Nytt från Bengtzing & Velvet

Datum: 2010-02-25 Tid: 21:08:13



Linda Bengtzing och Velvet har gjort en låt tillsammans "Victorious".
Det ska tydligen vara en hyllningslåt till Kronprinsessan Victoria och Daniel.

Vad tycker ni?
Själv så tycker jag att det är en riktigt skön låt, mycket dansvänlig ;)
En partylåt!


Tröstshopping efter läkarbesöket ;)

Datum: 2010-02-25 Tid: 20:50:46

Efter besöket hos läkaren så käkade vi lunch hos libaneserna på Kungshallarna. Våran favoritkock från samma restaurang som ligger i Skärholmen hade bytt ställe och jobbar nu här i Kungshallen ;) Han verkade mycket glad över att se oss, frågade om grabbarna från Skärholmen skötte sig och var trevliga mot oss, annars så skulle vi säga till honom ;) hihi. Samma som alltid frågade han? Är man stammis eller? ;)

Gick sedan på stan och shoppade lite, jag hittade en supersnygg tunika och Magnus fick en jeansskjorta, en vit/svart randig långärmad tröja och en vit 3/4 ärmad tröja av mig. Tyckte att han var värd det min älskling som alltid ställer upp på mig.

Var förbi min vän JerrieÅhlens för att se hur det var med honom. Han har lyckats gått ner hela 40 kg nu, efter sin operation. Jag är så glad för hans skull, att han äntligen har fått hjälp med detta och att det har gått så bra för honom. Att träffa honom och se kilona rasa bort så blir en annan också ännu mer motiverad av att träna hårdare och äta ännu bättre för att kunna nå mitt slutliga mål.

Gick förbi fu*king Sekvencia idag och frågade vad f*n de håller på med, vart är vårat hemmabiosystem som vi lämnade in 2 veckor innan jul? Vilken j*vla mupp vi fick prata med, en osäker idiot som inte vågade titta på oss. Han hade dumma bortförklaringar om allt, varför de inte har svarat på alla min mail, min samtal osv. Han påstår att det har varit till Tyskland fram och tillbaka...men det är ju bara bullshit. Ingenting har de gjort med vårat hemmabiosystem, det såg likadant ut som när vi lämnade det för ca 3 mån sedan. Och då blev jag lovad att reperationen skulle ta en vecka och kosta några hundra. Men när jag nämde det nu så visste det inte vad jag pratade om. Vilka j*vla idioter. Jag som har handlat så mycket där ifrån. Men jag lovar er, aldrig mer! Så till alla er som läser detta. HANDLA ALDRIG HOS IDIOTERNA PÅ SEKVENCIA!!!!!
Vi gick båda där ifrån både irriterade och förbannade. Så när vi kom hem så ringde Magnus till Samsung och pratade med dem. Och de tyckte att vi skulle reklamera systemet. Vi ska ringa dit imorgon igen och se om vi kan reklammera det direkt till dem så vi slipper blanda in oss med Sekvencia igen.
Jag håller tummarna!
 
Till middag idag fick det bli soppa och våfflor (vaniljglass & blåbärssylt) framför tv-programmet "Halv åtta hos mig".
Resten av kvällen blir väldigt lugnt, titta lite på "Glee", läsa lite bok och bara softa.

Imorgon får vi besök av Thomas & Elina från Skövde. Det ska verkligen bli jätte trevligt och mysigt att ha dem här på besök över helgen. Det är första gången de kommer hit till oss så jag hoppas att de ska trivas även om vi bor i en liten lya till skillnad mot för dem som bor i en underbar villa.


Underbara öronläkare

Datum: 2010-02-25 Tid: 20:29:47

Vaknade klockan åtta i morse, men när jag såg hur gott Magnus sov så tänkte jag att vi kunde sova en stund till. Nästa gång jag vaknade och tittade på klockan så var den tio. Shit vilka sömntutor vi är ;) men det är ju så mysigt och skönt.

Åkte in till stan vid lunch för ett besök hos "City Akuten" öronmottagning. Fick vänta i ca 30 min innan det vat min tur. Hamnade hos en underbar kvinnlig läkare (visste knappt att det fanns). Hon försökte läsa min remiss men eftersom den muppiga läkaren från Skärholmen skrev som en kratta så fick jag beskriva hur jag mådde osv i stället. Hon började med att titta i mitt öra och konstaderade att jag absolut inte hade något hål på trummhinnan. För den såg hon inte, för den var nämligen täckt av någonting annat. Så kan det gå när man försöker vara över renlig av sig. Inga mer tops för min del enligt henne, men det kommer jag aldrig kunna hålla. Hon menar att öronen rengör sig själva, att man inte bör använda topps. För då gör man som mig, skjuter det mer bakåt och då samlas det och blir en hård klump runt trummhinnan så ljudet inte kan studsa som det ska. Så det var ju inte konstigt att jag har haft kraftig nedsättning på hörseln på mitt vänstra öra. Men efter hennes rengöring av mitt öra, så var det som en helt nya värld öppnades. Jag kunde höra igen!

Det är ju inte första gången jag har problem med mina öron =) hihi....En gång så gick jag runt i säkert ett halv år med nedsatt hörsel. Och gissa vad läkaren hittade då? Bomullen från en tops! =) hahaha...Mmm det är jag det. Kalla mig toppsen! =)
Har hört att öronljus ska vara bra, kanske får prova det i framtiden....Hmmm!


Förhandsboka till bokrean

Datum: 2010-02-24 Tid: 19:30:36

Äntligen så är det dags för bokrea! Paradiset för en bokmal som mig!
Klickade nyss hem en beställning från CDON, får se om jag ger mig ut på stan och kollar in alla affärer som har bokrea, tex Åhlens, akademibokhandeln och liknande. Se om jag kan göra några fynd.
Jag kan även rekommendera Bokus och Adlibris.

Dårens dotter av Mian Lodalen




Galaprinsessor av Amanda Goldberg



Min bästa väns dotter av Dorothy Koomson



Ljudet av ditt hjärta, Om jag kunde drömma, När jag hör din röst av Stephenie Meyer

  


Otrohetsdieten av Eva Cassady



Till alla er som älskar att läsa böcker så är jag tacksam för alla boktips som jag kan få!


Fixat barret

Datum: 2010-02-24 Tid: 19:16:36

Idag har jag även hunnit med ett besök hos världens bästa frissa Ida. Jag har inte varit hos henne sen strax innan jul, så det var verkligen på tiden. Jag hade en riktigt "fnaskrand" på flera cm, det brukar ju aldrig hända. Måste bli bättre på det här nu att hålla efter.
Blev som vanligt supderduper nöjd och kände mig rätt fräsch när jag klev ut där ifrån. Blond igen!

Vi hade en hel del intressanta diskussioner idag, även om inte ses så ofta så känns det som igår när vi väl ses. Vi pratar verkligen om allt och har en hel del gemensamt. Vi kom på idag att vi har känt varandra i snart 6 år =)
Ida är så söt hon har varit och pratat med ett medium och så har hon även varit på hypnos. Och något som hon hade lärt sig ska jag också ta vara på, och lägga på minnet. Att det är de 10 närmaste personerna i sin omgiving som har betydelse av hur man mår, de andra som ger en dålig energi bör man ta bort från sitt liv. Och det är precis vad både hon och jag har gjort nu. Och det kommer vi båda må så mycket bättre utav.
vet inte om detta skulle vara något för mig, hypnos? Medium? och liknande hokuspokus, men det är klart att jag blir nyfiken och sugen efter att hört vad hon har varit med om.

Ida är ju både frisör och sminkös, sen har vi även en annan gemensam kompis som heter Lisa som är spa terapeut. Det hade varit så roligt om vi tre kunde jobba tillsammans på samma salonge eller ha någonting tillsammans. Förstå vad roligt det skulle vara att gå till jobbet, veta att man har underbara kollegor att tillbringa dagarna tillsammans med.
Vi får väl se vad som händer i framtiden ;)


Hål på trummhinnan?

Datum: 2010-02-24 Tid: 19:05:44

Tog mig i kragen i morse och ringde till vårdcentralen i Fruängen och berättade mitt problem med örat. Och fick en tid direkt, helt otroligt. Jag som har gått med detta i 3 veckor, trott att det skulle bli bra av sig själv, att det har med förkylningen att göra. Vet även att det är svårt att få en tid hos läkaren så jag har skjutit på det.
Kom dit strax innan 11.00 och hamnade hos en äldre läkare som verkade tro att han var lite "mer". Han tittade mig inte ögonen, tittade lite nonchalant i örat på mig och muttrade: Det här såg ju inte så bra ut. Och så gick han i väg och då ringde det även på hans personliga mobil. Han svarade och satt och pratade med sin "snickare" i säkert 5 min innan han kom tillbaka till mig. Får man göra så på arbetstid, när man har en patient? Eller är det bara diviga läkare som får göra sånt?
Frågade honom vad han menade med: inte så bra?
Jag tror att du har hål på trummhinnan sa han.
Hål på trummhinnan? Hur kan jag ha fått det? Går det att fixa? Kommer jag bli döv på ena örat? Tankarna och frågorna snurrade....



Fick då en remiss till "City Akutens öron mottagning" inne i stan, så dit ska jag imorgon och se vad de har att säga om mitt stackars öra.

Vad händer nu då? Operation eller vad?


Trådlöst internet med Comhem......No, No, No!

Datum: 2010-02-24 Tid: 18:49:50

07.50 väcktes vi av en idiot från "Com hem", de skulle ju komma mellan 08-12 idag. Så det var bara upp och hoppa =( vi som båda har sovit skit i natt, vet inte varför?
2 tim tog det för snubben från Comhem att få signal på vårat trådlösa modem som det har tagit 14 dagar att ens få hem någon att kolla på det. Och hur gick det sen då? Jo våran hemdator har inte ens ett trådlöst nätverkskort, som försäljaren sa att alla nya datorer har. Men tydligen inte våran fast den bara är 6 mån gammal.
Så hur ska vi göra nu då?
Orkar inte lägga en massa energi på detta, sitta i telefonkö till idioterna på Com hem som säger att allt ska vara så enkelt, det är bara att koppla in så ska det funka.
Men visst....inte i vårat fall då.

Närvi först fick hem modemet så visade det sig att vi bara hade 2 hål i väggen men vi behövde 3, så då kom det en snubbe 2 dagar senare och bytte jack. Men det funkade inte heller så vi satt i kundtjäns med någon från teknisk support i 2 tim och det funkade inte heller. Då beställde vi hem en Com hem snubbe som skulle komma och kolla på grejerna och det skulle ta 14 dagar.....14 dagar!!!! Är det service det? Så kom han hit i morse och väckte oss och det funkar fortfarande inte. Vad är problemet??? Inget mer Com hem för våran del. Det verkar vara ett riktigt skitföretag med kass service och okunnig personal.

HATA COM HEM!



Massage är skönt

Datum: 2010-02-23 Tid: 17:31:42

Magnus hade ställt klockan på halv nio i morse, trodde jag ja =) NOT! För när jag vaknade och tittade på klockan så var den 10.30. Snacka om att vi måste ha sovit som stockar i natt, helt otroligt 10.5 tim sömn var vad vi fick i natt.
Efter att ha ätit lite frulle och fixat till oss lite så åkte vi till Ica Kvantum och storhandlade samt till Lidl för att köpa en flak med kvarg.
Tanken var att vu även skulle ta en promenad och även passa på att sola, men vi hoppade över det eftersom det är så kallt ute idag, det blåser osv....brrrr usch! Så i stället så bokade vi tvättstugan, så där har vi tillbringat hela eftermiddagen idag, inte så roligt men så nödvändigt.

Ikväll blir det tacos till middag och handboll på tv´n (Skövde - Lindesberg) och under tiden så ska jag få massage av min älskling.

 


Min tågresa hem till Sthlm

Datum: 2010-02-23 Tid: 17:20:37

Mitt tåg var endast 15 min försenat när det rullade in på Bollnäs tågstation. Sedan rullade det på och jag satt och läste några sidor ur min bok tills jag slocknade. Vaknade upp strax innan Uppsala och då stog vi stilla och skulle vara framme i Sthlm om 10 min. Då fick jag ringa Magnus och säga att jag skulle bli försenad, och han hade redan sett det på tavlan inne på centralen, 50 min tydligen.....suck!

Åh vad glad jag blev att få träffa min älskling igen efter att inte har träffats sen i tor. Jag verkade också ha varit saknad ;) En massa pussar och kramar blev det. Skönt att bli hämtad med bil för på centralen var det KAOS! Men bil var inte heller att rekommendera idag, pga all inställd buss/tåg-traffik så verkade det som om alla i stället tog sina bilar. För det var sjukt mycket bilar ute, långa köer....en resa som brukar ta ca 15 min tog igår 2 tim.
Åkte förbi flera busskurer där det var tjockt med folk som stog och väntade på bussar, folk stog även och liftade. Stackars dem, alla ville väl hem och inte stå ute vid någon busskur och frysa i kylan.

 

Det blev inte så mycket annat igår kväll än bara en massa mys och så tittade vi på OS och 2 avsnitt av tv-programmet "Spårlöst".
Härligt att se Sverige få sin sjunde OS-medalj "silver".
Det var tjejerna Haag och Kallar som tog hem den medaljen i ett mycket spännande stafettlopp.


Going home to Stockholm

Datum: 2010-02-22 Tid: 12:17:20
Hade en mycket lugn dag igår, jag låg mest i soffan och kurerade mig. Allt för att bli frisk så fort som möjligt. Fick besök av Helena och Kris som kom och hälsade på en stund, trevligt med sällskap.
Tittade en hel del på tv, en massa serier och annat smått och gott...
Sen blev det så klart en hel del OS, men ingen medalj till Sverige.

Vaknade vid 09.00 i morse, ute var det 27 minus....hur ska man våga sig ut idag? Magnus ringde strax efter 09.00 när han hade kommit hem från sitt nattpass. Hemma i Sthlm hade vi också 22 minus...och det är kallt för att vara i Sthlm. All t-bane trafik ovan jord är inställd så det går bara ersättningsbussar...Att Sthlm aldrig lär sig att vara bättre förberedd när det blir snökaos. Var lite orolig igår när jag hörde på nyheterna att de även ställt in all tågtrafik till och från Sthlm, att jag kanske inte skulle få komma hem. Men som det ser ut just nu så ska tåget som jag ska åka med från Bollnäs vid 13-tiden går som det ska. Jag vill ju hem till min älskling nu, saknar honom så!

Nu har jag duschat och fixat till mig, packat min resväska och stoppat lite lunch i magen, så nu är jag redo att åka.
Får se om världens bästa pojkvän kommer in till centralen med bil och hämtar mig, så slipper jag krångla med t-bana och ersättningbuss...orka, NOT!

We are the world

Datum: 2010-02-21 Tid: 20:03:15

Quincy Jones har gjort en ny version av "We are the world".
Världsstjärnor som medverkar är bla Bono, Akon Wyclef Jean, Pink, Carlos Santana, Lady Gaga, Usher, Toni Braxton.
Låtens alla Intäkter ska gå till jordbävningsoffren i Haiti.

Vill bli frisk NU!

Datum: 2010-02-21 Tid: 14:15:01

 

Sjuk, sjukare, sjukast!

Ligger hemma hos mamma och pappa och är dunderförkyld.

Orkar knappt resa mig upp från soffan, jag kommer nog att ligga här hela dagen, kolla tv, film och läsa.


Schlager och Os-medaljer

Datum: 2010-02-21 Tid: 12:19:54
Sov nästan ingenting i natt heller, har glömt mitt nässpary hemma och utan det så är det stopp i alla mina bihålor. Och då kan jag inte andas...så jag fick sova med tre kuddar för att komma upp en bit så att jag fick luft. Trodde inte att jag skulle orka röra mig ur soffan i morse då min förkylning har blivit ännu värre och det kliar i både öron och hals. Så efter att ha stoppat lite frulle i magen så kröp jag ner under täcket i soffan igen och bara softade, tittade bla på den svenska filmen "Flickan".



Om filmen:
Uppväxtskildring om en tioårig flicka som lämnas ensam i sitt hus 1981 och får upptäcka vuxenvärlden på egen hand medan hennes föräldrar är i Afrika och hennes moster åker ut på seglats.

Så tyckte jag:
Blanca "flickan" är en mycket bra skådespelare. Mycket bra historia.

+++


Pallade mig sedan in i duschen för att vakna till liv och kanske bli lite piggare. Jag ska ju faktiskt hem till Helena ikväll på schlagermys. Vi ska äta middag tillsammans och kolla på melodifestivalen och bara umgås.
Pappa körde mig till henne vid halv sex och jag hade med mig två tallrikar med stek, potatisgratäng, stekta champinjoner och en massa grönsaker (pappa hade lagat). Mycket gott...som alltid!

Vad ska man säga om kvällens Melodifestival? Det var bättre förr.....
Eftersom jag har jobbat med Elin Lanto så är ju hon en stor favorit hos mig, gillade både hennes låt och framträdande men det gjorde tydligen inte svenska folket. När jag jobbade med henne på Melodifestivalen sist hon var med så kom hon i allafall till andra chansen. Kan det ha varit sminket? ;) haha....
Darin tyckte jag var grym, mycket bra låt....kan det bli han som vinner i Globen?
Alcazar är ju Alcazar så det visste man ju redan att det skulle komma vidare på något vis och nu blev det via andra chansen.
Men töserna från Skaraborg som spelade typ "Sarek inspirerad musik" vad var det??? vilken skräll!!! J*vla skit låt tycker jag.



Pappa kom och hämtade mig strax efter halv elva och då åkte vi på Statoil för att se om de har börjat sälja receptfria prylar. Och vilken räddning, de hade nässpray! Då kanske jag kan få sova i natt =)
Tittade lite på OS innan det var dags att sova, så vi såg den mycket spännande skidtävling då två svenskar tog medalj. Johan Olsson och Marcus Hellner gjorde ett grymt lopp!



Då har Sverige fått 6 medaljer =) Bra jobbat!
Kalla, Hellner och Ferry har tagit guld, Haags silver och Pärson och Olsson har tagit brons.

Nu är kl 01.00 så det är nog dags för mig att sova.....
Godnatt....

Ansiktsmasker från Make Up Store på Nelly.com

Datum: 2010-02-20 Tid: 10:56:55
För alla Make Up Store fans kan jag nu tipsa er om att kolla in Nelly´s hemsida, där kan ni köpa hem deras underbara ansiktsmasker: peeling mask, mud mask, moister mask för 175:-.

Moister Mask SEK 175, Make Up Store - NELLY.COM

 

Moister Mask
Moister mask är en parfymfri mask som förser din hy rikligt med fukt. Masken har dessutom mjukgörande och skyddande egenskaper. Masken är berikad med aprikosolja, avocadoolja och alga extrakt som verkar återfuktande. Applicera amasken och låt den verka i 10-15 minuter. Peela även din hy med Peeling Mask före du använder du Moisture Mask för en effektivare behandling. Rengör sedan med en fuktad Cleansing Towel. Används 1-3 gånger i veckan. Passar alla hudtyper. 150 ml

Mud Mask
Är en klassik, oparfymerad lermask som är berikad med aprikosolja och Aloe Vera. Aloe Vera stimulerar och återskapar hudceller samtidigt som den har lugnande och läkande egenskaper. Aprikosoljan ger din hy rikligt med fukt. Masken rengör din hy från orenheter och avlägsnar döda hudceller. Applicera på rengjord och fuktad hy. Peela även din hy med Peeling Mask före du använder du Mud Mask för en effektivare behandling. Låt masken sitta i 10-15 minuter. Rengör sedan med en fuktad Cleansing Towel. Används 1-3 gånger i veckan. Passar alla hudtyper. 150 ml

Peeling Mask
Peeling Mask är en exklusiv peeling med en krämig och len formula. Peeling Mask är berikad med Solrosolja som verkar mjukgörande och E-vitmain som återfuktar samt återställer hudens pH-balans. När du peelar din hy tar du effektivt bort orenheter och döda hudceller. Massera varsamt in peeling med cirkelrörelser på fuktad hy. Glöm inte halsen. Rengör sedan med en fuktad Cleansing Towel. Använd 1-3 gånger i veckan. Passar alla hudtyper. Peela ditt ansikte före du applicerar en ansiktsmask för ökad effekt av ansiktsmasken. 150 ml

Min privata favorit är Mud Mask, den är underbar. Man känner sig så ren, fräsch och mjuk efteråt.

Diplomerad fransförlängare och vaxare idag

Datum: 2010-02-19 Tid: 20:18:34
Har inte sovit många timmar i natt...det blir alltid så när man ska upp så här tidigt när man inte är van. Klockan ringde 06.30....inte en ok tid att kliva upp tycker jag. Rädd för att sova över el inte bli väckt av klockan. Men det är bara att bita ihop, jag ska ju faktiskt gå på kurs idag.

Plockade upp Helena kvart i åtta, hon ska vara min modell idag när jag ska lära mig fransförlängning. Och vid halv elva kommer min andra modell Hanna som ska vara min modell när jag ska lära mig att vaxa.
Kursen gick jättebra, känner mig supernöjd med min insats. Helena verkade bli mycket nöjd med sina långa nya fransar och Hanna fick släta nyvaxade ben och inte gjorde det särskillt ont heller enligt henne. Nu längtar jag tills jag får börja jobba med detta...ser verkligen fram emot det.

Suddig bild men kolla in skillnaden, så snyggt!



Wow vilka frallor ;)



Vilken snygg blick ;)



Så till alla er som vill ha långa snygga fransar eller bli vaxad på överläppen, ögonbrynen, ryggen, benen el armhålan så säg bara till =) Ni vet ju att jag även jobbar med tandblekning så vill ni ha vita tänder så vet ni vem ni ska ringa ;)

Klockan 13.00 var jag klar och diplomerad fransförlängare och vaxare =) Åkte då hem till Bollnäs igen för att sedan åka hem till farbror Niklas och hans familj. Fira Niklas som fyllt 35 år och Julia som blir 8 år idag.
Först bjöds vi på en supergod smörgåstårta och efter det blev det en mumsig pinocciotårta. Jag och Helena åt även upp ungarnas "Tom & Jerry" kex. Snacka om nostalgi....de där kexen hade man alltid med sig när man skulle på utflykt och liknande.

Födelsedagsbarnet Julia (kusinen min) fyller 8 år!



Grymt god smörgåstårta =) smaskens!



Julia väntar på att få blåsa ut ljuset och sätta tänderna i den.....



Och där var det utblåst....



Mycket god Pinocciotårta....



Ikväll blir det bara Let´s Dance och softa i soffan tillsammans med min käre mor och far.
Min förkylning har bara blivit värre och värre, vaknade med halsont i morse...jag får alltid ont i halsen när jag åker upp till Bollnäs (klimatförändring) Nu har jag varit småkrasslig och hängig i flera veckor, vill inget hellre än att bli helt frisk och kry nu. Hur kan en förkylning hålla i sig så länge? I ca 3 veckor???



Hemma hos mor och far i Bollnäs

Datum: 2010-02-18 Tid: 22:56:09
Då var väckarklockan "mamma" igång igen, 08.30 (samma tid som alltid) så var det dags för mig att kliva upp. Magnus fick ligga kvar och sova eftersom han ska jobba natt i natt. På med träningskläder och i.pod lurarna i öronen och så var det ut i 8- och powerwalka med mor i 1 tim. Så himla skönt att ha kommit igång med detta igen även om det är skitväder ute med massor av snö, kyla och is. Men det är bara att bita ihop och drömma sig bort till våren då man kan kasta av sig  kläderna och njua av sin powerwalk.

När vi kom hem så klev Magnus upp och det blev en lugn dag, vi kände inte för att göra något speciellt då jag och mamma skulle åka till Bollnäs i eftermiddag. Vid 14-tiden så la jag mig breved Magnus på sängen när han tittade på OS och självklart så somnade jag, sov i 1 tim. Så himla skönt, hoppas att jag kan somna i natt bara.

Det kändes tråkigt att åka ifrån Magnus, ville ju så gärna att han skulle följa med upp men i stället ska han jobba natt tor-mån. Och eftersom vi ändå inte kommer att träffas någonting så passade jag på att boka in mig på en kurs samt fira farbror Niklas och kusin Julia som fyller år.

Kl 17.00 gick bussen från Sthlm och vi skulle vara framme i Bollnäs kl 20.20. Usch vilket skitväder och väglag det var, tur att vi inte tog egen bil. Började läsa några sidor ur boken men blev så trött och slocknade så klart igen. Hur ska jag kunna somna i natt? Det är något med att åka buss och tåg när det är mörkt ute...värsta sömnpillret! Jag kan inte hålla mig vaken, det är helt omöjligt.
Pappa hämtade oss på stationen och när vi kom hem så stog maten på bordet =) Nice!

Nu har vi precis tittat på tv`n "Historian om Susan Boyle", åh vilken underbar story. Hon sjunger ju så otroligt vackert....och vem kunde tro det när hon intog scenen första gången.
Ett underbart sångklipp när Susan Boyle sjunger en duett med Elaine Page.




Har även tittat lite på OS, få sett Anja vinna OS-brons! Vilken kämpe hon är, först värsta vurpan igår och idag så tar hon medalj! Grattis till dig Anja!



Snart ska jag sova...jag ska vara på plats kl 08.00 på kursen imorgon och då ska jag hinna hämta upp Helena som ska vara min modell också. Och jag behöver minst 8 tim skönhetssömn för att bli människa ;)


Shopping i Skäris

Datum: 2010-02-17 Tid: 18:58:14

Blev väckt av väckarklockan "mamma" idag vid halv nio, upp och hoppa. Klä på sig träningskläder och bege sig ut på powerwalk i snöovädret. Hur kan det komma mer snö? Borde det inte vända nu och bli vår, så man kan ha mindre kläder när man är ute och går...det är asjobbigt att vara så påpylsad.
Frukost är som bäst efter att man har tränat och varit ute i friska luften, jag skulle kunna äta hur mycket som helst....Mmmm underbara havregrynsgröt med hallon och kiwi, apelsinjuice och kokt äggvita.

Vid lunchtid åkte vi till Skärholmen C för att shoppa, mamma hittade en massa snygga kläder. Vi lyckades även hitta lite smått och gott till kusin Julia som fyller 8 år på fredag. Bla lite tuffa och snygga kläder ;)
Och idag onsdag den 17/2 så fyller farbror Niklas 35 år! Grattis till honom!

Halv fyra så åkte jag och Magnus in till Slussen för att möta upp en tjej som skulle köpa min "stora sminkväska". Fick 1.000:- för den! Så himla skönt att bli av med den, slipper den ta upp en massa plats och samla på sig damm.



Sedan åkte jag och Magnus till Heron City för att köpa hem lite thaimat till oss alla tre, det blev biff med bambuskott och champinjoner, kyckling cashewnötter och stekta nudlar med kyckling. En massa gott till våran myskväll.
Passade även på att laga en hel del mat till Magnus så att han har i helgen när jag ska åka bort och han jobbar 4 nätter i rad. Nu har han mat så att det räcker kan jag lova ;)




Vax/frans-kurs i helgen

Datum: 2010-02-16 Tid: 21:46:15

Då var det äntligen spikat och klart! I helgen ska jag gå kurs i vaxning och fransförlängning! Åh vad jag längtar, det ska bli så roligt....Äntligen ska jag vidarutbilda mig inom skönhet och kunna bredda mig på salongen där jag ska jobba i framtiden. Ska även i mars gå en vidarutbildning i naglar med ett nytt märke så att jag kan börja jobba med det igen. Nu är det på gång och det känns jätte skönt. Nu gäller det bara att hitta en salong där jag kan hyra ett rum med en rimlig månadshyra och bra kundkrets och trevliga kollegor.


Fettisdagen idag....Mumsigt värre!

Datum: 2010-02-16 Tid: 17:07:51

Åh så skönt jag har sovit i natt, som en stock breved världens bästa pojkvän. Blev väckt strax innan 08.30, då var det bara att kliva upp, sätta på sig träningskläder och varma ytterkläder och bege sig ut i 8 minus i en timme.
Jag kan ju säga att jag var inte glad, tror att jag vaknat på fel sida, plus att det var halt ute och oplogat där vi gick så jag fick aldrig upp någon puls utan blev svettig av att försöka hålla sig på fötterna. Imorgon får det bli en annan sträcka. Magnus och jag har fått tips om ett löparspår i Älvsjö som vi ska åka och kolla in någon dag, de finns olika sträckor, 2 km, 4 km mfl. Så fort snön förvinner så kan vi ta våra snygga cyklar och cykla dit =) Men det lär väl dröja med tanke på hur det ser ut ute nu.

När vi kom hem så gjorde alla sig ordning och så åt vi en god och efterlängtad frukost, havregrynsgröt med fruktsallad, färskpressad apelsinjuice, kokt äggvita med Svennes kaviar. Mums!

Och sen så blev jag tvingad att följa med mamma och Magnus på Ikea, jag sa igår att de skull få åka själva men efter lite tjat så hängde jag med. Strosade runt där i ca 2 tim, mamma är inte lika effektiv som mig och Magnus är där. Hon ska känna, titta på allt....medans en anna hämtar det man ska ha. Och idag var det bara förvaring vi var ute efter, hittade även ett nytt badrumsskåp men det får vi köpa en annan dag. Passade även på att käka lite lunch där.

Efter en dag på Ikea plus våran powerwalk så blev vi alla sjukt trötta och ville bara hem, åkte förbi cafét "Nästan hemma" och köpte med oss semlor till kvällen. Det är ju fettisdagen idag! Tjoho! Önskade att jag hade bakat egna men eftersom de bakar allting själva på cafét så är de säker också grymma.

Nu ska jag laga mat till min älskade pojkvän och mamma. Idag ska jag bjuda dem på Tomatsoppa med soltorkade tomater, pesto, creme fraich och sedan blir det min grymma ceasarsallad.


Min kära mor är här på besök

Datum: 2010-02-16 Tid: 16:52:12

Har sovit skit i natt igen när Magnus har jobbat natt, att jag inte lär mig. Jag har ju sovit ensam så mycket förr....
När han kom hem så ställde jag om klockan och sov en halvtimme med honom och det var det bästa på hela natten. Sen var det upp och hoppa för mig, göra mig i ordning för att åka in till stan och möta upp mamma som kommer med bussen från Bollnäs 11.15.

Låste in hennes väskor och så tog vi en tur på stan, ingen hittade någonting men det var trevligt att bara storsa omkring, kolla affärer, kolla på människor mm. Sedan blev det lunch på Kungshallarna, jag åt libanesiskt som alltid...jag vet att jag är tråkig, men det är ju så gott.
Hann även med en snabbfika innan åkte hem till Västertorp. När vi kom hem så ringde Magnus väckarklocka, då var det dags för honom att kliva upp, 14.30.

Åkte och storhandlade på Ica Kvantum....det blev en hel del, 5 påsar....shit vad jobbigt det är att vara utan hiss men bra träning ;) gratis vardagsmotion kallas det ;)

Till middag lyxade vi till det lite även om det bara är måndag, men vi måste ju skämma bort min kära mor lite. Det blev fläckfilé med ugnsgrönsaker, chilibea och champinjoner och till det åt vi nybakat morotsbröd och drack lite cider ;) Ordnade även en lite enklare efterrätt, päronhalvor med vaniljglass...men åh så gott! Magnus och mamma fick även i sig varsin hemmagjord chokladboll och sockerkaka....men själv så försöker jag stå emot så gott det går. Imorgon är det ju fettisdagen och då ska jag unna mig en temla i allafall ;)

Tittade lite på tv innan det var dags att sussa.....ska upp tidigt imorgon bitt och powerwalka med mor och Magnus, och då gäller det att vara utvilad.


Min söndag

Datum: 2010-02-14 Tid: 19:56:41

Idag är det alla hjärtan dag och den dagen började vi med att sova till tolv. Till tolv, helt otroligt...så länge var det längesedan vi sov. Men det var hur skönt som helst =)

Idag har vi städat igen, plockat ur en massa skåp och lådor...det börjar sakta men säkert ta sig här hemma. Dammade, dammsög, skurade golven mm. Så nu är det riktigt välstädat och snyggt här hemma.

Jag har lagat lite mat idag, bla tonfiskröra, kyckling sataywok, våfflor och rullat chokladbollar. Sett till att Magnus fått med sig massor av gott till hans natt pass på hemmet.

Själv så ska jag tappa upp ett varmt bad med skum och krypa ner i och läsa lite ur min nya bok. Och resten av kvällen blir lugn och skön.

Imorgon kl 11.15 så kommer min älskade mamma ner till Sthlm och hälsar på. Hon ska stanna några dagar hos oss, det ska bli mysigt.

Glömde skriva att igår ringde ett nytt produktionsbolag till mig som jag aldrig har jobbat med förr och undrade vad jag skulle göra på tor. Och eftersom jag är ledig då så frågade de om jag ville jobba tillsammans med dem då, de skulle spela in någonting för tv4. Och det tackar man ju inte direkt nej till. Äntligen lite jobb! Hoppas att det känns bra med dem så kanske de kan tänka sig att anlita mig igen, vem vet? ;)

Älskar dig på alla hjärtans dag och alla andra dagar Magnus! Du är världens bästa pojkvän!
Puss Puss Puss från mig!


14 Feb "Alla hjärtans dag"

Datum: 2010-02-14 Tid: 19:47:44



Till alla nära och kära vill jag önska en riktigt kärleksfull alla hjärtans dag!

Kramizzz....


Love Love Love

Datum: 2010-02-14 Tid: 19:45:06




Melodifestivalen Del 2

Datum: 2010-02-14 Tid: 01:04:10



Då var deltävling nr 2 i Melodifestivalen slut och de som vann och gick raka vägen till Globen var "Eric Saade" med låten "Manboy" och "Andreas Johnsson" med låten "we can work it out".
Till andra chansen gick Pauline och Kalle Moraeus & Orsa Spelmän.

 


Alla hjärtans dag middag med mitt hjärta

Datum: 2010-02-14 Tid: 00:54:07

Fick ett litet utbrott i dag när jag skulle göra mig i ordning (jag har nämligen min röda period) idag, känner mig allmänt äcklig och ful. Magen är större än vanligt (uppblåst och sväld) så inga kläder sitter snyggt. Har inte hunnit med att gå till frissan så jag har värst "fnaskranden" mitt på huvudet, har filat bort mina långa naglar eftersom jag tappat flera stycken (och det gör mig handikappad, vågar knappt visa mina händer, känner mig sjukt okvinnlig och mina händer ser ut som ett barns), klänningen som jag planerat att jag skulle ha på mig hittade jag inte......KAOS! Och min stackars älskade pojkvän fick snällt stå breved och titta på hur hans yrväder till flickvän sprang runt i lyan som en tok, prövade 5-6 klänningar men ingen passade och blev hysterisk....Stackars Magnus som får stå ut med detta "röda monster" just nu.....tur att det snart är över.

Bestämde oss då att stanna hemma efter mitt utbrott i stället för att åka och fika, och det var nog lika bäst det. Så i stället kröp vi ner i sängen och tittade på en underbar film av Lasse Hällström "Hachiko" med Richard Gere.



Om filmen:
Om en hund som är så lojal mot sin husse att den väcker starka känslor hos alla i grannskapet. Baserat på den japanska Hachi-ko; i sin tur baserad på en sann historia.

Så tyckte jag:
En otroligt vacker och underbar film, sååå söt hund...jag blir kär, vill också ha en Hachi".
En riktigt snyftfilm för alla hundälskare.
Säger bara en sak...Magnus grät till filmen, och det händer inte ofta =) Så söt!

+++++

Klockan 18.30 så hade vi bort på Jimmy´s Steakhouse på söder, vi tog bilen dit....skönt att sätta sig i den och åka raka vägen hem när vi ätit klart. Och med tanke på mina höga nya stövlar med 13 cm klack så var det ingen fråga om att gå från t-banan =) haha. Huvudsaken att det är snyggt sen om det inte är så bekvämt är skit i samma.

Till förrätt åt jag samma som alltid "kycklinfilé med klyftpotatis och 2 såser" och Magnus åt "ryggbiff 250g med klyftpotatis och chilibea".

 


Till efterrätt åt jag "chokladbrownie med vaniljglass" och Magnus åt "american panncakes med lönnsirap och vaniljglass".

 

Maten är så otroligt bra där men det är mycket mysigare och trevligare att sitta på deras trevliga uteservering på sommaren med en god drink el en kall cider medans man väntar på att få in maten.

När vi kom hem så fick Magnus sin "Alla hjärtans dag" present av mig, en ny parfym "1 million av Paca Rabanne ".

1 Million, EdT 50ml





 

Sedan var det dags för min efterlängtade ryggmassage framför filmen "Fame 2009".



Om filmen:
I en omarbetning av den Oscarvinnande succéfilmen Fame, får vi följa en talangfull grupp av dansare, sångare, skådespelare och artister under de fyra år de går på New York City High School of Performing Arts. En skiftande och kreativ skola där elever från alla delar av samhället får chansen att leva ut sina drömmar och uppnå riktig och varaktig berömmelse... den sorten som kommer av talang, engagemang och hårt arbete.

Så tyckte jag:
Jag brukar verkligen älska alla dansfilmer, men det här blev en riktigt besvikelse. Kändes som om man satt och väntade på "fame-låten" som aldrig kom. Halvtaskiga skådisar. Förstår inte ens att de kan kalla det här för en uppföljare av orginalfilmen.

++


Lördag

Datum: 2010-02-13 Tid: 12:31:04

Har sovit sååå gott i natt, tätt intill min älskling. Vi tänkte sova ut länge idag eftersom båda inte fick så mycket sömn igår. Men då väcks vi av en kund som ringer och ska komma och hämta bordet han ville köpa av mig från Blocket. Imorgon är det jag som ska sätta mobilen på ljudlöst, ingen ska få störa.

Ute så är det grått och trist, det blåser och snöar...vill inte alls gå utanför dörren idag känns det som. 7 minus....brrr så kallt. Vi funderar på om vi ska åka och ta en fika på ett café i Vasastan där min vän Anna och hennes kille jobbar idag....men vi får se =)

Ikväll har vi bokat bord på Jimmys Steakhouse, eftersom Magnus jobbar natt imorgon söndag då det är "Alla hjärtans dag" så tänkte vi fira det idag i stället.


Biopremiär av "Farsan"

Datum: 2010-02-13 Tid: 12:18:53

Väckte Magnus kl 15.00 då tyckte jag att det var dags för honom att kliva upp.
Kl 17.30 åkte vi till Heron City för att äta lite thaimat, jag åt kyckling med röd curry och Magnus åt biff med thaibasilika.
Till bion "Farsan" som började 18.30 blev det lite snarr, popcorn och läsk....ett måste när man ska på bio!
Grymma platser som alltid, extra benutrymme och grym sikt....we like!



Om filmen:
Utanför Jörgens Cykel sitter tre vänner. Jörgen är rädd för att bli lämnad, Juan oroar sig över hur labradoren mår, men Farsan, han är förträfflig. Han är snygg, lagar den godaste maten och vet vad en kvinna behöver. Snart ska han bli farfar också, till en perfekt liten pojke. Det är helt säkert. Men när han ger sig ut på jakt efter en härlig farmor är det inte mycket som går enligt planerna.

Så tyckte jag:
Ännu en bra och rolig film av Josef Fares som bjuder på en hel del skratt. Speciellt när det är dags för en "matchosallad" hahaha.....
Farsan är grym.
En charmig film som ni måste se, rekommenderas verkligen

++++


Pink + Takida på Ullevi i sommar

Datum: 2010-02-12 Tid: 13:58:59

Låg vaken till 03.30 i natt, jag kunde verkligen inte sova. Låg och vände och vred på mig hela tiden, svettades och frös om vart annat. Så blir det när man ska sova middag och när ens pojkvän inte ligger breved. Inte mycket sömn för mig i natt för kl 08.30 ringde klockan då var det dags att sätta sig vid datorn och ringa och väcka Helena.
Vi gjorde det...vi lyckades få tag i biljetter till PinkUllevi och gissa vilka som är förband? Takida!!!!

ARENASPELNING. Den 23 juli spelar Ångebandet Takida förband till den amerikanska superstjärnan Pink. Spelningen blir bandets största hittills eftersom arenan tar emot närmare 60 000 åskådare.

Så då var både biljetter och hotellrum bokat och klart....Yipiiiiiii!!!!
Helena
och jag åker till Göteborg den 23 juli och blir där över helgen. Ska bo på ett hotell med spa, så vi ska gotta oss riktigt ordentligt när vi är där. Det är ju vi bra på ;)


Utan min älskling i natt

Datum: 2010-02-11 Tid: 20:04:00

Hade lite svårt att somna igår natt eftersom jag råkade somna till en timme mitt på dagen, plus att Magnus försökte hålla sig vaken genom att spela tv-spel. Fick be honom stänga av och komma och göra mig sällskap under täcket och vips så somnade jag. Tänk vad lite närhet kan göra ;)
Väcktes i morse av att en kund ringde och ville köpa min byrå som redan är såld...men då fick vi ju en anledning att vakna och kliva upp.

Städade och fixade lite hemma...det börjar ta sig nu, snart har vi ett vårstädat och välorganiserat hem igen efter att ha bott i byggkaos i 2 veckor.

Jag lagade en stor lasagne till middag....mmm så god den blev. Bakade även en sockerkaka...hoppas att den också smakar bra.

På eftermiddagen så kröp vi ner i sängen och tittade lite på film tills vi båda slocknade. Bra för Magnus som ska jobba i natt men inte för mig som ändå kommer att ha svårt att somna utan Magnus vid min sida.

Kl 19.30 så började Magnus jobba och jobbar till 08.30 imorgon bitt....saknar honom redan!

Nu har jag tittat på "Halv åtta hos mig" och nu blir det "Glee" och sedan "Made in Sweden".

Började läsa en ny bok igår kväll "Höstoffer" av Mons Kallentoft.


Bio på fredag

Datum: 2010-02-11 Tid: 19:31:28



Då var det ordnat....Imorgon kväll ska jag & älsklingen på biopremiären av "Farsan".
Ser verkligen fram emot att se den filmen, den verkar sjukt rolig.


Jag är en grym försäljare

Datum: 2010-02-10 Tid: 23:57:33

Idag har vi knappt varit utanför dörren om det nu kan räknas att gå till sopprummet och slänga sopor? =) Haha!
Har haft fullt upp idag igen och än är vi inte helt klara, det här tog längre tid än vad vi trodde men nu börjar vi närma oss.
Ställde in den nya byår i hallen idag, det blev så bra, så snyggt. Och spegeln som Magnus hade målat om blev också mycket snygg till.
Själv så har jag diskat rent all porslin som vi har i skåpen (det var slipdamm på allt), gjorde i ordning i alla skåp osv. Så nu känns även köket renare och snyggare. Lite nytt golv och måla om köksluckorna så skulle jag bli ännu nöjdare.

Satte ut lite annonser på Blocket idag, på bla "Malm" byrån i ek, det gamla "Lack" bordet i ek, tavlor, lampor mm. Och har fått en massa svar, byrån kom de och hämtade idag ;) bordet kommer de och hämtar imorgon och tavlorna kommer de och köper på fre. Jag är en så grym försäljare.....jag lyckas alltid sälja allt! Kanske borde byta bransch, jobba med försäljning igen ;) Ödmjuka Linda!

Läste ut boken idag "Där regnbågen slutar", åh den var så bra och så mysig. Samma författare som har skrivit "P.s i love you". Boken är lite speciell, den är skriven i "mail/brev-form" hela tiden. Underbar handling om två vänner som har svårt att släppa taget om varandra och som hela tiden är mer än bara väner även om ingen utav dem vågar erkänna det.
Läs den!



Jag och Helena har bestämt oss för att åka till Göteborg i sommar och se Pink för fjärde gången i våra liv. Biljetterna släpps på fredag men eftersom vi är väl förberedda så har vi bokat hotell så att det är klart för den helgen. Så vi ska ha en minisemester tillsammans i sommar, vi blir i Göteborg from 23 juli tom 25 juli. Det är ca 3 år sedan vi var i Göteborg tillsammans sist, så det ska bli roligt.
Får hålla tummarna att vi får biljetter nu då.

Nu ska jag krypa i säng breved min älskling som ligger på sängen och spelar tv-spel, han ska vara uppe sent i natt. Han ska vända lite på dygnen eftersom han ska jobba natt imorgon tor.


Fix hemma och sedan filmmys

Datum: 2010-02-10 Tid: 23:05:02

Idag fick det bli en tur till Ikea igen, köpte den vita Malm byrån + en glasskiva till den (grå rök-färgad), en till hylla till bokhyllan som är överfull ;), lite förvaringslådor, klädförvaring mm. Åkte förbi Jula och köpte garderobsbelysning till källarförrådet (helt kolsvart där nere, scary). Sedan in en snabbis och handlade lite mat på Kvantum.



När vi kom hem så blev mitt mission att sätta ihop byrån medans Magnus skulle måla alla lister, spegelramen, trösklarna plus sätta upp en klädstång nere i förrådet där jag kan ha alla mina party/coctail-klänningar samt alla våra jackor.
Det gick rätt bra med byrån tills det kom till att sätta dit rullskenorna...då var mitt blodsocker så pass lågt att jag inte kunde tyda beskrivningen. Tur att man då har en händig pojkvän som visade hur det skulle gå till.

Efter några timmar till med stök och städ så fick det vara nog tyckte jag så jag lagade lite tacos till middag.
Tittade lite på bla Bygglov, shit vad sugen man blir att köpa en kåk när man ser hur fint de gör. Men någon gång ska det väl bli min tur också ;)
Tog ett bad och sedan tittade vi på filmen "Funny people".



Om filmen:
En garvad ståupp-komiker drabbas av en svår och dödlig sjukdom. Det gör att han börjar omvärdera sitt liv och de levnadsval han har gjort. Han vill få uppleva riktig vänskap och utföra en god handling. Han tar därför en yngre, kämpande komiker under sina vingars beskydd och låter honom bli hans personlige assistent.

Så tyckte jag:
En film med både hjärta och hjärna, lite väl långdragen. Helt klart en sevärd film. Ingen direkt Sandlerfilm.

+++


Monday Monday

Datum: 2010-02-10 Tid: 22:52:23

Alla var rätt trötta efter gårdagens renovering och stök här hemma så vi sov till halv tio. Sedan blev det frukost och så var det dags igen.....Pappa & Patrik gjorde klart golvet, satt upp en duschstång och lite annat småfix innan de begav sig upp till Bollnäs igen. En blixtvisit blev det.....

Magnus och jag har städat ut hela förrådet idag, shit vad mycket skit man samlar på sig. Det var så gott att rensa och slänga en massa saker. Äntligen kan man komma in där och se vad som finns där nere.
Plockade även ner en massa saker i kartonger och bar ner till förrådet, skönt att inte ha så mycket onödigt inne i lägenheten, bara det nödvändigaste.

Orkade inte så mycket mera efter att Pappa och Patrik hade åkt så då fick det bli ett bad för mig och sedan tittade vi lite på tv och jag fick min dagliga massage innan det var dags att sova.


Pink till Ullevi i sommar

Datum: 2010-02-09 Tid: 17:29:20



Då var det äntligen dags igen...Pink kommer till Sverige igen! Men den här gången spelar hon på Ullevi den 23 juli.
Biljetterna släppt fredagen den 12 feb.

Ska du dit?

Har sett Pink 3 grr tidigare och hon har alltid varit sååå j*vla grym. Så jag tror att det får bli en fjärde gång för mig också. Det kan ju aldrig bli för mycket Pink!


Renovering pågår

Datum: 2010-02-07 Tid: 22:27:50

Vaknade strax efter nio i morse, men vi låg kvar och drog oss till tio framför Nyhetsmorgon. Käkade lite frukost och softade fram till kl 12.30 då pappa och farbror Patrik kom ner. De har kommit ner för att hjälpa oss med vårat garderobsbygge.

Käkade lite lunch tillsammans och sedan byggde pappa och Patrik om lite i våran garderob eftersom vi inte haft rätt verktyg osv så har vi inte fått till det som vi ville. Men med ett par riktigta hantverkare så blev det superduperbra. Jag är verkligen supernöjd med våran nya grymma garderob....så snygg!

(Bilder kommer)

När vi ända var igång så passade vi på att åka till Bauhouse och köpa mer golv och så fick jag och Magnus nytt golv i hallen också ;) Tack pappa och farbror Patrik.
Det blev också superduperbra, skit snyggt....Nu ska vi bara köpa en ny byrå, måla om listerna, och en ny spegel så är hallen i toppskick.
Det är så härligt med nyrenoverat!

(Bilder kommer)

Till middag så lagade jag söndagsstek (som pappa hade med sig), gjorde hasselbackspotatis, kokta grönsaker och en god gräddsås.

Jag och Magnus har hållt på hela dagen med att rensa ut kläder mm (shit vad jag har kläder och skor) skulle kunna ha en egen klädaffär ;) Sorterat och fixat ordning med alla prydnadssaker, julpynt, mm så att det blir lättare att göra det smidigt i källarförrådet.

Nu är jag sååååååååååå trött, vill bara krypa ner i sängen med min bok och läsa tills jag slocknar.
Imorgon väntar ännu en dag med storstädning, sortering, fix, köpa lite nya möbler, bygga ihop nya möbler, mm. Så då måste man vara utvilad och pigg.

Så godnatt på er allihopa!


En lördagkväll som gick i Schlagerns tecken

Datum: 2010-02-07 Tid: 22:13:12

Somnade när jag låg där på sängen med Magnus, sov säkert i 1.5 tim. Så himla skönt, jag älskar verkligen att sova middag. Bara slumra in =)

Till middag så blev det varmrökt lax med hjortronvisp, räkor med aioli, kex med en god hemmagjord röra, grön sallad mm. Tände lite ljus och satt i köket och åt middag för en gångs skulle. Mmmm så gott allting var, hade kunnat suttit kvar länge och mumsa.

Kl 20.00 var det dags för Melodifestivalen, vilken floppstart...Tycker absolut att Ola och Linda var bäst i kväll. Linda åkte tyvärr ut men Ola gick direkt till Globen och med sig fick han Salem al fakir (???).
Tog ett bad efter det, låg och läste litebok och myste medans Magnus spelade tv-spel igen.



Tittade på filmen "Couples retreat".



Om filmen:
Komedin följer fyra par som är på semester på en tropisk ö.
Medan ett par är där för att arbeta på sitt äktenskap är de andra tre där för att åka jet ski, gå på spa och njuta av att ha roligt i solen.
De upptäcker snart att deltagandet i anläggningens parterapi inte är valfritt…

Så tyckte jag:
Helt ok film, inte så rolig som jag hade förväntat mig tyvärr. Bra skådespeleri.

+++


Lördagsmys hemma

Datum: 2010-02-06 Tid: 15:50:00

Sov till strax efter 09.00 i morse, låg och tittade på "Morden" fram till kl 01.00 igår. Så sjukt bra, hur kan jag ha missat det när det har gått på svt? Till alla er som inte har sett "Morden" så tycker jag absolut att ni ska se den.

Tog det lugnt på morgon....softade och efter lunch så åkte vi till Bauhouse för att lämna tillbaka lite saker. Snacka om bitterfi**or som jobbade där i kassan. Det verkade som om alla hade mens el Pms-problem. Är det så svårt att bjuda på ett leende samt ett hej? Om det nu är så, så kanske det är läge att byta jobb.

Stannade på Kvantum och handlade allt gott till kvällen, vi ska äta varmrökt lax med sallad och hjortronvisp...Mmm så gott! Även lite räkor med aioli =) Mums! Och senare till kvällen, framför Melodifestivalen blir det lite ost & kex. Riktigt Lördagsmys!!!

Tog en fika på café "Nästan hemma" i Mälarhöjden, drack varsin varm dryck och åt varsin smörgås (nyttigt, gott och nybakat bröd). Ett mysigt litet café där allt är hemmagjort, inga halvfabrikat där inte.
Blev grymt sugen på dera minisemlor...såg så goda ut, men jag ska hålla mig till "Fettisdagen".



Åkte förni posten och hämtade ett paket (jag som trodde att det var min mysdress som jag hade beställt) men det var vårat nya trådlösa modem från Comhem...inte alls lika roligt. Men nu kommer vi att kunna surfa ännu snabbare, och det är ju bra.

Nu ska jag lägga mig på sängen breved älsklingen som ligger och spelar tv-spel. Jag ska börja läsa en ny bok som jag lånade på bibblan här om dagen "Där regnbågen slutar".


Vill du se Sthlm från Globen?

Datum: 2010-02-06 Tid: 11:24:52



Den 5 februari så invigdes Skyview i Stockholm på Globen. En attraktion som tar dig upp längst med utsidan på Ericsson Globe. Från toppen, 130 m över havet har du en fantastisk utsikt över hela Sthlm. Man sitter eller står i en glaskula/gondol och åker upp till toppen av globen. Turen tar ca 20 min och kostar 120:-/pers.

Du kan läsa mer om detta här.


Tjuvlyssnat

Datum: 2010-02-06 Tid: 11:16:38



Yes! Ikväll är det första delfinalen i Melodifestivalen....
För alla er som inte kan hålla er så kan ni tjuvlyssna lite på bidragen här.

Jag gillar Ola´s låt, en låt som lätt sätter sig.
Linda´s låt var också rätt skön (Shakirakopia?) men ingen schlagerhit tyvärr.
Anders Ekborg är ju bra som musikalartist men schlager? Hmmm tveksamt.
Jessica Andersson...Varför, varför en ballad? schlager ska vara popigt och glatt. Tyvärr Jessica!
Frispåkern, en låt som också sätter sig, rätt skön tycker jag. Detta kommer nog att bli en sommarhits som kommer köras om och om igen både i Visby och på västkusten i sommar. En riktigt sommarplåga.


Ett hett tips till alla SATC-fans!

Datum: 2010-02-05 Tid: 17:54:50



Cdon.com kan du just nu köpa hela boxen "Sex and the city" för endast 499:- (Prisbomb).

Ska jag eller ska jag inte beställa?


Boktips till alla bokmalar

Datum: 2010-02-05 Tid: 17:49:27

Eftersom vi kom i säng rätt så sent igår kväll efter att ha fastnat framför "morden" i 3 tim så fick det bli lite sovmorgon i morse. I Like! Vi sov ända till kl 10.00 =) gött! Käkade frulle i sängen framför "Efter 10" där Nordman var gäst idag. Mycket starkt att komma dit opch prata så öppet om sina drog/missbruk som han har haft, att han suttit på kåken osv. Tycker att de är grym och det har jag gjort sedan jag hörde deras singel "Vandraren" 1994. Har sett dem live flera gånger och laddade nyss deras nya album "korsväg" Spotify. Lika bra som alltid är det ända jag kan säga. Blev rätt sugen när kusen Krille frågade om jag skulle följa med på kryssning i helgen, då Nordman ska spela. Det hade ju varit så roligt! Men det lär ju komma fler tillfällen att se honom i sommar efter att de har släppt ett nytt album så ska de säkert ut på Sverigeturné.





Här är 2 utav mina favoritlåtar med Nordman....
Nostalgi så säg ;)



Kl 13.00 så hade jag tvättstugan så jag sprang där fram och tillbaka medans Magnus står och sliter i garderoben. Men snart så är den klar och då är det bara att fylla upp den med alla kläder igen.

Läste ut boken "Matthandlare Olssons död" av karin Wahlberg när jag var i tvättstugan.



Om boken:
En man sitter på däcket på en färja utanför Istanbul. Han lutar sig mot relingen och njuter av de varma vindarna. Han är en lagom rund man i sina bästa år och han är inte beredd på att dö. Det brutala mordet på en svensk matthandlare på affärsresa i Turkiet blir upptakten till en historia om en okänd dotter, en exklusiv matta och självfallet, när det är Karin Wahlberg som skriver, om den vardag och de drömmar som människorna vi möter under berättelsens gång både brottas med och hämtar kraft ur för att hantera den onda bråda död som drabbat dem.
Kriminalkommissarie Claes Claesson som är nybliven tvåbarnsfar och borde vara hemma och ta hand om sin växande familj när han brådstörtat tvingas iväg till Istanbul för att gräva i en mördad matthandlares förflutna. Eller tvingas och tvingas, Turkiet har han alltid varit nyfiken på, men det dåliga samvetet gnager.
Överläkare Veronica Lundborg tackar visserligen sin lyckliga stjärna för att förlossningen gick vägen den här gången också, och visst unnar hon Claes en spännande utlandsresa, men lite tungt är det ändå att vara nyförlöst och ensam hemma med två småflickor. Skönt ändå att inte vara på jobbet, enligt ryktena frodas intrigerna på lasarettet.
Carl-Ivar Olsson, den vänlige och snart pensionsfärdig matthandlaren i Oskarshamn, vem skulle vilja mörda honom? Blev han rånmördad eller ligger det något mer intrikat motiv bakom hans tragiska död?
Annelie Daun, matthandlarens systerdotter tillika medhjälpare i butiken, är förtvivlad över sin morbrors död. Inte blir tillvaron enklare när hon kommer Carl-Ivars mörka hemlighet på spåren.

Så tyckte jag:
Jag tyckte att boken var mycket bra, intressant och spännande. När jag hade läst sista sidan var min första tanke: "När kommer nästa bok så att jag får veta hur deras liv fortsätter"!


Nu har jag lagat i ordning lite mat som står i ugnen för att bli klar och väntar på Magnus som var tvungen att åka och handla något verktyg som han saknade.
Så snart blir det fredagsmys....lite god mat, Let´s Dance på tv´n och sedan 3 avsnitt av "Morden" med min underbara pojkvän.


Dagens bantningstips: Nintendo Wii

Datum: 2010-02-05 Tid: 14:43:45



Lara Roberts 38 år lyckades med hjälp av tv-spelet Nintendo Wii gå ner hela 50 kg på 1 år.
Det är ju helt otroligt.....Gissa vem som är på jakt efter ett nintendo Wii just nu?
Ja just det...JAG!

Jag kan känna igen mig lite i henne, just i det där med att inte våga bege sig till gymmet, osv för att man skäms över hur man ser ut, att man är fet osv. Och att då kanske det kan vara lättare att träna hemm.
Jag provade det ett tag, köpte hem en crosstrainer, använde den flitigt en vecka sen stog den bara där i ett hörn och samlade damm och blev en klädhängare. Så den sålde jag.....
Bet ihop och pallade mig i väg till gymmet och märkte att det inte var någon som glodde på mig, utan de flesta är ju där som mig och ska träna och är fullt upptagna med sitt.
Det är så skönt att ha kommit över den tröskeln, att kunna gå dit och träna, gå in i sin egna bubbla och köra sitt pass och bara njuta av musiken som pumpar i öronen.

Det är otroligt roligt att se skillnaden på henne, tycker i för sig att hon var väldigt vacker och söt som överviktigt också. Men idag ser hon ut som en helt annan människa.
Ett stort grattis till henne!


Stackars anhöriga

Datum: 2010-02-05 Tid: 14:35:17



146.000:- i skadestånd till de anhöriga och 20 mån ungdomsvård för de dömda 16-åringarna, är det vad en flickas liv är värt.
Vilket j*vla hån, ett slag i ansiktet för de anhöriga som har förlorat sin dotter.
Åh jag blir så förbannad varje gång jag läser om det här mordet. Hur står det till ute i samhället idag? Vad kan få 2 st 16-åringar att vilja ha ihjäl en annan jämnårig. Avundsjuka/svartsjuka?

Nog för att inga pengar i livet kan ersätta en annan människas liv...men man kan ju hoppas att dessa två skitungar får leva med detta resten av deras liv, om de nu har något samvete vill säga.

Jag sörjer med Therese nära och kära.


Underfunktion av Sköldkörteln

Datum: 2010-02-05 Tid: 12:29:52

Symtomer av underfunktion av sköldkörteln

1. Svullnader. Halsen, under ögonen och allmänt.
2. Varmare kläder än andra, speciellt inomhus. Kalla händer.
3. Sällan feber enligt termometern, men är ofta lite småsjuk.
4. Är ofta yr. Dålig balans.
5. Nedstämd och trög. Stel mimik. Stela rörelser.
6. Ofta fikasugen men sällan vrålhungrig. Rund.
7. Ofta kissnödig.
8. Vill ogärna gå hemifrån. Trött. Vill ta det lugnt.
19. Har svårt att koncentrera sig.
10. Har svårt att minnas det som nyligen sades.
11. Har ont i leder eller bröstkorg. Öm i huden.
12. Känslig mot såväl värme som kyla.
13. Viktuppgång

Nu stämmer ju inte alla dessa symptomer in på alla. På mig kan jag säga att 10 av 13 stämmer in.

Positiva läkarbesked

Datum: 2010-02-05 Tid: 12:24:04

Direkt när vi hade vaknat och käkat frulle så begav vi oss till Kungen Kurva för att köpa det sista till våran garderobsrenovering.
Hann med en snabbis in på Ikea också, men shit vad jag tycker den affären är tråkig. Det står heka tiden att de får in en massa nyheter, men de ser aldrig jag. Tycker att det är samma skit varje gång jag är där. Tacka vet jag Mio och EM =)

Tyvärr så saknade vi en slagborr när vi kom hem och våran gulliga granne hade tyvärr lånat ut sin så vi får vänta tills imorgon innan vi kan göra något mer eftersom det tydligen behövs en sån när man ska in i betong. I stället så blev det lite annat, målade lite hyllplaner, spikade fast lister mm.

Fick samtal av min nya läkare idag....Han berättade att mina prover inte var toppen men inte helt skit heller =) Så det kändes ju bra. Och det fanns jutrymme att dubbla min dos från levaxin 25mg till 50mg, och då får vi hoppas att det händer grejer. Mina andra prover på tex socker osv var jättebra, så för övrigt så var jag frisk och kry. Och det känns ju gott. Nu är det bara att hålla tummarna och kämpa vidare med viktnedgången.
Den här veckan utan både socker och kolhydrater har gått otroligt bra, över förväntan. Men nu när de drar ihop sig till helög så är det klart att det skulle vara gott med en påse smågodis, mums!

Tittade på "Halv åtta hos mig", underbara "Glee" och "Made in Sweden".
Sedan så fastnade vi framför serien "Morden" med bla Kjell bergqvist som är så bra, mfl. Vi såg 3 avsnitt på raken. Och vips var klockan 01.00 och dags att sova...tur att vi har 3 avsnitt till att se fram emot imorgon.


Idolförlovning

Datum: 2010-02-04 Tid: 15:49:59


Kevin Borg (Idolvinnare 2008) har gått och förlovat sig med flickvännen Sofia.
De förlovade sig på julafton och sen dess har det hållt det hemligt.

Såg det i morse på Nyhetsmorgon...då han stolt visade upp sin ring.
Kevin är ju så söt, verkar så charmig och härlig, alltid glad med ett leende på läpparna.

Melodifestivalen Del 1

Datum: 2010-02-03 Tid: 15:14:48

Är det någon mer än jag som längtar till på lördag? Till årest första deltävling i Melodifestivalen som hålls i Örnsköldsvik.
Några utav dem som ska tävla då är, Jessica Andersson, Ola, Salem Al Fakir och Anders Ekborg.









Då blir det lördagsmys i soffan med älsklingen.


Jackie Vinnare av Paradise Hotel

Datum: 2010-02-03 Tid: 15:02:29


"Jackie Ferm, 19, vann ”Paradise hotel”.
Men när hon ställde upp var det av en annan anledning.
– Jag har fått min hämnd på pappa, säger hon till Nöjesbladet.

Med den ökända brottslingen Svartenbrandt, numera Lars Ferm, som pappa och ett utvik i Slitz visste redan många på förhand vem hon var. Och pappan var anledningen till att hon ställde upp från första början. Hon ville hämnas.



Tycker absolut att det var rätt person som vann, har tyckt om Jackie från första början. Hon har spelat spelet så himla rätt.
Grattis till dig Jackie!


Im in love with Swebar`s

Datum: 2010-02-03 Tid: 14:49:47

Fick lite sovmorgon i morse...inget Magnus hade sagt, men när klockan ringde så var den 08.30 i stället för 07.30. Tror att Magnus var lite trött i morse, han somnade om flera gånger. Så då passade jag på att kliva upp och göra frukost på sängen till oss. Lite vardagsmys/lyx....I like!

Åkte sedan till Ica Kvantum för att storhandla, köpte några swebars från Dalblads (i´m in love), smaken choklad och choklad/banan är så goda. Nästan som godis fast jag äter den som ett snabbt mellanmål/måltidsersättare. En sån innehåller ca 200 cal.



Den ger en bra återhämtning efter träning i form av kolhydrater (fruktos och glukos) och protein (äggalbumin, mjölkprotein och vassleprotein) och lite fett. Swebar är även berikad med vitaminer och mineraler. Produkten har ett gi på 81, vilket innebär halvlångsam inlagring av energi.

När vi kom hem så kom vi inte in med bilen på våran parkering så jag lackade och ringde till sthlms stads parkeringbolag och bad dem komma hit och lappa alla bilar som står i vägen. YES! De ska de ha de j*vlarna.

Lagade lite chili con carne till Magnus och själv så åt jag proteinsmoothie och tonfiskröra....saknar verkligen varm mat. Men jag ska inte gnälla...på fre ska jag få äta varm och riktigt mat igen ;) Yipiii!!!

Nu har jag precis målat garderobens tre väggar en gång till och Magnus målade taket, så nu är det bara att vänta tills det har torkat och då är det dags att sätta upp den nya och grymt snygga tapeten. Längtar!


Nytt armband till mig tack

Datum: 2010-02-02 Tid: 20:17:31

Humanity läderarmband med en massa fina budskap skulle passa fint fint på min handled.


Nytt från Odd Molly

Datum: 2010-02-02 Tid: 20:15:57

Har kollat in Odd Mollys vårkollektion...och hittade de här söta klänningarna, jag bara måste ha en. Kan bara inte bestämma mig för vilken färg, det lutar åt den vita.




1.695:-


Snygga Kat Von D singel

Datum: 2010-02-02 Tid: 19:57:36

Nikki Sixx Kat von D tatueringar

Snygga och läckra tatueringsdrottning Kat Von D från tv-serien LA Ink och gitarristen Nikki Sixx från Mötley Crue har gjort slut.

Kat von D i Inked Magazine februari 2010.


Kat von D är tatuerad på omslaget av Inked Magazine Kat von D har 400 tatueringar


Pernilla VS Emanuela

Datum: 2010-02-02 Tid: 19:43:40

Alla har säkert som mig undrat varför Pernille Holmboe från Gina Tricot reklamen har bytts ut.

Pernille är 32 år och har blivit utbytt till en yngre modell, nämligen Emanuela de Paula – en brasiliansk Victoria’s Secret-modell född 1989.

21-åriga Emanuela rankades 2009 som världens 11.te bäst betalda supermodell med en årsinkomst på 2,5 miljoner dollar. Förutom Victoria’s Secret har hon gjort reklam för Ralph Lauren, MAC Barbie Collection, Top Shop och hudvårdsmärket Prescriptives.

Det är inte första gången företaget försökt byta ut Pernille. 2006 tog en yngre, smalare variant av Pernille över men det var inte alls lyckat. Och Gina Tricot fick hosta upp en betydligt större summa pengar för att få tillbaka Pernille. Sedan dess har hon ensam varit Gina´s ansikte utåt.
Men nu är det alltså dags för en förändring....

Jag har hört skvaller om att Pernille är gravid så det kanske är så enkelt att det är därför de byter.









En ny Disneyfilm är här

Datum: 2010-02-02 Tid: 19:08:19

Glömde skriva att jag och Magnus tittade på den nya Disneyfilmen igår, "Prinsessan och grodan". Den har Sverigepremiär den 5 februari.



Om filmen:
Den jazz-älskande Prinsen Naveen av Maldonia blir förvandlad till en groda av den elaka Voodoo-doktorn, Dr. Facilier. I ett desperat försök att bli människa igen försöker Prins Naveen att få den vackra servitrisen Tiana att kyssa honom för att bryta förtrollningen. Men kyssen ger inte den önskade effekten som Naveen hade hoppats på. Istället för att han blir människa igen, så drog den in Tiana i förtrollningen och även hon förvandlas till en groda. Nu måste båda två ge sig ut på äventyr för att finna den godhjärtade Voodoo-prästinnan av Bayou, Mama Odie, för att få hjälp.

Så tyckte jag:
En riktigt bra och mysig animerad film, jag älskar den klassiska disneystilen. Man kan ju hoppas att Disney har hittat tillbaka och håller sig kvar vid den klassiska stilen.

+++


Gaygala vinnare

Datum: 2010-02-02 Tid: 18:08:12

Igår måndag var det dags för den årliga gaygalan, som hölls på Cirkus.

Vinnare på galan


Årets keep up the good work: Mama Mia
Årets scen: No tears for queers
Årets bok: Halva liv - Mats Strandberg
Årets tv-program: Svenska Hollywoodfruar
Årets tv-stjärna: Petra Mede
Årets hetero: Noomi Rapace
Årets radiostjärna: Lotta Bromé
Årets drag: Rolf Lassgård som Edna Turnblad i Hairspray
Årets duo: Christer Lindarw & Babsan
Årets vi-älskar-dig: Maria Montazami
Årets film: Män som hatar kvinnor
Årets Göteborgspris: Gretas
Årets Öresundspris: Wonk
Årets utländska låt: "Bad Romance" Lady Gaga
Årets gayställe: Zipper Sthlm
Årets artist: Agnes
Årets svenska låt: "Snälla Snälla" med Caroline af Ugglas
Årets homo/bi: Mariette Hansson

Maria Montazami blev ny ikon på årets Gaygala!


Shoppat på Bauhause

Datum: 2010-02-02 Tid: 16:22:08

Har sovit som en stock i natt...så det var ju inte så roligt när klockan ringde 07.45. Ångest, vill inte kliva upp! Det är kallt i lägenheten och ute ser det ännu kallare ut, har sjuk träningsvärk i hela kroppen, mest i magen eftersom jag plågade den med sit ups igår. Hade svårt att ta mig upp ur sängen, varför lär jag mig aldrig. Kanske borde jag inte kört så hårt igår efter att inte ha varit på gymmet på över 2 mån...men det är ju så roligt när man väl är där och man vill köra hårt, känna svetten rinna, osv.

Har haft ont i vänstra örat i några dagar nu, det har börjat vandra vidare till bihålorna....hoppas att det går över, vill verkligen inte bli sjuk nu när jag har kommit igång med allt. Det är så typsikt, jag lyckas alltid bli sjuk när jag har besökt sjukhus/vårdcentraler. Det slår aldrig fel, förkylning, feber osv....
Hur kommer det sig?
Kanske ännu en anledning till varför jag inte ska besöka sjukhus, det är ett "tecken".

Åkte till Bauhause på eftermiddagen för att shoppa lite till den nya garderoben, golv, tapet, lister, en såg, hyllplan, konsoller mm.
Det ska bli så spännande och se resultatet när det är klart. Nu har Magnus precis slipat färdigt och då är det dags för mig att hjälpa till. Dags för att måla ;) Det tycker jag är roligt!


Rocky legender till Melodifestivalen

Datum: 2010-02-01 Tid: 19:22:29




Vad är det jag läser...Först Dolp Lundgren och nu Sylvester Stallon kommer till Melodifestivalen.
Är inte Melodifestivalen en musiktävling? Vad har då dessa personer där att göra?


En ny start i mitt liv

Datum: 2010-02-01 Tid: 19:07:01

Idag börjar första dagen på mitt nya liv och vad det innebär det får ni se. Ni som känner mig vet säkert vad jag menar ;)
Dagen började mycket bra med ett hårt pass på gymmet, skönt att vara tillbaka. Känna att motivationen är tillbaka även om min självkänsla inte är på topp. Tur att jag har en sån fantastisk pojkvän som stöttar mig i allt jag gör. Även om jag är grinig en morgon, mår skit och känner mig allmänt fet och äcklig, att inga kläder passar, de sitter åt på fel ställe osv.

Jag trodde verkligen att jag skulle ha tappat det mest efter 2 mån träningsuppehåll, men det visade sig att jag hade fel. Träningen gick hur bra som helst så nu längtar jag redan till nästa pass på onsdag. Eftersom kroppen måste återhämta sig i 48 tim mellan styrketräningen då jag kör igenom hela kroppen varje gång jag gymmar.
Undrar vad jag ska hitta på imorgon då? Beror nog på vädret, kanske blir det en powerwalk eller så får det bli crosstraining och löpbandet på gymet.



Åkte förbi Lidl på vägen hem och köpte ett flak med kvarg...Mmmmmm!



Efter lunchen så tog vi tag i vårat nya projekt (renovera garderoben). Så vi tömde garderoben på allt, och då var min tanke "hur fick allt detta plats på 3 kvm???" hahaha.....
Men nu ska det bli ändring på det =)
Slog bort alla hyllor, mm i garderoben så nu är den tom och vi kan göra vad vi vill där inne. Började med att spackla igen alla hål och när det hade torkat så slipade Magnus.
Forsättning på det följer imorgon ;)

Rensade lite bland kläder...Magnus fick hjälpa till att slänga eftersom jag har lite svårt för det. Jag är ju en liten "samlare".
Slängde nog ca 20 bikinis, 30-40 tal trosor, string, hotpants och liknande, ett 10-tal sängkläder, och en massa dukar, kuddöverdrag, grytlappar mm som man har samlat på sig under åren. Så vi fick en massa plats över.

Bilder kommer.....


Söndagsmys med en massa filmtips

Datum: 2010-02-01 Tid: 18:47:04

Magnus intervju gick bra, han får inte veta för än nästa vecka om han får jobbet eller inte. Som tur är så har Magnus några tider/nätter inbokade att jobba på hemmet där han var i somras. Så att han drar in lite cash till sin hemmafru ;)

När han kom hem så lagade jag den underbara köttfärs och kål-röran som vi pt med pressad potatis och lingonsylt...Mums! Jag är helt kär i den, så himla god och bara en massa nyttigheter.

Gjorde inte så mycket mer utan när kvällen kom så tände vi en massa ljus, poppade popcorn och kröp ner i sängen och kollade på två filmer "The road" (Vägen) och "Law abiding citizen". Två mycket bra filmer....



Om filmen:
Det enda de har kvar är varandra. Världen är i stort sett död efter en klimatkollaps och av mänskligheten finns knappt någonting kvar - endast enstaka individer som inte hunnit lägga sig ner och dö än. En far och hans son går ensamma genom det ödsliga och förkolnade landskapet. Inget liv syns till och endast en svag vind kan skönjas. Kylan är bitande och snön som faller är grå. Himlen är mörk. De är på väg mot kusten trots att de inte vet vad, om någonting alls, väntar på dem där. De har ingenting kvar, förutom en kundvagn med ett fåtal tillhörigheter och en pistol att försvara sig med om de skulle bli hotade av någon av de fåtal förvildade människor vars enda mål är att överleva. Kärleken mellan far och son ställs mot en hopplöst skrämmande framtid, en framtid som skapats av människan.

Så tyckte jag:
Mycket bra film som får en att bli berörd. Grymma skådespelarinsatser utav Viggo (pappan) samt Kodi (sonen).
Se den här!

++++



Om filmen:
En mans fru och barn mördas, men mördarna undviker sina straff genom att erkänna sina brott. Han bestämmer sig att hämnas på den åklagare som arrangerade uppgörelsen med mördarna.

Så tyckte jag:
Grymt bra film, men kanske världens sämsta slut. Det var länge sen jag såg en så spännande film.
Gerard Butler är som alltid lika grym.

++++


RSS 2.0