Premiärbadat idag!

Datum: 2010-06-29 Tid: 19:27:10

Sista dagen man är ledig innan det är dags att jobba i 2 dagar. Vi hade ställt klockan på 08.00 men vi vaknade först kl 09.00??? vet inte vad som hände ;) kan någon ha stängt av alarmet?
Tanken var att vi båda skulle hinna träna innan vi åkte till stranden. Men när jag kollade gymmets öppentider så hade de börjat med sommartider from igår mån. Så varannan dag så öppnar de 14.00 och annars 06.30, så då hoppade vi träningen idag.

Åkte i stället till Långholmen och solade och badade med mor och far. Det blev ett premiärdopp för både mig och Magnus idag! YES we did it! Låg där och solade bra länge, idag var solen riktigt varm, vi hade ca 27 grader. Vid 14.00 så packade mamma och pappa ihop och åkte hem till Bollnäs igen då det är lite planering kvar angående fredagen. Men vi låg kvar 1 timme, åkte sedan raka spåret till Kvantum och handlade.

Vi fick med oss 3 kartonger med svenska jordgubbar, mums...ikväll ska jag frossa i gubbar!
Jag var helt slut när vi kom hem. Folk klagar på att de är trötta efter en dag på jobbet. Men då skulle de veta hur det är att vara ledig och ligga i solen hela dagen. Det tar knäcken på en....helt slut. Så jag tog en dusch och kröp sedan ner i sängen och slocknade i en timme, so nice!

Till middag blev det kycklingfilé i ugnen med min favoritsallad (vattenmelon, sugernaps, blandsallad, coctailtomater, gurka) och hallonbalsamico på det, mums! Vi satt ute på balkongen och gottade oss i värmen.

Snart är det dags för "Allsång på Skansen" och sedan är det fotboll (Spanien - Portugal). Sedan är det sovdags när jag ska upp tidigt och jobba imorgon. Jag ska vara ute på Saltis klockan 08.00 imorgon bitti!


Mysdag med mor & far

Datum: 2010-06-29 Tid: 19:15:16

Då var det måndag och en ny vecka. Klev upp klockan 08.00 och strax innan 10.00 så befann jag mig äntligen på gymmet igen. Skönt att få komma tillbaka och köra så svetten rann och adrenalinet pumpade. Det blev 1 tim styrketräning och 35 min intervallträning på crossen, i love it! En dag som denna med 25 plus grader ute, stårlande sol och klarblå himmel så var det fullsatt på gymmet. Undrar varför? Ha folk ångest efter att ha ätit för mycket i helgen (midsommar) eller???

Skyndade mig sedan hem och tog en snabb dusch, packade strandväskan och åkte till Långholmens bad där mamma och pappa låg och stekte. Gick och tog en fika på "Bellmans Café", varsin fullkornsmacka och så blev det en nutrilett smoothie dryck för min del. Låg och solen fram till klockan 15.00 då fick det vara nog.

Åkte hem till Magnus som hade vaknat för ca 1 tim sen (han ska försöka vända tillbaka dygnet). Duschade och gjorde oss i ordning. Plockade upp mor och far på söder mälarstrand och åkte sedan till "Jimmys Steakhouse" på söder för att käka. Vi satt i skuggan på deras mysiga uteservering och mumsade, jag tog som vanligt deras underbara kycklinfilé. Vi hade en ritkigt mysig och trevlig kväll tillsammans med världens bästa mor och far!

Körde tillbaka dem till campingen och där var det veteranträff (bilar) så vi stannade en lite stund. Pappa och Magnus tog en promenix och kollade på alla bilarna medans mamma och jag bara softade vid husbilen och kollade på folk.
När vi kom hem så lagade jag 4 av mina naglar som jag hade slagit av (bla när jag skulle få in Snuttan i buren, omöjliga katt). Under tiden så kollade jag på en riktigt gammal film, "Vinterviken", men den är ju så bra fortfarande.


Filmkväll i min ensamhet

Datum: 2010-06-29 Tid: 19:04:43

Det blev filmkväll för mig i söndags kväll. Låg i sängen och tittade på "Remember me" tillsammans med en skål med jordgubbar och coctailtomater.



Om filmen:
Ett pars förhållande hotas när de båda försöker att handskas med sina respektive familjetragedier.

Så tyckte jag:
Vilken underbar film, den här måste alla se. Sorglig och bra handling. Bra skådespelare. Mycket oväntat slut. Jag grät som en liten flicka..... En utav de bästa filmerna i år! Se den!

+++++


Solat på Långholmen

Datum: 2010-06-27 Tid: 19:46:35

Blev väckt klockan 09.00 av att mamma ringde, då tyckte hon att det var dags för mig att kliva upp. Tanken var ju att jag skulle träna i morse, men gymmet är fortfarande stängt och öppnar åter på måndag =)
Så då packade jag väskan och åkte över till dem efter att Magnus hade kommit hem och jag fått lite frukost i magen.

Gick ner till Långholmens bad och la oss och stekte, det var riktigt varmt och skönt. Huden riktigt brände...I like! Jag blev nästan sugen att hoppa i plurret, men jag hoppade det den här gången. Vi låg där bra länge tills det var dags att stoppa något i magen. Så då gick vi till ett café i närheten och tog en lättare lunch innan vi gick ner till campingen igen. Medans mamma och pappa var och gjorde sig i ordning så satte jag mig i solen igen och stekte ännu mera =) nu j*vlar ska jag bli brun.

Sedan lånade pappa min bil och åkte och fixade lite saker och då passade jag och mamma på att ta en promenad. Det är ju så vackert och fint här, massor av grönområden och vatten. Det var nästan så att jag inte ville åka hem. Men efter fyra så begav jag mig hemåt för att hinna hem tills Magnus skulle vakna. På vägen köpte jag med mig en tonfisksallad, mums!
Vi tittade lite på fotbollen tillsammans, vi såg när Tyskland spöade England. Och när dommarna gjorde en dundertabbe, de dömde bort en mål som var inne (England).....vilken miss!

Och nu sitter jag ensam här hemma igen och funderar på vad jag ska göra??? Läsa lite eller kolla in filmen "Remember me". Känner mig så trött efter att ha varit ute i solen hela dagen, det tar på krafterna. Så jag kommer nog att somna tidigt i kväll.


Back in Sthlm

Datum: 2010-06-27 Tid: 19:36:38

Kom hem till Sthlm strax innan 19.00 så jag hann precis på Magnus. Så jag fick träffa och pussa lite på honom innan han åkte till jobbet. Mamma och pappa följde med upp en snabbis innan de åkte vidare till Långholmen.
Jag tog det väldigt lugnt hela kvällen, passade på att se en riktigt tjejfilm "Love happens" med underbara Jennifer Aniston.



Om filmen:
Vi får följa Burke Ryan (Eckhart) som efter att ha förlorat sin fru skriver en bästsäljande bok om att kunna hantera sin sorg vid tragiska händelser. När han åker iväg på en affärsresa till Seattle stöter han på en kvinna som har varit på ett av hans seminarium (Aniston) och faller pladask för henne. Det är då det visar sig att han inte riktigt har kommit över sina känslor för sin döda fru.

Så tyckte jag:
En vacker och bra snyftis. Bra skådespelare samt story. En ritkigt tjejfilm som bör ses.

+++(+)

Fastnade sedan framför tv´n, filmen "The last castle" visades på tv 4. Men slocknade efter halva, tur att jag hade sett den förr ;)


Min midsommarafton

Datum: 2010-06-26 Tid: 12:53:46
Alltid samma ångest varje år då det kommer till midsommar, vad ska man göra? Lika vid nyår osv. I år så jobbade ju Magnus och jag visste inte alls vad jag ville göra så i sista stund så beslöt jag mig för att åka hem till mor och far i Bollnäs och bara mysa och ta det lugnt.

De hade bjudit över våran fd granne Tuben som dök upp strax innan 18.00 och då började vi med lite kallskuren mat. Medan alla andra mumsade i sig sill så åt jag lax (jag kommer aldrig att kunna lära mig att äta sill, de både luktar och ser äckligt ut) blä..... Till varmrätt så hade vi grillat en massa grillspett och gjort en massa olika såser/röror, fetaoströra, ädeloströra, bea, tzatziki mm som vi åt med färsk potatis och sallad.
Lagom till efterrätten så dök Helena upp och gjorde oss sällskap. Eftersom vädret hade blivit bättre så avnjöt vi pappas pavlobakelse med jordgubbar ute på terassen i solen.
Så kvällen blev lugn, mysig och trevlig, vi både åt och drack gott precis som det ska vara på midsommar!
Det blev rätt sent, somnade strax efter klockan 01.00. Och med tanke på gårdagens få timmar av sömn (5tim) så tog jag igen det idag och sov ända till 11.00.

Nu sitter jag här och väntar på att mor och far ska blir klara för att åka ner till Sthlm. Det blev verkligen en blixtvisit den här gången. Men jag kommer ju till Bollnäs även nästa helg för att närvara vid farfars begravning men först några dagars jobb i veckan.

1 år sedan

Datum: 2010-06-25 Tid: 16:50:27

Idag är det 1 år sedan Michael Jackson dog.


Midsommarafton i Bollnäs

Datum: 2010-06-25 Tid: 15:28:32
Klockan 00.30 så kom pappa och hämtade mig i natt och så åkte vi norröver till Bollnäs. Parkerade bilen utanför vid 03.30, gissa om man var trött? Vaknade vid 08.30 och kunde inte somna om, undrar hur pigg jag kommer att vara ikväll?
Käkade lite frukost och började sedan göra mig i ordning (eftersom det kan ta lite tid).
På eftermiddagen åkte vi förbi Dönje/Växsjö för att önska farbror Niklas och hans familg glad midsommar. På vägen dit så började det att ösregna....vilket nice midsommarväder, NOT! Men jag håller tummarna att det ska spricka upp till kvällen då vi ska äta och grilla. Man vill ju sitta ute och mysa på midsommarafton.

Var med pappa och handlade nyss och gissa vem vi träffade där? Maria montazami! Hon är i lilla Bollnäs för att fira en riktigt svensk midsommar. Shit vad lång hon var i verkligheten....det hade ju varit roligt att ta ett foto tillsammans med henne, men det känns så dumt att gå fram. Låt stackaren vara! Jag har hela dagen fått höra att jag ser ut som en ung Maria Montizami eller hennes dotter =) fniss! Så det var ju lite roligt att springa på henne just idag =)

Nu ska jag gå ner och hjälpa min kära far i köket, fixa ordning allt inför middagen! En massa gott kommer det att bli, mums!
Tänker på min älskling som hade haft en tuff natt på jobbet och som just nu ligger hemma och sover för att om några timmar åka och jobba igen.

Saknar dig älskling, önskade att du vore här! Love you!


Nya midsommarnaglar

Datum: 2010-06-24 Tid: 23:25:37

Klockan 19.00 så åkte Magnus och jobbade. Själv så satte jag mig framför datorn och kollade film medans jag fixade mina naglar midsommarfina. Hann med två gamla filmer "Vingar av glas" och "Sanning och konsekvens". Har även beslutat mig för att åka upp till Bollnäs över midsommar. Pappa som har varit nere i Tyskland och är nu på väg hem. Han svänger förbi mig här i Sthlm på vägen tillbaka upp till Bollnäs.
Så nu har jag även hunnit med att packa en liten väska med allt som behövs inför morgondagen. För redan på lördag så bär det av hem tillbaka till Sthlm igen.
Nu ska jag ta en snabbdusch även om klockan är mycket, sedan är det bara att vänta tills pappsen kommer och då har man 3 tim i bil framför sig =)

Saknar redan min älskling. Tycker så synd om honom, att han ska behöva jobba på midsommarafton. Nästa år har jag förbjudit honom att jobba, för då ska vi fira midsommar tillsammans på riktigt!


Sola

Datum: 2010-06-24 Tid: 15:31:43

Det fick bli sovmorgon i morse då vi kom i säng rätt sent igår. Vi somnade runt 01.00 och vi klev upp 09.30. Idag är det helt underbart väder ute, ca 25 grader, blå himmel och strålande sol. Så efter frukosten så gick vi ner till poolen och la oss i några timmar. Så himla skönt att det finns ducsh där, så när det börjar bli för varmt så kan man svalka sig lite. Vid 13-tiden så tyckte Magnus att det fick vara bra med solning för idag så då åkte vi hem och käkade lite lunch på balkongen. Och jag hämtade mitt paket på posten från H&M som innehöll 2 st sommarklänningar, något för midsommar? kanske? vem vet?

Nu har Magnus krypit ner i sängen för att få lite sömn innan han åker och jobbar i natt. Han börjar 19.30 och slutar 09.00 imorgon bitti. Så himla tråkigt att vi inte kan fira midsommar tillsammans i år. Men, men vi har tänkt att fira lite midsommar tillsammans på mån kväll i stället =)

Nu ska jag lägga upp lite bilder på bloggen som jag har fört över till datorn, sedan ska jag fixa lite mat till Magnus så att han har medans jag är borta. Jag ska även hinna fixa mina naglar samt packa inför midsommarfirandet.


Glass i Gamla Stan

Datum: 2010-06-23 Tid: 23:41:33

Under den tiden jag och Magnus låg nere vid badet så hann vi få en riktigt bränna. Det hettar och nästan bränner i ansiktet och på bröset på mig....me like! Äntligen börjar man bli brun igen ;) I like!

Det blev ingen bio för våran del, helt sjukt att gå på bio, sitta i en varm biosalong i den här värmen som vi har haft idag. Så i stället så blev det lite god ugnsstekt kycklingfilé med en sallad gjord på sugernaps, melon, blandsallad, gurka, coctailtomater och till det min nya favorit Zetas "hallonbalsamico", den är så underbar....mums!



Tog sedan bilen in till Gamla stan för att strosa runt där en stund längst med vattnet och för att sedan mumsa i oss en varsin glass från Lejon & Björnen. Så himla mysig kväll, sitta där med en glass i handen med älsklingen och bara gotta sig och kolla på en massa människor.

 
 

När vi kom hem igen så hade vi lite hemmabio eftersom det inte blev någon riktigt bio. Vi tittade på filmen "Prince of Persia - The sands of time" och myste i sängen. Jag fick även 40 min massage, bortskämd? Ja, jag vet! Men det är jag så värd!



Om filmen:
Den äventyrslystne prins Dastan gör gemensam sak med prinsessan Tamina för att hindra en ond härskares från att lösgöra en sandstorm som kan förstöra världen. Filmen är baserad på tv-spelet Prince of Persia.

Så tyckte jag:
En spännande och häftig film. En helt ok äventyrsfilm med bra skådespelare, bla Jake Gyllenhaal.

+++


Frisörbesök och solbränna

Datum: 2010-06-23 Tid: 16:59:34

Så himla skönt att somna i sin egna säng igår kväll efter att tittat på filmen "Wallander - faceless killers (eng)".



Om filmen:
Wallander undersöker ett brutalt mord på ett äldre par på en avskild lantgård. En läcka från polisen om den mördade kvinnans sista ord ger upphov till rasistiska hämndaktioner. Följderna får Wallander att tvivla på allt, till och med sitt yrkesval som polis.

Så tyckte jag:
Mycket bra och spännande. Svartman från de svenska Wallanderfilmerna är med i den ;) hihi!

+++

Upp och hoppa strax efter 08.00 i morse för att sedan vara hos bätsa Ida kl 10.00 för att få barret fixat inför sommaren.
Alltid lika härligt och roligt att träffa henne, luta sig tillbaka i stolen och bli ompysslad medans vi har så mycket att prata om.
När jag kom hem så hade Magnus lagat lite lunch som vi smaskade i oss ute på balkongen i värmen. Bestämde oss sedan för att bygga upp brännan lite mera, så vi gick ner till utomhuspoolen här i Västertorp/Hägersten och solade lite. Efter 2 tim höll vi på dö av värmeslag, snacka om att man inte är van vid värmen.
Har nyss varit och handlat och sitter nu här hemma och funderar på vad vi ska hitta på ikväll. Ska vi gå på bio "Beck", softa hemma, åka in till stan och köpa glass, mm....???Beslutångest....JA!

Idag fick jag hem ett paket på posten inehållande ett nytt headset till min mobil samt ett nytt i.pod träningsarmband/fodral.
18434


Ny singel

Datum: 2010-06-22 Tid: 21:13:14



En ny singel med Eminem & Rihanna.
Mycket bra tycker jag =)
Vad tycker ni?


Fanta och rosé

Datum: 2010-06-22 Tid: 21:11:24

Hittade en musikvideo på Youtube som jag tror att kommer att bli en riktigt sommarplåga i sommar. Det ryktas även om att den stora bloggaren "Kissie" är med i videon....Hmmm, kan det vara den storbystade brunetten med mössa kanske???


Back to Stockholm

Datum: 2010-06-22 Tid: 21:08:34

I morse klev vi upp klockan 08.30 och klockan 09.00 låg jag ute på gräsmattan och försökte att få lite bränna. Första gången i år som jag riktigt ligger ute och steker och det är riktigt kanonväder ute. Under tiden så höll Magnus på att tvätta, polera och putsa på bilen =)

Klockan 13.00 så åkte vi till Golfrestaurangen och lunchade med Thomas & Håkan. Dagens bestog av salladsbuffé samt stekt fläsk, mycket gott var det, riktigt husmanskost.

Sedan skjundade vi oss hem för att packa klart allting och sedan ge oss i väg hem till Sthlm. Självklart så blev det ett stopp på "Rattugglan", köpte 1 kg godis (endast lördagar). Eftersom klockan blev mycket när vi rullade in i Sthlm så fick det bli thai take away från Heron City.
Middagen avnjöt vi på balkongen i värmen, det blev kyckling med cahewnötter samt biff med bambuskott och champinjoner, mums!

Nu har vi packat upp det mesta från våran semester, allt vi har shoppat osv ;) Så nu blev garderoben ännu fullare än vad det redan var ;) Vi måste flytta till något större snart, vi får inte plats med allt =( Och mer och mer vill man ha ;)

Läste ut boken "Pepparkakshuset" idag och har även hunnit börjat på "Syskonkärlek".


En slapp dag

Datum: 2010-06-21 Tid: 22:20:20

Idag fick det bli sovmorgon igen, vi sov till 09.30....Gissa om det var skönt eller? ;)
Tog det väldigt lugnt hela dagen, och jag har varit så sjukt trött hela dagen så jag nästan tror att jag håller på att bli sjuk????Vet inte vad det är för fel???börjar få lite ont i ena örat bla. Eller så är det för att jag slappnar av till hundra procent när jag kommer bort, inga måste osv.
Vi åkte ut en liten tur på eftermiddagen, kikade i lite butiker samt i bilbutiker men vi kom hem tomhänta tyvärr. Köpte med oss lite fika som vi satte oss ute på altanen och mumsade i oss i solen.

Till kvällen så lagade vi middag till svärmor och svärfar, vi bjöd på riven råstekt potatis, grillade pannbiffar, ajvar, gul lök, bea och vitlöksbröd. Och till efterrätt fick de en hemmagjord rabarber och jordgubbspaj med vaniljglass. Åh de var så mätta och nöjda efteråt...de ville ha receptet på allt =) Det är bra betyg! Satt kvar ute på deras uteterass och softade hela kvällen. Men sen fick Magnus ett ryck och skulle tvätta, polera, putsa och fixa med bilen så då satte jag mig här framför datorn och passar på att uppdatera min blogg.

Men nu börjar klockan bli mycket, så jag ska krypa till sängs och läsa ut min bok som jag läser just nu. Den är mycket bra och sjukt spännande.
Imorgon eftermiddag bär det av hem till storstan igen efter en veckas semester här Skövde.


En heldag med bästa Thomas & Elina

Datum: 2010-06-21 Tid: 22:07:54

Idag sov vi till 09.30 och strax efter 11.00 så kom Thomas & Elina och hämtade upp oss för att åka på en liten utflykt till Lidköping. Där gick vi igenom några butiker, men det ända vi hittade var lite nytt porslin till badrummet samt ett kollegeblock med Marlyn Monroe på.
När alla började bli hungirga så fick det bli lite lunch på ett thaihak mitt inne i stan. Maten var helt ok men servicen var under all kritik. Åkte sedan vidare hem till Skövde för att handla lite till kvällen på Ica Maxi och Sigges (godisbutiken).
Tog det lite piano en stund tills vi fick besök av Micke & Therese och deras tjejer Agnes & Ella, då blev det fullt ös. Trevligt att hinna träffa dem lite d de nyss har kommit hem från en vecka i Turkiet. Så man blev inte lite avis när de såg ut som pepparkakor och en annan ser ut att komma från Island (vit som ett lakan som man är). Nu vill jag också ha sol och värme så att jag bygga upp lite solbränna, det funkar ju inte att se ut så här i mitten av juni. Det har ju typ aldrig hänt förr......=(

När de hade åkt så började vi med maten (eller de andra gjorde det) medans jag pratade i telefonen. Både min mor och far ringde och gratulerade sin dotter på hennes namnsdag =) Det är ju Linda idag för alla er som har missat det. Till middag blev det kebabkött och kycklingkött i fajitasbrös med sallad, kebabdressing mm. Mycket gott, mums!
Sedan bänkade vi oss i soffan framför tv´n med en stor skål med godis, det är söndagsmys det! Jag och Magnus hade tagit med oss nya "Wallander - Indrivaren" som vi tittade på. Och då bjöds vi även på jordgubbar med kaktus/lime sorbet...mums!
Vi har haft en mycket mysig och trevlig dag tillsammans med underbara Thomas & Elina. Önskade att vi kunde ses lite oftare. Och snart får de tillskott i familjen och då får vi ännu flera att tycka om och hälsa på.

När vi kom hem strax efter tio så låg jag och Magnus i sängen och pratade länge, länge och vips så var klockan 01.00. Undrar när vi kommer att vakna imorgon? ;) sovmorgon i like!

Lite av det som fick följa med hem i shoppingkassen (nytt till badrummet samt ett kollegeblock).

 

Thaimaten jag åt i Lidköping....gissa om man blev mätt? ;)



Fick en present av Magnus föräldrar från "Cervera", vad det var får ni se en annan dag. Men grymt snyggt insalget tycker jag =)



Magnus redo för middag!



Filmtajm!



Om filmen:
En kvinna hittas död i sin lägenhet. Wallander konstaterar snabbt att det handlar om ett bråk som har spårat ut och allt pekar mot att det är offrets tidigare pojkvän, dörrvakten Fabian som är skyldig. Under utredningen upptäcker Pontus att en gammal pojkvän till Isabel är inblandad och att hon bär på en tung hemlighet från sitt förflutna. Hennes framtid som polis står plötsligt på spel samtidigt som hennes lojalitet mot både Pontus och Kurt Wallander ställs på sin spets.

Så tyckte vi:
En utav de bästa Wallander som jag har sett på senaste tiden. Mycket bra och spännande manus. Emil Forselius hann spela in denna film innan han i år tog sitt liv. (RIP Emil Forselius).
Hoppas att nästkommande Wallanderfilmer kommar att hålla samma mått som den här, då blir det bram riktigt bra.

++++



 

 


Shopping och bröllop

Datum: 2010-06-21 Tid: 21:32:54

Idag har vi tillbringat dagen på stan tillsammans med Magnus mamma. Vi lyckades göra några fynd, på bla Stadium. Lite nya träningskläder från Nike. Neonrosa träningsjacka samt tröja...I like! Sedan åkte vi vidare och tittade på lite nya utemöbler till balkongen, vi köpte nya förra sommaren. Men nu är vi sugna på ett par nya och lite bekvämare stolar att sitta i.

 

Stolarna vi funderar på om vi ska köpa till balkonegn??? Hmmmm....Mycket bekvämare att sitta i än de vi redan har.



På eftermiddagen så ringde Patrik och Line och ville ses över en lunch eller kaffe på stan. Så vid 13.30 så mötte vi upp dem på "Voda" för en sk "lyxlunch" som de så fint kallar det. En lunchbuffé med lite smått och gott för 150:-/pers. Medans vi högg in på buffén så slog Patrik och Line sig ner med en varsin Loka då de nyss hade ätit frukost och inte var speciellt hungriga. Men för mig och Magnus var det lunchdags eftersom vi käkade frukost vid niotiden. Satt där i ca 1 tim och åt och pratade innan även Patrik och Line blev frestade och hungriga och beslöt sig för att hugga in på buffén lagomt tills vi var klara ;)
Och vid 15.00 så var det dags att bege sig hemåt för att hinna bänka sig framför tv´n, då kronprinsessan Viktoria äntligen ska få sin drömprins Daniel.
Jag och Magnus mamma Rigmor satt framför tv´n från strax efter tre till 18.30. Det var helt magiskt att se, vilket vackert och fint par de är de där två. Det bästa av allt är att se alla vackra klänningar samt håruppsättningar. Resten av kvällen blev väldigt lugn och skön, vi satt mest och pratade med Magnus föräldrar innan det var dags att sussa.




Utflykt till Hjo

Datum: 2010-06-18 Tid: 15:51:55

Åh vad trött vi var idag, vi sov ända till 09.30. Det tog på krafterna att springa runt på Ullared igår =) Efter att ha fått i sig lite frukost så var det dags att göra sig i ordning. Tog sedan bilen till Hjo där vi skulle leta efter ett tyg/gardiner som vi vill ha. Vi hade även tänkt att luncha där nere vid hamnen, men stället var tyvärr stängt. Så i stället så åkte vi tillbaka till Skövde efter att ha gått runt lite i hamnen. Mötte upp "Nippen" Edmund, Magnus kompis som tävlar i sveriges starkaste man osv. Så käkade vi lunchbuffé med honom på "Thaihouse". Vi satt där bra länge och bara pratade och pratade. Han bjöd upp oss till Sundsvall den 9 juli då han också ska vara med och tävla i "Strongman" unders "Sundsvalls gatufest". Så vi får väl se om vi är lediga då =)

Nu sitter vi här hemma och väntar på att klockan ska bli 17.00 för då ska vi till bästa Thomas & Elina. Äta lite god mat, umgås, se bebismage och bara mysa. Det är alltid lika roligt att träffa dem så jag ser verkligen fram emot kvällen.

Bilder från Hjo

  


Magnus och Kissen (Elina & Thomas katt)



Magnus känner på tvillingarna =)

 

Elinas underbara och goda dessert, pannacotta med hallon och passionsfrukt, mums!


En dag på Ullared

Datum: 2010-06-18 Tid: 15:42:33

Både jag och Magnus har sovit mycket dåligt i natt men ändå var vi uppe och hoppade kl 07.00 för att 08.30 börja våran resa till Ullared.



Strax efter 11.00 så svängde vi in på parkering vid Gekås/Ullared, och vi hade turen att det inte var någon kö in till varuhuset. Så vi greppade en vagn och så började våran shoppingrunda =) Efter ca 2 timmmar där inne så var det dags för en fikarast, fylla på energiförrådet lite för att orka ytterligare 2 timmar. Tyvärr så blev det inte lika mycket som sist, de var lite dåligt med saker som vi ville ha den här gången. Men vi kom ut där ifrån med 2 välfyllda påsar med bla, strumpor, body buttter, sololjor, boxer, träningslinnen, köksprylar, hårnålar, deo, kuddöverdrag, plus en massa, massa mera.

  
  




  

När vi var klara inne på Gekås så åkte vi vidare till Lager 157 och shoppade lite mera. Jag köpte 2 st maxiklänningar (en vit och en orange) samt ett långt svart linne och Magnus köpte en vit, tunn kofta och allt detta kostade endast 210:- (hon måste ha tryckt fel i kassan), men ingen är gladare än oss.



Två maxiklänningar blev det =) Men innan jag kan använda dessa måste jag bli riktigt solbränd ;)

 

Nästa stopp blev i Ullricehamn där vi hade tänkt att äta på den mysiga restaurangen "Bryggan" som låg vid hamnen. Men där var det tyvärr fullsatt hela kvällen så vi gick och satte oss på bryggan och softade lite innan det var dags att åka vidare. Vi stannade till på ett mycket trevligt och mysigt café efter vägen, där Magnus tog en smörgås och jag mumsade i mig en glass. Vilket underbart ställe, hit vill jag fler gånger.

 
 

Jag mår rätt bra här i solen på bryggan ;)



Det underbara cafét vi hittade efter vägen.

  
 
 


När vi kom hem så hade Magnus mamma fixat i ordning lite käk, det blev sallad med kiwi och persika i =) mums! tillsammans med grillat kött och lite olika såser...Åh vad jag älskar grillat, det är det bästa!

Både jag och Magnus var supertrötta efter en lång dag av shopping och bilresa så vi gick och la oss strax innan elva.


7 tim i bil......Äntligen framme!

Datum: 2010-06-16 Tid: 22:30:09

Då var man framme i Skövde efter ca 7 tim i bil. Efter att vi hade tränat (styrka 1 tim + kondition 15 min) så skyndade vi oss hem för att komma i väg kl 12.00 då vi hade bestämt träff med min kära far halvvägs upp till Bollnäs. Mötte upp honom för att lämna vår lille Snutt som ska få komma på sommarkollot igen efter ca 1 vecka hemma i betongdjungeln ;)

Sedan började resan söderöver mot Skövde.........Fick mess av min kära vän Fia som befann sig i Skövde av alla ställen och jobbade. Så då lovade jag att vi skulle komma förbi på Media Markt där hon var och la golv om vi hann dit innan det hade åkt. Och det gjorde vi, så det var trevligt, vi hann kramas och prata lite innan det var dags för henne att städa undan och för oss att åka till apoteket och köpa medicin innan de stänger.

När vi anlände hem till svärmor och svärmor så hade de ställt till med kalas, de bjöd på en tre rätters middag så här mitt i veckan. Och det uppskattades verkligen, allt smakade super, mums!
Vi satt ute på deras inglasade terass och åt, pratade och bara myste tills nyss då det var dags för dem att sova. Kanske även för oss som ska upp tidigt imorgon för att åka på äventyr ;)


God Morgon

Datum: 2010-06-16 Tid: 09:16:53

Vaknade vid 07.30 i morse, upp och hoppa tidigt för att hinna med en hel del innan vi börjar vår resa söderöver till Skövde. Packa, träna, duscha och åka till Gävle för att möta upp pappa som ska ta hand om Snuttan medans vi är bortrest. Snuttan ska på sommarkolla i Bollnäs =) hihi....då trivs hon, få vara ute hur mycket hon vill.

Idag är det 1 tim styrketräning som står på schemat =)

Imorgon torsdag så ska jag och Magnus på en dagsutflykt, gissa vart???


Dagens träning avklarad

Datum: 2010-06-15 Tid: 14:30:38

Jag började på en ny bok igår "Pepparkakshuset" av Carin Gerhardsen. Läste ca 160 sidor igår kväll medans Magnus tittade på fotboll. Lyckades även tjata till mig lite massage i 45 min, så himla skönt =)



I morse när vi vaknade var vi båda supertrött....vet inte vad det är för fel. Så efter att ha ätit frulle så kröp jag ner i sängen och vilade en stund till innan det var dags att bege sig till gymmet och träna. En banan och ett dunderpiller så var jag fit for fight igen. Stog 1 tim på crossen och körde intervaller så svetten rann, brände 860 kalorier! Så j*vla nöjd med det =) Mitt mål är att efter sommaren kunna bränna 1000 kal på min timme på crossen, vi får väl se hur det går ;)


Städdag

Datum: 2010-06-14 Tid: 19:26:14

När jag kom hem efter 1.5 tim på gymmet så blev det lite mellis innan det var dags att börja storstäda. Magnus sov till 13.30 och när han käkade frulle så åt jag min lunch =) hihi! Sedan hjälptes vi åt att storstäda hela lägenheten, vi fixade även till det ute på balkongen. Planterade lite blommor, rullade ut den nya mattan och de nya stolsdynorna. Det blev en helt ny balkong, så fint blev det! Nu vill jag ha lite sol och värme så jag kan sitta där ute och läsa, äta och bara mysa.

Till middag lagade vi kyckling fajitas =) Mums!

Ikväll hade vi tänkt att åka in till Kungsträdgården för att titta på Rebound och Erik Grönwall men eftersom det är så blåsigt och kallt ute så skippar vi det. Sen så är ju varken jag eller Magnus speciellt pigga, så det blir en lugn och mysig hemmakväll. Jag hoppas att jag kan lura till mig lite skön massage av Magnus också, nu när han har jobbat så mycket.


Måndag morgon

Datum: 2010-06-14 Tid: 09:39:43

Lyckades somna vid tolvtiden i natt, kände mig helt slut. Och hela natten har jag sovit som en stock, hur skönt som helst. Efter att ha fått i mig lite frulle så är det nu dags att bege sig till gymmet. Idag är det 1 tim styrketräning samt 35 min konditionsträning som står på schemat. Känner mig väldigt trött idag, hoppas att det bli ändring på det efter ett dunderpiller samt träning.
Magnus kom hem vid 09.00 och somnade direkt, det är dags för honom att vända tillbaka dygnen nu när han är ledig i 1.5 vecka. Så vid 13.30 ska jag väcka honom, tydligen så är det någon viktig fotbollsmatch på tv´n då =)



See Ya!


Mera shopping åt folket

Datum: 2010-06-13 Tid: 20:58:33

Det blev sent igår kväll också, vi var inte hemma för än klockan var tolv. Och då blev det en massa tjejsnack som vanligt när vi är i farten. Vips så var klockan 02.00 idag igen, det är inte ofta jag är vaken så sent.
Vaknade strax efter 09.00 när Magnus kom hem från jobbet, jag låg kvar och drog mig en stund medans det var dags för honom att få sin sömn =) Men vid 09.20 så klev jag upp och började göra mig i ordning medans Helena fortfarande låg och sov (jag hade lovat henne sovmorgon). Vid 10.30 så fick den sovmorgonen vara över, då väckte jag stackars, trötta Helena så käkade vi lite frull.

Eftermiddagen tillbringade vi i Nacka Forums shoppingcenter =) ännu mera shopping, i love it! Äntligen så fick jag köpa mig en ny bh på "Change" där jag alltid köper mina bh´ar, en affär för oss med big boobs ;) sillisar vill säga ;) det blev en lika som sist, en svart balconette och som stammis och klubbmedlem så fick jag 20% på köpet.




Käkade lite thaibuffé till lunch innan det var dags att bege oss till centralen då Helena skulle åka med bussen vid 17.00 tillbaka till Bollnäs. Det känns som om vi har hunnit med mycket i helgen även om hon kom sent fredag kväll och åkte i skaplig tid på söndagen. Intensiv men mycket trevlig ovh rolig helg, ser fram emot att göra om det snart.
Det har verkligen varit guld värt att ha haft Helena nere på besök i helgen. Vet inte vad jag gjort annars? Gråtit och deppat ihop totalt. (farfar är borta och Magnus jobbar natt hela helgen). Skönt att ha en riktigt vän som bryr sig och alltid finns där när man behöver en.

Nu är det bara en natt kvar sen så är det Magnus och jag igen. Då har vi en vecka semester tillsammans =)
Vi får se vad vi hittar på då? Tanken var att ev klämma in en vecka solsemester, men som det ser ut nu så hittar vi ingen resa el något ställe som vi vill åka till =(
Så vad ska vi göra i stället då????


En riktig girlday/night

Datum: 2010-06-13 Tid: 20:44:35

Vaknade vid 08.30 i morse, det kändes rätt tungt att kliva upp då det inte blev så många timmars sömn i natt. Men jag har bestämt mig för att träna idag på förmiddagen medans Helena ligger och sover. Hon vaknade en snabbis vid 09.00 men sen kröp hon ner i soffan igen och somnade om ;) Strax efter 10.00 så befann jag mig på gymmet, idag var det 1 tim kondition som stog på schemat. 1 tim intervaller på crossen och bränna ca 800 kalorier. Första 15 min kände jag mig riktigt trött och seg i benen efter gårdagens gymträning men sen körde jag på som vanligt (gav järnet).

När jag kom hem så låg Helena fortfarande och sov (kl 11.15), men då fick det vara nog. Så då skynade vi oss att göra oss i ordning för att sedan åka in till stan och möta upp Fia och hennes kompis som var på besök i Sthlm. Eftersom det var lunchdags så gick vi till Kungshallarna och käkade libanesiskt, kycklinfilé med bulgur och röror =) Mums!

Sedan så sprang vi runt på stan och jag som inte hade tänkt att shoppa något kom hem med en stor shoppingpåse, fylld med en massa roliga, färgglada och härliga sommartunikor/klänningar. Nu ska det sommarstädas i garderoben, ut med gammalt och trist och in med nytt och härligt. Det var så länge sen jag shoppade kläder, så det var jag verkligen värd tycker jag =)

Klockan 18.30 hade vi bokat bord på "Jimmy´s Steakhouse" på Söder. Som vanligt så åt jag kycklingfilé med klyftpotatis, chilibea mm.....Åh så gott, jag var så hungrig så jag rensade tallriken, Mums! Vi satt där tills det var dags att åka in till stan för att göra ett biobesök. Klockan 20.50 började filmen "Sex and the city 2". Vilken underbar film.....man kan ju inte göra annat än att skratta, hoppas att det kommer en nr 3 också ;)


Helena på besök

Datum: 2010-06-13 Tid: 19:41:48

Efter att jag hade städat undan lite i fredags och satt och väntade på att Helena skulle komma så började jag göra om mina naglar. Hann med alla utom tumnaglarna, snyggt? ;) Under tiden så tittade jag på filmen "When in Rome".



Om filmen:
Beth Harper är en framgångsrik, ung fastighetsmäklare, men hon har otur i kärlek. När hon åker till Rom för att träffa sin nygifta syster, stjäl hon impulsivt några mynt från en fontän där folk slänger mynt och hoppas på kärleken. Hon blir nu förföljd av ett gäng beundrare

Så tyckte jag:
Jag är ju tyvärr rätt svag för romantiska komedier. Men den här kanske var i värsta laget. Var de fulla när de skrev manuset eller vad?
Lite besviken tyvärr....

++

Vid 23.00 så var Helena framme och då dukade jag fram lite te, morotsbröd och marmelad. Så det blev lite kvällsfika och en massa snack i soffan fram till 02.00. Det blir lätt så när man har trevligt, tiden rinner i väg.


En riktig vän

Datum: 2010-06-11 Tid: 19:34:37

Har inte sovit mycket alls i natt, så när klockan ringde vid 08.00 var det rätt tungt att kliva upp. Det var alldeles för många tankar som snurrade, sen att Magnus inte var hemma gjorde ju inte saken bättre.
Vid 09.00 kom han hem och då hann vi prata lite innan det var dags för min älskling att sova. Medans jag själv tog bilen till gymmet då regnet öste ner. Det var riktigt skönt att träna idag efter några dagars uppehåll. Jag trodde att jag hade förlorat en massa nu när jag inte har gymmat på nästan en vecka. Men det blev nästan tvärtom, jag var starkare och ökade i flera övningar. Så kanske är det inte så dåligt att ha lite träningledigt då och då. Körde styrketräning i 1 tim och sedan intervallen på crossen i 35 min (500 kalorier).

Efter ett mellanmål och dags att laga lite lunch så ringde Helena och kollade läget med mig. Det kändes riktigt bra att få prata ut, berätta hur jag känner det, hur jag mår osv och skönt att någon lyssnar. Jag messade henne igår kväll och frågade om hon inte kunde ta och komma ner över helgen nu när hon är ledig. Så att vi kan hitta på något, så jag får lite annat att tänka på samt lite sällskap. Och hon skulle fundera på saken och återkomma. Jag hoppas verkligen att hon kommer, det skulle vara så roligt.

Helena ringde nyss och berättade att hon kommer, hon skulle ta tåget och vara framme i Sthlm strax efter 23.00. Åh vad glad jag blir, det är en riktigt vän det! Jag är så glad att jag har Helena som alltid lyssnar, finns där, ställer upp och är bara världens bästa kompis. Tack för att du finns vännen!

Nu har jag och Magnus ätit lite middag och det är dags för honom att åka och jobba medans jag städar undan lite nu när jag får finbesök.


Ensam.....

Datum: 2010-06-10 Tid: 22:05:15

Åh vad det inte känns bra just nu. Jag hatar att vara ensam i vanliga fall också men just idag känns det extra tungt då Magnus jobbar natt. Vill verkligen inte vara ensam just nu....jag tänker, funderar och grubblar alldeles för mycket. Funderar på om jag ska ta mig ett varmt bad även om klockan är mycket, allt för att slappna av för att sedan kunna sova gott i natt...


En tuff dag

Datum: 2010-06-10 Tid: 20:19:01

Igår kväll vid 21.30 så kom vi hem till Sthlm efter en mycket jobbig dag. Vi käkade hemma hos mor och far innan der car dags att bege sig hem till storstan efter 1 underbar vecka hos mor och far i Bollnäs, synd att den skulle avslutas som den gjorde. Vi packade upp det mesta som vi hade med oss, sedan så kröp vi ner i sängen. Magnus spelade tv-spel (han ska vända på dygnen nu inför nattjobbet hela helgen) medans jag tokslocknade direkt. Jag somnade vid 23.00 och vaknade 12 timmar senare vid 11.00! Gissa om jag var matt och trött efter gårdagen. Jag sov som en stock hela natten, så himla skönt och välbehövligt.
Kände inte alls för att träna idag, huvudet bultade och jag känner mig inte riktigt på humör för att träna idag. Jag får träna desto hårdare i helgen.

Magnus klev också upp vid 11-tiden, käkade lite frulle och gjorde oss sedan i ordning för en liten tripp. Vi åkte först till Plantagen för att köpa blommor till våra nya blomlådor som vi ska ha på balkongen. Men de hade inte blommorna som vi ville ha, så då åkte vi vidare till Hornbach och där hittade vi dem. Så nu ska vi hem och plantera och göra fint på balkongen. Vi åkte även förbi Stalands möbler för att leta en ceriserosa skål som jag vill ha, men den fanns inte där. Så då får det bli en tur till Södertälje någon dag och shoppa lite i den underbara inredningsaffären som vi hittade när vi var där sist. Vi handlade även mat till helgen på Kvantum och så fick det bli thai take away från Heron City till lunch då ingen av oss var så sugen att ställa oss och laga mat idag.

Avnjöt den goda thaimaten ute på balkongen i solen som äntligen tittade fram efter en mulig förmiddag. Vid 16-tiden så var det dags för Magnus att sova i några timmar igen. Då gjorde inte jag så mycket, pratade i telefonen med mormor, tittade runt lite på nätet. Försöker att ha saker att göra hela tiden så att jag inte bara sitter och tänker på farfar som är himlen.

Strax efter 19.00 så åkte Magnus och jobba och då stoppade jag lite mat i magen och nu sitter jag här och väntar på att  "Kniven mot strupen" ska börja.
Sen blir det nog sovdags för mig så att jag kommer upp i skaplig tid imorgon och tränar.


Sov så gott älskade farfar

Datum: 2010-06-10 Tid: 17:42:29

Igår stog jag i valet och kvalet om jag skulle åka upp till sjukhuset och hälsa på min lille farfar. Hade länge tänkt att jag inte ville se och komma ihåg honom i det tillstånd som han var i då (sjuk, liten och smal, insjunken mm). Men hela förmiddagen igår så kändes det som om han ropade på mig, jag vet att det kanske låter galet. Men min farfar brukar alltid sluta våra telefonsamtal med orden: Var rädd om dig, annars är någon annan det! Och hans röst och de orden bara ekade i huvudet på mig. Så när pappa kom hem en sväng vid lunchtid så tog jag beslutet att följa med till sjukhuset.

När vi kom in på avdelning så vågade jag först bara titta in genom dörren och när jag såg alla släktingar och min älskade lilla farfar ligga där inne så fick jag panik. Jag trodde seriöst att jag skulle svimma, benen vek sig, jag fick svårt att andas och ryggen blev helt skyblöt av svett. Då kom farfars sambo Gunnel och kramade om mig, försökte lugna ner mig och sa till mig att jag fick ta den tid jag behövde innan jag skulle gå in och hälsa på farfar. De som var där var farbror Niklas och hans Anna-Lena, farbror Patrik, farfars sambo Gunnel och hennes dotter Madde och så var det jag, papppa och Magnus.
När jag kom in i rummet och såg farfar där i sängen så brast det igen, jag gick fram och smekte honom på kinden och över pannan och sa att jag var där. Vet inte om han hörde eller förstog att jag var där, men jag hoppas verkligen det.

Efter en stund så var jag tvungen att gå ut med pappa för att få lite luft, jag började känna mig yr och tung i huvudet efter att gråtit så i flera timmar. Tror att det var riktigt nyttigt för mig att åka dit och få se honom, så att jag på något vis kanske kunde förstå hur dålig han är. Då jag hela tiden har gått och hoppats på att han skulle bli bra eller i allafall bättre, få komma hem och bli frisk igen. Men det insåg jag i samma stund som jag såg honom, att det kommer han inte att bli.

Sedan så var det bara pappa, farbror Niklas och farbro Patrik som satt inne hos farfar, de andra stog utanför och pratade. Då passade jag på att smita in och satte mig på en säng mitt emot farfar, så satt vi där en stund. Plötsligt fick han som ett krampanfall, hela han började rycka och skaka, jätteobehagligt var det. Så bröderna höll om honom...och när han hade slutat så smörjde de in farfars läppar, baddade hans panna, gned en isbit mot läpparna. Alla tre sönerna pysslade om farfar då jag plötsligt såg att farfars läppar började bli blå, och han plötsligt blev jättelugn, ögonen slöts och jag såg att han inte andades längre. Usch och fy vilken hemsk upplevelse att se en annan människa dö. Men jag är både glad och tacksam över att jag tog mig dit, att jag satt vid hans sida när han valde att släppa taget och somna in. Det kändes som om att det var det han väntade på, att vi alla skulle vara samlade och bättre kunde han ju inte få det. Att hans barn tog hand om honom och pysslade om honom när han till slut tillät sig själv att somna in efter många timmars kämpande.

När allt var klart så bjöd sjukhuspersonalen oss på fika medans de skulle göra ordning farfar. Så skulle vi få träffa honom en sista gång och ta farväl. Då ringde pappa till mamma och bad henne komma till sjukhuset. Jag ville så gärna att hon också skulle vara med och ta farväl av honom. Så hon kom dit och höll oss sällskap och även hon fick chansen att se honom en sista gång.

Under hela sjukhusvistelsen så försökte jag att fokusera och tänka på allt underbart jag och min farfar har gjort tillsammans, allt för att få minnas honom som pigg, fräsch, glad och världens bästa farfar. Och inte som den lille, sjuka farfar som låg inför döden. Jag kände knappt igen honom, han såg helt annorlunda ut när han låg där i sängen. Det som känns bra är i allafall att han får återförenas med min älskade farmor uppe i himmlen. Att hon tar hand om honom där uppe och att de får de presic så underbart tillsammans som de hade när båda levde.

Jag har massor av härliga minnen av min farfar och jag är så glad och lycklig över den tiden vi fick tillsammans. Och hoppas att han får det bra nu. Själv så ska jag minnas stunder som när farfar lärde mig att simma (vi var på badhuset varje lördag), att åka rullskridskor, när vi hoppade från trampolinen och han lovade att släppa mig vid ytan men drog med mig ända ner till botten ;), när vi var på Furuvik och kollade på delfinerna, mm.

Sov så gott nu min älskade farfar!


Vad händer???

Datum: 2010-06-09 Tid: 11:13:16
Vaknade strax efter 08.00 av att det ringde på pappas mobil och jag hörde honom säga: Är det så! blablablablabla......osv. Sen så försvann han. Förstog då att det gällde farfar, att det kanske var sjukhuset som hade ringt. Och det visade sig att det stämmde =(
Så nu sitter vi här hemma och bara väntar och väntar. Vi vill inte åka här ifrån (vi ska ju åka hem till Sthlm idag) förän att jag hört att läget är under kontroll med min lilla farfar. Pappa är fortfarande kvar på sjukhuset, fick ett mess för en stund sen att det inte såg så bra ut och att han blir kvar ett tag.
Hatar att sitta här hemma och inte veta vad som händer...och tårarna bara rinner, jag vill inte förlora min älskade farfar!

Ännu en dag till

Datum: 2010-06-08 Tid: 19:01:16
Vi har beslutat oss för att stanna till på onsdag fm.....

Vaknade på fel sida idag, jag ville verkligen inte kliva upp i morse när Magnus väckte mig. Jag har sovit dåligt och kände mig tung i bröstet mm när jag slog upp ögonen. Ville helst av allt bara ligga kvar i sängen hela dagen, men så blev det inte. Käkade lite frulle innan vi tog bilen och åkte upp till Bollebacken för att träna, det fick bli 1 tim powerwalk i skogen (det var väl så där, j*vla skitmygg och insekter). Tanken var att vi skulle köra backträning i backen men eftersom jag var som jag var (vrång, trött, surig och hängig) så hoppade vi det den här gången.

När vi kom hem så käkade vi lite lunch för att sedan lägga oss ute en stund och sola (1 tim) sen försvann solen och det blev jättekallt =( men lite färg hann vi få, första gången jag solade ute i bikini i år.

Sedan fick pappa ett tråkigt telefonsamtal, de ringde från skitsjukhuset i Bollnäs och berättade att farfar hade blivit sämre så att han borde komma dit. Och då brast det för mig, tårarna bara rann. Det känns verkligen jättejobbigt och tråkigt att min farfar som bara för ett halvårs sedan var så pigg, glad, lycklig och hurtig nu ligger på sjukhuset och ingen vet vad som kommer att hända. Han får inte dö!!!!  Han ska ju leva i många år till, han är ju trots allt bara 72 år. Vad var det som hände?
Gick här hemma och väntade och väntade på att pappa skulle höra av sig och berätta hur det var med honom. Men tiden gick och inget telefonsamtal. Men till slut så kom han hem, och det hade blivit lite bättre efter att läkarna hade upptäckt att hans droppåse var tom. Men det är fortfarande inte bra och ingen vet om han någonsin kommer att repa sig =( Min älskade farfar!

Till middag så gjorde jag och Magnus hemmagjorda clubsandwich med grillad kycklingfilé, ananas, bacon, bröd, sallad, avokado och currydressing. Mums!

Ikväll blir det lugnt då jag fortfarande inte känner mig riktigt hundra. Och efter att ha gråtit i stort sätt hela eftermiddagen så  är mina ögon svullna och huvudet värker och bultar.
Tror kanske att lite glass kan hjälpa lite ;) det får nog bli en mjukglass snart tror jag =)

Det blev en dag till

Datum: 2010-06-08 Tid: 18:48:06
Tanken var att vi skulle åka hem till Sthlm idag men eftersom vi inte har något speciellt att göra hemma plus att min stackars farfar ligger på sjukhuset och är i riktigt dåligt skick så bestämde vi oss för att stanna idag också.

Så vi började dagen med 1 timmes badminton och efter det så blev det en powerwalk på 30 min medans Magnus sprang i 30 min. Så då hade vi dagens träning avklarad =)

När vi kom hem så gjorde vi inte så mycket mer än att vi åkte och handlade och lagade middag till klockan fyra då mamma kom hem från jobbet. Och strax innan det så fick vi besök av Helena som gjorde oss sällskap vid middagen. Vi bjöd på grillad kycklingfilé och fläskfilé med (potatis, lättgrädde, vitlökssmör, purjolök) som vi gratinerade i ugnen och självklart en stor och grön sallad.

Eftersom att jag har känt mig lite trött och hängig hela dagen så gick vi och satte oss i soffan och bara pratade och umgicks tills det var dags för Helena att åka hem. Då var det mammas tur att få lite massage av Magnus och medans så gjorde jag en liten dessert, jag skivade jordgubbar, kiwi, banan och så rev jag ljus blockchoklad över det och in i ugnen tills chokladen hade smällt då serverade jag det tillsammans med Sia´s vaniljglass....Mums! Sedan var det min tur att få massage, gissa om jag blir bortskämd ;) härligt att ha en pojkvän som är massör ;)

Gick och sussade vi tolvtiden....då var jag helt slut efter en lång dag. Känner mig mer och mer hängig, det känns inte alls bra. Hoppas att det går över, har ingen lust att bli sjuk nu.


Blir kvar 1 dag till

Datum: 2010-06-06 Tid: 16:18:53
Idag var egentligen tanken att vi skulle åka hem på eftermiddagen men eftersom det är Sveriges Nationaldag idag och vi inte har något speciellt att göra hemma i Sthlm så bestämde vi oss för att stanna 1 dag till.
När vi hade gjort oss i ordning och käkat frulle så gav vi oss iväg på en lite tripp, vi åkte bla till mormor och Harald som var i sommarstugan. Köpte med oss lite fika som vi njöt av på deras fina terass, tyvärr så var det inte så varmt och skönt ute. Och på vägen hem så kom regnet.....vart tog solen och värmen vägen?

Så vad händer ikväll då? Inget speciellt, snart är det dags att laga lite mat. Och resten av kvällen blir lugnt, lite mys i soffan med familjen. Känner mig väldigt trött idag också, kan det vara vädret? eller bara den friska luften här i norrland?

Grillkväll med släkten

Datum: 2010-06-06 Tid: 16:07:34
Åkte till Mobackes med mamma på förmiddagen, hon skulle köpa ännu mera blommor till trädgården. Så passade vi också på att fika, jag åt en räksmörgås med aioli ;) mums!
Jag har inte mått så bra idag, har mått illa, varit trött och allmänt seg så medan Magnus tvättade både våran och pappas bil och mamma och pappa höll på i trädgården så låg jag på en solstol i skuggan och vilade. Gjorde i ordning lite fika till allihopa var den största ansträngningen jag gjorde.

Fick en matta (limegrön), ett nytt duschdraperi (svart) och 2 st nya blomlådor till balkongen av mamma idag, mycket snällt och uppskattande. Så nu ska vi göra i ordning på balkongen när vi kommer hem. =) Roligt, roligt!

Kvällen tillbringade vi hos farbro Niklas och hans familj, de bjöd på grillat. Vi satt där hela kvällen och hade trevligt och mysigt.

Trerätters till mor och far

Datum: 2010-06-06 Tid: 15:54:14
Började dagen med 1 timmes badminton i Alfta. Det märks verkligen att jag har fått mycket bättre kondis efter allt slit på crossen på gymmet. Jag orkade springa så mycket mer än vad jag gjorde i vintras. Jag vann en match och resten tog Magnus hem.

Käkade lunch på NK, det blev en varsin tacotallrik som vanligt. Sedan åkte vi och handlade mat på Kvantum för att till kvällen göra en trerätters middag till mor och far.

Förrätt: Jakk avokadosoppa med räkor och citron
Varmrätt: Fläskfilé med potatismuffins, sås och sallad
Efterrätt: Rabarber och jordgubbspaj med vaniljglass

  

Tittade självklart på finalen i Talang och det var duktiga 14-åriga Jill Svensson som vann, och det var hon så värd.



Såg sedan filmen "The ministers".




Om filmen:
Polisman Alberto Santana blir skjuten framför ögonen på sin familj av två maskerade män. Flera år senare börjar en ny våg av brutala mord och nu är det upp till Celeste Santana att hitta sin fars mördare.

Så tyckte jag:
J*vla b-film, huvudskådisen var en sån skit b-skådis. Se den inte!

-

Jobba "smink + hår" till studentbalen i Bollnäs

Datum: 2010-06-03 Tid: 22:42:15
Igår gick vi och la oss redan kl 22.30, riktigt skönt att somna i bra tid. Jag trodde kanske att vi skulle vakna pigga och utvilade vid 08.00 när klockan ringde. Men vi somnade om och sov till 08.30, så himla skönt. Upp och käka lite frulle och göra sig i ordning för att åka och jobba vid 11.00. Då åkte jag hem till Ann-Sofie och hennes familj och satte i gång med smink och hår på tjejerna som skulle på sin studentbal idag. Jag hade en mycket trevlig arbetsdag, familjen Norling är ju så gulliga och trevliga. När jag var klar så bjöd de på en mycket god smörgåstårta och cider, trevligt =)

Vid 16-tiden så gick jag och Magnus till Scandic för att titta på alla vackra balfolk, alla fina klänningar, snygga uppsättningar, fordon mm. Drömma sig tillbaka till sin egen studentbal som var för ca 8 år sedan =) Det var en helt underbar dag, som jag gärna skulle göra om. Men nästa gång man får känna sig så vacker är antagligen den dagen då man gifter sig ;)

Efter middagen så åkte pappa och hälsade på farfar som ligger på sjukhuset medans jag, Magnus och mamma och köpte glass. Och sedan blev det en tripp till Dönje/Växsjö för att hälsa på farbror Niklas och kusinerna. Titta på deras nyrenoverade vardagsrum, som blev riktigt snyggt och fräscht. Och nu sitter vi hemma hela familjen och har tittat på "Kniven mot strupen" och nu väntar en film.

Bilder kommer......

I´m back in Bollnäs

Datum: 2010-06-02 Tid: 21:28:50
Då var man i Bollnäs igen då, hemma hos mor och far. Vi kom fram vid 17-tiden efter att ha hunnit med att träna 1.5 tim på förmiddagen, packat, gjort oss i ordning, åkt in till stan och köpt en fin morsdagsbukett till min kära mor (morsdag) och besökt "Jåm-Cutrin" i Upplands Väsby. Fick med mig en hel påse med massor av härliga hårstylingprodukter samt nagelprodukter. Jag blir som ett barn på julafton när jag kommer in där, tittar och känner på allt och vill ha allt! Köpte produkter från en ny serie "Big sexy hair" som jag ska prova, spännande!

När vi kom hem så åkte vi och köpte thaimat från en thaikiosk som de har här i stan. Vi blev tyvärr lite besviken på maten, för det första så var allting mycket starkt och för det andra så var det rätt smaklöst och tråkigt. Men vi stockholmare är väl lite bortdskämda med all god thaimat som finns i storstan.

Resten av kvällen tillbringade vi i soffan, vi tittade på "Arga snickaren" och då och då på vänskapsmatchen mellan Sverige-Vitryssland i fotboll.

Nu ska jag ta och förpreppa och locka Annso´s löshår inför morgondagens uppsättning till hennes studentbal. Jag ska vara på plats hemma hos henne kl 11.00 imorgon för att fixa henne och hennes kompis.

Träning och sedan semester

Datum: 2010-06-02 Tid: 09:16:19

Idag är det den 1 juni, shit vad tiden går fort. Vi hade ställt klockan på 07.45 för att hinna packa och fixa lite innan det är dags att gå och träna. Idag ska jag både gymma och träna kondition =)
Sedan blir det hem, käka lite lunch, duscha och göra sig i ordning för att sedan åka upp till Bollnäs. På vägen ska jag stanna på JÅM-cutrin och handla lite hårspray mm, det börjar ta slut på mitt lager.
Vi åker upp till Bollnäs för att jag ska sminka och fixa håret på 2 tjejer imorgon (torsdag) till derad studentbal. Sen så ska vi självklart stanna kvar hela helgen, bli lite bortskämda av mor och far. Hoppas även på vackert väder så man kan ligga ute och steka, få lite bränna.


Nya naglar & filmkväll

Datum: 2010-06-02 Tid: 09:09:06

Igår körde jag på crossen i 1 tim och brände 860 kalorier, det blir bättre och bättre för varje gång...I like!
Tanken var att jag och Magnus skulle gå ut och lägga oss och sola lite efter träningen men med tanke på det ostadiga vädret så struntade vi i det. I stället så gjorde jag mina naglar, som blev helt ok . Och sedan fick det bli en snabbis till Kungens kurva för att köpa lite saker till på torsdag.

Till middag åt vi kycklingfilé med sallad men Magnus fick lite bulgur på sidan (så han inte får lågt blodsocker av no carbs). Jag har inte uteslutit kolhydrater helt i min kost, utan variera mig lite då och då. Så här på sommaren känns det så mycket fräschare att bara äta en härlig sallad tillsammans med en massa protein i stället för pasta, ris, potatis, bulgur mm.

Vi tittade även på en film innan det var sovdags, "The new doughter" med Kevin Costner.



Om filmen:
En nybliven ensamstående far måste flytta sina ungar till en specialskola. Sakta men säkert börjar hans dotter te sig alltmer underligt.

Så tyckte jag:
Vilken j*vla skitfilm, en skräkis och jag hatar verkligen skräckfilmer. Men trodde kanske att den inte skulle vara så farlig när Kevin Costner är med som ändå är en bra skådis.
Men jag säger bara: Se den inte!

-


Morgonpigg

Datum: 2010-06-01 Tid: 09:25:46

Var uppe redan klockan 07.30 i morse och nu är dags att bege sig till gymmet och bränna kalorier!


RSS 2.0