Kusinbarnet Jackilee kom till världen idag

Datum: 2011-11-27 Tid: 20:41:00
Idag onsdagen den 16 november 2011 så kom lilla Jackilee till världen. Min kusin Krille och hans tjej Jennifer har äntligen fått sin lilla flicka. Vi tänkte åka dit om ca 1 vecka och hälsa på och mysa lite med den lille.

Grattis till er!

Söta Jackilee......


Fars dag 2011

Datum: 2011-11-27 Tid: 20:32:34
Söndagen den 13 november

Idag är det alla pappors dag och det firar jag med att bjuda världens bästa pappa på middag.

Var tyvärr inte den piggaste i morse efter gårdagens grannmiddag, sov ända till 10.30 och det kan jag inte komma ihåg när jag gjorde sist. Kände mig så sliten och bakis, så efter frullen så kröp jag ihop under en filt och la mig på soffan. Men vid 14-tiden var det dags att sätta lite fart, för klockan fyra kommer mor och far på middag.



Jag och älsklingen är grymma tillsammans i köket, riktigt teamwork!

Till förrätt bjöd vi på jordärtskockssoppa med räkor och parmesanstänger.



Till varmrätt blev det köttfärsbiffar med lyxmos (västerbottenost, potatis, creme fraisch, persilja mm) och svampsås.



Och till efterrätt blev det en cheesecake med kiwi och physalis, mums!



Och förutom middagen så fick han ett paket med strumpor (som han hade önskat sig) och en en bok/cd/dvd-samling om/med Led Zeppelin.

Hade en riktigt mysig kväll tillsammans med min käre mor och far. Och när de hade åkt hem så tittade vi på film " Irene Huss - Skydd av skuggorna".



Om filmen:

En man hittas avrättad i hamnen. Irene Huss och hennes team sätts på fallet och allt pekar på en uppgörelse i den undre världen. Men så småningom inser Irene att fallet har en personlig koppling. Efter ett bombdåd är hon plötsligt indragen i en utpressningshärva där ingen går säker - allra minst hennes familj. Polis och åklagare står maktlösa mot de kriminella gängen och Irene blir till slut tvungen att ta saken i egna händer...

Så tyckte jag:
Spännande i vanlig ordning. Helt klart sevärd om man som mig gillar Huss.

++++

Nya hudvårdsprodukter

Datum: 2011-11-27 Tid: 11:09:20

Har varit och shoppat lite ny hudvård igen. Jag har redan en massa krämer, serum, rengöringar mm. Men nu tänkte jag köra allting från samma märke. Använder för tillfället både rengöring och ansiktsvatten från Lancome. Tog hem prov på krämen Hydrazen och det nya serumet Visionaire och blev helt såld.

Detta måste jag bara ha, så då passade jag på när jag fick några rabattkuponger ;)

 

Hydra zen

Det är en ren fuktighetskräm men som också lugnar huden när den påverkas av både inre/yttre stress.

Detta paket kostar ca 600:-

Köpte en kartong med allt detta för samma pris som bara krämen kostar. Då fick jag med bra reseförpackningar med rengöring, ansiktsvatten, nattkräm och ögonkräm.

Visionnaire

Huden blir silkesmjuk och slät. Ett pärlemorfärgat och krämigt serum som snabbt absorberas av huden, är aktiv i flera av hudens lager, minskar porer och linjer och efterlämnar en otroligt jämn och mjuk hudyta.

Kostar ca 695:-

 



Middag hos grannarna

Datum: 2011-11-27 Tid: 10:47:43
Lördagen den 12 nov

Idag är vi lediga båda två efter en lång arbetsvecka.
Åkte ner på stan och uträttade några ärenden på förmiddagen för att sedan städa och fixa i ordning här hemma på eftermiddagen.

Fick besök av Erik, Lotta och deras son Willie. Det är första gången de är och hälsar på hos oss sen vi flyttade hit. De blev mycket imponerad och tyckte att vi hade fått det supersnyggt här hemma. Alltid lika roligt att höra ;)

Klockan 18.00 gick vi över till våra kära grannar som hade bjudit oss på middag idag.
De bjöd på fördrink först som sedan följdes av en tre rätters middag, toast med någon romröra till förrätt, stek med potatisgratäng, greksallad och bröd till varmrätt och till efterrätt blev det en supergod cheesecake, mums! Allting smakade riktigt gott och en hel del cider blev det ;) Det var bara lilla Linus hemma (deras barn), för Emelie var hos sin farfar. Och han tröttnade rätt snabbt på oss vuxna och ville gå och sova. Händer sånt? Att barn ber om att få gå och lägga sig tidigt en lördag kväll?
Vi hade mycket att prata om och tiden sprang iväg och kl 00.30 tittade jag på klockan och tyckte att det var dags att gå hem. Då fick vi höra att Caroline (mamman i huset) skulle upp och jobba redan kl 07.30 dagen där på, stackars henne.

Tack så mycket grannar för en underbar middag och en supertrevlig kväll.
Nästa gång är det vår tur att bjuda ;)

Supersnygga naglar igen

Datum: 2011-11-15 Tid: 20:11:48
Söndag 6 november

Idag söndag har jag varit hos Jennie som alltid fixar mina naglar. Fick komma hem till henne idag då vi hade det lite svårt att få till en tid som passade oss båda. Jag var lite trött på min "franska manikyr" och ville ha något nytt den här gången. Har haft glitter den senaste tiden och trivs nog bäst med det, så den här gången blev det svart/silver glitter. Riktiogt snyggt, är så nöjd, känns som om de passar riktigt bra till både Halloween/nyår mm.



När jag var klar så mötte Helena upp mig vid Café Lilla K där vi käkade lunch och tog en fika. Det var ett tag sen vi sågs så vi hade en hel del att prata om. Vi satt där bra länge och gottade oss och pratade en massa skit tills det var dags att åka hem.

När jag kom hem så hjälptes jag och Magnus åt att laga en massa mat så att vi har till hela veckan, som både lunch och middag. Provade att laga tre stycken nya rätter, bla pesto/feta-ost gratinerad lax, basilika/parma/parmesan-ost fylld kyckling med ugnsgratinerade klyftpotatis o rödbetor och den sista rätten blev en succé kycklinggryta med saffran.

Mumsig pasta hos mamma och pappa

Datum: 2011-11-15 Tid: 19:51:24
Lördag 5 november

Den här helgen så jobbar både jag och Magnus (fast jag är ledig på söndag). Båda slutade vid 16.00 så då åkte vi hem till mor och far där vi blev bjuden på middag. Pappa hade gjort en fantastisk god pasta med tigerräkor och till efterrätt blev det en fräsch fruktsallad.





På vägen hem stannade vi på affären och köpte hem lite gottis och en tidning till mig (Amelia jul). Läsa och få lite inspiration till julen angående pynt/bakning/mat mm.

Åkte även förbi kyrkogården för att tända ljus hos farmor/farfar och pappas mormor Ketty. Det är ju alla helgon helgen nu och hela kyrkogården lyste upp i mörkret av alla ljus. Så vackert!



Tittade på "Så mycket bättre" på tv, sen blev det mest mys i tv-soffan resten av kvällen.

Reklamfilmsinspelning Vällingby City Jul

Datum: 2011-11-14 Tid: 20:57:40
Idag fick jag inte lika lång sovmorgon, idag skulle jag nämligen vara på plats redan kl 08.30. Idag är det reklamfilmsinspelning för Vällingby City med samma härliga gäng som igår och nå en del nya "modeller". Dagen rullade på riktigt bra och klockan 17.00 var vi klara. Den här reklamfilmen för Vällingby kommer att börja rulla på tv´n i december (men dock bara i Sthlms län).

Några bilder från inspelningen.....




Magnus kom och hämtade mig utanför studion så åkte vi mot Barkaby för att kolla i lite butiker innan det var dags att åka hem till Bollnäs igen. Tyvärr så hittade vi ingenting, jag kände mig nog för trött och var inte alls på shoppinghumör för en gångs skull.
Stannade och käkade på vägen hem, sen så blev det raka vägen hem.

När vi kom hem så var det bums i säng då jag börjar jobba redan kl 09.50 imorgon på Åhléns.

Stillbildsplåtning och restaurangmys med älsklingen

Datum: 2011-11-08 Tid: 22:06:02
Onsdag 2/11-11

Eftersom det blev rätt sent igår kväll framför tv´n så fick det bli sovmorgon i morse. Riktigt skönt att få en skön sömn, slippa stressa på morgonen osv innan det var dags att åka och jobba. Klockan 12.15 infann jag mig i studion där vi skulle jobba med en stillbildsfotografering för Vällingby Köpcentrum.
Idag var det bara 2 barn som skulle sminkas/fixas i håret så det var snabbt fixat. Det var ett sött och gulligt syskonpar som var van vid detta (hade gjort en hel del liknande jobb innan) så fotograferingen gick mycket bra. Och efter 3 timmar så var det tack och hej då för den här gången.



När jag var klar för dagen så kom älsklingen och mötte upp mig vid Mariatorget. Tog en lång och skön höstpromenad ner till Gallerian där vi stannade till för att äta varsin glass. Åt så klart glassen från vårat favoritställe "Montis", mums vad gott! Vi börjar med efterrätten ;)

På vägen till restaurangen så blev det några shoppingstopp och vid 18.00 så anlända vi till restaurang "Villaggio" på Östermalm.

Supertrevlig toalett med fina handdukar och tända ljus, sånt gillar jag ;)





Tur att vi var där i bra tid, lite folk men precis innan vi skulle gå så blev det fullsatt och ett stort sällskap med japaner dök upp och ojoj vilket surr det blev då ;)



Förrätt: Karl-johan soppa med halstrade pilgrimsmusslor på en blomkålspure



Efter lite vin och öl så snurrade det till hos både mig och älsklingen, men vi hade en underbar, mysig, trevlig och romantsik kväll tillsammans ;)





Min varmrätt: Hummer, ricotta, basilika och mascarponefylld pasta med en krämig hummersås.



Magnus varmrätt: Lång pasta med scampi, vongole, blåmusslor, vitt vin, lök, spansk peppar, persilja, knivmusslor riven bottarga och vitlök



Vilket trevligt ställe, mycket bra service, snygg inredning, fräscht och helt fantastisk mat. Hit kan jag verkligen rekommendera alla som älskar italiensk mat att gå. Jag kommer absolut att gå hit fler gånger.

När vi kom hem så blev det en massa mys och sen väntade sängen. Jag ska ju upp och jobba tidigt imorgon, vilket jag inte tänkte på när jag drack en massa vin och cider på restaurangen ;) Men trevligt hade jag och det är ju det viktigaste ;)

Imorgon är det reklamfilmsinspelning som står på schemat....



Jag och älsklingen hemma i Sthlm igen

Datum: 2011-11-07 Tid: 21:50:17
Tisdag den 1 november

Idag så åker jag och älsklingen till Sthlm igen. Jag ska ner och jobba den här gången men det kommer även att finnas tid för annat.
När vi hade städat undan här hemma, packat och gjort oss i ordning så åkte vi in till stan. Lämnade av våran bil hos mormor och Harald, som ska besikta den åt oss idag medans vi är i Sthlm. Vi har fått lånat pappas bil under dessa dagar.

När vi kom fram till Sthlm så åkte vi direkt in till stan för att shoppa lite på Åhlens City. Det blev en vattenkanna från Eva Solo, en burk från Ittala att ha havssalt i, en röd Pappelina matta (en dörrmatta att ha vid entrén i jul), pennställ/skrivbordsprylar i plexi från Muji och några röda löpare att ha på köksbordet under december/jultiden.






När vi hade shoppat klart på city så åkte vi hem och lämnade alla shoppingpåsar. Åkte sedan iväg till Heron City för att käka lite thaimat (som vi saknar så mycket, den är ju så bra där). Tog sedan en tur in på Mio och där hittade vi snygga servettringar och en fotpall/puff att ha till vår nya soffa.












Efter maten och shoppingen så tänkte vi gå på bio men vi hittade ingen som vi var sugna på att se. Så i stället så åkte vi hem och tittade på filmen "The way back".



Om filmen:
Sju krigsfångar flyr från ett arbetsläger i ett helvetiskt Gulag 1941. Deras väg mot frihet sträcker sig från Sibirien, över den glödheta Gobiöknen och vidare över Himalayas berg till Indien. Under 600 mil av svåra umbäranden får de kämpa mot både moder natur, illvilliga främlingar och inte minst varandra. Alla nådde inte friheten.

Så tyckte jag:

Riktigt bra film med bra skådespelare, spännande handling. Den kanske var lite halvseg då och då, det hände inte så mycket i mellanåt. Men den var ändå riktigt bra och helt klart sevärd.

++++

Skönt att kunna vara uppe sent tillsammans med älsklinge ikväll, få så mycket tid som möjligt tillsammans. Jag har ju sovmorgon imorgon, ska vara på plats först klockan 12.15 plus att jag bara ska jobba halvdag.

Hemma igen och filmkväll med älsklingen

Datum: 2011-11-07 Tid: 21:03:02
Söndag

Då var det dags att lämna Sthlm för den här gången. Men redan på tisdag så är jag tillbaka =)
Mamma och jag kom iväg i bra tid, vårt första stopp var i Upplands Väsby där jag ska hämta upp ett bord som jag har hittat på blocket. Eftersom vi inte hittar något klockrent bord just nu så fick det bli detta så länge tills det dyker upp något som vi verkligen vill ha.


Nästa stopp blev i Uppsala för att kolla på klinkers på Bauhaus (men hittade inget som jag tyckte om), blev en snabbis in på Chilli också men hittade ingenting fär heller tyvärr.

När vi kom hem såm hade Pappa och Magnus lagat mat. Så det var bara att slå sig ner vid bordet och äta.
Sen åkte jag och älsklingen hem och tittade på film. Vi såg "Jag saknar dig" och "A little bit of heaven".



Om filmen:
Det här är berättelsenom hur alla runt omkring kan komma tillbaka till livet när någon nära dör, och hur ett nytt liv växer fram ur sorgen. Filmen Jag saknar dig baseras på Peter Pohls och Kinna Gieths roman Jag saknar dig, jag saknar dig, som vann Augustpriset 1992 i klassen Barn- och ungdomsböcker. En feelgood historia – om sorg.

Så tyckte jag:

Kommer ihåg att jag läste den här boken när jag var yngrer och gick i skolan. Tyckte redan då att den häri historien var riktigt sorglig. En mycket fin och bra film som om att förlora någon nära. Tårarna sprutade på både mig och Magnus. Kan varmt rekommendera den här filmen! Men var beredd med näsdukar för jag lovar att tårarna kommer att komma.....

+++++



Om filmen:
Kate Hudson (How to Lose a Guy in 10 Days) är perfekt i rollen som den sprudlande vackra Marley, en ung karriärkvinna som plötsligt drabbas av cancer. Marley är en riktig flirt, som aldrig har varit kär, men när läkaren, spelad av oemotståndlig Gael García Bernal (Letters to Juliet), kunde kärlek kanske ändå vara den bästa medicinen?

Så tyckte jag:
En helt underbar film som fick mig både att skratta och gråta. Önskade att vi inte hade sett två stycken så här tunga filmer på samma kväll. Fick rejäl huvudvärk efter alla tårar som jag gråtit under kvällen. Men är riktigt nöjd med båda filmerna, riktiga toppenfilm som alla bör se.

+++++

Brunch på "Fåfängan"

Datum: 2011-11-05 Tid: 20:41:49
Lördag

Åkte in till stan till 10.30 för att strosa runt i några butiker innan vi skulle på brunsh. Lyckades hitta ett par skor (nya kängor), några baslinnen, två toppar och lite annat smått och gott. Mamma gjorde också en hel del shoppingfynd, men vi båda önskade nog att vi hade hittat ännu mera ;) Det gör man ju alltid!




Tog en taxi till Restaurang "Fåfängan" för att njuta av en god lunch/brunch.
Det fanns allt möjligt, allt från färska räkor till nygräddade pannkakor. Helt ok var det, men inget som stack ut...de hade gärna fått anstränga sig lite mer. Visst betalar man mycket för utsikten men lite bättre kvalité på maten hade jag nog önskat och kanske lite mer att välja på. Och min mamma tyckte att de kunde ha städat bättre ;)

















Efter brunchen så blev vi så mätta så vi åkte hem och la oss på soffan och slappade.
Passade på att ta mig ett bad innan det var dags för premiären av nya säsongen av "Så mycket bättre".

Mor och dotter-dag

Datum: 2011-11-04 Tid: 20:38:21
Fick sovmorgon i morse till 09.30, hör verkligen inte till vanligheten. Gjorde oss i ordning för att sedan åka till Skärholmen och shoppa. Kände mig inte alls på shoppinghumör sen så är jag inget större fan av det centrumet. Mamma verkade inte heller särskillt shoppingsugen, men några shoppingpåsar fick följa med henne hem.
Åt en varsin sallad till lunch och det är något som de är bra på ute i Skärholmen, de har riktigt bra med lunchrestauranger. Jag åt en riktigt god ceasarsallad, mums!

Åkte sedan hem för att snygga till oss lite inför kvällens middag som ägde rum på "Jimmy´s Steakhouse" på Söder. Jag och mamma är lite enformiga och tog i vanlig ordning Kentucky chicken med klyftpotatis, söt bbq-salsa och chilibea, mums!

Klockan 19.30 var det dags att sätta sig på plats inne på Cirkus för att se Lena Ph Show.


Tack världens bästa mamma för den här dagen. Jag har verkligen haft en supermysig och trevlig dag. Hoppas vi kommer att göra om detta snart igen.


RSS 2.0