Mariadagen

Datum: 2011-02-28 Tid: 11:40:35
Har sovit skit i natt, svettas/frysit, svettas/frysit och hostat och hostat. När är det dags att bli frisk då? Känns som om det kommer att dröja med tanke på hur jag mår idag.

Fick ett samtal av min läkare idag och han sa att det lät som en influensa (det är även något som går just nu). Så det bästa är att vila, sova, äta och dricka. Då tar tydligen kroppen själv hand om viruset. Men just nu så har jag väldigt svårt att äta, har ingen vidare aptit och ingenting smakar något, så det blir mest kräm, youghurt, soppa.

Fick även höja dosen på mitt levaxin från 75 till 100, se om det blir någon skillnad. Jag fryser ju fortfarande, tappar hår, känner mig trött och är torr, så det ska bli spännande att se. Det bästa vore ju om det gav mig en skjuts med vikten, då ska jag bli jätteglad då jag stått stilla väldigt länge nu. Men efter den här dunderflunsan så har jag nog tappat några kilon då jag knappt kan äta.



Idag är det den 28 februari, vilket innebär att Maria har namnsdag. Så jag säger grattis till alla som heter Maria, bla till mig själv (mitt andra namn), till världens bästa mamma och till min vän Helena (hennes andra namn).

Fortfarande sjuk

Datum: 2011-02-27 Tid: 12:07:47
Då var den sista delfinalen för melodifestivalen över då och nu väntar "andra chansen" innan vi får se vem som vinner. Jag tyckte att det var helrätt att det var Linda Bengtzing som gick vidare, en riktigt schlagerdänga á la Bengtzing. Jag orkade inte hålla mig vaken så länge till efter melodifestivalen så jag kröp ner i sängen och fick snabbt sällskap av älsklingen som också ville sova.

Och gissa när jag vaknade i morse???
Klockan 10.00, jag har alltså sovit i nästan 12 timmar...helt otroligt, då kanske ni förstår hur dåligt jag mår.
Ingen förändring idag heller, lika hängig och dålig som tidigare. Har dock fått värra hosta, det känns som om jag snart hostar sönder min hals.

Så vad ska jag hitta på idag då?
Jag kommer nog att ligga på soffan hela dagen, slötitta på tv och bara försöka att se till att bli frisk. Jag har nog aldrig varit så dålig som jag är just nu, det ä fjärde dagen jag ligger inne med 40 grader i feber och känner mig såååå dålig, orkeslös, ont i alla leder, hosta, frossa, mm.

Och så har man en pojkvän som har damp som bara fixar och donar här hemma, det snickras, målas, städas hela tiden, så ligger en annan här helt utslagen, får dåligt samvete och kan inte hjälpa till.


Grymt bra filmtips

Datum: 2011-02-26 Tid: 18:57:04
Sov till 09.30 idag, kände mig nästan värre idag än igår. Tokhög feber, ont i varenda liten kroppsdel, fryser/svettas hela tiden. Käkade lite frukost innan jag gick och la mig på soffan, breved Magnus som satt och spelade tv-spel efter att ha målat och fixat en massa på morgonkvisten.
Självklart så tokslocknade jag och sov i några timmar till på soffan. Proppar i mig en massa piller för att få ner febern, men det händer ingenting. Det som är positivt med att ha flunsan är väl att jag förhoppningsvis tappar något kilo då jag har svårt att äta, dålig aptit, mm.

När jag vaknade så tittade jag på filmen "Burlesque" med Cher och Christina Aguliera. Vid 16-tiden så dök pappa och farbror Patrik upp, de gjorde oss sällskap vid middagen. Senare på kvällen så åkte Magnus, pappa och Patrik till Bollnäs och bowlade. Jag önskade att jag också var frisk och hade fått följt med, men det får bli en annan gång.

Snart är det Melodifestivalen =) hoppas älsklingen hinner hem till dess.



Om filmen:
En flicka från landet som kommer till Los Angeles och gör succé på en burleskklubb.

Så tyckte jag:
Jag älskar ju filmer som "Coyote ugly" och "Moulin Rouge" och den här var lika fantastisk den. Helt underbar, vilka fantastiska röster de har, speciellt Aguilera. Härligt med alla scenkläder, allt smink och alla hår, man får massor av inspiration. Aguilera var en mycket bättre skådis än vad jag trodde. En riktigt feelgood film! Se den här!

+++++

Babyboom i Skövde igen

Datum: 2011-02-25 Tid: 10:14:48
Godmorgon...Ingen förändring idag heller. Kanske lite i för sig, kunde kliva upp och få i mig lite näring på morgonkvisten. Men nu ligger jag där jag ligger, i sängen och tycker synd om mig själv. Det är fredag och jag mår skit, jätteroligt, NOT! Fattar inte varför jag blivit så dålig, det värker överallt och febern verkar aldrig villa ge sig.

Hela dagen har jag tillbringat i sängen eller i soffan. Har tittat på en massa serier mm. Vid 20.00 så tittade vi på Let´s dance och avslutade kvällen med att se den nya disneyfilmen  "Trassel".



Om filmen:
Kungarikets mest eftersökta (och charmiga) tjuv, Flynn Rider, träffar av en slump den blonda tonåringen Rapunzel som har livslångt utegångsförbud och är fast i ett högt torn. Mötet är början på ett hårresande äventyr som innehåller en snabb polishäst, en överbeskyddande kameleont och ett läskigt gäng banditer. Flynn har klarat sig genom livet genom att vara snygg, prata fort och ha tur - men när han väljer ett mystiskt torn som sitt gömställe ser det ut som om turen vänder. Han blir knockad, fastbunden och tagen som gisslan av den vackra och modiga Rapunzel, vars gyllene hår på 23 meter inte är det som är mest märkligt med henne. Inlåst och ensam ser Rapunzel denna tjuv som vägen ut ur tornet. En komisk kidnappning och lite utpressning senare ger sig det udda paret ut på riktigt trasslig resa.

Så tyckte jag:
Efter en hel del (skit) från Disney på sista tiden så tycker jag att den här var den bästa på länge. En mycket charmig och härlig film, som både bjuder på skratt och lite tårar. En film för både stora och små. Helt klart sevärd.

+++++



I natt blev våra vänner Patric och Line från Skövde föräldrar, till en liten pojke som ska heta Lowe. Grattis till dem! Längtar tills vi ska åka till Skövde då vi ska få träffa alla, och alla bebisar som har tillkommit.

Så sjuk......så synd om mig

Datum: 2011-02-25 Tid: 10:05:37
Vaknade upp i morse och kunde knappt resa mig ur sängen. Ont i kroppen, ont i halsen, ont i huvudet, hög feber, svettas och frös. Vad är det för fel på mig? Det var nog inte bra att vara ledig igår, att slappna av helt. För då bröt mitt virus ut som jag troligtvis burit på enda sen i dec. Jag har nämligen kännt mig rasslig och krasslig en längre tid.

Hatar att vara borta från jobbet, jag får typ dåligt samvete. Även om Magnus övertalade mig att stanna hemma, ringa till chefen och sjukanmäla mig. Och hon förstog det, hon hade märkt att jag varit lite hängig sista tiden plus att det har varit lite mycket nu med både jobb och kurser.

Låg i sängen fram tills klockan var 17.00.....snacka om att vara helt död. Låg och tittade på bla "Gossip girl" och "One tree hill" och där i mellan så sov jag massor. Det var nog tur endå att jag stannade hemma från jobbet för när jag tänkte käka lite lunch med Magnus så svartnade det för ögonen, jag blev helt kallsvettig, likblek i ansiktet och kände att jag höll på svimma. Kroppen kunde inte bära mig. Usch vad rädd jag blev!

Senare på kvällen så tittade jag och Magnus på film. Vi såg "The next three days".



Om filmen:
John och Laura lever ett lyckligt familjeliv, tills den dag Laura döms för mord. Övertygad om Lauras oskuld bestämmer sig John för att frita henne från fängelset.

Så tyckte jag:
Jag tror aldrig att jag har sett en dålig film med Russel Crow. Han är en av mina favvo skådisar, och jag älskar de flesta av hans filmer. Och lika är det med denna, en riktigt spännande film. En mycket bra film som alla bör se!

++++

Är ledig idag

Datum: 2011-02-23 Tid: 10:40:13
Godmorgon....Sitter här hemma i soffan just nu och njuter av att vara ledig. Har sovit såååå gott i natt, det blev ca 10 tim sömn för mig. Hur skönt och välbehövligt som helst.
Funderar på vad jag ska hitta på idag?! Tror att det får bli en lugn och skön innedag, kanske jag städar lite, shoppar lite på nätet, läser ut min bok och tittar på lite serier på datorn.

Plockat upp årets bokrea

Datum: 2011-02-22 Tid: 17:43:11
Usch och fy vad tungt det var att kliv upp klockan 05.30 i morse. Jag är verkligen ingen morgonmänniska och kommer nog aldrig att bli heller. Strax innan 06.30 kom jag iväg, fick äta frukosten i bilen då det blev lite tajt om tid.
Klockan 07.00 klrde vi igång, allihopa vad samlade för att plocka upp årets bokrea. Sjölvklart så hittade jag en massa böcker som jag vill ha, men många utav dem har jag även hunnit läst. Jag kommer nog mest att köpa receptböcker (det gillar ju jag).

När jag slutade så kom Magnus och pappa förbi och köpte en svart pall till mamma som hon ville ha. Sedan åkte vi hem till mor och far och kökade lunch =)




På vägen hem så stannade vi och veckohandlade, skönt att slippa behöva handla något mer i veckan.
Och när vi kom hem var jag helt död, slut som människa så vi kröp ner i sängen och vilade en stund. Efter en halvtimme klev Magnus upp, själv så låg jag nog kvar i ytterligare 1.5 tim =) Snacka om att behöva sömn....

Min chef sa åt mig idag att hon tyckte att jag skulle åka hem, lägga mig och vila och inte göra något annat för än på torsdag när det är dags att jobba igen. Så jag tänkte lyda henne, så ikväll blir det en lugn och skön kväll och lika så kommer min lediga onsdag att bli ;)

Nu sitter jag här i köket och väntar på att Magnus potatis ska bli klar, jag har nämligen lagat en supergod köttfärsgryta med balsamicovinäger, soya, vitkål, köttfärs, lök, vitlök, purjolök mm. Så snart är det dags för middag och sedan väntas en massa mys i soffan.

Tröttmössa idag.......

Datum: 2011-02-21 Tid: 20:45:44
Idag fick jag äntligen sova ut, sov ända till klockan 09.00, hur skönt som helst! Tog det väldigt lugnt på förmiddagen och vid 11.45 så kom pappsen och hämtade mig för att köra mig till jobbet.

Började jobba 12.30 så jag hade med mig lunch till jobbet som jag åt innan det var dags att börja. Då det var så få timmar så sprang ju tiden iväg och tur var nog det då jag började känna mig riktigt hängig, trött och seg. Är det förkylning på gång eller är jag bara väldigt slut/trött?

Gick hem till mor och far efter jobbet, och vid 17.00 så dök Magnus upp. Så vi blev bjudna på middag, mycket goda köttbullar med potatismos och en grym champinjonsås.

Efter middagen åkte vi förbi farbror Niklas och tjejerna för att lämna lite rengöring mm till lilla Bella som är 11 år och börjar få lite porer. Tur att hon har en sån kunnig och duktig kusin som kan det mesta om det mesta när det gäller hudvård och rengöring. Så detta ska vi nog kunna ordna med rätt rengöring och lite porplåster =)

Väl hemma igen så blev det soffan direkt, titta lite på "halv åtta hos mig" och nu sitter jag här framför datorn medans älsklingen spelar tv-spel.
Snart är det sovdags för mig, jag börjar nämligen jobba redan kl 07.00 imorgon bitti. Vad är det för tid egentligen? Det är inte mänskligt att börja jobba så tidigt, då ska man ligga och sova.
Vi ska förbereda för bokrean som börjar på onsdag, så därför kommer alla att börja kl 07.00 imorgon, ångest!!!

En soft söndag med älsklingen

Datum: 2011-02-21 Tid: 20:34:43

När tror ni att det var dags att kliva upp idag då? en ledig söndag och allt? Klockan 07.45...helt otroligt! Undra om jag kommer att bli så där morgonpigg när jag blir äldre? Tror inte det, men man vet aldrig.
Klockan 10.15 så satte sig Magnus föräldrar i bilen och började sin resa ner till Skövde igen.

Magnus och jag kände oss nästan bakfulla efter dessa intensiva dagar, tidiga mornar osv. Så vi beslöt oss för att ha en riktigt mysig innesittar dag. Inte behöva göra sig i ordning, gå runt i myskläder hela dagen och bara vara, inte ha några måsten....det kan vara så skönt och välbehövligt ibland.

Vi kröp ner i soffan och tittade på tv, spelade tv-spel, läste bok/tidningar mm och bara softade.
Senare på kvällen så tittade vi på filmen "The tourist" med Johnny Depp och Angelina Jolie.

 

Om filmen:

Under en improviserad resa till Europa för att laga ett brustet hjärta, snubblar Frank oväntat in i ett flirtigt möte med Elise, en extraordinär kvinna som medvetet har korsat hans väg. Med de hisnande vackra Venedig och Paris som bakgrund, utvecklas deras romans snabbt och omedvetet och snart befinner de sig i en dödligt katt och råtta lek.

Så tyckte jag:

En mycket bra film. Två grymma skådisar. Vacker miljö.

++++

Efter filmen så kröp vi ner i sängen och tittade på onsdagens avsnitt av "Sveriges mästerkock" innan det var dags att sova.

Gissa vem som ska sova ut imorgon då? Det ska jag!!!! Imorgon börjar jag jobba kl 12.30-16 (snacka om en lyxig start på veckan).


Lördagsmys med mamma och svärmor

Datum: 2011-02-21 Tid: 11:49:11
Ingen sovmorgon för mig idag....Magnus föräldrar är såååå morgonpigga. Hörde att de klev upp vid 07, men jag låg kvar och drog mig till 08 =) Det var jag värd tycker jag =)

Magnus och hans pappa ska tillbringa hela dagen ute i garaget för att bygga ett logt/en vind, där vi kan förvara en massa saker. Samt en arbetsbänk och lite smart förvaring mm.

Jag och Rigmor (Magnus mamma) åkte ner till Bollnäs där vi plockade upp mamma för att sedan gå en sväng på stan. Vi ska bla köpa födelsadagspresent till kusin Julia som fyller 9 år idag. Till henne blev det ett par coola leggins samt en tuff topp, Top models ritblock, en scarf, läppglans och nagellack...detta borde ju gå hem hoppas jag =)
Av mamma fick jag ett snyggt silverhalsband och ett par örhängen =) Tack snälla mamma! Och själv så köpte jag mig en grå kofta med svarta detaljer.

När vi hade shoppat klart i kylan, ute är det nämligen ca 20 minus.....brrrrrr vad kallt! Så åkte vi till "Lilla K", trädgårdscafét och käkade lunch. Det var en härlig lunchbuffé med en supergod soppa som jag gärna tagit receptet på, mums! Vi satt där bra länge och bara myste och pratade, riktigt härligt.

Vid 15.00 så åkte jag, mamma och pappa hem till Julia och firade henne. Och där var det som alltid tokmycket folk. Men vi lyckades få en bit tårta och lite annat smått och gott och Julia verkade tycka om sina presenter, och det är ju huvudsaken. Sedan åkte vi hem till oss, mamma och pappa hängde på, de ska äta middag tillsammans med oss i kväll =) Myspys!
Jag och Rigmor hjälptes åt med maten, det blev baconinlindad kycklingfilé med ugngrönsaker och sås. Och till efterrätt gjorde pappa en marrängswiss, mums säger jag bara, det är så barnsligt gott!

Idag var det ju också tredje delfinalen i melodifestivalen. Tyckte att det var en helt ok omgång. Tyckte dock att Lena PH och Dead By Aprils framträdande var bäst, synd att de inte var med och tävlade =) Då hade de tagit hem segern tror jag =) så grymma! Jag fastnade för Erik Saade och Sara´s låt, men det var bara Erik som gick vidare och det förstog jag, eftersom hans förra låt "Manboy" blev en sån succe.

Det blev rätt sent ikväll så imorgon kommer jag att vara helt döööd.

Fredag

Datum: 2011-02-21 Tid: 11:33:38
Idag kände jag verkligen inte för att jobba, jag är verkligen helt slut efter att ha jobbat 7 dagar i rad (då även 3 dagar kurs inräknad). Jag hade verkligen behövt vila upp mig, fått sova ut ordentligt. Men jag ska inte gnälla, jag får ju vara ledig på lör och sön i allafall.
Började klockan tio och idag var det rätt mycket folk, me like! Timmarna bara springer iväg när man har fullt upp och jag älskar att hjälpa mina kunder, ge dem råd, tips, dela med mig av all min kunskap.

När jag slutade jobba vid 19.00 så svängde jag förbi mor och far en snabbis och sa hej innan jag åkte hem till älsklingen, svärmor och svärfar. Vi käkade middag och sedan blev vi sittande vid köksbordet och pratade mm tills det var dags att sova. Jag kommer att sova så gott i natt, jag är verkligen helt slut....kanske blir det sovmorgon imorgon?!

Clarins kurs dag 3

Datum: 2011-02-21 Tid: 11:28:29
Då var det sista kursdasgen på Clarins.....Idag gick vi igenom brun utan sol serien, clarins man samt all make up. De här dagarna har gått jätte fort och trevligt har jag haft det, lärt mig en massa nytt och bra saker.
Som alltid efter en kurs så fick vi med oss en varsin goodiebag =) Den innehöll massor av saker (bilder kommer). Så nu blir det hem och prova.



Eva och Lotta har aldrig ätit sushi så jag tyckte att det var på tiden att de provade. Och på centralen så finns det ett riktigt bra sushiställe där vi beställde med oss lite mat till våran hemresa. Mums vad gott det var =) Roligt att även Lotta och Eva som rensade tallriken tyckte lika dant.
Tåget var lite försenat, ca 30 min "som alltid", men när vi kom fram så kom älsklingen och hämtade mig, har saknat honom så.

Vi har ju besök av Magnus mamma och pappa nu i veckan, de kom redan i tis kväll och stannar till på söndag.
Satte oss i soffan och myste en stund innan det var dags att ta en dusch och göra sig i ordning för en tidig kväll då jag ska upp och jobba imorgon.


Jag har i allafall haft tre toppen dagar tillsammans med mina underbara och härliga kollegor Lotta och Eva. Hoppas att det blir fler tillfällen, för detta gör jag gärna om.

Clarins kurs dag 2

Datum: 2011-02-20 Tid: 16:04:35
I natt väcktes jag av att Lotta nöp mig i fötterna =) Då hade tydligen både jag och Eva legat och snarkat =) Och för stackars Lotta som ändå inte kunde somna så var ju detta inte så bra. Jag som aldrig brukar snarka....Men eftersom jag var lite täppt i näsan efter att ha suttit i en kurslokal en hel dag med luftkonditionering och sen var luften på rummet inte den bästa heller. Jag hade satt mig upp i sängen och frågat om hon ville byta plats =) haha!!! Jag var nog inte riktigt vaken då =) Vände mig om och sov på magen resten av natten så att Lotta äntligen kunde somna.



Åh vilken härlig hotellfrukost, jag åt vaniljyoghurt med fruktsallad och musli, en massa färsk frukt, juice och ägg. Nära och bra har vi det nu när vi bor här på Quality Globen Hotel, det tar endast 5 min till våran kurslokal.
Tur var väl det när det var ca 20 minus ute och vinden bar iskall, brrrr....



Idag gick vi igenom all hudvård när det gäller kroppen plus en massa mera. Usch idag var det en ritkigt tung dag, alldeles för mycket information att ta in. Så efter lunchen var jag helt död, kändes som om jag höll på att somna vid ett flertal tillfällen, zzzzzzzzzz! Jag hade svårt att koncentrera mig för att jag var så trött. Kände mig inte så inspererad att låna hem en massa grejer heller, men ändå så vill man ju prova. Det hade varit riktigt skönt att bara kura ner sig under täcket på hotellet och somnat. Men jag var tvungen att åka in till stan och uträtta några ärenden.

Åkte in till stan och köpte nytt löshår och mitt favoritläppstift innan jag tog med mig Lotta och Eva till "Jimmys Steakhouse" på söder för att käka.
Som jag har längtat att få gå dit och äta min favoritkyckling, mums vad gott...oj vad jag njöt. Vi hade en riktigt trevlig kväll tillsammans. Sen bar det av hem till hotellet igen för att pröva resten av våra produkter som vi hade lånat hem. Sen var det någon som däckade och sov riktigt gott =)


Beauty Flash Balm:
En av Clarins mest sålda produkt. En uppstramande primer som ser till att maken håller bättre, samt att den stramar ut linjer mm. Den går även att använda som ansiktsmask om du vill se lite extra fräsch ut till ev fest, bröllop mm.


Moisture Replenishing Lip Balm:
Jag säger bara detta: Den här borde alla tjejer ha i sin handväska. Är super mot torra läppar, ger fukt och skydd. Läpparna blir såååååå mjuka, helt fantastisk!


Hand & Nail Treatment Cream:
Den här använder jag varje dag. En skön handkräm som både vårdar dina händer, nagelband och naglar. Varje morgon och kväll och händerna håller sig i toppskick. Luktar jättefräscht =)



Double Fix Mascara:
Jag trodde inte att en produkt som denna fanns på marknaden. En mascara som du kan använda över din egna mascara så blir den 100% vattenfast. Toppen för mig som sminkar en hel del brudar, då jag inte har hittat någon bra vattenfast mascara.



HydraQuench Cream-mask:
En fuktmask för alla fuktfattiga hudar. Ger omdelbart fukt till huden. Återfuktar hudens alla lager.

Clarins kurs dag 1

Datum: 2011-02-20 Tid: 15:25:33
Kliva upp klockan 05.00 är inte riktigt min grej. Klockan 06.12 så satte vi oss på tåget (jag och mina kollegor Lotta och Eva) till Sthlm. Det blev inte så mycket sova på tåget då vi mest satt och pratade. När vi kom fram till Sthlm så åkte vi raka vägen ut till Gullmarsplan/Globen där kursen skulle hållas. Nu är det nämligen dags för en tre dagars lång utbildning i märket "Clarins".



Vi började kl 10.00 och då gick vi igenom all rengöring mm tills det var dags för lunch. Och till lunch blev det grekisk kolgrill, smakade väl så där måste jag säga. Jag provade kycklinggyros med bulgur =( När vi kom tillbaka så gick vi igenom ansiktsvård, alla dag/natt/ögon-krämer mm. Våran lärare Bitte är helt fantastisk, så lättsam, rolig och bjuder på sig själv....så hon fick dagen att kännas riktigt bra. Även om vi alla var helt döda i huvudet när vi slutade vid 17.30.

Vi fick låna med oss en massa produkter hem över kvällen/natten och prova, så vi plockade på oss en hel del och gav oss av till hotellet. Vilken lyx, härligt att bo på hotell även om jag trivs i min lya. Men nu när jag är här med 2 kollegor så kan det vara rätt trevligt att bo tillsammans med dem =) Och hotellfrulle är ju inte helt fel =)

Tog en liten snabb shoppingtur i Globen, jag köpte en kofta till Magnus och till mig själv blev det en vit topp från Bikbok samt en ny ring och halsband från samma ställe, jag hittade även en snygg kjol på Indiska som fick följa med ;)
Middag käkade vi på thaihaket alldeles breved våran kurslokal. Vi hade det jättetrevligt, åt och drack gott och snackade en massa skit innan det var dags att gå hem för att hinna prova allt som vi lånat med oss.

När man får chansen att prova på alla dessa produkter samt lära sig allting om dem så är det lätt att man går och blir lite småkär i allting. Jag har redan hittade en massa härliga produkter som jag kommer att skaffa mig efter denna kurs.


Relax Bath & Shower concentrate:
Denna produkt kan du ha i både duschen och i badkaret. Jag kan verkligen rekommendera att hälla några droppar av denna i badkaret, då får vattnet en helt underbar färg och det doftar ljuvligt. Den släpper på alla spänningar och du kommer att känna dig avslappnad och lugn efter ett bad i detta.



Shower Mousse:
Denna mousse kan du spraya över ditt badvatten för att lyxa till det lite extra. Och vattnet blir riktigt silkesmjukt så du är len som en barnrumpa när du kliver upp. Det är en duschmousse men jag kan även rekommendera att ha den som tvål på handfatet. Mycket trevlig och härlig produkt.


Gentle Foaming Cleanser:
Jag gillar ju löddriga rengöringar så den här passade mig perfekt. Denna är för alla hudtyper. Fast jag måste erkänna att jag tycker bättre om Kanebos Creamy Soap samt Mud Soap.



Alla hjärtans dag

Datum: 2011-02-20 Tid: 14:31:28
Idag är det "Alla hjärtans dag", men jag och Magnus har bestämt oss för att fira det en annan dag. Eftersom jag ska jobba sent och efter det ska vi ha möte på jobbet. Sen så tänkte jag sova hemma hos mamma och pappa i natt då jag ska åka med tåget redan kl 06.10 på tis morgon.

När vi slutade jobba idag så hade vi "fackmöte" med jobbet, det kom någon representant från handels fackförbund och pratade osv. Jag är ännu inte med i facket och vet inte heller om jag ska bli det heller. Yvonne som är våran fackansvarige hade köpt med sig en smörgåstårta som hon bjöd på.

När jag kom hem till mor och far så kom även Magnus dit. Jag ville mysa och gosa lite med honom innan det var dags för mig att åka iväg i 3 dagar igen. Försökte somna strax efter tio, men det gick så där. Det är alltid så där när man ska upp tidigt, jag är rädd att jag ska sova över osv. Men några timmars sömn hann jag med innan det var dags att kliva upp.

Älskar dig Magnus på "Alla hjärtans dag" och alla andra dagar!




Du och jag älskling

Filmmys & filmtips

Datum: 2011-02-20 Tid: 14:12:37
Åkte ner till stan med Magnus redan vid 10-tiden idag. Han och pappa skulle åka och titta på ännu en bil. Och mamma hade åkt hem till oss för att måla och snygga till vårat badrum. Fick besök av min vän Fia som kom och hälsade på medans jag satt hemma hos mor och far och väntade tills det var dags att gå och jobba.

Hade en hel del sista minuten "Alla hjärtans dag" shoppare. Annars så var det rätt lugnt, lite folk i farten så jag fick en hel del annat gjort. Plocka upp en massa varor, städa, mm.

Stannade och handlade efter vägen, köpte hem lite gott till kvällen. Så när jag kom hem så ställde jag mig och lagade middag. Det blev skagenfylld avokado till förrätt och till varmrätt blev det ryggbiff med pommes och grönpepparsås, mums!

Ikväll så tittade vi på filmen "I rymden finns inga känslor".



Om filmen:
Simon har Aspergers syndrom och tycker inte om förändringar. Han bor tillsammans med sin storebror Sam och hans flickvän Frida, men hon tröttnar på att deras liv ständigt måste anpassas till Simons behov av bergfasta rutiner och lämnar dem. Simon vill att allt ska vara som förut och när han inser att Frida inte kommer tillbaka bestämmer han sig för att själv hitta en ny flickvän till Sam.

Så tyckte jag:
En riktigt mysig och charmig film med bra skådespelare. En film att både skratta och gråta till. Bättre än vad jag förväntade mig.

++++

Lördagsmiddag hos mor och far

Datum: 2011-02-20 Tid: 13:48:02
Dags att jobba igen efter en dags ledighet. Idag jobbar jag mellan 10-16. Det var halvsegt idag, inte så mycket folk som jag hade hoppas på. Kanske kan bero på vädret, eller vad vet jag. Fick besök av min Fia som kom förbi och ville ha lite tips angående rengöring mm från Kanebo.

När jag slutade så plockade Magnus och pappa upp mig så åkte vi till Trönö och tittade på en bil till pappa. Men det blev ingen. I stället så åkte vi hem till mor och far där vi blev bjudna på mat. Mums vad gott det var =)

Vid 20.00 så började melodifestivalen och den här omgången var det Sanna Nielsen och Brolle som gick vidare.
Det blev en tidig kväll för oss, då jag var helt död plus att jag ska upp och jobba imorgon igen.

Nytt från Gaga

Datum: 2011-02-11 Tid: 22:02:53


Lyssna på Lady Gaga´s senaste singel "Born this way".

Insnöad

Datum: 2011-02-11 Tid: 11:52:35
Vad roligt att man vaknar tidigt även om man är ledig...Not! 08.05 slog jag upp ögonen och kunde inte somna om, typiskt! Tittade ut och det var ingen trevlig syn, ute har det snöat så sjukt mycket, säkert en halv meter plus att det har drivit pga blåsten. Så det gick knappt att öppan dörren ut, galet!

Jag och Helena som skulle luncha på stan idag innan jag skulle till frissan. Men hon ringde vid 10.30 och sa att bilen var översnöad och att hon inte kunde komme ut med den =( Tråkigt, tråkigt!
Hur ska jag ta mig ner då? Kollade x-trafik, men där var det som vanligt kaos så det vågar jag mig inte heller på. Messade och ringde alla jag känner för att se om någon vill komma och hämta stackars lilla, insnöade Linda som vill bli fin i håret idag. Detta är enda dagen jag är ledig sen så jobbar jag 7 dagar i sträck =( Så det skulle ju vara så bra om jag kom iväg, ser för jävlig ut i barret, fnaskranden är längre än vanligt, skäms att visa mig.

Men nyss ringde min räddare i nöden. Världens bästa pappa! Han hade frågat grannen om han fick låna hennes bil för att åka och hämta sin insnöade dotter som måste komma iväg till sin frissa. Så nu sitter jag här hemma och väntar på snälla pappsen =)


Kanebo/Sensai dag

Datum: 2011-02-11 Tid: 11:45:09
Mötte upp mina kollegor Lotta och Eva som kom fram med tåget till Sthlm vid 09-tiden. Så åkte vi ut till Globen, där kursen kommer att hållas även den här gången.
Det började med lite frukost och fika innan det var dags att köra igång. Det var en massa repetition, samt visning av alla vårens nyheter och säljteknik mm. Maritha som är "lärare" är så otroligt duktig och kunnig, det är riktigt roligt att lyssna på henne, tiden bara springer iväg.

Lunch blev det på thairestaurangen alldeles i närheten och tur var väl det med tanke på vädret. Snökaos och storm var vad som väntade oss...usch, fy...jag som trodde att våren skulle komma tidigt i år, eller jag hoppades i allafall.
När kursen var slut så fick vi alla en varsin goodiebag, alltid lika trevligt =) Den här gången innehöll den ett volymshampoo samt en duschlotion =) Lyxigt!

Åkte raka vägen tillbaka till centralen för att ta tåget hem till Bollnäs igen vid 18-tiden. Trots det hemska vädret, all snö mm så vart vi bara 30 min sen till Bollnäs. Men det gjorde inte så mycket när man har trevligt sällskap. Tycker så mycket om mina underbara kollegor Lotta och Eva. Så jag ser verkligen fram emot nästa vecka då vi ska på kurs i 3 dagar tillsammans.

Älsklingen kom och hämtade mig på stationen och då åkte vi raka vägen hem. Kröp ner i sängen nästan direkt när vi kom hem. Så skönt att jag är ledig imorgon, hinna med sånt som jag inte gör annars, bla ett frisörbesök står på schemat, samt lunchdejt med Helena.

Redan onsdag

Datum: 2011-02-09 Tid: 09:19:23
Redan onsdag, usch vad dagarna går fort. Det ända positiva med det är väl att det snart är sommar. Det märks att vi börjar närma oss. För i morse när jag och älsklingen åkte ner till Bollnäs så var det riktigt ljust ute (kl 07.30).
Sitter hemma hos mor och far just nu, väntar på att det är dags att gå och jobba. Eftersom jag börjar rätt sent idag så tänkte jag passa på att uträtta en del ärenden på stan. T.ex. leta efter doppresenter, hämta ut tågbiljetterna, mm.

Vid 19-tiden så sätter jag mig på tåget och åker till mitt andra hem, till mitt älskade Sthlm. För imorgon torsdag så ska jag på en säljteknik kurs för Kanebo.

En trevlig tisdag

Datum: 2011-02-08 Tid: 21:59:54
Idag är Magnus ledig och jag börjar inte jobba för än klockan 12.00, så idag blev det sovmorgon till 08.30 =)
Gjorde oss i ordning och käkade lite frulle innan vi åkte in till stan för att uträtta några ärenden. Byta fönsterbrädor på Beijer, kolla på tapeter och golv på Colorama. Tyvärr så hittade vi ingenting som kändes klockrent, så det får vänta.
När jag började jobba så åkte Magnus fram och tillbaka till Hudik för att hämta några vinterdäck till en husbil som pappa hade köpt.
Idag var det jag och Lotta som jobbade och då går dagarna riktigt fort, vi jobbar mycket bra tillsammans. Det har dock varit lite folk i farten. Men vi har haft massor att göra ändå, bla en massa prisändringar mm.

Igår läste jag ut boken "Den du inte ser" av Mari Jungstedt. Så nu är det dags för nummer 2 i hennes serie. Tydligen så hade jag beställt hem alla pocketböcker av henne förutom nummer 2 "I denna stilla natt" så den var jag tvungen att köpa idag. Så jag kan läsa den på tågresan ner till Sthlm imorgon.



Om boken:
Det är blomstrande försommar i Visby. Gotland inväntar turistsäsongen. Efter att ha bråkat med sin pojkvän på den årliga sommarfesten går Helena Hillerström ut med sin hund. Någonstans på den dimmiga stranden möter hon sin mördare. När småbarnsmamman Frida Lindh rapporteras saknad och sedan hittas död inser Anders Knutas vid Gotlandspolisen att han har med samma mördare att göra. Någon som kommer att döda igen. Hela Sverige följer händelseutvecklingen. Medias framfart skapar en panik som är på väg att lamslå både öns bofasta och de kommande turisterna. Knutas söker febrilt ledtrådar när han får det besked han mest önskat slippa -- ännu ett offer har hittats.

Så tyckte jag:

Sjukt bra bok från början till slut. Mycket svår att lägga ifrån sig. Mari är en grym deckarförfattare som jag vill läsa mer av. Så jag kan bara säga till alla: Läs den!

+++++



Blev bjuden på middag hemma hos mor och far när jag hade slutat vid 19.00. De bjöd på raggmunk och fläsk, riktigt musmanskost, mums! Och till efterrätt fick vi en mumsig fruktsallad med russin i, mycket gott även det.

Imorgon efter jobbet så bär det av till Sthlm igen, jag ska nämligen på kurs på torsdag, men den här gången är det bara en dag. Och eftersom jag inte är särskillt morgonpigg av mig så åker jag ner imorgon kväll och sover i lyan i stället för att åka med morgontåget klockan 06.10 på torsdag. Det är inget för en trötter som mig......

Måndag

Datum: 2011-02-07 Tid: 21:31:11
Då var det måndag igen, shit vad veckorna springer iväg. Det gillar jag inte riktigt, känns som om jag inte hinner med allt som jag har tänkt.
Åkte ner till Bollnäs med Magnus i morse vid 07.30, hoppade av hemma hos mor och far. Eftersom jag fortfarande inte mår tiktigt hundra, så kröp jag ner i deras säng och vilade till klockan var 09.30. Tog det väldigt lugnt på morgonen, gjorde mig i ordning och softade innan det var dags att gå och jobba. Det har varit rätt segt på jobbet idag, lite folk som har varit shoppingsugna. Men jag har plockat och fixat så timmarna rann iväg ändå. Älsklingen hämtade mig vid 19 när jag slutade och då blev det raka vägen hem och käkade. Nu sitter vi soffan, Magnus spelar tv-spel och jag surfar runt på nätet.

Nu blir det pappas hemmagjorda äppelpaj som han skickade med oss och till det en kopp te. Lite måndagsmys i soffan innan det är dags att sova. Imorgon börjar jag jobba 12.00 och Magnus är ledig. Så innan tänkte vi hinna iväg och titta på tapeter till både gästrum och kontor.

Fika med min vän Helena och min kära mamma

Datum: 2011-02-07 Tid: 21:04:38
Skönt med sovmorgon.....idag sov vi ända till 09.30. Käkade lite frulle och ringde till Helena och frågade om vi skulle åka och ta en fika. Direkt efter så ringe min kära mor och frågade om hon fick bjuda mig och Magnus på lunch på Lilla K. Men då Magnus ville vara kvar hemma och fixa lite saker, så åkte jag själv. Helena plockade upp mig, sedan blev nästa stopp att hämta mamma innan vi fick slå oss ner på Lilla K och njuta av lite te och en mörk chokladbakelse.

På vägen hem stannade vi på Kvantum så att jag kunde veckohandla lite. Och när jag kom hem så hade Magnus rivit ut hela kontoret och nästa steg är att spackla innan vi kan måla och tapetsera. Han har blivit så händig min älskling sen vi flyttade till hus. Jag blir så imponerad och glad när han gör saker.
Senare på kvällen så hjälptes vi åt att laga en massa mat så att vi har i veckan. Och till middag blev det tacos, söndagsmys! Resten av kvällen tillbringade vi i soffan, vi tittade på "Solsidan". Sen så låg jag i Magnus knä och läste ur min sjukt spännande bok som jag började med på tågresan hem från Sthlm, "Den du inte ser" av Mari Jungstedt.

Det har varit riktigt skönt att ha varit ledig idag efter en mycket intensiv och lång vecka.

Mys framför melodifestivalen

Datum: 2011-02-07 Tid: 20:51:57
Mår så där idag.....känner mig trött, seg, febrig mm. Men ändå åker jag och jobbar, det är bara att äta ipren och försöka hålla humöret uppe. Men när det var dags att sluta så längtade jag verkligen hem till soffan och min älskling. Och där låg jag resten av dagen/kvällen. Vi hade köpt hem lite smått och gott som vi mumsade i oss framför Melodiefestivalen.
Och vad tyckte jag om årets första deltävling då? Jag är så glad att både Danny och Swingfly gick vidare, för de var helt klart bäst ikväll. De andra förstår jag inte ens vad de hade där att göra.

När det var slut så titade vi på filmen "Erin Brockovich" med Julia Roberts, den är ju så bra. Och den var inte slut för än klockan halv ett. Och så länge var det länge sedan som jag var vaken. Men jag är ju ledig imorgon, så då går det ju rätt bra.

En liten sjukling

Datum: 2011-02-07 Tid: 20:43:30
Kände redan på tåget igår kväll att jag började få ont i halsen och att något virus lurar i kroppen. Och visst var det så, på fredag morgon när jag vaknade hade jag feber, ont i halsen, huvudet och kroppen. Men det var bara att stoppa i sig en ipren och åka till jobbet och se glad ut.

När jag slutade jobba så kom Magnus och hämtade mig i vanlig ordning ;) så åkte vi hem och käkade lite mat. Sedan kröp jag ner i soffan, under täcket och somnade. Sov till kl 20.00 då det var dags att titta på Let´s Dance. Orkade inte vara uppe så mycket längre, så när det var slut så väntade sängen. Måste sova, försöka kyrera mig tills morgondagens jobb.



Kaneboutbildning Dag 3

Datum: 2011-02-07 Tid: 20:36:11
Idag har jag sovit riktigt gott och det var ju på tiden. Känns så där att det redan är sista dagen på utbildningen. Tycker verkligen att dessa dagar har varit helt fantastisk även om jag varit sjuk trött i huvudet efteråt. Jag har lärt mig massor och fått en hel del nya vänner, bla en go tjej som heter Jossan och kommer från Örebro som jag kom riktigt bra överens med. Men jag ska inte deppa ihop för det, om en vecka är det dags igen. Då ska jag på endagskurs för Kanebo, säljteknik och nyheter står på schemat. Och den gången kommer jag att åka med mina kollegor Lotta och Eva =)

Dagen flöt på bra, vi gick igenom hela sminkdelen samt kroppserien. Jag vill verkligen ha allt!
Till lunch fick vi äta italienskt, vilket min mage inte riktigt klarar av. En krämig pasta med kycklingfilé och tryffel.

När kursen var slut fick vi en liten goodiebag med oss hem. Den bestog av bla en foundation, mascara, en peeling och en sponge =) Lovely! Det är ett riktigt plus att få gå på kurser, man får en massa trevliga produkter på köpet =)

Tog sällskap med Jossan till stationen där vi slog oss ner på CoffeHouse by George och tog en fika innan det var dags för oss båda att gå till våra respektive tåg.
Kom fram till stationen i Bollnäs kl 20.30 och då kom min älskling och hämtade mig. Som jag har saknat honom, min lille plutt!

Kaneboutbildning Dag 2

Datum: 2011-02-02 Tid: 21:53:40
Ingen vidare sömn i natt heller, somnade till som bäst 07.15 och sov i 30 min tills det var dags för väckarklockan att ringa, suck! Så idag kommer jag att vara en riktigt tröttmössa.

Kursen började klockan 10.00 och då gick vi bla igenom hårvård, fler olika serier i Sensai. Kl 13.00 var det dags för lunch och idag bjöds det på thaibuffé. Åh så gott det var, hade kunnat ätit så mycket mer bara för att det var så gott.
När vi kom tillbaka till kurslokalen så var alla lite trötta och sega efter maten. Men det var bara att köra vidare =) Ännu mera korvstoppning. Shit vad man inte är van vid detta, sitta ner en hel dag och bara lyssna.

Efter en stund märkte våran lärare att vi alla höll på slumra till så hon sa att vi skulle ta en liten bensträckare. Och när vi gick ut från lokalen så stog det skumpa och färsk frukt uppdukat på bordet. Lite vardagslyx så här mitt i veckan tackar man väl inte nej till. Detta var verkligen välbehövligt kan jag lova ;) Sen var det bara 1 timme kvar innan det var dags att gå hem för dagen.
Vi fick även låna hem en massa produkter idag också, så det får bli ett långt, skönt bad med lyxiga behandlingar.

Kvällens middag och kvällsläsning....



Som ni ser här nedan så har jag en hel del att hinna med att prova ikväll.

Volumising Shampoo

Ett perfekt shampoo för mig med typiskt svenskt/skandinaviskt hår, som vill få volym och fin lyster.



Balancing Hair Conditioner

Friskar upp håret, gör det mjukt och återfuktar.




10 Minutes Relaxing Mask


En åtefuktande mask för stressad hud och sinne. Ger en silkeslen yta.



Cleansing Milk Step 1


En rengöring som avlägsnar make up, hudfett och andra orenheter. Appliceras på torr hud.



Creamy Soap Step 2

En mycket löddrig, krämig och skön tvål.



Silk Peeling Powder

En mild, löddrande enzympeeling som ger fukt.



Relaxing Body Cream

En otroligt lyxig kroppskräm. Mjukgör den allra torraste huden.



Sitter nu i soffan och har tittat på både "Sveriges mästerkock" och "Fuskbyggarna", samtidigt som jag sitter och läser min stora, tjocka pärm full med all kunskap som jag ska lära mig om märket "Kanebo Sensai".

Imorgon är det sista dagen på den här kursen och min sista dag i Sthlm för den här gången. Men jag kommer ju tillbaka snart, mycket snart =)

Kaneboutbildning Dag 1

Datum: 2011-02-01 Tid: 19:16:17
Idag är det redan 1 februari, shit vad tiden går fort. Idag fyller våran vän Thomas 30 år, grattis till honom!

Har sovit såååå dåligt i natt, hade glömt att lämna några kuddar i lägenheten så det fick bli ett sittdyna att vila huvudet på. Sen så är det väl ovanan att sova ensam utan min älskling som gjorde att inte sömnen var den bästa. Kanske var jag även lite nervös inför dagens händelse.

Blev väckt av att Magnus messade mig vid 07.30, då var dags att kliva upp och göra sig i ordning. Tog det lugnt och hade en riktigt soft morgon innan det var dags att åka in till Globen. Kaneboutbildningen hålls nämligen i deras kurslokal som ligger där.

Vi var ca 15 st tjejer som skulle delta i kursen. Vi började dagen med att få lära oss allt om Kanebos historia, hur deras produkter skiljer sig från andra märken osv. Vi hann även med hela rengöringsdelen, som det ska bli härligt att få prova. Våran kurshållare Marit var grym, vilken bra talare, hon kommer se till så att vi är hjärntvättade med Kanebo när utbildningen är slut. Har redan hittat några favoriter =)
Till lunch bjöds det på grekisk kolgrill =)

Tanken var att jag skulle åka in till stan när kursen var slut vid 17.00, träffa Anna osv. Men jag var helt slut, känner mig korvstoppad med information, lätt huvudvärk och sjut trött. Jag är ju inte direkt van vid att sitta ner en hel dag och lyssna och lära.
Så jag köpte med mig thaimat och åkte hem i stället. Tänker ta ett skönt bad, göra lite ansiktsbehandlingar från Kanebo så klart och sen bara softa i soffan. Läsa lite och sedan hoppas jag på att få sova riktigt gott i natt så att jag är pigg imorgon.

Detta ska jag prova ikväll:


Kanebo Sensai Silk 10 seconds awakening essence

En utslätande askungenkräm som även går att använda som en primer innan make upen.



Silky Purifying Cleansing Gel with Scrub Step 1

En len och skön gel/scrub som tvättar bort make upen



Silky Purifying Mud Soap (wash & mask) Step 2

En snabblöddrande lerbaserande tvål som även går att använda som ansiktsmask. Ger fukt åt huden och fukt kan inte huden få för mycket av.


RSS 2.0