Morsdag

Datum: 2011-05-30 Tid: 11:00:24
Idag är det Världens Bästa Mammas Dag, grattis till dig Mamma på Morsdag!

Klockan 10.00 så plockade vi upp mamma och pappa så åkte vi till Gävle för att titta och ev köpa utemöbler. Det blev i allafall ett svart noonwood bord för 6 pers. Det blev även vita gardiner till vardagsrummet (som jag har letat efter det). Hittade snygga dynor i limegrönt till stolarna, men de var tyvärr slut så det får nog bli svarta dynor. Så kan man hotta till dem med någon snygg filt i limegrönt el liknande.

Tanken var att vi skulle gå ut och käka ikväll då det är morsdag. Men vi fick inget bord, så det får bli en annan dag. I stället så lagade jag och pappa mat. Till förrätt blev det räk/avokado-röra på toast, till varmrätt blev det fläskfilé med ugnsgrönsaker, bea, tzatziki och en härlig sallad och vitlöksbröd. Avslutade middagen med marängswiss (vaniljglass, skivad banan, skivad gul kiwi, grädde, chokladsås mm). Mums vad gott, en riktigt härlig middag.

Mamma fick ett presentkort av mig på fotvård. Och det verkade mycket uppskattat, för detta har hon pratat länge om att hon vill ha.

Vid 19-tiden åkte vi hem, för då var det handbollsfinal på tv´n som Magnus skulle se. Själv så var jag helt död, hade sjukt ont i huvudet och var jätte trött. Så jag gjorde inte många knop innan det var dags att krypa ner i sängen och sova. Imorgon är det dags att jobba igen.......

Tack mamma och pappa för en mycket trevlig och mysig dag!

Sport på tv´n hela kvällen

Datum: 2011-05-30 Tid: 10:49:30
Idag är det fjärde lördagen i rad som jag jobbar. Som tur är så var det ganska mycket att göra, så dagen sprang iväg. Det var en hel del evenemang i stan, bla marknad mm plus att det är löningshelg så det var rätt mycket folk i rörelse.
När jag hade slutat så åkte jag hem och så lagade vi tacos till middag. Fick besök av mamma och hennes vännina Elisabeth som fick lite fika medans vi käkade. Strax efter att de hade åkt så kom pappa förbi en sväng. Resten av kvällen tillbringade vi i tv-soffan, jag låg och läste medans Magnus tittade på både handboll och fotboll.

Imorgon ska vi åka till Gävle och förhoppningsvis köpa oss ett bord till våran nybyggda terass.

Nu väntas filmmys i soffan tillsammans med...

Datum: 2011-05-27 Tid: 21:24:56

foto0597 (MMS)

Nu väntas filmmys i soffan tillsammans med älsklingen och en skål med popcorn. Vi ska se Änglagård - tredje gången gillt :)


Hur tänkte de här? Hur ska jag komma ut? J...

Datum: 2011-05-25 Tid: 21:50:44

foto0594 (MMS)

Hur tänkte de här? Hur ska jag komma ut? J*vla idiot! Gissa om man blir galen? Inte blir det lättare när man har lite småbrådis också :(


Nu är klänningen MIN!

Datum: 2011-05-25 Tid: 21:47:42
Hade tok ångest över om jag skulle åka in till stan och köpa klänningen som jag var och tittade på i början av veckan innan jag skulle åka norröver igen. Men så fick det bli =) Hoppade på t-banan in till stan, gick och köpte klänningen (känns jättebra, den kommer att bli supersnygg). Gick även förbi Make Up Store och köpte en ny ögonskugga "Satin" som jag tidigare på morgonen tappat i handfatet och den gick i tusen bitar, typiskt! Ett nytt läppstift från Face hann jag också få med mig. Samt 3 st baslinnen från H&M (1 vitt + 2 svarta).

Åkte från mitt Västertorp vid 14-tiden efter att ha blivit galen på en kaxig karl som parkerat in mig. Hade bilen utanför porten för att jag skulle ha närmare till bilen då jag hade en hel del packning som skulle med. Och när jag ska åka där ifrån så har någon idiot blockerat utfarten så jag kommer inte ut. Slog på tutan flera gånger, och efter 5 min rann tålamodet över........

Hade sällskap av min vän Helena i telefonen hela vägen tills det var dags för mitt batteri att dö. Lägligt att hon slutade jobba när jag skulle åka, annars blir det rätt långtråkigt att sitta ensam i en bil i ca 2.5 tim.

När jag anlände till Bollnäs så plockade jag upp mamma så åkte vi på Restaurang Roma och käkade middag. Åkte sedan upp till mormor och visade henne klänningen som hon ska få göra lite ändringar på. Sen så vore det ju inte helt fel om jag kunde hinna tappa några kilon innan det är dags att gå på bröllopet. Så nu får Magnus köra hårt med mig ;)
Svängde förbi Kvantum och handlade en mumsig och fräsch kycklingsallad med till lunch imorgon när det är dags att jobba igen.

När jag kom hem så fick det bli en lång dusch innan jag kröp ner i sängen där jag ligger nu. Snart dags att sova, imorgon börjar jag jobba redan kl 08.00.

Godmorgon

Datum: 2011-05-25 Tid: 08:40:32
Godmorgon....Var toktrött igår, så efter kl 23.30 stängde jag av tv´n och somnade direkt. Vaknade först vid kl 06.00, men lyckades somna om till 08.00 och nu sitter jag i soffan och äter frulle och tittar på nyhetsmorgon.
Funderar på om jag ska bege mig in till stan och köpa den där klänningen innan jag åker norröver igen. Skulle även behöva köpa baslinnen från H&M.
Dags att göra sig i ordning för att hinna med så mycket som möjligt av dagen.

Ha en bra dag allihopa!

Jakten på den perfekta klänningen fortsätter

Datum: 2011-05-24 Tid: 21:06:50
Ledig för andra dagen i rad, men inte får jag någon sovmorgon för det. Utan kl 06.00 ringde min väckarklocka, då var det dags att göra sig i ordning. Kl 07.00 satte vi oss i bilen och åkte till Skavsta/Nyköping. Pappa och Magnus  ska åka till Tyskland i några dagar. När jag hade lämnat dem så åkte jag till Skärholmen C för att fortsätta jakten på den perfekta klänningen, men där hittade jag heller ingenting....Vad ska jag ha på mig? Panik....det börjar ju närma sig.

Åkte hem och käkade lite lunch och städade klart det sista innan jag fick besök av min vän Anna och hennes familj. Trevligt att få träffas, även om det bara blev en snabbis. För det var ju inte igår. När de hade åkt så drog jag in till stan för att träffa Donna. Vi gick och käkade middag på Thaitigern på Hornsgatan som är hur trevligt som helst. Och maten får mig att drömma mig bort till Thailand, helt fantastisk. Åh så gott! Vi satt där länge och pratade om allt mellan himmel och jord. Mycket trevligt =)

När jag kom hem igen så kröp jag ner i ett bad (får passa på när man är här, njuta av ett badkar, då vi inte har något i huset). Låg där och läste länge, tills vattnet började bli kallt då var det dags att kliva upp. Har nu satt mig i soffan framför tv´n och med datorn i knät för att söka på nätet efter en klänning, mem även där verkar det vara omöjligt att hitta något som känns bra.

Snart ska jag krypa till sängs, läsa lite innan det är dags att sova. Men imorgon blir det i allafall sovmorgon ;)

Vad tror ni om den här klänningen? Den är ...

Datum: 2011-05-24 Tid: 20:44:52

foto0580 (MMS)

Vad tror ni om den här klänningen? Den är ceriserosa. Kan det vara något att ha på bröllopet jag ska på i sommar?


På jakt efter en klänning till min farbrors bröllop

Datum: 2011-05-24 Tid: 20:42:44
I morse (måndag) så tog jag bussen ner till Stockholm, mitt andra hem =) Magnus och Pappa skulle kommer ner med bilen senare på kvällen. Men jag hade lite saker att fixa i storstan, så det var skönt att komma ner redan vid 11-tiden. Strosade runt på stan, på jakt efter något snyggt att ha på mig på bröllopet jag ska på i sommar. Tror jag var in på de flesta butikerna runt om i stan, men hittade ingenting. Varför är det alltid så? När man verkligen behöver något så hittar man det aldrig. Och när man inte behöver el ska shoppa, då hittar man massor.
Shoppade i allafall lite nytt smink på Make Up Store och lite smått och gott från både H&M och Åhlens fick följa med hem.

Klockan 15.00 så mötte jag upp min vän Donna för att käka lunch. Vi gick till en thairestaurang på Drottninggatan och käkade buffé (de har även sushibuffé....mums!) Vi hade sånt flyt så att tjejen i kassan hade en sån bra dag och var så gullig och bjöd oss både på lunch. Undrar varför? Måste ha varit för att vi var så snygg?! ;)

Donna fick sedan följa med mig in på en butik där de bara säljer fest/brud/bal-klänningar och där hittade jag ev en ceriserosa långklänning med lite blingbling på. Men jag är inte helt säker, det beror även på om min mormor kan hjälpa mig att sy om den (den var lite tajt vid bysten, ett vanligt problem för mig med big boobs).

Åkte sedan hem till lägenheten och började plocka och fixa lite, passade även på att städa innana Magnus och pappa dök upp på kvällen.

Då var man hemma i sitt andra hem, Stockho...

Datum: 2011-05-23 Tid: 19:01:14

foto0584 (MMS)

Då var man hemma i sitt andra hem, Stockholm! Sitter nu hemma i soffan efter en hel dag på stan och njuter av en god tonfisksallad och läser Gi och hälsa...kanske kan man få lite tips och bli lite motiverad att börja träna igen och äta lite bättre :)


Pepparlax med limesås och färskpotatis på ...

Datum: 2011-05-21 Tid: 19:53:42

foto0576 (MMS)

Pepparlax med limesås och färskpotatis på restaurang Kajsa i Bollnäs. Ett mycket trevlig ställe,med god mat o trevlig service..dit kommer jag att gå fler gånger!


Ont i stackars fötterna

Datum: 2011-05-19 Tid: 20:32:17
Usch och fy vad jag har ont i mina stackars fötter idag. Har jobbat i 10 tim i mina converse (vet att de inte är så bra skor att arbeta i en hel dag), men de är lätta, luftiga och snygga. Men min kära Magnus säger att jag får skylla mig själv när jag jobbar i dem, när jag vet att jag får ont.

Efter jobbet gick jag hem till mamma och pappa, där jag blev bjuden på mat. Soppa och american pancakes ;) Hur gott som helst, mums! Magnus jobbar till 22.30 så min kära far fick köra hem mig när jag hade ätit klart. Tog en lång och skön dusch och nu ligger jag i sängen och ska läsa lite innan det är sovdags. Ska bli så skönt att sova efter en så lång arbetsdag. Ingen sovmorgon imorgon heller, för imorgon ska jag vara på plats igen redan kl 08.00 för månadsmöte.....

Läslusten är tillbaka.....

Datum: 2011-05-17 Tid: 19:27:18

Då har jag läst ut ännu en bok av Mari Jungstedt =)

Om boken:

"Han började springa norrut längs med vattenbrynet. Molnen jagade över den blygrå himlen och sanden var tung att trampa efter nattens regn. Det dröjde inte länge förrän han var genomsvettig. Borta vid udden vände han om. Tankarna klarnade när han sprang. Det var som om han fick rast. På vägen tillbaka upptäckte han en figur långt borta som kom gående åt hans håll, men som plötsligt snubblade till och föll omkull i sanden. Blev liggande utan att försöka resa sig upp. Han sprang oroligt fram. - Hur är det? Ansiktet som vändes emot honom var uttryckslöst, blicken kall och likgiltig. Frågan lämnades obesvarad. I några sekunder stod tiden stilla, han stelnade till. En oroväckande känsla i magen. Djupt nere i hans inre gömda rum väcktes något till liv, något han försökt begrava i åratal. Till sist hade det kommit ifatt. Ögonen som fixerade honom ändrades till att utstråla förakt. Han fick inte fram ett ljud, andades tungt, den välbekanta smärtan i bröstet gjorde sig påmind. Han ansträngde sig för att inte falla ihop. Kroppen blev mjuk, lealös. Så upptäckte han pistolmynningen. Den pekade rakt emot honom. Automatiskt sjönk han ner på knä, i hans huvud blev allt tyst. Tankarna upphörde. Skottet träffade mitt emellan ögonen. Knallen fick havstrutarna att lyfta från vattenytan med ett förskrämt skränande.

" En gotländsk snickare och småbarnsfar från Slite skjuts kallblodigt ihjäl på en campingplats på Fårö. Det blir Karin Jacobssons första stora fall som biträdande kriminalchef då kommissarie Anders Knutas är på semester. Journalisten Johan Berg gräver efter sanningen, samtidigt som han kämpar för att få tillbaka sin stora kärlek Emma Winarve.

Så tyckte jag:

Som alltid så skriver Mari Jungstedt väldigt bra och spännande, vilket gör att det är svårt att lägga ifrån sig boken. När man läst sista sidan så längtar man tills man får börja med första sidan på nästa bok. Så nu är det dags för den sjunde boken av Mari "Den dubbla tystnaden". Då jag redan läst nr 6 i serien "Den mörka ängeln" för ca 1 år sedan.

+++++


Och till efterrätt hade jag gjort en somri...

Datum: 2011-05-17 Tid: 17:05:36

foto0574 (MMS)

Och till efterrätt hade jag gjort en somrig rabarber o jordgubbspaj som serverades med vaniljglass...en bra avslutning på lunchen med något sött o syrligt. Mums!


Ceasarsallad fick Helena när hon kom hem t...

Datum: 2011-05-17 Tid: 17:02:54

foto0575 (MMS)

Ceasarsallad fick Helena när hon kom hem till mig på lunch idag..riktigt gott!


Helt otroligt! Släppte ut Snuttan efter at...

Datum: 2011-05-17 Tid: 09:32:28

foto0573 (MMS)

Helt otroligt! Släppte ut Snuttan efter att hon hade spytt och under tiden har jag ätit frukost o passat på att blogga,bla om att hon är som en ko som älskar gräs. Och vad gjorde hon nu när jag skulle släppa in henne? Hon äter gräs,igen!


Bra start på dagen....NOT!

Datum: 2011-05-17 Tid: 09:21:45
Godmorgon.....Tänkte ha sovmorgon i morse, men det gick så där. Klockan 08.00 hoppade jag upp ur sängen dår jag hör våran katt Snuttan stå och hulka nedanför sängen. Ut med henne i hallen där vi inte har någon matta och där kom det...Blä, fy vad äckligt. Sen fick jag torka spy lite var stans efter stackars lilla Snuttan som skämdes så. Nu är det dags för avmaskning på henne, så här kan det ju inte fortsätta. Sen är ju hon som en kossa, går loss på gräset som en gräsklippare....det verkar hon tycka är gott.

Inte nog med detta så sparkade jag in storstån (både idag och igår) i samma j*vla resväska som stod i sovrummet. Så nu gick det så illa så att nageln sprack och det kom massor av blod och nageln är helt blå, stackars mig. Bra start på morgonen, NOT!

Undra vad jag ska hitta på idag på min lediga dag? Måste i allafall plocka undan, städa och fixa lite här hemma. Får ev lunchbesök av min vän Helena i eftermiddag.

Glass och jordgubbar till efterrätt hemma ...

Datum: 2011-05-16 Tid: 18:08:50

foto0570 (MMS)

Glass och jordgubbar till efterrätt hemma hos mor och far...sommarmums!


Uteplats/terss-bygge

Datum: 2011-05-16 Tid: 09:57:57
Ingen sovmorgon idag, även fast vi inte kom i säng för än kl 01.00. Idag så ska vi försöka bli klara med våran uteplats/terass. Strax efter kl tio så befann vi oss hemma hos mor och far. Då åkte Magnus och pappa och började snickra och vid 16-tiden kom farbror Niklas och hjälpte till.

Mamma och jag vi åkte till Granngården och till Mobackes och tittade på träd och blommor som vi ska köpa till våran trädgård så fort det blir fint väder igen. Ingen vill väl vara ute och gräva och plantera nu när det är så ruggigt och kallt. Vi passade även på att äta brunch på Lilla K trädgårdscafé som var riktigt bra idag, deras laxsallad var mums!

Farbror Niklas hade med sig hela familjen så vi satt in och fikade och pratade medans grabbarna byggde. Vid 19-tiden så åkte de hem och då hade jag lagat middag till mig och älsklingen. Det blev pasta med en krämig fläskfilésås.

Kvällen tillbringade vi i soffan tittande på hockey, men efter 2 perioder så blev vi så trötta och gick och la oss. Vi har båda varit jättetrötta idag, tror kanske att det kan bero på det tråkiga vädret. Vart tog solen och värmen vägen?

Imorgon börjar jag jobba kl 13.00, snacka om sovmorgon....hur skönt som helst!

Bilder på terassen kommer.....

En mysig lördagkväll

Datum: 2011-05-16 Tid: 09:48:03
I lördags kväll så tittade jag och älsklingen på 2 st bra filmer. Eftersom regnet öste ner så var det riktigt filmmysväder. Vi har tydlgen missat serien med Rolf Lassgård som har gått på svt "Den fördömde", så vi hyrde 2 avsnitt av den serien. Hoppas verkligen att det kommer flera, för de var riktigt bra. Jag kan verkligen rekommendera dem till alla som tycker om svenska kriminalserier.

Om filmen:

Sextonårige Roger (CHARLIE GUSTAFSSON) är försvunnen. Rymt till Stockholm, tror Västeråspolisen. Men så hittar man Roger i ett kärr norr om stan. Med hjärtat utskuret ur kroppen. Sebastian Bergman (ROLF LASSGÅRD), psykolog och expert på gärningsmannaprofilering, har dragit sig tillbaka från allt arbete sedan han drabbades av en personlig tragedi. Det enda han ägnat sig åt på senare år med någon större energi är sitt sexmissbruk. Av en tillfällighet hamnar Sebastian mitt i utredningen, tillsammans med sin gamle kollega Torkel Höglund (TOMAS LAUSTIOLA) och hans grupp från Riksmordkommissionen. Alla ledtrådar tycks peka mot Rogers skola, Palmlövska gymnasiet. En till synes perfekt miljö, med allt större sprickor i fasaden.

 

 

 

Om filmen:

Kriminalpsykologen Sebastian Bergman lyckades göra sig totalt obekväm i teamet på Rikskrim och fick inte jobba kvar. Men han kommer snart bli indragen igen när Rikskrim försöker lösa en serie brutala kvinnomord. Tillvägagångssättet påminner om en tidigare seriemördare, som Sebastian var med om att ta fast tio år tidigare. Och det visar sig att samtliga mördade kvinnor är gamla flickvänner till Sebastian.....

Vi hann även se röstningen och slutet av Melodifestivalen. Superroligt för Eric Saade att det gick så bra för honom, ett tredje plats är ju grymt. Det var ju minst 10 år sedan Sverige hade en så bra placering. Grattis till Sverige och Eric!


Söndagsbrunch på Lilla K trädgårdscafé med...

Datum: 2011-05-15 Tid: 12:47:02

foto0567 (MMS)

Söndagsbrunch på Lilla K trädgårdscafé med mamma...


Nya kroppsprodukter

Datum: 2011-05-13 Tid: 20:58:57
Har haft en toppendag på jobbet idag, en massa shoppingsugna kunder, tiden har bara sprungit iväg. Vi har även fått in en massa härliga nyheter från bla Biotherm. Och jag vill ha allt! De luktar ju så gott!

Hade sån tur att min kära mamma tittade förbi på jobbet och då tittade jag på henne med min rådjursögon och frågade snällt om hon ville köpa mig en stor flaska med bodylotion från serien Biotherm "Eau Pure". Och det ville hon ju så klart, tack världens bästa och snällaste mamma!
Den vanliga storleken på den är 200 ml och de vi har fått in just nu är på 400 ml med pump. En sån här måste alla ha i sommar ;)
Vi får väl se om det blir fler flaskor för min del, skulle gärna vilja ha "Eau de energie" också ;) eller rättare sagt allihopa. Bodylotion kan man väl inte få för mycket av? ;)



När jag slutade vid 17.00 så kom Magnus och hämtade mig så åkte vi till Björkmans möbler och tittade på utemöbler samt beställde taklampor till köket som vi ska ha ovanför köksbordet.

Så 2 st sånna här har vi beställt....kommer förhoppningsvis att bli supersnyggt.



Plockade sedan upp mamma för att åka och storhandla på kvantum. När vi kom hem så åkte Magnus ner på posten och hämtade min nya mobil medans jag lagade mat.

Tog mig sedan en lång dusch och tog mig tid och provade en massa produkter som jag har lånat hem. Den här gången ska jag prova bla rengöring från Lancome.

Ögonremover "Bi-facil" och rengöringsmousse "Mousse Eclat".



Jag är mycket nöjda med båda produkterna, all make up försvann och jag kände mig så ren och fräsch.

Jag provade även kroppsoljan "Oil Therapy Baume Elixir" från Biotherm. Den var fantastisk på min torra hud.



Nu sitter jag och älsklingen i soffan och tittar på tv och det kommer vi att göra tills det är sovdags.

Ha en trevlig kväll......

Fredagen den 13

Datum: 2011-05-13 Tid: 08:08:25



Godmorgon, idag är det fredagen den 13 maj. Då detta enligt skrockär en oturs dag så får man se till att passa sig idag. Idag börjar jag jobba 09.50-17.00, hoppas att folk är shoppingsugna idag så att jag får mycket att göra.
För mig är det en bra dag idag, jag får ju min lön idag.....lovely!

Efter jobbet så ska jag och älsklingen åka och titta en sista gång på utemöbler innan vi bestämmer oss för vilka vi ska ha. Vi skulle även behöva nya gardiner till både sovrum, gästrum, vardagsrum...det lutar åt att alla fönster får vita då jag tycker att det är mest stilfullt och snyggt. Så kan man ha lite färg på detaljer, tex kuddar, ljus mm.

Nu har vi också bestämt oss för vad det blir för fondtapet till vårat kontor. Det blir en svart och grå randig tapet som ska tapetseras vågrätt. Kommer nog att bli supersnyggt tillvåra svarta kontorsmöbler =) Hoppas att vi kan göra klart detta rum nästa vecka. Måste även hitta ett snyggt golv som ska passa?!

Nya bilder

Datum: 2011-05-12 Tid: 17:31:03
Kan informera er om som velat ha mer bilder, att jag har uppdaterat lite från april månad.
Och jag lovar att jag ska bli bättre när min kamera har blivit lagad el när min nya mobil har kommit ;)

Nya bilder

Datum: 2011-05-12 Tid: 17:31:00
Kan informera er om som velat ha mer bilder, att jag har uppdaterat lite från april månad.
Och jag lovar att jag ska bli bättre när min kamera har blivit lagad el när min nya mobil har kommit ;)

En vit iphone på väg hem till mig

Datum: 2011-05-12 Tid: 17:27:58
Har glömt att berätta att jag har beställt en ny telefon, det blir en vit iphone. Har länge velat ha en ny mobil, men har inte hittat någon som jag har gillat. Men jag har vetat att det är en vit telefon jag vill ha. Så när jag läste på nätet för ett tag sedan att iphone skulle komma i vitt och jag fick se bilder på den så har jag hållt ut. Och nu finns den och är hur snygg och grym som helst, så då passade jag på att beställa en.


Ny glass i frysen hemma hos oss

Datum: 2011-05-12 Tid: 17:24:03
Hade gärna sovit lite längre idag, var så trött när klockan ringde. Men, men så är det att börja kl 08.00. Åkte med Magnus ner till jobbet. Han är ledig idag så han och pappa ska åka och köpa virke till vår blivande terass.
Idag var det dags för bordsbyte på jobbet, det innebär att vi byter ut alla ställ, samt alla produkter på våra bord som vi gör reklam el har kampanj på just nu. Hann klart med det mesta innan det var dags för mig att gå hem för dagen vid 12.00. Och då hade solen försvunnit och ute så öste regnet ner =(

Pappa och Magnus plockade upp mig så åkte vi hem och dumpade av allt virke innan vi begav oss ner till stan igen. Käkade lunch på Café Roy´s innan vi åkte hem.

Nu sitter jag och älsklingen i soffan här hemma, njuter av att "bara vara"....så himla skönt.

Måste passa på att rekommendera GB´s nya glass "Päronsplit".....Mums! Den har även kommit med smakerna "Nogger" och "Lakritspuck".


En ledig dag

Datum: 2011-05-12 Tid: 17:12:43
Så skönt att vakna upp och se solen och veta att man är ledig. Efter att jag hade ätit frulle och sagt hej då till Magnus som skulle jobba idag så gick jag ut och la mig i min solstol. Låg där och läste och njöt av min kropp äntligen skulle få lite färg.
Klockan 13.00 kom pappa förbi, han hade med sig lunch som vi mumsade i oss ute i vår hammock. Sedan hjälptes vi åt att förbereda lite inför terassbygget. La ut stenar, en duk som gör att inget ogräs kan växa upp plus en massa singelsten. Så nu är det bara virke som saknas.....
Följde med pappa hem och hjälpte honom att göra middag tills mamma kommer hem. Det fick bli skaldjurssallad =) gott! Senare på kvällen så kom älsklingen hem så åkte vi hem och la oss i soffan och tittade på "Arga snickaren".

Uteplats/trädäck/terass-planer

Datum: 2011-05-09 Tid: 21:50:45

Idag började jag inte jobba för än kl 12.45 så när vi hade käkat frulle vid 08.30 så gick jag ut och la mig i solen och stekte i ca 1.5 tim. Riktigt varmt och skönt. Sedan var det dags att äta lunch och göra sig i ordning inför arbetet.

Jobbade till kl 19.00, efter det svängde jag förbi pappa som hade köpt ett paket med piggelinglass till oss =) Fick även med oss lite coctailtomater, en halv vattenmelon mm.
När jag kom hem så blev det lite yoghurt och melon till kvällsmat.

Sedan gick vi ut i trädgården och mätte ut våran blivande uteplats/terass/trädäck, som ska byggas i helgen med hjälp av pappa och farbror Niklas. Längtar tills det blir klart så att vi kan få köpa snygga utemöbler.

Nu ska jag hoppa in i duschen, snart dags att sova. Ska upp redan vid 06.30 imorgon för att börja jobba vid 08.00.
Godnatt allihopa!


Bakismys i hammocken

Datum: 2011-05-09 Tid: 21:41:01

Fast än jag inte drack särskillt mycket och åkte hem i skaplig tid så var jag helt död när Magnus väckte mig på söndagen. Tur att det inte blev mer, tur att man har blivit äldre och känner lite ansvar och inte flippar helt.
När jag kom till jobbet så frågade mina kollegor hur jag hade haft det, för de tyckte tyldigen att jag såg lite siten ut. Tack för det ;) hahaha!

Dagen flöt på rätt bra, hade inte så mycket kunder men det kan man ju förstå med tanke på vädret (sol och 22 grader). När jag kom hem så åkte jag och älsklingen och köpte lite bakismat (kebabrulle) och en påse (ostbågar). Sedan la vi oss i våran hammock och myste tills vi båda somnade =) Hur skönt som helst i kvällssolen....
Satte oss framför tv´n resten av kvällen och bara myste.


Möhippa och JC-fest

Datum: 2011-05-09 Tid: 21:32:04

Åkte ner till stan innan jag började jobba vid 11-tiden så jag hann in på Bolaget för att köpa några cider till kvällen. Jobbade till kl 16.00 och sedan gick jag hem till mor och far som jag trodde skulle köra mig till badhuset med all packning (smink och hårprylar för att fixa bruden). Men de var inte hemma, de hade åkt till Gävle och shoppat. Så jag ringde till grannen Christina och frågade om hon kunde köra mig och det gjorde hon.

Möhippegänget hade hållt igång sen kl 10.00 i morse, så många av dem var rejällt på lyset redan ;)
När jag hade sminkat och fixat håret på Anna-lena (min farbrors tjej) så åkte vi ner till stan, till restaurang Palladium. Som var arrenderat av JC ikväll, de bjöd på fördrink, middag, modevisning, liveband och fest.
Mycket trevligt ställe med god mat och bra underhållning. Anna-lena var den som fick inviga catwalken....och hon var grym, jag blev så imponerad.....så j*vla bra var hon! Strax innan kl tolv började jag känna att det var dags för mig att åka hem (jag ska ju ändå upp och jobba imorgon). Så min älskade pojkvän kom och plockade upp mig så åkte vi hem.

Bilder kommer......


Bal make up + hår

Datum: 2011-05-09 Tid: 21:20:57

Idag har både jag och Magnus varit lediga, så vi tog det lite lugnt på förmiddagen. För att på eftermiddagen åka ner på stan. Uträtta lite ärenden, bla kolla på tapet till kontoret...varför ska det vara så svårt att bestämma sig? Måste det finnas så mycket snyggt. Nu lutar det åt en svart/grå-randig tapet, men jag hinner väl ändra mig hundra gånger till innan allt är klart.

Käkade middag hemma hos mor och far, de bjöd på fläskpannkaka, mycket gott. Vid kl 17.00 så dök Sofia upp, en tjej som jag ska sminka till studentbalen (jag har 3 st jag ska fixa den dagen). Vi gjorde en håruppsättning som blev supersnygg och så fick det bli en lite soft sotad sminkning (snyggt till hennes svarta balklänning).

När vi kom hem så gjorde vi inte särskillt mycket. Magnus har börjat känna sig dålig så det fick bli sovdags tidigt idag.


Brudkonsultation + make up kurs

Datum: 2011-05-09 Tid: 21:10:44

Vid kl 17.00 infann jag mig i Järvsö där jag skulle träffa bruden som ska gifta sig i sommar. Vi gick igenom lite inför den dagen, pratade smink mm. Supergulig och trevlig tjej =) Det visade sig att jag hade sminkat ett flertal av hennes gäster, så det ska bli roligt att få träffa dem igen. Provsminkning bokade vi in en annan dag, men det ska nog inte vara några problem.

Åkte sedan raka vägen ner till Bollnäs, där jag skulle ha kurs för ca 15 frisörer. De var ett härligt tjejgäng som var sugna på lite inspiration och tips på olika make uper. Jag hade fått 3 st snygga modeller som jag gjorde en dag, en brud och en fest/kvälls make up på. Alla verkade nöjda och glad efteråt och de flesta hade massor av frågor och blev shoppingsugna på det mesta som jag hade visat. Strax efter 21.30 så tackade jag för mig och åkte hem. Var helt slut efteråt, så det var riktigt skönt att krypa ner i sängen och veta att man är ledig imorgon, hur skönt som helst =)


Godmorgon onsdag

Datum: 2011-05-04 Tid: 08:53:02

Vaknade vid 08.00 i morse av att jag höll på dö av värmeslag. Usch det blir så varmt i vårat sovrum nu när solen tittar fram. Tur att jag ska få markiser till både sov och gästrum av svärföräldrarna i födelsedagspresent. Men först måste vi bestämma oss för vilken färg vi ska måla huset i. Så vi sedan vet vad vi ska ha för färg på markiserna. Det lutar åt de svarta =)

Ute skiner solen men tyvärr så är det ingen direkt värme i luften som det tex var i påsk. Jag som hade tänkt suttit ute i solen och stekt en stund innan jag ska iväg och träffa brudparet vid 16-tiden.


Bilder är på gång

Datum: 2011-05-03 Tid: 21:42:17
Till alla er som vill se mer bilder så lovar jag att det är på väg. Ska försöka sätta mig med det på torsdag. Har haft lite problem med kameran den sista tiden. Ska tömma den på tor för att sedan skicka in den på reparation. Men som sagt, bilder är på väg i veckan, jag lovar!

Paket från H&M

Datum: 2011-05-03 Tid: 21:33:57
Idag känns det som om det är måndag, men det är väl för att jag var ledig igår (mån) och att det är min första arbetsdag för veckan. Började jobba kl 08.00 idag, min älskade pojkvän som är ledoig idag var söt och körde mig.
Har haft fullt upp på jobbet idag även om det inte har varit så mycket folk. Men det är det jag tycker så mycket om med mitt jobb, det finns alltid något att göra. Har varit sjukt trött idag, vet inte om den långa bilresan har kommit ikapp mig...har känt mig som en zombie =( Hoppas det blir bättre till helgen när det är dags att jobba igen.

Helt galet idag, när vi vaknade i morse så såg vi att det snöade. Helt otroligt!!! Det ska inte snöa nu...nu ska det bli sommar. Snön hade tom lagt sig som ett tunt täcke på gräsmattan, tur att den försvann lika fort som den kom.

Ikväll blir det inte mycket gjort, jag är såååååååå trött. Sitter i soffan breved Magnus som tittar på fotboll (Barcelona - Real Madrid). Tänkte att jag skulle övertala honom att ge mig lite massage (har ju jobbat så hårt hela dagen).

Var förresten och hämtade ut ett paket på posten från H&M idag =) Hoppas att någon sitter bra och är snyggt som jag har beställt. Skulle vara trevligt med lite nytt i garderoben.
Detta var bla med i paketet......



Imorgon ska jag iväg och prata bröllops make up med ett par som ska gifta sig. Och sedan ska jag hålla make up utbildning för ett gäng frisörer i brud, dag och fest make up.

Spännande sminkjobb på gång

Datum: 2011-05-03 Tid: 21:16:33
Sov över i morse, snacka om att jag måste ha varit trött och sovit tungt. Hoppade upp ur sängen och skyndade mig in i duschen för att sedan göra mig i ordning för att infinna mig kl 10.00 hos Jennie som fixar mina naglar. Idag var det det dags för påfyllning, i stället för vitt glitter som jag hade när jag kom så fick det bli lila glitter. Det blev verkligen supersnyggt =) Jennie är verkligen grym att göra naglar....Har provat flera, men jag har aldrig haft så starka naglar som nu, de tål allt, har under 5 veckor inte tappat en ända och det brukar ju inte hända, inte ens när jag har gjort dem på mig själv.

När jag var klar så gick jag in på Lindex och köpte lite nya underkläder. Såg att de även fått in en massa snygga bh´ar för storbystade tjejer som mig, så de ska jag kolla in nästa gång jag är där och har mer ork att prova. Mötte upp Helena vid 12.30, då gick vi på "Roy´s" och lunchade.
Kände mig som världens mest upptagnaste kvinna, mobilen pep och ringde i ett. Jag har nämligen blivit erbjuden att sminka ett kändispar till deras bröllop och de ville ha en referens som jag har sminkat el jobbat med tidigare. Så de fick nr till Elin Lanto som lovade att lägga ett gott ord för mig =)
Jag vet själv inte vad det är för kändispar, det var tydligen mycket hemligt. Men imorgon ska jag åka och träffa dem, göra en make up konsultation med bruden så dår får jag veta. Men jag kanske inte får berätta det för er........Spännande!

Helena följde med hem en sväng, så vi satt mest och surrade. Sen var det dags för mig att börja laga mat tills älsklingen kommer hem. Det fick bli en enkel spaghetti bolognese.

Sen var det på med löparskorna för första gången i år. Jag och Magnus hade nämligen tagit i hand på att vi skulle ge oss ut på en promenad idag. Vi har ett sånt fint spår här i närheten av där vi bor på 3 km som vi gick. Så allt som allt så var vi nog ute och gick i ca 1 tim. Det kändes riktigrt bra, med tanke på att det var ca 6 mån sedan sist vi rörde på oss. Men jag vet vad som väntar imorgon, Onda benhinnor, öm rumpa och skavsår på mina stackars fötter =) Men det får jag ta så här första gången.

Hamnade sedan i sängen och tittade vidare på "Harry Potter".

See you soon again Skövde

Datum: 2011-05-03 Tid: 20:57:33
Varför måste dagarna gå så fort, nu är det redan söndag och vi måste lämna Skövde. Men så är det, jag hoppas vi ses snart igen. Klev upp tidigt och packade för att sedan vid 10.00 åka hem till Magnus morfar och hälsa på. Vi köpte med oss en bukett med blommor och en massa fika. Det var ett tag sedan vi träffade honom så nu tyckte vi att det var på tiden, man får nästan lite dåligt samvete att det går så lång tid mellan gångerna. Men oftast har vi fullt schema när vi åker ner till Skövde, man ska försöka hinna med alla.

Kom iväg därifrån vid 12.00 och då åkte vi raka spåret hem. Hade sån tur att vi blev bjudna på mat hemma hos mor och far när vi kom fram. Så slapp vi tänka på det =) Det blev pappas mumsiga lasagne.
Lånade med oss pappas bil hem, eftersom jag är ledig imorgon och vill kunna ta mig ner till stan och Magnus jobbar.

När vi kom hem så packade vi in allt och sedan kröp vi ner i sängen och började titta på nya "Harry Potter" filmen.

Mys med våra kära vänner

Datum: 2011-05-03 Tid: 20:47:52
Ingen bra natt i natt heller, sov oroligt och vaknade flera gånger. Strax efter 08.00 så var det dags att kliva upp idag igen. Softade en bra stund på förmiddagen medans Magnus och hans pappa fixade med våran bil. Sedan åkte vi allihopa (jag, Magnus, svärmor och svärfar) runt på olika bilfirmor och tittade på en ny bil åt mig och Magnus. Vi skulle verkligen behöva en ny bil, helst redan igår. Det lutar åt att det blir en Audi A4 Avant =) Om jag får min villja igenom vill säga! Och det får jag ;) Tog en sväng in på Chilli där vi hittade lite smått och gott.

Strax efter 15.00 så åkte vi hem till våra vänner Thomas & Elina och deras söta tvillingar Casper & Selma. Satt ute på deras terass i solen och njöt av värmen och solen, härligt! Fick en födelsedagspresent av dem, en stor och då menar jag enorm "te/kaffe-kopp" full med en massa godis. Så bra gick det med mitt försök att dra ner på snask =)
Till middag så bjöd de på grillat med ugnsgrönsaker, sås, sallad, bröd mm. Mums! Allting smakar ju så gott när någon annan lagar. Till efterrätt blev det paj med vaniljsås =) Mums! Vi satt i soffan hela kvällen och myste, pratade om allt mellan himmel och jord. Synd att tiden alltid ska gå så fort när man har trevligt. Så vid tolv tackade vi för oss och åkte hem och sussade.

Det känns alltid lika tråkigt att åka ifrån våra vänner, saknar dem redan. Önskade att vi alla kunde bo lite närmare varandra så att man kan ses oftare.
Hoppas att vi ska kunna ses lite oftare i sommar och att vi kanske kan få besök ;)

Shopping och lunchdejt med våra vänner

Datum: 2011-05-03 Tid: 20:36:12
När man är van att kliva upp kl 06.20 nästan varje dag så är kroppen/hjärnan inställd på det även när man är ledig (tyvärr). Har sovit skit i natt, vaknat flera gånger, plus att sängen är för hård för mig så vid 06.15 vaknade jag första gången, sedan lyckades vi somna om till 08.00 i allafall =)

Gjorde oss i ordning och åkte på en tur till våra favoritaffärer EM, Mio, Lagerhaus mfl. Köpte bla en ny hushållspappershållare, en kaffemjölk kanna, en hög cylinerformad glasvas samt en liten mindre variant, några nya vardagsglas, mm. Sen fick det ju även bli lite smått och gått till våra kära vänners barn ;) Svårt att motstå alla söta kläder som finns för de små ;) Jag skulle kunna köpa allt, tur att jag själv inte har barn för då skulle alla mina pengar gå till det ;)

Passade på att njuta av en glass i vårsolen på torget, satt där och pratade och tittade på alla människor, härligt!

Vid 13.00 åkte vi hem till våra vänner Patrik och Line och deras lille prins Lowe. Där käkade vi lite kinamat och sedan bjöds det på både glass och bullar =) Mums! Fick lite tips på bla träd och buskar av Line som jag och Magnus ev ska köpa till vår trädgård. Jag har inte så stor koll på sånt där, men Line och Patrik har massor av fina träd/buskar hemma som jag skulle kunna tänka mig.

När vi kom hem så softade vi lite tillsammans med Magnus föräldrar innan det var dags att grilla. Vid nio började jag gäspa och kände att det var dags att gå och lägga sig, jag börjar bli gammal (trött på kvällarna och morgon pigg). Men det blir väl så när man jobbar och sliter som mig, inget jag har varit van vid förr ;) Men det var väl på tiden kan jag tänka migh att många tycker ;)

Skövde here we come igen......

Datum: 2011-05-03 Tid: 20:24:25
Hela dagen har jag bara gått och väntat på att klockan skulle bli fem så att jag och älsklingen fick sätta oss i bilen och börja våran resa ner till Skövde. Det rullade på riktigt bra på jobbet, har haft fullt upp med alla shoppingsugna kunder, i love it!
När Magnus hade hämtat mig så hade han köpt med sig supergoda sallader som vi åt i bilen under vägen. Eftersom det är ca 50 mil så är det ju en bit att köra, så vi turades om. Strax efter kl 22.30 rullade vi in i Skövde =) Det ska bli så himla härligt att få vara här i några dagar, få komma hemifrån lite.

Sminkjobb "Gör om mig"

Datum: 2011-05-03 Tid: 20:20:58
Idag blev det en lång arbetsdag, började kl 08.00 på Åhlens och slutade vid 17.00. Åkte där efter raka vägen till Ljusdal där jag skulle sminka en tjej inför ett "Gör om mig" repotage till en tidning här uppe i norr.

Hon hade fått en helt ny frisyr och ny färg på sitt hår och sen var det dags för mig att göra en snygg make up. Det blev en vågad och fräsch vardagssotning i brunt och läppar och kinder i varmt/vårigt aprikost. Snyggt!

När plåtningen var klar så åkte vi hem och började packa inför helgens utflykt till Skövde. Var helt slut när jag ämtligen fick krypa ner i sängen, somnade som en stock.

Bilder kommer.....

Påskdagen

Datum: 2011-05-01 Tid: 14:35:00

Lika underbart väder idag som resten av påsken, helt underbart. Så härligt att ha ett hus, bara öppna dörren och lägga sig i en solstol och njuta av solen och värmen. Hade lite att göra på förmiddagen, bla baka två tårtor inför etermiddagens födelsedagsfika vid 14.00.

Idag kommer mamma, pappa, farbror Niklas och hans familj. Och jag och min älskade "köksassistent" Magnus (min kära pojkvän) har gjort ordning ett riktigt dessertbord.
Satt utomhus även idag och njöt av det vackra påskvädret och mumsade i oss av allt gott som vi hade bakat och fixat. I present av Niklas med familj fick jag 1.5 tim helkroppmassage plus en ansiktsbehandling =) Ska bli superhärligt!

Vi hade en supermysig eftermiddag med släkten och till kvällen så bjöd vi hem min vän Helena och hennes kille Kris på lite grillat. De blev kvar länge, vi hade mycket att prata om. Och när man har trevligt så glömmer man oftast bort tiden och vips så var klockan tolv. Tack och lov så har jag sovmorgon imorgon, jag börjar inte jobba förän kl 12.00 =)


Påskafton

Datum: 2011-05-01 Tid: 14:25:56

Idag var det riktigt roligt på jobbet, massor av människor som var shoppingsugna. Det gillar jag =) Hjälpa en massa människor, ge tips och råd. Dagarna går ju så himla fort när det är fullt ös och det är ju inte helt fel.

När jag slutade så gick jag hem till mamma och pappa där Magnus redan var. För kl 17.00 så bjuds det nämligen på påskmiddag hemma hos mor och far. Vi blir inte så många, det blir vi plus pappas bror Patrik och hans nya tjej.

Till förrätt blev det påskbuffé, med allt som hör hemma på ett sånt. Och sedan var det dags för grillning....älskar våren och sommaren då man kan grilla, grillat kött/kyckling mm smakar så mycket bättre än tex stekt. Till efterrätt blev det pappas äppelkaka med vaniljsås. Vi hade jättetrevligt och mysigt, men vid åttatiden så tackade vi för oss och åkte hem och slappade i soffan.

Jag får sånt lyckorus nu på våren när det är sånt fint väder och vi kan sitta ute i våran trädgård. Fösta gången på länge som jag vekligen hinner känna efter och njuta av hur vårat liv ser ut idag. Med tanke på att det har hänt en hel del förändringar i mitt liv den sista tiden. Och att det mest har varit jobb, renovering, planering, mm.


Långfredagsmiddag utomhus i vårsolen

Datum: 2011-05-01 Tid: 14:11:30

Idag är jag ledig, ska bli rätt skönt då det är riktigt härligt väder ute. Vi vaknade tidigt i morse, då hjälptes vi åt att städa lite så att vi sedan fick sitta ute och njuta av solen. På eftermiddagen dök mamma och pappa upp, de skulle bli bjudna på middag hos oss ikväll. De hade med sig en massa presenter till mig, bla en hammock =) 2 st baden baden-solstolar, höga svarta krukor att ha i trädgården, mm. Perfekt! Precis vad vi behöver, prylar till trädgården.



Eftersom det var så fint väder så dukade vi upp utomhus inför middagen. Då vi inte har köpt något utebord än, så fick vi snabbt snickra ihop ett ;) Till förrätt så hade jag gjort underbara laxrullar på salladsbädd, samt en massa annat smått och gott. Till varmrätt hade vi gjort grillspett som vi serverade med kulpotatis, tzatziki, bea mm. Efter all denna mat så var vi rejält mätta och belåtna. Så vi slog oss ner i soffan och tittade på tv innan det var dags för efterrätten och den bestod av en chokladpannacotta med hallontäcke. Mums!



Har haft en fantastisk födelsedag idag med underbart väder, besök av världens bästa föräldrar, en massa fina presenter, en massa god mat....Lycka!

Blombuketten jag fick av mor och far....

Blombuketten jag fick av älsklingen.....

 


RSS 2.0