gör grymma insatser. Joel Kinnaman är en stor favorit. Johan Falk filmerna fortsätter att imponera, jag längtar redan efter nästa och nästa. Hoppas att de kommer att göra flera i framtiden än de som redan finns.

+++++



Om filmen:
Ett våldsamt krogkrig har blossat upp i Göteborg, och när en restaurangägares bil sprängs utanför en lågstadieskola har de kriminella passerat en gräns, anser GSI:s chef Patrik Agrell, speciellt eftersom han just lämnat av sina barn på samma skola. När Patriks kollega Johan Falk inser att en av krogarna som utsatts för hot ägs av en viss Leo Gaut, en gangster som Johan satte bakom lås och bom för tio år sedan återupptar han kontakten med den numera laglydige Leo för att få mer information. Det är starten på en rad hårda uppgörelser och hämndaktioner där både Johan och Leo, samt deras familjer, ställs inför svåra och obarmhärtiga beslut.

Så tyckte jag:
Grym film, men inte lika bra som de andra, kanske kan det bero på att Joel Kinnaman inte var med så mycket...? Lite småseg lite då och då, men bra handling som i alla de andra Falk filmerna. Men helt klart en sevärd och bra film.
Nu vill jag att nästa film ska komma ut...väntar förväntansfullt på den.

++++







Se upp alla chokladälskare

Datum: 2009-10-15 Tid: 14:03:11

Upp och hoppa kl 08.00 en ledig lördag är inget man är van vid. Men när man har besök och de är morgonpigga så kan man ju inte själv ligga och dra sig till 9-10 som man brukar.

Idag är det ett besök på Djurgården och Nordiska museet som står på schemat, det är nämligen den årliga Chokladfestivalen i helgen. Vi kom dit vid 11-tiden och då var det ganska så lång kö redan då, men den växte allt mer ju mer klockan blev. Så vi hade tur som kom när vi kom för att slippa stå och köa i tim i höstkylan.

  

Magnus och hans mamma Rigmor





Inne var det också sjukt mycket folk....trångt och varmt, svårt att komma fram och titta på allt och provsmaka det man ville smaka osv. Folk var som hulliganer, som om det vore en stor konsert, puttades, knuffades och trängde sig fram.
Det var i allafall väldigt mysigt att strosa runt och kolla på all choklad som fanns, helt otroligt vad mycket det finns, så många smaker, former, mm. Det värsta var nog choklad med ädelost smak, det lät ju såååå äckligt. Och den äckligaste chokladen vi smakade var choklad med havssalt i...men usch och fy, blä vad vidrigt. Och en choklad som var god var vit choklad med limesmak...mums säger jag bara.

  
  


En chokladfontän är väl allas dröm. Jag vill ha en liknande på mitt bröllop, där man kan doppa jordgubbar ;)
Här fick man doppa marshmallows...också mycket gott!



Anthon Berg hade supersnygga påsar, helt i min smak ;) Svarta och rosa....så läckra!



Chokladpraliner i en massa härliga former, färger och smaker...vilka ska man välja?
Magnus valde några med olika spritsmaker och jag valden en med pepparkakasmak...spännande =)



Härligt namn "Puss & kram"....chokladpinnar som man stoppar ner i en kopp varm mjölk, rör om lite och vips så har du en härlig kopp varm choklad. 2 st sånna fick följa med oss hem =)



En riktigt trevlig dag....nu borde man ju vara rätt trött på choklad eller inte ;)

Åkte sedan vidare till café Lyran i Mälarhöjden där vi åt varsin räkmacka.....Café Lyran utsågs till "årets café 2007"!





När vi kom hem var vi alla så trötta så vi softade i soffan och tittade på tv. Tanken var att vi skulle gå ut och käka innan fotbollen började men alla var för trötta. Så i stället blev det thai mat från Heron City som vi tog med hem och käkade framför tv´n.

Sen var det ju dags för den spännande matchen mellan Sverige-Danmark....våran chans att komma vidare till VM. Men den sumpade vi ju...känns så surt, hade verkligen sett fram emot att få se Sverige spela i VM 2010.
Sverige hade ju bollen inne 2 ggr men båda målen dömdes bort....så nu är det bara att hoppas på att Portugal förlorar mot Malta (men det lär ju inte hända) och att vi vinner matchen på ons mot Albanien (det lär vi ju göra). Så ett litet, jätte litet hopp finns ju ännu....


Fredag 9/10

Datum: 2009-10-15 Tid: 12:59:47

Idag är det sista studioinspelningen för tv-programmet "Ett fall för Louise".....känns jätte tråkigt, tycker jätte mycket om både programledarna och hela teamet som har jobbat tillsammans under en lång period nu.
Var på plats i studion kl 09.45 idag, sminkade föräldrarna först och sedan Lousie. Satt med inne i studion och lyssnade, shit vad intressant det är, man får så mycket bra tips och råd. Lousie är verkligen grym, hoppas att alla andra också kommer att tycka det efter programet har börjat sändas på tv den 15 okt.

Idag får vi besök av Magnus mamma Rigmor, det är första gången hon kommer upp och hälsar på oss. Så det ska bli jättetrevligt att ha henne här över helgen. Medans jag jobbade så strosade Magnus och Rigmor runt i Gamla Stan och när jag hade slutat så mötte jag upp dem på Åhlens. Gick till Café Hurtigens och fikade, jag drack en varm choklad, åh den är så bra där....riktigt mumsig  plus att jag åt en ostsmörgås.



Ikväll blir det mysig hemmakväll framför tv´n med tacos till middag, en massa tända ljus och idol på tv´n. Temat på idol idag vad "clubmusik". Och den som fick lämna ikväll var Karolina, verkligen rätt person. Jag har aldrig gillat henne, hon ser ut som en tant (även om hon var snygg i kvällens program), fult jämnlångt hår, tantröda läppar, och tubsockar på sin audition när Anders Bagge var och hälsade på henne hemma.


En deppig dag då tröstshoppar man

Datum: 2009-10-08 Tid: 18:43:22

Shit vad Jerrie snarkade i natt, jag kunde verkligen inte sova så jag gick och la mig på soffan och sov. Tur att man har en så skön soffa, jag sover så gott i den. Somnade runt 02.00 i natt och kl 09.30 slog jag upp ögonen, tur att jag är ledig. Tänkte ta en dusch, men då fanns det ingen varmvatten idag heller. Vad är det för fel? Varför kan de inte sätta upp en lapp och berätta att de ska stänga av vattnet mellan vissa tider osv. Helt sjukt, så jag fick hoppa både dusch och disk.
Gjorde lite frulle till mig och Jerrie, hemmagjord proteinsmoothie, ägg och juice. En bra start på dagen. Han började jobba på Make Up Store kl 12.00 så jag gjorde honom sällskap in till stan.
Strosade runt lite för mig själv, letade efter skor men än en gång så hittade jag inga, och de jag hittade fick jag inte på mig pga mina "feta" vader....

Klockan 13.30 hade jag tid hos bästa Ida som skulle göra mig snygg igen, bättra på mitt självförtroende lite. Det har ju varit i botten den sista tiden, mkt pga mitt hemska hår, min hemska utväxt. Som alltid så har man en hel del att prata om, så roligt att träffa den tjejen. Ska försöka komma iväg och köpa nytt löshår någon dag, så att Ida kan hjälpa mig att klippa in det sen. Men en sak i taget.....

Tog en sväng om på Götgatan också, det blev några påsar, köpte ett par tights/leggins, en mörkgrå stickad tröja, en vit topp och en svart tunika...det känns som om det var år och dar sedan jag shoppade. Så det tyckte jag att jag var värd nu när jag jobbade lite igår, fira min första tandbleknigskund med lite shopping.

Har kännt mig väldigt trött hela dagen, även en slags inre stress och känt mig allmänt nere idag, vet inte varför. Men alla måste väl få känna så någon gång också...sitter här framför datorn och tårarna faller, vet inte varför? Ska försöka slappna av lite i ett varmt bad nu innan det är dags att fixa lite här hemma tills Magnus kommer hem. Han landar kl 22.15....har längtat så efter honom, den här gången blir han hemma till på ons...då åker han upp till helvetet igen. Hatar Luleå!!!!! Är trött på hans j*vla skola och studier...nu får det vara nog, nu får han bli klar. Det suger.........................


Biokväll

Datum: 2009-10-08 Tid: 18:25:33

Klockan 19.30 åkte jag in till stan och mötte upp Jerrie. Vi har inte träffats på snart 1 år, så det ska bli trevligt.
Vi åt middag på Kungshallarna, jag åt en nachotallrik.
Sedan blev det bio på SF Sergel, vi såg filmen "Prinsessa".



Efter det så följde Jerrie med hem, softade och pratade en massa gamla tokiga minnen från förr i tiden. Vi tittade även på sista avsnittet av "Svenska Hollywoodfruar". De är ju så underbara....StigMake Up Store tycker att jag är Bollnäs "Anna Anka!, undrar vad han menar med det? ;) haha.... Min favorit bland fruarna är Maria Montazami.






Om filmen:
I en hopplös småstad någonstans i Sverige bor Maja, 18 år. Hennes högsta och enda dröm är att bli skådespelare. Hon vill stå i centrum - att alla ska se HENNE, se den vackra människa hon är inuti. Det är bara lite svårt att se. Maja är kraftigt överviktig, klumpig och helt utan social kompetens... Vi får följa Maja och hennes kamp att förverkliga sina drömmar under sista terminen på gymnasiet. Det är en komisk skildring med tragiska inslag, om fördomarna man möts av när man har "fel" utseende, om att hitta den styrka och självkänsla som behövs för att verkligen lyckas och slutligen stå i centrum - men då på sina egna villkor.

Så tyckte jag:
En bra feelgood film. Avhandlar den ständiga strävan av att vara den vi vill vara, bli sedd för den fantastiska person man är och göra vad som helst för att uppnå sina drömmar. Starkt agerande från huvudrollerna. Borde visas i skolan för alla ungdomar, kanske skulle de få sig en tankeställare.

+++


Jobbat klart för idag

Datum: 2009-10-07 Tid: 18:26:12

Åh vad nervös jag var...min första riktigta kund. Hoppas att min nervositet inte märktes, kände mig rätt lugn när jag väl kom igång osv. Tjejen jag blekte tändera på var rökare och hade missfärgade tänder pga det. Hon var typ skala 5 på tandkartan och efter 30 min hos mig så var hon på skala 1, det vitaste. Det såg riktigt bra ut, mycket vita och snygga. Alla på salongen tyckte att det blev superbra tom så bra att en utav Noomis nagelkunder gärna ville boka tid hos mig =) Toppen tycker jag....fler kunder, ge mig fler!

Då har man gjort lite nytta idag också samt dragit in lite deg och det är ju alltid trevligt ;) 2.695:- (bra jobbat Linda).

Nu sitter jag här hemma igen, har pratat en massa skit med Helena på telefonen och hunnit med att diska under tiden. Alltid trevligt med sällskap när man gör sånt där som är mindre roligt, typ städar, diskar, tvättar mm.

Ikväll ska jag in till stan och träffa Jerrie, min gamle vän. Det var typ år och dagar sen vi sågs, så det ska bli trevligt...Vi ska äta middag och sedan blir det bio på Sergel.

Så nu ska jag gå och hotta till mig lite =)

see ya!


Min första riktiga tandbleknings kund.......

Datum: 2009-10-07 Tid: 13:50:55

Vilket fint höstväder vi har i Stockholm idag, solen skiner och det är över 10 grader ute....det gillar jag!
Gick till gymmet efter att jag fått i mig lite proteinsmoothie och äggvita. Idag var det rätt lite folk på gymmet, så det var skönt, slippa vänta osv.



När jag kom hem fick jag ett samtal från salongen, de hade bokat in en tandblekning åt mig kl 15.00 =) Yippiii!!!Äntligen, min första riktiga kund som jag inte känner. Känner mig lite nervös så klart, men det ska nog gå bra.
Till lunch blev det proteinsmoothie, äggvita och ett päron, det funkar rätt bra att äta så lite med hjälp av tabletterna utan dem skulle jag dö av både trötthet, hunger och huvudvärk. Nu är det 2 veckor sedan jag började med både levaxin och reductil, så om 2 veckor är det dags att väga sig. Det ska bli så spännande, se om det har hänt något den här gången.


Fettförbränning

Datum: 2009-10-06 Tid: 10:45:03

Maxa fettförbränningen.

  1. Löpning (1 mil på 1 timme): 750 kcal/timme
  2. Simning: 600 kcal/timme
  3. Squash: 600 kcal/timme
  4. Fotboll: 560 kcal/timme
  5. Jogga: 500 kcal/timme
  6. Step up: 425 kcal/timme
  7. Basket/innebandy/tennis: 400 kcal/itimme
  8. Pump: Nära 400 kcal/timme
  9. Spinning: 350 kcal/timme
  10. Aerobics: 300 kcal/timme

Alla siffror är ungefärliga beroende på intensiteten på träningen.


En fullspäckad dag

Datum: 2009-10-06 Tid: 10:38:43

Började dagen med ett styrkepass på gymmet, körde igenom hela kroppen som alltid. När jag var klar så hade jag fått ett sms från jobbet: kan du vara på jobbet kl 13.30 i stället för 14.00. Fick skynda mig hem och hoppa in i dushen, som jag hoppade ut lika fort. Inget varmvatten!!! Jag måste ju duscha innan jag ska åka och jobba, fick börja tvätta håret och sedan duscha av kroppen snabbt....brrr så kallt det var. Hann inte ringa till Sthlms hem och fråga vad det var för fel, utan jag hoppas på att varmvattnet är tillbaka när jag kommer hem igen.
Sprang till tåget som jag höll på att missa och då hade jag fått vänta ytterligare 10 min, och det fanns det ingen tid för. Stress, stres, stress det är inte bra för mig nu när jag äter levaxin osv enligt läkaren.

När jag kom fram till studionMariatorget så var det typ kaos, familjen som programmet skulle handla om (en skiljd mamma och pappa) hade storbråk, det var gap och skrik osv. De kunde inte befinna sig i samma rum, helt galet. Började sminka mamman som redan var ganska sminkad, hon gillade mycket smink på både ögon och läppar =) haha...och piercingar och tatueringar. Jo men hon såg ju ut som en "bra mamma" eller inte. Även om det visade sig motsatsen under programinspelningen. Eller om det bara var under tiden kameran var på eller inte.
Jag satt med inne i studion under inspelningen, alltid lika spännande. Trodde många gånger att det skulle bli bråk, men så länge kameran var på var det lugnt men så fort de stängdes av så börjdade det fd paret att bråka på polska och vi fattade ingenting.
Vi var klara runt kl 17.30 och då strosade jag omkring på Hornsgatan och runt Mariatorget. Få tiden att rinna i väg, hade nämligen en fikadejt med en gammal kompis som jag varken har pratat med eller träffat på över 9 mån. Så det skulle bli spännande och se hur det går.

Erika kom till Mariatorget strax efter 18.00 så då gick vi till Café Baresso och käkade, jag åt stans bästa ceasarsallad...mmm den har jag längtat efter.
Trots att det var så länge sen vi sågs så kände det som igår, skönt måste jag säga. Skönt att äntligen få prata ut, reda ut saker och ting. Tiden rann i väg och vips så var klockan 22.00, så då var det dags att börja bege sig hem för att sova.
Jag hade i allafall en trevlig kväll....och nu väntar sängen!
Varmvattnet är tillbaka!


KanelbullensDag

Datum: 2009-10-04 Tid: 21:48:50

Då var det söndag igen då.....sov till 09.15 då var det dags att upp och hoppa för att hinna med att bleka Helenas tänder innan hon skulle åka hem till Bollnäs igen.
Klockan 11.20 infann vi oss på Salongen, ställde ordning allt och sedan körde vi igång. Allt gick jättebra för mig även om Helena satt i stolen och vred på sig pga panik mm.
Resultatet såg riktigt bra ut även om det tar ca 2-3 dagar innan den rätta nyansen syns, när man sköljt munnen med flour både morgon och kväll. Det blev lite stressigt så hon spramg till t-banan för att åka in till centralen medans jag var kvar och städade osv. Hoppas att hon blev nöjd med resultatet även om hon fick ont i munnen och tandköttet efteråt. Men det är en vanligt bieffekt efter tandblekning, men brukar vanligtvis försvinna efter 24 tim beroende på hur känslig man är.

Körde pappa till Skavsta/Nyköping idag, han skulle flyga till Tyskland och köpa en husbil igen. På vägen hem så hamnade jag så klart i bilköer vid Södertälje, idioterna kan ju inte köra bil. Vad är problemet? Bara för att det blir vägarbete så behöver inte trafiken stannas upp när det står 70km/tim på vägen.....men alla kan ju inte vara lika bra på att köra bil som mig =)

Idag har aptiten varit noll, har knappt ätit alls. Har stoppat i mig något litet då och då för att jag vet att jag måste. De där tabletterna reductil verkar riktigt bra, de ska ju minska både sötsug och hunger. Men jag trodde inte att jag skulle reagera så starkt på dem. Kanske blir en extra effekt med hjälp av levaxinet? Otroligt att jag orkar hålla igång så som jag gör med så lite energi/mat i kroppen.
En biverkning som är jobbig är muntorrhet, får ha något med mig att dricka hela tiden eller tugga tuggummi för att inte torka igen helt i munnen.
Men jag ska inte klaga, jag har ju fått detta utskrivet för att det ska hjälpa mig osv....och det kommer det säkert att göra =)

Har nyss tittat på Ensam Mamma Söker, åh vad gillar det programmet, jag blir så glad när jag tittar på det. Och det kan ju behövas nu när man sitter här ensam i sängen och ute är det mörkt och trist.
Funderar på om jag ska krypa till sängs och läsa lite ur boken "Luftslottet som sprängdes", det har inte blivit så mycket läst i helgen när Helena har varit här.


Shopping och bio "Allt för min syster".

Datum: 2009-10-04 Tid: 21:12:11

Usch vilket hemskt höstväder vi har i Sthlm idag...det både regnar och blåser kallt. Helena och jag bestämde oss för att åka in till stan och shoppa lite. Shopoholicar som vi är =) Började med lunch på Taco Baren, åt varsin nachos de lux och sedan började shoppingrundan. Helena gjorde några fynd, själv så blev det bara lite smått och gott, 1 par svarta rosettörhängen, 1 par nitringörhängen, 1 par torgvantar och ett armband.







Tog en fika på CoffeHouse By George, drack varsin varm choklad i höstregnet medans vi satt och tittade på alla människor som sprang förbi.
Mötte upp pappa som anlände till Sthlm idag (han åker till Tyskland på sön) så gick vi till Jensens Böfhouse på Sveavägen och käkade middag. Jag åt vitlöksbröd och en ceasarsallad, gotti gott gott!
Helena och jag hade bokat biljetter till bion "Allt för min syster" på SF Sergel kl 21.00, så då åkte pappa hem till mig medans vi gottade oss i en mysig biosoffa med läsk och popcorn.



Om filmen:
Brian och Marge Fitzgerald har ställts inför denna fråga gång på gång. Vid två års ålder fick deras dotter Kate diagnosen leukemi. Hon förväntades inte överleva, men mot alla odds får Kate uppleva sin 16-årsdag. Att detta är möjligt beror helt och hållet på Anna, Kates yngre syster som är en perfekt medicinsk donator. Men tretton år gammal fattar Anna ett beslut som kommer att vända upp och ner på familjens liv; hon vill inte längre vara donator. Åtminstone vill hon ha rätten att välja själv. Hon stämmer sina föräldrarför att få kontroll över sin egen kropp, samtidigt som hon förstår att detta kan leda till Kates död.

Så tyckte jag:
En helt underbar film, mycket tung och gripande historia. Bra skådespelare, barnen spelar så bra. Stämningsfull filmmusik. En film som det är svårt att hålla tårarna tillbaka när man ser, många tårar blev det hela filmen igenom.
Jag älskade filmen, rekommenderar den varmt till alla, se den.

+++++


Jobba med tv idag igen

Datum: 2009-10-04 Tid: 18:26:33

Fredag...vad innebär det? Jo att det är dags för mig att jobba, tv-inspelning hela eftermiddagen. Klockan 09.00 klev jag upp, försökte även att få liv i Helena, och det gick väl så där. Hon klev upp efter stund, tröttare än tröttast =) Då blev det frulle och sedan lite fix och sedan var det dags att dra in till jobbet, jag hoppade av på Mariatorget och Helena fortsatte in till stan för att fika med en polare och shoppa lite.

Allt gick bra som vanligt på jobbet, pratade en del med Louise angående min struma och om tabletterna osv, hon rekommenderade mig att ta dem på fm i stället för på kvällen innan jag skulle sova (som jag hittils har gjort). Fick även höra att jag har blivit smalare i amsiktet, det är ju alltid ett plus. Skönt att få lite komplimanger, det kan jag behöva just nu, sånt får mig även att bli ännu mera motiverad. Så nu j-vlar....det här ska jag klara. Idag satt jag med inne i studion, riktigt intressant att lyssna och se hur föräldrarna reagerar när de får se sitt barn på tv sitta och förklara varför hon/han mår så dåligt pga sina föräldrars beteende osv. Idag handlade det om alkolism.

Hoppade på samma tåg som Helena hem, och direkt när vi kom hem så åkte vi och handlade på Kvantum. Ikväll blir det fredagsmys med tacos. Passade även på att hämta mitt paket med beställa produkter (till tandblekningen), mitt paket som kostade ca 10.000:- var det minsta paket jag sett, så litet, pluttit och meningslöst såg det ut. Och i låg det en massa sprutor blekgelé....så nu j-vlar ska det blekas. Någon som är sugen?

Sedan blev det tacos framför Idol.....och min fråga är ju: Varför kom inte Moa med? Sverige behöver en tuff rocktjej a la Pink. Och varför gör Camilla om låten som juryn hatar till en schlager? pinsamt dåligt Idol....de ända som platsar i årets Idol är Erik, Rabih och Mariette har en grym låt men hon är för mycket "estet" för att jag ska gilla henne, hennes stil stinker, hennes scenspråk påminner om Janis Joplin, Carolina af ugglas, osv.

Tittade på filmen "The accidental husband" innan det var dags att sova.



Om filmen:
Emma, en radiovärd för ett relationsrådgivningsprogram ska precis gifta sig när hon upptäcker att hon redan är gift. Hon tror givetvis att det blivit ett systemfel, men egentligen är det hennes påstådde make som ligger bakom det hela. Han blev lämnad av sin fästmö efter att hon ringt in till Emmas program och när hon letar upp honom för att fixa en annullering ser han till att försöka förstöra hennes förhållande som hämnd.

Så tyckte jag:
En charmig och mysig romantisk komedi. Den kändes väldigt förutsägbar, men den hade ändå något litet extra.

+++


Höststädning

Datum: 2009-10-04 Tid: 18:01:05

Idag torsdag så står det storstädning på schemat, dags att putsa fönster, tvätta, byta gardiner, ta bort alla sommar och byta till höst/vinter, damma, dammsuga, skura golv, mm. Tur att jag har världens bästa pojkvän som alltid hjälper till och aldrig klagar på att hjälpa till.



Klockan 10.00 så kom Tommys Fönsterputs hem till oss och tvättade/putsade våra fönster skinande rena. Vilken lyx, så skönt att slippa göra det själv. På 30 min så var han klar och vi var supernöjda, vi syns till våren igen! =)



Idag var det även dags för min älskling att åka upp till Norrland igen....suck! Så kl: 17.45 satte vi oss i bilen, och klockan 19.15 så skulle planet lyfta. Tur att vi åkte så tidigt som vi gjorde, för efter vägen så stötte vi på 3 trafikstopp som gjorde att trafiken stog stilla. Klockan tickade och Magnus började bli nervös att han skulle missa planet, men 18.43 svänger vi in på arlanda och Magnus springer in och jag efter. Han hann precis lämna in väskan, men det var på håret =) tur att han har en brud som är en grym bilförare =) hihi...
Alltid lika jobbigt att säga hej då, men allt gick så snabbt den här gången så jag hann nog inte riktigt förstå för än jag vände mig om och skulle gå tillbaka till bilen då kom tårarna. Min älskling åker igen.....

Tur att man får besök ikväll utav min vän Helena från Bollnäs, hon kommer fram till centralen strax efter 20.00, så jag åkte raka vägen dit och plockade upp henne.
Skönt att slippa vara själv......
Hann inte med så mycket ikväll, men det blev en hel del tjejsnack som vanligt plus att vi såg tv-programmet "Inlåst" som hade premiär idag.


RSS 2.0