Träningsdax igen

Datum: 2010-08-31 Tid: 23:32:58

Jaha då var det redan sista augusti, nu är sommaren slut och hösten är på väg. Jag tycker i för sigv att det har varit lite höstväder ett bra tag nu, en massa regn och rusk vilket är ett bevis på att hösten är här tycker jag. Vart tog sommaren vägen? Känns som att den kom och stannade i ca 4 veckor sen försvann den igen och kom aldrig tillbaka. För att få lite värme nu är det ända rätta att bege sig söderut, åh vad jag vill utomlands nu!

Här i Sthlm har vi haft helt ok väder idag, varmt och växlande molnighet.
Idag hade vi ställt klockan på 08.00 men på sista tiden har vi haft det helt omöjligt att palla oss upp då. Och lika så idag, somnade om och vaknade 09.10. Upp och hoppa, få lite frulle i magen, fixa sig i ordning, stoppa ett mellis  magen för att sedan knalla ner till gymmet.
När jag hade tränat i en kvart så kom Magnus in till mig på mitt gym och var förbannad över att hans gym hade stängt, att de endast har öppet några tim på kvällen. Han som var så laddad för att träna. Och så har de ändrat om öppentiderna på hans gym...så vad händer nu då? Vi som tycker att det är trevligt att göra sällskap både till och från gymmet och jag vill gärna träna på fm så har man det avklarat. Kanske får han byta gym, och börja uppe hos mig =)
Så medans jag tränade så åkte han och storhandlade vilket vi skulle ha gjort efteråt. Men nu slapp ju jag följa med och det brukar ju bli billigare så =)
Vi möttes sedan upp för att gå till posten och posta ner lite presenter som vi har köpt till nyfödda "Edith", Johannes och Carolines dotter som bor nere i Malmö.

Efter att ha ätit lunch så blev jag helt slut och somnade breved Magnus i sängen medans han satt och kollade runt lite på nätet på den bärbara datorn.
Ikväll har vi inte gjort så mycket, jag har fått 1 tim massage =) så härligt! Vi har även tittat på 4 avsnitt av "Andra avenyn". Och nu spelar Magnus tv-spel och jag sitter här och bloggar om de dagarna då jag inte har haft varken tid el lust att blogga.


Back to Stockholm

Datum: 2010-08-31 Tid: 23:21:23

Fick besök av farbror Niklas och lille kusin Elin idag på förmiddagen. Efter att ha fikat och pratat lite skit med dem så tog jag och Magnus en snabb vända på stanför att uträtta några ärenden, bla så lämnade jag tillbaka böcker till bibblan. Tanken var att vi skulle åka tidigt i morse för att hinna förbi hälsocentralen i Gävle och ta nya prover, men vi hoppade det och bestämde oss för att åka efter middagen.
Så när mamma kom hem vid 16-tiden så åt vi alla middag tillsammans innan vi hoppade in i bilen och började vår bilresa hem till Sthlm igen. Och den här gången fick Snuttan följa med hem, nu är det slut på sommarkollot för den här gången.

Jag är så AVIS på min kära pappa just nu! Han har nyss bokat en resa till Mallorca nu i september. Och jag fick inte följa med =( Har tjatat och tjatat att jag skulle behöva en resa just nu och att jag och pappa skulle kunna åka då både Mamma och Magnus jobbar och inte har möjlighet att åka. Men pappa vill inte ha med sig en "mamma" på semester, vilket han menar att jag är =) hahaha! Att jag bara bestämmer, att han inte får vara i fred osv. Så nu har han gjort det, bokat en resa som han ska åka med en polare. Och jag min stackare får snällt stanna hemma och tycka synd om mig själv. SÅ ORÄTTVIST! JAG VILL OCKSÅ HA SOL OCH BAD, LYXHOTELL, GOD MAT OCH FÄRGGRANNA DRINKAR, SOLBRÄNNA, SOFTA MED EN BOK PÅ BEACHEN!!! Men det var inte min tur den här gången........





Vi fick ett samtal nu på kvällkvisten när vi kom hem från ett av våra kompispar nere i Skövde som ringde med trevliga nyheter. De väntar barn!!! Grattis till dem!!!
Nu har alla våra vänner nere i Skövde barn eller så är det på gång =) De som ringde idag kommer väl att få sin någon gång nästa år och de som väntar tvillingar ska ha nu i okt/nov. Spännande!
Riktigt Babybooom i år!
Även min kompis Anna ska få tillökning i familjen, de ska få en liten pojke i dec. Sen så har vi Magnus kompis Anders som bor här i stan som också ska ha barn i okt/nov.
Gissa om man börjar bli stressad???! Nej då, ingen fara...vi har så mycket annat på gång vi just nu, så barn får vänta ett tag till för våran del. Nu har vi ju så många bebis runt om oss som vi kan gulla hur mycket vi vill med och så fort de blir jobbiga så lämnar vi tillbaka dem till försäldrarna, perfekt!


Inte bli sjuk igen nu!!!

Datum: 2010-08-31 Tid: 23:10:55

Vaknade upp i morse och kände mig rosslig i halsen och allmänt hängig. Hoppas att mamma inte har smittat mig. Jag har ju nyss varit sjuk, orkar inte bli det igen.
Vi tog det väldigt lugnt hela förmiddagen och senare under dagen så åkte vi hem till farbror Niklas och hans familj. De kom hem i fredags efter att varit i Turkiet i 2 veckor, så då passade vi på att träffa dem lite innan vi ska åka hem till storstan igen.

Även idag var det pappa och Magnus som lagade mat, det blev hemmagjorda hamburgare =) Mums! Jag fick bestämma idag.

Imorgon måndag så lämnar vi Bollnäs för att åka hem till storstan igen.

Stängt pga sjukdom


Bröllops make up jobb

Datum: 2010-08-31 Tid: 23:04:03

Då var det lördag och dags för mig att jobba. Jag klev upp vid 08.30 för att hinna käka frulle och göra mig i ordning. Strax efter 10.00 så var jag på salongen, redo att börja jobba.
Satte först igång med de "små" tärnorna, 2 st sötaoch charmiga flickor i 10-års åldern som skulle få lite lockar i håret, samt en blomma uppsatt på sidan, sen så fick de även lite glitter och mascara på ögonen (det var poppis kan jag lova). När bruden var färdig med håruppsättningen så var det min tur att sätta min tuch på det hela. Lisa som bruden heter fick en snygg och fräsch make up med solkysst hud, brunt och creme-färger på ögonen och ljusrosa glossiga läppar. Hoppas att hon kände sig så snygg och fräsch som hon verkligen var och att hon var nöjd med mitt jobb. Nästa person var Lisas dotter som var 18 år som skulle få lite smink. Hon brukade sällan ha smink, typ lite mascara =) så henne var det extra roligt att få sminka. Hon skulle ha en ljusgrön klänning så jag matchade det med lite sotad smaragdgrön ögonskugga, så snygg blev hon. Jag tror knappt att hon kände igen sig själv när hon såg sig i spegeln ;) så roligt!
Strax innan 13.00 så kom bilen och hämtade allihopa så då var det dags för mig att packa ihop och min arbetsdag var slut. Riktigt trevligt att jobba idag, sköna, trevliga och glada människor. Det känns knappt som om att man jobbar då.

Senare på eftermiddagen så åkte hela familjen till Arbrå igen, till farfars hus. Pappa skulle klippa gräsmattan och vi kollade runt lite.
Till kvällen så hjälptes Magnus och pappa åt att laga mat medans jag och mamma bara softade i soffan. Mamma är fortfarande inte riktigt frisk, den stackaren. Senare på kvällen så kom pappas bror Patrik ner och de gick på 60-tals party ute på Långnäs. Vi andra satt bara i soffan och åt snask (min ätardag idag) och tittade på tv.

Bruden Lisa!



De söta, gulliga och charmiga tärnorna!



Alla vackra tärnor på plats!


En dagsutflykt till Hudiksvall

Datum: 2010-08-31 Tid: 22:50:51

Upp kl 08.30 för att göra oss i ordning för att infinna oss på "Jysk" kl 10.00 då de öppnar. Vi har nämligen sett ett bäddset där med "Disney´s Blixten bilen" motiv på, som vi tänkte köpa till mitt kusinbarn Tim som nyss har fyllt 3 år, och han är galen i bilar och speciellt Blixten =)

 

Sedan började vår resa upp till Hudiksvall, vårt första stopp var hos Magnus syssling Linus som har köpt hus i Hög. Han är precis som Magnus personlig tränare samt sjukgymnast. Så Magnus ville få lite tips, råd, idéer osv av honom och drivnare person än Linus får man nog leta efter. Gissa om det går bra för honom, han gör allt, han är bla skribent i "Blossoms träningstidning", åker runt i landet och håller kurser i allt från funktionellträning till kettlebells mm, har en träningsblogg och detta är bara lite av det han sysslar med.

Efter ca 2 tim där så åkte vi in till stan där vi mötte upp min kusin Robin som fyller 22 år på söndag. Vi gick runt lite i olika butiker och kikade lite. Vi köpte bla ännu en sak till lille Tim, en bilbana med "Blixten bilen". Sedan var det dags att äta lite lunch, så Robin tog med oss till en trevlig restaurang. Vi satt där bra länge och bara njöt av maten samt pratade om allt mellan himmel och jord.

Nästa stopp blev hos moster Kikki och henns Micke i Iggesund. Se hur fint de har fått det sen de renoverat sitt hus, hälsa på vovven Putte och de söta och keliga kissemissarna.
Vi satt ute i deras trädgård och fikade och bara pratade. Det var trevligt att träffa dem, det händer ju inte så ofta tyvärr.

Tanken var att vi sedan skulle åka till min kusin Jimmy, hans Nina och kusinbarnen Tim och Ida. För att bla hälsa på, gratulera lille Tim och sen hade jag lovat Nina att jag skulle färga hennes bryn och fransar. Men Nina var sjuk i halsfluss och tyckte inte att det var så bra om vi kom förbi, då hon ev kan smittas. Så det får bli en annan gång.

Vi kom hem strax efter sju och då hade mamma och pappa köpt pizza till middag så vi åkte på Take Off och köpte en varsin tacotallrik. Vi satt i soffan och kollade lite på tv tillsammans resten av kvällen. Bara myste, det vi är bäst på!


Lunchdejt med Helena

Datum: 2010-08-31 Tid: 22:33:07

Det fick bli sovmorgon idag, härligt! Ute var det ändå så trist väder.
Medans Magnus och pappa var på verkstan och fixade med en av pappas husbilar så åkte jag upp till Bollnäs för att hämta Helena. Sedan åkte vi ner till Bollnäs igen för att käka lite lunch. Det fick blien tacotallrik på NK. Tog sedan ett varv runt stan, men som vanligt så hittar man ingenting. Så vi gick hem till oss och bara softade, snackade en massa skit. Strax efter fyra kom Kris och hämtade Helena och ca 30 min efter det så kom älsklingen hem från sitt "hemliga möte". Vi får väl se vad som händer, spännande! Jag håller tummarna på sätt och vis ;)

Sedan tog jag, Magnus och pappa en liten tur, vi åkte bla upp till farfars gamla hus och tittade lite. Det känns lite jobbigt att gå in där, så fort man öppnar dörren så luktar det farfar/farmor....en härlig doft som jag hoppas att jag alltid kommer att minnas. Hittade en massa gamla fotografier där som jag satte mig och gick igenom, de bjöd på både skratt och tårar. Jag saknar dem så mycket både farfar och farmor!

Imorgon ska vi åka till Hudik tidigt på morgonen så även idag fick det bli en tidig kväll.


Bollnäs igen

Datum: 2010-08-31 Tid: 22:26:53

Onsdagen den 25/8 åkte vi upp till Bollnäs, vi har ju lite att göra. Magnus ska på ett "hemligt möte" och jag ska jobba. Jag ska sminka en brud på lördag, samt göra hår på 2 st tärnor samt smink på ytterligare en tärna.

Vi kom i väg vid 13-tiden, så vi var hemma lagomt tills det bjöds på middag hemma hos mor och far. Mamma har varit sjuk i några dagar så hon ville bara ligga på soffan och vila. Så vi andra tyckte att det passade bra och gjorde henne sällskap.
Eftersom både jag och Magnus har sovit så dåligt den sista veckan så passade vi på att gå och lägga oss i tid idag, för att kunna orka med morgondagen.


Lunchdejt med Anna

Datum: 2010-08-24 Tid: 12:51:18

Då var det måndag igen och det är redan den 23 august, snart är sommaren slut. Och det känns redan i luften tycker jag. Idag hade vi i för sig riktigt nice väder här i storstan, 25 grader och sol. Åkte in till stan till klockan 12 för att möta upp Anna på Norrmalmstorg. Vi gick till ett av våra favoritställen "Zanzibar" och käkade lunch. Jag åt en ceasarsallad och Anna en räksallad, mums!



Som alltid när vi träffas så rinner tiden iväg och vips så var klockan 15.00 och det var dags för Anna att hämta Evelina på dagis (som hon egentligen skulle göra mellan 14-15). Men så kan det gå när man har mycket att prata om. Det blev en del snack om jobb, pengar, boende, barn mm. Anna ska ju nämligen bli mamma igen i början på dec till en liten prins. När vi skiljdes åt så sprang jag in på NK och handlade lite smink och sedan ner till Make Up Store och köpte ännu mera smink.
 Där mötte jag även upp min kära mor som hade mellanlandat i stortstan från Göteborg, på väg hem till Bollnäs igen. Stackaren hade gått och blivit sjuk, ont i halsen och kändes sig hängig. Så vi slog oss ner på ett café där vi satt tills det var dags för mamma att hoppa på bussen vid 17.00.

Själv så började jag få migrän, det bultade i huvudet, pep i öronen (slog lock), ljuskänslig, illamående. Hoppade på t-banan och åkte hem och då kom min älskling och mötte mig med en migräntablett och en flaska vatten. Magnnus är verkligen världens bästa pojkvän, han gör allt för mig! Älskar dig baby!
När vi kom hem så tog jag en snabbdusch och kröp ner i sängen med en kall och blöt handuk över ansiktet. Vilade en stund och efter några timmar så hade migränen släppt lite. Tur att jag hann ta tabletten i tid, annars hade jag legat helt däckad hela kvällen.



Vi tog det bara lugn resten av kvällen, tittade på "Fångarna på fortet". Det var inte igår, men det var roligt att det har börjat igen. Ett trevligt underhållningsprogram!


Söndagsbubbel i luren

Datum: 2010-08-22 Tid: 16:55:22

Tredje natten på raken som jag har sovit skit. Först när Magnus kom hem vid 9-tiden i morse kunde jag sova gott. Somnade om och sov till 11.00 =) Ringde Helena vid lunchtid, så hon fick följa med mig och handla, på min promenad och till solariumet (i telefonen så klart). Efter ett antal timmar i telefonen så la vi på, då var det dags för oss båda att göra lite nytta. Jag såg till att lappa alla Magnus jeans....Undrar vad han gör för att få stora hål i grenen samt bak på rumpan???! Nu är det äntligen gjort i allafall och jag vet någon som kommer att bli jätteglad när han vaknar.

Sista natten på mycket länge som Magnus ska jobba, så skönt. Så ikväll blir det en lugn hemmakväll för mig, ska fräscha upp mina naglar lite, läsa ut min bok och ev börja på en ny (hmmm vilken ska jag välja, jag har så många nya på lagret just nu).

Tittade på en film senare på kvällen "Grown Ups".



Om filmen:
En komedi om fem vänner som är före detta lagkamrater som har förenats för att hedra sin gamla tränare som har gått bort. Tillsammans med fruar och barn spenderar de en weekend tillsammans.

Så tyckte jag:
Helt ok komedi som bjöd på en del skratt. Men med dessa skådiar så hade den kunnat varit så mycket bättre och roligare. Seg sista halvtimmen.

++(+)

Trevlig söndag till er alla..imorgon är det måndag, ångest!
Men jag ska inte jobba utan jag ska på lunchdejt med Anna! Så ser min måndag ut så här långt =)


Lördagsplaner

Datum: 2010-08-21 Tid: 10:58:42

Lördag och ute är det trist och grått väder. Vad ska man göra? Funderar på om jag skulle ha åkt och shoppat lite?! Men det kommer att vara tok för mycket folk för det tror jag. Funderar i stället på att ta en powerwalk, sola solarium och sedan åka och handla lite till kvällen. Och sedan bara slappa i soffan resten av dagen, läsa lite bok och kanske kolla på film. Och idag är det lördag (min gottedag) så då får nog ett paket "Ben & Jerry´s Cookie dough" följa med hem.


Filmkväll

Datum: 2010-08-21 Tid: 10:52:10

Så vad gjorde jag igår kväll efter att Magnus hade åkt och jobba? Jo jag pratade i telefonen med Helena i nästan 2 tim, vi hade mycket att prata om =)
Sedan kröp jag ner i sängen och tittade på filmen "The Joneses".
Försökte sova runt tolvtiden men det var nästan omöjligt, låg och vred och vände på mig bra länge innan jag lyckades somna. Under natten har jag vaknat ett flertal gånger. Så när Magnus kom hem i morse (lör) så kände jag mig inte direkt utvilad och pigg, men lika bra att kliva upp så kanske jag är lite tröttare ikväll i stället.



Om filmen:
Den till synes perfekta familjen Jones flyttar in i ett nytt grannskap och de lever inte bara den amerikanska drömmen, de säljer den också...

Så tyckte jag:
Intressant och helt ok film, lite småseg då och då. Men helt klart sevärd. Bra handling.

+++

 

 

 


Boring......

Datum: 2010-08-20 Tid: 13:56:10

Men varför ska det vara så svårt att somna och varför ska det vara så svårt att kliva upp ur sängen???
Vaknade vid 09.00 när Magnus kom hem från jobbet, då hade mamma varit vaken i 1 tim. Käkade lite frukost och gjorde oss i ordning. Åkte förbi en bilfirma i Västberga och kollade på en ny bil åt pappa (som han är sugen på). En Bmw M3 Cab, riktigt snygg och läcker....men kallt med cab nu när det snart är vinter. Vi får väl se hur han gör. Tyckte själv att det var en riktigt "Lindabil", en snygg, sportig bmw, precis vad jag gillar och vill ha ;)
Sedan körde jag in mamma till centralen vid 12.00 och kl 13.00 avgår hennes tåg till Göteborg.

Vad ska jag hitta på idag då????
Jag känner mig så uttråkad........
Lägger mig på soffan en stund i allafall och läser lite ur min nya bok, så får vi se sen.
Har några tjejfilmer liggande på lager, så kanske blir det filmmys i min ensamhet ikväll!


Besök av Bästa Mamma

Datum: 2010-08-20 Tid: 13:49:36

Igår torsdag den 19 augusti hade min älskling namnsdag (Magnus)! Men eftersom han ska jobba natt så får han sin namnsdagspresent på tisdag då vi ev tänkte gå på bio.
Har inte gjort något speciellt idag, städat, lagat mat och fixat lite här hemma. Vi får ju nämligen besök av mamma ikväll. Hon ska sova hos oss i natt då hon åker vidare till sin vän Tina i Göteborg på fredag. När hon kom vid 20.45 så hade Magnus redan åkt och jobba så jag hade fixat lite käk till henne. Kvällen tillbringade vi i soffan framför CSI Miami samtidigt som vi satt och pratade om det mesta. Jag har ju en hel del att tänka på just nu, några olika beslut att ta och bestämma. Känner mig allmänt förvirrad, ångest!

Läste ut en bok igår "Det som ska sonas" av Olle Lönnaeus.



Om boken:
Ett brutalt mord får journalisten Konrad Jonsson att följa ett spår av intolerans och utanförskap. Ett spår som leder bakåt i tiden och som döljs under en stor kollektiv tystnad.
Efter ett kidnappningsdrama där en nära kollega blivit skjuten har journalisten Konrad Jonsson förlorat fotfästet. Han dricker för mycket och han klarar inte av vare sig relationer eller jobb.

När så hans adoptivföräldrar mördas måste han återvända till det Skåne han lämnat bakom sig i ungdomen. Tillbaka i lilla Tomelilla börjar Konrad fundera över sitt liv och över vad som en gång hände hans mamma Agnes. Agnes var polska, utstött i bygden, och när Konrad var sju år försvann hon. Han blev snabbt placerad i en familj där allt prat om modern var tabu, och han lämnade hembygden så snart han kunde.

Konrad inser att han själv är misstänkt för mordet på adoptivföräldrarna och börjar granska fallet. När två invandrarkillar på lösa grunder kopplas till dådet blir han först lättad men känner snart att det är något som inte stämmer. Varför skulle de ha dödat det djupt religiösa, timida paret? Rasistiska strömningar i bygden syns tydligt i dyningarna efter morden och Konrad hittar även trådar bakåt i tiden kopplingar till Agnes försvinnande.

Så tyckte jag:
Den började lite segt men när det satte igång så blev den riktigt bra och spännade. Lättläst och en riktigt vändablad bok. Hoppas att få läsa fler böcker av denna författare i framtiden.

++++

Hann även med att börja på en ny bok "Trasig" av Shy Keenan.


Nya Annika Bengtzon

Datum: 2010-08-18 Tid: 16:37:35



Malin Crépin är skådespelerskan som kommer att att ta över rollen som Annika Bengtzon i de nya filmatiseringarna av Liza Marklunds böcker.
Sex nya filmer kommer att göras om kriminalreportern Annika Bengtzon. Malin Crépin spelade senast den kvinnliga huvudrollen i filmen ”I skuggan av värmen” tillsammans med Joel Kinnaman, vilken hon fick en Guldbaggenominering för.


Deréon for Beyonce

Datum: 2010-08-18 Tid: 16:29:22

Grymt snygga bilder på snygga Beyonce som poserar lite rockigt till sin egna kollektion Deréon.

 

 


Hårmiss

Datum: 2010-08-18 Tid: 16:22:17

Kommer ni ihåg dessa hårtrender?

Hårmascara
i alla möjliga färger, scrunchies i olika fäger, mönster och sick-sack hårbandet.
Tro det eller ej men dessa är tillbaka och har setts i olika modesammanhang från bla Marc Jacobs och Yves Saint Laurent.



True Blood

Datum: 2010-08-18 Tid: 16:11:06



På nya numret av "Rolling Stone Magazine" som kommer ut den 2 sept poserar skådespelarkollegorna Alexander Skarsgård, 33, Anna Paquin, 28, och Stephen Moyer, 40, nakna och täckta av blod.
”True Blood” har blivit en riktig succé och är nu inne på sin tredje säsong i USA.


Bäst klädda man!

Datum: 2010-08-18 Tid: 16:00:34



Årets Bäst Klädda Man enligt tidningen Café: Joel Kinnaman

Jag kan inget annat än att hålla med ;)


Ny Operationstid!!!! Yipiiiii!!!!

Datum: 2010-08-17 Tid: 17:14:39

Åh jag är så lycklig och glad!!!!!!!!
Jag har fått skjutit fram min operationstid!!!!! Då har jag några fler månader på mig och förbereda mig och det känns guld värt.
I stället för den 21 sept ska jag nu opereras den 7/12 och dit är det hela 4 månader kvar!!!! Mycket hoppas jag ska ändras och händas tills dess. Känner mig så laddad, taggad och glad.
Operationen kommer att ske i Falköping som sist, jag anländer dit måndagen den 6/12, opereras tisdagen den 7/12 och får åka hem onsdagen den 8/12.
Hoppas att jag är pigg och fräsch till helgen den 10/12 för då har jag och Magnus bokat hotell i Göteborg eftersom vi ska gå på "Fitnessfestivalen 2010" den 11-12/12.


En regnig och seg måndag

Datum: 2010-08-17 Tid: 17:08:35

Ingen klocka hade vi ställt, så vi sov till 11.00 men det var vi så värda med tanke på vår sena hemkomst igår natt.
Efter att ha ätit lite frukost så åkte Magnus i väg och handlade och då passade jag på att städa undan här hemma. Dammade, dammsög och plockade....så att det är snyggt och rent här som vanligt.
Hela dagen har vi bara tagit det lugnt, suttit en del framför datorn och tittade på lite smått och gott ;) Och nu ska vi laga lite tacos till middag och sedan hoppas jag på lite massage (efter att ha sovit illa i några nätter i Skövde). Kanske även några avsnitt av "Andra avenyn" ;)


Måndagsmys innan hemfärd

Datum: 2010-08-17 Tid: 17:04:36

Då var det måndag igen och måndagsångesten är här som alltid. Tråkigaste dagen på hela veckan....långt till helgen osv. Idag har vi inte gjort mycket.....det är grått och trist väder här i Skövde idag igen så det finns inte så mycket att göra. Vi åkte ner på stan och tog en fika på "Rådhuscafét", där Magnus som vanligt träffade en massa gamla kompisar och bekanta. Vi satt där ett bra tag och bara pratade och tittade på folk.
Åkte hem till Magnus päron och umgicks med dem lite innan vi packade bilen och åkte vidare hem till Thomas och Elina som skulle bjuda på middag.

De hade lagat en stark men god biffwok och till efterrätt bjöd de på en mumsig kladdkaka med bailjglass, mums!
De var hundvakt till Elinas mammas hund, en söt liten sak som var så kelig, busig och gosig. Jag vill också ha! Så när vi satt i soffan så låg den breved mig och fick kli på magen, gissa om den mådde ;) Som alltid är det riktigt trevligt att träffa Thomas och Elina, vi har alltid mycket att prata om. Så det blev en lyckad och trevlig kväll. Fick även se deras barnkammare till de kommande tvillingarna. Så snyggt! Nästan så att en annan blir lite sugen ;) hihi! På att inreda och fixa en barnkammare alltså ;)

Vi kom i väg vid 21.30, då svängde vi förbi Kvantum en snabbis och köpte med lite frukost hem. Sedan började hemfärden. Jag började köra, sedan tog Magnus över ratten strax efter Örebro. Vi kom hem vid 00.30 i natt och då var det bums i säng. Det var länge sen jag var så trött, det kröp i benen och jag kunde knappt hålla ögonen öppna. Det ska bli så skönt att få sova i sin egna säng i natt! Den bästa!


Rösta!!!

Datum: 2010-08-17 Tid: 16:51:23

Gå in här och rösta på din favoritartist mm inför "Rockbjörnen".


En dålig men bra dag

Datum: 2010-08-17 Tid: 16:46:54

Vaknade på fel sida i morse och kände mig inte alls glad eller sugen på något. Utan bara allmänt trött, grinig och tjurig. Men detta händer även den bästa ;)
Gjorde mig i ordning på typ 10 min vilket är typ rekord för mig som annars brukar vilja ha 30-45 min. Som ni förstår så fick jag hoppa över lite, så idag körde jag en så naturliga look som jag kunde. Inget smink....vilket kändes katastro, då jag kände mig så naken och ful utan min mask.

Först tog vi en tur tillsammans med Magnus mamma och pappa till Sjötorp där de har sin båt. Tyvärr så var ju inte vädret med oss idag så det blev ingen båttur. Men vi satt där en stund och njöt av frisk luft och tittade på alla fina båtar som finns där. Gick runt i lite olika sjöbodar och tittade på allt möjligt smått och gott.
Åkte sedan vidare till Mariestad där vi käkade vid hamnen, på en restaurang som heter "Sill & Dynamit". Jag åt inkokt lax med färsk potatis och en mumsig romsås, mycket gott. Avsutade med en italiensk glass från glasscafét nere vid vattnet. Det blev en riktigt trevlig och mysig dag trots mitt dåliga humör.

När vi kom hem så åkte jag och Magnus och handlade lite mat till kvällen, vi svängde även förbi "Sigges" och köpte lite snarr. Kröp ner i soffan och tittade på några avsnitt av "Andra avenyn" och gottade oss.

Bilder kommer.......


Britney goes Glee

Datum: 2010-08-17 Tid: 16:18:41



Britney Spears dyker upp i ett avsnitt av "Glee" nästa säsong.
Sångerskan kommer medverka i ett avsnitt dedikerat till henne, där "Glee"-gänget framför hennes största låtar.

Tidigare har den populära musikalserien, som nominerats till 19 Emmys, hyllat både Madonna och Lady Gaga.
Det pågår också vilda spekulationer om att ett avsnitt dedikerat till Michael Jackson är på gång, men det är inte bekräftat.


Lördagsmys med nära vänner

Datum: 2010-08-17 Tid: 16:12:58

I dag fick det bli sovmorgon och efter att vi ätit frukost och gjort oss i ordning så tog vi en tur till EM och tittade på möbler. Åh det finns ju så mycket snyggt =) vill ha allt och lite till =)
Senare på eftermiddagen så åkte vi och hälsade på Peter och Therese och deras barn Vigga och Selma. Tittade på deras hus som de har renoverat, det var jättefint, supersnyggt badrum...me like! Satt ute på deras terass och fikade och pratade om allt mellan himmel och jord.

Åkte sedan hem en sväng och vilade i 1 timme för att orka med kvällen. Fixade till oss lite och strax innan sex så kom Patrik och Line och hämtade upp oss för att sedan åka på middag ut till Stöpen, hem till Micke och Therese.
När vi kom dit så var Elina också där =) mycket trevligt att få träffa henne och se hur magen blir större och större. Till middag så bjöds det på grekisk pytt i panna med hembakat foacciabröd. Och till efterrätt så hade Line gjort en mango och passionsmousse =) Det blev en mycket trevlig och mysig kväll tillsammans med alla nära vänner. Vi pratade om allt och tiden bara rann i väg och det var dags att åka hem och sussa. Hoppas att vi kommer att göra om detta snart igen, samla alla och bara ha det trevligt och umgås.


Fredagen den 13 augusti

Datum: 2010-08-17 Tid: 14:46:01

Fredag den 13 augusti så fick våra vänner Johannes och Caroline från Malmö sin efterlängtade dotter "Edith". Grattis till dem! Jag ser verkligen fram emot att få se deras lilla underverk en vacker dag =)

Förmiddagen/Eftermiddagen ägnade jag, Magnus och Rigmor (Magnus mamma) med att shoppa. Vi var bla in på Mio för att få lite inspiration till vårat ev kommande projekt ;) köpte en mysig filt från "Chilli" i turkost till sovrummet samt en lila till mor och far. Vid 17-tiden så släppte vi av Magnus mamma hemma så åkte vi till ett mysigt café nere på stan "Rådhuset" och tog en fika. De har världens godaste varm choklad där =) Den serveras med marshmallows och grädde, mums! Så en sån fick det bli för mig i ösregent. Det har verkligen ösregnat här i Skövde hela dagen. Riktigt sitta inne mysväder =) I like, även om det hade varit nice med sol och badväder.

Till kvällen så hämtade vi hem sallad från "Prima" som vi mumsade i oss framför tv´n. Det fick bli en mycket lugn och mysig hemmakväll.


Cellprovtagning

Datum: 2010-08-17 Tid: 13:24:02

Idag var det dags att ta cellprov igen, det har gått 3 år sedan sist. Tänk vad vi kvinnor får stå ut med, var tredje år fram tills man typ är 50 och sedan var 5 år tills man blir typ 60. Vad får männen göra då??? Ingenting! Vi ska gå igenom mens, få tuttar, blir gravid, föda barn, hamna i klimakteriet, ta cellprover, mammografi mm. Och det är säkert bara hälften av det som vi drabbas av.....
Det är ju inte särskillt trevligt att gå till gyn och krypa upp naken i gynstolen och bresa på benen för en främmande sköterska. Stackars sköterska säger jag bara och stackars mig som ligger där helt utlämnad. Tur att det går rätt snabbt att ta det där förbannade cellprovet, men sen ska man gå och vänta på svaret i mellan 6-8 veckor, vara nervös och orolig att det ska vara något fel.
Nu håller jag tummarna att jag är frisk som en nötkärna och att det kommer att dröja minst 3 år till tills jag behöver gå dit igen.

Efter att jag varit hos "Mamma Mia" på Söder så mötte jag upp Leo och hans dotter Leona, som är så söt så att man smälter.
Vi gick till "Koh Pan Yang" och käkade lunch och bara snackade skit. En trevlig lunch då jag fick chansen att träffa lilla, söta Leona.

Kom hem strax innan två, lagom tid att väcka Magnus som låg och sov. Packade och fixade lite och
strax efter 15-tiden så hade vi packat in allt i bilen och började våran bilresa ner till Skövde.


Snygg i håret igen ;)

Datum: 2010-08-11 Tid: 23:59:33

Bankmötet idag gick jättebra =) När jag var klar där efter 1 timme så åkte jag in till stan för att göra ytterligare några ärenden. När jag var klar inne stan så åkte jag till Söder/Slussen till Ida´s salong. Hade köpt med mig en sallad till lunch som jag mumsade i mig medans Ida började med mitt hår. Jag blir alltid så snygg i håret efter ett besök hos Ida =) Känner mig lika nöjd varje gång, hon lyckas verkligen få den här ask/grå/silver tonen på mitt blonda hår som jag bara älskar. Det är synd att tiden går så fort när jag är där, vi har alltid så mycket att prata om, och det är alltid lika trevligt att träffas. Nu är det väl ca 6 veckor tills nästa besök.

När jag kom hem så var det dags för Magnus att vakna, klockan var strax innan 17.00. Myste lite i sängen medans vi tittade på 2 avsnitt av "Andra Avenyn". Sedan åkte jag med honom ner på centrum och köpte med mig en sallad hem till middag. Bara jag håller mig under mina 1000 kal så är det ok =) I natt är det Magnus sista natt för den här veckan sedan väntar en veckas semester.

Ikväll har jag tittat på två filmer "Old Dogs" och "Hot tube time machine". Och under tiden så sydde jag och fixade med mitt löshår samt fräschade upp mina naglar.



Om filmen:

Fyra stycken killkompisar - uttråkade med sina vuxna liv - reser tillbaka till sina respektive glansdagar på 80-talet tack vare ett bubbelbad som kan resa i tiden.

 
Så tyckte jag:
Halvrolig film med helt ok skådisar. Den bjöd på en del skratt.

++



Om filmen:
Två vänner och kollegor, en frånskild kärlekstörstande man, och en kärleksfull ungkarl får ett 6-årigt tvillingpar på halsen - deras liv vänds upp och ner just när de ska avsluta ett livsviktigt jobbavtal.

Så tyckte jag:
Ingen höjdarfilm trots bra skådespelare. Småcharmig i mellanåt.

++

Nu väntar sängen, ska upp i skaplig tid imorgon. Kl 11.00 ska jag vara hos gyn och göra cellprov (usch vad nervös jag är). Kl 11.30 ska jag luncha med Leo och hans dotter Leona (som ni kan se i nya Ikea reklamen), den söta lilla ungen som sover =)
Sedan bär det av till Skövde senare på eftermiddagen för lite semester igen.


Fullt upp idag!

Datum: 2010-08-11 Tid: 10:22:30

Goodmorning sunshine! Somnade i skaplig tid igår och klev upp vid 09.00 när Magnus kom hem i morse. Stackarn hade haft en tuff och jobbig natt på jobbet. Tur att han bara har en natt kvar att jobba den här veckan innan han får en veckas semester igen.
Har nyss gjort mig i ordning, fått lite frulle i magen och väntar på att gå till Fruängen. Jag ska ju nämligen på "bankmöte" idag =) Och efter det ska jag åka in till stan och köpa lite nödvändigt, bla ett nytt läppstift, nytt löshår (kom ju aldrig iväg igår), nagellim och lite annat smått och gott.
Klockan 14.30 så ska jag äntligen till min vän Ida och få min hemska fnaskrand blekt. Så att man är blond och fräsch igen nu när vi åker till Skövde på torsdag, och en tur till Smögen på semestern.

Ikväll ska jag hinna packa, städa, laga Magnus alla jeans, sola, fixa mina naglar och mitt löshår....Hur ska detta gå? Tur att man har fullt upp så slipper jag kanske tänka så mycket på mat nu när jag går på svältdiet ;) Allt blir lite lättare då.


En deppig dag........

Datum: 2010-08-10 Tid: 22:41:32

Idag har jag inte haft någon bra dag, det kände jag redan när jag vaknade. Jag kände mig trött, hängig, deppig och låg. Kände inte för att göra någonting, ville helst bara somna om och vakna så var det onsdag. Ibland har man sånna dagar tyvärr. Jag orkade inte ens åka in till stan och köpa löshår som jag hade planerat, utan får göra det imorgon.

Tog en promenad på 1 timme och gick sedan förbi solariumet och solade i 20 min. Kanske kunde detta få mig att må bättre?! Men jag kände mig lika tom och låg efteråt också....vet inte vad det är med mig idag???
Gissa om det är tungt med maten nu när jag bara ska äta ca 1000 kal,  det ända jag tänker på är allt som är onyttigt. Känner mig allmänt trött i bollen av det, men det är bara att bita ihop, det är inte många dagar kvar nu. Idag blev det havregrynsgröt till både frulle och lunch och till middag blev det soppa och där i mellan lite smoothie och frukt.

När Magnus vaknade så tittade vi på tre avsnitt av "Andra Avenyn" =) Då blev jag lite glad för en stund!
När Magnus åkte vid 19-tiden så kröp jag ner i sängen och tittade på filmen "The Last Song".



Om filmen:
Sjuttonåriga Veronica "Ronnie" Millers liv vändes upp och ned när hennes föräldrar skilde sig och hennes pappa flyttade från New York City till Tybee Island, Georgia. Tre år senare är hon arg och fjärmar sig från sina föräldrar. Ronnies far, en före detta konsertpianist och lärare, lever ett lugnt liv i badorten, helt uppslukad av att skapa ett verk för en lokal kyrkoförsamling. Filmen är baserad på en roman av Nicholas Sparks.

Så tyckte jag:
En bra film som fick mig att både skratta och gråta. En riktigt tjejfilm. Helt klart sevärd!

++++


Trötter idag

Datum: 2010-08-10 Tid: 11:07:45

Shit vad jag är trött idag, somnade vid halv ett igår kväll och vaknade vid nio i morse när Magnus kom hem från jobbet. Jag känner mig verkligen helt död, hur ska jag orka med den här dagen? Önskade att jag kunde göra som Magnus, sova bort den. Jag som hade tänkt åka in till stan och bla köpa nytt löshår, men undrar om jag får skjuta på det tills imorgon då jag ändå ska ut och flänga en massa. I stället så ska jag ge mig ut på en powerwalk i det trista, gråa stockholmsvädret. Känner för att ut och gå, rensa hjärnan lite och få frisk luft i stället för att stå på crossen på gymmet som jag brukar när det står kondition på schemat. Men man kan ju variera sig lite då och då.
Tror även att jag smiter in på drop in solariumet här i närheten också, bättra på sommarbrännan som håller på att försvinna nu när vi inte har någon sol.

Magnus och jag är bra sugen på att boka en resa första veckan i september. Vi får se om vi hittar något som passar. Vi båda har väldigt mycket att tänka på just nu, mycket som snurrar i våra huvud. En inre stress som gör oss tokiga, så vi är verkligen i behov av en vecka semester i värmen. Bara släppa allt, bara njuta och ha det bra.
Jag ska börja kolla runt lite redan nu, annars får man hålla tummarna på att det dyker upp något ju mer vi närmar oss sept.



Inte helt fel?! =)


Kan jag Kan du!

Datum: 2010-08-10 Tid: 10:59:38



Då var den här, Charlotte Perellis träningsbok "Kan jag Kan du" som hon har skrivit tillsammans med sin PT Jesper Björck.

Har du svårt att hinna med att träna och att komma iväg till gymmet?

Charlotte Perrelli vet precis hur det är. Efter barn nummer två hade hon svårt att komma tillbaka till sin gamla vikt. Kläderna passade inte och hon hade inte samma ork som tidigare. Charlotte bad då personlige tränaren Jesper Björck att skräddarsy ett träningsprogram som hon kunde göra i den takt hon själv valde.

Jesper gjorde ett träningsupplägg som passade Charlottes behov ? ett hemmaträningsprogram som hon kunde köra när hon hade en stund över sedan hon nattat sina söner.

Med enkla övningar som täcker in alla muskelgrupperna tränade hon sig i form och nådde sitt mål ? att komma tillbaka till sin gamla klädstorlek ? på ett par månader. Nu bjuder hon på programmet och vill peppa andra att ta tag i sin träning för att komma i form och må bättre.

Mellan varven får du även ta del av Charlottes skönhetstips och hemmaspa, hennes egna pepp- och motivationstips och smarriga matrecept. Dessutom delar Charlotte med sig av sina privata scenbilder som du inte sett någon annanstans!

Övningsbanken består av cirka 50 övningar uppdelade i två nivåer för muskelgrupperna ben, bål, rygg/axlar och bröst/armar. Du får också förslag på fem olika träningsupplägg som Charlotte själv har kört.

Den finns att beställa här!

(Jag kommer att köpa denna bok för skoj skull, kanske man lär sig något nytt om kost och träning. Sen så är ju inte hemmaträning direkt min grej. Jag måste komma iväg och träna, inte ligga hemma på vardagsrumsgolvet och göra övningar. Men någon övning kanske man kan få tips om och göra i stretchrummet på mitt gym i stället.)


Twister till Grönan

Datum: 2010-08-10 Tid: 10:51:37

Gröna Lund ska få en ny berg- och dalbana i trä till nästa säsong. Den kommer att heta "Twister" och kommer att vara 480 m lång.

Läs mer om detta här!

Spännande ;)


RockLinda

Datum: 2010-08-10 Tid: 10:43:28

Den 1 sept är det "Rockbjörnen live" som ska ledas av Linda Sundblad. Det är en uppdaterad version av det klassiska musikpriset som röstas fram av oss svenska folket. I stället för galamiljö så kommer festen att hållas i ett tält på Biskopsudden.




Eminem feat Rihanna

Datum: 2010-08-09 Tid: 23:05:25



En utav mina favoritlåtar någonsin! Med bästa Rihanna och Eminem!
Snygg video med snygga Megan Fox!


Nionde parfymen av Britney

Datum: 2010-08-09 Tid: 22:54:00



Då har hon gjort det igen Britney! Lanserat en ny parfym.
Radiance är Britneys nionde parfym och började säljas i Sverige i september.

Radiance beskrivs som ”mjuka, daggiga blomblad med vilda bär, tuberose, jasmin och apelsinblommor”.

Britneys tidigare dofter heter Curious, Fantasy, Curious in Control, Midnight Fantasy, Believe, Curious Heart, Hidden Fantasy och Circus Fantasy.


Höstmys framför tv´n

Datum: 2010-08-09 Tid: 22:41:49

Snart är september och hösten här och då sätter alla serier igång igen. Då är det dags att bänka sig i tv-soffan med en varm och go filt, en massa tända ljus och bara njuta av alla härliga serier.
Här är datumen då serierna börjar sändas i USA.

9 September - The Vampire Diaries
13 September - Gossip Girl, 90210
14 September - One Tree Hill
21 September - Glee
22 September - Cougar Town
23 September - Grey's Anaomy, Private Practice
                  26 September - Desperate Housewives
26 September - Brothers and Sisters


 


Min vecka

Datum: 2010-08-09 Tid: 22:33:30
Känns som om jag har ett rätt fullbokat schema den här veckan!

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Köpa löshår 12.00

Träna ?

Cellpovtagning 11.00

Semester!!!

Träna 14.00

Bankmöte 11.00

Träna 12.00

 

 

Frisörbesök 14.30

Åka till Skövde

 


Gröna Lund med släkten

Datum: 2010-08-09 Tid: 22:17:32

På eftermiddagen så åkte jag och Magnus till banken och satte in pengar sedan åjte vi och handlade på Kvantum. Magnus fick välja mat helt själv då jag inte ska äta någon riktigt mat på 4 dagar. Skönt för honom, slippa att jag ska lägga mig i =)

När vi kom hem så ringde kusin Jimmy och berättade att han och familjen var i stan och undrade om jag ville följa med på Gröna Lund. Och det tackar man väl inte nej till, alltid lika trevligt att umgås med dem och busa med deras charmtroll Tim och Ida.

Så vid 16.30 så mötte jag upp dem inne på Grönan och då var det fullt ös på Tim. Han skulle åka allt (snart 3 år), även karusellerna för vuxna, typ frittfall, berg och dalbanan mm ville lillkillen åka. Tyvärr så fanns det inte så mycket att åka när man är i hans ålder och i hans längd så det fick bli nyckelpigan, kaffekopparna, flygande elefanterna, tuff tuff tåget, veteranbilarna. Efter ett tag så tröttnade han på att åka med mamma och pappa, så det var bara jag som dög att åka med. Hihi....så jag har åkt massor av barnkaruseller idag ;) men det var roligt! Söta lilla Ida hon satt bara lugnt och snällt i barnvagnen, hon sa knappt ett ljud på hela kvällen. Ett sånt barnv ill jag ha den dagen då det blir aktuellt. Undrar hur dom gör? Hur får man så där lugna och snälla barn? Underbara är de båda två, mycket gulliga och väluppfostrade.

Vid 19.30 så fick det vara bra med karusellåkning så då köpte jag lille Tim en stor ballong som han fick ta med sig hem, då blev han glad igen och det gjorde inte så mycket att vi skulle bege oss. Åkte till en chinarestaurang på Söder där vi käkade buffé. Jag fick verkligen tänka mig för då jag måste hålla mig till 1000 kal, men det gick väl så där kanske ;) Jaja...det är inte varje dag de är i stan och hälsar på.

De skjutsade hem mig, så det var skönt att slippa t-banan och bli avsläppt direkt utanför porten.
Jag har i allafall haft en toppendag idag, det var verkligen jättetrevligt och supermysigt att träffa dem. Hoppas att det inte dröjer allt för länge tills vi ses nästa gång.

Söta och charmiga Ida

 

Nina & Tim flyger elefant



Lejon och tigrar är det bästa tycker Tim ;)






Modiga Nina var den enda som vågade sig på "Fritt fall Tilt"


Måndagsångest

Datum: 2010-08-09 Tid: 22:02:42

Då var det måndag igen, ångest! Vet inte riktigt varför eftersom jag inte ska jobba. Men jag känner alltid så!
Idag hade jag planerat att träna på morgonen då jag inte har varit på gymmet på nästan 2 veckor nu. Även det ger ångest. Men när klockan ringde vid 08.00 så var jag inte lika motiverad, tyckte att det började göra ont i halsen igen, samt att ryggen smärtade. Tänkte länge att jag skulle hoppa träningen idag då jag ändå inte kände mig motiverad eller pigg. Men jag hade mått så dåligt om jag inte gick i väg, utan bara ha suttit hemma och grubblat. Och eftersom det regnade ute så kändes det ännu tyngre. Men jag tog mig i kragen och tog på mig träningskläderna och gav mig iväg. Och det är jag glad att jag gjorde, körde styrketräning i 1 tim och kondition i 15 min (pallade inte mer då jag började känna av i halsen igen, samt började hosta illa). Men det var så skönt, det känns så bra att ha gjort det, veckans första pass.
Jag har även beslutat mig för att endast leva på 1000 kal mån-tor och mestadels genom flytande föda. Få en liten skjuts i viktminskningen kanske. Jag hoppas på det i allafall!


3 x Pocketböcker

Datum: 2010-08-09 Tid: 21:56:03

Det blev rätt sent igår kväll när vi tittade på den dåliga filmen, så idag sov vi till 09.00.
När vi packat och gjort oss i ordning så åkte vi en sväng till Rusta och Dollar för att köpa lite nödvändigheter. Jag köpte mina body butter, lite billigt shampoo och balsam, sen så blev det inte så mycket mera.
Väl hemma igen så hade vi lovat pappa att vi skulle tvätta hans bil in och utvändigt. Så det var bara att sätta igång. Som tack fick vi en liten slant och lite annat ;) Jag fick bla tre stycken pocketböcker, "Trasig", "Elsas mode" och "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann".

  

Till middag så blev det tacos och efter det så satte vi oss i bilen och började vår resa hem till Sthlm.
Magnus var gullig och körde hela vägen hem, så himla gulligt och snällt av honom när jag var så trött. Vet inte hur många gånger jag somnade.
När vi kom hem så satte vi oss i sängen med en "Ben & Jerrys - cookie dough" och tittade på några avsnitt av "Andra avenyn". Sedan så satt vi och skissade, ritade och letade prylar till ett ev kommande projekt som vi ev ska ta oss an ;) men inget klart än, därför spar jag på detaljerna.


En dagstur till Järvsö

Datum: 2010-08-09 Tid: 21:43:35

Vaknade strax efter 08.00 i morse också. Det märks verkligen att jag är frisk nu, då jag sover endast 8 tim och det räcker. När jag var sjuk så sov jag ca 10-12 tim och var fortfarande trött när jag vaknade. Det var en lång och jobbig förkylning, skönt att den äntligen är borta.
Käkade frukost och gjorde oss i ordning för att åka till Lottefors och titta på när kusin Julia spelade fotbollscup. Strax efter 11.00 så åkte vi vidare till Järvsö, till Lill Babs Café som är så mysigt. Där fikade vi en varsin smörgås, jag, Magnus och pappa tog en gigantisk räkmacka med nästan 500g räkor och mamma åt en italiensk smörgås. Satt där i solen och njöt av värmen, trevligt sällskap, bra fika mm.

På kvällen hade vi kräftskiva hemma för att fira Magnus födelsedag (lite sent då han fyllde den 18/7, men vi har inte varit i Bollnäs på länge nu). Han fick pengar och en fin blomma av mamma och pappa. Det var verkligen supergott med kräftor, ost, kex och en massa småplock som jag gillar.
Vi hade en riktigt mysig och trevlig dag/kväll med mor och far. Den avslutades med en jättedålig film thriller/skräck.

Ikväll spelade Björn Rosenström på parken, vi funderade länge om vi skulle gå dit och mingla lite. Men vi hoppade det och hade en mysig hemmakväll tillsammans, det som vi är bäst på ;)









 

 


Grillkväll med släkten

Datum: 2010-08-06 Tid: 21:54:07
Klockan 08.15 så slog jag upp ögonen och var både hungrig och pigg. Tyvärr så var inte Magnus det samma. Så jag låg och drog mig till 08.30 innan jag klev upp och började göra frukost.

Gjorde oss sedan i ordning och gick ner till bibblan och lämnade tillbaka alla böcker som vi hade lånat. Fick bara med mig en bok av alla som jag hade velat låna (resten var redan utlånade).

Tog en sväng förbi Peppes så att Magnus fick shoppa lite, 2 t-shirts lyckades han få med sig hem. Det var Lotta som jobbade =) så vi stannade väl kvar där och pratade i säkert en halvtimme innan vi gick hem. Käkade lite lunch innan vi åkte hem till mormor och Harald och fikade. Vi satt ute i solen och gottade oss och pratade en massa skit. Då gick Pia och Johan förbi med deras lilla Tuva och deras nyfödda tvillingar Nils och Nora. Hur söta som helst och så små....jag bara smälter vad mysigt. Så roligt att träffa dem, det var inte igår....och det roliga var att jag och Pia hade mailat lite på facebook tidigare i veckan. Och jag skrev till henne att jag hoppades på att springa på dem i helgen, och det gjorde vi också ;)

Åkte sedan raka vägen hem till farbror Niklas och hans familj i Dönje/Växsjö, de skulle bjuda på grillat ikväll. Men vi ville komma dit lite tidigare för att hinna umgås och busa lite småtjejerna. Till middag blev det grillat kött och kyckling med färsk potatis, grekisk sallad, olika såser mm, mums vad gott! Anna-lenas svägerska Anna och hennes flickor Ellie och Freja var också där hela kvällen. Så det var fullt ös med alla barnen =) En riktigt trevlig kväll blev det. Och nu sitter vi här hemma hos mamma och pappa i soffan och ska titta på filmen "Änglavakt".

Hemma hos världens bästa mamma och pappa

Datum: 2010-08-06 Tid: 21:34:47
Vi kom i väg från Sthlm strax efter 14.00 och den här gången var det jag som körde hela vägen till Bollnäs. Min älskling hade bara sovit i 4 tim efter att ha jobbat natt så han var värd att bara sitta breved och softa. När vi kom fram så stog maten på bordet och det var bara att slå sig ner och njuta av hemmalagade köttbullar och stuvade makaroner, riktigt husmanskost.
Resten av kvällen så blev vi sittande i soffan och bara myste. Det blev en tidig kväll för oss alla, Magnus var trött efter för lite sömn och jag kände mig trött och hängig.

Åker till Bollnäs över helgen

Datum: 2010-08-05 Tid: 13:45:01

Somnade i skaplig tid igår men inte hjälpte det i morse. Vaknade först vid 09.00 när Magnus kom hem, men somnade självklart om och sov till 10.30 =) Men så kan det gå när man inte är ritkigt frisk. Fattar inte varför förkylningen aldrig släpper. Jag känner mig fortfarande krasslig och dålig.
Men vi har bestämt oss för att åka upp till Bollnäs ändå, jag vill så gärna träffa mamma, pappa och Snuttan, saknar dem så.

Tyvärr så blir urnsättningen av farfar uppskjuten då farbror Patrik ligger på sjukhuset i Gävle. Den skulle egentligen vara på fredag, men nu får vi flytta på den. Synd att jag ev inte kommer att kunna närvara men jag får väl åka till graven och lägga några blommor i stället.
Nu har Magnus vaknat och jag har pakat klart allt, så nu väntar jag bara på honom. Sen bär det av upp till Bollnäs.


Sola med förkylning, helt ok!

Datum: 2010-08-04 Tid: 14:47:00

Tog en kortare promenad idag vid lunchtid, kände att jag behövde komma ut och få lite frisk luft även om jag fortfarande är sjuk. Läste även en notis om solning och förkylning, många har ju sagt att man inte ska sola när man är sjuk. Men efter att ha läst det här "I slutfasen av en förkylning är den risken mindre, då kan det till och med lätta en smula. Men det är främst värmen (infrarött) och inte UV-ljuset som påverkar situationen" så tog jag en sväng förbi solarieöarna och pressade i 20 min. Visste ni att 20 min i solariet motsvarar ca 4 tim på beachen (svensk sommar, avser mängden UV-A).
Jag känner mig så blek, äcklig och ful nu efter att ha varit sjuk i snart en vecka så lite bränna från solariumet när det regnar ute var inte helt fel. Kanske får bli 20 min imorgon igen också, solbrännan från solen håller ju på att försvinna och jag mår inte bra av att vara blek.



När jag kom hem så ringde jag Helena och snackade lite skit medans jag fick lite lättare lunch i magen.
Sedan så åkte bakförkläde på och jag satte igång att baka, bla choklad kolakakor, chokladmuffins med non stop samt sirapsbröd. Hoppas att Magnus ska bli lite glad när han vaknar då jag både bakat och gjort en lasagne till honom att ha med sig till jobbet ikväll. Shit vad huslig jag har blivit på äldre dagar, jag kommer att bli en riktigt bra "hemmafru" (bullmamma) när den dagen kommer. Jag tycker ju om att stå i köket och fixa med i.poden på högsta volym =)

Jaha vad ska jag hitta på nu då? Måste sysselsätta mig, hålla igång för att inte känna av förkylningen allt för mycket. Kanske ska jag snyggla till mina naglar? Lappa Magnus alla jeans? softa framför tv´n? lägga mig och vila breved Magnus?


Är hösten här???

Datum: 2010-08-04 Tid: 11:13:14

Godmorgon! Här i Sthlm så regnade det hela dagen igår och i morse när jag vaknade var det värsta höstvädret. 14 grader och grått, vart tog sommaren och värmen vägen?
Jag är fortfarande inte frisk, vet inte vad jag ska göra?! Tänkte göra mig i ordning ändå och ta en liten kortare promenad för att få lite frisk luft. Kanske stanna och handla lite så att jag kan baka lite i eftermiddag =) Magnus och hans kollegor tyckte jättemycket om mina kolakakor, så det var ju roligt. Men idag funderar jag på att baka sirapslimpa.
Har gått och tappat aptiten lite nu medans jag har varit sjuk. Har inte kännt mig sugen på något speciellt. Men igår fick jag sug på sushi, så jag tänkte att det ska jag äta det till lunch idag. Men nu känner jag inte alls för det =(
Jag ska även försöka lappa Magnus jeans, men det är ju så boring! Ligger hellre och kollar på film/serier, läser eller bakar nu när jag är krasslig.


Egoboost!

Datum: 2010-08-03 Tid: 23:07:27



Då har Isabella Löwengrips släppt sin debutbok ”Egoboost! : Blondinbellas överlevnadsguide för unga tjejer”.
Vad tror ni om den?
Jag tror att detta kan bli en försäljningssuccé.
Hon är ju trots allt Sveriges största bloggerska!
Tycker personligen att Bella verkar vara en ung, smart och duktig affärskvinna, så jag önskar henne lycka till med bokförsäljningen.
Tror att bara omslaget kommer att göra så att unga tonårstjejer kommer att bli sugna att köpa den.

Den finns nu att beställa på cdon.com för 149:-.


Höstkollektion från Depend

Datum: 2010-08-03 Tid: 23:00:07



Då var det dags för Depend att släppa sin höstkollektion. Dessa färger kommer att finnas i butik from vecka 36.
Jag tycker verkligen att dessa lack är väldigt prisvärda, de kostar endast 25:-/st och finns i massa härliga färger.
De är även vinnare av Cosmopolitan BeautyAwards 2010!

Här är några lack från sommarkollektionen 2010!





En sjukling bakar kakor

Datum: 2010-08-03 Tid: 19:38:43

Somnade vid 02.00 i natt, det brukar bli så när Magnus jobbar natt. Tur att inte jag skulle upp tidigt och jobba då hade jag inte varit pigg. Men eftersom jag inte ska jobba och är ganska sjuk just nu så njöt jag av en ritkigt lång sovmorgon. Vaknade till vid 09.00 när Magnus kom hem men somnade om när han kom och gjorde mig sällskap. Nästa gång jag tittade på klockan var den 11.30 =) hur skönt som helst. Men så fort jag har blivit frisk så får det bli ändring på detta, det går ju inte att sova bort hela dagarna. Jag längtar även efter att få börja träna igen, det är ju något jag inte gjort nu på ett par dagar pga min förkylning/halsfluss eller vad det nu är.

Igår låg jag som jag har legat det senaste dagarna, bara i sängen och läste och tittade på serier tills det var sovdags och det samma lär väl gälla idag.

Läste ut boken idag "I grunden utan skuld" av Viveca Sten, så nu ska jag leta upp en ny bok att börja läsa. Jag har ju en del att välja mellan ;)



Om boken:

Vad väcker ett sådant fruktansvärt raseri?

En mörk höstkväll försvinner en ung flicka spårlöst på Sandhamn. Kriminalinspektör Thomas Andreasson från Nackapolisen deltar i sökandet, som försvåras av stormar och regn. Efter några dygn ger polisen upp. Det antas att flickan har drunknat, att hon tagit livet av sig.

Några månader senare är Sandhamn inbäddat i snö och is. Thomas barndomsvän Nora Linde har av en slump fått reda på att hennes man varit otrogen. Förtvivlad åker hon ut till ön med sina söner för att få tänka i lugn och ro. När barnen en dag leker ute i skogen gör de ett makabert fynd.

Det är den förvunna flickan som har bragts om livet och skändats på ett fruktansvärt sätt. Varför har hon blivit utsatt för sådant raseri?

Thomas och hans kollegor har fått ytterligare ett svårt mordfall att lösa. Ledtrådarna är lika få som då de försökte utreda flickans försvinnande, och mötet med hennes föräldrar väcker minnet av då Thomas förlorade sin egen dotter. Hans före detta hustru, Pernilla, har plötsligt flyttat hem till Stockholm igen. Och medan han försöker trösta Nora som sörjer sitt havererade äktenskap börjar han undra om han och Pernilla kanske kan hitta tillbaka till varandra igen.

Så tyckte jag:
En fantastisk spännande bok från början till slut som jag sträckläste. Tycker man om Camilla Läckberg, vilket jag gör så kommer man att tycka om Viveca Sten. Mycket lättläst. Hoppas på en fortsättning, för det måste väl komma en?

+++++

När jag hade förberett lite middag till Magnus och lunch till mig själv så passade jag även på att baka lite kakor. Gjorde kolakakorna från Leila Lindholm "A piece of cake".
Dom blev supergoda....mums!

Ingredienser:
100 g smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2.25 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära (vilket kan uteslutas)

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.

3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.

4. Dela degen och rulla ut till två längder.

5. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.

6. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.

7. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.


När ska jag få bli frisk då??????

Datum: 2010-08-02 Tid: 20:17:01

Då var det måndag igen, tråkigaste dagen på hela veckan enligt mig. Ute så öser regnet, det är helt grått och trist ute. Men vad gör det när man är sjuk, då slipper man ha dåligt samvete att man inte orkar gå ut. Trodde verkligen att jag var på bättringsvägen, men icke. Visst idag orkar jag sitta upp, kolla lite på nätet osv...men that´s it! Så fort jag försöker göra något (tex hjälpa Magnus att laga mat) så blir jag dyngsvett av febern och helt matt av att stå upp. Hostat sönder hela kroppen känns det som om jag har gjort också, det värker i bröstet, ryggen och revbenen. Så fort jag hostar el skrattar så gör det sjukt ont...så jag försöker att undvika det så gott det går. NU blir jag blir frisk NU!

Inte nog med allt detta så börjar Magnus att jobba idag igen. Han började kl 19.45 och kommer hem vid 09.00 imorgon bitti. Ingen älskling som är hemma och tar hand om stackars mig. Vem ska pyssla om sjuka mig nu?
När jag är klar här framför datorn så tänkte jag krypa ner i sängen igen och kolla på tv och läsa lite ur min nya och mycket spännande bok.
Saknar min älskling redan!


Fortfarande sjuk

Datum: 2010-08-02 Tid: 20:09:35

Idag är en ännu värre dag än igår. Idag orkar jag knappt resa mig upp ur sängen. Vad har jag fått för fel? Jag måste åkte på årets dunderförkylning el flunsa. Jag är sååå dålig och mår såååå dåligt! Det var inte många gånger jag var uppe ur sängen idag, bara när det var nödvändigt, som att ta en dusch, toabesök och äta något.
Började läsa lite ur en ny bok " I grunden utan skuld" av Viveca Sten. Då jag här om dagen läste ut "Den onda viljan" av Karin Fossum. Och där i mellan så slumrade jag till lite då och då medans Magnus låg breved och spelade tv-spel.

Nu vill jag bli frisk, vill börja träna, orka göra något inte bara ligga i sängen och tycka synd om mig själv. För det är precis det jag gör just nu......


Sjuk, sjukare, sjukast

Datum: 2010-08-02 Tid: 20:03:59

På fredag kväll så började jag få ännu mera ont i halsen. Men tänkte att det skulle gå över under natten med lite alvedon och sömn. Men jag kunde verkligen inte somna på natten, hur jag än låg så gick det knappt att andas plus att det kändes som om jag skulle kvävas.
 Vid 02.00 så fick jag panik och sprang in på toa och väckte alla här hemma. Spydde som aldrig förr, då sa halsen stopp, den hade samlat på sig alldeles för mycket slem och det ville ut plus lite annat.
Thomas och Elina blev skräckslagna mitt i natten av att höra mig stå och hulka inne i badrummet. De trodde att jag fått magflunsa el liknande. Så de tog det säkra före det osäkra och satte sig i bilen vid 03.30 och körde i 3.5 tim till Skövde. Allt för att slippa bli smittad av mig. Jag kände mig jättedum som skrämt dem så, men jag försökte att lugna ner dem och förklara att det var pga min hals och allt slem. Men de vågade inte chansa då Elina är gravid osv. Vilken rolig lördag det här blev?! Vid 04.00 kom jag och Magnus i säng och lyckades till slut somna. Vi sov till 12.30 och när jag vaknade då så mådde jag verkligen inte bra, jag hostar, nyser, fryser, har feber, ont i halsen, kroppen mm. Så det var väl kanske lika bra att Thomas & Elina åkte hem även om jag tyckte att det var riktigt tråkigt. Så jag och Magnus bestämde oss för att hoppa prideparaden och bara ligga inne hela dagen och se till att jag skulle bli frisk.

Hela dagen tillbringade jag i sängen, jag läste, jag sov, tittade på "andra avenyn" mm. Och så hade jag min älskling som passade upp på mig hela dagen...underbart! Magnus var inte heller så pigg efter natten som varit så det passade oss bra att bara ha en myspys dag i sängen tillsammans bara jag och han.


RSS 2.0