Hårproblem

Datum: 2011-09-26 Tid: 21:26:48
Då var helgen redan slut och det är måndag igen och en ny arbetsvecka väntar. Både jag och älsklingen hade sovmorgon i morse vilket tydligen behövde. Vi sov till klockan 09.00 ;) hur skönt var inte det en måndag ;)
Hade en riktigt bad hair day idag, brukar i vanliga fall tvätta håret på kvällen innan. Men jag orkade inte det igår kväll så jag fick göra det i morse, vilket jag inte skulle ha gjort. Hatar verkligen mitt hår när det är nytvättat, det är mjukt och svårt att styla. Och inte nog med det så var min älskade "dust it" slut, what to do?! Det går inte att få snygg volym utan den.

Så för att jag inte ska få psykbryt imorgon när jag ska göra mig i ordning så köpte jag på mig något nytt stylinpowder från Schwarzkopf got2b som jag tänkte prova tills jag beställt hem ett lager av den riktigta "dust it".

 

Slutade jobba klockan 19.00, åkte hem och fick lite mat i magen och satte mig sedan framför tv´n. Tittade på "Idol" och "Svenska Hollywoodfruar". Och nu väntar jag på att älsklingen ska komma hem och mysa lite med mig innan det är dags att sova.

Köpte en ny bok idag som jag har längtat så efter. Ett helt år har det gått sedan jag läste hennes senaste bok och nu är den äntligen här "Änglamakerskan". Får se om jag kanske hinner läsa några sidor ikväll =)


Fika med mammsen

Datum: 2011-09-26 Tid: 21:02:59
Oj vad jag måste vara trött, somnade vid tolv igår och sov ända till kl 10.00 i morse. Hur ofta händer det nu för tiden? Typ aldrig...... Men jag tror att det är hösten som gör att jag känner mig så trött och sliten. Klev upp och käkade frulle innan jag satte igång att städa. Hann med övervåningen innan det var dags att göra sig i ordning för att åka in till stan. Jag och mamma ska åka och fika på "Lilla K". Det blev en varsin smörgås med parmaskinka och fetaostkräm sen delade vi på en choklad/kladd-kaka. Åkte förbi Kvantum och storhandlade inför veckan innan jag släppte av mamma hemma igen.
När jag kom hem så började jag med att laga en massa mat, både till kvällens middag tacos och till veckans lunchlådor. Skönt att slippa laga mat på några dagar =)

Kvällen bestod av en massa mys i tv-soffan, vi tittade på fotboll, jag fick massage, Magnus spelade tv-spel och jag läste bok. Läste ut boken "Skumtimmen" av Johan Teorin.

Om boken:

En dimmig sensommardag i början av sjuttiotalet på norra Öland försvinner en liten pojke utan några som helst spår. I dagar letar familjen, polisen och frivilliga efter honom. Tjugo år senare får pojkens mor Julia ett oväntat telefonsamtal från sin far, den åldrige sjökaptenen Gerlof Davidsson. Han ber henne komma till Öland för att hjälpa honom med efterforskningar kring dottersonens försvinnande. Julia återvänder till sin barndomsö och tillsammans börjar de söka i det förflutna. Först nu får hon höra talas om en mytomspunnen ölänning, Nils Kant, som en gång satte skräck i en hel bygd. Han är död och begraven sedan länge, långt innan Julias pojke försvann. Ändå sägs han ibland vandra på det öländska alvaret i skymningen. I skumtimmen.

Så tyckte jag:

Har haft denna bok hemma länge och har hans andra böcker stående i bokhyllan och väntar på mig. Tyckte att den var lite småseg i början men efter ca 100 sidor så blev den riktigt bra, väldigt spännande och då blev det sträckläsning tills den var slut.

++++


Lördagsmiddag hos mor och far

Datum: 2011-09-26 Tid: 20:47:41
Idag lördag så jobbar både jag och Magnus och båda slutar strax efter kl 16.00. Och då lyckades vi bjuda in oss själva på middag hos mor och far. Skönt att komma till ett dukat bord och bara sätta sig ner efter en dag på jobbet. De bjöd på en av mina favoriträtter, fläskfilé med curry och banan med ris.....Mums! Och sen blev det äppelkaka med vaniljvisp. En riktigt härlig lördagsmiddag! Tack mamma och pappa!
När vi kom hem så bäddade vi ner oss i soffan och bara myste, njöt av att bara "få vara", ta det lugnt och slappa. Fick lite massage av älsklingen medans han kollade på fotboll och jag låg och läste.

Fick ett mess av en nära vän att hon hade förlovat sig. Så himla glad för hennes skulle, att hon äntligen har hittat "den rätta". Grattis till dig vännen! Nu vill jag gå på bröllop nästa år ;)

Afterwork med kollegorna

Datum: 2011-09-26 Tid: 20:31:57
På fredag var jag ledig och då följde min snälla pappa med mig till Mora. Jag hade bokat en tv-möbel/bänk på EM, som vi skulle hämta. Pappa mådde tyvärr inte så bra (sjuk/förkyld) så det blev bara fram och tillbaka till EM och sen hem igen. Men då det bara tog 1.5 tim till Mora så får jag nog åka dit fler gånger och se vad Mora erbjuder när det gäller shopping.

När vi kom hem så åkte jag hem till mig och vilade en timme innan det var dags att göra sig i ordning. Jag ska ju på after work med jobbet ikväll. Vi ska gå på Palladium och käka för att sedan shoppa loss på Åhléns i lugn och ro.
Så ikväll åkte "Bondelid" tunikan på och ännu mera löshår (massor av volym) och en sotad lila make up på och jag var redo för after work med brudarna.

Tyvärr så var inte maten så bra, det var snitzel med strips och bea....ingen sallad, upplägget såg ganska tråkigt ut och smakade tyvärr inte så mycket heller. Men det var riktigt trevligt att sitta ner utanför arbetsplatsen och bara umgås, snacka en massa skit. Hoppas att vi kommer att göra om detta snart igen =) Tyckte tyvärr att vi gick lite för tidigt från restaurangen, när vi började få det som trevligast så var det dags att gå tillbaka till jobbet och alla som ville fick shoppa loss.


Tv-möbel hittad

Datum: 2011-09-20 Tid: 14:10:29
Efter att fått några extra minuter/timmars sömn så var jag fit for fight igen. Upp och käka lite frukost innan jag gjorde mig i ordning för att sedan uträtta några ärenden som var på min "to do lista". Bla skulle jag hämta mitt nya körkort som har kommit. Men har man oflyt eller inte, kommer till företagsposten kl 13.00 och så har de stängt. Hur kan man ha öppet mellan 08-10 och stängt mellan 10-14 och öppet igen 14-18...det är väl bara i småstäder det funkar så här. Får ta det imorgon då, orkar inte vänta på att de ska öppna, har väl bättre saker för mig.

Satte mig sedan och ringde runt till alla Em-butiker i närheten av oss. Vi har sett en tv-möbel som vi så gärna vill ha, den är högblankvit och måttet är perfekt ner till vårt andra vardagsrum. Våra vänner Thomas & Elina har en sån och vi tycker att den är såå snygg. Men vi har oturen att denna tv-möbel har utgått och finns inte att få tag i, inte ens på huvudlagret. Men jag ger inte upp.....Jag ska ha den! Och envis som jag är så lyckades jag med det, hittade nämligen en på EM i Mora och den bokade jag =) Åh vad lycklig och glad jag blev. Ringde till Magnus direkt och berättade om den bra nyheten. Så på fredag så åker jag och älsklingen till Mora och köper vår efterlängtade tv-bänk =)


Snart är den vår!!!

Har nu fått lite lunch i magen, rester sen gårdagens underbara middag hemma hos mor och far. Fläskfilé med hasselbackspotatis och världens godaste kantarellsås...Mums!
Sitter nu och väntar på att älsklingen ska komma hem, han slutar kl 14.00 och då ska vi ut på tur. Vi tänkte åka till Ljusdal och kolla i lite butiker, vi har blivit tipsad om att det ska finnas lite smått och gott där.

Ingen el i huset, bra start på dagen....NOT!

Datum: 2011-09-20 Tid: 13:55:12
Usch vilken dålig start jag fick på denna lediga dag. Blev väckt av älsklingen vid 05.40 då han skulle åka och jobba. Han berättade att jordfelsbrytaren inte fungerade som den skulle och att vi inte hade någon el i hela huset.

Klev upp och försökte få tag i min farbror Niklas som är elektriker, skickade mess och ringde, men fick inget svar. Fick då ringa och väcka min pappa som är lika morgontrött som mig =) Fick Niklas nya jobbnr och provade ringa och äntligen fick jag svar. Han berättade för mig hur jag skulle göra och det gjorde jag....och vips så funkade allting som vanligt igen. Han skulle titta förbi på lunchen och se så att allting var ok.

Trötta jag hade börjat fått huvudvärk så jag kröp ner i sängen igen och somnade om i ca 1.5 tim...härligt, härligt! Hade säkert kunnat sovit längre om det inte var för vår katt Snuttan som tyckte att det var dags för matte att kliva upp.


Husliga fröken Linda

Datum: 2011-09-18 Tid: 18:41:56
Idag hade vi funderingar på att åka till Färilla och hälsa på min kusin Krille och hans tjej Jennifer. De är gravida och ska ha barn om 2 mån plus att de har köpt hus osv. Men vi kände att vi hade alldeles för mycket att göra så vi får ta det en annan dag.

Klev upp vid 08.30 och käkade frulle sedan satte vi igång att göra en massa nytta här hemma. Vi hjälptes åt att damma, dammsuga, byta sängkläder, skura golv, göra ren fläkten, städat ur kyl/frys mm. Och det tar ju sin lilla tid, vi är ju van att städa 60 kvm (som lyan är på i Sthlm) och nu har man 240 kvm, lite skillnad kan jag säga ;) Men hjälps man bara åt och har bra musik i bakgrunden så går det riktigt bra. När vi var klara så tog vi en fikapause och när den var slut så kom pappa förbi och hjälpte Magnus med lite småfix i badrummet. Och under tiden så grundmålade jag alla fönster nere i gillestugan. Oj vad jag har varit huslig och duktigt idag känner jag =)



Nästa grej var att fixa middag tills ikväll samt lunch tills imorgon. Till middag ville Magnus ha tacos så det fick det bli. Men till lunch så provade jag att göra en köttfärslimpa som jag fyllde med färsk basilika, soltorkade tomater, fetaost och oliver. Till detta blev det en gräddsås och kokt potatis....Hoppas verkligen att detta ska smaka imorgon =)
Hade fått ett recept av en kompis/kollega Vera på en mumsig kladdkaka som jag även var tvungen att svänga ihop lite snabbt och har vi tur så kanske man får smaka en bit till kvällens avsnitt av Idol.

Linda och Magnus-dag

Datum: 2011-09-18 Tid: 18:26:41
Hade funderingar på att åka till Gävle idag men när vi vaknade och hade fått i oss frulle så kände vi inte alls för att åka dit. I stället så gjorde vi oss i ordning och åkte ner på stan här hemma.

Jag köpte en tröja åt Magnus när jag var i Sthlm men den passade inte i storlek så vi gick in på JC och skulle byta den. Men det slutade med att det inte blev någon tröja utan i stället så fick älsklingen 2 par jeans av mig =) Det är han så värd.....världens bästa pojkvän!
Käkade även lunch på stan, vilket inte var någon höjdare idag tyvärr...måste ha haft någon praktikant som gjorde käket idag eller hur man nu kan misslyckas med en nachostallrik?!

Sedan gick vi förbi mitt jobb (Åhléns) för att hälsa på Eva och Lotta som jobbar idag. Köpte med mig ett nytt Sensai "Kanebo" puder, mitt ena är för ljust och det andra är för mörkt så nu behövde jag ett som är mitt i mellan =) Älskar deras puder, klara mig inte utan det...verkligen beroendeframkallande! Köpte även ett ljusrosa gloss från Isadora som jag ska prova.

Åkte förbi mormor med en kasse med böcker som hon ville låna av mig. Hon ska åka tilll Prag en vecka och behövde något spännande att läsa när hon är där. Vi fick med oss en påse med kantareller hem, samt tre olika sorters sylt (lingon, svartvinbär och blåbär).
Åkte förbi mamma och pappa på vägen hem och plockade några äpplen från deras träd. Vi tänkte nämligen göra en äppelpaj ikväll.

Jag gjorde en kantarellsoppa med nybakat bröd till middag och wow vad god soppan blev. Är riktigt stolt över mig själv, att jag lyckats göra en så mumsig soppa....den kommer jag absolut att göra fler gånger ;)
Magnus gjorde en underbart god äppelpaj/kaka som vi åt tillsammans med vaniljglass framför tv´n senare på kvällen.
Vi avslutade kvällen med att se på filmem "Maria Wern - pojke försvunnen".



Om filmen:
En tioårig pojke försvinner från en middag i ett litet gotländsk fiskedrag, samtidigt som en annan försvinner från ett flyktingläger. Det blir upptakten till en rad skrämmande händelser på den gotländska landsbygden, där en serie brutala mord avlöser varandra. Och det som börjar med ett sökande efter försvunna barn, leder Maria Wern och hennes kolleger allt djupare in i en härva av dolda agendor, personliga svek - och kopplingar till internationell kriminalitet. För under det lilla fiskelägets idylliska yta vilar hemligheter som snart visar sig farligare än någon velat tro...

Så tyckte jag:

Efter att ha sett första filmen om Maria Wern så blev jag så besviken så jag har inte velat se några fler filmer. Men nu tänkte vi att vi skulle ge henne en ny chans och blev positivt överraskade. Den här filmen var riktigt bra, bra skådespelare, bra handling, mycket spännande osv. Helt klar sevärd =) Så nu ska ge de andra filmerna/avsnitten en chans också.

+++

En massa nytt att prova

Datum: 2011-09-18 Tid: 18:08:28
En soft fredag, jobbar mellan 12-17 och sen har jag helg. Både jag och Magnus är ledig lördag och söndag.
Innan jag gick hem så fick jag en påse av chefen med en massa smått och gott. Vi på skönhet har lyxen att vi får en hel del saker. Och det är ju alltid roligt, spännande att prova en massa produkter, produkter som du kanske inte skulle köpa själv osv.
Plus att vi har tävlingar varje månad och klarar vi dem så skickar företaget som vi tävlar med en massa produkter/gåvor till oss och det uppskattar vi. Just nu har vi tre tävlingar igång, Sensai "Kanebo", "I.D Bare minerals och "Estee Lauder". Vore roligt om vi klarade budgeten för alla tre märken för då får vi massor av produkter/presenter =) Me like!

Detta fick jag med mig hem idag:



Shampoo från Schwarzkopf Gliss ultimate repair
Hand creme från Emma S
Fukt boost från Lumene
Turkos/ljusblå ögonskugga från Lumene
Volume mascara Blueberry från Lumene
Chubby stick (06 woppin´watermelon) från Clinique

När jag kom hem så lagade jag och älsklingen mat och efter det så satte vi oss i soffan och myste. Tittade bla på "Idol", "Skavlan" och filmen "Juryn" som gick på svt1.

Nya snygga naglar igen

Datum: 2011-09-18 Tid: 17:45:10
På tordag så var jag ledig då passade jag på att pyssla om mig själv lite grann. Hade bokat tid hos bästa Jennie för att få mina naglar fixade. Det var så långa så att de började böja sig, inte så snyggt. Den här gången fick det bli silverglitter längst ut på naglarna. Riktigt snyggt! Det är ju så roligt att byta och prova nya glitter/färger varje gång. Men min favorit är nog rosa ;)



På vägen hem stannade jag på affären för att handla och sedan ställde jag mig vid spisen för att laga lunch till morgondagen samt middag till ikväll. Jag var sååå sugen på grönsakssoppa och våfflor. Även om Magnus inte tycker att detta är riktigt mat så ville jag verkligen äta detta idag. Så till honom gjorde jag en ärtsoppa som förrätt.

Tittade mest på tv´n resten av kvällen tills älsklingen kom hem från jobbet vid 22.00.

Lite nytt på dofthyllan

Datum: 2011-09-13 Tid: 20:39:53
Har inte sovit så bra i natt, hade febersvettningar och mardömmar. Men med en ipren så kändes allting mycket bättre. Började jobba kl 08.00 i morse, vi skulle göra om alla kampanjer/bord mm på skönhetsavdelningen. Har fått en hel nyheter, bla så har Escada kommit med en ny doft "Especially Escada", den doftar bla päron, mysk och ros. Mycket underbar doft, den kommer nog att få flytta in hos mig i höst.

Avril Lavigne har också kommit med en ny doft "Wild rose", med doft av mandarin, mysk och grapefrukt.


 

Det har gått riktigt bra att jobba idag, även om jag har varit lite hängig. Vi har haft fullt upp hela tiden och då springer timmarna iväg. Var tvungen att handla en ny duschcreme som vi har fått in hos oss. Serien heter " I love....och doften jag köpte var strawberries. Kan verkligen rekommendera denna duschcreme och peeling, de luktar fantastiskt.

Slutade kl 16.00 då åkte jag hem till älsklingen som har varit ledig idag. Åkte ner till centrum för att köpa lite nytt te på en mysig tebutik vi har här i stan som blandar och gör sitt eget te. Det blev fyra olika sorter, "äppelkaka", "jordgubb/grädde", "Herrgårdsblandning" och "Hösteld".


Idag lagade jag och älsklingen en ny maträtt som vi hittade i en av mammas tidningar "filé i panna". Det var riktigt gott, tänkte att jag skulle lägga ut receptet någon dag så ni kan prova det.

Ikväll blir det "Idol" och sedan ska Magnus titta på fotboll vilket innebär massage för min del =)

Köpte hem en bukett med höstligt gula/orange/röda rosor idag, de blev så fina i vår nyinköpte vas på köksbordet.


My new boots

Datum: 2011-09-12 Tid: 21:49:52

 

Jag tyckte att jag var värd ett par nya skor nu när hösten är här. Har fler liknande boots sen förra året men jag tyckte att dessa var riktigt snygga med en massa detaljer som jag gillar. Och skor det kan man aldrig få för många av ;)


Nu är soffan beställd

Datum: 2011-09-12 Tid: 21:30:19
Magnus var uppe redan kl 08.00 idag för att förbereda lite i badrummet. Själv så sov jag till 09.00, hade egentligen inte velat kliva upp alls idag, mår sämre än igår. Har haft feber i natt, vaknade upp i natt och var helt genomsvettig. Gjorde mig i ordning och ställde mig sedan och lagade lunch till mig och älsklingen.

Åkte förbi apoteket på vägen tilljobbet för att hämta ut p-piller och levaxin. Passade på och frågade om de hade någon dunderkur el några piller som kunde göra mig frisk. Då skrattade han bara och sa att det var bara vila som hjälpte när förkylningen redan slagit ut. Synd för mig!

Tur att det finns ipren, för mina 4.5 tim på jobbet gick riktigt bra. Hoppas på att bli bättre tills imorgon då jag har en lång arbetsdag framför mig.
När jag kom hem så var golvvärmen på plats och pappa skulle precis börja flyta golvet. Ställde mig vid spisen igen för att laga mer mat tills imorgon. Bjöd pappa och hans vän Stefan på fika som tack för hjälpen innan de skulle åka hem. Satte mig sedan framför tv´n för att titta på "Ensam mamma söker" och "Svenska hollywoodfruar".

Vi beställde i allafall soffan idag, det blev den här. Tror att den kommer att bli riktigt bra i vårt andra vardagsrum. Nu är det tv-bänk, tv, soffbord, matta och lampor kvar tills det är klart där. Längtar tills jag får sitta i min nya soffa och mysa tillsammans med min älskling och höra braskaminen spraka.
Synd att det var 6-7 veckors väntetid på soffan, jag vill ha den NU!




Söndagsmiddag hos mor och far

Datum: 2011-09-12 Tid: 21:01:41
Mår inte så bra idag heller.....efter att ha fått lite frulle i magen så kröp jag ner i soffan. Och där satt/låg jag resten av dagen tills det var dags att åka ner till mor och far på middag. Pappa hade lagat en skaldjursgryta med lax, räkor och musslor och till efterrätt fick vi kokosgratinerad banan med sirap och vaniljglass, mums!
När vi kom hem så var Magnus tvungen att måla taket i badrummet innan farbror Niklas ska lägga in golvvärme och pappa ska flyta golvet på måndag. Ett steg närmare ett klart badrum =)

Kvällen tillbringade vi i soffan, tittade på både Idol och True Talent. Min vän Stig var med och tävlade i True Talent. Tyvärr så åkte han ut, redan efter första veckofinalen. Sen var det dags för fotboll och då lyckades jag tjata till mig en massage och lite fotmassage.
Sedan blev det lite te och lite prat och diskussion om vilken soffa och åt vilket håll cozyhörnan ska vara osv. Måste beställa vår soffa imorgon.

Hur ska jag klara av att jobba imorgon? Jag är såååå dålig, mår inte alls bra. Tur att jag bara jobbar mellan 12.30-17.00 imorgon, en ipren och några halstabletter så ska nog detta gå bra.

Förkyld

Datum: 2011-09-11 Tid: 12:25:37
Kände mig inte alls pigg när jag vaknade i morse, halsont, hängig, trött, febrig, snorig mm. Men det var bara att bita ihop, göra sig i ordning, få i sig lite frulle och bege sig till jobbet. Ska bara jobba 4 tim och 25 min så det borde jag klara med några ipren i kroppen.
Det har varit riktigt segt på jobbet idag, lite folk...kanske kan bero på att det är V75 i stan?! Eller? Det blev mycket trevligare vid 12-tiden då min kollega Lotta kom och gjorde mig sällskap.

Vid 14.15 så fick jag åka hem, men var tvungen att köpa Magnus en kallender och till mig blev det tre par nya trosor. Vi har både snygga och sköna trosor på Åhléns, ta 3 betala för 2.
Orkade egentligen inte handla men gjorde det ändå så vi får något att äta ikväll. Köpte även med mig en sallad som jag och älsklingen kan äta till lunch när jag kommer hem.

Efter att vi ätit lunch så gick jag och la mig i sängen för att vila en stund då jag inte är så pigg. Och under tiden så höll Magnus på i garaget, satte upp hyllor, städade mm. Tiden rann tydligen iväg och vid 19-tiden när han var klar och kom in, så sov jag fortfarande. Hur ska jag kunna sova i natt? Men uppenbarligen så behövde jag detta.

Hjälptes åt att laga mat sedan blev det soffan och film, vi såg nya Irene Huss "En man med litet ansikte".



Om filmen:
En äldre man korsar gatan och blir påkörd av en stulen bil. En polisbil tar upp jakten på bilen men förövarna kommer undan. Den stulna bilen hittas senare i ett industriområde, utbränd. På platsen hittas även kroppen av en mördad ung flicka. Irene Huss och hennes team skickas ut för att utreda de båda dödsfallen. Den påkörde mannen visar sig vara pensionerad polis men den unga flickans identitet förblir ett mysterium. Hör fallen ihop? För att få svar på det, måste Irene hitta biltjuvarna. Var smitningsolyckan verkligen en olycka? Och varför är det ingen som saknar den unga flickan?

Så tyckte jag:
Har faktiskt tyckt att de två senaste Irene Huss filmerna har varit riktigt bra, väldigt spännande osv. Men den här gången har de inte lyckats så bra tyvärr. Lite små seg, tråkig handling, osv. Håller tummarna att de kommande filmerna blir lika bra som nr 8 och 9.

+++

Tittade även lite på "Dyngkåt och hur helig som helst" på svt med och Mia Kärring. Men vid tolv så var det dags att krypa ner i sängen och sova.

Hemma igen

Datum: 2011-09-11 Tid: 11:58:28
Vaknade redan klockan 08.00, jag som hade planerat sovmorgon. Gjorde mig i ordning och packade, för vid lunchtid ska jag åka hem till Bollnäs igen. Börjar nämligen jobba kl 15.30 idag. Mamma ska på kryssning med jobbet så hon blir jvar i lyan tills det är dags att åka. På vägen hem stannade jag på EM, Cutrin hårprodukter (köpte en massa hårspray), sen var det raka vägen hem. Ringde min vän Helena efter vägen och frågade om hon ville möta upp mig på stan för en lunch och det ville hon. Det blev en nachostallrik på Roy´s.

När jag hade börjat jobba kom hon in och ville ha lite hjälp med en ny rouge och hon kom därifrån med lite annat också, brukar kunna bli så om man handlar av mig ;)
Har en riktigt soft arbetsdag, jobbar mellan 15.30-19.10....hade helst varit ledig idag så jag kunnat  stannat i Sthlm i några timmar till, men jag ska ju ner snart igen.

När jag kom hem hade älsklingen städat, dukat fint, tänt en massa ljus, spelade musik från vår nya stereo och lagat en riktigt härlig middag åt oss. Åh så härligt att komma hem och mötas av detta och bara slå sig ner till bords och bli lite omhändertagen och bortskämd, me like!
Förflyttades oss ner till soffan och fortsatte mysa, till efterrätt blev det kladdkaka och vaniljglass, mums!

Älskar dig Magnus!

Tyvärr så har jag börjat känna mig lite hängig och dålig. Tror att det är en förkyling/halsont på gång. Känner mig inte riktigt hundra...Hoppas på en förbättring, har inte tid och lust att bli sjuk.

En riktigt härlig Linda & Mamma dag

Datum: 2011-09-11 Tid: 11:43:39
Klockan 11.00 så hade mamma tid hos min vän Ida för att få håret fixat. Sprang på Ida vid t-banan så då gjorde vi sällskap till salongen där hon jobbar nu, "Kontrast" på Birger jarlsgatan. Det var över 1 år sedan sen jag träffade Ida så vi hade som alltid mycket att prata om. Alltid lika trevligt att träffas, synd att det händer allt för sällan bara. När mamma hade blivit snygg i håret så tackade vi för oss och gick till lunchstället alldeles breved och käkade varsin ceasarsallad de lux. Sedan började shoppandet.......

Jag köpte lite kläder från ett av mina favoritmärken "Bondelid".
Två snygga klänningar/tunikor att ha till mina boots, en tuff skinnjacka mm för att bryta av det söta.
Jag har ju mest svarta kläder då vi på Åhléns ska ha det om inte käderna är köpte på Åhléns. Men nu tänkte jag att jag kunde unna mig lite vardagskläder att ha när jag inte jobbar för det gör jag faktiskt inte jämt.




Men sen blev det ju en svart klänning som jag kan ha på jobbet samt en svart transparent tunika. Lyckade även få med mig en ny skinnjacka att ha i höst och en tubehalsduk  svart.



En ny sportbh och självklart var denna i rosa, neonrosa till och med...i like ;)

Både jag och mamma kände att vi började bli trötta och behövde fylla på energiförrådet, så det fick bli en fika inne på Åhléns City. Där sprang vi på min vän Donna som stod på make up store tillsammans med Maria Montazami och lanserade tre nya läppstift. Gissa om det var folk där?! Alla ville få en bild tillsammans med hollywoodfrun ;)





Sedan fortsatte shoppingen nere vid Sergelgången och inne på Gallerian där vi också passade på att få i oss en varsin glass från det underbara glasscafét "Montis". Finns det någon godare glass än deras?
Köpte även med oss några olika macarons till kvällen.



Tanken var att vi senare på lkvällen skulle gå till Jimmy´s Steakhosue på söder och käka men vi hade alldeles för många shoppingkassar och fötterna var för trötta så vi bestämde oss för att käka på "Pizza Hut".
Det var väldigt länge sedan jag åt där, vi satte oss ute och tittade på folk och moffade i oss en varsin pan pizza. Kom hem runt kl 21.00, det innebär att vi har sprungit på stan i ca 10 timmar, inte undra på att fötterna värker. Vi kommer nog att sova gott i natt......






Reklamfilminspelning för Vällingby City

Datum: 2011-09-11 Tid: 10:37:51
Infann mig på plats i studion i Johanneshov strax innan kl 09.00 och satte igång med första modellen. Dagen började dock inte så bra då de var tvungen att göra om hela golvet, vilket gjorde att vi kom 1.5 timme efter i vårt schema. Sen rullade det på ok under dagen men vi hade svårt att komma i kapp den tiden vi gick miste om på morgonen.

Vid kl 18.00 så anlände min mamma till stan, så hon kom ut till Johanneshov och väntade på mig. Då fick hon se hur hennes duktiga dotter jobbar ;) Efter 3 timmars övertid och klockan var 20.30 så var det dags för oss att åka hem. Jag var så trött så trött och magen skrek efter mat, stannade till på donken och köpte med oss en varsin burgare hem. Tog mig ett bad innan det var dags att hoppa i säng så att man är morgonpigg inför morgondagen.

Bilder kommer.....

Fotografering för Vällingby Köpcentrum

Datum: 2011-09-06 Tid: 21:17:35

Åh vad jag hatar att vakna 30 min innán klockan ska ringa. Man vill ju så gärna sova de sista tretti minuterna och om man väl lyckas somna om så känns de 30 min som 5 min och vips så är det dags att kliva upp.
Då det är en hel del trafik här på morgonen och långa bilköer så jag åkte i god tid även om det stog på eniros hemsida att resan mellan mig och studion i Johanneshov bara skulle ta 8 min. Och tur var väl det, för jag min yrhöna med lokalsinne som en fiskmås körde ju lite halvfel. Men efter ett samtal till min egen gps/eniro-karta "Min kära pappa" så fick jag lite guidning till rätt plats. Så nu är det ju bara att hålla tummarna och hoppas att jag hittar dit även imorgon. Hem kom jag iallafall ;)

Idag är första dagen på två dagars jobb och samarbete med Vällingby Köpcentrum. I våras var jag också ner och gjorde deras vårkampanj och nu är det dags för höstens. Samma team som sist så det känns jättebra. Har idag sminkat och fixat barret på flera personer som ska medverka i denna reklam. Vi började jobba kl 09 och jag fick åka hem vid 18.30 så det blev en lång dag.

På vägen hem köpte jag med mig en tonfisksallad som jag åt framför tv´n "Halv åtta hos mig" som följdes av "Idol" och "Kaos i Båstad".
Funderar på om jag ska ta ett bad snart eller om det blir bums i säng, har en lång inspelningsdag som väntar imorgon. Senare på kvällen så kommer min kära mamma ner och ska göra mig sällskap. Vi ska ut och shoppa, kläder och inredning sen blir det nog några restaurangbesök om jag känner oss rätt ;)


Ner till Sthlm för att jobba igen

Datum: 2011-09-06 Tid: 20:35:32

Efter jobbet vid 17-tiden så åkte jag ner till Sthlm. Fick trevligt sällskap av min vän Sara hela vägen ner. Bra med sällskap och någon att prata med när man ska körs bil efter en lång arbetsdag. När jag hade lämnat Sara där hon bor under tiden hon pluggar så åkte jag raka vägen hem.
 Tog en dusch och fixade lite innan det var sovdags. Ska upp och jobba imorgon bitti och försöka hitta rätt till studion i Johanneshov där vi ska vara i två dagar. Somnade nästan på en gång men sov dock inte så bra. Kan bero på att min älskling inte ligger breved, saknar honom redan.


Söndag

Datum: 2011-09-04 Tid: 20:33:07
Idag var det dags att jobba igen och sista dagen på den här veckan. Magnus började jobba redan kl 09.00 och då klev jag upp. När jag hade gjort mig klar så åkte jag ner till stan och köpte en sallad till lunch åt Magnus. Åkte till honom på hans jobb på sporthallen. Han gör sig riktigt bra där, som handen i handsken. Han visade mig runt lite eftersom de har gjort om en del, vi får väl se när jag vågar mig dit och träna. Jag trivs rätt bra där jag tränar idag, men någon dag så vill jag kanske träna där med honom el prova något av alla pass som de har att erbjuda. Men 10 kg skulle jag vilja gå ner innan dess =)

Började jobba kl 11.50 och idag var det lugnare än lugnast. Vart är alla människor?
Hann dock med en hel del annat, damma, fronta, plocka upp lite varor mm. Dagen rullade ändå på helt ok och vid 16.00 så var det dags att gå hem.
Åkte hem och började packa inför mina dagar i Sthlm och vid 17-tiden så dök älsklingen upp med lite hämtmat. Vi kände att vi inte orkade laga någon mat idag heller.
Fick ett snabbt besök av mamma och pappa som skulle komma och vara lite smakråd till vårt ev kommande soffköp.

Just nu sitter vi i soffan och myser och tittar på årets första avsnitt av "Idol 2011".

Andre Adsplund
vilken härlig kille, han måste ju bara vara en av dem som går till final. En av mina favoriter! Han har ju allt, snygg, grym röst, charmig och bara hur bra som helst.

Andra favoriter från dagens program:
Moa Lignell var också speciell, vilken röst =)
Olle Ture Hammar, vilken sköning, vilket barr!



Ny snygg stereo hemklickad

Datum: 2011-09-04 Tid: 20:13:07
Fick lite sovmorgon i morse då jag inte började jobba för än klockan 11.45. Det var tyvärr rätt lugnt igår fast det var lördag, men timmarna rullade på ändå. När jag slutade så åkte jag hem till mor och far och väntade på att Magnus skulle sluta för dagen. Vi skulle bli bjuden på middag idag igen =) Känns skönt att komma hem till mor och far, sätta sig vid ett dukat bord och bara njuta.

När vi kom hem igen så blev det handboll på tv´n och det innbar lite massage för mig.

Stängde av tv´n i bra tid och satte oss framför datorn för att leta musik till Magnus träningspass som han ska börja hålla på gymmet from måndag. Det kommer att bli en härlig blandning av allt från hårdrock, techno, pop, mm. Hoppas även att de som ska gå på hans pass kommer att gilla denna musk lika mycket som vi gör. Så på måndag då kör Magnus sitt första "Nordic Extreme" pass själv.

Vi beställde även hem en stereo/dockningsstation, det blev en Philips DCM580. Riktigt snygg design och grymt bra ljud med plats för både USB, iPhone, iPod och CD. Vi har tittat på den ett flertal gånger, men idag slog vi till. Längtar tills den kommer hem och vi får börja spela musik ur denna skönhet.







En härlig fredags eftermiddag/kväll

Datum: 2011-09-02 Tid: 21:06:12
Åkte ner till stan på eftermiddagen för att strosa runt lite innan det var dags att bli bjuden på middag hos mor och far. Köpte med mig en fin höstbukett och gick in till min kära kollega Lotta som fyller år idag. Tror att hon blev jätteglad och uppskattade min lilla present. Mötte sedan upp mamma så gick vi runt i några butiker på stan, jag köpte ett läppglans och ett läppstift åt mig på Lindex. De har produkter från Lumene "Natural code" som vi på Åhléns inte har. Köpte även mamma ett likadant läppglans =)

 

Nästa stopp blev på Havannas Deli, där har jag aldrig varit tidigare. En jättemysig och trevlig butik med en massa smått och gott. En massa tesorter, chokladsorter, ostar, kex, mm. Sånt gillar jag =)
Köpte med mig te från "Kusmi tea" med smak av choklad, ska bli spännande. Tycker att deras teburkar är så söta, så jag köper dem mycket pga det ;)
Köpte även chokladpraliner (Skärgårdskonfekt) med smak av mango, rullade i kokos....Hur gott låter inte det? Hur mumsigt som helst. Så det ska jag bjuda älsklingen på när han kommer hem ikväll.









När jag och mamma kom hem så var det bara att slå sig ner vid matbordet. Fick en underbar toast med kantarellstuvning till förrätt. Sedan blev det en av mina favoriträtter, fläskfilégryta med banan, curry och ris, mums, mums. Vilken underbar middag! Tack pappsen för den goda maten.
Mamma hade köpt med sig små söta Willmabakelser från NK som vi åt till efterrätt, alltid lika goda.

Åkte hem till 19.30 för att ta en dusch och fixa lite här hemma innan älsklingen kommer hem vid 20.30. Då var det bara att bänka sig framför tv´n för att titta på fotboll, Sverige-Ungern. Heja Sverige och Zlatan!
Undrar om jag ska be Magnus om lite massage nu sista halvlek ;) det är jag värd tycker jag ;)



Då var man ledig igen, vilken lyxvecka

Datum: 2011-09-02 Tid: 14:08:04

Redan fredag och jag är ledig igen, kan bero på att jag ska jobba både lördag och söndag. Idag fyller min kära kollega Lotta år, grattis till henne!
Väcktes i morse av att någon grannes villalarm satte igång. Man kan ju hoppas att larmet bara fick något fel och att de inte hade tjuvar på besök.

Äntligen så får jag och Magnus en morgon tillsammans, det är ju så mysigt att äta frukost tillsammans.
Klockan 11.00 dök pappa upp, han och Magnus skulle hinna med att spackla badrumstaket innan Magnus skulle åka och jobba. Själv så drog jag iväg och skulle träna men möttes av en låst dörr.....typiskt! Då öppnar inte gymmet för än kl 13.00 idag, varför? Jag vill träna NU!
Åkte hem och körde lite kondis här hemma i stället, men inte alls lika roligt.

Magnus har åkt och jobba, han jobbar till 20.30....so boring en fredag! Vad ska jag hitta på då?


Shoppat från Biotherm

Datum: 2011-09-02 Tid: 14:01:32

1 september.....Nu är hösten här och det är inte utan att det känns. Usch vad snabbt sommaren var över, nästan så jag fundera på om man skulle ta och boka en sista minuten till värmare breddgrader.

Idag började jag jobba kl 08.00 (varuplock mellan 08-09.50). Hade med mig min i.pod idag så då gick det lite lättare att plocka upp. Det har varit riktigt segt och dött på stan idag, vad är det med folk...de kan ju inte ha slut på pengar redan? Men dagen rullade på ändå och vid 17.30 fick jag gå hem.

Var bara tvungen att handla lite saker innan jag åkte hem. Köpte bla min favorithandkräm och en bodylotion (bodycreme) från Biotherm. Min favvo har kommit ut på burk tillfälligt, så passa på nu för snart är den slut och då vet man aldrig när den kommer på besök igen. Och vilket toppenpris, endast 199:-.



Köpte med mig en sallad hem från kvantum charken då min mage fortfarande inte mår så bra.
Åkte hem och satte mig i soffan och kollade på tv medans jag mumsade i mig den. Sedan ringde min vän Helena och som vanligt när vi pratar så rinner tiden iväg och vips så hade vi pratat i 2 tim =) Alltid lika trevligt. Synd bara att det var Helena som ringde, då blir det dyrt för henne. Annars brukar hon alltid be mig ringa upp då jag ringer gratis till alla men det glömde vi bort den här gången.


En ny pappelinamatta är på väg hem till oss

Datum: 2011-09-02 Tid: 13:47:37

Onsdag 31/8, sista dagen på augusti månad...hmmm då var sommaren redan över, ångest!
Ledig idag igen, shit vilket soft schema jag har den här veckan.
Åkte upp till gymmet idag och körde lite kondition på crosstrainen. Jag vet, jag har en egen sån hemma men den på gymmet är bättre plus att det är roligare att träna där än hemma. Passade även på att sola lite, kan behövas...känner mig så blek och ful, blä!

När jag kom hem så fick jag sjukt ont i magen och var tvungen att kyrpa ihop under en filt i soffan. Nu är det något som inte är bra. Tror att jag fått magkatarr, det gör riktigt ont...det hugger till och så mår jag illa och har halsbränna. Somnade och sov till kl 15.00 när Magnus kom hem.

På kvällen fick vi besök av pappa och hans bror Patrik och vän Stefan. De kom för att sätta upp gips i vårat badrumstak samt börja bygga ett trappsteg till våran terass =) Det är bra att man får hjälp!

Sen blev det inte så mycket mera den kvällen, satt i soffan och tyckte synd om mig själv och min onda mage. Tittade på "Halv åtta hos mig" och "Robinson" innan det var dags att sova för imorgon börjar jag redan kl 08.00.

Beställde hem en ny matta idag, en Pappelinamatta i svart och vitt som vi ska ha i hallen. Vår hall/korridor är ca 6 m så det fick bli en 4.5 m lång matta med stjärnor. Tror att den kommer att göra sig riktigt bra där.



Soffbeslutsångest

Datum: 2011-09-02 Tid: 13:34:56

I tisdags 30/8 var jag ledig så då passade jag på att gå och gymma på förmiddagen. det var riktigt skönt, skönt att ha kommit igång lite smått med träningen igen. Det var ju inte igår ;) Har inte haft varken tid, lust eller energi...men nu hoppas jag att det ska bli ändring på det. Tycker att det är så skönt att styrketräna, gå in i min lilla bubbla, ha bra musik i öronen och bara köra. I love it!

När jag kom hem så blev det lite lunch och en dusch. Såg till att jag var klar till 15.00 då Magnus skulle komma hem. Då åkte vi till Söderhamn för att provsitta soffor, kolla på hyllsystem ut till garaget (så vi kan få lite ordning) mm. Vi har två vardagsrum och nu är det dags att börja inreda det andra så att vi kan sitta där i vinter och mysa framför vår kamin.

Vi funderar på den här soffan som har en divan och en mys/cozy-hörna, perfekt att sitta och mysa i framför den öppna spisen....Och mys det gillar vi här hemma ;)
Kanske kommer den att påminna om våran andra soffa i det första vardagsrummet, men vi gillar färgen och att den är väldigt go och skön att sitta i. Och den vi redan har, har ju 2 st divaner så riktigt lika kommer det ju inte att bli. Sen blir det ju andra detaljer, kuddar, lampor, större tv, mm i detta vardagsrum.



Soffan som vi redan har, älskar verkligen den. Så himla snygg och skön!


När vi hade uträttat våra ärenden så kom jag med förslaget att vi skulle äta middag på O`learys och det tyckte Magnus lät som ett bra förslag. Så så fick det bli, jag åt kyckling i vanlig ordning och Magnus åt någon grillmixtallrik. Och till förrätt så får man ju alltid in en skål med popcorn, vilket är lite roligt =) Även om man egentligen tycker att det känns lite fel att äta detta innan maten så sitter man där med näven i skålen och mumsar ;)

Bilder kommer......


En massa boktips från min sommarläsning

Datum: 2011-09-02 Tid: 13:19:08

Jag har läst en hel del böcker i sommar, bla "Varför gråter inte Emma" av Emma Jangestig, "Ares tecken" av Buthler/Öhrlund, "3096 dagar" av Natascha Kampusch, "Ett litet snedsprång" av Denise Rudberg, "Helgonet" av Carin Gerdhardsen och "Det fjärde offret" av Mari Jungstedt.


Om boken:

Naket och ärligt om tragedin som engagerade hela Sverige

Äntligen hade tillvaron ordnat sig för Arbogatjejen Emma. Hon som alltid fallit för fel killar och tidigt blev ensamstående mamma med två barn. Nu hade hon mött en trygg man och de planerade för ett liv tillsammans. Men en kväll stod någon ur det förflutna i dörren och tragedin var ett faktum. Emma blev svårt misshandlad. Hennes barn Max och Saga hade aldrig någon chans.

När Emma vaknade upp befann hon sig i en märklig polisutredning där hon hölls isolerad utan att veta vad som hade hänt henne - eller barnen. Hon som varit en vanlig småstadsflicka blev sedan rikskänd när hon valde att träda fram och berätta om sina upplevelser. Emmas starka utstrålning möttes av djup beundran men också misstro. "Hur kan hon se så glad ut?" Man tycktes vilja att Emma skulle gråta och hata. Med sin sorg ifrågasatt tog sig Emma igenom två rättegångar och pekade ut sina barns mördare. Hon omvandlade tyskans hat till kärlek och framtidstro. Men bakom fasaden pågick varje sekund en kamp för att orka ta sig tillbaka till livet.

Så tyckte jag:
Kommer ihåg när detta hände, när man såg det på nyheterna och läste om det i tidningarna. Då undrade man ju flera gånger hur Emma skulle orka gå vidare, orka leva efter detta. Tänk att vakna upp en dag och tvingas inse att dina barn inte finns vid livet längre. En bok som bjuder på en hel del tårar, en bok som man sträckläser. Önskar Emma och henns nya familj lycka till i framtiden.

+++++



Om boken:
Den 2 mars 1998 blev tioåriga Natascha Kampusch överfallen och bortförd på väg till skolan. I över åtta år hölls hon inspärrad i ett specialbyggt ljudisolerat källarutrymme hos en man vid namn Wolfgang Priklopil. Fullkomligt utlämnad till förövarens nycker tvingades hon utstå såväl fysisk som psykisk misshandel, utan att veta om hon någonsin skulle bli fri igen. När hon som artonåring slutligen lyckades fly var hennes barndom över.

Med 3096 dagar tar Natascha Kampusch tillbaka makten över sin egen historia, från uppväxten och kidnappningen fram till utbrytningen och Priklopils självmord. Hennes vittnesmål över åren i gärningsmannens våld är en berättelse utan enkla svar, som ger en unik och utmanande inblick i fångenskapens psykologi. Insiktsfullt och drabbande beskriver Kampusch den frihetsberövades vardag: hur överlevnadsinstinkten kan få människan att anpassa sig till de mest extrema förhållanden, hur de fysiska betongväggarna omärkligt byts ut mot osynliga inre murar, och hur man som offer påverkas av en tillvaro där förövaren är hela ens värld.

Så tyckte jag:
En hemsk sann historia, jag har väldigt svårt att förstå att hon orkade stå ut med att leva på det här viset under så lång tid. Också en bok som man sträckläser, man vill läsa mer, veta hur hon kände det osv, snacka öm överlevnadsinstinkt. Bjöd på en hel del tårar men som alla vet så slutar den ju iallafall bra.
 Även om flera år av hennes barndom bara försvann så kan man ju hoppas att hon får njuta av sitt liv hon har idag.

+++++



Om boken:
Klockan är exakt 00.46 när Claudio Chavez avlider i ambulansen av skadorna från en brutal misshandel på Götgatan i Stockholm. Vid Chavez sargade kropp finner man en blodig papperslapp med en teckning av ett avbrutet manlighetstecken. Mordet blir ett fall för kommissarie Jacob Colt och hans kollega Linda Schecker på kriminalen i Stockholm. Tre unga pojkar som setts springa från platsen grips och förhörs, men pojkarna vägrar avslöja vad symbolen står för i sammanhanget. Några dagar senare hittas en likadan papperslapp vid en dödsmisshandel i Gävle och snart drar en våg av mord och våldsamma misshandelsfall över Sverige. Snart ser utredarna den gemensamma nämnaren samtliga offer är antingen homosexuella eller invandrare. Men jakten på mördarna blir alltmer komplicerad eftersom det inte verkar finnas några andra logiska kopplingar mellan morden. För Jacob Colt blir det ett känsligt fall då hans son Stephen är homosexuell. För Linda Schecker är det lika känsligt eftersom hon har ett förhållande med Sara och är livrädd att detta ska komma ut i polishuset. När Jacob Colt till slut närmar sig ett genombrott i utredningen inser han att hans närmaste är mer berörda än han hade kunnat ana. Och det börjar bli ont om tid.

Så tyckte jag:
Jag har tidigare läst både "Mord.net" och "Förlåt min vrede" och även den här boken var svår att lägga ifrån sig. Den griper tag i en med sin handling och man vill bara fortsätta att läsa. Spännande från början till slut. Till alla er som älskar svenska kriminalromaner lika mycket som mig så måste ni verkligen läsa denna.

+++++




Om boken:
Marianne Jidhoff, 55, är nybliven änka. Hennes make Hans Larson, riksåklagare, var vid sin död en hyllad man, en rättvisans trogna tjänare. Men han var inte lika trogen sin hustru som han var trogen rättvisan. Marianne fanns trots detta vid hans sida in i det sista. Precis som hon alltid gjort. Själv utbildad åklagare, födde hon i stället tre barn och blev en god representativ hustru. Först när barnen blivit betydligt äldre tog hon en tjänst som åklagarsekreterare.
Efter Hans död blir Marianne övertalad att återvända till åklagarmyndigheten. Man har problem med läckor, och Olle Lundqvist, chefsåklagare, behöver någon med stor erfarenhet, någon han kan lita på. Marianne beslutar sig efter ett par sömnlösa nätter för att återigen börja arbeta.

En finansman, Christopher Turin, blir mördad utanför sin våning på Narvavägen i Stockholm. Marianne Jidhoff får tillsammans med den luttrade och erfarna kriminalkommissarien Torsten Ehn ta sig an fallet. Med sig har de också kriminalassistenten Augustin Madrid, en vacker och begåvad yngling som visar sig ha mycket mer att tillföra utredningen än man i förstone kan tro. En fascinerande trio som vi kommer att få möta också i kommande böcker.
Brottet visar sig ha kopplingar till en märklig och sluten verksamhet som drivs i det tysta. En verksamhet dit bara de som är beredda att betala dyrt för sig har tillträde och får leva ut sina allra hemligaste fantasier.

Så tyckte jag:
Älskar Denise Rudberg, älskar henne chic lit böcker...har dock varit lite tveksam till att hon skulle ge sig på en deckare. Men vilken succé kan jag bara säga, i love it! Jag vill bara ha mer och mer av denna serie, blev så glad när jag hörde att nästa bok (del 2) kommer redan i sept. Gissa om jag längtar ;)

+++++


Om boken:
En stilla sensommarmorgon begås ett väpnat rån mot en värdetransport utanför Sparbanken i den slumriga idyllen Klintehamn på Gotlands västkust. Rånarna flyr på motorcykel och tar sin tillflykt till ett ödetorp på landsbygden. När polisen så småningom letar sig fram till gömstället hittas en av rånarna mördad och dådet beskrivs i medierna som en ren avrättning.
Till en början koncentreras spaningarna mot Gotlands motorcykelklubbar. Men det är något som inte stämmer. Vilka är de två övriga rånarna och har de något att göra med mordet på sin medbrottsling? Gick något fel vid råntillfället eller finns motivet längre bak i tiden? Kommissarie Anders Knutas börjar leta efter samband i det förflutna samtidigt som han försöker hålla tillbaka sina allt starkare känslor för kollegan Karin Jacobsson. Journalisten Johan Berg dras obevekligt in i ett livsfarligt spel där insatserna blir allt högre. Och hela tiden finns risken att gärningsmannen slår till igen - en gärningsman som vet något polisen inte vet.

Så tyckte jag:
När jag jobbade med Mari under inspelningen av "Förkväll" så var jag inte alls sugen att läsa hennes böcker. Men sen blev jag tipsad om dom av svärmor och tänkte att jag skulle ge henne en chans. Började att köpa hem en, sen var jag fast, var tvungen att beställa hem dem allihopa på en gång...sen så har jag läst dem en efter en. Och varje bok är så spännande och välskriven. Alltid lika svårt att lägga ifrån sig. Hon är grym mari och jag längtar tills hennes tionde bok kommer ut =)

+++++



Om boken:
"Gud är god. I natt vill Gud oss väl." Det är vad den högt älskade och respekterade familjefadern Sven-Gunnar Erlandsson tänker när han segnar ner under den mäktiga augustimånen, skjuten med ett skott i nacken efter en krogkväll i glada vänners lag.

Det är semestertider, men kriminalkommissarie Conny Sjöberg kallar samman arbetslaget med Sandén, Hamad och Westman från Gerhardsens tidigare böcker. Styrkan har dessutom utökats med två nya förmågor. Den charmige rockaren Odd Andersson, känd från tv, och den oberäkneliga Hedvig Gerdin, som nyligen återvänt till Sverige efter trettio år som diplomathustru.
Vem kunde önska livet ur Erlandsson? Enligt alla källor en varm och generös människa, med religiöst patos och ett brinnande intresse för barn- och ungdomsfotboll. Dessutom med ett stort engagemang för samhällets utstötta.

Det enda man har att gå på är en uppblött papperslapp med utfluten text och en uppsättning spelkort man funnit i offrets ficka. Kan mordet ha med poker att göra? Var Erlandsson en fuskare som gått för långt och avrättades med en kula i huvudet? Eller var han ett offer för någon av de människospillror han brukade besöka i husvagnsgettot i Huddingeskogen, och så generöst dela med sig av sitt överflöd till?

Utredningen leder Hammarbypoliserna ut på en resa till skräckinjagande platser i mörkaste skogen, till ett hillbilly-Sverige de aldrig tidigare stött på, till andra sidan jordklotet och till de svartaste delarna av människans själ.

Så tyckte jag:
Hon är i klass med både Jungstedt och Läckberg, började läsa hennes första bok "pepparkakshuset" och sen blev det nästa och nästa och nu var detta hennes fjärde bok. Spännande deckare som utspelar sig i Sthlmsmiljö. När kommer nästa? ;)

+++++


RSS 2.0