En trött höstdag

Datum: 2010-09-28 Tid: 21:38:57

Våran nya morgonrutin under veckan är att kliva upp vid 08.00. Men varför ska det vara så jobbigt och varför ska jag vara så trött? Även om jag har sovit i ca 9 tim, ska inte det räcka eller???

Idag så var det köksfönsterna som fick sig en omgång. Jag har insett att jag är minst lika duktig som fönsterputsaren som vi brukar anlita =) Det blev så bra, så i framtiden lär väl jag få sköta detta själv.

Tog en promenad tillsammans med älsklingen senare på eftermiddagen för att njuta av den kalla höstdagen som bjöd på både sol och blåst. Hämtade upp mitt feta paket från H&M på vägen. Tyvärr så blev jag rätt besviken på det mesta som jag hade beställt, så det får åka tillbaka.

Tog ett varmt och skönt bad när jag kom, läste ur min bok som är så grymt spännande just nu. Sedan blev det mys framför tv´n "Halv åtta hos mig" och "Idol".

Nu har vi vräkt i oss kesellapannkakor som Magnus har gräddat, mums vad goda de blev. Bättre än mina....=(
Och nu ska jag fortsätta att läsa min bok tills det är dags att sova. Jag måste se till att vara pigg imorgon för då åker jag, Magnus och Pappa till Tyskland.


Shopping och HöstPimp här hemma

Datum: 2010-09-27 Tid: 16:08:25

Måndag igen! Vet inte varför jag hatar måndagar, men det gör jag. Känner mig alltid lika trött när jag vaknar, motivationen är noll osv. Vi hade ställt klockan på 08.00 så vi klev upp och käkade lite frukost.
Sedan övertalade Magnus mig att putsa fönsterna själv, då det var lång väntetid hos firman som vi brukar använda oss av annars. Och jag vill byta gardiner NU! Han hade som argument att i stället för att lägga 500:- på fönsterputsning så kan jag ju göra det själv och få 500:- över till att köpa mig ännu ett par skor eller något annat skoj. Och då fick jag mig en tankeställare och satte igång =) Både vardagsrum och sovrumsfönstret är nu putsade och jag har tjänat 500:-!!! Bra va?!

Tog sedan en åktur till Kungens Kurva där vi var runt i en massa butiker. Vi köpte bla lite ny badrumsinredning i limegrönt, så snyggt!. Nya gardiner och kuddöverdrag till vardagsrummet, nya blockljus i lila. Jag fick även ett par nya långa träningsbyxor från Stadium plus en massa annat smått och gott. Vi passade också på att handla mat på Ica Kvantum och sen fick det bli lunch på Ikea. Som alltid så kommer vi ut tomhänta från Ikea. Det är så tråkigt där, finns inget snyggt och inget som vi vill ha. Tack för att Mio, EM och Stalands möbler finns!

Bytte gardiner i vardagsrummet direkt när vi kom hem och så bytte jag ut allt som har varit ceriserosa till lila. Så hu går vardagsrummet i svart/lila. Det känns riktigt "höstligt"! Nu ska vi bara tvätta sofföverdraget och byta från vitt till svart så är det rummet klart.

Ikväll blir det måndagsmys med tacos och en massa gos i tv-soffan tillsammans med världens bästa pojkvän. En massa tända ljus nu när det är så kallt och höstligt här utanför.


Söndagsbrunch

Datum: 2010-09-27 Tid: 15:56:42

Då var det redan söndag och dags för mig och Magnus att åka hem till storstan igen. Men den här gången fick våran lille Snutt stanna kvar då vi ska åka till Tyskland i veckan tillsammans med pappa.
Tänkte åka förbi mormor på fördmiddagen men det visade sig att hon var i fjällen och fjällvandrade. Vaddå hurtig! =) Fick höra att det redan var massor av snö där uppe. Så det dröjer väl inte länge för än vi får ta del utav det också. Men jag vill gärna njuta lite längre av hösten först, alla vackra färger ute osv.

Vid 14-tiden så bjöd mamma, mig, Magnus och pappa på brunch på "Lilla K". Men shit vilken besvikelse, vilket skämt! 129:-/pers för bara en massa torr och tråkig mat, torra potatisar, bränd paj, slut på scones, jätte lite att äta. En annan är van med lite "bättre" brunch, där du kan få nygräddade våfflor, scrambled egg, ägghalvor, färskpressad jucie, en massa efterrätter/sött. Så detta var en riktigt flopp! Tror att jag får ta med mamma till ett riktigt bra brunchställe nästa helg då hon kommer ner till oss på besök.

Vi kom iväg från Bollnäs vid 16-tiden och strax innan 19.00 så rullade vi in på våran parkering.
Det blev en lugn kväll då vi båda var mycket trötta.
Jag lyckades tjata till mig 40 min massage medans vi började titta på filmen "Inception".
Såg inte klart på den då vi tänkte att vi skulle sova i tid, då vi även tänkte komma upp i bra tid imorgon.


Lördagsshopping i Valbo/Gävle

Datum: 2010-09-27 Tid: 15:42:48

Upp och hoppa klockan 07.50 en lördag, det hör ju verklifen inte till vanligheten. Men ska man hänga på mamma och pappa till Valbo så fanns det inga andra alternativ. Rullade in på Valbos parkering strax efter 10.00. Och medans mamma och pappa gjorde Ikea så så gjorde jag och Magnus gallerian.
Det blev en del kassar, Magnus köpte massor av kläder och jag lyckades köpa ytterligare ett par skor =) I´m so happy!!!! Sen så blev det 8 st nya vinglad ifrån "Cervera"....så snygga! Nästa gång får det bli 8 st champagneglas från samma serie.

Vid 14.00 så var vi hemma igen, pappa hade en husbilskund då och jag skulle iväg och jobba lite.
Farbror Niklas och hans Anna-lena skulle på bröllopsfest så jag hade lovat att göra en håruppsättning samt att sminka henne till den. Det blev en hög, snygg och vältuperad svinrygg med lite dekorationer i lila och en matchande sminkning med sotat/lila. Hon blev så snygg!!! Niklas föreslog att de skulle stanna hemma ;) hihi!!!

När vi kom hem igen så hade mamma lagat jättegod mat, mums vad gott. Ugnsstekt fläskfilé med hasselbackspotatis, grönpepparsås, grekisk sallad och vitlöksbröd!

Hela familjen bänkade oss sedan framför tv´n, det var nämligen fotboll på tv´n. Och sedan så avslutade vi kvällen med en film "The killer inside me".



Om filmen:
När en polis i Texas får i uppdrag att föra en prostituerad kvinna ur staden, sätts en kedja händelser igång som sakta avslöjar honom som en psykotisk mördare.

Så tyckte jag:
Skum film med helt ok skådisar. Hade förväntat mig mer.

++


Bollnäs i helgen igen......

Datum: 2010-09-24 Tid: 19:07:55
Då var man i Bollnäs igen då! Vi åkte redan vid 08.00 i morse för att hinna upp i tid till Magnus möte kl 13.00. Man vet ju hur morgontrafiken i Sthlm kan vara.
När vi kom fram så blev det lunch och lite "softa" tills det var dags för Magnus att åka iväg. Sedan bar det iväg till affären för att handla. Till middag så tänkte pappa bjuda på hembakad pizza =) gott och lite nyttigare än köppizza.

Resten av kvällen blir väldigt lugn, Magnus och jag har nyss bakat våran specialäppelpaj som alla brukar älska. Så den tänkte vi avnjuta framför kvällens Idol tillsammans med mamma och pappa.

Tanken var att vi skulle åka hem till Sthlm igen redan imorgon. Men pappa har lyckats övertala oss att stanna över helgen =) Han tyckte att när vi ändå är här uppe så kan vi väl stanna i några dagar. Och vad gör man inte för världens bästa mamma och pappa =)

Shopping i Skäris

Datum: 2010-09-22 Tid: 21:27:25

Mötet gick bra idag, vi blev klar lite tidigare än planerat så det var skönt. Magnus kom och mötte upp mig i Skärholmen. Och då blev det lunch hos våra vänner på den libanesiska restaurangen =) Alltid lika gott och alltid lika bra service.

Hittade ett par gardiner på Åhlens som jag ville ha, men tyvärr var de slut. Tur att de fanns på så många andra Åhlens i närheten. Köpte i allafall lite värmeljus från Lagerhouse. Samt nya kuddöverdrag i lila sammet som jag inte riktigt har bestämt om de ska få vara i vardagsrummet (soffan) eller i sovrummet (sängen). Åh vad jag vill pimpa om till "höst" nu. Ville shoppa en massa mer, men Magnus satte stopp och tyckte att det var dags att åka hem.

Jag har haft riktigt spänningshuvudvärk hela dagen så när vi kom hem så blev det en tablett och slappa i sängen. Läste ut boken "Den mörka ängeln" av Marie Jungstedt.



Så nu har jag valt en ny bok som jag ska börja läsa ikväll "Inte ens det förflutna" av Anna Jansson.

Inte ens det förflutna

Har ikväll tittat en del på tv, "Halv åtta hos mig", "Arga Snickaren" och nu väntar jag på den nya humorserien "Välkommen åter" som har premiär på tv4 ikväll.
Får kolla in "Idol", "Skånefruarna" och "Kungarna av Tylösand" imorgon på webb-tv´n.

Varför ska alla program sändas samtidigt? Nu på hösten så blir det alltid en massa bra program som man vill se, men när de går samma tid så är det svårt att få ihop det. Så då är det bra att webb-tv´n finns! ;)


En solig dag i storstan

Datum: 2010-09-22 Tid: 10:59:20

Godmorgon soliga onsdag =) Härligt att solen äntligen titttar fram igen efter några dagar av regn och rusk.
När Magnus kom hem igår kväll så tittade vi på en film "Date Night", så det blev rätt sent. Så det fick bli sovmorgon fram till klockan 09.00 idag.
Nu sitter vi här hemma och väntar på att klockan ska bli 12.00 för då ska jag på ett möte och Magnus ska åka och handla. Efter mötet får det nog bli lite shopping i Skärholmen, vi skulle behöva lite nytt hem. Nya gardiner, lite värmeljus, mm. Men innan jag byter gardiner så måste vi få fönsterna putsade av "Tommys fönsterputs" som brukar anlita 2 ggr/år (vår/höst). Skönt att slippa göra det själv!


You Rock by Laila

Datum: 2010-09-20 Tid: 10:33:31

Laila Bagge lanserar en egen parfym under namnet "You Rock".

Ännu en kändis som släpper en egen parfym. Rockiga Laila lanserar självklart en med namnet "You Rock"!

Parfymen levereras i en rund "hattask" med lila satin på insidan. Flaskan är prydd med en svart tofs. Lanseringen är satt till vecka 40, men redan vecka 38 landar den hos Åhléns.
Priset kommer att ligga mellan 300-400:-

Den kommer jag att gå att dofta på, jag gillar Laila och hennes smyckeskollektion "Rock by Sweden" så kanske kan hon ha lyckats lika bra med detta. Hoppas att den luktar lika gott som den ser ut. Jag gillar verkligen flaskans utseende och den tillhörande asken =)


Måndagsångest

Datum: 2010-09-20 Tid: 10:27:18

Jaha då var det måndag igen, alltid lika tråkigt!
Vaknade första gången vid 05.00 då Thomas bror pös iväg, sedan var nästa gång vid 07.20 då Magnus åkte och jobba och nästa gång kl 07.50 då Magnus messade mig. Då borde jag ha klivit upp men det gjorde jag inte, så 40 min senare så pallade jag mig upp och käkade lite frukost.
Ute är det ritkigt höstligt, grått, mulet och regnet hänger i luften.
Jag har nu satt mig vid datorn för att göra lite nytta sedan så får vi se vad som händer resten av dagen.

Känner mig väldigt trött, seg och matt....jobbigt att aldrig förkylningen släpper helt. Vill vara 100% frisk, så att jag orkar göra något. Helst av allt så skulle jag bara ligga inne i sängen och kolla på serier och läsa ur min bok. Men lite nytta här hemma först.


Söndagsmys på Café Baresso

Datum: 2010-09-20 Tid: 10:23:00

I morse väckte Magnus mig redan kl 09.00, en söndag!!! Då vill man sova länge! Men inte Magnus. Han klev upp och gjorde frukost till mig, gulleplutten min! Och efter det så började han röjja lite här hemma, önskade många gånger att jag hade hans energi på morgonen. Helst av allt ville jag krypa ner i sängen igen ;)

Vid 12.00 så åkte vi till Café Baresso och käkade lunch och fikade. Jag åt en ceasarsallad och avslutade med en citron/marrängpaj som är såååå grymt god. Vi satt där bra länge och bara pratade om allt och ingenting. Jag tycker att det är så mysigt att åka hit och bara vara med min älskling, mysa, äta lite gott och umgås.

När vi kom hem igen så gjorde vi inte så mycket, kollade några avsnitt av nya säsongen av "Hells Kitchen". Läste lite bok medans Magnus spelade tv-spel. Senare på kvällen fick vi besök av Thomas bror som hade varit i Spanien i några dagar. Han ville låna soffan över natten då han skulle åka med tåget hem till Skövde redan kl 06.10 på måndag morgon.

Vid 22.30 var det läggdags, men Magnus och jag hade tv´n på i somrummet. Vi följde valvakan =) Men när det var klart så var det sovdags. Magnus ska ju upp tidigt imorgon bitti och jobba. Vad ska jag hitta på då?


Lördagsmys hemma

Datum: 2010-09-20 Tid: 10:14:08

När vi vaknade i morse så kände vi för att inte göra något alls på hela dagen. Bara vara hemma och mysa tillsammans. Det ända vi gjorde var att åka och handla på Coop och stannade även till vid "Muffinsfabriken" och köpte med 3 st stora muffins. I smakerna "fudge", "äpple och kanel" och "vanilj med vailjkräm", Mums!

När vi kom hem så kröp vi ner i soffan med en kopp varm choklad och våra muffins som vi gottade i oss framför den grymma filmen "The great debaters". Vi har sett den förr men eftersom vi beställde hem den här om dagen så passade vi på att se den igen. Och den var lika bra idag!

Det blev lite tv-spel för Magnus senare på eftermiddagen och då passade jag på att läsa lite ur "Alfahannen".

Efter att ha ätiti middag så förflyttade vi oss in till sovrummet för att kolla lite på tv och bara mysa.
Ute så öste regnet ner, en riktigt höstmyspysdag. Och inne låg vi med varma gosiga filtar och en massa tända ljus och en massa lördagsgott.


Nytt från Apple

Datum: 2010-09-18 Tid: 10:25:11



Varje september så lanserar Apple nya i.pods.

I.pod Tuch:
Bättre skärm, videoinspelning i HD, FaceTime, Game Center.

Den knivskarpa Retina-skärmen och videofunktionen gör att du kan filma, redigera och visa video i HD. Med FaceTime kan du dessutom ringa videosamtal till dina vänner. Den kraftfulla A4-processorn gör den till en fantastisk spelmaskin.
Pris: 2 295 kr/8 GB, 3 095 kr/32 GB, 4 095 kr/64 GB.

iPod touch 2010

I.Pod nano:
Ny design, Multi-Touch display, klämma på baksidan.

iPod nano har fått en helt omarbetad design och är nu hälften så stor och ännu enklare att använda. Skärmen har Multi-Touch,  samma teknik som hos iPhone, iPad och iPod touch. Har även inbyggd FM-radio och stegräknare samt en praktisk klämma på baksidan.
Pris: 1 595 kr/8 GB, 1 895 kr/16 GB.

iPod Nano 2010

I.Pod shuffle
:
Ny design, både knappar och VoiceOver.

iPod shuffle är otroligt liten och smidig (29 x 31,6 mm) och har nu både knappar och VoiceOver som talar om vilken låt eller spellista du lyssnar på. Självklart finns även en klämma på baksidan.
Pris: 479 kr/2 GB.

iPod Shuffle 2010


Svenska "Celebrity rehab"

Datum: 2010-09-18 Tid: 10:05:25

Camilla Henemark, Olle Ljungström och Jane Timglas är några utav deltagarna för Sveriges version av "Celebrity rehab".
En halv miljon var får deltagarna för att medverka i serien.
I USA gör serien som hjälper kända missbrukare succé på kanalen VH1.

 


Kladdpepparkaka i vinter

Datum: 2010-09-17 Tid: 19:45:54



På Frödinge Mejeri har de bakat goda kladdkakor i många år och nu tyckte de att det var dags för en variant som passar speciellt bra till vinterns alla mysiga tillfällen. Därför provade de sigfram med kanel, nejlika, ingeefära och kardemunmma för att få till den där härligt goda pepparkakssmaken.


Lättklätt i Desperata hemmafruar

Datum: 2010-09-17 Tid: 19:32:33



Alla tjejer kommer väl ihåg David Silver från 90-talets "Beverly Hills"?!

Efter att Katherine lämnat Wisteria Lane finns det plats för en ny fru och det vet vi ju alla redan att det blir Vanessa Williams från Ugly Betty.

Och David Silver Brian Austin Green gör ett inhopp som lättklädd och hjälpsam handyman. Tydligen orsakar han något slags svartsjukedrama mellan Vanessa och Marcia Cross som spelar Bree.

Den 5 oktober är det premiär!


Köttit

Datum: 2010-09-17 Tid: 19:27:12



Vad är detta???
Mycket kan man ta när det gäller Gaga...Hon är ju den hon är, men hur tänkte hon här?
En outfit helt i kött!!!!
Hur äckligt är inte detta???
Förstå vad hon måste ha luktat!!!

Trots detta så tog Lady Gaga hem inte mindre än 8 priser i söndagens MTV Video Music awards.


Hemma igen

Datum: 2010-09-17 Tid: 19:20:43

Ingen väckarklocka idag, hur skönt som helst! Vi sov till klockan 09.00 så det var ju inte så länge ;)
Fick besök av farbror Niklas vid 09.30 så han gjorde oss sällskap vid frukostbordet.
Gjorde oss sedan i ordning och packade allt för hemresan senare i eftermiddag.

Vid 11-tiden så åkte vi till Kvantum och handlade mat, så att vi slipper göra det när vi kommer hem till Sthlm igen. Tog med Magnus på "Roy´s"  där vi fick lunchsällskap av Lena, så det var trevligt. Vi åt en varsin tacotallrik =)

Sedan bar det av vidare till blomaffären för att köpa en röd ros till farfars urnsättning som ska hållas i eftermiddag. Eftersom vi inte ska närvara så fick pappa lägga en ros på graven från mig, ett bevis på att jag saknar och tänker på honom. Vi passade även på att förtidsrösta så slipper vi trängas och stöka med det på söndag när de flesta andra ska göra det.

Åkte förbi mamma på hennes jobb och pussade henne hej då för den här gången innan vi åkte hem och hämade Snuttan och alla saker och pussade pappa hej då.
Vid 13.30 hoppade vi in i bilen och våran hemresa i regnet började.

På vägen hem fick Magnus ett trevligt samtal, så nu är det spännande! Jag håller som vanligt tummarna!

Ikväll så händer det inte mycket. När vi kom hem så lagade vi lite tacos till middag. Och nu sitter vi i sängen och väntar på att Idol ska börja och att jag ska få massage ;)


Torsdag

Datum: 2010-09-17 Tid: 19:11:05

Ingen sovmorgon idag heller, upp och hoppa kl 07.30. Och vid 08.30 så kom Lotta och plockade upp mig så åkte vi till Alfta till en kvinna som heter Agneta. Där var vi i ca 3 tim, pratade, fick lite tips, ideér, inspiration samt en ansiktbehandling. Det var hur skönt som helst, kände mig som ny i ansiktet efteråt.
Det är alltid lika trevligt att träffa Lotta, även om det skiljer ca 10-12 år mellan oss så har vi en massa gemensamt, mycket att prata om och tycker lika om det mesta. En sak till: Vi är lika fåfänga och utseendefixerade!

Vid 13-tiden så kom Helena ner till mig så vi tog en tripp ner på stan. Käkade lunch för första gången i mitt liv på "Roy´s". Jag åt en riktigt god nachostallrik =) Billigt var det också, endast 69:- för mat och en läsk.
Gick in i några affärer men det var bara Helena som handlade, det är så sällan jag hittar något i Bollnäs.
Avslutade rundan på stan med en varm choklad och en kanelbulle på Krokanen. Trevligt en regnig dag som denna!

Magnus var i väg på ännu ett spännande möte idag....Nu är det bara att hålla tummarna!

Till middag idag bjöd pappa på stek, gräddsås och potatisgratäng, Mums!

Senare på kvällen som kom Kris och Helena ner igen. Kris skulle hjälpa Magnus med våran bil. Medan så åkte jag och Helena ut på en liten tur. Sedan så samlades vi alla hemma hos mor och far där vi bänkade oss framför Idol.
Efter det så drog Helena och kris hem, det var trevligt att vi hann träffa dem när vi ändå är här.
Gick och la oss vid halv tolv och imorgon ska jag sova tills jag vaknar, ingen väckarklocka som ska ställas.


Onsdag

Datum: 2010-09-17 Tid: 19:10:12

Idag har vi inte gjort så mycket. Jag och älsklingen åkte på A&H, men det fanns bara junk där. Sedan åkte vi och fikade på Lilla K. Vi åt en varsin smörgås, jag tog en med räkor och aioli och Magnus med brie och salami. Vi satt där och filosoferade om livet och framtiden =)
När vi kom hem så var Niklas på besök och han ville ha skjuts hem men i stället så åkte vi till Arbrå, till farfars gamla hus och fixade lite. Körde sedan hem farbror Niklas innan vi åkte hem och plockade upp pappa för att sedan åka och handla.

 



Till middag idag så hjälptes vi alla åt att göra en plankstek. Så gott! Pappas hemmagjorda bea är såååå god! I love it! Lite för mycket smör och fett så min mage mådde inte så bra efteråt men det var det väl värt.

En lugn kväll framför tv´n med "Halv åtta hos mig" och "Idol" på tv-schemat.


Åker upp till Bollnäs i några dagar....

Datum: 2010-09-17 Tid: 18:51:02

Klev upp redan klockan 07.00 i morse för att komma iväg vid 08.00. Klockan 08.11 lämnade vi Västertorp efter att ha bråkat med vår katt Snuttan som vägrade komma fram och gå in i sin bur.
Hamnade så klart i köerna, men det visst vi redan och segt gick det. Det tog nästan en timme att komma ur stan, vad gör folk? Lär er köra bil som mig!

Vi hann till hälsocentralen i Gävle innan kl 11 då provtagningen stänger. Men det var så sjukt mycket folk som satt och väntade på att få lämna prov. Det var 15 st före mig och det tog 1 tim och 10 min.....såååå drygt! Måste alla komma dit samma tid och samma dag som mig.
Nu har jag i allafall lämnat nya prover för min sköldkörtel och hoppas att värdena ska visa att jag kan öka min dos levaxin då jag inte tycker att det har hjälpt särskillt mycket på sista tiden. Varken psykiskt el fysiskt, jag får inte de resultat jag vill ha. Men hoppas på en förändring nu!

När vi kom hem till mor och far i Bollnäs så åt vi lite lunch tillsammans med pappa som låg hemma och var sjuk. Till middag så lagade pappa soppa och fläskpannkaka med lingonsylt, mycket gott men min och Magnus magar slog bak ut. Kvällen tillbringade vi i soffan med mamma och pappa, vi tog det bara lugnt. Kollade lite på tv och gick och la oss i skaplig tid efter att klivit upp tidigt i morse. Något jag inte är direkt van vid ;)


UGG + Jimmy Choo

Datum: 2010-09-13 Tid: 17:15:58

UGG och Jimmy Choo samarbetar och släpper nu i oktober deras kollektion av de underbara och sköna toffliknande skorna. Skorna finns redan nu att förbeställa och priserna varierar mellan 4.100 och 7.000:-.






Har gjort stan i regnet

Datum: 2010-09-13 Tid: 17:05:10

Det fick bli sovmorgon i morse eftersom det blev sent igår kväll efter allt filmtittande. Åkte in till stan vid lunch för att luncha på "Kungshallarna". Självklart så blev det libanesiskt, kycklingfilé med bulgur, hummus, tzatziki och vitlökscreme...Mums! Sedan gjorde vi stan, var in lite här och där men det ända jag lyckades köpa var en foundation =( boring men nödvändigt!!!

Medans Magnus var iväg på ett möte så gick jag in på Åhlens (Make Up Store) och hälsade på Jerrie. Stog där och snackade skit tills Magnus var klar.
Då åkte vi vidare till min vän Ida som skulle klippa in mitt nya löshår. Som vanligt är det alltid lika trevligt att träffa henne, det blev tyvärr lite kort om tid idag. Ida hade färgat håret snyggt, jag vill också!!! Tänk om man bara vågade! Eller tänk om jag någonsin kunde bli nöjd med mig själv hur jag ser ut idag, då kanske det skulle bli lättare att byta hårfärg också. Men en dag så ska Ida få nöjet att göra något nytt och snyggt med mitt hår.

Ikväll blir det lugnt, jag är fortfarande inte helt frisk och ute så öser regnet ner.
Vi kollar väl ev på någon mer film sen så ska vi ju packa inför morgondagen då vi åker upp till Bollnäs i några dagar. Jag ska ju till läkaren i Gävle och ta nya prover (på tis) och Magnus ska på ett möte (på tor) i Bollnäs.


Höstmys

Datum: 2010-09-13 Tid: 16:47:05

Idag var det riktigt höstväder ute, småkyligt i luften då det blåste en del och solen tittade fram då och då. Vid lunchtid så mötte vi upp Leo och hans söta dotter Leona på "Mälarpaviljongen" för att käka lite. Efter en stund fick vi sällskap av ett par till (Oscar, Kim och deras Noel). Vi tog alla en varsin cheeseburgare med rotfruktschips, coleslaw, saltgurka mm...åh så gott det var. Älskar verkligen Mälarpaviljongen, det ligger så mysigt vid vattnet och så har det så mycket gott. Bäst är det ju på sommaren när man kan ta ett glas rosé till maten, men det är mysigt nu med då man kan linda in sig i en filt och njuta av en varm choklad i trevligt sällskap.

Söta Leona!





Underbara Mälarpaviljongen...



Leo och hans lilla Leona!



Älsklingen min!



Den mumsiga hamburgaren =)



Åkte sedan till Kvantum och köpte lite snarr som jag ville ha till kvällen då det inte blev något igår då det var lördag. Kröp ner i sängen under våran gosiga nyinköpta filt och mumsade gottis och kollade på film hela kvällen. Vi såg "The Twilight saga - Eclipse" och "Robin Hood".



Om filmen:
Bella och Edward är nu återförenade i Forks, men är Edward det slutgiltiga valet? Medan Bella slits mellan sin kärlek för Edward och sin vänskap till Jacob så närmar sig datumet för hennes förvandling till vampyr med stormsteg. Samtidigt börjar det ske en rad oförklarliga mord i den närliggande staden Seattle...

Så tyckte jag:
Inte den bästa tyvärr men ändå mycket bra. Har man se de två första så ska man självklart även se den här. Spännande och romantisk....

++++



Om filmen:
Historien om en bågskytt i Kung Rikard Lejonhjärtas armé som slogs mot de invaderande fransmännen i 1200-talets England. Filmen tar sin början efter Rikards död och belägringen av Chalus-Chabrol och visar hur denne man snabbt blir impopulär hos den nyligen krönte prins John och den engelska adeln.

Så tyckte jag:
En mycket bra film. Jag tycker att Russel Crow är lika grym som alltid. Sen så är jag rätt svag för filmer som denna.

++++


Shopping gör livet lite enklare

Datum: 2010-09-11 Tid: 18:42:32

Det blev lite shopping idag, jag kom hem med 2 par skor =) Kände mig nästan lite friskare efter att ha fått lugnat mitt shoppingsinne lite. Åkte vidare till K rauta och Hornbach och tittade lite. Hittade 2 st mycket snygga tapeter, jag vill renovera NU!



 

Ikväll blev det lite ändrade planer i stället för att gå ut och käka så kommer Johan och Cornelia hem till oss på middag. Det ska bli riktigt trevligt, jag älskar ju att laga mat och få bjuda hem folk. Så vi åkte till Ica Kvantum och handlade på vägen hem. Sedan så åkte vi till Söder, till Café Baresso och käkade lunch. Enformiga jag tog som vanligt min favorit ceasarsallad och Magnus en hälsotallrik.



 

Sen var det dags att åka hem, städa och förbereda det mesta av maten. Klockan 20.00 så kommer de och då ska en trerätters middag vänta på dem. Och de bör ju vara hungriga efter att ha sprungit sina 2.1 mil/pers. Cornelia sprang det på 1 tim och 25 min, tänk om man pallade det =)



Till förrätt: Löjromsmousse med räkor
Till varmrätt: Fläskfilé samt fläskytterfilé som serveras med ugnsgrönsaker och tre olika såser
Till efterrätt: Kladdkaka och äppelpaj med vaniljglass (bara att välja eller varför inte smaka på både)


Vill bli frisk NU!

Datum: 2010-09-11 Tid: 11:37:54

Har sovit så dåligt i natt pga den jobbiga förkylningen, jag som trodde att den skulle vara borta i morse när jag vaknade. Men icke då! Snorigare går det inte att bli, huvudet känns tungt, halsen kliar, känner mig allmänt seg, trött och orkeslös. Men jag har inte ro att bara ligga hemma idag så Magnus och jag ska nu ut på en liten tur. Kolla lite skor, kläder, inredning mm...En liten shoppingtur med andra ord! I love it! Jag blir ju inte bättre av att bara ligga hemma och ha tråkigt.
Jag får knapra alvedon och ipren ;)

Ikväll ska vi ut och käka med Magnus gamla klasskompis Johan (från skoltiden uppe i Luleå). Han är här för att springa något lopp i stan.


En lugn hemmakväll

Datum: 2010-09-11 Tid: 11:32:20

Igår kväll när Magnus kom hem från jobbet så gjorde vi hemmagjord pizza. Det blev riktigt gott plus att det känns så mycket nyttigare när man vet vad man har på den osv. Myste ner oss framför tv´n och tittade på Idol. Eftersom att jag inte var i någon toppform pga förkylningen så blev det en mycket lugn kväll, jag låg mäst pch läste. Jag började på en ny bok igår efter att ha läst ut "Paganinikontraktet" av Kepler. Boken jag läser nu heter "Alfahannen" och är skriven av Katarina Wennstam, samma författare som har skrivit "Smuts". Jag har bara läst ca 100 sidor men det är redan mycket bra. Vi satt även en del på youtube igår och lyssnade på en massa 90-tals nostalgimusik =)


Idolfavoriter

Datum: 2010-09-10 Tid: 11:12:08

Har ni hittat några favoriter från Idol audition än då?

Det har jag, några utav dem är söta 16-åringen Sebastian Krantz och coola Alice Hagenbrant.
Håller tummarna för dem att de går vidare hela vägen =)

 


Då var man sjuk igen då.....

Datum: 2010-09-10 Tid: 11:01:13

Har sovit så dåligt i natt, vaknade flera gånger av att jag knappt kunde andas för att jag är så täppt i näsan, frös/svettades om vart annat. Så när klockan ringde vid 08.00 så kände jag mig inte riktigt utvilad, ställde om den och sov till 09.00. Som om det hjälpte...Not! Käkade lite frukost (ingenting smakade idag) och satte på mig träningskläder för att bege mig iväg till gymmet. Men efter att ha snörvlat, hostat och nyst ett antal gånger plus att jag kände att mina ben knappt bar mig så bestämde jag mig för att stanna hemma idag, hoppa dagens träning. Det känns riktigt tungt att gå och bli sjuk nu igen när det går så bra med träningen. Har varken tid el lust med detta. Varför ska jag vara så lättsmittad och världens sämsta immunförsvar???

Så i stället kokar jag mig lite te och kryper ner i sängen med min bok (har ca 100 sidor kvar nu).
Längtar till älsklingen kommer hem vid 17.30 idag, så han kan ta hand om sin sjuka, stackars ynkliga flickvän.


Min dag

Datum: 2010-09-09 Tid: 09:23:57

Godmorgon....Nu har jag nyss fått lite frukost i magen och väntar på att den ska sjunka. För vid 11.00 så tänkte jag ge mig ut på 1 tim powerwalk. Håller på att tanka in en ljudbok i i.poden....får se om jag kan koncentrerar mig på den eller om det blir musik som vanligt.

Resten av dagen ska jag inte göra så mycket, fixa mina naglar då vi ska ut och käka med Johan och Cornelia på lördag. Jag hade gärna gjort lite höstmysigt här hemma men jag tror att det får vänta till nästa helg. Nu när Magnus jobbar så har ju han bilen och jag skulle vilja ut och åka lite, köpa lite nytt till hemmet. Får kolla runt lite på nätet så länge ;)

Ikväll ska jag bänka mig framför tn´n igen, titta på "Halv åtta hos mig", "Välkommen Hem" och "Kniven mot strupen". Idol får jag kolla på webb-tv dagen efter i stället.

Nu ska det brännas fett!!!!


Skvaller

Datum: 2010-09-09 Tid: 09:06:32

Nu är de första namnen klara till "Melodifestivalen 2011". Det är Sanna Nielsen, Danny Saucedo, Lasse Stefanz och Lili & Susie.

  


Ännu en bloggare försöker sig på en sångkarriär

Datum: 2010-09-08 Tid: 14:04:00



Den kända bloggaren Paow och henns kille Hugo som ni alla säkert känner igen från "Den rätta för Rosing" har gjort en cover på Madonnas låt "La Isla Bonita".
Här ser ni resultatet, vad tycks???


Årets glögg

Datum: 2010-09-08 Tid: 14:00:42

Nu märks det att det är höst, för nu släpps årets "årgångsglögg 2010". Kräftskivorna är knappt över och redan börjas det göra reklam för årets glögg.

Det ryktas om att glöggen kommer att lukta som nygräddade lussebullar då den har inslag av saffran.
Jag älskar både glögg och saffran och tror att detta kan bli en ny favorit. Spännande! Älskar att dricka glögg ned mandel och russin och frossa i pepparkakor och lussebullar =)
Redan den 10 september finns glöggen att förbeställa på blossas hemsida.


Dagens träning

Datum: 2010-09-08 Tid: 13:56:08

Det var tungt att kliva upp i morse vid 08.30 när klockan ringde. Huvudet sprängde efter nattens tårar. Vi somnade om och vaknade vid 09.15 nästa gång och då var det dags för frulle. Strax innan 11.00 så gjorde Magnus mig sällskap till gymmet, så medans jag gymmar så tog han en powerwalk. Jag körde styrketräning i 1 tim och avslutade med 35 min intervallträning på crossen (500 kal).

När jag kom hem så hade Magnus redan hunnit åkt till jobbet, han börjar kl 13.00 idag. Men gulleplutten min hade lämnat mig en söt liten lapp på byrån i hallen som jag möttes av när jag öppnade dörren =) Världens bästa!

Har nu fått i mig ett mellanmål, hunnit duschat och nu väntar dagens lunch.

Vad ska man hitta på sen då???

Ikväll är det i allafalla Idol på tv´n =) alltid lika roligt! Men varför måste de lägga "Arga snickaren" på kanal 5 samma tid??? Helt sjukt...jag vill ju se båda =) Tur att det finns webb-tv, men ändå!
Klockan 22.00 är det premiär av "Kungarna av Tylösand", även om det säkert bara är skit, skandaler osv så kommer jag att se det ikväll.


Renoveringsplaner

Datum: 2010-09-08 Tid: 13:48:52

Igår gjorde jag och älsklingen inte allt för mycket på hans lediga dag. Vi var till Colorama och tittade på tapeter, men shit vad mycket det finns att välja. Hur ska detta gå? Och så ska man komma överens också ;) hihi! Men vi är nog rätt så överens om det mesta tror jag ;)
Nästa stopp var Bauhause, där tittade vi på golv, klinkers, kakel mm...Och lika där, oj så mycket snyggt och oj vad allt kostar mycket pengar.
På vägen hem så svängde vi förbi Heron City och köpte med oss lite thaimat hem. Jag har längtat efter thaimat, det är ju så gott.
När vi kom hem kröp vi ner i soffan och mumsade i oss maten medans vi kollade runt lite på nätet.

Till middag så gjorde vi hemmagjorda hamburgare, bra mat till kvällens fotbollsmatch.
Sverige vann överlägset med 6-0 och Kung Zlatan gjorde 2 mål!!!
Avslutade kvällen i sängen med 2 avsnitt av "Andra avenyn" som jag har blivit helt besatt av känner jag. Jag lyckades även smöra till mig 30 min massage av älsklingen. Så nu kommer jag nog att sova gott!

 När vi kröp ner under täcket för att sova så kom tårarna, det är så mycket för mig just nu...så det är svårt att hålla tillbaka. Men tur att jag har världens bästa pojkvän som lyssnar, stöttar, tröstar och pushar mig i allt.
Allt kommer nog att bli bra till slut men med mitt tålamod så känns det som evigheters väntan....Varför kan jag inte få må bra NU!


Dagens träning, I´m lovin it!

Datum: 2010-09-06 Tid: 14:41:23

Då var det måndag igen, tråkigaste dagen på veckan enligt mig!
Jag hade ställt klockan på 08.00 men av någon underlig anledning så slog jag inte upp ögonen för än klockan var 09.30....Ooooops! I did it again! =)
Stoppade i mig lite havregrynsgrött, äggvita och ett glas färskpressad apelsinjuice innan jag gav mig iväg till gymmet vid 11.00.

Körde styrketräning i 1 tim och avslutade med intevallträning på crossen i 35 min. I´m back, det känns riktigt bra att träna riktigt hårt igen. Jag mår verkligen som bäst när jag tränar, både psykiskt och fysiskt. Min onda rygg är väldigt tacksam, för så fort jag inte har gymmat på några dagar så säger den ifrån. Hade ett grymt träningspass idag och längtar redan efter onsdagens pass. För imorgon så blir det nog stavgång (powerwalk med gångstavar) tillsammans med älsklingen.

Vad ska jag hitta på resten av dagen då? Ute ser det ut som om det är något oväder på väg in över storstan. Kanske ska jag försöka läsa ut min bok så länge, så får vi ses sen.


4 tim i telefonen....ingen big deal for me!

Datum: 2010-09-06 Tid: 14:33:33

Söndag....då blev det inte mycket gjort för Linda! Tog sovmorgon och efter frukost så messade jag Helena och frågade om hon skulle med ut och gå (i mobilen då hon bor 30 mil här ifrån). Så det fick bli en svettig powerwalk i höstsolen tillsammans med Helena i öronen. När jag kom hem så fortsatte vi att snacka och vips så hade vi som vanligt pratat i ca 3 tim. Tänk att man har så mycket att prata om =)

Tog mig sedan ett långt och skönt bad, läste ur min spännande bok tills huden nästan blev till russin. Kröp ner i sängen under min gosia filt och fortsatte läsa tills min vän Lotta ringde, då fastnade jag i telefonen i ytterligare 1 tim =) Jag vet, jag är en riktig pratkvarn!

Vid 20.30 kom älsklingen hem, men han var så trött så han tog en dusch och kröp sedan ner i sängen och gjorde mig sällskap.


Myspys dag med världens bästa pojkvän!

Datum: 2010-09-05 Tid: 11:18:17

Igår lördag så hade jag och Magnus en riktigt myspys dag tillsammans. Först så åkte vi in till Söder och käkade min favorit ceasarsallad på mitt favorit café "Baresso". Sedan var tanken att vi skulle fika på "Cupcake Stockholm" på St.eriksgatan 83, men det var så litet och fanns så få sittplatser så vi köpte med oss 5 st mini cupcakes hem i stället. Så i stället gick vi till ett annat mysigt café som heter "Levinsky`s Café" där jag drack en varm choklad och mumsade i mig en härlig kanelbulle. Vi satt på deras softa uteservering och myste, spanade på folk osv.

 

Magnus "hälsotallrik"

 

Min "Ceasarsallad"



Jag och min underbara Älskling!

 



Efter det så var det dags att åka och handla lite till kvällens middag på Kvantum i Kungens Kurva. Sen hem igen och slänga sig på sängen och läsa några sidor ur boken jag läser just nu medans Magnus spelade tv-spel.
Till middag gjorde vi en kalorisnål potatisgratäng som vi åt tillsammans med fläskytterfilé och sallad, mycket gott!

Fick lite massage av älsklingen medans vi tittade på några avsnitt av "Andra Avenyn".  Lite senare på kvällen så kokade vi oss lite te och hade smakprovning av de söta små minicupcakesen som vi hade köpt.
Vid 23-tiden var det läggdags, Magnus ska ju upp och jobba tidigt imorgon bitti medans jag kan ligga kvar och dra mig ;)

Paketet med cupcakes....



Innehållet....5 mini cupcakes i olika smaker ;) Mums!


Fredagsmys och fotboll

Datum: 2010-09-04 Tid: 11:31:14

Igår kväll så blev det tacos framför tv´n med älsklingen och pappa. Sedan ställde jag mig i köket igen och bakade lite, jag hade hittat tre nya recept som jag var tvungen att prova. Lite gott till kvällen! Det blev ingen film för våran del idag, jag hade glömt att det var fotboll på tv´n. Sverige mot ungern (EM-kval), viktigt, viktigt! Sverige vann!!! Så det blev fotboll och lite fredagsmys hela kvällen. Eftersom pappa ska upp kl 03.00 i natt för att åka till Mallis så fick det bli sovdags i skaplig tid.

Jag bakade bla "kolarutor med mjölkchoklad", "Kladdkaka med kokosbotten" och en "äppelkaka med special k".

KLADDKAKA MED KOKOSBOTTEN

Kokosbottnen:
50g rumsvarmt smör
2 ägg
1½ dl socker
200 g kokosflingor
1 tsk vaniljsocker

Kladdkakan:
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 150º.
Smörj och bröa/mjöla en form som är ca 25 cm Ø.

2. Vispa ihop alla ingredienserna till bottnen med en elvisp.
Tryck sedan ut smeten i ett jämnt lager i formen.

3. Gör smeten till kladdkakan. Smält smöret och låt det svalna medan du vispar ägg och socker pösigt.

4. Rör ner det smälta smöret i äggsmeten.
Blande de torra ingredienserna och vänd ner dom.

5. Häll chokladsmeten ovanpå och sprid ut även den i ett jämnt lager.

6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Kakan ska vara lite "lös".
Låt svalna helt, gärna i kyl innan servering.

  

ÄPPELKAKA MED KELLOGS SPECIAL K

Innehåll:
5 äpplen
kanel
socker

Skala och skiva äpplena, stek dem sedan i en panna tillsammans med lite smör, kanel och socker tills de bli lagomt mjuka.

Smuldeg:
100 gr rumstempererat smör el marg 
5 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
1-2 dl vetemjöl
3-4 dl K-special eller cornflakes
2 msk ljus sirap

Strö över smuldegen över de stekta äpplena

Grädda i ugnen på 200 grader i ca 25 min
Klar att servera med tex, vaniljglass el vaniljvisp

  
 


Jag är så avis på pappa som ska få åka till värmen, sola och bada......Hoppas att han får en underbar vecka på Mallis utan mig ;)


Snyggt från H&M

Datum: 2010-09-03 Tid: 14:55:43

Kollade in dagens nyheter på H&M´s hemsida och hittade den här snygga och enkla klänningen för endast 149:- och ett snyggt armband för 69,50:-






Nytt från Cdon

Datum: 2010-09-03 Tid: 14:52:06

Igår fick jag hem ett paket från Cdon...=)
Jag blir alltid lika glad när jag får paket som jag ska hämta ut på posten, även om jag redan vet vad det är i.

I det här paketet fanns bla 6 st filmer "Sex and the city I", "Alexander", "The great debaters", "Bröllopsfotografen", "Benjamin buttons" och "Changeling".

Samt böckerna "Systerskap", "Askungen", "Lilla hjärtat" och "Mamma, pappa, barn".




Ett sminkjobb!

Datum: 2010-09-03 Tid: 14:45:43

Idag fick jag bilderna på Göran Montana som jag var med och stylade till hans valkampanj.
Här kommer resultatet!
Ser ni vilka filmer som har inspirerats av?







Ni kan läsa mer om honom här!


Dagens träning

Datum: 2010-09-03 Tid: 12:09:09

Klev upp vid 08.30, då hade Magnus redan åkt till jobbet och börjat jobba. Käkade lite frulle, gjorde mig i ordning, softade lite innan det var dags att gå till gymmet vid 10.00.
Började dagens träning med en powerwalk på 25 min, sedan körde jag styrketräning (hela kroppen) i 1 tim och avslutade med 20 min intervallträning på crossen. Idag var det ett riktigt lyckat pass, det kändes mycket skönt.

Idag blir det en lätt tonfisksallad till lunch och till kvällen ska jag laga tacos till Magnus och Pappa.

Funderar på vad man ska se för film ikväll? Någon som har något tips? Funderar på "Robin Hood"nya???


Middag ute och sen tv-mys hemma

Datum: 2010-09-03 Tid: 12:03:44

Det fick bli thai/kina buffé till midddag igår, på restaurang "Dragoon House" på Söder. De har massor att välja på samt att de har underbar sushi där, mums! Härligt med buffé när man kan välja vad man vill och man kan äta hur mycket man vill.
Alla blev jättemätta så vi rullade nästan ut där ifrån.....När vi satte oss i bilen så kom regnet. Pisshösten är här!

Hemma igen så satte vi oss i soffan och tittade på den nya tv-serien "Välkommen hem" som följdes av nypremiären av "Kniven mot strupen". Två mycket bra serie på tv3 som jag kommer att se i höst. Välkommen hem var det Lotta som var programledare, henne jobbade jag med under inspelningen "Ett fall för Louise". Den påminde en hel del om "Extreame home makeover", vänner som hjälper personer som betytt mycket för dem och inte har det så lätt. Det fick mig att fälla några tårar i allafall, känslig som man är =)

Senare på kvällen kom pappas bilkunder från Lund och när han gick ner och gjorde business så kröp jag och Magnus till sängs. Magnus ska ju upp och jobba tidigt imorgon.
Själv så har jag inte så mycket inplanerat mer än träning och städa.

 


Linda, Magnus och Pappa Dag

Datum: 2010-09-02 Tid: 14:36:10

I natt har jag sovit så där, vaknade i natt och fick stoppa i öronproppar då min pappa är "Snarkarnas mästare"! Även fast vi nästan hade dörren helt stängd så hörde jag honom. Visst är jag väldigt känslig för ljud när jag sover, men sån är jag.
Så jag avr riktigt trött när klockan ringde i morse, men det var bara att kliva upp.
Vid lunchtid så åkte jag, Magnus och pappa till Skärholmens C för att hitta ett par badtofflor, ett par sneakers till pappa. Men tyvärr så blev det inte mycket shoppat men i stället fick vi med oss lite lunch hem från den libanesiska restaurangen =) Mums! Det var inte igår.

Nu är pappa i väg en sväng och senare idag kommer det en bilkund och köper en av hans husbilar som han har tagit med sig hit. Ikväll har pappa tänkt att bjuda mig och Magnus på middag. Så jag sitter nu och funderar på vart vi ska gå? Vad för typ av mat som vi är sugna på osv?


Mys på Söder med Älsklingen

Datum: 2010-09-02 Tid: 14:29:31

Åkte in till stan/Söder vid lunchtid och strosade omkring hand i hand och myste. Gick in i några butiker, vi hittade bla lite nya snygga sängkläder på Hemtex som vi blev sugna på =)
Luncha gjorde vi på "Medis Kök & Bar" på Medborgarplatsen, vi åt en varsin grillbiff med baconlindad sparris och chilibea. Det var riktigt gott, men tyvärr alldeles för lite mat för både mig och Magnus. Ett riktigt lunchhak för alla "kontorsråttor" som sitter hela dagarna och inte gör av med någon energi och inte behöver så stora portioner.

Så det fick bli en fika därefter på "Coffehouse", jag drack varm choklad och hoppade sötsaker, medans Magnus drack kaffe och åt en kanelbulle, gissa om den såg god ut ;)

Eftersom Magnus inte blev mätt efter lunchen så började hans mage skrika efter mat rätt snabbt igen så då var det bara att bege sig hem igen. Tur var väl kanske det, för då kom regnet.

Kröp ner i sängen tillsammans, jag började läsa min nya bok och Magnus spelade tv-spel. Sedan hann vi även med lite massage och några avsnitt av "Andra avenyn", jag får aldrig nog, den serien är så bra.
Strax efter kl 22.00 så dök pappa upp så då gjorde vi lite kvällsfika, drack te osv.
Och vid tolv så var det sovdags......



 



1 september

Datum: 2010-09-01 Tid: 11:37:22

Godmorgonn första september!!!! Idag skiner solen och det ser riktigt höstligt ut ute. Ännu en dag med sovmorgon. Tanken var att vi skulle kliva upp kl 08.00 och ta en morgon powerwalk men när vi slog upp ögonen så var klockan 10.00 =) Så promenaden får vänta till i eftermiddag/kväll. För nu har vi gjort oss i ordning för att åka in till stan, strosa runt i lite butiker och äta lunch på något trevligt ställe.

Ikväll ska jag börja lösa "Keplers" nya bok "Paganinikontraktet", ser verkligen fram emot att läsa den då den första boken "Hypnotisören" var så grym.


RSS 2.0