Jag har semester!!!

Datum: 2011-07-23 Tid: 17:13:21
Äntligen semester.....Som jag har väntat, trodde aldrig att den här arbetsveckan skulle ta slut. Så är det alltid när man går och väntar på något speciellt.

För första gånget i mitt liv så ska jag ha riktigt semester, det har aldrig hänt förr. Jag har ju alltid varit så bortskämd och aldrig behövt jobba på sommaren. Så därför har det varit rätt tufft att jobba juni, juli innan jag nu fått semester. Vem ska egentligen behöva jobba på sommaren?

Klockan 17.00 så var det äntligen dags, då kom Magnus och hämtade mig så åkte vi till mamma och pappa och sa hej då. Sedan började vår resa söderöver, till Skövde.

Vi har ingenting speciellt inbokat de här första veckorna, ta dagarna lite som de kommer. Men någon dag i Smögen skulle vara mysigt och gärna några dagar nere i Halmstad om vädret tillåter. Men det bästa av allt är att vara ledig och få en massa tid tillsammans med älsklingen.




2 dagar kvar......

Datum: 2011-07-14 Tid: 08:32:14
Godmorgon torsdag, det känns riktigt bra idag att veta att man har två dagar kvar att jobba innan man får gå på semester. Längtar verkligen, känner att jag är i behov av detta. Har nu jobbat heltid i 4 veckor (i vanliga fall jobbar jag 75%) och det har varit ganska tufft och ovant. Långa arbetsdagar osv, både tis och ons så har jag jobbat mellan 09.50-19.10 så kvällarna har tyvärr blivit väldigt korta, man hinner inte göra så mycket.
Men idag har jag en rätt så soft dag, börjar kl 12.30 och slutar 18.00 så nu tänkte jag njuta av solen lite på förmiddagen =) Man kan ju inte var blek när man ska gå på semester....

Imorgon efter jobbet så åker vi raka vägen ner till Skövde. Det ska verkligen bli jätteroligt och trevligt, för det var alldeles för länge sen sist.
Sen så står Smögen och Halmstad på semesterschemat =)

2 dagar kvar......

Datum: 2011-07-14 Tid: 08:32:14
Godmorgon torsdag, det känns riktigt bra idag att veta att man har två dagar kvar att jobba innan man får gå på semester. Längtar verkligen, känner att jag är i behov av detta. Har nu jobbat heltid i 4 veckor (i vanliga fall jobbar jag 75%) och det har varit ganska tufft och ovant. Långa arbetsdagar osv, både tis och ons så har jag jobbat mellan 09.50-19.10 så kvällarna har tyvärr blivit väldigt korta, man hinner inte göra så mycket.
Men idag har jag en rätt så soft dag, börjar kl 12.30 och slutar 18.00 så nu tänkte jag njuta av solen lite på förmiddagen =) Man kan ju inte var blek när man ska gå på semester....

Imorgon efter jobbet så åker vi raka vägen ner till Skövde. Det ska verkligen bli jätteroligt och trevligt, för det var alldeles för länge sen sist.
Sen så står Smögen och Halmstad på semesterschemat =)

Söndagsmys i Järvsö med Helena och Kris

Datum: 2011-07-13 Tid: 21:08:46
Vid lunchtid på söndagen så tog jag och Magnus en tur ner till stan för att shoppa lite. Vi köpte bla en vaxduk till våra utemöbler, rosa prydnadskuddar till sovrummet, limegröna prydnadskuddar till gästrummet plus en massa annat smått och gott. På vägen hem svängde vi förbi "Träslottet" och tog en fika, satt ute och myste tills det plötsligt började tokregna.

Vid 17-tiden så kom Helena och Kris förbi. Vi hade bestämt oss för att åka och käka i Järvsö tillsammans. Det fick bli samma restaurang som Magnus och jag var på tidigare i veckan. Idag lyxade vi till det ordentligt och åt en trerätters middag. Vi började med vitlölksbröd med tzatziki och till varmrätt åt jag pepparbiff med pommes Anna och sås och avslutade självklart med en hallonpannacotta med lakritskräm igen, mums! Tiden rann iväg och det var dags att åka hem efter en riktigt mysig kväll.

Idag är det 5 arbetsdagar kvar tills jag får gå på semester.......

Bilder kommer....

Lördagsmys

Datum: 2011-07-12 Tid: 21:21:12
Efter att ha jobbat hela dagen i värmen så var det riktigt skönt att komma hem. Sätta igång grillen och laga lite mat som vi njöt av i solen. Åh vad härligt det är att sitta ute och käka, allt smakar så mycket bättre =)

Kött med färsk potatis, sallad, sås och en mangoröra



Blev lite rastlösa och tog en tur med bilen, åkte förbi farbror Niklas med familj idag igen. De skulle ner och bada så vi hängde med dem dit och sedan så blev vi kvar i några timmar. De hade även besök av Anna & Peter, så det var trevligt att snacka lite skit. På vägen hem stannade vi och köpte mjukglass som vi tog med oss hem och satte oss i vår hammock och njöt av.

Kvällen fortsatte med en massa mys i soffan, mumsade i oss lite lantchips och polly (provade någon ny sommarblandning, som inte var någon dunderhöjdare tyvärr).



Känns riktigt härligt att vara ledig imorgon....åh vad jag ska njuta! Jag räknar även ner mina dagar kvar till semestern. Idag har jag 5 st arbetspass kvar på Åhléns innan jag går på en välbehövlig semester, längtar!

Söta kattungar

Datum: 2011-07-12 Tid: 21:08:37
Slutade klockan 17.00 idag, blev då upphämtad av älsklingen. Åkte hem till farbror Niklas och hans familj som skulle bjuda på middag. Det blev grillat ute på derass terass i kvällssolen, hur härligt som helst. De hade fått hem sina kattungar (Zorro & Tusse) som var sååå söta. Gissa om jag blev sugen att skaffa en till ;)

Det är inte det lättaste att få bra bilder på katterna, då de inte är stilla...fullt ös hela tiden, en massa bus! =)

Kusin Bella och farbror Niklas med varsin kattunge



Syskonen leker för fullt, så härligt att se...så söta



Mellan allt bus så måste man ju äta lite också ;)



Jag och älsklingen funderar på att skaffa oss en liten kattunge efter semestern. Då får vår katt Snuttan lite sällskap på dagarna då husse och matte jobbar. Och nu när vi bor så stort och har stor tomt så kan vi ha en till liten kisse.

En mysig kväll i Järvsö med älsklingen

Datum: 2011-07-06 Tid: 20:29:28
Efter att ha gjort lite nytta så gick jag ut och la mig i min solstol och stekte i två timmar. Sedan var det
dags att laga lite lunch, gjorde mig en ceasarsallad som det även får bli till lunch imorgon. Gott!

Gjorde mig i ordning och packade sminkväskorna för att vid kl 16.00 när Magnus kom så åkte vi direkt till Järvsö. Fick göra en mycket snabb och enkel prov make up på bruden som ska gifta sig i sept. Hon var väldigt stressad och verkade kanske inte så superintresserad, el så litade hon bara på mig...vet inte riktigt. Hon sa att hon blev nöjd i allafall, så vi får väl hoppas på det =)

När jag var klar efter ca 15-20 min (snabb prov make up) så bestämde jag och älsklingen oss för att äta middag där. Så vi gick till en mysig restaurang med uteservering där vi slog oss ner. De hade en massa gott på menyn och jag var superhungrig så för mig fick det bli ryggbiff med potatisterrin och fetaost/soltorkade tomater-röra, mums! Magnus han ville ha något lättare och tog en kyckling/bacon-sallad med mangoyoghurt, den såg mycket god ut =)
Kunde inte hålla mig så jag beställde även in en efterrätt, bestående av hallonpannacotta med färska hallon, jordgubbar och en lakritskräm...vilken dröm, snyggt upplagt och helt underbar...den bara smällte på tungan. Hit kommer vi åka fler gånger i sommar.








Ledig idag onsdag

Datum: 2011-07-06 Tid: 09:42:44
Godmorgon onsdag! Idag är jag ledig, hur skönt som helst! Hade tänkt att sova ut länge, länge idag. Men klockan 08.00 slog jag upp ögonen och kunde inte somna om. Har nu käkat frulle och sitter och gör lite nytta framför datorn just nu. Planerar lite semester, skickar lite mail, uppdaterar bloggen, mm. Hoppas på att vädret ska bli lite bättre så att jag kan lägga mig i min solstol och steka lite. För vid kl 17.00 ska jag befinna mig i Järvsö för att träffa en brud som jag ska provsminka. Hon ska gifta sig i Järvsö den 30/7 och då kan det ju vara bra att ha träffats innan.

Nyklippt

Datum: 2011-07-06 Tid: 09:33:26
Idag var det inte roligt att kliva upp, upp och hoppa redan kl 06.20 det är inte riktigt min grej. Klockan 08.00 var det dags att börja jobba och kl 17.15 tackade jag för mig =) Hade sån tur idag att kag fått en tid hos frissan för att äntligen få mitt löshår inklippt. Magnus kom och hämtade mig så skyndade vi oss in på salongen där en ny tjej som jag aldrig varot hos tidigare skulle ta hand om mitt hår. Lite nervös....jag går ju alltid till Sussi el Linnea, för de vet hur jag vill ha det. Men hon var jättetrevlig, snäll och söt och håret kändes jättebra när jag gick därifrån.

Jag och älsklingen hade tänkt att köpa med oss thaimat men de hann tyvärr stänga så i stället gick vi på Roy´s och käkade innan vi åkte hem.

När vi kom hem så la vi oss ute och myste en stund i värmen innan det var dags att gå in och varva ner lite innan vi skulle sova. Åh imorgon är jag äntligen ledig....det ska bli riktigt skönt. Hoppas på fint väder så att man kanske kan få lite färg =) Känns som det jag fick förra veckan är borta =( Annars får det bli ett besök påm solarieöarna i veckan, jag kan ju inte se ut då här!

Petter på Freluga Trädgårdsscen med älsklingen

Datum: 2011-07-03 Tid: 22:39:55
Fick sovmorgon i morse, sov till 09.00...så skönt! Hade gärna legat kvar hela dagen och slappat i sängen tillsammans med älsklingen. Men man har ju ett jobb att sköta så det var bara att kliva upp och göra sig i ordning. Jobbar mellan 11.50 - 16.10 idag och trots att det var så lite folk och shoppade så gick dagen rätt fort ändå. Kan kanske bero på att jag hade något roligt att se fram emot när jag slutade. Då kom älsklingen och hämtade mig så åkte vi till Freluga Trädgårdsscen för att se på Petter. De biljetterna fick jag av Magnus när jag fyllde år =) Tack världens bästa!

Insläppet började kl 17.00 och vi dök upp strax innan och tur var väl det med tanke på hur mycket folk det var. Och tur med vädret hade vi också. På förmiddagen har det varit grått och trist, som om regnet har hängt i luften. Men lagom till eftermiddagen så sprack det upp och det blev klarblå himmel och sol, härligt. Perfekt när man ska på utomhuskonsert. Magnus hade köpt med sig en varsin sallad till oss, lite bröd och vindruvor som vi käkade innan det var dags för Petter att inta scenen.



Grymt bra uppträdande...Han är ju så bra Petter! Och alla mina favoritlåtar med honom fick jag höra, bla Mikrofonkåt, Fredrik snortare och Cecilia Synd, Så klart, Vinden har vänt, saker och ting och till sist låten "Längesen" med Veronica Maggio. Vi hade en riktigt mysig och härlig sommarkväll jag och älsklingen, mysigt sällskap, trevligt med allt follk, bra väder, god mat och dryck, en grym artist som fick hela publiken att gunga...Kan inte bli så mycket bättra. Tack världens bästa!






När vi kom hem så hjälptes vi åt att laga lite lunch till morgondagen. Jag hade även köpt en lite present till Magnus, eftersom han är världens bästa pojkvän. Älskar honom så!
Han fick ännu en ny parfym, den här gången blev det "Lacoste white".



Själv så har jag börjat prova lite nya produkter för ögonen/linjerna runt omkring. Bla ett serum från Biotherm "Aquasource eye perdfection" samt ögonkrämen "Rides repair eye", ävem denna från Biotherm.

Mina kollegor skrattar åt mig på jobbet eftersom  jag vill ha det värsta, värsta för att ta bort och förebygga linjer kring ögonen. De menar att de få/små som jag har fått beror på torrhet samt skrattlinjer, vilket jag inte tror. Så jag ska försöka att bekämpa dem nu...funkar det inte så får det bli en spruta lite här och där i höst. Jag vill inte ha en massa rynkor....


En hektisk arbetsdag

Datum: 2011-07-03 Tid: 22:11:20
Började kl 09.50 på Åhléns idag och vid kl 11.00 så åkte jag ut till Segersta. Där jag skulle fixa i ordning söta Emelie som ska gifta sig idag. Skulle sätta igång med henne kl 11.30, men hon var lite sen hos frisören så vi kom igång lite senare. Men sminkningen blev jättebra och hon var verkligen supersnygg när jag lämnade henne vid 12.30 för att åka tillbaka till Åhléns och jobba till kl 16.10. Snacka om stressig dag, men det ger ju bra med cash ;) jag får se det så =)

Tyvärr så blev det inget Torön idag heller, eftersom vädret är så dåligt. I stället så gjorde jag och älsklingen blåmusslor kokta i vitt vin, vitlök, lök, persilja mm.....Åh så gott! Hade gärna ätit mera, men detta hade vi som förrätt, för till varmrätt blev det lövbiff med pommes och bea. Och till efterrätt blev det vattenmelon och jordgubbar....mums!

Kvällen tillbringade vi i soffan, tittade på två filmer "Svinalängorna" och "Irene Huss - den som vakar i mörkret".

Om filmen:

Baserad på Susanna Alakoskis bok Svinalängorna och skildrar en finsk familj, märkt av missbruksproblem, i miljonprogramsområdet Fridhem i Ystad under 60- och 70-talet. Området fick öknamnet ”Svinalängorna”.

Så tyckte jag:

En film som berör och är mycket gripande. Hemsk handling men mycket bra och sevärd. Grymma skådespelare, både Noomi och Ola Rapace.

++++

Om filmen:

Två pojkscouter hittar en begravd kvinnokropp på ett ödsligt fält. Irene Huss och hennes team börjar undersöka fallet. Allt eftersom undersökningen fortgår så upptäcker man fler gravar, alla med en begravd kvinnokropp tillsammans med vad som verkar vara ett personligt föremål. Det står nu klart att en fruktansvärd seriemördare härjar i området. Poliserna är mycket förbryllade och hittar inte kopplingen mellan offren förutom att de är medelålders kvinnor. Samtidigt börjar Irene känna sig förföljd...

Så tyckte jag:

Har riktigt längtat efter fler filmer om Irene Huss och äntligen. Och fler är på gång =) Väldigt spännande, nästan så att jag blev svettig då och då....Irene Huss är grym!

++++


En härlig dag i sommarstugan

Datum: 2011-07-03 Tid: 21:43:43
På tordagen (30/6) så åkte jag ut till min mormors sommarstuga och njöt av solen hela dagen. Det var så skönt att ligga där helt själv i solstolen och bättra på brännan ytterligare. Hade med mig en sallad och lite annat smått och gott, bla vattenmelon som är såååå gott!
Låg och läste och hade det bra hela dagen tills det var dags att åka och hämta Magnus på jobbet vid 15.00.
Svängde förbi hemma och slängde ihop en tonfisksallad, så åkte vi tillbaka till stugan. Satte oss på bryggan och gottade oss i solen. Vilken underbar och härlig dag och kväll, jag njuter verkligen!

Läste ut boken "I natt är du död" av Viveca Sten.



Om boken:
Den efterlängtade fjärde boken i Viveca Stens Sandhamnssvit När studenten Markus Larsson hittas död i sin lägenhet tyder allt på att han har begått självmord, men Markus mamma är övertygad om att han blivit mördad och bönfaller Nackapolisen att gräva vidare. På stationen är situationen redan ansträngd - kriminalinspektör Thomas Andreasson var nära döden ett halvår tidigare då isen utanför Sandhamn brast under hans fötter. Kommer han någonsin att kunna återhämta sig?

Vid polisens undersökning av fallet leder spåren till Korsö militärförläggning utanför Sandhamn, där de hårdföra kustjägarna haft sin bas i decennier. Thomas bästa vän, Sandhamnsbon Nora Linde, blir tillfrågad om hon kan ta reda på mer om Korsös hemligheter. Nora har just gått igenom en svår skilsmässa och välkomnar chansen att få tänka på annat. Kort därefter dör ytterligare en man som har kopplingar till Korsö. Finns det något i det förflutna som inte får komma i dagen?

I natt är du död är en spännande kriminalroman om hämnd, pennalism och besatthet. Det är den fjärde boken om Thomas Andreasson och Nora Linde.

Så tyckte jag:
Lika bra som de andra tre böckerna av Viveca Sten. Läntar redan efter nästa =) Mycket spännande, svårt att lägga ifrån sig den...man vill bara läsa mer och mer.

+++++

1 juli 2011 dagen då jag blev fast anställd

Datum: 2011-07-03 Tid: 21:31:02
Idag blev jag "FAST ANSTÄLLD" på Åhléns! Grattis till mig! Det är inte illa att komma som nyinflyttad till den här staden och få ett jobb på direkten. Med tanke på hur många arbetslösa det finns i den här staden, så tycker jag att jag har gjort det riktigt bra. Gick in på Åhléns i okt och sökte jobb och nu efter några månader som provanställd så är jobbbet mitt på riktigt.

Förrutom mitt jobb som säljare/sminkös på Åhléns så jobbar jag även en hel del med make up på sidan om. Har en massa bröllop/brudar som vill bli snygga till sina bröllop i sommar och höst. Har även en del av mina kontakter kvar i Sthlm, dit jag åker lite då och då och gör reklamfilm, fotojobb, mm. Trivs jättebra med att kunna kombinera dessa yrken som både make up artist och säljare. Kan det bli så mycket bättre?!

Tänkte att vi skulle fira detta med att åka till Torön och käka grillbuffé. Men med tanke på hur vädret är idag, regnigt och grått så får vi skjuta på det. Då man gärna vill sitta ute i solen och njuta av utsikten och maten. Men sommaren är inte över än ;)

SolBRÄND

Datum: 2011-07-02 Tid: 19:55:58
Vaknade vid 08.00 i morse och ute så var det molnigt, typiskt när man är ledig. Satte mig och käkade frulle och då började helt plötsligt alla moln forsvinna och vips så var det 30 plusgrader och strålande sol ute.....me like! På med bikini och ut i solstolen för att pressa =) Härligt, äntligen kanske man kan få lite färg.

Strax innan kl 12.00 så kom min vän Helena förbi och gjorde mig sällskap. Låg där ute en bra stund, tills det var dags att göra lite lunch. Kändes som att min hud fått nog av solen vid det laget och det visade sig även senare under dagen då mitt ansikte blev illrött. Tur att det finns fuktmask, fuktkräm och after sun =) Min räddning en dag som denna.

Senare på eftermiddagen så satte vi igång med att avfärga Helenas hår, men insåg snabbt att det inte skulle räcka. Så vi fick åka ner på stan och inhandla mer. Efter 2 avfärgningar och 2 toningar så börjar det ändå att likna något. Nu är hon guldblond/brun....ju mer och mer man tittade på henne så blev färgen bättre och bättre. Mycket fin färg till hennes hudton, mm. Men vi får väl se vad hon tycker efter att ha känt efter lite.

Senare på kvällen så åkte Kris och Magnus och köpte lite hämtmat som vi käkade ute på våran terass. Hur härligt som helst att kunna sitta ute igen och käka i värmen. Hade riktigt trevligt och en mysig kväll tillsammans.

Nytt till gymmet

Datum: 2011-07-02 Tid: 19:46:26

 

Idag (27/6-11) blev det den här crosstrainen min!

Efter jobbet idag så åkte jag och Magnus och köpte oss en crosstrainer som vi ska ha i vårat gym. Då vi inte fick in den i bilen så var säljaren så gullig och erbjöd sig att köra hem den till oss, så det tackade vi ju inte nej till =)


Söndag...sista dagen på ledigheten

Datum: 2011-07-01 Tid: 22:47:37
Idag var det dags för en prov make up på en brud igen. Hon ska gifta sig den 2/7 och är här några dagar innan det är dags. Hon heter Emelie och är ifrån Segersta och har blivit tipsad om mig =) Jag har aldrig varit i Segersta, så jag fick kolla på eniros hemsida vart det skulle ligga. Och det låg långt ute i skogen, så flera gånger funderade jag på om jag ev hade åkt fel.
Hon ville ha en somrig, fräsch make up som de flesta andra tjejer som ska gifta sig på sommaren. Jag gjorde 2 st olika ögon make uper och vi bestämde oss för att göra en blandning av dem båda =)

När jag var klar så åkte jag hem och hämtade Magnus, så åkte vi och handlade. Jag var jättehungrig och sugen på sallad från charken på Kvantum så vi köpte med oss det och satte oss ute och käkade.
Senare på eftermiddagen fick vi besök av min vän Fia och hennes nya kille Jonas. De har aldrig varit hemma hos oss i vårat hus. Efter att de gått en runda i huset så dukade vi upp för fika ute i solen, det bjöds på hallon och björnbärspaj med vaniljglass, mums! Det var jättetrevligt att ha dem här och hoppas att det inte kommer att dröja så länge tills vi ses nästa gång.

Idag är det 1 vecka kvar tills Magnus och jag ska gå på en spelning med Petter på Trädgårdscafét. Det ska bli jätteroligt, hoppas på fint väder då detta sker utomhus. Så man kan sitta på en picknickfilt och mysa. Åh vad jag längtar!

Midsommardagen 2011

Datum: 2011-07-01 Tid: 22:24:21
Drack bara ett glas rosé igår och ändå så känner jag mig bakis, helt slut. Bestämde mig för att bara ta det lugnt idag  när jag är ledig. Ute så öser regnet ner så man vill ändå inte gå ut. Efter att ha käkat frulle så satte vi oss i soffan och planerade våran semester. Sedan läste jag lite bok medans älsklingen spelade tv-spel. Jag passade även på att göra något som jag aldrig gör annars, sova middag ;) hur skönt som helst. Känns som värsta lyxen att vara ledig tre dagar på raken, det händer ju typ aldrig. Kanske därför jag är så trött, att jag slappnar av och njuter av de här dagarna.

Vid 16-tiden åkte vi ner till mamma och pappa som bjöd på mumsig middag. Skönt att slippa laga mat en dag som denna. Senare på kvällen så tackade vi för oss och åkte hem. Stannade på affären så att jag fick köpa hem lite gott, pepsi max och chilinachos....riktigt "bakis"-sugen.
Kröp ner i sängen och tittade på filmen "Hereafter - livet efter detta" och myste.



Om filmen:
Historien om tre personer som på olika sätt blir påminda om sin dödlighet. George är en arbetarkille som har en särskild förmåga att komma i kontakt med livet efter detta. I en helt annan världsdel genomlever den franska journalisten Marie, en nära- döden- upplevelse som gör att hon får ett helt annat perspektiv på tillvaron. Och när Marcus, en skolpojke från London, förlorar den person som står honom närmast, söker han desperat efter svar och en mening. Var och en på jakt efter sanningen kommer deras vägar att korsas, och för alltid förändras genom vad de tror kan, eller måste, existera i livet efter detta.

Så tyckte jag:

Brukar tycka om Clint Eastwoods filmer, men den här var bara helt ok. Ganska lång och seg i mellanåt.

++(+)

Midsommarafton 2011

Datum: 2011-07-01 Tid: 22:11:07
Då var det midsommar, dagen då allting vänder, då det blir mörkare om kvällarna osv. Vad tiden har gått fort =(

Infann mig kl 11.00 på Salong Donna, för det var där Sofia skulle få sitt hår fixat inför bröllopet. Hon var nästan helt klar när jag dök upp, så då var det bara att sätta igång.
Det kändes jättebra och hon verkade bli jättenöjd med resultatet. Hon blev så himla fin, som en midsommardröm, riktigt somrig, fräsch och snygg.

När jag var klar vid 12.00 skyndade jag mig hem för att fixa lite inför midsommarmiddagen som vi skulle ha med mor och far. Jag gjorde bla en kall laxpaj, västerbottencupcakes med rom, rödlök, creme fraiche, dill, 2 olika röror (ärt/feta-ost röra samt äppeltzatziki), melon och fetaostsallad. När jag och Magnus var klara med det mesta dök mor och far upp och satte igång med allt som de hade tagit med sig. Dukat upp ett härligt bord med en massa gott.



Min västerbottenpaj med laxröra och en västerbottenmuffin med rom, gräddfil, lök och dill, mums!



Vit chokladmousse med rabarberkompott, mums!



Magnus i väntan på att få hugga in på all den goda maten...



Jag och min rosé.....



Alla är samlade och det är dags att äta....



Som alltid när det finns en massa gott så äter man alldeles för mycket, så blir man trött och slö. Så vi bestämde oss för att ta en tur med bilen, visa Magnus lite av skog, sjöar mm som finns här i Bollnäs. (Ställen som även jag aldrig har sett fast jag bott här när jag var yngre).
När vi kom tillbaka hem efter en mysig biltur så satte vi oss i soffan och tittade på filmen "Varg - dödens drabanter" och njöt av efterrätten som Magnus och jag hade gjort, en kardemummapannacotta med rabarberkompott....Mums!



Om filmen:
Varg Veum blir tilkalt av førstebetjent Hamre til et gisseldrama på en gård utenfor Bergen. Et ektepar har blitt brutalt myrdet, og alle bevis peker mot fostersønnen, den 16 år gamle Jan Egil. Men Varg kjenner gutten fra sin tid i barnevernet, og får ikke brikkene til å stemme like godt som Hamre, selv ikke når gutten tilstår. Varg allierer seg med Cecilie, en gammel flamme i barnevernet, og oppdager at det drepte ekteparet drev en lyssky virksomhet som skaffet dem flere fiender, i en kynisk handel der unge menneskers liv står på regningen. Varg får hastverk med å løse saken, før flere uskyldige ungdommer dør.

Så tyckte jag:
Älskar denna norska serie och Varg Veum. Alla filmer med honom är alltid lika spännande och bra. Till er som inte sett dessa filmer, kan jag bara säga "Se dem!"

++++

Bilder kommer snart.....

Linda 20/6-11

Datum: 2011-07-01 Tid: 21:43:41
Idag är det den 20 juni vilket innebär att det är min dag idag. För jag har nämligen namnsdag idag. Grattis på Linda-dagen!

Hur har jag tillbringat min namnsdag då?

På jobbet fram till kl 17.00, sedan hade jag bokat in en brud prov make up. Det är en fd skolkamrat som ska gifta sig som då har bett mig om hjälp. Åkte hem till hennes föräldrar där hon bor den här veckan innan vigseln. Gjorde en prov make up och den blev hon mycket nöjd med =) Alltid lika trevligt att höra det =)

Plockade upp Magnus på jobbet så åkte vi hem till mamma och pappa och där
blev vi bjuden på tårta och saft för att det är min dag idag ;)  Fick en fin bukett med sommarblommor, bla solrosor som jag tycker så mycket om.
Tack mor och far för det, ni är bäst!

RSS 2.0