Söndag

Datum: 2010-01-31 Tid: 12:34:51

Nu är Magnus i väg på sin andra jobbintervju på Sats, håller tummarna om det nu är så att han vill ha jobbet. Själv så sitter jag här hemma och fördriver tiden framför datorn, allt för att slippa göra en massa nytta här hemma. Skulle behöva packa upp allting ur Magnus flyttkartonger, börja röja i garderoben (eftersom vi ska göra om i den), börja laga lunch, mm. Men jag har nog fastnat här i stolen........

Känner att detta kommer att bli en rätt soft och slapp söndag, måste ladda inför imorgon och hela februari månad, för då smäller det!
Jag är motiverad till tusen och vet att den här gången kommer jag att klara det galant. Det kommer kräva en hel del blod, svett och tårar...men det är det så klart värt!


Home Sweet Home

Datum: 2010-01-31 Tid: 12:22:30

Ställde ingen klocka i morse, utan sov tills vi vaknade. Vi har ändå ingen tid att passa hemma i Sthlm, bara vi slipper köra i mörkret nu när det är så dåligt väglag. När vi hade käkat frulle så åkte Magnus och pappa till garaget och tvättade våran bil och fixade lite medans jag packade.

Vi kom i väg kl 13.00, men fick köra väldigt försiktigt då det nästan snöade hela vägen hem, vägarna var spåriga och hala och snön bara yrde. Blir så förbannad när det är idioter som kommer i 200 blås och kör om när de har hela familjen i bilen och de knappt ser något alls, snön bara yr, du ser knappt 1 m framför dig...hur kan man utsätta sig för det? Då är man inte rädd om livet! Vi tog det lugnt...vi vill ju komma hem hela.

Vi hade ju en hel del packning så det blev några vändor upp och ner för trapporna, det är då man önskar att man hade hiss eller kanske bättre kondition ;)
Åkte sedan och handlade, fyllde upp kylskåpet som har varit tomt i 2 veckor.
Till middag fick det faktiskt bli pizza, båda var så trötta efter bilresan, allt spring i trapporna, att handla osv.
Jag som inte är någon fantast av pizza, provade något nytt och spännande. En pizza med ananas, banan, curry, skinka, färska champinjoner och paprika. Tror aldrig att jag har ätit en så god pizza! Åh så god den var! Den kan jag tänka mig att äta igen någon gång i framtiden.

Var det fler än jag som slängde tv-kontrollen i vägen efter att de presenterat vinnaren av Robinson?
Hur f*n kunde Hans gå och vinna?
Han har ju blivit utröstad en gång, han hade inget i finalen att göra. Fy fan....jag tycker så synd om Jimmy, att han förlorade mot loosern Hans. Åh det kokar i mig när jag tänker på honom.
Jag hade 2 favoriter från början och det var Sanna & Mats....
Varför avgjordes det i en röstning och inte i en tävling?
Om jag inte var så förtjust i paolo och i programmet så skulle jag bojkotta "Robinson" i framtiden.
Så orättvist...tycker verkligen inte att Hans är en värdig vinnare.


Läkarbesök i Gävle

Datum: 2010-01-31 Tid: 12:03:55

Då var det dags då, läkarbesöket som jag har väntat på. Idag ska jag få träffa min nya läkare...åh jag är sååå nervös! Sjukhus, vårdcentraler, läkare mm gör mig så nervös, vet inte riktigt vad jag ska ta mig till?
Tog tåget ner till Gävle från Bollnäs kl 10.49, skönt att slippa åka bil nu när det har kommit så mycket snö. Bara luta sig tillbaka och slappna av och en timme senare så är man framme.

Tog sedan bussen vidare till Andersberg där min läkare håller till på hälsocentralen "Andersberg", vi kom lite tidigt, vi var där ca 45 min före utsatt tid.
Men när läkaren kom tillbaka från lunchen så gick jag in till honom.
Vi pratade väl i ca 45 min och det kändes verkligen jättebra, äntligen är läkare som lyssnar på mig, som förstår mig och som förklara för mig vad jag går igenom, vad som händer, och vad som ska hända osv. Kände mig superglad och nöjd när jag gick ut från hans rum vidare in till lab där jag skulle ta en massa prover. 3 rör med blod snodde de av mig, samt ett stick i fingret (det var inte skönt, shit vad ont). Sedan fick jag väga och mäta mig....så nu är det bara att vänta ca 1 vecka på provsvaren =)

Skoskydd är ett måste om det är slaskigt ute =) Snygga va?







När vi kom tillbaka in till stan så hade vi ca 1.5 tim över tills vi skulle med tåget igen, så vi gick in i gallerian och käkade lite lunch (kycklinfilé, klyftpotatis, bea och tzatziki), strosade runt i några butiker. Men Gävle är inte heller någon höjdarstad när det gäller shopping, vi hittade ingenting. Mamma fick sin bodybutter från Bodyshop då blir hon nöjd!
På tågresan hem så var vi båda så trötta så vi tokslocknade....gött!



Magnus lika hungrig som alltid.... My love!



När vi kom hem så stog maten på bordet =) Vilken lyx det är att vara hemma hos mor och far, det är inte konstigt att både jag & Magnus har ångest över att behöva åka hem imorgon när vi blir så bortskämda.
Tittade på Let´s Dance under kvällen och när det var slut så tittade vi på filmen "Sherlock Holmes".



Om filmen:
I ett dynamiskt nytt porträtt av Conan Doyles berömda karaktär "Sherlock Holmes" får vi följa Holmes och hans partner Watson på sitt senaste äventyr där de avslöjar sina färdigheter i att slåss lika dödligt som deras legendariska intellekt. Holmes kommer att slåss som aldrig förr för att ta fast en ny nemesis i en dödlig intrig som kan förstöra hela landet.

Så tyckte jag:
Hade lite för höga förväntningar på filmen, så jag blev lite besviken. Den var alldeles för lång och för seg, först på slutet så började det hända lite. Bra skådespeleri tycker jag, så det var ju positivt. Är glad att jag inte slängde en massa pengar på att gå och se den på bio.

++


Grattis svärfar på 60 års dagen

Datum: 2010-01-31 Tid: 11:46:06



Idag har min älskling namnsdag....Grattis Baby! Det är Karl och det är Magnus andra namn. Någon som vi mer ska fira idag är Magnus pappa Leif som fyller 60 år idag, Grattis svärfar!


Jag måste ha varit sjukt trött igår, somnade redan kl 23.00 i går kväll och ändå sov jag till 09.15 i morse. Något är ju inte helt rätt här alltså...men vad?

Åkte till farbror Niklas och tjejerna som var hemma från skolan efter att ha blivit dåliga av svinissprutan. Så vi bjöds på pannkaka och knäckebröd med ost, mums så gott...inget en annan är van att äta, men gott var det ;) Barnsligt gott! Pannkaka med socker på, det är så gott att få ;)
Sedan tog vi en tur hem till mormor och Harald, gav bort våran gamla dvd till dem eftersom de inte har någon. Och utan dvd så går de ju miste om en massa bra filmer. Hoppas nu att de ska använda den och förstå sig på den.
Vi blev bjudna på middag hos farbror Niklas ikväll, så vi åkte bara förbi Coop och handlade lite, jag passade på att köpa nya boken " Postcard killers" av Liza marklund & James Patterson.



Till middag blev det tacos...alltid lika gott!
Vi var kvar där till kl 19.00 sen var det dags att åka hem, jag ville titta på "halv åtta hos mig" och "Robinson". Fick sjukt ont i magen på kvällen, vet inte om det är magsjuka eller vinterkräkrsjuka på gång, vore inte helt fel kanske? Kankse man har tur att gå ner några kilon på köpet ;)
Fick springa på toan hela kvällen, inte roligt och hela familjen bara skrattade åt stackars mig.....
Hade gjort en supermumsig fruktsallad på kvällen med jordgubbar, sharon, melon, kiwi, banan, äpple, päron mm...men den fick man ju inte behålla tyvärr.



Hur ska detta gå imorgon när jag ska sitta på tåget ner till Gävle?
Får hoppas att det har lugnat ner sig då.....


Kan det sluta snöa någon gång!

Datum: 2010-01-31 Tid: 11:19:27

Kan det aldrig sluta snöa, det kommer bara mer och mer. Idag har det säkert snöa minst 3 dm, och det blir kallare ute igen. J*vla skitväder!

Jag & Magnus följde med Helena till tatueringsstudion här i Bollnäs för att hon skulle gadda sig, bättra på den sista hon gjorde. Och då passade jag och Magnus på att leta upp lite motiv som vi vill ha, Magnus ska be sin bror som är grym på at teckna att rita upp hans tatuering som han vill ha på vaden. Och vad jag ska göra det är fortfarande hemligt.

Helena skulle bjuda oss på lunch så när vi var klara i studion så gick vi på NK och åt varsin nachostallrik, tack gulliga Helena för det. Mycket gott var det och vi hade en trevlig eftermiddag tillsammans.

Jag & Magnus var in på blomaffären också och beställde ett blommogram till hans pappa som fyller år på tor, det fick bli en stor bukett med olika tulpaner och en massa kvistar mm.

Gick in en snabbis på Åhlens för att köpa en pensel så vi kunde måla klart det vi håller på med hemma. Men vi fick med oss lite mer i shoppingkassarna, Magnus hittade en mycket snygg svart kofta (som det var 50% på rea priset, den kostade nästan gratis), sen så fyndade vi en massa söta klänningar till kusindottern Ida som ska döpas på söndag. Jag har redan köpt en massa saker, men jag kunde inte låta bli, speciellt när det ärså billigt med barnkläder, vi fick 3 st klänningar för under 100:- (snacka om rea och fynd).

Pappa hade lagat jättegod mat till middag, han hade gjort en stek på rostbiff och till det serverade han kokta grönsaker, gräddsås och hasselbackspotatis. Åh så gott det var, köttet var så mört och fint, inte en gnuta fett hittade jag.
Vi tittade som vanligt på "halv åtta hos mig" och "Robinson". Sedan började de att kolla på en film, men jag har varit så trött idag, kunde knappt hålla ögonen öppna. Så jag slocknade redan kl 23.00 och det hör inte till vanligheten. Har kännt mig ovanligt trött och seg den sista tiden, vet inte om det är en vanlig vinterdep eller om det har med min sköldkörtel och medicin att göra. Det ska bli skönt att få svar på det nu på fredag då jag ska till doktorn.


Examensfest för Magnus

Datum: 2010-01-27 Tid: 17:00:58
Idag (söndag) har vi ägnat hela dagen till att fixa med all mat som vi ska servera på Magnus examensfest. Vi blir inte så många, det blir jag, Magnus, mamma, pappa, Helena & Kris, mormor, farbror Patrik, farbror Niklas & Anna-lena, Bella, Julia och Elin. Men fler får vi nog ändå inte plats med i mor och fars kök.





Vi bjöd på bla, skaldjursfyllda crepes, grönsakssoppa med krutonger, snittar med tonfiskröra, coctailtomater med fetaost, apelsinsallad med granatäpple, olika korvar, chokladdoppade jordgubbar, parmaskinka med honungsmelon, plus en massa mer. Allting var supergott....Mums filibabba! Älskar verkligen plockmat, kallskuret i mängder. Längtar till den dagen då vi flyttar till hus och vi kan ha en massa fester, bjudningar och jag får laga och fixa allting. Festfixare vore ett jobb för mig om jag skulle byta jobb någon gång.

Festen varade inte så länge, alla kom vid 16.00 och de flesta åkte vid 18-tiden men Helena & Kris var kvar lite längre. Det var riktigt trevligt idag, god mat, dryck och sällskap.
Resten av kvällen tillbringade vi i soffan framför tv´n.

Apelsinsallad med granatäpple



Chokladdoppade jordgubbar



Parmalindad honungsmelon



Mozarella med soltorkade tomater, olivolja och havssalt



Spett med coctailtomater och fetaost, olivolja och havssalt



Egengjorda brödkrutonger till soppan



Det härliga buffébordet

  

Dukningen



Till efterrätt blev det bla mina hemmagjorda cupcakes.
Hur goda som helst, med chokladfrosting och vaniljfrosting.

 

Jag och min älskade nyexeminerade sjukgymnast



Puss på dig med baby!


Magnus tar examen i sjukgymnastik

Datum: 2010-01-26 Tid: 20:28:33
Idag fick jag kliva upp klockan 08.00 för att hinna göra mig i ordning och att vi skulle få lite frukost i magen innan Magnus examen.
Vi kom till aulan i skolan strax efter kl 10.00, vi var lite tidiga, men hellre det än för sena. Magnus satt med sin klass och jag fick sällskap av Magnus vän Byggde.
Cermonin var lite långdragen och seg eftersom det var flera klasser som tog sin examen idag, sjuksköterskor, social omvårdnad och sjukgymnasterna. Och alla skulle gå upp en och en för att få diplom mm, sedan så skulle varje klass fotograferas. det var även en del tal och en kör som sjöng lite finsång i mellanåt.
Det var så härligt att se min snygga Magnus gå upp på scen och ta emot sitt diplom och veta att efter det här så är Luleåvistelsen över.....Äntligen! så skönt! Nu är det vi! Nu börjar vårat liv tillsammans på riktigt, som sambos!

Efter 2 tim så var det slut och det var dags att säga hej då till alla eftersom inte jag och Magnus skulle delta på banketten. Vi har ju en bilresa på 9 tim framför oss.
Knäppte några fina kort på "Knoll & Tott" Magnus & Johan, "grabbarna grus" som har kämpat sig igenom de här åren tillsammans.
Sedan plockade vi upp Magnus cykel och sedan blev det en snabblunch på McDonald´s innan vi begav oss söder över igen.
Eftersom det varit väldigt kallt och det har kommit ännu mer snö här uppe så var det snorhalt på vägarna, usch så obehagligt. Och eftersom klockan rann i väg så blev det ju snabbt mörkt, ännu jobbigare att köra bil då.
Men hem kom vi, men det tog sin lilla tid, tur att vi har varandra och musik, då gick resan lite lättare. Lyssnade på en massa härliga nostalgilåtar från 90-talet =) Yeah!

Mamma och pappa hade dukat fram lite kvällsfika till oss när vi kom fram vid 23.30....det behövde våra hungriga magar...sen däckade vi båda i sängen och sov mycket gott efter en lång, lång dag.

Bilder kommer......

Middag för 2 på 2 års dagen

Datum: 2010-01-26 Tid: 20:17:14
Upp och hoppa klockan halv nio, helt ok tid att kliva upp med tanke på gårdagen =) Käkade en härlig frukostbuffé, det är konstigt att man kan äta så mycket mer till frukost när man är på hotell jämfört med när man äter hemma. Det var rätt skönt att äta någonting annat än äggvita och havregrynsgröt för en gångs skull. Vi fick dela frukostbuffén med gänget från high school musical, de hade varit på turné i Luleå igår.





Klockan tio så var vi på plats i Magnus studentrum för att städa ur det sista, packa bilen full med flyttkartonger mm. Vaktmästaren godkände städnigen och önskade att alla kunde vara lika noga och duktiga som oss att städa. =)
Åkte tillbaka till hotellet, bytte om och fixade till oss för att gå en sväng på stan i Luleå. Det var väl inget att jubla över, men vi lyckades i allafall köpa doppresent till kusindottern Ida som ska döpas om en vecka. Det blev lite kläder och en barnhalsband i silver med tingeling.

Mötte upp Magnus polare Byggde för att käka lunch med honom, det fick bli thaibuffé. Helt ok, men rätt smaklöst. Det finns inte så mycket att välja på här, det finns inte alls många matställen eller caféer.

Lite senare under eftermiddagen så gick jag och Magnus till ett 50-tals café där vi drack varm dryck, åt varsin smörgås och delade på årets första semla. =) Mmmm den var god!

  

Gick tillbaka till hotellet för att mysa lite, jag slocknade i sängen medans Magnus tittade på handboll, Sverigematch mkt viktigt!
Fixade till oss lite innan det var dags att gå ner till restaurang Tallkotten och käka middag kl 19.30.





Till förrätt: Vinkokta musslor med vitlök, persilja serverades med vitlöksbröd
Varmrätt: Magnus åt red snapper och jag åt oxfilémedaljonger
Efterrätt: Tiramisu





 


Mycket god för och efterrätt, men båda var tyvärr lite missnöjda med varmrätterna. Vi hade i allafall en jättetrevlig, romantisk och mysig kväll. Vi passade ju även på at fira våran 2 års dag! Eftersom när den egentligen var så befann sig Magnus i Luleå och jag hemma i Sthlm.

Grattis till oss!



Jag & min kärlek!

 
 


We are going to Luleå

Datum: 2010-01-25 Tid: 15:19:05
Magnus väckte mig kl 06.00 i morse.....vilken hemsk tid att kliva upp. Stackars hälften av Sveriges befolkning som måste kliva upp den tiden varje dag. Om jag var stadsminister så skulle jag se till att alla arbetare inte behövde börja jobba före kl 09. Inte ok om jag får säga mitt!
Jaja det fanns ju en anledning varför vi var tvugna att kliva upp så tidigt idag, vi ska ju sitta i en bil i 9 tim och åka upp till Luleå.
Kl 06.40 lämnade vi Bollnäs och eftersom jag knappt hade vaknat till liv så fick Magnus börja köra, vid Sundsvall (ca 2 tim senare) så började jag kvickna till och tog då över ratten =) det är så när man är morgontrött som mig.
Vilken lång bilresa......men det gick förväntasvärt bra, v hade så trevligt, vi satt och sjöng, lyssnade på musik och snackade en massa skit. Så tiden rann i väg och det kändes verkligen inte som om vi suttit i en bil i 9 tim när vi kom fram.



Vi checkade in på hotellet (Elite) och varvade ner lite innan det var dags för mig att köra Magnus till kvällen avslutningsfest som började kl 18.00. När jag sedan kom tillbaka till rummet så kröp jag ner i ett varmt och skönt bad och läste lite bok. Livet är rätt bra ibland, så härligt att bo på hotell, så avslappnande oxh gött. Kröp sedan ner under täcket och ringde Roomservice och beställde upp lite mat. Det blev en queen bacon burger med king size strips...men tyvärr så blev jag lite besviken, hamburgaren smakade skit (den var köpt och inte hemmagjord), tur att stripsen och grönsakerna var goda och att jag köpt med mig en påse godis och några apelsiner, så kvällen är räddad.

 

Tittade sedan på "Halv åtta hos mig" och "Made in sweden" medans jag sydde mitt nya löshår som är så snyggt, långt och ljust. När jag var klar med det så var det dags att tvätta det med silvershamphoo och toning. Det blev super, jag är sååå nöjd.

Kl 23.00 fick jag mess av min älskling, han ville hem, han hade fått nog. Stackaren var väl så klart trött efter den långa resan plus att han varit vaken sen 06.00.

Snyggingen ;)



Vi myste och tittade lite på tv´n innan vi båda tokslocknade, snacka om trötter och trötter ;)

En sockerbagare här bor i staden........

Datum: 2010-01-20 Tid: 21:06:20
Magnus hade ställt klockan i morse för att vi inte skulle sova för länge och inte kunna somna i natt när vi ska upp så tidigt imorgon bitti. Så när klockan ringde vid 09.00 så var jag såååå trött, orkade knappt öppna ögonen. Ville bara vända mig om och somna om igen. Förstår inte varför jag är så trött hela tiden...???



Käkade frukost och tog det lite lugnt på förmiddagen, jag gick även och väntade på att en läkare från Gävle skulle ringa mig. Vi hade bokat telefontid idag =) Jag måste verkligen nyta läkare, det funkar tyvärr inte så bra med den jag har idag, hon glömmer skicka in mina recept, har inte svar på alla mina frågor osv. Så det ska bli skönt att komma till en person som är seriös, som jag har träffat några ggr förr, och som har lite koll.
Ser detta som en nystart när jag ska börja gå hos honom i Gävle, vi ska nya prover, och jag ska få svar på allt jag undrar över osv.

Mötte upp mamma på Restaurang Lilla K och käkade lunchbuffé där, det var helt ok. Vi satt kvar där länge och bara pratade och pratde. När vi var klara där så åkte jag och Magnus och handlade lite saker till bakningen.
Vi ska baka idag så vi har det gjort till söndagens examensfirande....det bli mini cupcakes (2 olika), choklad cookies, cocoskladdkaka och en doble choclate chip brownies. Massor av gosaker!



Efter några timmar framför spisen så smög tröttheten på och vi båda var trötta och hungriga då var det äntligen dags för mor och far att ta över köket och laga middag. Kyckling i ugn med ugnsgrönsaker och pappas hemmagjorda bea. Mums!

Jag är så trött nu, det känns som om jag ska somna när som helst, men det får jag inte. Måste hålla mig vaken så att jag sover got ti natt och kan vara pigg imorgon bitti.
Vi ska kliva upp kl 06.00...Hur ska det gå?
Jag minns verkloigen inte sist jag klev upp så tidigt, det är inte normalt att kliva upp då.
Men avd gör man inte när man ska sitta i en bil och köra i 8-9 tim??? Ångest...men det blir nog en trevlig roadtrip för mig och älsklingen.
Vi får köpa med oss en massa gott så vi kan fylla på enrgiförrådet då och då.

Luleå imorgon!

Tittade lite på tv "Halv åtta hos mig" och sedan var det dags för grabbkväll i tv-soffan. Pappa, Magnus och pappas bror patrik sitter där nere och skriker och hejjar =) Medans mamma och jag sitter på övervåningen och softar framför "Roomservice".

Bollnäs here we come

Datum: 2010-01-20 Tid: 20:49:40
Idag är det tisdag och vi sk åka upp till Bollnäs till mor och far. Vi hade tänkt att komma i väg runt lunch, gärnan innan tyckte Magnus. Morgontrötta som vi är så somnade vi om när klockan ringde, så vi vaknade vid 09.30 =)
Käkade frulle, gjorde oss i ordning och packade allting sen började resan upp till Bollnäs. Min älskling var så gullig att han körde hela vägen dels för att jag hatar att köra bil när det är halt ute och sen var jag såååå trött.

Kom fram till Bollnäs kl 15.30......

Mamma och pappa hade lagat tacos till middag så det var gott.

Kvällen tillbringades mesta dels i soffan framför tv´n och tittandes på handboll....usch vilket öväsen de för både Magnus och pappa. De skriker och gapar när de blir mål el liknande. Snacka om inlevelse ;)

Tittade på nya Wallander filmen "Dödsängeln".



Om filmen:
En gästspelande kör av unga kvinnor gör succé på premiären i en landsortskyrka utanför Ystad. När en av medlemmarna, 18-åriga Miranda Dahno, försvinner spårlöst från skolan där kören bor, kallas polisen snart in. Till en början tyder det mesta på att Miranda har gett sig av frivilligt – men snart hittas spår som pekar på motsatsen.

Så tyckte jag:
Det var tyvärr inte en utav de bättre Wallanderfilmerna men ändå helt ok. Och har man sett alla andra Wallander så bör man ju även se den här.

+++

Måndag en dag full av shopping

Datum: 2010-01-19 Tid: 22:02:16

Då var det måndag och jag mår så mycket bättre idag än jag gjorde igår kväll.

Jag låg vaken länge igår kväll och tänkte, grubblade och funderade som vi tjejer är så otroligt bra på =) Någont man bör arbeta bort för det är otroligt jobbigt.

Efter frukost så åkte vi in till stan och gjorde några ärenden, bla så köpte jag nytt och längre löshår. Har saknat mitt långa, långa hår......Och nu ska jag äntligen få det igen! Yippiiiii!!!

Vill shoppa massor massor......

Sedan så köpte vi en snygg svart väst åt Magnus som han ska över skjortan och under kavajen på lördagens cermoni, samt en snygg slips och servett att ha i fickan. Magnus kommer att vara den snyggaste av dem alla. Vi letade även en klänning till mig men jag hittade ingenting som vanligt, så jag får ta något jag har hemma. Kanske den jag hade på nyår kanske? Hmmmm...vi får se???

Gick sedan till Kungshallarna för att få lite mat i magen och självklart blev det libanesiskt som vanligt, vårat favorit hak. Lika gott som alltid...och mätta blev vi.

När vi kom hem så prövade Magnus sin outfit han ska ha på lör....och jag säger bara Oh My Good....Så snygg och läcker, jag vill bara äta upp honom ;)

Klockan 16.00 hade jag tid hos Vola på salongen för att få mina naglar fixade. Och den här gången fick de bli lite extra långa och snygga, jag blev så nöjd....bäst hittills tror jag. Det är så snyggt och kvinnligt med långa naglar och fransk manikyr tycker jag. Utam dem känner jag mig naken och handikappad. Jag kan varken skriva på datorn eller på mobilen när jag är utan dem. Tror att jag har blivit beroende, var utan naglar i 3 dagar och det var riktigt jobbigt....aldrig igen!

Lagade mumsig mat till middag, kycklingfilé med ugnsgrönsaker och fetaostcreme och medans jag lagade mat så skulle Magnus baka egna muffins. Men något gick snett, först så var muffinsformarna för tunna så smeten rann ut på plåten, sedan så fick de aldrig någon färg så de blev vita muffins med blåbär och hallon i. Och eftersom muffins formarna var för tunna fick vi ta bullformar och de var för låga så muffinsen blev hur fula som helst, men bra smakade de i allafall. Vi får baka nya när vi kommer upp till Bollnäs, för de var meningen att ta med dem upp till mor och far samt att bjuda på på söndag när vi ska fira Magnus examen.

Fick lite skön massage på sängen under tiden vi tittade på en film "500 days of Summer", men filmen var så tråkig och seg så vi stängde av den efter ca 40 min. Och gjorde oss ordning för natten i stället....ska upp tidigt eftersom vi ska åka upp till Bollnäs. Men damp Linda vaknade till liv igen, kom in i en tredje andning när det var dags att sova...så klockan rann i väg så vi fick ställa om kl till nio eftersom vi båda behöver minst 8 tim sömn för att bli människa.

 

 


Jobb fm och em slutade i tårar

Datum: 2010-01-19 Tid: 21:37:35
Då var det dags att jobba idag igen, andra dagen för i år =)
Har två kunder på salongen som jag ska bleka tänderna på, min första kund kommer kl 11.00 och den andra kl 13.00.

Och Magnus han ska på jobbintervju på Sats idag kl 11.00 och jag kommer att vara så nervös. De var ca 150 personer som har sökt tjänsten som sjukgymnast och de har valt ut 54 st som ska dit på intervju idag och sen väljer de ut 14 st som får komma på ännu en intervju och sen ska det tillsättas 4 st tjänster runt om på Sats i Sthlm.



Tandblekningarna gick jättebra, kunderna verkade bli jätte nöjda. Den ena tjejen fick verkligen kritvita tänder, trodde inte att man kunde få så vita, men det blev dem! Roligt, roligt! Den andra kunden blev det också bra på, men hon är lite äldre plus att hon både röker och dricker kaffe...så vi får väl se.



När vi kom hem efter våra uppdrag för dagen så käkade vi lite lunch och sedan softade vi bara.

Något hände under kvällen som gjorde mig rejält ledsen och besviken.....ibland så kan man verkligen inte förstå sig på vissa. Hur tänker det?
Så kvällen blev rent ut sagt ett rent helvete....tjurade och deppade hela kvällen....
Men livet kan ju inte alltid vara en dand på rosor det har man ju verkligen fått känna på.


Trerätters middag ikväll till my love

Datum: 2010-01-19 Tid: 21:24:49
Sov länge idag eftersom vi kom i säng rätt sen igår (fre), så efter att vi hade ätit frukost så tog vi powerwalk i ca 50 min. Men det var inte ens skönt att gå, det var kallt, oplogade vägar plus att vi går jämsides med E4 så det är ju inte direkt rogivande eller lugnt och skönt när man går. När jag är ute själv så har jag alltid i.poden på så då tänker jag inte på ljudet, men när man är två och går och pratar då var sträckan helt värdelöst. Får nog ta och flytta ut till landet där det finns lite skog och härliga löparspår, eller så får det bli löparbandet på gymmet tills snön har försvunnit.
Passade på att sola i 20 min också på vägen hem, det var gott. Drömde sig bort till lite sydligare breddgrader.

Tanken var att vi skulle åka in till stan efter det och leta en slips, väst och lite annat till Magnus men vi kände inte llas för det så vi stannade inne. Tog det lugnt hela dagen, spelade lite tv-spel, tittade på tv/film, läste mm.

Idag hade jag lovat Magnus att laga en tre rätters middag och det gjorde jag också. Ställde mig i köket med i.poden och stog som vanligt och sjöng och röjde medans jag lagade mat. Att inte jag blev kock, det är ju verkligen så roligt att laga mat och baka...kanske en annan gång i livet, vem vet?

Till förrätt: Toast skagen (med hemmagjord skagenröra) och löjrom.....



Till varmrätt: Pasta la Meduza (tagliatelle med en pastasås gjord på bla färska champinjoner, gröna ärtor, lök, skinka, paprika och lättgrädde)



Till efterrätt: Hemmagjord chokladsufflé med hallon och vaniljglass

Tittade på Robinson efter maten och sedan blev det mys i sängen.

Love Rocks

Datum: 2010-01-19 Tid: 20:58:52

 

Snygga och trendigt rockiga Taylor Momsen från Gossip Girl närvarade vid lanseringen av Victoria Secrets Beauty nya doft "Love Rocks".

Parfymen beskrivs som fruktig och blommig med doft av pion, hallonsorbet, plommon, sandelträ, viol och vanilj

Taylor sjunger även i bandet The Pretty Recklessoch hennes rockiga stil med sotade ögon matchar parfymen perfekt.

Den svarta läderrosetten på förpackningen går att ta loss och kan användas som en accessoar.

Detta känns absolut som en doft i min smak, gillar den snygga flaskan och förpackningen. Skulle passa mycket bra hemma på badrumshyllan.


Skåla i Christian Louboutin glassko

Datum: 2010-01-19 Tid: 20:50:19

Christian Louboutin har tillsammans med Piper Heidsieck lanserat en lyxig och exklusiv champagne.

Ett måste för oss tjejer!

Le Ritual heter boxen och innehåller en specialdesignad flaska samt ett handblåst glas av finaste slovensk kristall i form av en sko. Klacken mäter 24 cm och sulan är självklart klassisk röd.

Boxen finns tyvärr inte att köpa i Sverige, men i bla London, Paris och Amsterdam.

Den skulle passa rätt bra hemma hos mig, bara ha på hyllan och titta på ;)

 


Biopremiär av "Snabba Cash"

Datum: 2010-01-18 Tid: 22:20:36

Vilken underbar natt...så här gott var det länge sen jag sov. Har verkligen sovit som en stock hela natten, rätt gott att jobba och bli så där toktrött.
Jag låg kvar i sängen och drog mig länge länge medans Magnus drog i väg och tränade osv.
När han kom hem så gjorde jag lite nytta, har satt ut lite annonser på blocket att jag söker en lokal/rum att hyra, samt att jag ska sälja den dåliga blekningslampan (ska köpa en ny), hört av mig till olika kurshållare samt skolor för att utbilda mig i vår. Hoppas att de flesta blir av i feb och mars så att jag kan köra igång på riktigt snart. Jobba mig uppåt, ett steg närmare mitt livs dröm och ett av mina mål i livet. Och jag kommer att klara det, det vet jag.

Tog sedan en sväng till Skärholmens C och strosade omkring, men nu när det mest är REA så hittar man ju aldrig någonting. Och det som har kommit in nytt för i vår är färger i beigt och grisrosa/puderrosa, menlösa och trista färger tycker jag. Allt känns så mesigt och romantiskt i modet just nu...och det gillar inte jag. Jag är ju lite hårdare =)
Käkade middag hos libaneserna som vanligt, och de blir alltid lika glada varje gång de ser oss. Det blev kyckling och bulgur med vitlökscremé mm...mmmm så gott! Yammmiii...det var länge sen!

Klockan 17.45 var det dags för biopremiär av filmen "Snabba Cash", efter att ha läst boken och sett alla andra filmer med snygga Joel Kinnaman så hade jag rätt höga förväntningar.
En stor påse godis från Kvantum (där de har bästa godiset i Sthlm, men hade hellre köpt godis på Rattugglan utanför Mariestad el från Sigges i Skövde, ingen slår dem i godis). Sen blev det en stor läsk och biopopcorn,d et bästa!

Biografen var fullsatt och som tur var så hade vi bokat biljetterna en vecka i förväg, samma dag som de släpptes så vi hade grymma platser, i mitten/mitten med hur mycket bensträckarutrymme som helst ;) himla skönt!
Filmen var som jag trodde väligt bra och mycket spännande, sen går det ju aldrig jämföra film och bok eftersom de oftast tar bort och klipper bort en massa från boken för att filmen inte ska bli för lång.

Om filmen:

Så tyckte jag:
Kanske har det varit lite för stor uppståndelse om filmen, den är inte bättre än någon utav Johan Falk filmerna. Men absolut en grym svensk film. Bra skådespeleri, kan det bli annat när Joel Kinnaman är med eller?
Miljön, musiken och stämningen var klockrent, dock känns det som att det saknas en hel del från boken.
Undrar om de kommer att göra film på "aldrig fucka upp" och "Gängkrig 145", de kommer att bli tufft att hålla samma mått.
Se den här!

+++++

Tänk om Magnus hade kommit hem lite tidigare i veckan då hade jag och han kunnat gått på mingel vip fest med alla skådisar från filmen. Det bjöds på bubbel och snittar mm....plus att vi fått träffat Joel Kinnaman ;) wowwow!
Men det kommer väl fler inbjudningar och chanser till sånt, det dimper ju ner en del sånt i lådan då och då.

När vi kom hem så åt vi upp resten av godiset framför tv´n "Let´s Dance".
Sedan var det godnatt och sussa som gällde.


Sminka till Bubbleroom reklamfilm

Datum: 2010-01-18 Tid: 21:58:03

Då var det dags för mig att jobba, första dagen på det nya året. Det känns jättebra och det ska bli riktigt roligt, jobbar med mitt underbara team "Ligisterna" ;)
Idag var det reklaminspelning för Bubbleroom igen, kul att jag fick vara med den här gången också eftersom det var jag som även sminkade förra reklamfilmen som rullar på tv´n just nu.
Det var samma folk från Bubbleroom som sist så det var ju trevligt. Petra och svante =) Där emot så hade de bytt ut modellen "Katten" till en ny och yngre modell Mathilda.
Jag var på plats kl 09.30 och började då även att sminka och fixa håret på modellen "Mathilda". Det var en sminkning som skulle gå i bruna toner och ljusrosa plutiga läppar.



Då var det dags att jobba igen då ;)



Det fick bli lockigt hår idag.....à la Hollywood!



Det blir verkligen kaos när jag jobbar....vad var det som hände liksom?



Alla flickors dröm walkingcloset or what? ;)
Vilken klänning ska jag välja idag? Hmmmmmm




Bubblerooms nya modell Mathilda

Innan inspelningen började så var det lunch och det bjöds på lammfärsbiffar med stekt potatis och tzatziki....mmm tänkte jag, vad gott...men urk vad äckligt det var, biffarna var råa! Ska de verkligen vara så? Då brukar det ju stå typ "halstrad biff" men det gjorde det inte. De ringde tillbaka till restaurangen och kollade med dem, och tyvärr så skulle de tydligen vara lätt stekta och rå i mitten. Men fy fan vad äckligt...de hade lika gärna kunnat skriva "råbiff"......Blääääääääääääää!

Det blev en lång lång dag, en arbetsdag som egentligen skulle ta 8 tim tog i stället 12 tim. Lite sämre timlön blev det ju men ändå helt ok med tanke på att jag tjänar nästan en halv månadslön (för en normal svenne) på en dag.
Asgarv!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Förra årets reklamfilm med Bubbleroom!

 

Jag var helt slut när jag kom hem och då hade min underbara pojkvän städat hela lägenheten och lagat en helt underbar middag åt mig. Åh det var länge sen det avr så gott med mat!
Fick en välbehövlig och lång massage framför tv´n när vi tittade på filmen "Harry Brown".
I natt vet jag någon som kommer att somna direkt och sova som en stock...jag är såååå trött!



Om filmen:
Harry Brown har, från sitt fönster, sett hur hans hemtrakter förvandlats till en osäker miljö med droger, hot och misshandel. När hans närmaste vän faller offer för denna kriminalitet, beslutar han sig för att ta saken i egna händer.

Så tyckte jag:
Filmen påminner lite om "Gran Torino". Välgjord och bra skådespeleri.
Mycket bra film.

+++


En smådeppig dag

Datum: 2010-01-18 Tid: 21:18:22

Onsdag....Trodde jag ja, att jag skulle få sova gott i natt när Magnus kommit hem. Men så blev det inte, hade svårt att somna, drömde mardrömmar, svettas/frös om vart annat. Så på morgonen när vi vaknade så kände jag mig inte alls i toppform, vi som hade tänkt träna idag. Men Magnus fick gå i väg själv....
Så idag är det ingen bra dag, jag känner mig allmänt deppig och låg.

När Magnus kom hem efter träningen så blev det lite lunch sedan tog vi oss en tripp med bilen till Länna för att kolla på golv. Hittade något svart/grått som vi vill ha i hallen. Vi funderar även på att måla om hela hallen vit, ta bort den svart/gråa fondväggen och kränga alla möbler i ek och byta ut dem till vita, nya och snygga.

Passade även på att veckohandla på Ica Kvantum och hann även in en snabbis på H&M för att köpa en ny mascara samt lösfrallor till torsdagens jobb.

När vi kom hem så lagade vi lite mat och sedan spelade Magnus tv-spel och jag låg på hans bröst och vilade. Kände mig helt slut så jag slocknade till och sov en stund...skönt!
Tittade på filmen "imagine that".



Om filmen:
Murphy jobbar inom finansvärlden och hans karriär går nerför, något han inte kan stoppa. Han blir av sin dotter bjuden till hennes låtsasvärld, där lösningen för hans problem finns.

Så tyckte jag:
Mysig och charmig film om en far och dotter relation. Bjuder på en del skratt....helt klart en sevärd film.

+++


Nya modeller för Armani

Datum: 2010-01-15 Tid: 11:42:13



David Beckham (34år) blir kickad av unga, snygga och sexiga Ronaldo (24).

– Cristiano är vacker ung man med en perfekt idrottskropp, säger Giorgio Armani.

David Beckham blev Armanis ansikte utåt 2007 och för kampanjen fick han 250 milj.
Ronaldo påstår att han gör minst 3000 sit ups om dagen och det kanske man kan förstå med det sexpacket han visar upp.

På den kvinnliga sidan byts Beckhams fru Victoria Beckham ut till snygga och heta Magan Fox.


Alla som älskar cupcakes se hit!

Datum: 2010-01-15 Tid: 11:10:21



Nu finns det en mini cupcake maskin för alla som älskar de underbara och söta cupcake´s.
Gör egna hembakade cupcakes med mindre energi och på kortare tid (bara 5 minuter) än bakning.
Gör 7 st läckra mini cupcakes per gång, det går även utmärkt att göra muffins och brownies.

Den här finns att beställa här!





My Love is Home

Datum: 2010-01-13 Tid: 19:24:21
Hämtade upp min älskling på arlanda kl 14.30....skönt att veta att han aldrig kommer åka upp dit igen (inte ensam igen i allafall). För sista gången han ska dit den 21 jan då ska jag med upp....titta när min duktiga pojkvän tar examen som sjukgymnast. Och nu börjar mitt & Magnus liv tillsammans "på riktigt" för nu blir vi sambos på heltid.

Eftersom både var superhungriga och ingen utav oss hade hunnit med att äta lunch så svängde vi förbi Donken och åt en varsin hamburgare. Måste ha varit sjukt hungrig...för jag åt upp en hel Big Mac, och det var länge sen sist.



Det hände en liten rolig sak inne på Donken, jag hade fyllt upp 2 st pappmuggar med ketchup och hade även sugrör, salt, peppar och servetter i handen. Och vad händer? Jo klantiga "innan mens Linda" tappar ut all ketchup på golvet. Och så hör jag efter en stund att en utav killarna som jobabr där: Men vad f*n jag svabbade ju golvet för 5 min sen.... (hahahhaha....och det var mitt fel) Han måste ju ha förstått att det var jag, eftersom det bara var jag och Magnus där inne som käkade. Men vad f*n jag har betalat för maten och de har betalt för att jobba och i deras uppgifter så ingår väl städning. Sluta gnäll!!!!

Till middag så lagade jag ugnsgrönsaker med lövbiff som jag fyllt med ost smak av taco och gjort en sås på lättgrädde som jag hällde över, hackade lite tomater som jag också la på och så in i ugnen. Måste ju skämma bort pojkvännen nu när han var så duktig och klarade tentan. Så medans han låg på sängen och spelade tv-spel så stog jag i köket med i.poden på högsta volym och sjöng för fulla muggar medans jag lagade mat. Jag borde få göra ett matlagningsprogram och då skulle det heta "Den sjungande kocken Linda".



Såg en utav världens bästa filmer igår, den var så sjukt bra...alla måste bara se den här!
"Gifted hands: The Ben Carson story".



Om filmen:
Unge Ben Carson växer upp i ett splittrat hem med fattigdom och fördomar, där hans betyg blir sämre och hans hopp falnar. Men ändå förlorar hans mor aldrig tron på honom. Hon inspirerar honom att aldrig ge upp och ta de chanser hon själv aldrig fick. Hans tro på sig själv fick honom så småningom att bli en av världens ledande neurokirurger.
Unge Ben Carson växer upp i ett splittrat hem med fattigdom och fördomar, där hans betyg blir sämre och hans hopp falnar. Men ändå förlorar hans mor aldrig tron på honom. Hon inspirerar honom att aldrig ge upp och ta de chanser hon själv aldrig fck. Hans tro på sig själv fick honom så småningom att bli en av världens ledande neurokirurger.

Så tyckte jag:
Vilken mäktig och underbar film. En riktigt tårdryparfilm....snyft, snyft. Älskar dessa verkligehtsbaserade filmer. Cuba Gooding jr är helt fantastisk som Ben Carson, grym skådis.
Kan inte säga så mycket mer, utan se den här ni kommer inte att bli besviken.

+++++

Tentan är äntligen avklarad

Datum: 2010-01-12 Tid: 11:28:21



YYYYEEEEEEESSSSSSSSSSSSSSSSSSS!
Magnus min älskling klarade sista tentan!
Han är den bästa! Jag är så stolt över honom!

Älskar dig så baby!

Fira ikväll kanske? ;)


Nervös till tusen

Datum: 2010-01-12 Tid: 09:28:02




Ännu en sömnlös natt....vad är det som är fel? När Magnus brukar åka så är det oftast första natten som jag sover dåligt men nu är det fjärde natten i rad...orkar inte längre, får hoppas att jag kan sova gott i natt i allafall nu när min älskling kommer hem.
Låg först vaken till 02.00 efter att ha lagt mig i sängen redan vid 22.30, låg och läste den nya boken. Men kunde inte somna så då bestämde jag mig för att ta en sömntablett. Så upp och leta, letade som en tok överallt...men de är spårlöst borta. Hur kan det komma sig? Någon som inte vill att jag ska sova? Någon som är rädd att jag ska missbruka dem eller vad? Borta är dem i allafall...sååå typiskt när jag verkligen behöver dem.
När jag väl lyckades somna så drömde jag en massa sjuka drömmar, om folk som jag gick i skolan med på mellanstadiet osv. Har varit uppe och kissat ett antal gånger i natt också, och det har jag ju slutat med sen jag började äta levaxinet. Något är på tok! Måste kolla upp vad det är bara!

Vaknade nu kl 08.45 av att jag fick mess av min älskling, han satt utanför skolan och väntade på att få gå in och göra sin sista tenta. Tydligen så var han väldigt nervös....och vad händer med mig då? Jag blir också nervös, så nu sitter jag här framför datorn och ska äta frukost men har svårt att äta pga nerverna, trodde inte att jag skulle reagera så här. Men jag vill ju så gärna att han ska klara sig, få detta överstökat och kan slappna av och njuta av sin examen den 23 jan.


Nytt att mysa i hemma

Datum: 2010-01-11 Tid: 13:03:31

Har beställt hem lite nytt att ha hemma och mysa i....skönt att mysa runt hemma i ett sött nattlinne och höga tofflor/strumpor eller i en gosig mysdress (självklart ska den vara rosa). Synd att det var ett fult "Hallo Kitty" märke på den, men det kanske går att sy över något annat.
Det mesta är beställt från bla Bubbleroom.se och ellos.se

 






Idag börjar "Operation Linda"

Datum: 2010-01-11 Tid: 11:34:07

Ännu en natt utan sömn, varför ska det vara så svårt att somna och sedan sova gott? Jag är ju supertrött på kvällen men sen är det precis som om jag kommer in i någon andra andning och inte kan slappna av, tillåta mig att somna. Så i natt blev det inte många timmars sömn tyvärr, så nu sitter jag här lätt illamående, huvudvärk och känner mig allmätn trött och irriterad. Näsan rinner...varför slår aldrig den här förkylningen ut eller går tillbaka?
Och ute är det 11 minus och det har snöat i natt så nu är det bara att gå och borsta av bilebn igen!

Nej nu ska jag sluta och klaga, men man kan inte alltid vara jätteglad och på bra humör. Och det blir nog lätt så här efter 3 nätter utan någon vidare sömn.

Idag börjar i allafall "Operation Linda" som Magnus och jag har döpt det till. Och vad det innebär det får ni se ;)

Har valt vilken bok jag ska läsa i allafall, det blir "Matthandlaren Ohlssons död" av Karin Whalberg.


En mysig söndag

Datum: 2010-01-10 Tid: 23:29:44



Hann med allt jag skulle göra idag, tog en promenad i kylan, solade solarium i 16 min, skickade tillbaka lite kläder, åkte på Ica kvantum och handlade en massa frukt till min efterlängtade fruktsallad.
När jag kom hem satte jag mig vid datorn och fick en hel del gjort innan jag tillät mig själv att slappa framför tv´n.
Har hunnit med två filmer idag, "All about Steve" och "The secret life of bees".



Om filmen:
South Carolina 1964. Lily Owens är en 14-årig flicka som plågas av minnena av sin döda mamma. För att komma bort från sitt ensamma liv och problemfyllda relation till sin far, flyr Lily med sin vårdnadshavare och enda vän Rosaleen till en stad där hon hoppas få reda på mer om sin mammas förflutna. Där tas hon om hand av de intelligenta och självständiga systrarna Boatwright, och finner tröst i deras fascinerande värld av biodling, honung och den svarta Madonnan.

Så tyckte jag:
En helt fantastisk och underbar tårdrypar film som bara måste ses.
Grymma skådespelarinsatser av bla Queen Latifah, Dakota Fanning, Jennifer Hudson, Sophie Okonedo, Alicia Key
Den handlar mest om separerande av svarta och vita i mitten av 1900-talet. Filmen påminner lite om både"stekta gröna tomater" och "The colour purple" på det sättet att människan glädje och smärta är centralt och det utspelar sig i ungefär samma tid och att den kvinnliga styrkan hamnar mycket i centrum.

+++++




Om filmen:
Mary Horowitz är en excentrisk korsordskonstruktör som blir övertygad om att kameramannen Steve på CCN är hennes stora kärlek. Som resultat förföljer hon honom över hela landet medan han arbetar, för att övertyga honom om att de hör ihop.

Så tyckte jag:
Ganska rolig men pinsam komedi som hade sin charm då och då.
Helt ok och sevärd film.

+++


En lugn och skön söndag

Datum: 2010-01-10 Tid: 11:55:27

Det tog lång tid innan jag somnade i natt igen även fast jag låg och läste bok fram tills klockan var 01.20. Ska det fortsätta så här ända till på tisdag när Magnus kommer hem eller? Då får jag nog ta en sömntablett i natt. Det är så jobbigt att ligga och vrida och vända på mig, när jag väl somnat så sover jag sååå oroligt. Så när jag väl vaknar så känner jag mig inte utvilad.

Idag står det inte heller så mycket på schemat, ska ta en promenad nu, passa på att sola lite solarium, skicka tillbaka en tröja åt Magnus (som han fick i julklapp, den var för liten). Åka och köpa lite frukt och göra en stor fruktsallad och glass till kvällen, är sjukt sugen på det just nu.
Det är i allafall lite mildare ute idag, 9 minus och då kan man ju palla sig ut en sväng ;)



Den snygga tröjan från "Affliction" som jag måste skicka tillbaka eftersom den var för liten för Magnus.
Han var ju sååå snygg i den, en tuff och snygg rock t-shirt.

Ska även välja ut en ny bok som jag ska börja läsa, har lite beslutångest bara....
Vilken ska jag välja?
"Matthandlaren Olssons död", "Diamanter är för evigt" el "Tre sekunder"?

  

För alla er som inte har sett Johan Falk filmerna så kan jag tipsa er om att se den första filmen idag på tv4 kl 21.00. Mycket bra och spännande, grymma Joel Kinnaman är också med ;)


Lördagsmys i min ensamhet

Datum: 2010-01-10 Tid: 11:40:00

Idag har jag inte gjort så mycket, tog ett skönt bad och läste lite bok. Passade även på att peela hela kroppen eftersom det är dags att börja bygga upp lite bränna med hjälp av solarium nu. Så här blek och ful som jag känner mig nu var det länge sen jag kände mig. Dags att göra något åt det och på måndag börjar ju "operation Linda" ;) Dags för en uppstyling!

Tittade på filmen "Flirting with forty" och avslutade tv-tittandet med "Robinson", nu har det blivit sammanslagning. Mina vinnarfavoriter är fortfarande "Mats" & "Sanna".

Låg sedan vaken till 01.20 och läste ut boken "Fyrvaktaren" av Camilla Läckberg, det är så svårt att lägga ifrån sig den, så spännande från början till slut.




Om filmen:
En skild mor som närmar sig 40-strecket i sitt liv, faller för en yngre man under sin semester på Hawaii.

Så tyckte jag:
Mysig och härlig "feelgood" film, en riktigt tjejfilm.
Robert Buckley e så otroligt snygg så man smälter, även Heather Locklear ser väldigt bra ut. Så där vill jag också se ut när jag är 40. ;)
Hade ett stort leende på läpparna hela filmen igenom, så härlig.

++++



Om boken:
Polisinspektör Patrik Hedström har precis återvänt till arbetet efter en tids sjukskrivning. Han har försökt vila upp sig, samtidigt som han har tagit hand om sin fru Erica och deras för tidigt födda tvillingar.Men knappt hinner han kliva in på polisstationen förrän han kastas in i en ny utredning. En man har hittats mördad, skjuten i bakhuvudet hemma i sin lägenhet.Offret är Mats Sverin, kommunens ekonomiansvarige, en alltigenom trevlig och omtyckt person. Ingen har ett ont ord att säga om honom.Tillsammans med sina kolleger börjar Patrik kartlägga Mats liv, som rymmer fler hemligheter än någon kunnat ana. Varför lämnade han Göteborg hals över huvud för att flytta till sin barndoms Fjällbacka? Vilken är hans roll i projektet att bygga om det gamla badhotellet till spa? Och är det en slump att även Mats ungdomskärlek Annie har återvänt? De har inte haft kontakt på många år, men nu befinner hon sig med sin son på ön Gråskär utanför Fjällbacka, där hennes släkt har vistats i generationer.Också Gråskär bär på hemligheter. I folkmun kallas den Gastholmen och har alltid omgärdats av mörka rykten. Det sägs att de döda går igen och att de har något att berätta för de levande ...

Så tyckte jag:
Tror att jag tycker att det här är Läckbergs bästa bok. Den är så sjukt spännande så jag hade väldigt svårt att lägga ifrån mig den. Älskar alla Läckbergs böcker, längtar redan efter nästa.
En grymt bra deckare som alla måste läsa.

+++++


Biobiljetter fixade

Datum: 2010-01-09 Tid: 12:51:27

Då var det bokat och klart, fredagen den 15 januari ska jag och Magnus gå på biopremiären av den svenska filmen "Snabba Cash" med Joel Kinnaman. Ser verkligen fram emot det, har längtat så efter att äntligen få se filmen efter att ha läst boken som är mycket bra.
Så klockan 17.45 på fredag så infinner vi oss på Heron City och tittar på Snabba Cash!


Sovit dåligt i natt

Datum: 2010-01-09 Tid: 12:17:46

Fy vad jag har sovit dåligt i natt, nu är jag ju van att sova breved Magnus om nätterna. Och nu när han är borta så blir hela jag orolig och har svårt att slappna av. Låg och läste till kl 01.00 sen försökte jag somna, det gick så där...vaknade till och från hela tiden.
När jag klev upp i morse var det 18 minus ute....brrrr...så typiskt, jag som tänkt ta en promenad idag och lägga mig i solariumet en stund, men det får vänta tills det blir mildare ute.
Det känns som om hela Sthlm har snöat in, det är så lugnt och tyst över allt. Är det för kallt för folk att gå ut eller?

För mig blir det i allafall en lugn och skön innedag, jag ska försöka läsa ut boken, titta på lite film och göra lite nytta på datorn.


Guldbaggegalan 25 jan

Datum: 2010-01-09 Tid: 10:56:40

Snart är det dags för Guldbaggegalan som delas ut av Svenska filminstitutet. Och galan äger rum den 25 janCirkus och det är Johan Glans som leder galan.

Här är de nominerade och vilka jag tycker ska vinna:

Bästa film

I taket lyser stjärnorna
Män som hatar kvinnor
Prinsessa

Bästa regi
Flickan
Prinsessa
I taket lyser stjärnorna

Bästa kvinnliga huvudroll
Malin Crepin för ”I skuggan av värmen”
Stina Ekblad för ”Det enda rationella”
Noomi Rapace för ”Män som hatar kvinnor”

Bästa manliga huvudroll
Claes Ljungmark för ”Det enda rationella”
Olle Sarri för ”Apan”
Björn Starrin för ”Bröllopsfotografen”

Bästa kvinnliga biroll
Annika Hallin för ”I taket lyser stjärnorna”
Anki Lidén för ”I taket lyser stjärnorna”
Tova Magnusson för ”Flickan”

Bästa manliga biroll
Kjell Bergqvist för ”Bröllopsfotografen”
Joel Kinnaman för ”Johan Falk - gruppen för särskilda insatser”
Sven-Bertil Taube för ”Män som hatar kvinnor”

Manus
Karin Arrhenius för ”Flickan”
Teresa Fabik för ”Prinsessa”
Ulf Malmros för ”Bröllopsfotografen”

Foto
Flickan
Män som hatar kvinnor
Flickan som lekte med elden

Utländska film
Det vita bandet
Still walking
Waltz with Bashir

Kortfilm
A good friend of mr World
Drömmar från skogen
Skrapsår

Dokumentärfilm
”Drottningen och jag” av Nahid Persson Sarvestani
”Ebbe - the movie” av Jane Magnusson och Karin af Klintberg
”Videocracy” av Erik Gandini


Let´s dance får mig att vilja dansa

Datum: 2010-01-09 Tid: 10:40:09

Tittade på premiären av Let´s Dance igår, riktigt bra startfält och duktiga par. Har redan fått några favoriter och det är Claudia Galli, Mattias Andréasson och Agneta Sjödin. Hoppas att det är någon utav dem som tar hem segern i Let´s Dance 2010!
Gillade bäst Claudia och Tobias, de hade en tuff dans, tuffa kläder och en grym låt...attityd!
Snacka om att jag ångrar mig att jag inte satsade mer på dans när jag var yngre, det där hade verkligen varit något för mig...jag som älskar att dansa, spexa med hår/smink mm. Men det kanske inte är för sent än? Efter att ha tagit danslektion i salsa med Magnus, så kanske han får mer smak och vill prova något mer, tex cha cha, rumba el liknande. Hoppas går ju ;)



Claudia Galli & Tobias Wallin



Mattias Andréasson & Cecilia Ehrling



Agneta Sjödin & Tobias Karlsson


Magnus har åkt upp till Norrland igen =(

Datum: 2010-01-08 Tid: 16:55:56

I natt har jag sovit så gott....våran säng är för bra! Både jag och Magnus sover som stockar, hade vi inte ställt klockan idag vet jag inte hur länge vi hade kunnat sova ;)
Vi däckade igår, helt slut.....efter jag vet inte vad. Jag somnade på Magnus sida i natt (närmast fönstret) och han på min sida...ombyte förnöjer? =) hihihi...Ikväll ska jag sova på hans plats och hans kudde, så jag kan känna hans doft nu när han inte är hemma.

Körde Magnus till arlanda kl 11.30 idag, och hans flyg lyfte 13.20, så vi kom dit i god tid men då hann vi både med en fika och en massa myspys innan det var dags för min älskling att åka upp till kalla norrland en sista gång (ensam)...för nästa gång hänger jag på, då tar han nämligen examen och efter det hoppas jag att vi aldrig ska behöva besöka den hemska platsen Luleå igen.

När jag kom igen efter att ha varit och handlat lite nödvändigheter och gott till kvällen så hade jag telefonterror, pratade med både Helena och Fia länge =) tur att man har några vänner kvar i allafall...och de bästa så klart!
Kröp sedan ner i sängen och under min mysiga filt och lästa några sidor ur boken....den är så bra, kan knappt sluta läsa. Men nu ska jag stoppa något i magen och sedan funderar jag på att kolla på en "tjejfilm" (sånna filmer som Magnus inte vill se) och då får jag passa på nu ;)


Tröttare än tröttast

Datum: 2010-01-08 Tid: 16:45:51

sov länge i dag också...förstår inte vad som har hänt här efter jul? Innan så vaknade jag automatisk efter att ha sovit 8 tim men efter an massa orutiner, ingen träning mm vid jul så är jag konstant trött och seg. Vill helst inte kliva upp ur sängen utan bara ligga kvar och gotta mig, läsa bok, mysa mm. Men på måndag så börjar "Operation Linda" och då är det dags att komma tillbaka till verkligheten, dags att vakna till liv, börja med rutiner igen osv.

Dagen började med frukost och sedan la jag mig på sängen och läste ;) jag kan verkligen inte slita mig ifrån boken jag läser just nu, "Fyrvaktaren" av Camilla Läckberg...den är så bra och som jag har längtat efter att sätta tänderna i den.
Sen fick jag vara Magnus provdocka, han skulle böja, trycka, känna och klämma för att träna till sin tenta som han ska ha på tis =) och det ställer jag självklart upp på. Bara ligga på massagebänken och bli ompysslad även om inte allt är så skönt, men men.
Tog sedan en kort promenad ut i kylan, allt för att få lite luft och energi....sedan ställde vi oss vid spisen och det var dags att laga mat, storkok. Så att vi har mat hemma och att Magnus får med sig upp till Luleå.

Kvällen blev som de flesta kvällarna, mys och film i sängen =) underbart tycker jag ;)
Vi såg filmen "Into the blue 2 - The reef".



Om filmen:
Ett gäng dykare får jobbet att hitta Christofer Columbus sjunkna skatt. Men det visar sig vara lättare sagt än gjort.

Så tyckte jag:
Inte lika snygg skådisar som i 1.an (Paul Walker, Jessica Alba) men helt ok ändå.
Trodde att den skulle vara som alla andra uppföljare, tex b-skådisar mm, men den var över förväntan. Rätt spännande även om den var väldigt förutsägbar.

+++


Tiden går för fort

Datum: 2010-01-08 Tid: 16:01:19

Idag är det 13 dagar sen julafton (ons den 6 jan), varför måste tiden gå så fort. Önskade att julen varade längre så att man fick njuta mer av allt julpynt, julgran mm.
Idag är det sjukt kallt här i Stlm 18-, och det är inte ok, det blir så rått och kallt. Så idag har jag bestämt mig för att stann inne, inte ens gå utanför dörren. Kanske öppna balkongdörren och sticka ut näsan lite snabbt, men inte mer.
Magnus hade planerat in en fika med sin vän "Revisorn" som bor med sin tjej på St.eriksplan, så han trotsade kylan och gav sig ut. Skönt att jag slipper det idag...i stället så städade jag undan lite, förberedde middagen, bakade lite bla "silviakaka" och "Chokladbollar" och så tog jag ett långt och skönt bad, så nice!

När Magnus kom hem så hade jag tänt en massa ljus för att få upp värmen i lyan samt höja mysfaktorn. Han bjöds på ugnsgrönsaker, kycklinfilé som jag marinerat med soja, chilisås, honung och vitlök....mmm så gott och till det fetaoströra och chilibea. Favvismaträtten!

Senare på kvällen så blev det så klart film, vi började med att titta på filmen "The Box" med Cameron Diaz och avslutade med filmen "Julie & Julia".



Om filmen:
Ett par i yngre medelåldern får en låda levererad till sin dörr. Den innehåller en konstruktion med en knapp. Strax därefter får de veta premisserna: Om de trycker in knappen dör någon de inte känner - och själva får de en miljon dollar. Baserat på ett Twilight Zone-avsnitt.

Så tyckte jag:
Gå inte på reklamtrailern som går på bla bio och tv junst nu,  den kan verka spännande, men shit vilken skit film. Förvirrande och snurrig från början till slut, jag fattade noll.
Se den inte!

-



Om filmen:
En tjej som hamnar i en 30-årskris beslutar sig för starta ett gigantiskt matprojekt och börjar laga 524 maträtter allt enligt recepten i Julia Childs ”Mastering the art of French Cooking”. Hon bloggar om sina missöden och kulinariska höjder och hamnar i ett matmecka och träffar nya vänner.

Så tyckte jag:
En underbar och charmig film med bra skådespelare.
Se till att inte vara hungrig när ni ser den, då den handlar mycket om mat ;)
En riktigt feelgood film, rekommenderar alla tjejer att sen den här.
I för sig så gillade min älskling också filmen ;)

++++


Pepis Max = Beroendeframkallande?

Datum: 2010-01-05 Tid: 17:02:36

Sov som stockar i natt, precis som jag förutspådde. Den här sängen från Carpe Diem är farlig om man inte ställer klockan. Både jag och Magnus sover som stockar, vill inte kliva upp bara ligga kvar och gotta oss.



Usch det kändes riktigt kallt i lägenheten idag, och det var väl inte konstigt med tanke på att det var 15 minus ute. Då tyckte Magnus att det var läge för oss att frosta av frysen, så det gjorde vi.
Tog sedan en tur till Ica Kvantum för att veckohandla och det blev en hel del, vi hade presentcheckar där på 150:- också =) vi är bra kunder vi! Så passade vi på att panta alla mina pepsi max flaskor 33cl också, kom upp i 62 kr....tror att någon är lite pepsi max beroende? ;)



Är så glad idag, idag har jag nämligen fått 2 jobb inbokade. Först ett reklamjobb för Bubbleroom i år igen (nästa vecka) plus 2 st som vill ha smink och håruppsättning till sin studentbal i juni. Härligt att det börjar rulla in lite jobb nu, hoppas att det kan bli mitt jobbår i år!

Nu tänker jag värma mig en kopp varm choklad och krypa ner breved Magnus som ligger och pluggar. Tänkte att jag skulle läsa ut min bok så att jag kan sätta igång med någon av de nya böckerna som jag har lånat av svärmor Rigmor.


Hem ljuva hem

Datum: 2010-01-05 Tid: 16:50:34

Då var det måndag och det är dags för mig och Magnus att åka hem till Sthlm igen. Nu har jag varit bortrest i 2.5 vecka, så lite hemlängtan har jag allt även om jag har haft det toppen både i Bollnäs och i Skövde. Borta bra men hemma bäst!
Jag kan ju säga att det är tur att jag och Magnus har köpt oss en stor bil, annars hade vi aldrig fått med oss allt hem. Vi skulle nämligen ta med oss Magnus massagebänk hem =) Yes, äntligen! =) och den tar ju en del plats, sen så hade Thomas, våran vän varit och lämnat en stor bal med toapapper, samt en stor hink med både tvätt och sköljmedel...mkt snällt tycker jag!
Vi åkte ifrån Skövde kl 11.00, och då gjorde vi ett snabbt stopp på "Chilli" för att köpa en svart pläd till mor och far. Åkte sedan genom skogen tills vi kom till Töreboda där vi tog en sväng om innne på "Bröderna Andersson" där vi hittade köksbordet som vi vill ha och ev en ny soffa i framtiden. En massa snyggt och roligt fanns det, men då skulle vi behövt en lastbil för att få med oss allt.
Magnus min älskling var så rar så han körde hela vägen hem till Sthlm för att jag inte var så pigg och tycker inte om att köra när det är halt och snöigt ute.

Åh gissa om det var skönt att komma hem, slänga sig på sin egna säng och bara må. Packade upp allting från resan, lagade tacos till middag som vi njöt av framför svt årskrönika. Sedan väntade sängen på oss, så vi kröp ner under täcket och tittade på både "Stenhuggaren" och "Olycksfågeln" baserad på Camilla Läckbergs böcker. innan det var dags att sova. Vi kommer antagligen sova som stockar i natt, det gör vi alltid i våran säng plus att det har varit en lång dag idag.


Lång sovmorgon

Datum: 2010-01-05 Tid: 16:39:05

Ojojoj...tror att någon var riktigt trött idag ;) Jag sov nämligen till kl 11.30 ;) gött! Magnus klev tydligen upp redan kl 09.30 utan att väcka mig.
Idag har vi bestämt oss för att bara vara hemma, umgås med Magnus mor och far eftersom man aldrig vet när vi kommer på besök nästa gång.
Åkte i väg en sväng till Media Markt för att titta lite, men kom hem lika tomhänta som när vi kom dit =( Hittade ingenting som vi skulle ha, lika bra var väl kanske det.
När vi kom hem igen så hade Magnus mamma lagat en jättegod lunch till oss, kassler i ugn med syltlök, inlags paprika, riven ost, matlagningsgrädde mm och till det serverades ris. Det kommer jag att laga någon gång kan jag lova.
Satt mest i soffan och tittade på tv´n eller framför den öppna spisen och myste. Har kännt mig allmänt trött och hängig idag. Går runt och är snorig och nyser en massa...hoppas jag inte har blivit smittad av svärpäronens förkylning.
Till kvällen så blev det frosseri, först så delade vi på en pizza och till efterrätt blev det Magnus och Lindas hemmagjorda kladdkaka med vaniljglass. Mycket god men mäktig.....
Tittade klart på en utav filmerna som vi hade hyrt, j*vla skitfilmer båda två. Kom i säng i skaplig tid ikväll, vi ska ju upp kl 09.00 imorgon för att åka hem till Sthlm igen.


En skön lördag med trevligt sällskap

Datum: 2010-01-04 Tid: 21:30:13

Förmiddagen tillbringade vi hemma hos Micke och Therese och gotöserna Agnes och Ella ute i Stöpen i Skövde. När vi kom så låg mamma Therese och minstingen Ella och sovmiddag så vi softade i soffan med Micke och agnes, tittade lite på gamla julkalenderna "Trolltider", det var inte igår man såg den. Sedan blev det lite fika när resten av familjen kommit ner och gjort oss sällskap, vi mumsade i oss lite glass. Satt mest och pratade och bara umgicks medans lilla Ella satt fastklistrad framför favoriten Lotta på bråkmakargatan på tv´n. Så himla go och söt, det går knappt att få kontakt med henne när den filmen är i gång ;)

 


 

Ett minne!
När jag ser den filmen så tänker jag på när jag och min vän Helena skulle gå på bio 1992, på just den när den kom ut i lilla byn Arbrå där vi bodde när vi var små. Vi hade köpt dricka och snacks, satt oss till rätta i biosalongen och var väldigt förväntansfulla. Det börjar med att på biopduken syns turtles, jaja tänte vi...det är nog bara reklam el en trailer för filmen. Men efter ca 15 min så var vi tvugna att gå ut och fråga biopersonalen, och det visade sig att det var turtles den dagen och att Lotta kommer att visas nästa vecka.
Kommer dock inte ihåg om vi gick tillbaka in i salongen och såg klart på turtles eller om vi gick hem???

Kl 17.00 var det dags för middag hemma hos Magnus mor och far. Idag blev det ugnsgrönsaker och kycklingfilé med chilibea samt våran sås gjord på fetaost/lätt creme fr, vitlök och kryddor....Åh så gott det var =) Mums, mums! Softade en stund innan vi åkte hem till Thomas och Elina. Där bänkade vi oss i deras sköna soffa och tittade på Robinson. De bjöd på en underbar och god fruktsallad med jordgubbar i och vaniljvisp ;) Mums! Var kvar där till klockan blev tolv, då var det dags att åka hem och sova. Tiden går så fort när man har trevligt, när man har mycket att prata om osv. Trivs så otroligt bra med Magnus vänner och deras respektive, önskade många gånger att man kunde bo lite närmare dem, så man kunde träffas lite oftare. Tänk om fler kunde vara som dem!


Lite smått och gott om mig och mitt år

Datum: 2010-01-04 Tid: 21:03:49

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Utbildade mig till tandblekare, hyrt in mig på en salong bla.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Brukar inte ge några nyårslöften eftersom jag aldrig brukar kunna hålla dem.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Kusin Jimmy fick en liten flicka, Ida.

4. Vilka länder besökte du?
Tyskland mitt tredje hem, Italien, Kroatien....hoppas på fler år 2010 =)

5. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Ett liv med min älskling Magnus (blir sambos nu i jan), Mer pengar, det får man aldrig för mkt av ;) Mer jobb, 2009 var ett segt jobbår. När det gäller utsidan så är det längre hår, större läppar och en fet tatuering.

6. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
Min egen födelsedag den 19 april =)

7. Vad var din största framgång 2009?


8. Största misstaget?
Uppsökte läkare för sent angående min sköldkörtel.

9. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag har fått "struma", underfunktion av sköldkörteln...

10. Bästa köpet?
Alla! Gör aldrig några dåliga köp!

11. Vad spenderade du mest pengar på?
Mig själv! Skönhetsoperationer, mitt hår, mina naglar, kläder, prylar!

12. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mina nära och kära gör mig alltid glad och lycklig, vad vore livet utan dem.

13. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Alone - E.M.D, Loosing you - Dead by april, Jordin Sparks - S.o.S och många, många fler.

14. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Har haft en del motgångar 2009 som gjort mig rätt ledsen till och från, men det ska det bli ändring på nu!

15. Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat för att nå drömvikten, jobbat mer för att slippa ha så mycket fritid.

16. Vad önskar du att du gjort mindre?
Lagt mindre energi på människor i min omgiving som bara gjort mig illa, gått bakom ryggen och snackat en massa skit. Brytt mig om folk som inte brytt sig om mig.

17. Hur tillbringande du julen?
Hemma hos världens bästa mamma och pappa tillsammans med min älskling Magnus. Har haft en mycket lugn och skön jul.

18. Blev du kär i år?
Är alltid kär i min Magnus, han är det underbaraste och finaste som finns.

19. Favoritprogram på TV?
One Tree Hill, Gossip Girl, Desperate Housewives, Oskyldigt dömd, C.S.I plus en hel del andra.

20. Bästa boken du läste i år?
"Hypnotisören" av Kepler.

21. Största musikaliska upptäckten?
Dead By April

22. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Får alltid det jag vill ha!

23. Något du önskade dig men inte fick?
Nej, eftersom jag alltid får det jag vill ha!

24. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Var med mamma och pappa och käkade på "Jimmy´s Steakhouse"

25. Finns det någonting som skulle gjort ditt år?

26. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Snygg.

27. Vad fick dig att må bra?
Världens bästa pojkvän Magnus, världens bästa föräldrar och världens bästa kompis Helena.

28. Vilken kändis var du mest sugen på?
Joel Kinnaman från "Johan Falk" filmerna samt "Snabba Cash", Sångaren och gitarristen i Dead By April ;)

29. Vem saknade du?
Magnus....varje gång han åkte ifrån mig upp till helvetet Luleå.

30. De bästa nya människorna du träffade?
Camilla & Annelie

31. Vad fick dig att må dåligt?
Fd vänner som jag trodde var mina riktiga vänner, min viktkamp, ensamhet. 

32. planer för 2010?
Har massor av planer, hoppas att allt ska gå vägen. Men först så ska jag och Magnus bli sambos =)
år 2010 kommer att bli vårat år...Se upp!




Bakis idag

Datum: 2010-01-02 Tid: 19:15:31




Gissa om det märks att man börjar bli gammal samt att man inte dricker så ofta nu för tiden. Det behövs inte mycket för att jag ska ligga däckad dagen efter. Magnus vaknade kl 10.30 av att han var hungrig så jag följde med honom ner och käkade frukost men kände mig fortfarande väligt trött, seg och lite lätt illamående så jag gick upp och la mig igen. Och det tog inte lång tid så somnade jag igen och sov i över 2 tim, så skönt och välbehövligt kan jag lova.

Sen bar det i väg till "Sigges" mitt favvoställe i Skövde, de har så mycket och gott godis. Köpte nästan 1 kg och hyrde 2 filmer...nu här kvällen räddad! =)
Jag hade planerat att jag skulle äta pizza idag men eftersom Magnus mamma stått och lagat mat så kunde jag ju inta tacka nej. Så i stället blev det en mycket god och trevlig maträtt bestående av köttfärs, vitkål, purjolök, balsamico, soja, råsocker mm och till det serverades pressad potatis och lingonsylt...åh vad gott det var! Det här ska jag prova att göra själv någon dag, bara nyttigt och gott!
Till efterrätt hade de gratinerat Ingrid Marie äpplen med hackade nötter och sirap och till det åt man vaniljglass, även det var hur gott som helst. Undrar hur många kg jag kommer att gå upp nu i jul/nyår´s tider???



Sedan väntade soffan och 2 filmer, samt "Olycksfågeln" av Camilla Läckberg på svt1 kl 21.00 (första delen) och så min stora påse med godis och julmust.
Magnus som inte sovit många timmar han var så trött och ville sova vid 22.30 så då kröp vi ner i sängen och det tog itne lång tid innan min älskling sov. Själv så låg jag och vred på mig ett bra tag innan jag kunde somna, men jag hade ju som sagt sovit 2tim mitt på dagen.


NYÅR 2009

Datum: 2010-01-02 Tid: 18:58:35



Magnus vaknade tidigt som alltid, men han lät mig sova vidare i 1.5 tim. Då käkade jag lite frukost och sedan ställde jag mig i köket och började med förrätten till kvällens nyårs middag. Hoa Hoa´s räkbakelse ska vi göra, mums så gott! När Magnus var klar med bilen så kom han upp och gjorde mig sällskap i köket. Insåg att vi behövde både mer bröd och fler räkor när vi hade förberett allt, så Magnus drog iväg till affären för att köpa det. 1.5 tim senare så var vi klara. Vill bara sätta tänderna i dem och äta upp dem allihopa =) de är ju sååå goda!
Käkade lite lunch och fixade lite innan vi bestömde oss för att sova lite middag för att vara så pigga som möjligt till kvällen. Åh så gott det var, riktigt skönt att slumra till så där mitt på dagen 1tim el 2 tim ;)
Tidsoptimist som jag är så trodde jag att jag skulle behöva ca 1.5 tim på mig att duscha, tvätta håret, föna håret, locka håret, sminka mig, klä på mig mm....men det gick ju så där som alltid =( 2 tim tog det så vi blev lite sena...Vi skulle vara där kl 17.00 hos Thomas & Elina, men vi kom 17.30 men som tur var så var vi inte sist för ca 1 tim senare ändå så dök Patrik och Line upp.

Grabbarna Grus ;)



Min snygga hunk till pojkvän ;) grrr....



De duktiga och händiga tjejerna stog i köket och fixade allt...underbara Therese & Elina!



Thomas & Elina hade en otroligt vacker och snygg julgran...en sån vill jag också ha när jag bor större!
Den är pimpad i lila och silver, matchar deras inredning mycket bra ;)

 

De hade dukat och gjort så fint så det var ritkigt trevligt att slå sig ner vid bordet tillsammans med alla underbara vänner från Skövde.



 Till förrätt var det Hoa Hoa´s räkbakelse, till varmrätt blev det helstekt fläskfilé fylld med mozarella och soltorkade tomater och potatiskaka inlindad i bacon med västerbottenost =) Mumsigt värre! och till efterrätt serverades det en frozen citroncheezecake på pepparkaksbotten med björnbärssås....mmmm mums, mums så gott! Och inte npg med det, efter tolvslaget blev det kaffe och en nybakad och fluffig morotskaka, mmm så gott...en massa gott hela kvällen!

  



Mellan rätterna så blev den en hel del "bara sitta och hänga" och "snacka", alltid lika trevligt, symd att tiden rinner i väg fort. Spelade lite sällskapsspel "Alias", jag & Therese var ett par och vi kanske inte var de bästa men vi hade nog roligast, shit vad vi fnittrade och skrattade =) men vi kom i gång på slutet och då gick det riktigt bra, vi behövde bara värma upp lite ;)

  

Magnus ville ta med sig Thomas & Elinas misse hem....myskissen!



Kl 23.45 så klädde vi på oss och gick ut för att titta ut över Skövde stad och titta på de vackra fyrverkerierna som smälldes av vid tolvslaget.
Hej då 2009 och välkommen 2010 som jag hoppas att kommer att bli mitt år!
Kvällen var jättelyckad tycker jag, hade jätte mysigt, trevligt och roligt. Vi åt och drack gott, och kvällen bjöd på många skratt mm.
Klockan 02.00 så begav Magnus och jag oss hemåt, vi skulle gå hem. Det var ritkigt skönt att komma ut, få lite frisk luft samt att få röra på sig efter allt frosseri.

GOTT NYTT ÅR!




En dag full av shopping

Datum: 2010-01-02 Tid: 18:34:25

Idag har jag tillbringat dagen till att shoppa tillsammans med Magnus mamma. Vi har varit på stan i timmar, hittade lite smått och gott. Bla en doppresent till kusindottern Ida som ska döpas i jan, några nya nagellack, tights mm. Magnus var hos någon polare och fick våra vinterdäck balanserade, men efter det kom han ner på stan och gjorde oss sällskap. Ett besök på systemet stog också på schemat, men shit vad mycket folk det var. Det blir väl lätt så då de bara har ett systembolag i hela Skövde. Som tur var så fick vi tag i det vi skulle i allfall, några cider till mig, en flaska rom till Magnus drinkar och ett mousserande rosévin till tolvslaget på nyår.
Åkte vidare till "Elins Esplanad" där vi tog en fika (macka och kärleksmums), fylla på energiförrådet lite inför den fortsatta shoppingen =) Hämtade ut ny levaxintabletter på apoteket, min föörvirrade läkare hade glömt att skickat ett e-recept så det fanns ingen men apotekpersonalen var så gullig coh rar och skrev ett eget så jag har tabletter över nyår, så jag slipper bli så trött, deppig och frysa som jag kan göra när jag inte äter tabletterna.

Var helt slut efter allt spring på stan så det var riktigt gott att komma hem och slänga sig på sängen och softa en stund. Ringde till min vän Helena och snackade lite skit som vanligt och vips så hade det gått en timme....tiden går fort när man har trevligt =)
Sedan så var det dags för middag, Magnus mamma hade provat något nytt recept som hon hittat på nätet, fläskfilé med någon gratäng gjord på zuccini, tomat, potatis, lök, paprika mm...mkt gott och friskt var det. Till efterrätt fick vi konserverade päron med vaniljglass....mmm så gott!
Satt i köket och umgicks hela kvällen, pratade om allt möjligt mellan himmel och jord tills det var dags att besöka John Blund. Ska försöka att sova länge imorgon eftersom att det kommer att bli en lång natt imorgon (nyårsafton).


Skövde here we come

Datum: 2010-01-02 Tid: 18:22:38

Tisdag den 29/12 så var det dags för oss att lämna Bollnäs för att åka vidare till Skövde. Vi kom i väg kl 10.00 ifrån Bollnäs, stannade till hemma i Sthlm för att kolla blommorna och posten. Hämtade ut ett paket på posten (Magnus försenade julklapp) =) en eltandborste..... Passade på att springa in till salongen och se om någon utav dem hade tid att fixa två utav min naglar som hade gått av. Vola läste det lite snabbt, så nu är man hel inför nyår!

Svängde förbi Heron City och köpte med oss thaimat som vi åt i bilen, allt för att spara in tid.
Vi började att lyssna på Dan Browns senaste ljudbok, mend et gjorde oss bara trötta så i stället fick det bli soundtracket till "Mamma Mia" för att liva upp stämningen i bilen lite.

När vi kom till Örebro så gjorde vi ett stopp på deras stora köpcentrum "Marieberg", men det var inte mycket att hurra för, det var kaos i alla affärer, hittade ingenting. Vad ska jag då ha på mig på nyår? Gav Gina Tricot en chans, och där hittade Magnus en klänning som han tyckte att jag skulle ha på mig. Efter att ha provat den och sett den på så kändes det rätt bra, så den slog vi till på och ett par nya örhängen fick det bli.

När vi kom fram till Skövde så hade Magnus mor och far dukat fram mat, så det var bara att slå sig ner och käka, välbehövligt kan jag säga efter att ha suttit i en bil i ca 8 tim.
Firade även våran lilla julafton tillsammans med dem =) Vi fick bla en massa söta och roliga muffinsformar, ett mirakel grytunderlägg, en ny Dammsugare!!! =) Äntligen! Mycket välbehövligt och lägligt eftersom den gamla typ är stendöd....Vi fick också 4 st biobiljetter =) toppen  för oss som älskar att se på film, så då får det nog bli "Snabba Cash" den 15 jan!
Hade en mycket trevlig och lugn kväll och sedan väntade sängen och lite sömn.


RSS 2.0