Ledig och förkyld

Datum: 2011-03-28 Tid: 19:51:50
Idag är jag ledig efter att ha jobbat hela helgen. Vaknade upp i morse och var värre i förkylningen än igår =( Varför händer detta mig och just nu? Jag har ju nyss varit tokdålig i influensa och nu åker jag på en riktigt dunderförkylning som aldrig vill ge sig.
Idag fick jag nog och ringde till hälsocentralen och bad dem ta en titt på mig. Ingen bakteri utan bara virus, så det blev inget pencilin för mig, även om det känns som om det är just det jag behöver. Men tydligen så biter inte det på virus.
I stället fick jag två hostmediciner, en mot torr hosta på kvällen/natten och en mot slemhosta på dagen....hoppas detta hjälper, orkar inte hosta mera, och Magnus orkar inte höra på min hosta längre, han blir galen på mig.

Åkte ner till stan och hämtade ut allt som jag behövde på apoteket. Där hittade jag även en härlig bodylotion med doft av papaya som jag älskar. Så en sån fick följa med mig hem =)



Tog även en sväng in på Åhlens för att handla lite, har ju några oanvända kuponger som jag måste utnyttja. 20% på valfri vara, samt 20% på ett helt köp på mode.
Hårspray och spraypuder från Björn Axen, ett transparent puder från Loreal, 2 st svarta toppar, en massa nya härliga accessoar/smycken, 2 st dvd-filmer, en ögonskugga och ett läppglans från Lancome var det som jag behövde idag.

Åkte hem till pappa när jag var klar, följde med honom och handlade. Sedan hjälptes vi åt att laga mat tills mamma och Magnus kom hem. Vi bjöd på stekt fläsk med löksås och potatis =) Mums!
Till efterrätt hade pappa gjort en äppelkaka som han bjöd på innan det var dags för oss att åka hem.

Imorgon åker världens bästa pappa till Thailand i 2 veckor för att fira sin 50 års dag. Resten av familjen får snällt stanna hemma och jobba, vänta till världens bästa mamma fyller år. Då tänkte vi åka på semester tillsammans allihopa för att fira både mor och far.
Själv så drar jag ner till Sthlm imorgon kväll efter jobbet, för att jobba där i några dagar med en reklamfilm och plåtning.

Fullt ös på jobbet idag

Datum: 2011-03-26 Tid: 19:56:27
Idag började jag jobba kl 12.00 och när jag kom till jobbet var det typ kaos! Folk har fått lön och var sååå shoppingsugna. Så hela dagen har vi haft fullt upp, vi har knappt haft tid att prata med varandra, plocka upp varor mm. Första gången jag tittade på klockan var kl 15.00 och då var det dags för mig att gå på lunch =) Snacka om att tiden går fort när man har roligt och fullt upp.

När jag slutade vid 19.00 så kom älsklingen och hämtade mig så åkte vi till farbror Niklas och hans familj och käkade. Pratade lite bröllopsplaner med dem, eftersom det inte är lång tid kvar tills de ska gifta sig. Och det är ju jag som ska fixa bruden (Anna-lenas) bruduppsättning samt make up.
Vid 21.30 så tackade vi för oss, dags att åka hem och göra oss i ordning för sängen, sovdags. Jag ska ju upp och jobba imorgon.

Ett tips!

Tänkte bara tipsa om en produkt som jag inte kan vara utan, ett måste i min make up väska. Och borde vara i alla kvinnors bästa vän.

La base från Lancome, 395:-.



En primer i geleform som gör att det är lättare att få en snygg grund med sitt puder eller foundation. Ser till att din make up håller hela dagen. Ett måste enligt mig ;)

En dag med min vän Helena

Datum: 2011-03-24 Tid: 18:33:33
Vaknade vid 08.00 i morse och var jätte hungrig, så det var bara att kliva upp och göra i ordning frulle.
Ringde min vän Helena och frågade om vi skulle ses, hitta på något skoj på vår lediga dag.
Både Helena och jag är lite krassliga, men med lite ipren i kroppen så orkar man en stund i allafall =)

Tanken var att vi tänkte åka till Järvsö och fika, men de hade tyvärr stängt läste jag på nätet. Så i stället fick det bli Lilla K trädgårdscafé och det är ju också trevligt. Satt där länge och bara myste, snackade en massa skit och åt en varsin smörgås. När vi var klara där så åkte vi vidare till Krokanen där vi tog nästa fika, en kanelbulle och varm choklad fick det bli för mig =)

Helena hängde med hem en sväng, så jag bjöd henne på te och en kokoskaka som jag bakade igår. Så gjorde hon mig sällskap medans jag lagade mat tills älsklingen kom hem. Vid 17.00 var det dags för henna att åka och skaka rumpa till zumba och då var det middagsdags för oss.

Vid 20.00 så ska jag och älsklingen åka hem till mamma och pappa. Pappa har varit i Tyskland och handlat lite och på vägen hem så stannade han och köpte en tv till oss. En 27 tums led tv som vi ska ha i sovrummet =) så vi kan ligga där och mysa, kolla film mm. Så den ska vi hämta ikväll =) Får se om han kanske har något mer skoj med till oss ;)


En mini bandysupport som sörjer förlusten mot Sandviken

Datum: 2011-03-24 Tid: 11:44:58
Kolla in det här.....Så söt!

Städa och fixa här hemma står på mitt schema idag

Datum: 2011-03-23 Tid: 11:19:16
Ledig idag igen....vilken lyx, 3 dagar på radenb hör inte direkt till vanligheten. Det som är konstigt med mig är att så fort jag är ledig lite längre, slappnar av och ta det lugnt så blir jag dålig. Vaknade upp i morse och kände mig allmänt hängig, trött, seg, ont i kroppen, huvudet och lite småförkyld igen. Varför?

Stopppade i mig en ipren och gjorde lite nytta, skrubbade ren ugnen, bytte sängkläder, slängt in en tvätt och plockade och fixat lite här hemma.
Tog sedan en välbehövlig vilostund och läste ut min bok av Marie Jungstedt "Den inre kretsen". Funderar på om jag ska börja på den fjärde boken i hennes serie "Den döende dandyn". Jag har ju blivit helt såld på hennes böcker, de är ju så bra. Sitter även och funderar på vad jag ska laga till middag tills älsklingen kommer hem?

Jag har nog världens bästa chef, hon har nu ordnat så att jag kan åka ner till Sthlm och göra frilansjobben som de ringde om igår =) Härligt! På de 2 dagarna tjänar jag ca en halv månadslön så det är ju härliga extra pengar.

Nya snygga naglar

Datum: 2011-03-22 Tid: 18:51:08
Idag är jag ledig och det ska jag tydligen vara i 3 dagar. Jag hade i för sig gärna jobbat då alla andra jag känner gör det just nu. Men i stället så passade jag på att boka in lite vardagslyx i mitt liv. Hade tid för att få mina naglar snygga idag, hos en tjej som heter Jenny som var supergullig. Det fick bli fransk manikyr fast med vitt glitter, så snyygt och stiligt. Känner mig supernöjd just nu och jag hoppas verkligen att de kommer att hålla.

När jag var klar på stan så åkte jag med pappa och handlade. Sedan hjälptes vi åt att laga middag tills mamma och Magnus slutade jobba. Det blev helstekt fläskfilé med klyftpotatis och 2 olika såser. Vi hann även att baka en chokladkaka som vi fick avnjuta efter maten =)

Fick ett samtal idag från ett företag som jag har jobbat åt i nästan 7 år. Gjort en massa smink frilansjobb åt. De vill att jag ska komma ner och jobba tillsammans med dem 2 dagar. Göra en reklamfilm samt en stillbildsplåtning. Så nu håller jag tummarna för att min snälla chef släpper iväg mig 2 dagar =) Hoppas, hoppas....vill verkligen göra det här jobbet.

Ikväll händer det inte så mycket här hemma, slappa lite framför tv´n och bara mysa med älsklingen min.

Fika med kusinerna och sedan filmmys med älsklingen

Datum: 2011-03-22 Tid: 09:46:51
Idag är det dagen som nästan hela Bollnäs har längtat efter i ett helt år. Det är bandyfinal mellan Bollnäs och Sandviken på studenternas i Uppsala. Själv så är jag verkligen ingent bandyfan, tycker att det är lite överdrivet, men tycker att det är roligt att Bollnäs har något att vara stolta över. Men självklart så håller även jag tummarna för Bollnäs idag.

Eftersom pappas bror Niklas och hans Anna-lena är bandyfans så är de iväg och ska heja på Bollnäs. Och då är mamma och pappa barnvakt åt tjejerna (mina kusiner) Bella, Julia och Elin. Och eftersom det var ett tag sedan vi träffade dem så bestämde vi oss för att åka och hälsa på dem när vi hade vaknat. Dör var det fullt ös, de hade granntjejerna Wilma och Nora på besök.

Jag, Magnus, mamma och pappa tog med oss alla tjejerna till Lilla k´s trädgårdscafé och fikade. Och det gick hur bra som helst, tror att de  tyckte att det var riktigt mysigt.
Efter det så var det dags för mig och Magnus att tacka för oss och åka hem och göra lite nytta innan våran "slappa söndag" skulle börja. Fixade med alla krukor och blommor mm som vi hade köpt.

Senare på kvällen så tittade på filmen "Little Fockers" innan det var dags för sista avsnittet av "Solsidan". Under tiden så fick jag massage, det var inte igår....men hur grymt som helst =)



Om filmen:
Greg och Pam ska fira sina tvillingars födelsedag och släkten ska samlas. Greg behöver pengar till att renovera huset och sätta barnen i privatskola så han tar ett extrajobb hos ett läkemedelsbolag och får den vackra Andi till kollega. Svärfadern Jack, som vill att Greg blir familjens överhuvud efter honom, börjar fatta misstankar mot Greg och Greg måste bevisa att han älskar sin fru och är värdig att bli släktens nästa patriark.

Så tyckte jag:
De här filmerna är gentligen inte riktigt min humor. Men visst händer det en del saker som gör att man drar lite på smilbanden. Men annars så måste jag erkänna att det här var ingen vidare film, rekommenderar verkligen inte denna. Känns nästan som om man har slösat bort 1.5 tim av sitt liv på att se den här skiten.

+

Familjemys hela lördagen

Datum: 2011-03-22 Tid: 09:34:13
Vi har blivit så dålig på det där med sovmorgon. Förr kunde vi sova till tio, elva om det var så. Men nu vaknar vi alltid mellan 08-09 fast vi är lediga. Idag var det väl i för sig rätt bra, då vi först skulle ner på stan och shoppa lite innan vi tänkte åka till Järvsö och fika.

Åkte ner till stan vid 11.00, plockade upp mamma och så åkte vi till Mobackes (blomaffären i stan). Där köpte vi lite blommor och lite smått och gott att pyssla och pimpa med ;) Hann även med några andra stopp och några fler shoppingpåsar innan vi åkte hem till oss och väntade på att pappa var klar. Pappa har nämligen hjälpt mig och älsklingen och sålt våran husbil =) Äntligen, det var ju på tiden att vi blev av med den. Tack pappsen! Bra jobbat!

När pappa kom så åkte vi till Järvsö till Lill Babs Café, där käkade jag och Magnus en varsin räkmacka =) helt underbara, så goda....massor av räkor, mums! På vägen hem stannade vi på ett Outlet efter vägen, men tyvärr så var det rätt sunkigt och vi hittade ingenting.

Tanken var ju att jag och Magnus skulle bjuda på en trerätters middag senare på kvällen. Men alla var så mätta efter fikat i Järvsö. Så vi hoppade förrätten och käkade bara varmrätten och efterrätten men det blev många timmar senare.
Det var premiär av "Körslaget" idag och från just Järvsö så var Andreas Johnsson med och tävlade. Tyckte att det var svårt att utse någon favorit då jag tyckte att de flesta gjorde bra ifrån sig. Men visst var det roligt att JärvsöAndreas fick flest röster.

Fredagsmys med våra vänner Helena och Kris

Datum: 2011-03-22 Tid: 09:22:28
Idag började vi alla på jobbet redan klockan 08.00 pga morgonmöte. Men det bara att börja vänja sig, för i framtiden kommer vi att börja jobba kl 08.00 minst en dag i veckan. Idag var det rätt mycket folk och handlade, kanske kan det bero på barnbidraget. Roligt var det i allafall, fick sälja massor och ge en massa tips och råd. När jag slutade vid 18.00 så kom älsklingen och hämtade mig.

Svängde förbi Ica och där sprang vi på Helena och Kris så vi bjöd upp dem till oss.
När vi kom hem så lagade vi lite mat, det fick bli lövbiff med pommes och sås, enkelt men så gott. Satte oss sedan och tittade på "Let´s dance" och "Så ska det låta". Och strax efter 20.00 så kom våra vänner och hälsade på. Trevligt att få sällskap. Kvällen var jättemysig och trevlig, hoppas att vi snart får besök igen. Tiden sprang iväg och vips så var den nästan tolv och det var sovdags.

Imorgon och på söndag är jag ledig =)

Lunchdejt med Helena

Datum: 2011-03-22 Tid: 09:13:56
Idag 17 mars är jag ledig så vid lunchtid åkte jag ner till stan för att uträtta några ärenden. Var bla runt och letade snygga blommor och blomkrukor till alla rummen i huset. Tyvärr så gick det så där, måste ta med mig Magnus någon dag och få smakråd.

Vid halv två så kom Helena ner så då gick vi och lunchade på Roy´s. Riktigt trevligt, satt där länge och bara pratade och käkade. Sedan gick vi förbi Åhlens, hjälpte Helena att hitta ett snyggt rouge och jag köpte ett nytt puder.
Älskar verkligen mitt Kanebopuder, det går så mycket snabbare att sminka sig med det (än med foundation, concealer, puder). Här har man allt i ett, superbra verkligen! Sen om man vill ha ritkigt täckande så funkar det ju med både foundation och Kanebo puder.....supersnyggt även det. Huden blir silkeslen och nästan dockliknande. I like!



 


Dags att åka hem igen

Datum: 2011-03-21 Tid: 20:48:37
Då var det söndag och dags för oss att lämna Skövde. Varför måste dagarna alltid gå så fort när man har roligt? Önskade att vi kunde få stanna några dagar till, men det går ju tyvärr inte när man har ett jobba och ett hus att sköta. Men vi har redan planerat in nästa resa till Skövde, vi tänkte åka ner Valborgshelgen och hoppas att få lit tid tillsammans med nära och kära.

Vi kom iväg vid 13.00 och vårat första stopp blev på "Rattugglan" där de har minst 500 olika sorters godis =) Så där plockade vi med oss nästan ett kilo, man måste ju ha färdkost ;) hålla sockret på en jämn nivå när man ska sitta i en bil i minst 5 timmar.
Bilresan gick bra, jag och älsklingen turades om att köra. Det blev några stopp efter vägen, så vid 19.00 så rullade vi in i Bollnäs.
Vi var helt slut när vi kom hem så det blev inte mycket gjort innan det var dags för oss att sova.

Skövde.....see you soon!

Saknar er alla redan.....

Lördagsmys med Thomas, Elina och deras tvillingar Casper och Selma

Datum: 2011-03-21 Tid: 20:40:55
Mötte upp Thomas, Elina och twinsen Casper och Selma på stan vid 12-tiden. Tog oss en liten shoppingtur innan det var dags för lunch uppe på "Gräddhyllan".  Idag hade de kyckling/fläskfilé med potatisgratäng/klyftpotatis och kantarellsås på menyn =) Mmmm vad gott! När vi hade käkat och gjort stan så mötte jag och Magnus upp svärmor Rigmor för en fika. Då fick det bli kladdkaka med grädde och en läsk, det är ju ändå lördag ;) hihi!



Åkte hem till Magnus föräldrar en sväng och då fick vi hjälp av svärfar Leif att byta bla oljefilter, olja och lite annat på våran bil som vi hoppas på att kunna byta bort snart.

Vid 18-tiden så åkte vi hem till våra underbara vänner Thomas & Elina och deras söta Casper och Selma. Där var de i full gång med att laga mat. Så under tiden så försökte vi roa barnen. Lille Casper hamnade hos mig och det gick riktigt bra, han tyckte nog inte att det var så farligt att hamna hos tant Linda med det långa håret som är rätt soft att dra lite i ;)

Thomas och Elina bjöd på jättegod mat, det var kycklingfilé med baconlindad sparris, inbakad potatismos, mumsig sås och vitlöksbröd som jag bara blev kär i....åh så gott det var. Till efterrätt fick vi jordgubbar med glass, rån och chokladsås och chokladbitar.....Mmmm mums!



Självklart så tittade vi på finalen av Melodifestivalen, trodde att det var Danny eller Erik Saade som skulle vinna. Och det visade sig att det var Erik som tog hem segern, så nu får vi hålla tummarna för honom på "Eurovision". I soffan, framför tv´n fick vi njuta av Thomas underbara godisbuffé och den är grym....I like!
Som alltid när man har trevligt så gick tiden alldeles för fort och det var dags för oss att åka hem och sova, för imorgon är det ju tyvärr dags för oss att åka hem igen.

Tack underbara vänner för en toppenkväll!



Fredagsmys hemma hos Line/Patrik och lille Lowe

Datum: 2011-03-21 Tid: 20:25:20
Fredagen i Skövde började med en tur ner på stan för att titta runt i lite butiker. Tog sedan en fika på "Rådhus cafét", älskar deras (varm choklad) som de toppar med marshmallows, mums! Hade en riktogt mysig och trevlig dag på stan, och vi fick även med oss en hel del shoppingpåsar den här gången med ;) svårt att låta bli ;)

Klockan 18.00 så var vi bjuden på middag hem till Patrik och Line och deras lilla nyfödda underverk Lowe. Vilken underbar och söt liten pojk, en riktigt gulleplutt var lille Lowe. Vi hade köpt med oss lite presenter, de fick bla en "pekbok för lite finare barn" och en filt från "Lundmyr of Sweden".

Line och Patrik hade ordnat en trerätters middag som de bjöd på. De blev en toast med vitlökspaté till förrätt, till varmrätt blev det mumsiga ugnsgratinerade wraps fyllda med bla kyckling och en massa annat gott. Avslutningsvis så fick cheesecake som efterrätt. Allting smakade riktigt bra och vi hade riktigt trevligt och tiden bara sprang iväg. Så efter mycket snack, god mat och trevligt sällskap så tackade vi för oss vid tolvtiden. Då var det dags att åka hem och sova.

Tack Patrik, Line och Lowe för en riktigt mysig och trevlig fredag!


(Bilder kommer)

Shoppa, Shoppa, Shoppa

Datum: 2011-03-17 Tid: 10:44:32
Trodde kanske att vi skulle sova länge idag eftersom vi hade en rätt jobbig resa bakom oss sen igår. Men Magnus han slog upp ögonen strax efter 08.00. Själv så låg jag kvar och drog mig till 09.00 i allafall. Sen började det rycka i shoppingtarmen....Nu vill jag åka och shoppa, shoppa i alla härliga inredningsaffärer som finns i Skövde.
Gjorde oss i ordning för att åka några mil utanför Skövde för att besöka ett stort shoppingmecka som heter "Hem och hobby", där det gick några tusen på en massa fina saker till vårat fina hus.




Nästa stopp var ett shoppingområde i Skövde där vi bla besökte "Chilli", "Mio", "Plantagen", "Biltema" mm. På Mio beställde vi ett nytt vardagsrum som kommer i början på april. Ett högblankvitt satsbord, som jag velat ha länge nu. Och det var jag tydligen inte ensam om, Mios centrallager hade beställt hem 1.500 st och av dem fanns det bara 2 st kvar att beställa...så snacka om att vi hade tur ;)

Sedan gjorde vi stan och alla butiker runt omkring. Och våran bil blev bara fullare och fullare med en massa snygga prylar till hemmet.



När vi kom hem efter flera timmars shopping så åkte jag och Magnus mamma, Rigmor och köpte thaimat som åt hemma hos dem. Åh så gott! De är så söta på "Thaihouse", restaurangen där vi handlar. De känner alltid igen mig och ska prata. De undrade vart jag hade tagit vägen, det var ju så länge sen jag var där nu osv. Ger mig en massa komplimanger, att jag är snyggt sminkad och är snygg i håret osv. Då blir det ännu trevligare att handla där ;)

Efter middagen så åkte jag och Magnus hem till Bästa Thomas och Elina som vi har saknat så mycket. Och äntligen fick vi träffa deras söta, underbara tvillingar Casper och Selma. De bjöd på te och äppelkaka =) Vi satt länge vid deras bord och pratade och myste. Det var så härligt att äntligen få träffa dem, så vi hade mycket att prata om och ta igen. Tiden gick, den gör ju lätt det när man har trevligt och vips så var klockan nästan elva och det var dags för oss att åka hem. Thomas skulle ju upp och jobba morgonen där på. Och vi ska upp och shoppa.

Skövde here we come.....som jag har längtat!

Datum: 2011-03-17 Tid: 10:23:20
Åkte med Magnus ner till Bollnäs i morse, hoppade av hos mor och far. Gör mig i ordning där innan det är dags att gå coh jobba vid 10.00. Hade med oss vår lille Snuttan som ska få vara hos mamma och pappa över helgen medans vi är bortresta.

Idag har dagen gått rätt så fort, har hela tiden väntat på att klockan ska slå 17.00 och att Magnus kommer och ska hämta mig och vi börjar vår resa söderöver. Åkte förbi mor och far för att hämta lite saker och då bjöd de på mat och det var ju toppen så slipper vi stanna efter vägen och käka.

Vid 18.00 kom vi iväg, det var jag som började köra men strax efter Uppsala så tog Magnus över och körde hela vägen till Skövde. Och tur var väl det, för shit vilket skitväder vi hamnade i. Först så regnade det och sedan så kom snön, det var precis som att köra i en popcornpåse....kaos! Så resan tog lite längre än planerat, så vid tolv rullade vi  in i Skövde. Äntligen!

Inventering på jobbet

Datum: 2011-03-17 Tid: 10:16:33
Inte riktigt min grej att behöva kliva upp redan kl 05.20, usch och fy vad jobbigt. Och varför jag gör det idag är för att vi har inventering på jobbet. Vi börjar klockan 07.00 och slutar kl 18.00, så vi har en lång dag framför oss. Älsklingen ska också följa med och jobba på Åhlens, hjälpa till att inventera....så det ska bli roligt.

Vi på skönhet hade ett högt tempo och blev klar först =) Yippiii! Men det var inte över för det....Utan då fick vi hoppa in på de andra områderna på varuhuset. Jag fick tex inventera mjukisdjur på barnavdelningen och barnböcker.
Vid 17.00 så började det nästan krypa i kroppen för att jag var så trött, ville bara hem och sova.

När vi kom hem så var vi helt död, men ändå så var vi tvungen att packa inför våran Skövdetripp, plocka undan, göra lunch till morgondagen mm. Jag kan ju säga att jag somnade rätt snabbt i natt och sov ritkigt tungt och skönt.

Nu vill jag att det ska vara onsdag så att vi får åka till Skövde, jag längtar sååååå!

Måndag

Datum: 2011-03-07 Tid: 11:32:29
Då var det måndag och onsdagen börjar närma sig. Jag har nog aldrig längtat till Skövde så mycket som jag gör just nu. Det var evigheter sen vi var där sist, det ska bli så mysigt och roligt att äntligen få umgås med lite vänner, få träffa deras bebisar, shoppa i alla bra inredningsbutiker som finns där, gå och fika på stan, bara vara och mysa med nära och kära, komma bort ett tag.

Idag har jag en riktigt soft start på veckan, jag börjar jobba kl 14.00 men tänkte åka ner till stan vid 12.00 då jag har lite saker att uträtta innan det är dags att jobba. Och efter jobbet ska jag hem till mamma och pappa. Jag ska färga mammas fransar och bryn, göra en spa-manikyr mm.

Tillbaka på jobbet

Datum: 2011-03-07 Tid: 11:27:01
Idag har jag bestämt mig för att jobba, det är ju bara 4 tim så det är bara att stå ut. Medans jag jobbade så åkte mamma, pappa och Magnus på Lilla K och fikade....jag ville också följa med, men men man kan ju inte få allt. Jag ska ju jobba och dra in lite casch ;)
Det gick bra att jobba, det var lite att göra ändå även om det var söndag och söndagar brukar vara så lugna.
När jag slutade så gick jag hem till mor och far, där Magnus redan var. Vi blev bjuden på söndagsmiddag och det är ju inte helt fel. Vi blev kvar där till strax innan 19.30 för då åkte vi hem för att hinna se "Solsidan".
Gjorde inte så mycket mera innan det var dags att sova, vi ska ju båda upp och jobba imorgon.

Sola och bubbla

Datum: 2011-03-07 Tid: 11:21:21
När mamma och pappa hade kommit hem från Gävle och all shopping så kom de och hämtade mig. De släppte av mig vid solariet så att jag fick sola medans de åkte och handlade. Vet att det inte är det bästa att sola efter att man har varit sjuk, men jag kände mig så otroligt blek, ful och äcklig idag så det var nödvändigt. Plus att jag har inte legat i ett solarium sen jag vet inte när.

Efter middagen så tog jag mig ett långt och skönt bad i mamma och pappas bubbelbadkar, hur skönt som helst. Låg där och läste bok och bara njöt.
Vid 21.00 så ringde Magnus och sa att han var på väg hem från jobbet, så han plockade upp mig så åkte vi hem.

Lördag 5 mars

Datum: 2011-03-05 Tid: 10:57:38
Godmorgon lördag....vad ska man hitta på idag då? Jag är fortfarande lite halvdålig, men imorgon söndag har jag bestämt mig för att jobba igen =)
Magnus jobbar hela dagen idag, kommer inte hem för än kl 22.00 =( Och min kära mor och far åkte till Gävle för att shoppa en massa. Önskade att jag kunde ha följt med, men är man sjuk så är man. Då är det bara att hålla sig inne och se till att bli frisk.
Nu har jag varit sjuk i 10 dagar, det har aldrig hänt förr....och jag hoppas att jag slipper det i framtiden också.

Fredagsstek till middag

Datum: 2011-03-05 Tid: 10:49:10
Vid 14-tiden igår så kom pappa och hämtade mig så följde jag med honom hem. Vid 16-tiden så dök både mamma och Magnus upp efter att ha jobbat hela dagen. Till middag hade pappa gjort en underbar stek med hasselbackspotatis och en mumsig sås =) Vi var kvar en stund, satt i soffan och myste.

När vi kom hem så tittade vi på en film med Varg Vem - "skriften på väggen".
Gick och la oss i bra tid idag också då Magnus ska upp och jobba tidigt imorgon lördag.



Om filmen:
Veum jobbar inte längre som privatdetektiv. Han har numera ett permanent jobb som lärare och har börjat leva ett lugnare liv med sin flickvän Karin. Idyllen varar dock inte länge. Veums förflutna kommer ikapp honom och hans bittra fiende "Kniven" släpps från fängelset, fast besluten om att hämnas på alla som satte dit honom för mordet på en flicka.

Så tyckte jag:
Mycket bra och spännande som alltid när Varg Veum är med. Kanske inte den bästa men helt klart sevärd.

+++

Nytt till hemmet

Datum: 2011-03-04 Tid: 11:21:16
Magnus och jag tycker om produkter från både Eva Solo och Stelton och nu har de presenterat sina vårnyheter. Jag är lite sugen på att beställa en termoskanna för både kaffe och te från Eva Solo.

 

Eller ska man köpa en härligt somriga pastellfärgad från Stelton. Vi har redan en lika, fast i svart. Tycker i för sig att den vita är väldigt stilful och snygg också. Vi får se vilken det blir....hmmm!

 


Frukost framför tv´n "Efter tio"

Datum: 2011-03-04 Tid: 11:08:03
Godmorgon fredag....Då var det helg igen och jag är fortfarande hemma och är sjuk. Men jag är helt klart på bättringsvägen, så på söndag har jag tänkt att jobba.
Idag har jag inte tänkt göra så mycket, men ikväll ska vi hem till mor och far på middag. Härligt att få komma ut lite efter att ha legat i sängen och på soffan i en vecka.

Har nyss tittat på "Efter tio" med Malou på tv4. Hon hade besök av Nina Muhonen, tjejen som blev total förlamad när hon dök. Hon har nu skrivit en bok "Bara jag kommer hem". Vilken livsglädje och vilket positivt tänkande efter att ha varit med om en sån olycka. Själv så tror jag att jag skulle känna att livet var slut, att jag inte skulle villa leva längre, alltid behöva ha personal vid min sida, ha en resperator för att kunna andas. Hon säger att hon haft sånna tankar vid ett flertal tillfällen, men hon har allitd lyckas vända allting till det positiva. Vilken härlig kvinna!

Den här boken vill jag läsa =)



Här kan du läsa en artikel om Nina och boken finns att beställa här.

Snart är gymmet klart =)

Datum: 2011-03-04 Tid: 10:39:32
Nu har vi äntligen fått stereon och alla högtalarna på plats och vilket grymt ljud vi fick i vårat gym Jag kommer att älska att träna där nere. Det bästa som finns är ju att ha hög musik pumpande i bakgrunden medans man kör både kondition och styrka. Jag blev så sugen att köra igång....Nu vill jag ha alla mina träningsmaskiner mm på plats.

Vi satt och letade planscher på nätet igår som vi tänkte rama in och sätta nere i gymet. Få lite inspiration och bli lite motiverad är ju inte helt fel ;)
Golvet hoppas jag på att vi ska kunna köpa när vi åker hem från Skövde. Vi har sett ett grymt snyggt, svart gummigolv som vi ska ha.

Snart är gymmet klart =)

Datum: 2011-03-04 Tid: 10:39:31
Nu har vi äntligen fått stereon och alla högtalarna på plats och vilket grymt ljud vi fick i vårat gym Jag kommer att älska att träna där nere. Det bästa som finns är ju att ha hög musik pumpande i bakgrunden medans man kör både kondition och styrka. Jag blev så sugen att köra igång....Nu vill jag ha alla mina träningsmaskiner mm på plats.

Vi satt och letade planscher på nätet igår som vi tänkte rama in och sätta nere i gymet. Få lite inspiration och bli lite motiverad är ju inte helt fel ;)
Golvet hoppas jag på att vi ska kunna köpa när vi åker hem från Skövde. Vi har sett ett grymt snyggt, svart gummigolv som vi ska ha.

Har suttit ute i solen idag....nice!

Datum: 2011-03-03 Tid: 12:30:18
Idag är Magnus ledig, skönt att få lite sällskap när man är hemma och är sjuk. Han var uppe redan klockan 08.00 medans jag sov till 10.20. Jag är verkligen helt död, så trött, orkeslös, hostig och fortfarande sjuk. Jag orkar inte längre, jag vill vara frisk, vill börja jobba igen mm.

Efter frukosten så tog Magnus och jag med oss en varsin stol ut. Och satte oss mot solväggen här hemma och njöt av värmen och jag fick äntligen njuta lite av frisk luft. Vi satt och pratade lite om hur vi ska göra i våran trädgård i sommar, hur vi ska måla huset mm. Längtar tills all snö har försvunnit så man kan börja planera lite mera, kunna vara ute lite oftare osv.

Nu tänker jag koka mig en kopp te och läsa lite bok medans min händiga pojkvän håller på att fixar nere i vårt blivande gym. Nu är det stereo och högtalare som ska på plats.


Orkeslös och fortfarande sjuk

Datum: 2011-03-03 Tid: 12:21:12
Sov länge i morse....känns som om jag behöver det för att bli frisk någon gång.
Har haft jättejobbig hosta hela natten så både jag och Magnus har sovit så där.
Jag har inte gjort mycket alls idag, läkaren har ju sagt att jag bara ska vila och dricka. Så jag lyder snällt och har bara legat på soffan idag och tittat på flera avsnitt av "Desperate housewives". Bestämde mig för att byta sängkläder och fräscha upp lite i sovrummet, men efter det var jag helt slut och var tvungen att bädda ner mig igen.
När älsklingen kom hem så hade han köpt med sig en nygrillad kyckling =) Mums.

Kvällen var lugn, satt i soffan och myste. Tittade bla på "Halv åtta hos mig" och "Sveriges mästerkock". Säsongsfinalen av "fuskbyggarna" hade tyvärr utgått, så det blev ett till avsnitt av Desperate housewives i stället innan det var sovdags.

Filmkväll i sängen

Datum: 2011-03-02 Tid: 10:55:46
Igår när Magnus kom hem från jobbet så var det första dagen sen i torsdags som jag åt riktigt mat till middag. Det blev 4 st köttbullar, några gurkskivor och lite sås. Aptiten är verkligen inte på topp, men läkaren sa att det var bra om jag försökte få i mig lite näring för då skulle jag kunna bli frisk fortare.

Vi  myste sedan ner oss i soffan och tittade på tv, bla "Vad blir det för mat" och reprisen av gårdagens "Halv åtta hos mig" innan det var dags för dagens "halv åtta hos mig" som sedan föäljdes av "Bygglov".
Tog sedan med oss datorn till sängkammaren där vi gottade ner oss under täcket och tittade på filmen "Unstoppable".



Om filmen:
En lokförare och en tågmästare försöker stoppa ett obemannat tåg lastat med farliga kemikalier. Misslyckas de kommer en hel stad att utplånas.

Så tyckte jag:
Denzel Washington är också en stor favorit skådis hos mig. Tycker att han har lyckats riktigt bra med de flesta av hans roller och filmer. Lika så med den här filmen som är riktigt spännande även om det mesta handlar om ett tåg som ska stoppas. Helt klart sevärd och för alla Denzel Washington fan så är den ett måste.

++++

Vill bli frisk NU!

Datum: 2011-03-01 Tid: 11:03:43
Då var det redan 1 mars....shit vad tiden springer i väg. Det sköna med det är att det blir allt ljusare ute och förhoppningsvis så är snön snart på väg bort.
Blev väckt att Snuttan i morse vid 09.00, då tyckte hon att det var dags för matte att kliva upp =( jag som sov så skönt och hade nog behövt någon timme till. Men det var bara att kliva upp, har nu fått lite frukost i magen och sitter nu i soffan och väntar på att hälsocentralen ska ringa upp mig. Nu har jag fått nog, orkar inte vara sjuk längre. Är helt slut, orkeslös, trött, öm i leder/muskler och håller på att hosta sönder både hals och revben. Se om jag kan få komma förbi och se om en läkare kan kolla så att det inte är något annat fel än en vanlig dunderflunsa.

Sista feb

Datum: 2011-03-01 Tid: 10:55:14
På eftermiddagen fick jag besök av min kära pappa, som hade köpt med sig en massa god frukt till mig. Vi satt i soffan och tittade på skidor tills det var dags för pappa att åka hem igen. 10 minuter senare så dök min vän Helena upp. Hon hade köpt med lite fika och en "Ben & Jerry" glass till mig, tack snälla du! Jag kände verkligen att det var välbehövligt att få lite sällskap. Vi drack en massa te, snackade en massa skit och bara va. Hur trevligt som helst =)
Helena blev kvar till 20.00, det märktes att det var länge sedan vi träffades för vi hade sååå mycket att prata om och tiden sprang i väg.

Det blev en tidig kväll för mig och Magnus, vi gick och la oss redan kl 21.30 då vi båda var jätte trött plus att Magnus ska upp tidigt imorgon bitti och jobba.

RSS 2.0