Hemma i mitt Sthlm igen

Datum: 2011-10-31 Tid: 20:44:13
När vi kom fram till storstan så åkte vi ner till centrum för att handla lite frulle och middag. Köpte med oss kinamat att käka till middag. Sen blev det bara slappa hemma i tv-soffan. Passade även på att ta ett bad, brukar göra det när jag kommer hem till Sthlm då vi inte har något badkar (än) hemma i Bollnäs. Så himla skönt att krypa ner i ett varmt bad med en bra bok och bara mysa.
Det blev sovdags i bra tid eftersomvi ska orka med att shoppa imorgon.
Tyvärr så sov jag riktigt illa i natt, brukar kunna göra det första dagen i lyan.

Imorgon väntar en shoppingdag i Skärholmen och på kvällen blir det middag på Jimmy´s Steakhouse och sedan show på cirkus med Lena Ph.

Snart åker jag.....

Datum: 2011-10-27 Tid: 13:35:30

Vad skönt det var med sovmorgon tillsammans med älsklingen idag. Vi sov till 09.00 och det var vi så värda.
Efter att vi hade ätit frukost så åkte Magnus och handlade medans jag packade allt jag ska ha med mig. Och när han kom så ställde jag mig och lagade 2 rätters mat till honom och gjorde i ordning flera matlådor, så att han har medans jag är borta. Det blev riktig husmanskost, ugnsfalukorv fylld med äpple, lök, bostongurka, senap, ketchup och riven ost och så blev det hemmagjorda köttbullar med gräddsås.

När älsklingen åkte och jobba så gjorde jag mig i ordning och packade det sista. Sitter nu här framför datorn och har fått lite lunch i magen. Väntar på att klockan ska bli 14.30 så att jag kan åka och hämta mamma för att sedan åka vidare till Sthlm.

Längtar verkligen tills imorgon, för då blir det shopping under dagen, på kvällen ska vi gå ut och äta innan vi slår oss ner på Cirkus för att se och underhållas av Lena Ph.

Saknar dig redan älsklingen min!


Prover från Max Factor

Datum: 2011-10-25 Tid: 21:32:07
Då var det tisdag och jag började klockan 08.00 i morse. Vilket inte är särskillt poppis när det gäller mig. Jag som är så morgontrött av mig. Kändes tungt att kliva upp kl 06.15 när klockan ringde och ute var det kolsvart.

Idag var vi många som började kl 08.00 och det berodde på att vi på skönhet hade bordsbyte. Vi förbereder och fixar inför morgondagens och de kommande tre veckornas kampanjer och erbjudanden. Bla 20% på alla "Clean-dofter", gåva vid köp av 2 produkter från Clinique och Elizabeth Arden. Det rullade på riktigt bra och vi var nästan helt klara med detta vid 10.00 då vi öppnade.

Fick besök av säljaren från Max Factor idag och han hade med sig lite smått och gott till oss som vi ska få prova. Bla en ny foundation, ett nytt läppstift och en kräm från Ola´y (kräm och serum i ett med lifting-effekt). Alltid lika trevligt när de tittar förbi och uppdaterar oss med lite nyheter osv.

Idag är det den 25 oktober och folk borde ha fått lön....men vart är alla?! Det är helt dött på stan. Har folk helt tappat suget att shoppa, om det nu skulle kunna gå?! Eller är det så att de flesta jobbar för kommun och inte får sina pengar för ön den 27 okt?????? Jag vill sälja, jag vill ha en massa glada, shoppingsugna kunder =)

Magnus har bytt däck på våran bmw idag, så nu känns den vintersäker så nu är det bara för snön att komma. Och när han var klar så möttes vi upp hemma hos mor och far som bjöd på mat. Det blev två olika kycklingrytor, en med banan och curry och en med ananas och vitlök....Mums vad gott, detta är några av mina favorit maträtter som mor och far lagar.

När vi kom hem så blev det soffan och lite massage för min del ;) Och nu sitter jag här och gäspar, tror att jag ska gå och lägga mig. Även om jag har sovmorgon imorgon, men, men......
Godnatt på er.......

Sytt upp gardiner och köpt julpynt

Datum: 2011-10-25 Tid: 21:17:51
Åh vad skönt med sovmorgon, idag är första söndagen på tre veckor som jag är ledig. Välbehövligt och riktigt nice att få sova till 09.30 för att sedan ligga kvar och dra sig medans älsklingen lagade frulle.
När vi hade ätit upp så fick vi besök av min kära mor som ska hjälpa mig att sy upp våra nyinköpta gardiner till vardagsrummet. Jag har en egen symaskin som jag fick av svärmor och svärfar för något år sedan men tyvärr så har jag inte använt den så flitigt. Kanske kan bli ändring på det nu ;) vem vet?!

Mamma sydde upp 3 st och jag sydde upp resten, vi passade även på att sy upp drapperiet till tvättstugan (det som skiljer gym och tvättstuga i dörröppningen). Det blev riktigt bra, är så nöjd. Det blev riktigt hemtrevligt och coozy i vardagsrummet med svarta sammetsgardiner. (Bild kommer).
Tack världens bästa mamma för din hjälp!

Käkade lite lunch och sedan åkte vi ner till stan för att titta runt lite. Men det ända vi köpte var nya julstjärnor...jag vet att det är lite tidigt, men jag älskar julen, allt som har med julen att göra. Så jag blir som ett barn när jag går in i alla julpyntade butiker just nu. Så härligt! Längtar tills jag får sätta upp allting och göra det riktigt fint här hemma.

Eftersom vi har svart/vitt/lila i vårt ena vardagsrum så får det bli stora, fina julstjärnor i de fönsterna. Tror att det kan bli riktigt mysigt och snyggt med en liten färgklick.



I köket känner jag för att ha rött tillsammans med våra annars svart/vita inredning. Rött är verkligen jul och blir riktigt snyggt tillsammans med vitt och svart. Så dessa kommer att sitta på varsin julstjärnsfot i varje köksfönster.



Åkte och handlade på vägen hem så hjälptes vi åt att laga tacos till middag och till morgondagens lunch. Till lunch så provade vi ett nytt recept som jag hittade på nätet. Honung och balsamico-marinerad lax med pasta, smulad fetaost och färsk ruccola. Riktigt gott!

Sedan blev det soffan och filmkväll, vi såg "Harry Potter och dödsrelikerna del 2".



Om filmen:
Slutet närmar sig när Harry, Ron och Hermione återvänder till Hogwarts för att finna och förstöra Voldemorts sista horrokruxer. Men när Voldemort får reda på deras uppdrag påbörjas det största slaget, och deras liv kommer aldrig mer att bli sig lika.

Så tyckte jag:
Kändes så där att veta att detta är slutet, sista filmen ever när det gäller Harry Potter. Älskar alla filmer, skulle kunna se dem igen och igen och igen.
Tycker att denna film var lite hemsk, ganska otäck, förstår inte att barn vågar se den här. Nästan så att en annan som snart är 30 kommer att drömma mardrömmar.
Riktigt bra i vanlig ordning men blev lite chockad av slutet då jag hört att den ska sluta annorlunda ;)

+++++

God mat och filmmys till kvällen

Datum: 2011-10-25 Tid: 21:00:37
Efter att jag hade slutat vid 14.15 så kom mamma och mötte upp mig så tog vi en tur på stan och avslutade det med en lunch. Vi pratade lite om deras taskiga smak på inredning, val av nya gardiner osv.

Tänk om någon kunde öppna ett trevligt café/lunchrestaurang i den här stan. Tex ett Wayne´s Coffee eller liknande. Det är verkligen någonting den här staden saknar, mysiga cafeér som har öppet lite längre på kvällarna/helgerna. Funderar nästan på om jag ska ta tag i problemet själv och öppna upp ett. Då ska allt vara hembakat och hamlagat, inget j*vla halvfabrikat här inte.

Åkte sedan på Kvantum för att handla lite gott till kvällens middag och lördagsmys. Idag tänkte jag bjuda på lite småplock, bla parmaskinka, olika salamer, spanska oliver, kycklingspett, potatiskakor, ost och kex mm.









Åh allting smakade riktigt bra, älskar plockmat!
Till efterrättt hade Magnus önskemål om american panncakes så jag ställde mig och gräddade ett gäng som vi sedan njöt av tillsammans med lönnsirap och vaniljglass.



Sedan blev det filmmys i soffan. Vi såg filmerna "Mr.Popper´s Penguins" och "Jägarna 2".



Om filmen:
Vi möter Tom Popper som lever ett hektiskt liv i New York där karriären kommer före allt, fram till den dag då han får ett oväntat arv i form av ett gäng pingviner. Pingvinerna visar sig inte vara det lättaste av husdjur och vänder upp och ner på hela Poppers tillvaro men kanske är de ändå precis vad han behöver?

Så tyckte jag:
Tycker alltid om Jim Carreys filmer och likaså med denna. Den här filmen hade både humor, charm och bjöd på både skratt och tårar. Helt klart sevärd!

+++



Om filmen:
Det har gått 15 år sedan Erik tragiskt tvingades lämna sin polistjänst i Norrland. Ett brutalt brott i hans hembyggd får honom nu motvilligt att återvända. Men det som från början såg ut som ett rutinuppdrag utvecklar sig steg för steg till en värre mardröm än Erik någonsin kunnat ana.

Så tyckte jag:
Eftersom det är några år sedan Jägarna 1 kom ut på film så hade man ju sina funderingar på hur den här skulle bli. Har hört både gott och ont om 2.an. Men med dessa skådisar och Kjell Sundvall som regissör så kan det väl inte bli annat än bra?!
Riktigt bra och mycket spännande!

++++

Restaurangbesök efter jobbet

Datum: 2011-10-25 Tid: 20:33:40
På fredagen så slutade jag jobba kl 17.30 och då hade jag och älsklingen, mor och far bestämt oss för att besöka en nyöppnad restaurang i stan. "La Casetta", en italiensk restaurang med stenugnsbakad pizza, olika pastasorter, mm. Men när vi kom dit så visade det sig att man var tvungen att boka bord och att det var fullsatt. Så vart skulle vi åka då, vi är ju inte direkt bortskämda med bra restauranger i den här stan. Så vi åkte på "Strandrestaurangen", se vad de kunde erbjuda.

Tyvärr så var maten ingen höjdare, fult upplagt (en massa krimskrams runt på tallriken), ganska smaklöst och halvtaskig service (ingen som frågar hur man vill ha köttet tillagat, osv).

Magnus mat, baconlindad oxfile med olika såser, coleslaw, majskolv mm.

Min mat, mozzarellafylld fläskfilé med bea, kantarellsås och klyftpotatis

När vi kom hem vid 20.00 så var det dags för Idol och äntligen så åkte Emil ut!

Blev en rätt tidig kväll för mig eftersom jag skulle upp kl 08.00 på lördag för att jobba.


Julpynt och nya naglar

Datum: 2011-10-23 Tid: 19:24:22
Torsdagen den 20 oktober, shit vad dagarna går fort. Snart är oktober redan slut och snart kommer snön och det är bara 2 mån kvar till jul. Och den blir man påmind om idag då vi på Åhlens ska börja med att plocka fram allt inför julen. Klockan 07.00 så infann sig jag och alla mina kollegor på jobbet och vi plockade upp en massa julstjärnor, julgranspynt, adventstakar mm, allt som har med julen att göra. Tiden sprang iväg och vid kl 10.00 så tackade jag för mig (skulle egentligen ha varit ledig idag, men fick hoppa in i några timmar innan öppning).

Åkte raka vägen till Jennie på MiniSpa för att äntligen få mina naglar fixade. Det var på tiden, nu var det alldeles för länge sen sist. Magnus hade önskat fransk manikyr idag, inget glitter som jag brukar ha. Och så fick det bli, men jag tyckte att det kändes tok för naket och bad bästa Jennie om att få några fina rosa blommor som piffade till dem lite ;)

När jag var klar där så åkte jag tillbaka till Bollnäs för att handla och åka förbi Magnus på hans jobb med en sallad. Åkte sedan och lämnade tillbaka gardinerna som jag hade köpt (som inte blev bra) och bytte ut dem till ett par svarta sammetsgardiner. Eftersom vi har så många fönster i vårt vardagsrum så behövde jag 6 st. Tyvärr så blev de för långa men det ska jag och mamma fixa i helgen.

Hade fått en lista av Magnusmed saker som vi skulle hinna göra innan helgen var slut och eftersom inte klockan var så mycket så började jag beta av några av dessa punkter. Bla sortera alla papper och kvitton på kontoret, plocka och städa undan allt mitt smink/hårprodukter som jag har med mig när jag frilansar. Plus lite annat och när det var fixat så fick jag äntligen sätta mig ner framför tv´n och softa.

Senare på kvällen så ringde min vän Helena och frågade om hon fick komma över på en kopp te och snacka lite skit. Och självklart fick hon det, alltid trevligt med lite sällskap. Magnus han jobbade och kom inte hem för än klockan var 22.00.


En shoppingdag i Gävle

Datum: 2011-10-23 Tid: 19:07:34
Äntligen tisdag....en dag då både jag och Magnus är lediga samtidigt (mitt i veckan) för en gång skull. Tog en sväng ner till Gävle för att shoppa lite. Tanken var att vi skulle komma hem med en ny matta och vardagsrumsbord till vårt andra vardagsrum, men så blev det inte. Men vi kom inte hem tomhänta iallafall ;)
Sprang runt på stan och letade en Kartellampa men hittade tyvärr ingen, får nog beställa en på nätet el köpa den när jag åker till Sthlm.

Lunchade på ett ställe som serverade husmanskost så då passade vi på att äta raggmunk med fläsk, mycket gott. Tyvärr så höll inte våra stackars magar med om det ;) Tog också en fika på Wayne´s Coffe, där jag provade en "Devil cake" som var så äcklig men den varma chokladen med marshmallows var riktigt mumsmums.

 

Gjorde några riktigta fynd på Kick´s, de hade 20% på alla sina parfymer och alla vi som jobbar på Åhlens har personalrabatt på Kick´s eftersom vi ingår i samma kedja, så då fick jag ytterligare 20% =)

Så Magnus och jag unnade oss en varsin ny parfym, jag köpte nya Escada och Magnus fick nya Replay.
Blev dock väldigt besviken på personalen som jobbade där inne, de visste nog inte vad serviceminded är för något, vilket är konstigt då de jobbar med provision och som säljare.





Köpte även peeling och duschcreme från Biotherm. Mitt favoritmärke när det gäller kroppevård är Biotherm, deras kroppsprodukter är helt fantastiska.



Köpte även hem två stycken stora ljus från Yankee Candle. I dofterna "Clean Cotton" till sovrummet och "Sparkling Cinnamon" till köket.



Sparkling cinnamon luktar helt fantastiskt, en doft av kanel som får en att längta till julen, en doft att myspys i hemmet. Clean cotton passade perfekt i sovrummet där man vill ha en mjuk och fräsch doft.

Hittade även nya sängkläder i lila satäng från Hemtex. Har dessa i vitt och svart sedan tidigare och det är så skönt att sova med.
Tror att det får bli svart och lila i sovrummet i vinter så då blir det snyggt med dessa sängkläder.



Köpte även 3 st filmer, "The blind side", "Slumdog millionaire" och "Allt för min syster". Tre riktigt grymma filmer som alla bör se.


Det var detta som fick följa med hem, de större prylarna får vi ta någon anna gång. Vill att vår nya soffa ska komma hem nu så vi kan möblera och fixa i ordning vårt andra vardagsrum någon gång. Se vad som behövs och vad som får plats mm.

På vägen hem stannade vi till och köpte med oss 26 kvm med vitt kakel som ska pryda våra väggar i badrummet så småningom =) Nu ska vi bara hitta något snyggt klinker att ha på golvet, för det hittade vi inget.

Har haft en riktigt supermysig dag tillsammans med världens bästa pojkvän. Ville aldrig att dagen skulle ta slut.

JC-fest och modevisning

Datum: 2011-10-23 Tid: 18:10:54
Lördagen den 15 oktober så var det dags för JC-fest igen. Sist jag var på den var i maj tillsammans med Anna-lenas möhippegäng. Men den här gången så gjorde älsklingen, min vän Helena och hennes sambo Kris sällskap.
Efter att både jag och Magnus hade jobbat klart vid 16.00 så skyndade vi oss hem för att "snygga" till oss inför kvällen. Och vid 18.00 så kom Helena och Kris och hämtade oss.

Först blev vi bjudna på ett glas skumpa när vi anlände och så var det lite mingel innan det var dags att sätta sig till bords för middag. Tyvärr så blev vi lite besvikna på maten då det var väldigt lite och Magnus som var jättehungrig hade lätt fått i sig en tallrik till. När alla hade ätit så bjöds det på hårvisning av "Salong Donna" som sedan följdes av en modesvisning av "JC".

Efter någon cider och några glas skumpa till så började jag känna mig som en riktigt "partyprinsessa" ;) men då var det slut på det roliga sa älsklingen, nu är det dags att åka hem. Både jag och Magnus har jobbat hela helgen och ska även jobba imorgon söndag så det kanske var rätt smart ändå. Kvällen var riktigt lyckad, träffade en massa trevliga och glada människor, mycket prat, god dryck, ok mat, härligt sällskap mm....kan inte bli så mycket bättre.

På vägen hem blev det ett stopp på Max för grabbarna var hungriga och sedan blev nästa stopp hemma och sängen.










Hem till älsklingen

Datum: 2011-10-17 Tid: 21:05:59
Då var det dags att lämna lägenheten i Sthlm för att åka hem till mitt hus i Hälsingland. Efter att ha städat och gjort mig i ordning så åkte jag till Kungens Kurva. Tänkte ge Ikea en chans, se om de har fått in något som kan få mig på fall ;) Men som vanligt så blir jag sjukt uttråkad av Ikea, fattar inte alla som "bara älskar" att shoppa där. Jag gjorde hela Ikea på ca 20 min och vad köpte jag då? Det blev självklart värmeljus, några lakan, kuddöverdrag och förvaring för sommar/vinter-kläder).

Sen började min 2.5 timme långa bilresa norröver, men Sthlm vi ses snart igen. Om ca 2 veckor bär det av ner igen men då står det inte jobb på schemat. Utan då ska jag och min kära mamma ha lite "Mor & Dotter" tid, vi ska shoppa, ut och äta och gå på "Cirkus" för att se Lena Ph´s 25 års show....Jag längtar verkligen supermycket, det ska bli jättetrevligt.

När jag kom hem så hade min älskling lagat middag så det var bara att sätta sig ner vid bordet och njuta av en härlig måltid. Sedan fortsatte kvällen med en massa mys i soffan.

Sminka för reklamfilm för Haléns

Datum: 2011-10-17 Tid: 20:38:26
Klockan ringde klockan 05.00, gissa om morgontrötta Linda var trött?! Hur ska jag palla hela dagen?
Gjorde mig i ordning och tog mig in till Mariatorget där jag fick åka med mina kollegor från produktionsbolaget ut till Lidingö. Klockan 08.00 kom modellen för Haléns (berättar vem det är snart....). En supergullig och trevlig tjej som man har sett i många andra sammanhang, på bla tv.

Det var tre stycken olika "looker/styling" och resultatet får ni se på tv4 i november.

Haléns som har anlitat mig var mycket nöjda och glada över mitt jobb och ville gärna anlita mig igen. Vilket jag verkligen hoppas på. Trivdes verkligen i deras sällskap och hade en mycket bra och trevlig dag på jobbet. Timmarna bara sprang iväg, vilket det brukar göra när man har roligt. Allting flöt på jättebra och vi var t.o.m. färdiga före tidsschemat.

När jag kom hem så gick jag och köpte lite kinamat och satte mig framför tv´n och bara softade. Tog sedan ett långt och skönt bad innan det var dags att sova.

Tänk om alla arbetsdagar var som denna, ett skönt team att jobba med, positiv och glad stämning, allting rullar på, ingen stress och att man håller tidsschemat. Idag var en helt perfekt dag, me like!

Stockholm

Datum: 2011-10-10 Tid: 21:00:44

Klev upp 06.30 för att klockan 08.00 hämta upp pappa och hans vän Stefan. De ska flyga till Tyskland så då fick de åka med mig eftersom jag ska ner till Sthlm idag. Det var pappa som körde hela vägen, från Bollnäs till Skavsta/Nyköping. Sen åkte jag hem till lägenheten och plockade in all packning innan jag gav mig iväg in till stan för att uträtta några ärenden inför morgondagens jobb.

Fick med mig lite nytt smink från Make Up Store och så hittade jag en snygg träningströja till Magnus. Ingenting till mig själv den här gången. Kände mig inte alls shoppingsugen, vet inte vad som var fel. Jag ska ju åka hit om 2 veckor igen och då kanske jag har mer shoppingsug ;)

Köpte med mig lite kinamat och åkte hem och packade allt smink inför imorgon. Tog ett varmt och skönt bad innan jag satte mig framför tv´n för att titta på "Ensam mamma söker" och snart är det "Svenska Hollywoodfruar" och sen väntar sängen.

Klockan 05.00 ska jag kliva upp imorgon för att infinna mig vid produktionsbolsgets studio vid 06.30. Ska samåka med dem ut till Lidingö där vi ska spela in en reklamfilm. Modellen ska vara på plats hos mig kl 08.00 för att få smink och hår fixat.


filmmys med älsklingen

Datum: 2011-10-10 Tid: 20:33:09

Jag och älsklingen såg en mycket bra film igår "Friends with benefits".

SF Bio: Friends with Benefits

Om filmen:
En ung kvinnlig headhunter i New York övertygar en potentiell manlig rekrytering att lämna sitt jobb i San Francisco för att tacka ja till ett jobb i The Big Apple. Trots en ömsesidig attraktion inser de båda att de representerar allt som de båda har sprungit ifrån när det gäller relationer, och bestämmer sig för att bara vara vänner... med förmåner. Det är ett perfekt arrangemang, tills de inser att det inte fungerar och att det inte finns någon relation som inte har förpliktelser.

Så tyckte jag:
Vilken underbar film, den fick mig att tänka tillbaka på tiden då jag och Magnus började träffas.
Filmen bjöd på både skratt och tårar, mycket bra skådespelre och bra handling.
En riktigt mysig och charmig film.

+++++

Jag som hade tänkt gå och lägga mig tidigt idag då jag ska upp mycket tidigt imorgon. Men filmen var slut 23.30 så det blev inget med det ;) Jaja, sova får jag göra en annan dag =)


Helgen

Datum: 2011-10-09 Tid: 21:28:03
Då var det söndag igen och ännu en vecka har gått. I helgen har det inte hänt så mycket, jag har jobbat hela tiden. Men på kvällarna har det blivit en massa mys tillsammans med älsklingen som äntligen har fått varit lite ledigt.

Magnus och pappa har hållt på lite hemma i vårt badrum, så nu börjar det snart bli dags att börja klinka och kakla =) Kanske att det hinner bli klart innan jul, jag vill ju bada i mitt badkar i vinter.

Igår såg vi två bra filmer, "Irene Huss - tystnadens cirkel" och "Legendary".



Om filmen:
En ung man hittas död, dumpad i en container. Kroppen är naken, blodig och sönderslagen. Obduktionen visar att offret har GHB i kroppen och har fått utstå piskrapp, skärsår och brännmärken. Allt tyder på att han har blivit kidnappad och utsatt för sexuella övergrepp och tortyr. Det verkar röra sig om en organiserad liga som gjort detta tidigare, det här är bara första gången offret har dött. Spåren leder till en nattklubb som Irenes dotter Jenny och hennes kompis besöker, ovetande om faran. Irene Huss och hennes kollegor får problem med utredningen när de som blir utsatta inte anmäler brotten på grund av skamkänslor, och av rädsla för att någon ska få reda på vad som hänt.

Så tyckte jag:

Vilken nagelbitare, har tyckt att de flesta senaste Huss filmerna har varit rikitgt bra, men den här tog priset. Så spännande från början till slut. Ville inte att den skulle vara slut, ville bara se mer och mer. Helt klart mycket sevärd!

+++++



Om filmen:
CAL OXLEY is an extremely bright, engaging, undersized fifteen year-old. Neither blue collar nor athlete, both qualities that make up his small Oklahoman town, Cal’s been picked on most of his life primarily because he’s always been a little different. MIKE, Cal’s older brother (WWE Superstar John Cena) and one time world-class high school/collegiate wrestler, left him and his mother behind years ago after a tragic car accident killed their father…an accident to this day Mike feels responsible for. Hoping to revive a relationship long since forgotten, Cal joins his high school wrestling team in the hopes his brother will train him. More importantly, Cal uses wrestling as the tool to reunite his family.

Så tyckte jag:
Mycket bra film med bra skådespelare och bra handling. Baserad på en sann historia som bjöd på både skratt och tårar. Älskar den här sortens film.

+++++

Ikväll söndag fick det bli hämtmat, varken jag heller älsklingen orkade laga någon mat. När vi hade ätit så packade jag allting inför mina dagar i Sthlm. Sedan blev det en lång dusch innan vi satte oss i soffan och tittade på "Arga snickaren", " Gustafsson 3 tr" och nu tittar Magnus på "starke man", vilket jag tycker är riktigt dåligt så då passar jag på att skriva lite här ;)

Imorgon bitti åker jag och pappa till Sthlm, jag ska köra pappa till Skavsta flygplats då han ska ner till Tyskland på jobb. Och själv så ska jag sminka till en reklamfilm för Haléns på tisdag.

My new pink dress

Datum: 2011-10-06 Tid: 20:44:16

 

Eftersom det är så svårt att hitta något snyggt i den här staden så hade jag turen att hitta den hör skönheten när jag klickade runt på nätet. Det stog Linda skrivet över den så jag kunde inte låta bli att beställa hem den. Älskar ceriserosa och vid den här årstiden är det svårt att hitta något i den färgen. Måste fylla upp garderoben med en massa snygga klänningar inför kommande planer i höst/vinter.


Endags kurs för Origins

Datum: 2011-10-06 Tid: 17:28:39
Då var det dags för utbildning igen, idag är det för hudvårdsmärket "Origins". Jag och mina kollegor Lotta och Eva satte oss på tåget redan klockan 06.12 för att åka ner till Sthlm. Som tur var så gick jag och Magnus och la oss redan kl 21.00 igår och jag somnade nog vid 21.30 så jag var faktiskt rätt utvilad i morse, tro det eller ej men så var det =)

När vi kom fran så gick vi till kammakargatan där kursen skulle hållas. Där bjöd de på frukost och det var välbehövligt efter 2.5 tim på tåg.

Tyvärr så var kurshållaren/läraren dansk och det var inte det lättaste. Oj vad jag fick koncentrera mig för att hänga med. Så fort jag tittade bort el kollade i boken så fattade jag ingenting. Det var ju bra att vi fick en stor pärm med all kursinformation så att man kan läsa på det själv. För jag missade nog hälften av vad hon sa :(
Och vad trött man blir av att sitta ner en hel dag, jag skulle aldrig kunna ha ett stillasittande jobb. Magen blir svälld och huvudet funkar inte som det ska. Sen har det väl också lite med all information som de stoppar oss med. Men det var nära flera gånger att jag somnade till, berodde nog både på kurshållaren och att man är ovan att sitta ner en hel dag.

Fick i vanlig ordning med oss en massa produkter hem och det tackar jag så hemskt mycket för. Alltid lika roligt att få prova lite nya produkter.
Det vi fick var en ansiktspeeling, ögonkräm samt en fuktgivande färgad dagkräm.





När vi var klara för dagen vid 16.00 så gjorde vi stan så mycket som vi hann med på de timmarna innan tåget skulle gå tillbaka vid 18-tiden. Jag köpte mig ett armband från "Maria Montazami" och på det står det ingraverat i lädret: Utan läppstift känner jag mig naken, rädd och exposed.

 

Köpte med mig lite mumsig sushi som jag satte i mig på tågresan hem, mmm så gott. Jag har verkligen längtat efter sushi.

När vi kom hem vid 20.30 så kom älsklingen hem och vi åkte hem och myste.

Tack bäsat Lotta och Eva för en mycket trevlig och rolog dag. Hoppas att vu får göra om detta snart igen.


Hårbekymmer

Datum: 2011-10-06 Tid: 16:56:45
Tre dagars ledigt på raken hör inte till vanligheten, men riktigt skönt har det varit. Idag är det måndag och jag har tid hos frissan i Järvsö kl 13.30. Skönt att äntligen få håret fixat, slippa se den hemska utväxten och bli lite ompysslad.

Tyvärr så blev min utväxt väldigt lila/blå idag utav toningen, vet inte om jag fick sitta för länge. Och mesig som man är så biter man ihop och inte säger något när frissan säger att det går bort efter några tvättar. Men så här kan jag inte se ut, sitter och svär i bilen och tittar mig ett flertal gånger i bakspegelen och ser min lila/blå utväxt. Och jag som skulle handla! Får nog hoppa över det idag. Skyndade mig hem och hoppade in i duschen, tvättade håret 4 gånger och fönade det sedan torrt för att se hur det såg ut...Inte bra alltså, lyfter lite på håret och hittar några gula nyanser och blir ännu mera galen.
In i duschen igen och tvättar håret ytterligare 4 gånger, sedan i med silvershampoo i benan och ut på längderna och så avslutar jag med färgbomben. Och äntligen, äntligen börjar jag se resultat, nu börjar det likna något. Nu är jag riktigt silverräv igen, silver/grå/vit.....Inte helt hundra men tusen gånger bättre än när jag åkte från frissan.

Nästa gång får det nog bli ett besök hos min gamla frisör Sussi som alltid gör ett bra jobb.
Tycker också att det är viktigt med styling, jag tycker att halva grejen med att gå till frissan är att man ska gå ut där ifrån och känna sig snygg och ha fått håret välstylat och fixat efter sin behandling. Men tyvärr så är det inte alla frisörer som tycker det.


Julkollektionen från O.P.I

Datum: 2011-10-06 Tid: 15:51:07

 

12 stycken nya lack från O.P.I lanseras i november, årets julkollektion. Inspirationen till dessa kommer från "Mupparna".

 


Bakismys

Datum: 2011-10-06 Tid: 15:45:19
Sov till klockan 10.00 i morse....hur skönt och välbehövligt som helst. Min älskling verkade inte må så bra han började prata om kebabtallrik till lunch och pizza till middag ;) Någon som är bakis? ;)

Bestämde oss för att ta en tur in till stan för att handla och när vi hade gjort det så åkte vi raka vägen hem och började laga lunch. Magnus önskade soppa och våfflor i stället, vilket lät som en bättre idé till lunch tycker jag. Sedan låg vi soffan hela dagen och hela kvällen. Det var vi såååå värda!!!! Hade en riktigt gottisdag, åt och drack vad vi ville och senare mot kvällen så blev det hämtmat till middag.

Jag läste ut boken "Änglamakerskan" av Camilla Läckberg.



Om boken:
Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön Valö utanför Fjällbacka. En fin påskmiddag är uppdukad i matsalen, men alla utom den ettåriga dottern Ebba är borta. Har de blivit utsatta för något brott eller försvunnit frivilligt? Gåtan har aldrig fått någon lösning. Många år senare återvänder Ebba till ön och den gamla barnkolonin där hennes pappa med hård hand drev en internatskola. Hon och maken Mårten har förlorat sin lille son, och i ett försök att övervinna sorgen och gå vidare har de bestämt sig för att rusta upp huset och öppna ett bed and breakfast.

När Erica Falck får höra om parets planer blir hon både överraskad och nyfiken. Hon har tidigare forskat en del i mysteriet med den försvunna familjen utan att hitta någon förklaring. Nu söker hon upp Ebba för att höra vad hon vet. Dessutom har hon själv en del att berätta om kvinnorna i Ebbas släkt - en historia fylld av tragiska öden och hemligheter.

Ebba och Mårten inleder sitt renoveringsarbete, men knappt har de börjat förrän de blir utsatta för ett mordbrandsförsök. Och då de några dagar senare bryter upp matsalsgolvet finner de intorkat blod under plankorna. Det tycks som om ondskan i det förflutna har hunnit ifatt dem. Under utredningen av branden börjar Patrik Hedström och hans kolleger gräva i det gamla fallet igen. Vad var det egentligen som hände Ebbas familj?

Så tyckte jag:

Äntligen, som jag har väntat på den här boken. I för sig är det alltid så med de författarna som man tycker skriver bra. Men i vanlig ordning så skriver Läckberg mycket bra, alltid lika spännande.  Man vill aldrig lägga ifrån sig den utan bara veta vad som händer på nästa sida och nästa......

+++++

Nästa bok jag ska läsa är andra boken av Johan Theorin, "Nattfåk".

After training med Magnus jobb på Scandic

Datum: 2011-10-06 Tid: 15:17:48
Magnus jobbar hela helgen, de har något som kallas "Bollnäs Ess" på sporthallen. Ett träningskonvent med en massa inhyrda instruktörer, prova på olika träningspass, föreläsningar mm. Och helgen avslutas med fest på Hotell Scandic, det är italiensk buffé som står på menyn, något coverband som heter "Slimfit" som ska spela och en massa mingel.

Har bara tagit det lugnt idag, inte gjort många knop, legat och läst den nya boken av Camilla Läckberg. Och vid kl 16.00 så kom mamma och hämtade mig då hade jag hunnit gjort iordning mitt hår och make upen fixar jag hemma hos dem. Klockan 19.00 dök Magnus upp och det var dags att gå till Scandic. Kände mig rätt nöjd med det jag hade på mig, mitt hår, min make up mm så den här kvällen kan nog bli bra ;)

Det var både anställda på gymmet, de som tillverkar alla maskiner, alla inhyrda instruktörer, de som varit och tränat under helgen som fick vara med ikväll och de var en hel del. Jag och Magnus satt tillsammans med Magnus kollega Catrine och hennes man.
Maten var helt ok, det kallskurna var riktigt gott och så bjöds det på vin mm. Det blev någon drink och någon cider och en massa prat och skratt. Tyvärr så var ju inte bandet något vidare, de spelade mest gamla låtar (låtar som man knappt hade hört). Det kändes som någon form av "svennefest" på Kanarieöarna, ringdans mm. Inte riktigt min grej tyvärr.
Magnus blev bara tröttare och tröttare efter att ha jobbat i nästan 14 dagar i sträck så vi 00.30 tackade vi för oss och det var rätt lagomt tycker jag. Min snälla pappa fick vara våran privatchaufför och skjutsade snällt hem oss när det var dags.

Besök av Lenny och Nellie

Datum: 2011-10-06 Tid: 14:59:48
Förra torsdagen var jag ledig och det var även min vän Helena så vi åkte ner till stan tillsammans. Började med att gå in i alla klädbutiker som finns i stan för att hitta något till mig som jag kunde ha på mig på lördag. Men som vanligt i denna stad så hittar jag ingenting. Tur att det finns internet och att jag är i Sthlm då och då och kan fylla på min garderob.
Gick och käkade lunch på Krokanen, satt där bra länge och bara snackade en massa skit. Sen tog vi en tur in på Åhléns. Köpte på mig lite nytt från Lancome, tänkte jag ska köra deras produkter ett tag nu. Ansiktskräm och serum har jag, så jag behövde bara komplettera med rengöring och ansiktsvatten.



Klockan 14.00 fick jag besök av pappa och vår gemensamma vän Lenny från Sthlm. Han hade med sig sin söta dotter Nellie. De hade köpt med sig fika så det blev lite bus med Nellie och visa Lenny runt här hemma (han har inte varit hos oss sen vi köpte huset). När de hade åkt så väntade jag på att Magnus skulle komma hem så att vi sedan kunde åka hem till mor och far som skulle bjuda på middag. Lenny och Nellie skulle stanna kvar över natten så då fick vi träffa dem ett par timmar till.







Tänk om alla barn var som Nellie då kanske t.o.m. jag kan bli sugen att skaffa en bebis. Hon är så otroligt lättsam, enkel, inget skrik el bråk, gör som man säger, inte alls blyg, härligt busig, snäll och ett riktigt charmtroll ;)

RSS 2.0