Destiny`s Child is back

Datum: 2009-08-31 Tid: 19:33:19



2005 så gick Destiny`s child skilda vägar för att var och en tänkte satsa på sin solokarriär.
Men nu meddelar Beyoncé Knowles, Michelle Williams och Kelly Rowland att de ska återförenas.


Sminka till reklamfilm

Datum: 2009-08-31 Tid: 18:08:20

Vilken j*vla skitnatt, har inte sovit en blund. Varför ska livet vara så här? Magnus i Luleå och jag ensam hemma? Kan aldrig sova första nätterna efter att han har åkt el om han jobbat natt, helt omöjligt. Och söntabletter vill jag inte knapra då får jag bara en massa biverkningar. Han måste helt enkelt komma hem igen. Vad har han där uppe och göra när jag finns här?

Gissa om jag var pigg när kl ringde 07.10.....Nope! Inte ett dugg, det sved i ögonen. Men det var bara att kliva upp, ta en dusch och vakna till liv.

Klockan 09.20 var jag på plats i studion för att sminka en tjej för en tv-reklam som kommer att sändas i tv i höst. Reklam för ett nytt receptfritt läkemedel mot bla förkylning.
Det visade sig att "modellen/statisten" också var sminkös, och hade många års erfarenhet. Hon var ju mycket äldre än mig också. Blev lite jobbig situation tyckte jag, jag har aldrig sminkat någon frilans sminkös förr. Men någon gång ska väl vara den första? Det gick bra i allafall....en bild skulle hon se normal ut och de andra bilderna skulle hon se förkyld och sjuk på, (blek, mörka ringar under ögonen och allmänt sliten). Det visade sig också att hon har varit med i samma agentur som mig, Nouveau Model Agency.

Klockan 16.15 så var det tack för idag, skönt att det inta var så jättelång dag.

När jag kom hem så blev det lite thaimat till middag och sedan kröp jag ner i ett varmt bad tillsammans med min bok "Hypnotisören" av Kepler.
Hoppas att jag kommer att somna tidigt idag och att jag ska få sova hela natten....

Magnus kom hem.....NU!


Söndagsångest......

Datum: 2009-08-30 Tid: 16:55:15

Söndagsångest.....Nu har man varit bortskämd i 3 hela månader, fått tillbringat all ledig tid tillsammans med my love. Och idag var det dags, dags för min älskling att åka upp till helvetet igen. Nu börjar allvaret igen för Magnus, dags att börja plugga, skriva och se till att klara sin examen i januari.

Ville inte vakna upp i morse och veta att idag ska han åka, men kl 09.00 slog vi upp ögonen och då var det 5 tim kvar tills han lyfter från arlanda för att sedan landa i helvetet Luleå efter 3 mån sommarlov med mig.
Vi har haft en underbar sommar...önskade bara att det var sommar igen, att Magnus hade sommarlov igen nu i 3 mån....men man kan ju alltid drömma.

Efter att ha sagt hej då till min älskling på arlanda så bara rann tårarna, ville inte släppa taget om honom, ville inte att han skulle åka, vill inte vara ensam.

Nu sitter jag här hemma i lägenheten med lill Snuttan och tycker synd om mig själv, att livet känns surt och orättvist ibland. Men det är bara att bita ihop, vi kommer att ses snart igen, förhoppningsvis redan till helgen.
Försöka att ha fullt upp hela veckan med jobb och träning så jag får annat att tänka på....men mina tankar kommer ändå vara på Magnus. Saknar honom sååååå redan!

Älskar dig Magnus!


Lördagsmys

Datum: 2009-08-30 Tid: 16:25:37

Har sovit dåligt i natt, sovit oroligt.....vet ej varför! Vaknade före Magnus, knäppte på tv´n och låg kvar i sängen tills han vaknade. Frukost och lite fix sedan tog vi bilen in till stan en sväng, ingen shopping för min del tyvärr. Magnus har förbjudit mig 2 dagar i rad nu att shoppa.....

Gick in på Make Up Store och hälsade på Bella & Johanna, blev kvar där och snackade en massa skit. Köpte 2 ögonskuggor: Pollution (matt, svart) och Cupal (ny, snygg brun färg) plus en massa svampar.
Sedan gick vi till City Optik, Magnus skulle köpa linsor för 1 år framåt.

Gick förbi Hötorget och köpte med oss lite blommor hem, tycker att det är så vacker att ha snittblommor hemma, hemtrevligt.

Tog sedan en fika på "Muffin Bakery", jag tog en cheescake/choclate brownie muffins och Magnus tog en rabarber med vit choklad.

 


Våra vackra blommor som hottar till det lite hemma

 


Köpte med oss thaimat hem som fick bli våran sena lunch.
Till middag senare på kvällen så bakade vi hemmagjord pizza, med allt möjligt smått och gott på.
Tittade lite på fotboll, det var Ronaldo (Real madrid) som spelade, sedan blev det filmmys i sängen.
Vi såg filmen Fighting.



Om filmen:
En ung förfalskare Shawn som bor i New York blir introducerad till olaglig underjordiska gatuslagsmål av en lurendrejeriare, Harvey. Harvey blir Shawns manager i denna brutala slagsmåls cirkus.

Så tyckte jag:
Helt ok film men rätt seg, bra slut.

++

Vill inte att den här dagen ska ta slut, hoppas att natten blir lång.


Fredagsmys

Datum: 2009-08-30 Tid: 15:56:01

Vi hade bokat bord på Sonjas Grek ikväll kl 18.00, så gott med riktigt bra och god grekisk mat.

 

Till förrätt: grekiskt bondsallad, vitlöksbröd och tzatziki....mmm det bästa =)

  

Varmrätt: Hallomiinbakad kycklinfilé med rotgrönsaker, tzatziki mm....så gott!





Efter middagen så åkte vi vidare till Heron City där vi bokat biobiljetter till nya Beck-fimen.



Om filmen:
SÄPO efterlyser Gunvald Larsson för mordet på en kvinna som ingår i en internationell grupp miljöaktivister. Gunvald själv ger sig ut på egen hand för att finna kvinnans mördare, samtidigt som Martin Becks lojalitet mot sin kollega ställs på prov.

Så tyckte jag:
Jag älskar ju alla Beck-filmerna och den här var inget undantag. Riktigt bra som alla andra Beck-filmer, man vet vad man får =) Spännande från början till slut, så där så att hjärtat slår dubbelslag för att det är så spännande, satt och höll hårt i Magnus hand många gånger. Annorlunda Beck film mot för vad man är van vid, roligt att det var en film som handlade och kretsade om "Gunvald".

+++++

En riktigt mysig fredag har vi haft....


Ballar på tv

Datum: 2009-08-29 Tid: 17:55:18



En ny säsong av Ballar av stål är nu klart....
Jag ser fram emot detta =) Kaninkokerskan är grym!


Sudden fick sin Josephine idag

Datum: 2009-08-29 Tid: 17:50:27



Mats Sundin & Josephine Johansson gifte sig idag i MariaMagdalena kyrkan här i Sthlm och ca 200 gäster var bjudna. De kom inrullande till kyrkan i en grå rolls-Roys. Festen hålls på Bro Hof Slott utanför Sthlm hela kvällen.


Tv-jobb

Datum: 2009-08-28 Tid: 16:40:34
Sov sjukt dåligt i natt, det tog tid innan jag somnade. Hela natten så svettades och frös jag om vart annat, hade feber. Vaknade innan klockan ringde, ställde om den och somnade om en liten stund.
Klockan 08.00 var det dags att kliva upp och göra sig i ordning för jobb.
Min älskling körde mig ut till Bromma till kl 10.00, där vi skulle filma idag (tv-inspelning), vi var ett litet team på 5 st.
Sminkade Louise som vanligt, snabbt och smidigt, och hon blev supernöjd och glad som alltid. Lättsam människa, tycker verkligen så bra om henne.

Strax efter 13.00 så kom Magnus och hämtade mig igen, skönt att bli hämtad när man är lite hängig och seg.
Åkte till Skärholmens C och käkade lunch, det blev libanesiskt som vanligt =) Mums, kolgrillad kycklingfilé på spett med bulgur och olika såser/röror.

När vi kom hem så softade vi tills det var dags att hotta upp sig lite inför kvällens planer =)
Kl 18.00 har vi nämligen bord på Sthlms bästa grekiska restaurang "Sonjas Grek" och sedan bär det av vidare till Kungens Kurva för att se bion "Beck- I stormens öga".
En riktigt mysfredag blir det.......

Börjar jag bli sjuk???

Datum: 2009-08-27 Tid: 16:07:43

Idag känner jag mig inte så pigg, känner mig trött, hängig, seg och det kliar i halsen. Hoppas jag inte har gått och blivit sjuk, det har jag varken lust el tid med. Var supertrött igår kväll, somnade vid 23.00 och sov ända till 09.00 i morse, många timmar och ändå känner jag mig inte helt utvilad.

Magnus och jag åkte på Coop, Lildl och Budo & Fitness butiken idag, köpte på oss ett lager med kesella, sedan så köpte jag boken "Hypnotisören" av Kepler samt några nya kollegeblock i olika färger. Magnus fick en långärmad tröja utav mig från Better Bodies =)

När vi kom hem käkade vi lite lunch och sedan var det dags för Magnus att åka och jobba, han börjar 13.00 och jobbar till 22.30. Det är hans sista dag där idag....sen börjar allvaret igen, plugg och skola uppe i helvetet igen, stackarn!

Själv så bäddade jag ner mig i sängen brevid Snuttan och tittade på filmen "Spring Breakdown".



Om filmen:
Berättelsen kretsar runt tre kvinnor runt 30 års strecket som bryter mot det monotona i deras liv, genom att åka på semester på en av de öar som är populär för studenter att åka på vårlovet till.

Så tyckte jag:
En collagefilm med lite annorlunda handling, helt ok, ganska underhållande då och då, en del skratt bjöd den på. En helt klar tjejfilm

++

Nu väntar en protein smoothie, lite vindruvor och vattenmelon i sängen tillsammans med min nya bok. Sedan blir det nog film igen, har nämligen den nya dans filmen "Dance Flick" hemma.


Melodifestivalen 2010

Datum: 2009-08-27 Tid: 12:32:47
I morse så avslöjade SVT att nästa års melodifestival kommer att hållas i städerna Örnsköldsvik, Sandviken, Malmö, Göteborg, Örebro och Stockholm.
Försäljning av biljetter sätter igång redan i okt,  from den 19 okt finns de att köpa.


Voddler filmens svar på Spotify

Datum: 2009-08-27 Tid: 12:27:27
Senare i höst kommer bredbandsbolaget att lansera en gratistjänst för strömmande film, det spås om att det sla bli filmens svar på Spotify. Det kommer att finnas 3 versioner, en som är reklamfinansierad, en med månadsabonnemang och en tjänst med möjlighet att betala per film.

Är detta frasmtiden? Att uppleva all film hemmifrån?

Bredbandsbolaget tror att detta är lösningen för all olaglig fildelning.
Voddler grundades 2005 men först nu så är både tiden och tekniken mogen för ett försök.

För mig personligen så låter detta som en toppenidé, jag älskar Spotify och är en flitig användar utav det.
Älskar också att se på film både hemma och på bio, så det här tror jag på, det kommer att bli succé.

True Blood någon som ska titta?

Datum: 2009-08-26 Tid: 20:11:07


Ikväll har vampyrserien "True Blood" med bla Alexander Skarsgård premiär på SVT.
Serien har gjort succe i USA och Alexander har hyllats för sin insats (samt  sitt sexpack).

Serien utspelar sig i delstaten Lousiana i en nära framtid där vampyrer tack vare den syntetiska bloddrycken "True Blood" kan leva bland vanliga människor. Alexander spelar en vikingavampyr vid namn Eric, och hörs flera gånger prata svenska.

"True Blood" innehåller mer blod och sex än någon annan tidigare teveserie.

Någon som ska titta?

Träning + Solning avklarat

Datum: 2009-08-26 Tid: 17:03:32
Väckte kl 07.50 utav Magnus, då messade han att det var dags att kliva upp. Trött som jag var, hade svårt att somna igår så somnade jag om och vaknade 08.40 men då klev jag upp. Käkade frulle framför datorn, skrev ner en lista på alla saker jag ska göra idag.


1.Träna
2. Sola
3. Beställa nyckel till cykelförrådet
4. Skriva en lista på alla mina sminkjobb under åren
5. Beställa och designa nya visitkort
6. Packa upp allt från Bollnäsresan
7. Laga middag

Klockan 10.45 så befann jag mig på gymmet, körde samma styrkepass som alltid, idag gick det riktigt bra, magövningarna kändes super.
Gick både dit och hem i ösregnet, men det var rikigt skönt efter att ha kört så svetten rann...svalka sig lite.
Stannade till på det nya Drop in solariumet och solade i 20 min, får ångest när jag ser hur blek jag börjar bli, sommarbrännan rinner bort.



När jag kom hem så blev det lunch och sen satte jag mig framför datorn och här sitter jag fortfarande, har gjort allt fram till nr 6 så nu ska jag ta tag i att packa upp allting, städa undan och göra fint hemma tills min älskling kommer hem så han blir nöjd och glad. =)

Jag undrar vad man ska hitta på ikväll?
Det regnar ju ute så det kan ju vara mysigt att tända en massa ljus och krypa ner under täcket och kolla en bra film kanske?

Home sweet Home

Datum: 2009-08-26 Tid: 16:54:28
Då var det tisdag och dags för mig, Magnus och Snuttan att åka hem till Sthlm igen, efter några mysiga och lugna dagar uppe hos mor och far i Bollnäs. Magnus vaknade strax efter 08.00 och var pigg och sugen på frulle, jag hade tänkt att somna om och sova ett tag till, men det var ju omöjligt. Så det var bara att kliva upp för min del också. Käka frulle och sedan packa och försöka få in Snutt i buren, inte populärt alla gånger =)



Åkte förbi Dollar Store på vägen hem och köpte med oss lite förbrukningsvaror, folie, fryspåsar, tvättservetter, tvättmedel, sköljmedel mm.
Sedan började hemfärden......

Åkte och handlade på Ica Kvantum direkt efter att vi landat hemma och dumpat av Snuttis och alla grejjer.

Till middag så lagade vi tacos...mmm gott!

När vi kom hem så fick jag sjuk huvudvärk och var tvungen att ta det lugnt, bara ligga och vila medans min älskling tog hand om disken, plockade undan, gjorde lunchlådor tills imorgon, mm.

Tog en migräntablett och tappade upp ett bad som jag & Magnus hoppade i sen, låg där länge i värnen och bara njöt och softade.

Resten av kvällen tillbringade vi i sängen med en varsin proteinsmoothie och filmen "Birds of America".



Om filmen:
En alldaglig kille kämpar med sitt liv, såväl professionellt som privat. Som om inte det vore nog måste han också reda upp sin liberala bror och systers liv...

Så tyckte jag:
Handlingen var så där men riktigt bra skådisar, en halvseg dramafilm men som har sina stunder då den är riktigt bra. Skön familj =)
Många kända skådisar som bla Matthew Perry, Hilary Swank.

+++

I Love This Song

Datum: 2009-08-26 Tid: 16:10:15

Megan Fox nya Catwoman?

Datum: 2009-08-26 Tid: 16:02:16


Är det Megan Fox som kommer att få rollen som "Catwoman" i kommande "Batman" film?
Det går rykten om att det ska spelas in en ny Batman film och i så fall börjar inspelningen 2010 och kommer att visas på bio 2011.
Catwoman har tidigare spelats utav bla Michelle Pheiffer och Halle Berry.

 

Tycker personligen att Megan Fox är en utav världens snyggaste kvinnor, så jag tror att hon skulle göra sig bra i den rollen.

One Tree Hill säsong 7

Datum: 2009-08-26 Tid: 15:50:10


Här är en bild till er alla som älskar "One Tree Hill" lika mycket som jag. Detta är från den nya säsongen, nr 7.
Som ni ser så finns inte Peyton och Lucas med, utan de kommer att vara 3 st andra "nya" personer som kommer att ersätta dem. Tråkigt tycker jag, de har ju avrit med från början, när de äntligen har fått varandra plus tillökning då ska de försvinna? Hmmm tråkigt....Men jag ser fram emot att se Brooke i sitt nya förhållande med Julian, de är ju så söta ihop.

Filmtips "Twilight"

Datum: 2009-08-26 Tid: 15:44:13

Måndag i Bollnäs...vad händer då? Inte så mycket.....
Helena kom ner till Bollnäs kl 13.00 så gick vi ner till Restaurang "Roma" och käkade lunch. Det fick bli en nachostallrik för mig. Helena skulle på något möte i Arbrå innan kl 16.00 så det blev bara en snabbträff idag tyvärr.
När jag och Magnus kom hem så tog vi det bara lugnt. Käkade middag med mor och far när mamma kom hem från jobbet, sedan så bänkade vi oss i soffan framför tv´n och kollade på 2 filmer, "Twilight" och "12 rounds".



Om filmen:
Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington, Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulla och förföriska Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning. Edward har länge lyckats hålla sin identitet som vampyr hemlig, men nu går ingen säker, minst av allt Bella, som är den person Edward älskar mer än någon annan. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara. Twilight är baserad på Stephenie Meyers succéroman Om jag kunde drömma.

Så tyckte jag:
Jag hade fått för mig att detta skulle vara en "fjortis" & "tonårsfilm" men där hade jag fel. Trodde därför att jag inte skulle tycka om den, men kan nu förstå varför den är så omtalad. Och äntligen har man sett den, nu längtar tom jag efter nästa. Funderar på om jag ska köpa böckerna el inte?
Mycket spännande och händelserik film med bra skådespelare.

++++


Järvsö i mitt hjärta

Datum: 2009-08-26 Tid: 15:21:42
Sov till 09, då klev vi upp och käkade lite frukost innan det var dags att tvätta bilen. Magnus gjorde det mesta, men lite hjälpte jag till ;)



Något gott att dricka under tiden kanske? ;)



Våran katt Snuttan ville också vara med...men hon tog det lite lugnare, hon la sig på pappas gamla Bmw och solade på taket...sötnos!



Klockan 13.00 så åkte jag, Magnus och Mamma till Järvsö och fikade på ett café som heter "Lill Babs Café", åh så mysigt det var där och vilka härliga smörgåsar samt bakverk de hade där....Mmmm mums!

  


Vi köpte alla en varsin räksmörgås med handskalade räkor, riktigt gott, fick massor av räkor.



Efter det så delade vi alla tre på en bit drömrulltårta och en morotskaka ;)

 

Magnus gottar sig...det blev lite kalt senare under eftermiddaden, tur att det fanns filtar och plädar

 

Jag & min älskade mamma



Jag & min älskade Magnus



Om jag & Magnus någon gång kommer att gifta oss (som jag självklart hoppas på) så har mamma en önskan om att vi ska gifta oss i denna kyrkan i Järvsö. Så vi var tvugna att åka dit och kolla in den lite. Och visst är den underbar, så vacker och den ligger otroligt fint vid vattnet.

  
 


Magnus passade på att leka av sig lite =)

 


Love!



Älskar verkligen Järvsö, skulle jag flytta tillbaka till Norrland igen så ligger Järvsö högt upp på att bo listan...vilken mysig stad.

Åkte förbi farbror Niklas och hans familj i Dönje och hälsade på en supersnabbis. Bella (10år) börjar bli "stora" tjejen nu, börjar i 4.an, shit vad tiden går, snart är hon 13 år och då börjar det =) hihi...
Och kusin Julia har börjat i 1.an, och älskar skolan, hoppas att det håller i sig =)

Middagen stog jag och Magnus för idag, vi grillade kycklingfilé som vi sedan gjorde club sandwich med, i den fanns även curry/mango-dressing, alfagroddar, avokado, grillad ananas, knaprig bacon, sallad från landet, tomat och allt det inuti ett ciabattabröd, till det serverade vi klyftpotatis =) Mums vad gott det blev!



Mmmm Gott, Gott!



 

Bollnäs + filmtips

Datum: 2009-08-23 Tid: 23:38:31
Hade ställt klockan på 09.00....upp och käka frulle och sedan packa och göra oss i ordning för att åka norrut, till mor och far i Bollnäs.
Kl 10.30 satt vi i en fullpackad bil och våran bilresa började. Magnus körde första biten, så under tiden så sminkade jag mig eftersom jag inte hann med det hemma
I Gävle Bro stannade vi till och köpte med oss lite fika till bilresan som återstog och så tog jag över ratten.
När vi kom hem till mor och far så fick vi även besök av mormor och Harald, så då blev det lite fika innan vi tog en liten biltur med mamma till bla Dollar och Mobackens.
När vi kom hem så började det så klart att spöregna så vi kröp ner i soffan och tittade på film, Vi såg filmen "I hate Valentines day".



Om filmen:
En florist försöker att övertyga en restaurangägare att gå ut på en dejt med henne, utan att känna att det måste bli ett fullskaligt förhållande.

Så tyckte jag:
Helt ok film, men som alla andra romantiska filmer så var den väldigt förutsägbar.
Mysig och charmig.

++

Till middag så bjöd pappa på plankstek =) det var inte igår, men det var riktigt gott!
Till efterrätt så gjorde jag och Magnus en hemmagjord blåbärspaj som vi bjöd på =)
Kvällen tillbringade hela familjen i soffan, vi såg filmen "12 rounds".



Om filmen:
Polisman Danny Fisher upptäcker att hans flickvän har blivit kidnappad av en fd. fånge som Fisher satt bakom lås och bom. För att rädda sin flickvän måste han klara av 12 utmaningar och lyckas han, släpps flickvännen.

Så tyckte jag:
Efter att ha läst recensioner om filmen så var man lite skeptisk, plus att den bara fått två plus. Men vi gav den en chans och det var ytterligare ett bevis på att man ska bilda sin egen uppfattning. Riktigt bra tempo, det händer saker hela tiden, mycket spännande. Halvtaskiga skådisar men det glömmer man bort i det hektiska tempot. Den påminner stundtals om filmen "Speed".
Se den här....

++++

Tv-Jobb och Middag på Jimmy´s

Datum: 2009-08-23 Tid: 23:19:20
Fredag...dags att jobba igen! Idag var det tv som stog på schemat. Kl 10.00 så befann jag mig i studion vid Mariatorget, och kl 10.15 så var det dags för psykologen Louise Hallin att få smink och hår fixat utav mig. Trivs jättebra med henne, hon överlåter allt till mig, jag får så mycket beröm utav henne, riktigt roligt. Hon sa att hon inte kommer att klara sig utan mig, att hon vill ha min sminkhjälp jämt =) Bara att suga åt sig.....=)
Inspelningen gick jättebra, så kl 13.20 så var vi klara för dagen. Kort dag......i like!
Magnus kom och hämtade mig, skönt att slippa bära på allt smink, slippa slita ut axlarna och ryggen i onödan.
Var riktigt trött när jag kom hem så då käkade vi lite lunch och sedan kröp vi ner i sängen och sov lite middag.
Det gjorde även våran lilla Snutt ;)

  

När vi vaknade så var det dags att göra sig i ordning, kl 18.40 skulle vi möta upp Patrik & Line från Skövde. Käka middag på Jimmy´s Steakhouse.
Fast vädret var så där så bestämde vi oss ändå för att sitta ute på deras mysiga uteservering och gotta oss under tak och infravärme.



Jag var lite tråkig och enformig och beställde in ett säkert kort, kycklingfilé med klyftpotatis och chilibea...en stor favorit hos mig...den är ju så bra!
Hade en riktigt trevlig och mysig kväll med trevligt sällskap, god mat och dryck.



Kvällen fortsatte med en promenad ner till Gamla stan, där vi stannade på ett utav alla glasscafén och åt en varsin glass som efterrätt =) Mmmmm!

 

Det blev en rätt tidig kväll med tanke på att vi ska upp tidigt imorgon och köra upp till Bollnäs.


En ledig torsdag

Datum: 2009-08-23 Tid: 23:02:57

Torsdag.....skulle egentligen ha jobbat med en reklamfilm idag men eftersom den blev framflyttat 2 veckor så blev jag ledig. Både jag och Magnus var lediga idag...skönt! Vi sov till 09.00 och kl 10.00 så gick Magnus upp till tvättstugan och tvättade medans jag drog i väg till gymmet och körde ett skönt styrke pass.

Har världens bästa pojkvän, han pysslar och fixar hemma, diskar, tvättar, dammsuger, dammar, skurar golven mm...skönt att få hjälp, slippa göra allt sånt där "tråkigt" själv.


Vi kände oss båda väligt hängiga och sega idag, så vi tog det rätt lugnt resten av dagen. Köpte hem thaimat, tittade på film, Magnus spelade tv-spel och jag läste bok.
Läste ut boken "Bedragen" av Katerina Janouch.


Bedragen

Mycket spännande och bra bok, en mycket händelserik historia om hur livet kan vända på bara några sekunder.
Rekommenderar verkligen denna bok.

++++

Tittade på filmen "Wallander-Tjuven".



Om filmen:
En våg av villainbrott härjar i Ystad. En grupp grannar i det drabbade området beslutar att ta saken i egna händer och startar ett medborgargarde som ska vakta gatorna på nätterna. Under en nattvandring får de syn på en misstänkt person och misshandlar honom svårt. Dagen efter är mannen och hans bil borta. Polisen får in en anmälan från en förtvivlad polsk kvinna som berättar att hennes man är försvunnen. Fallet prioriteras lågt, men Wallander bestämmer sig för att gräva djupare, och ser snart en möjlig lösning då spåren leder till en sammansvetsad skara av villagrannar. Den försvunne mannens kropp är ännu spårlöst försvunnen, men i hans telefon hittar Wallander fasansfulla bilder av en död kvinna.

Så tyckte jag:
Riktigt bra, efter förra filmen "Kuriren", så känns det som  om de har hittat tillbaka igen. Spännande och mycket klurig. Tycker tyvärr att Henriksson börjar se riktigt sliten ut.

+++(+)

Ännu en kändisbebis till världen

Datum: 2009-08-23 Tid: 22:21:09
persbrandt1

Persbrandt har blivit pappa igen, till ännu en liten pojke. Hans namn blev Åke Lo.
Hur tänkte de när de valde namn?
Åke på en liten pojke på 2000-talet?

Fler deltagare klar till "Körslaget"

Datum: 2009-08-23 Tid: 22:16:25
Tidigare så har artister som Roger Pontare, Caroline af Ugglas och Ola Svensson varit klara för nästa säsong av Körslaget. Nu är det klart för ytterligare två artister, nämligen Amy Diamond och Rodrigo (Rigo) från fd Infinite Mass.
Rigo tar med sig en kör från Rinkeby och Amy från Jönköping.
I tredje säsongen av Körslaget kommer sju körslag delta.

 

Sminkjobb tis & ons

Datum: 2009-08-21 Tid: 15:26:23

Dags att jobba idag igen (tis), ska göra ett jobb med fotograf Jojje tis och ons. Presentationsvideos åt alla mäklare på mäklarbyrån "Karlsson & Uddare" som ska ligga ute på deras hemsida. Vi har gjort det förr, men nu är det dags för en uppdatering.
Började kl 09.30, och varje 45 min så kom det en ny mäklare som skulle få lite make up utav mig, sen in i studion och spela in, osv...så höll det på fram till kl 17.00 i dag.
Tyvärr så blev det en hel del dötid för mig, tur att jag har en bra bok med mig då, sitta och softa och läsa bok är ju rätt nice.
Var sjukt trött när jag kom hem....så det fick bli en lugn och skön hemmakväll tillsammans med my honey!

Onsdag så var det dags igen, 8 st nya mäklare. Vi blev klara lite tidigare idag, runt 16.00 så det var skönt.
Magnus jobbade mellan 13-22.30 så när jag kom hem så var det bara Snuttan som mötte mig vid dörren.
Var så sugen på sushi, så jag gick ner till centrumet och köpte med mig 8 bitar (avokado, rullar och lax) mmm, så gott!
Var så trött idag också, så det fick bli ett bad och några sidor i boken innan jkag kröp ner i sängen och tittade på några avsnitt av serien "Privileged".


Dirty Dancing 3 ???

Datum: 2009-08-21 Tid: 15:11:54


Lionsgate studio ska ha frågat Julia Dahl, som skrev manus till "Uptown girl", om hon kan skriva en ny version av succén "Dirty dancing".

Inga skådespelare har ännu inte valts, men enligt rykten så talas det om ev Zac Efron, Ashley Tisdale och Channing Tatum är aktuella för roller i filmen.

Original och storfilmen "Dirty Dancing" spelades in 1987, och där efter kom uppföljaren "Havanna Night" som inte blev någon vidare succé.


Separation

Datum: 2009-08-21 Tid: 15:07:06


Matin Lidberg och Cissi Ehrling har separerat, Cissi har flyttat tillbaka hem till sig.
De förlovade sig i sept 2007 efter att ha vunnit Let´s Dance tillsammans.

Hus på Lidingö

Datum: 2009-08-21 Tid: 15:02:33


Laila Bagge & Niclas Wahlgren har nu köpt en tomt ute på Lidingö, där de planerar att slå upp ett hus.
Nu när de ska gifta sig så är det ju lika bra att flytta ihop också.
Niclas kommer att dyka upp som reseprogramledare för tv-programet "Förkväll" i höst och Laila är tillbaka i Idol-juryn.

Lökar till salu

Datum: 2009-08-21 Tid: 14:57:39


Carolina Gynning la ut sina begagnade bröstinplantat på nätet till försäljning här om dagen. Och nu är de sålda, gissa vem som köpte dem?
Hennes pojkvän Mattias trotzig köpte dem för 2.000:-, de pengarna ska gå till olika välgörenhetsprojekt "Gynning saves the planet". Han ville inte att någon annan skulle ha dem, skrev hon i sin blogg.

Kristallen....rösta!

Datum: 2009-08-17 Tid: 20:26:20

I år är det Svt som kommer att anordna "Kristallen", och programledare är Rickard Olsson.
Det sänder från Annexet på fre den 28/8.

Jag ska sminka några utav dem som ska gå....ni får vänta och se (hemligt)

De nominerade är:

Årets manliga programledare:

Simon & Tomas TV3

David Hellenius TV4

Fredrik Skavlan SVT

Filip & Fredrik Kanal5

Stephan Yüceyatak UR


Årets kvinnliga programledare:

Renée Nyberg TV3

Carina Berg TV4

Anna Charlotta Gunnarson UR

Sofia Wistam Kanal5

Anne Lundberg SVT


Årets program:

På spåret SVT Martin Sundborn SVT

Ramp UR Sara Holmberg UR

Erik & Mackan - Snygga och smärta TV6

Let's dance TV4

Boston Tea Party Kanal5

Årets underhållningsprogram:

Berg flyttar in TV4

Let´s Dance TV4

Mästarnas mästare SVT

Skavlan SVT

Vem kan slå Filip & Fredrik Kanal 5

Årets dramaprogram:

De halvt dolda SVT

Familjen Babajou SVT

Livet i Fagervik SVT

Maria Wern - Främmande fågel TV4

Wallander TV4


Årets humorprogram:

Ballar av stål Kanal 5

Hjälp! TV4

Lilla landet lagom Kanal 5

Mia och Klara SVT

Parlamentet TV4

Årets barnprogram:

Barda SVT B Jan Persson SVT

Häxan Surtant SVT B

Jonson & Pipen TV4

Osynliga sår UR

Stava med skägg SVT B


Årets livsstilsprogram:

Antikrundan SVT

Arga snickaren Kanal 5

Grannfejden TV3

Halv åtta hos mig TV4

Lyxfällan TV3


Årets nyhets- och debattprogram:

Agenda SVT

Debatt SVT

Kvällsöppet med Ekdal TV4

Racet till Vita Huset - Filip & Fredriks valvaka Kanal 5

TV4 Nyheterna TV4

Årets kultur- och samhällsprogram:

Kalla fakta TV4

Kobra SVT

Matakuten TV4

Uppdrag granskning SVT

Världens konflikter SVT


Årets dokumentärprogram

Diplomaterna SVT

Ebbe - the movie SVT

Familjen Bonnier TV4 Gregor Nowinski TV4

Himlen kan vänta SVT Lisen Lindahl SVT

Sjukhuset TV3 Maria Eriksson Titan Television


Årets sportprogram

Champions League TV6

Handbolls-VM TV4

OS i Peking SVT

Vasaloppen SVT

Vinterstudion SVT


Körlagets nya deltagare

Datum: 2009-08-17 Tid: 20:20:42

Det var sångerskan Caroline Af Ugglas som kom programidén "Körslaget" och nu ska hon själv medverka i programet.
Några fler som är klara för nästa säsong av "Körslaget" är Ola Svensson och Roger Pontare som kommer att tävla med varsin kör.

  


Tillbaka till verkligheten igen

Datum: 2009-08-17 Tid: 20:15:07

Då var det dags att börja jobba igen efter att ha varit ledig hela sommaren i stort sätt. Bara softat och njutit hela sommaren. Men nu är det tillbaka till verkligeheten och vardagen igen.
Skönt med en mjukstart, började jobba kl 12.15 på Östermalmstorg. Sminkade psykologen Louise Hallin och programledaren Linda Nyberg. Det var roligt att träffa dem igen efter sommaruppehållet vi har haft under sommaren från tv-programet vi spelar in just nu.
Eftersom båda är enkla att ha att göra med, och jag vet vad de gillar så gick det väldigt snabbt och smidigt att göra dem snygga till dagens inspelning. 1 tim och 15 min senare så hade jag gjort min arbetsdag =) det kallar jag mjukstart.

Skyndade mig hem och käkade lunch med Magnus innan jag sprang i väg till gymet för att köra ett styrkepass. Magnus visade mig några extra övningar som jag ska köra hemma också, de körde vi tillsammans när jag kom hem. Det känns hur bra som helst nu med träningen, skönt att vara tillbaka efter sommarens vila.

Ikväll jobbar Magnus natt igen så jag vet vad som väntar mig, en sömnlös natt igen. Men hoppas för guds skull att jag slipper det idag nu när jag ska upp 07.00 imorgon och ska vara på jobbet, i fotostudion kl 09.00 imorgon.

Nu väntar sängen och en proteinSmoothie och några avsnitt av serien "privileged" innan det är dags att sussa.


Fåfängan för Fåfänga + filmtips

Datum: 2009-08-17 Tid: 20:05:01
Vilken höstdag....shit vad kallt och blåsigt det är ute idag trots att solen tittar fram ibland....men ändå så valde vi att åka till Café Fåfängan och ta en söndagsfika. Uppe på toppen så blåste den nästan stormvindar men vi trotsade vädret och satt ute i allafall och njöt av våra mackor och morotskaka. Nästa gång får vi nog ta och testa brunchen som såg mycket trevlig ut.

Moi!



Min Stekiga pojkvän

 

Den vackra utsikten från Fåfängan

 

My Love



Vårat fika: en ostsmörgås och en salami/brie-smörgås och en morotskaka

 

Kärlek



När vi kom hem så fortsatte vi med all städning och röjning sen gårdagen. Efter det så ställde vi oss och lagade mat, gjorde pannbiffar av ca 2kg nötfärs...så det blev många biffar =)
Till middag blev det egna hamburgare med pommes, gott!
Kvällen tillbringade vi i sängen, jag fick 1 tim massage av min underbara och snälla pojkvän.
Sedan tittade vi på filmen "The Horsemen".



Om filmen:
Aidan Breslin är en polis som just förlorat sin fru och kämpar med relationen till sina två unga söner. Då han undersöker en serie ovanligt brutala mord med koppling till Apokalypsens fyra ryttare, finner han en skrämmande länk mellan sig själv och den misstänkte.

Så tyckte jag:
En mycket bra film, sjukt spännande, påminner en del om filmen "Seven". En riktig nagelbitare, spännande från början till slut. Filmen är regisserad av svensken Jonas Åkerlund, som bla gjort filmen "Spun". Och den här gången har han lyckats riktigt bra. Den här måste ni se!

++++

Storstädning och sen en belöning "skaldjursplatå"....Mmmm!

Datum: 2009-08-17 Tid: 19:32:18
Tänk att det redan är mitten av augusti och det känns redan. Det är blåsigt och kallt ute, känns som om regnet ligger i luften. Varför ska alltid sommaren gå så fort?

Idag fyller min mormor år, hon blir 66 år! Grattis mormor!

Efter frukosten så gick jag i väg till gymet för att träna men möttes av en skylt där det stog "stängt", typiskt...jag som var så laddad. Så i stället så tog jag en snabb powerwalk på ca 40 min med min ryggsäck på ryggen.

När jag kom hem så var min "duktiga och underbara" pojkvän i full gång med att städa, så jag gjorde honom sällskap och vi tog tag i garderoben. Den behövde verkligen rensas ur. Det blev riktigt bra, nu finns det en massa tomma galgar som bara väntas med att fyllas med en massa höstnyheter ;) nej då...jag ska vara en duktig flicka i höst, inte handla så mycket.
Tänk vad städning kan vara roligt ibland, speciellt om man är två, det går så mycket fortare plus att man får ett trevligt resultat när det är klart. Gjorde också ett ryck nere i källarförrådet, så nu går det att komma in där och man kan se vad som finns där =) Äntligen!

När vi var klara så åkte vi till Ikea för att köpa en besticklåda samt en skohylla att ha i garderoben, men ut kom i stället med ett vitt lakan, nya örngott, 2 innerkuddar (prydnadskuddar)...så roligt var det där. Usch Ikea är så tråkigt, de får aldrig in några nya snygga, trendiga saker...tur att EM och Mio finns.

När vi kom hem så ställde jag mig och lagade mat medans Magnus fixade lite. Ikväll blir det en mini skaldjurplatå/kräftskiva för bara mig och Magnus....Mmm så gott med skaldjur.


 



Det som serverades var:
kräftor
räkor med limeaioli
varmrökt lax med hjortronvips
skaldjursfyllda crepes
ost/kex/bröd
melon/jordgubbar/vindruvor

efterrätt:
kladdkaka med vaniljglass

Kröp sedan ner i sängen och njöt av våran goda efterrätt samtidigt som vi tittade på filmen " I love you man".



Om filmen:
Peter Klaven är en man utan vänner som går på en serie av manliga dejter för att hitta en bestman till sitt bröllop. När han väl hittat en bestman vän sätter denna nya vän hans relation med fästmön på prov.

Så tyckte jag:
En rolig och skön film och manlig vänskap.

+++





Lars Kepler är avslöjad

Datum: 2009-08-14 Tid: 18:36:01


Nu är det klart vilka som står bakom boken "Hypnotisören", och deckarpseudonymen "Lars Kepler", nämligen författarparet Alexander och Alexandra Coelho Ahndoril.

Jag som trodde att de var Camilla Läckberg och Martin Melin.



Robinsoninspelning i full gång

Datum: 2009-08-14 Tid: 18:27:10
Idag sätter inspelning utav nya säsongen av Robinson igång. Och för första gången någonsin så spelas det in på Dominikanska Republiken i stället för på Malaysia som alltid tidigare.
Ny programledare är det i år också, ingen mindre än Paolo Roberto.



I år så satsar de på folk mellan 18-58 år, frisspråkiga och roliga människor med humor. Så nästa säsong kommer troligtvis njuda på en hel del humor och skratt.
Något mer som är annorlunda mot för förra säsongen är att det inte finns något träsk med.

Jag längtar verkligen till nästa sänsong, tycker att Robinson är ett mycket bra och underhållande program. Tror också att Paolo kommer att bli en bra programledare, känns som han är helt rätt, han skulle själv passa bra som deltagare också, en riktigt Robinson och äverlevare tycker jag.

Åldernoja or what?

Datum: 2009-08-14 Tid: 18:14:24


Sharon Stone 51 år gammal viker ut sig igen!!!
Grymt tycker jag.....tänk om man såg ut så där när man är i hennes ålder ;)
I senaste nr utav den franska tidningen Paris Match så poserar Sharon vant, endast iklädd lite latex.
Jag är 50 år! och topless! lyder rubriken
.

Nybeställning hos H&M

Datum: 2009-08-14 Tid: 18:05:15
Fick hem en rabattkupong från H&M här om dagen, 10% rabatt på hela din höstbeställning stog det.
Så då kunde jag inte hålla mig längre =)
Så jag klickade självklart hem lite smått och gott.....



Diadem, 39.50:-



Armband, 59.50:-



Väska, 149:-



Leggins med paljetter, 149:-



Väst med paljetter, 299:-

T.G.I Friday

Datum: 2009-08-14 Tid: 17:37:58
Sömnlös natt idag igen...vad trött jag blir...vad är problemet? Det här är ju vardag sen när Magnus åker upp till helvetet Luleå igen efter sommaren....då får vi inte sova ihop ofta, så jag borde ju vara van. Men icke!

Fick redo på att vi inte får något besök i helgen utav Magnus polare Thomas och hans tjej Elina från Skövde, de fick ingen kattvakt, plus att Elina höll på bli sjuk och att Thomas mormor ramlat och gjort sig illa...stackarn.
Men vi får ta det en annan gång...lite tråkigt när man har sett fram emot det bara.

Magnus kom hem 09.00 i morse, då klev jag upp och käkade frulle framför datorn, fördrev tiden med att göra en massa menlösa test på Facebook.
 Kl 10.00 var det sedan dags för powerwalk i ca 1 tim och 20 min....gick så där idag, har sjuk träningsvärk (insida lår) efter det hårda träningspasset igår. Men det är bra säger Magnus...så det är bara att bita ihop.
Pratade i telefonen med Helena medans jag var ute och motionerade, bra tidsfördriv =) snacka lite skit medans man tränar.

Tog en lång dusch när jag kom hem, färgade löshåret mm.....
Klockan 13.00 var det dags att väcka Magnus.....
Åkte till Skärholmens C på eftermiddagen för att käka lunch, libanesisk som vanligt ;) så gott!
Gick in på Lagerhouse och köpte ett 6 pack med glas, så nu har vi 12 st utav de trevliga dricksglasen (juiceglas).
En sväng in på Kvantum för att handla allt till kvällens middag, tacos....mmm det var länge sen.

Ikväll blir det en riktigt Linda & Magnus kväll, en massa mys i sängen och en massa gott att äta och dricka. Kolla in någon film och bara gotta oss....njuta av varandra, that´s life!

Sömnproblem

Datum: 2009-08-14 Tid: 17:21:16
Magnus åkte och jobbade kl 19.00, då kröp jag ner i sängen och tittade på några avsnitt av serien "Privileged", som jag har blivit besatt utav. Efter 3 avsnitt så började jag på en ny bok (en utav dem jag köpte på Ullared). "Bedragen" av Katerina Janouch.



Som alltid när Magnus jobbar natt så tog det tid innan jag kunde somna, tittade på klockan minst en gång i timmen.
Vågar inte äta flera sömntabletter heller efter det som hände sist =(
Men nu är det bara en natt kvar tills jag får sova med min älskling igen....
Godnatt.....

Tilde Fröling

Datum: 2009-08-13 Tid: 19:22:47


Tilde Fröling är den nya programledare för dokusåpan "Paradise Hotel" i tv 6 i höst.
Inspelningen kommer att äga rum någon stans i Mexico och spelas in under 8 veckor, totalt 50 program kommer det att bli. Castingen är i full gång och inspelningen sätter i gång i mitten av september.

Gymträning avklarad

Datum: 2009-08-13 Tid: 15:04:29
Usch vilken hemsk natt, har inte kunnat sova alls, vet inte hur många gånger jag har vaknat. Legat och vridit och vändt på mig. Har sovit så oroligt, varför blir det alltid så de första nätterna utan Magnus, när han ska jobba natt. Hatar de nätterna!
Och idag är också en sån dag/natt =(

När Magnus kom hem vid 09.00 så skulle jag egentligen kliva upp men jag var så trött så att jag var yr så jag sov 2 tim till tillsammans med honom. Och gissa om jag sov bra? Om jag gjorde....så gott, och vips hade 2 tim gått.
Klev upp och käkade frulle för att sedan bege mig i väg till gymet och köra ett pass, körde nog lite för hårt med tanke på min dåliga sömn....var tvungen att sätta mig ner en stund för att jag blev lite lätt illamående och svimfärdig/yr.
Kändes i allafall rikigt bra efteråt, det gick rikigt bra att träna. Undrar vad jag ska köra imorgon? Löpträning? Simning? el powerwalk?



Nu ska jag ställa mig och diska och sedan plocka upp allt vi köpte på Ullared =)
Städa och fixa lite här hemma så jag slipper det i helgen när vi båda är ledig.

FilmTips

Datum: 2009-08-13 Tid: 14:55:09
Vaknade först kl 09.30 men klev inte upp då utan låg kvar och värmde mig på Magnus, läste lite bok. Sedan somnade jag om, så himla skönt.
När Magnus vaknade runt kl 13.00 så åkte vi i väg till Lidl och fyllde upp våran kylskåp med en massa protein. Så vi kan göra våra goda proteinrika smoothies ;)



När vi kom hem så lagade vi spaghetti och köttfärssås.
Sedan kröp vi ner i sängen och tittade på filmen "I skuggan av värmen".




Om filmen:
I skuggan av värmen är en kärlekshistoria med förhinder. Den bygger på en sann historia och handlar om Eva och Erik som drabbas av den verkligt stora kärleken. Men Eva har en hemlighet för stor att bära - hon missbrukar heroin.

Så tyckte jag:
En mycket bra och gripande film. Och vilka bra skådespelarinsatser av Malin Crépin och Joel Kinnaman., guldbagge? Kanske....
Filmen berör, en utav de bättre svenska filmerna på länge, den här måste ni se.

++++

Magnus skulle sedan sova lite igen, så jag la mig på hans bröst en stund...och vad hände? Jag somnade också, så klart.....skönt var det, men hur ska det då gå att somna i natt?

När Magnus hade åkt och jobba vid 19-tiden så passade jag på att titta på en film som han ändå inte vill se.
"17 again"



Om filmen:
Mike, 35, är inte nöjd med livet. Han har jobbat 18 år på samma arbetsplats utan att ha befordrats, han är nyskild och han har knappt någon kontakt med sina barn. Livet har inte riktigt blivit som han tänkt sig. Annat var det i high school då Mike var stjärnan i basketlaget och killen som fick dejta skolans snyggaste tjejer. En sen kväll när Mike är på väg hem i regnet ser han vaktmästaren från high school stå vid räcket på en bro. När han stannar bilen försvinner mannen och i sin iver att finna honom trillar Mike över räcket. Han vaknar upp nästa dag hos sin kompis Ed, och upptäcker han att han inte längre är sig själv. Han har förvandlats till en gänglig 17-åring igen.

Så tyckte jag:
En feelgood film som stundtals är mycket rolig. Zac Efron är riktigt bra....Bra budskap i filmen, kan varmt rekommendera denna.

+++


Home Sweet Home

Datum: 2009-08-13 Tid: 14:31:18
Idag ska vi åka hem till Sthlm igen...känns både skönt och tråkigt. Våran lilla Snuttan är hemma och väntar på oss efter att ha varit på sommarpensionat uppe i Bollnäs hela sommaren. Ska bli mysigt att äntligen få hem henne, mysa och gosa lite. Alltid ha sällskap, slippa känna sig ensam när Magnus jobbar natt osv.
Tog riktigt sovmorgon idag och det var vi värda tycker jag...vi sov ända till 11.00 =) Gött!

Kl 14.00 så tog vi en sväng till inredningsbutiken "Chilli" och köpte ett sett till med bestick, så nu har vi 8 st av alla delar.
Åkte in på Kvantum för handla lite mat och då gjorde jag några fynd, de reade nämligen ut de underbara body buttern från "Body America", alla produkter kostade 50:-/st, helt otroligt, de brukar ligga på mellan 120-200:-/st.....Gissa om jag köpte på mig massor =) Så nu har jag på lager ett bra tag framöver. De luktar så otroligt gott....mums!


Till middag så grillade vi hemmagjorda hamburgare som vi såg till att det var klara tills Magnus päron kom hem. Så det fick bli sista middagen tillsammans med dem på ett tag nu.....=(
Till efterrätt blev det lite Sia`s "Pistacia" glass....så gott!


Kom i väg strax efter kl 18.00.....stannade till på "Rattugglan" och köpte lite snarr....de hade nämligen en godisbutik där med ca 600 sorters godis...helt sjukt mycket. Jag hann tyvärr bara gå igenom hälften innan Magnus bråkade på mig, nu räcker det...nu åker vi =) Men det blev en liten påse med färdmedel under resan.

När vi kom så kröp vi båda ner i sängen, Magnus spelade tv-spel och jag läste ut min bok.
Jag somnade runt kl 01.00 och Magnus höll sig vaken till 03.00, han ska ju jobba natt imorgon så det är dags att vända på dygnet.


En liten roadtrip till Lidköping, Rörstrand C, Spiken och Läckö slott

Datum: 2009-08-12 Tid: 21:50:22
Utflyktsdag står det på vårat schema idag, vi ska kolla in Lidköping "Rörstrands fabriken", "Spiken", "Läcköslott".
Perfekt väder att åka på bilresa...inte för varmt men ändå uppehåll.
Åkte först till Rörstrands Centrum där vi strosade omkring bland massor av serviser, ljuslyktor, glas, mm.



 

  


Servisen som vi tänker/ska köpa

  


Vi hittade lite smått och gott, bla lite flera Iittala ljuslyktor (i glasfärg denna gång).

 

Sedan åkte vi ut till Spiken för att äta lunch, en liten fiskeby/hamn....
Jag köpte en pastasallad med räkor och Magnus tog en fisktallrik, tyvärr så var inget utav det någon höjdare.
När vi satt där på takterassen och käkade så brakade det till, åksa, blixtra och spöregna...vilket oväder. Fick gå och ställa oss under tak i ca 30 min tills det var över.....







 
 

Sedan gick resan vidare till Läckö Slott

  
 
 
 


 

Sedan var det dags att åka hem igen, klockan rann iväg och nu var det dags för middag. Köpte med oss thaimat och åkte hem till Micke och Therese i Stöpen och käkade tillsammans med dem.
Måste passa på att träffa alla nu när vi inte vet när nästa gång kommer att bli, eftersom det snart är dags för Magnus att åka till Luleå helvetet igen.
Myste och snackade en massa skit med dem till kl blev 23.30 då tyckte jag att det var dags att åka, de ska ju upp till dagis med barnen tidigt imorgon bitti.
De hade målat om huset och bytt dörr och gjort mycket snyggt utanför....gissa om man blir sugen på hus när man är där. De har ju så snyggt och riktigt bra smak...me like!

Madonna på Ullevi

Datum: 2009-08-12 Tid: 20:29:41


Tog en taxi från restaurangen, allt för att slippa bli blöta av allt regn som bara öste ner. Innan vi gick in på Ullevi så stannade vi och köpte varsin regnponcho, snygga?NOT! men hellre det än se ut som en blöt katt och bli blöt och sitta och frysa i timmar.
När vi kom in på Ullevi och slog oss ner på våra sittplatser så slutade det så klart att regna....så det var ju bra.
Det var ett fullsatt Ullevi ikväll också, hela 59.000 var där för att se henne...helt otroligt, mäktigt med folk på ett och samma ställe.

Magnus & Jag i våra "snygga" regnponcho´s



  

Konserten och Madonna var grymt, många låtar var helt fantastiska medans några ballader i mitten av konserten hade kunnat skippas, då blev man rastlös och uttråkad. Några utav de bästa låtarna som hon sjöng var bla "Like a prayer", "Give it 2 me" "Into the groove" och "4 minutes".

  
 

Madonna kom ut på scenen kl 22.00 och kl 00.00 så var det slut....
Kom hem till Skövde igen runt kl 02.30....och då var det bums i säng!


Göteborg och middag på Jensens Böfhouse

Datum: 2009-08-12 Tid: 13:52:43
Sov rätt länge idag, däckade igår kväll...var trött efter all frisk luft vi fått efter våran segeltur.
Medans Magnus och hans pappa höll på med våran bil så la jag mig på deras gräsmatta och försökte få lite sol och läsa lite bok.
Grillade lite till lunch och sedan var det dags för oss att göra oss i ordning inför kvällens utflykt. Vi ska ju till Göteborg, Ullevi och se Madonna...hur grymt kommer inte det att bli.
Satte oss i bilen och då ringer Patrik och säger att de gärna hänger på till Göteborg, de hade också fixat biljetter i sista sekund, ståplats.
Plockade upp dem och sedan började resan, skönt att Göteborg inte ligger allt för lång från Skövde, ca 2 tim med bil.

När vi kom in i Göteborg var det lite trakfikkaos, bilar överallt och långa köer...vart ska vi parkera?
Efter lite väntan och lite åka runt, runt så hittade vi en parkering, inte alls långt från Ullevi...perfekt!

Sen var det nästa problem....vart ska vi äta?
Vi hade planerat att vi skulle få plats på någon utav Magnus och mina favvoställen, bla "Dinner 22" el " Svarta Oliven" men det var ju bara att glömma, det var flera tim väntetid och länga köer för att komma in och käka.
Så vi gick ner mot femmanhuset och käkade på "Jensen Böfhouse", där fick vi bord direkt, skönt.

Line & Patrik



Patrik fick en liten öl och Magnus fick en stor öl (vem ser lyckligast ut?)



Till middag så åt jag kycklingiflé med råstektpotatis och Jensens favoritsås.



Och till efterrätt unnade vi oss alla en våffla med mjukglass, jordgubbssylt och chokladsås....mmm så gott!



När vi satt där inne så började det tokregna ute...så typiskt!

En dag på sjön.......

Datum: 2009-08-12 Tid: 13:30:36
I stället för att åka till Smögen idag så valde vi att åka ut och segla med Magnus mamma och pappa.
De har sin båt i Sjötorp, så dit bar det i väg i morse.
Sjötorp


  
  

Jag redo för lite stek på båten...bättre på brännan ;)



Magnus badade flera gånger....så söt! Hahaha....
Höll i sig i badbryggan medans vi åkte....

  

Jag & min älskling



Jag låg mest framme på båten hela resan och solade, allt för att bli så brun som möjligt.



La till vid en brygga på Brommö



Grillade lite lax som vi åt tillsammans med potatissallad, ishavsröra, grönsallad mm
Satt på båten och avnjöt den lunchen.
Kom tillbaka till Sjötorp runt kl 21.00 efter att ha legat och solat och gottat oss hela dagen.


En dag på Ullared

Datum: 2009-08-12 Tid: 12:45:27

Vilken natt...känns som om jag inte sovit alls. När kl ringde 07.00 så hade jag nyss somnat kändes det som...men det var bara att kliva upp. Ullared väntar ju....massor av shopping!
Strax efter 08.00 kom vi iväg, Rigmor Magnus mamma körde dit och jag satt bak och sminkade mig. Hann inte det i morse =) var för trött också....
Ca 2.5 tim senare så rullar vi in i Ullared och på Gekås.................


  

Strosade omkring där inne och i alla andra butiker runt omkring i ca 5 tim och åkte hem några lappar fattigare.
Det blev en hel del handdukar/badlakan som alltid, köpte lite till min mor och far också, en massa strumpor, boxer till Magnus, kuddöverdrag, gardiner till hösten, lampskärm, pocketböcker, toallethållare, sällskapspelet "Alias" och en massa andra grejjer. Käkade även lunch på området, men det var bland det äckligaste jag har ätit, vi käkade thai...usch, fy och blä vad äckligt....aldrig mer.

Magnus funderade på om han skulle köpa sig en cykelhjälm, han hittade den här:

 

Den här passade oss bra också ;)



På vägen hem igen så stannade vi till på "Lager 157" och köpte lite kläder, jag fick med mig bla en svart långklänning som jag letat så efter. Nu är den min! Magnus hittade också lite smått och gott.

När vi kom hem till Skövde igen så lagade jag & Magnus middag till svärpäronen, vi bjöd på Club Sandwich (ett mattips från våran vänner Patrik & Line), grillad kycklingfilé på ciabattabröd med sallad och en massa annat smaskigt! Mums!



Bilder kommer på lite av shoppingen senare....


Skövde here we come

Datum: 2009-08-12 Tid: 12:33:13
Sov till kl 09.00 när Magnus kom hem, då bytte vi plats, han kröp ner i sängen och jag klev upp. Städade klart hemma, satt en stund framför datorn, packade väskan inför semestern.
Kl 13.30 så väckte jag Magnus, då hade stackarn inte fått sovit många timmar, men det är dags att åka plus att han ska vända tillbaka tiden nu när han ska vara långledig.
Vi kom i väg strax efter 16.00 och min snälla pojkvän körde hela vägen ner till Skövde. Jag mådde inte så bra, så det var jag tacksam över.
När vi kom fram så hade Magnus päron grillat och gjort middag, så det var bara att sätta sig till bords och hugga in. Satt ute på deras altan/terass länge och bara pratade och gottade oss. Men sen orkade inte våran ögon längre så då var det läggdags.
Usch vilken jobbig natt, har sovit så dåligt både jag och Magnus...vi som ändå var toktrötta men det gick inte...sov en stund och sedan vaknade vi och så höll det på hela natten.....




Imorgon väntar Ullared =)

Linda Fix.....nyblekt hår, nya naglar.....

Datum: 2009-08-12 Tid: 12:16:49
Var tvungen att ta en sömntablett i natt igen, kunde verkligen inte somna, låg och vred och vände på mig länge innan jag somnade strax runt 02-tiden.
Kl 08.30 så ringde Magnus och väckte mig, då hade han slutat jobba och satt i bilen på väg hem.
Kl 09.40 mötte jag upp en kille i Västertorp som jag köpte biljetter till Madonna utav, 600:-/st skulle han ha, och hade köpt dem själv för 695:-/st. Bra kille! Konstigt att ingen annan hann före när det var så bra pris på sittplatser.

Kl 11.00 infann jag mig hos min vän Ida som har börjat jobba på en ny salong inne i stan, den ligger vid Slussen. Dags att fixa utväxten igen, skönt att inte behöva åka ända till Bollnäs för att någon ska lyckas få en bra nyans på blekningen. Men Ida är grym, den bästa. Jag blev verkligen supernöjd......Tack Ida! Vi syns snart igen =)
Åkte sedan vidare in till stan för att shoppa lite nytt inför Magnus och min minisemester i helgen. Det blev 3 klänningar, en vit söt och somrig sak, och en svart smock klänning med leopard tyg nertill och en svart klänning med paljettöverdel och tunt svart tylltyg i olika lager nertill, mycket snygga....Jag är så nöjd =) Köpte också ett nytt halsband med en svart rosett som hängde ner samt nya svarta örhängen.

  

Kl 17.00 så hade jag tid hos Voila på Noomie På Torget för att få mina naglar fixade. Blir alltid så himla nöjd när jag har varit där...snygga naglar gör så otroligt mycket för ens händer.

När jag var hemma igen och Magnus hade vaknat så var det dags att städa lite, så vi hjälptes åt. Jag skulle dammsuga men nu är det dags att köpa en ny dammsugare....jag får psykbryt på den vi har, sladden åker in hela tiden plus att den stannade ett visst antal gånger under tiden jag bara dammsög ett rum. Då blev jag så förbannad så jag hoppade och stampade på den...då satte den igång igen =)



Kl 19.00 så var det dags för Magnus att åka och jobba igen.....så då blir man ensam i natt igen. Bäddade ner mig i sängen och tittade på några avsnitt av "Privileged", grym serie....så bra!


Madonna på Ullevi på Söndag

Datum: 2009-08-04 Tid: 22:43:10
Åh vad glad jag blev i kväll när Magnus sa att han ville gå på Madonna med mig, så jag ringde upp killen direkt som jag hade mailat igår kväll angående biljetterna.
Så nu är det klart, söndagen den 9/8 så kommer jag och Magnus få se Madonna på hennes Sticky & Sweet tour på Ullevi. Det kommer att bli grymt, jag längtar så!!!!


Ta hand om Linda kväll........

Datum: 2009-08-04 Tid: 22:39:49
Väckte i morse kl 09.00 när Magnus kom hem från jobbet, då var det dags för honom att erätta min plats i sängen. Och jag fick kliva upp =( hade gärna legat kvar ett tag till. Somnade nämligen strax efter 02.00 i går natt, kunde inte somna, är så van att ha Magnus breved mig....låg och vred och vände på mig hela tiden.
Käkade en snabb frulle och sedan gick jag i väg till gymet och körde ett pass. Shit vad bra det gick idag, det kändes så skönt att gymma igen och jag trivs toppen på mitt nya gym. Imorgon blir det ett simpass i bassängen, ska bli skönt.



Åkte hem och slängde i mig en smoothie innan jag åkte ner till poolen för att sola i några timmar, man får passa på när solen och värmen är här igen.
På vägen hem så köpte jag med mig en tonfisksallad. Det är så roligt för snubben som jobbar där säger alltid "Samma som alltid" när jag kommer in. Det innebär en tonfisksallad med avokada och utan lök =) Stammis eller vaddå? =)

Efter att ha ätit lite sallad så satte jag igång och städade, tog vardagsrummet och köket, passade också på att städa ur några skåp samt skafferiet.
Väckte Magnus kl 17.00, då var det dags för honom att kliva upp om han ska hinna vakna till liv och bli människa innnan han ska åka till jobbbet igen vid 19-tiden.



Ställde mig vid spisen (där jag hör hemma) och lagade pasta pesto med kycklingfilé, ruccola, pinjenötter, soltorkade tomater och riven parmesan....Mmmm så gott det är!




När Magnus åkte och jobbade så hade jag "Ta hand om Linda kväll", målade tånaglarna, filade och lackade min naglar, färgade mina fransar och bryn (som nästan var vita efter all sol), mm. Samtidigt som jag tittade på 4 avsnitt av serien "Privileged", den är ju så underbar den serien.





L´oreal Elvital Re-nutrition

Datum: 2009-08-03 Tid: 22:21:14


Har provat en ny serie från L´oreal Elvital Re-nutrition, den innehåller bla bidrottninggelé.
Håret känns rent och mjukt och det största pluset är att det luktar så gott, doften av honung är underbar.
Perfekt för alla som fått lite torrt och sommarskadat hår efter sol mm.
Ett prisvärt shampoo och balsam.

Make up tips från en sminkös

Datum: 2009-08-03 Tid: 22:13:23

Många frågar mig hur sminktrenden kommer att se ut i höst.
Och enligt YSL så kommer den sotiga och dramatiska looken tillbaka lämpligt till den mörka hösten/vintern.
I den här trevliga sminkboxen så får du 4 st perfekta skuggor för att fixa rätt look, i mitten finns också en kakeyeliner.
Den här produkten kommer att säljas under en begränsad tid i höst.
Älskar personligen att blanda i rosa el plommonlila i svart skugga för att få mer sug i blicken. Även blått (mörkblått) är en en stor favorit hos mig på hösten.

Britney goes blond again

Datum: 2009-08-03 Tid: 21:50:22
Jag som nyss hade börjat vänja mig vid att se Britney som brunett.....och vad gör hon?
Hon blir blond igen.....Go girl! Hon förstog väl till slut att livet var bättre som blondin än brunett, "Blondes have more fun".



Hon har också visat sig ute med en stor diamantring på fingret. Är det uppmärksamhet hon vill ha eller har hon
och manager Jason Tranwick gått och förlovat sig?


 


I´m in love with my new shoes......

Datum: 2009-08-03 Tid: 21:44:12
Ja det var det där med morgonrutiner....gick inte så bra idag heller tyvärr. Sov till 10.00, det verkar ha blivit min nya "kliva upp tid"....usch det här går ju inte längre. Lät Magnus ligga kvar och sova eftersom han ska vända lite på dygnen nu, han var ju uppe till 04.00 i natt så det ska bli intressant och se när han vaknar =)

Jag käkade frulle och gjorde mig i ordning för gymet, men när jag kom dit så öppnade de inte för än kl 14.00 på måndagar nu på sommaren...så typiskt, jag som var så laddad. Så i stället blev det 1 tim promenad med en ryggsäck på ryggen, så får det bli gymet imorgon när de öppnar 07.30.

Magnus vaknade kl 14.00 =) hihi...Då käkade jag lunch och han frulle =) Sedan tog vi en sväng till Zetas trädgårdscafé, det är ju så mysigt och lummigt där. Sitta där bland alla växter, blommor och träd och mysa med lite gott fika.




En god smörgås med rostbiff, curryröra och sallad, sedan delade vi på en mumsig nybakad ananaspaj med jordgubbar.

 

Jag älskar jordgubbar...Mmmm...något bland det bästa på sommaren.

 

Magnus med sin första morgonkaffe kl 15.00 ;)



Mysiga Zeta´s

  


Magnus luktar på de vackra liljorna...synd att blomsäsongen snart är över.



Zeta´s trädgårdscafé



Åkte sedan vidare till H&M vid Kungens Kurva, jag behövde lite baslinnen/t-shirts att träna i, och ha under vanliga kläder, samt nya leggins.
Passade också på att gå in på Din Sko, har nämligen sett en sko som jag letat inne i stan men den har tyvärr varit slut. Men här fanns den, mitt framför ögonen stog de och ropade på mig.
Kunde därför inte motstå frestelsen, så jag slog till.
Som sagt man kan aldrig få för många skor.
Synd att jag har så dåligt med förvaring för alla mina skor hemma, men Magnus har lovat mig att jag ska få en hel garderob/rum att förvara alla mina skor, ha dem snyggt uppställda på hyllor så att man kan se dem.

Ankle boot

499:-

Där efter åkte vi till Ica Kvantum och handlade lite innan vi åkte hem och softade lite.
Kl 19.00 så åkte Magnus till jobbet.....
Själv så bänkade jag mig framför tv´n kl 20.00 då det var Lotta på Liseberg på tv4.
Det var riktigt bra ikväll förrutom den tråkiga bingon de kör.
Diggiloo gänget var där och sjöng bla en hel del schlager från årets "Melodifestival".
Bla Sara Löfgren, Ola, Mojje, Jessica Andersson och Brolle var där.



Och nu sitter jag här framför datorn och skriver om dagen samtidigt som jag tittar på Beck - Pojken i glaskulan.



Ska snart krypa ner i sängen och läsa lite innan jag ska försöka mig på att sova, somna utan Magnus breved mig...Kan bli svårt, det var länge sen jag sov ensam nu.

Just det fick some good news idag....
Magnus fick ledigt på söndag så nu kan vi ha en minisemester i Skövde from tor till tis, istället för att åka hem igen redan på sön. Skönt att slippa stressa när man ändå är där, hinna träffa alla och göra allt vi vill.
Jag är sååå glad!

MysSöndag

Datum: 2009-08-03 Tid: 13:58:28
Vi var uppe rätt sent i lördags kväll, så vi tog lite sovmorgon och sov till 10.00 idag igen. Vart har morgonrutinerna tagit vägen? Har de också tagit semester?
Började dagen med en härlig frukost sedan bytte vi om och drog till det nya gymet som vi skulle kolla in.
Gymet kändes jättebra och med min personliga och grymma instruktör (min älkling) så satte vi ihop ett nytt träningsschema till mig. Körde igenom passet en gång, kändes toppen....så nu är det bara att köra igång igen. Gillar också att de har simbassäng där, simning är ju så bra för hela kroppen, du tränar hela kroppen, alla muskler osv.

När vi kom hem så blev det lunch och en dusch och lite fix innan vi begav oss in till Gamla Stan för att fika. Här i Sthlm har vi kanonväder idag, solen skiner och det är varmt ute. Är sommaren tillbaka och här för att stanna?




Stannade och tog en fika på  Café Kladdkakan, trevligt namn tycker jag ;)
Vi beställde in foaccia med kyckling, fetaost och ruccola, som serverades med sallad, det var mycket gott.



Min älskade baby

 

Sedan gick vi vidare och köpte med oss en varsin glass och gick ner till kajen och tittade på folk och båtar.
Den här stora båten var på väg ifrån Sthlm....den skulle jag villa åka med på. T.e.x i Karibien, vore så nice!



När vi kom hem så åkte vi till Heron City och köpte med oss lite olika thairätter hem till kvällen....
Kvällen tillbringade vi i sängen, Magnus spelade tv-spel medans jag låg och läste.
Jag somnade vid 01.00 och Magnus höll sig vaken till 04.00, han måste vända på dygnen nu när han har tre nattpass framför sig på jobbet.

Britney animerad i videon till låten "Kill the lights"

Datum: 2009-08-03 Tid: 13:22:42
Britney Spears hade en tävling på sin hemsida i våras, där fansen skulle skriva en berättelse utifrån temat och låttexten från en valfri låt från Britneys skiva "Circus". 
Vinnarens historia skulle sedan bli en animerad musikvideo till den valda låten.

Och vinnaren valde låten "Kill the lights" och vinnaren heter Britneli och är från Argentina.
Här är resultatet:


Tyra Banks dyker upp i Gossip Girl

Datum: 2009-08-02 Tid: 20:47:24


Det ryktas om att Tyra Banks kommer att gästa ett avsnitt av tv-serien "Gossip girl" i höst. Tyra kommer att spela Ursula Nyqvist, en skådespelerska som Blake Livelys karaktär Serena ska hjälpa under en filmpremiär.

Tidigare är det även känt att sångerskan och skådespelerskan Hillary Duff också gästar den tredje säsongen.

 



Päls helt rätt i höst igen

Datum: 2009-08-02 Tid: 20:38:20
Det verkar vara päls som gäller i höst/vinter också. Kollade in H&M´s hemsida där jag hittade en hel del.


499:-


499:-


699:-


299:-

Melrose Place is back

Datum: 2009-08-02 Tid: 20:18:17
Kommer ni ihåg Melrose Place som gick på tv på 90-tal med bla Heather Locklear, Andrew Shue och Grant Show?
Trodde väl det.....och för alla er som älskade serien lika mycket som jag så kommer det en ny uppdaterad version utav Melrose Place med bla Ashlee Simpson. Den 8 sept så börjar serien i Usa, så det lär väl dröja innan vi svenskar får njuta av den.



Ett nytt gäng med ungdomar har flyttat in på 4116 Melrose Place men dramat och intrigerna har inte flyttat därifrån. Dessutom är några av karaktärerna från 90-talets "Melrose Place" med i den nya serien.
Ashlee Simpson-Wentz är en av de som fått en roll i serien och hon spelar 18-åriga Violet Foster. 

 

Jag ser verkligen fram emot den här serien.....

PrideParaden och TGI Friday´s

Datum: 2009-08-02 Tid: 00:29:05
Sov till 09.30....ville inte kliva upp, hade nämligen drömt mardrömmar hela natten, usch! Kände mig nästan lite sur när jag vaknade, men det var ingenting jämfört med min vän Helena som vaknade upp med PMS. Skönt att man inte har liknande problem.



PMS

Premenstruellt syndrom, PMS, är ett samlingsbegrepp för olika typer av fysiska och/eller psykiska besvär under förstadiet till menstruationen och som i vissa fall kan utgöra ett handikapp. PMS-besvären är mest uttalade 3 - 10 dagar före mens men många kvinnor kan även ha uttalade besvär vid ägglossning. Det är ofta de psykiska symptomen som dominerar vid PMS. Stämningsläget förändras i rikting mot nedstämdhet och kvinnan blir känslomässigt instabil. Det gäller allt mellan "att känna sig olycklig" (vara dysforisk) till verklig depression. Däremellan ligger tendens att bli irriterad, intolerant, orolig, grälsjuk och aggressiv. Vissa kvinnor kan även uppleva olika typer av smärta. Bland annat eftersom kroppen behåller mer vätska dagarna innan mens och orsakar allmän viktökning och svullen mage. Många kvinnor får även ömmande bröst, ryggont, migrän eller känner sig allmänt illamående.

Forskare tror idag att PMS kan bero på en överkänslighet i hjärnan för progesteron och dess nedbrytningsprodukter. Även syntetiska gestagener (som finns i vissa p-piller) omfattas av överkänsligheten. Graden av känslighet avgör graden av besvär.

 Många brukar må bra av att undvika stress, motionera regelbundet och äta sunt. Vätskedrivande mediciner hjälper ofta mot svullnad i kroppen. PMS med depressiva inslag hos kvinnor över 15 år kan behandlas med antidepressiva medel tex. SSRI eller tricykliska antidepressiva TCA i lägre doser.

Idag är det glitter och glamour min vän....För jag vill leva la dolce vita....bla bla
PrideParaden 2009 börjar kl 13.00 och vi stog vid Kungsträdgården och tittade på alla underbara och sköna människor.
Det var första gången för Helena som hon såg Prideparaden så det var ju roligt synd att det inte var lika lång och lika mycket spex som det var tex förra året och året innan det osv.

Här kommer det lite bilder från tåget i allfall =)

  
  

Mark Levengood och Jonas Gardell var också på plats
  

Vältränade Bobby från "Bobbys Hårstudio" på Drottninggatan, även Sibel från Idol och inredaren Lulu Carter var där
  
  
  
  
  

Min vän Ida är med på bilden längst till vänster, Ida har en svart klänning med rosa prickar =)
  

Sedan var det lunchdags, satte oss på "Piccolino" i Kungsträdgården och käkade en lättare lunch, Magnus åt en smörgås med mozarella och salami, Helena tog en ostsmörgås och jag åt en supergod fetaostsallad.

 

Strosade runt lite på stan, gick in i Gallerian och shoppade lite. Köpte ett kortfodral från "Tiger of Sweden" till Magnus på "Gate One" (en till försenad födelsedagspresent). Till mig själv blev det en svart topp med dragkedja och ett långt vitt linne med tryck.
Tyvärr så blev det inga superbilder, men det blir säkert flera när de sitter på =)

 

Avslutade kvällen på TGI Friday´s i Kungsträdgården, satt på deras mysiga uteservering och tittade på folk och åt och drack gott!



Min älskade baby



Den goda drycken och maten....jag drack en päroncider

 

Klockan 20.12 så var det dags för Helena att sätta sig på tåget upp till Norrland igen, hem till Arbrå.
Vi har verkligen haft en supertrevlig, rolig och mysig vecka/helg tillsammans....
Tack för det Helena =)


BioPremiär "Sommaren med Göran"........

Datum: 2009-08-01 Tid: 23:26:00
Idag är det biopremiär på den svenska filmen "Sommaren med Göran" med Peter Magnusson och David Hellenius och jag och Helena har fått tag i biljetter =) Klockan 18.30 ska vi på den inne på SF Sergel....det ska bli så roligt!

Idag sov vi ända till 10.00, kanske inte så konstigt heller eftersom vi var uppe sent och kollade film i natt. Men jag ska inte klaga, det var skönt att sova ut.
Helena och jag tyckte att vi såg lite bleka ut idag så det fick bli 16 min till i solariumet idag, allt för att se lite sommarfrisk ut. Tog det väldigt lugnt hela dagen, tog bra tid på oss när vi gjorde oss i ordning för middag och biopremiären.

Knäppte lite kort på Helena när vi satt på tåget, hon tog ut sin tofs för en liten stund så då får man ju passa på =)
Hon är ju så fin när hon har utsläppt hår och ingen stran knut mitt på huvudet =)
Så här skulle hon se ut jämt...så vacker!
Snygg rouge har hon också....=) det har hon fixat med sitt nya solpuder och sin nya rougeteknik som jag har lärt henne ;)

  

Funderade på tåget vart vi skulle gå och käka ikväll.....enformiga som vi är så slog vi till ännu en gång på Jensens Böfhouse =) haha....snacka om stammisar!
Jag behöver säkert inte skriva vad vi käkade??? Ingen trerätters idag, utan idag blev det bara vitlöksbröd tillsammans med cesarsallad.



Åh den är ju så mycket bättre här än på Sveavägen....

 

Sedan blev det bio "Sommaren med Göran".



Om Sommaren med Göran - En midsommarnattskomedi :

Eventarrangören Göran raggar tjejer i smyckesbutiker och midsommarfester. Men kan han hitta kärleken?

Så tyckte jag:
Mycket roligare och bättre än vad jag hade förväntat mig, en modern version av "Sällskapsresan". Vi skrattade verkligen oss igenom filmen från början till slut. Peter Magnusson är ju bara sååå bra, jag dör!
Den här filmen måste alla se, den är rikigt bra. Många pinsamma och sköna stunder bjuder den på....och galet mycket skratt. Har ont i käkarna efteråt.....hihihih!

Efter filmen så tog vi en promenad in till Gamla Stan, skönt att röra på sig efter ett biobesök.

 
 

Oj då det blåste lite.....



En till.....Me and my BFF



The blonde diva.....



Helena är supernöjd....hon hittade nämligen en väskaffär, väskfetish ja visst!



Jag kunde bara inte låta bli, jag tycker nämligen att denna skylt är så otroligt rolig. Hur kan man döpa en butik till detta?
Namnet skulle passa så mycket bättre på en annan typ av butik =) haha...ni förstår nog alla vad jag tänker på =)



En butik som har galet många nallar...bla Bukowski nallar som jag samlade på när jag var liten.



Det blev ett stopp på "Ben & Jerrys" glasscafé innan vi åkte hem.





 


Middag på Jensens och filmen Harry Potter och halvblodsprinsen

Datum: 2009-08-01 Tid: 22:50:08
Vet inte hur länge vi sov idag, men  vi tog det väldigt lugnt, vi hade inga måsten, ingenting inplanerat....så vi bara var, skönt!
Tog en promenad, gick bla förbi sporthallen i Västertorp, kollade in deras gym/bassäng/träninsglokal, jag funderar nämligen på att byta träningsställe. Det blir ju så mycket närmare för mig att gå el åka hit, det tar ca 5-10 min, då finns det inga bortförklaringar el undanflykter längre plus att de har bättre öppentider. De öppnar runt 07.00 och stänger sent på kvällen. Sen så skulle min kropp, min rygg speciellt må så bra utav att börja simma, det är ju så skönt, bra träning utan att bli jättesvettig samt att man är ju fd tävlingssimmare....så lite lär väl finnas kvar, teknik menar jag =)
Så på söndag ska jag och Magnus dit och provträna, se hur det känns osv...så får vi se!

Här i Västertorp har det öppnat ett drop in solarium, underbart tycker jag, jag kommer antagligen att bo där en hel del i höst och i vinter. Snygg och fresh lokal, nytt och modernt med nya solarium (2 ligg och 1 stå), 40:- för 16 min och 50:- för 20 min. Lovely! My new home......
Så vi var ju självklart att prova, vi solade 16 min var. Försöka bevara min Kroatienbränna som mycket som det går.....;)



Åkte sedan in till Rådmansgatan/Sveavägen där vi besökte det andra Jensen Böfhouse i stan. Tyvärr så var detta lite sämre än det på vasagatan, sämre service, mindra mat mm. Det blev en favorit i repris, en trerätters fast den här gången blev det en anna efterrätt. Vitlöksbröd, en cesarsallad och en king size våffla med jordgubbssylt, chokladsås och mjukglass....Mmm mums så gott!

Gott med vitlöksbröd...man luktar gott efteråt också ;)

 

En mycket glad och nöjd Helena får äntligen in sin mat =) 



Cesarsallad är det bästa!



Vem är jag lik?



Och nu då?



Våran efterrätt....Jag säger bara.....Mmmmm Mums!



Helena högg in på den efterlängtade desserten.....



Kl 20.30 så kom min älskade pojkvän in till stan och hämtade oss efter att ha fått jobbat över till 20.00, när han egentligen skulle sluta kl 16.30.
När vi kom hem så kröp vi alla tre ner i sängen med lite popcorn och tittade på nya "Harry potter - Halvblodsprinsen".



Om Harry Potter och Halvblodsprinsen:

Harry Potter går i sjätte årskursen på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Mörkret blir mer kompakt över trollkarlsvärlden och rektor Aldus Dumbledore värvar den till åren komne professor Snigelhorn som lärare i magiska brygder i förhoppningen om att Harry skall kunna utvinna viktiga ledtrådar till hur Voldemort kan bekämpas. Snape tar över som lärare i försvar mot svartkonster. Upplösningen närmar sig. Hur ska Harry klara kampen med Lord Voldemort?

Så tyckte vi:
Lika bra som alla de andra Harry Potter filmerna, spännande, mysiga och roliga. Kul att se hur alla skådisar har utväcklats, blivit stora osv.
Mycket bra men den hade också sina nackdelar, men dem märker ni om ni ser den.....=)

++++

Linda, Magnus och Helenadag

Datum: 2009-08-01 Tid: 22:15:52
Skönt att få vakna upp tillsammans med Magnus utan att han har åkt att jobba. Idag är han också nämligen ledig, så idag ska han umgås med mig och Helena hela dagen. Roligt för honom! =) Hihi....

Vi åkte till Skärholmens Centrum för att shoppa och käka lite lunch. Vet inte vad det är för fel på mig??? Jag hittar ingenting på stan, tråkiga kläder plus att det finns ju bara höstkläder...jag vill ha sommarkläder, ljusa färger mm...men sommaren verkar vara över =( Lyckades köpa en svart längre tröja/topp med dragkedja både fram och bak som ringning, 199:-.

Käkade lunch på vårat favvohak "libanesiska köket", killen där var tillbaka efter semestern, han känner igen oss =) Han undrade om de andra (hans semesterersättare) hade skött sig medans han varit borta. =) Haha...och det har de ju, men den här killen är den trevligaste, han brukar ge oss rabatt på käket el bjuder han på dricka el liknande =)
Så idag blev det gratis läsk, det kallar jag service...

Svängde in på Elgiganten, men jag fick stanna kvar i bilen medans Magnus sprang in, han skulle nämligen köpa en överraskning, även om jag anade vad det kunde vara ;)

När vi kom hem så fick jag öppna överraskningen....Åh det var en ny kaffebryggare! Den som vi har tittat på ett antal gånger men aldrig slagit till. Nu dricker ju inte jag ens kaffe men jag gillar snygga elektronikprylar i hemmet. Och vi kör ju mycket på högblanka saker, tex i vitt och svart. Så den här blev grym....Tack baby! ;)
En OBH Nordica King Of Coffe



Klockan 17.00 så åkte vi till Heron City, käkade thaimat till middag. Jag åt Pad thai med räkor...Mums så gott det var!



Helena & Magnus åt kyckling med nudlar

 

Helena passade på att leka av sig sin energi innan vi skulle sitta stilla på en biostol i över 2 tim ;)

 

Liten Popcorn till liten flicka ;)



Stor Popcorn till stor flicka ;)



Sedan blev det bio, vi såg filmen "Public Enemies" med Johnny Depp.



Om filmen:
Historien utspelar sig under brottsvågens år 1933-34 när gangsterlegenderna John Dillinger, Baby Face Nelson och Pretty Boy Floyd härjade fritt i USA. Regeringen försök att stoppa dem ledde till att J. Edgar Hoover tillsatte Melvin Purvis för att leda den ökända jakten på Dillinger som förvandlade FBI till landets första federala poliskår.

Så tyckte vi:
Snygg film och bra skådisar, Johnny Depp var grym. Alldeles för mycket pang pang för min smak, ibland gjorde det inget annat än sköt på varandra. Tyckte att handlingen var lite seg och filmen var tok för lång, hade räckt med 1.5 tim.

++



Besök från Norrland

Datum: 2009-08-01 Tid: 21:49:22
Sov till kl 09.00 idag och vaknade upp med världen ryggont, trodde att jag gått och fått ryggskott. Kunde knappt ta mig upp ur sängen. Varför kan jag aldrig göra något 100%, det ska alltid gå i 180%, tog ut mig för hårt igår på morgonpromenaden. Kanske ska man börja lite lätt och lugnt när man har haft träningsvila...men inte jag inte, Magnus blir tokig på mig. Men sån e jag.....=)
Åkte till Lidl och köpte det bästa bästa...Kesella! Nu kan vi göra oss goda och proteinrika smoothies!




Den bästa kesellan/kvargen finns på Lidl....Mums! Det blev en del ;)
Men det är åtgång på den här varan hemma ;)



När Magnus hade åkte till jobbet så var jag tvungen att krypa ner i sängen och vila i 1.5 tim, kände mig väldigt hängig, trött och seg, som om jag hade fått feber. Men när jag vaknade var jag som ny igen, hoppade in i duschen och snygga till mig lite. Åkte sedan in till stationen till kl 16.30 då Helena anlände med tåget från Bollnäs.

Låste in hennes väskor och så tog vi en tur inne i stan, Helena hittade ett linne på H&M och jag lyckades bara komma hem med ett nytt hårband + ett par svarta örhängen till mig själv. =(
Men jag lyckades hitta och köpa en mycket fin och snygg present till my love som har fyllt år under semestern, köpte honom en Calvin Klein ring inne på "smycka".

Så nu har han två, i julas fick han ju denna, även den är från Calvin Klein =)



Stoppade den under kudden så den hittade han när han skulle sova och blev glatt överraskad =)
Han blev supernöjd, den satt som gjutet...stl var perfekt! satt mycket snyggt på....snygg ring på snygg kille!

Sedan blev det middag på Jensen Boefhouse nere på Vasagatan, vi åt en trerättersmiddag som bestog utav: vitlöksbröd, en cesarsallad och jordgubbar med mjukglass och chokladsås.
Vi hade en mycket trevlig och mysig dag tillsammans jag och Helena.

Hemmafrusysslor

Datum: 2009-08-01 Tid: 21:35:19
Idag var det dags för Magnus att börja jobba igen efter 2 veckors semester....stackarn....tycker synd om honom.
Min morgon började med en lång och skön morgonpromenad på 1h 40 min, välbehövligt och skönt. Men det fick mina fötter (skavsår) och rygg lida för sen, att man har legat på latsidan.
Sedan var det dags för tvättstiga.....inte så roligt, men det måste göras, tvätta upp allt efter resan. Passade även på att städa undan och fixa lite här hemma. När tvätten var klar så ställde jag mig vid spisen och lagade köttfärssås på 2-3 kg köttfärs...duktig hemmafru! ;)
Klockan 20.30 kom Magnus hem och då klev jag precis ur duschen......kröp ner i sängen och bara tog det lugnt. Båda trötta efter dagen.


En slapp dag med lite shopping

Datum: 2009-08-01 Tid: 21:23:12
Åh så gott det var att sova i sin egna säng i natt, har verkligen sovit som en stock. Efter att ha tokslocknat igår så sov vi ända till 10.00 idag söndag. Men det är vi värda.....
Idag fick vi våran efterlängtade havregrynsgröt med bär till frukost igen...mmmm, konstigt hur man kan sakna något sånt?

Åkte till OnOff och köpte oss en matvåg från OBH Nordica, 299:- (jag ska börja väga min mat, få lite koll på vad jag stoppar i mig, hur mycket osv), hittade också ett par snygga matchande rosa lurar till min I.pod (rosa nano) från Sony, 129:-, Magnus fick även med sig en film hem, Hitler-Förintelsen (en box), 99:-.

 

Hade fått en kupong från Ica Kvantum hemskickad, där vi skulle få 10% rabatt på nästa köp och eftersom våran kyl/frys är tom så åkte vi dit och passade på att storhandla. Det var ju toppen att bli Ica Kund, att skaffa sig ett Ica kort. =) Vuxenpoäng tycker jag!

Till middag så fick det bli ugnsgrönsaker med fläskfilé, chilibea och Jack daniels sås och en stor sallad med balsamicodressing. Till det drack vi lime/flädercider, mmm så gott!

Kröp ner i sängen och tittade på filmen "Boy A".



Om Boy A:

När Jack vid 24 års ålder äntligen släpps ut ur fängelset har han tillbringat merparten av sitt liv inlåst. Tillsammans med en annan pojke mördade han ett barn när han var 10 år. Filmen följer Jacks försök att ta upp ett liv i frihet som aldrig fick någon riktig start. Hans mentor och fadersgestalt blir övervakaren Terry, som hjälper honom genom en mognadsprocess som borde startat för många år sedan. Men det förflutna släpper inte greppet och i takt med att vi får veta mer om vad som ledde fram till det fruktansvärda dåd som ödelagt så många liv, ökar känslan av spänning, komplexitet och slutligen undergång eftersom vare sig tabloidpressen eller Terrys riktige son tänker tala tyst om vad som hänt.

Så tyckte vi:
En mycket stark och sevärd film, man känner och tycker synd om Jack även för det onda han en gång i tiden har gjort.
Bra story och bra skådespeleri.
Filmen gör att man får sig en liten tankeställare.

+++

Hemma igen.....

Datum: 2009-08-01 Tid: 21:06:10
Lördagen den 25 juli så kom vi he, till Sthlm igen...Borta bra men hemma bäst!
Sov på hotell i Ljungby igår fre till lör, det var vi värda tycker jag efter 2 veckor i en husbil.
På vägen från Ljungby hem till Sthlm så svängde vi in i Norrköping och deras nya köpcentrum Ingelsta för att stoppa något i magen samt handla hem lite mat, kylskåper är ju tomt.
Råkade då springa förbi "Cervera" så där fick vi med oss en ny duk till vardagsrumsbordet och en ny termos från "Stelton" i blanksvart.



Mycket trevligt och snyggt köpcentrum, hit måste jag åka igen när jag är lite piggare och känner mig fresh. Det fanns en massa roliga butiker och det är alltid roligt med nya ställen att shoppa på, nya köpcentrum.

När vi kom hem så åkte vi till Heron City och köpte med oss thaimat....som vi båda har längtat efter det när vi varit bortrest, köpte med oss tre rätter, kyckling med cashewnötter, kyckling med nudlar och kyckling med jordnötssås....Mmmm så gott!
Kröp sedan ner i sängen med en varsin Ben & Jerry glass och tittade på nya Wallander filmen "Kuriren".



Om Wallander - Kuriren:

En MC-förare hittas mördad och polisen finner spår som leder till traktens MC-klubb. Klubben anlitar MC-kurier för att smuggla narkotika över Öresundsbron. När allt pekar på att offret var en av dessa kurirer förstår Wallander att det finns krafter utanför MC-klubben som har planer på att ta över narkotikamarknaden i regionen. När Wallanders kollega, Isabell blir överfallen i sitt hem som förstår han hur långt dom är villiga att gå för att uppnå sina mål.

Så tyckte vi:
En utav de sämre Wallander filmer som har gjorts, dålig story och urdåliga skådisar förrutom de som alltid är med.
Skärpning!

++

RSS 2.0