Magsjuka????

Datum: 2010-03-31 Tid: 10:48:45
Igår åkte jag och min älskling upp till Bollnäs för att fira påsken med nära och kära. Och eftersom vi inte hade något speciellt att göra hemma så åkte vi lite tidigare än planerat.
Jag hade fruktansvärt ont i magen hela dagen, svårt att äta. Är rädd att jag fått maginfluensa eller magsjuka. Jag känner mig trött, orkeslös, matt, har ont i magen osv.
Så igår kväll blev det lugnt, vi tittade på tv hela kvällen och sen gick vi och la oss redan klockan halv elva.

Klev upp halv åtta idag, kunde knappt äta något alls, fick springa på toa ett antal gånger. Inte roligt! Så när Magnus och pappa åkte till verkstaden så kröp jag ner i sängen igen och vilade lite. Klev upp nu fär att ev göra mig i ordning för at luncha med Helena och Marie på stan. Men min mager säger att jag ska stanna hemma, ligga och vila och hoppas att jag kryar på mig till helgen. Så jag får väl göra det då, krypa till sängs med min bok av Andreas Carlsson.


Min älskade pappa

Datum: 2010-03-30 Tid: 13:05:56

Usch i morse blev jag väckt kl 07.30 av att Pappa ringde och berättade att han hade kört av vägen. Han skulle ner till Sthlm i morse, men kom bara halvvägs till Gävle. Gissa om jag blev klarvaken då eller? Min pappa hade kört av vägen, det händer ju inte. Som tur var så hade han klarat sig bra, inga skador. Och det var det ju bästa och det viktigaste av allt! Ingenting får hända min pappa, världens bästa pappa! Men bilen gick det sämre med, den fick åka raka vägen med bergningsbilen till Bmw i Gävle och där fick pappa låna en hyrbil som han kan ha tills de vet hur de ska göra med den. Jag kunde absolut inte somna om sen, jag låg bara och tänkte på pappa, vad som kunde ha hänt honom osv.

Mår fortfarande i bra idag, jag mår fortfarande lite illa och har sjukt ont i magen. Så idag fick jag hoppa träningen och bara ta det lugnt hela förmiddagen medans Magnus var i väg och tränade och fixade lite.
Och när han kommer hem så ska vi packa bilen igen och sedan bär det av upp till Bollnäs för att tillbringa och fira påsken med världens bästa mamma och pappa!


Är jag lik Erica i Sverige värsta bilförare???

Datum: 2010-03-30 Tid: 12:58:36

Mådde inte så bra när jag vaknade i morse, hade svårt att få i mig frullen då jag mådde illa och hade ont i magen. Gjorde oss i ordning och packade in allt i bilen så vi var klara till kl 10.00 och då började resan hem till Sthlm. Svängde förbi "Mio möbler" för att visa Magnus soffan i verkligheten och så han kunde provsitta den. Han gillade den lika mycket som mig så vi kommer nog att slå till! =) Vad roligt med en ny soffa, den kommer att göra sig så bra i vårat vardagsrum.

Hemresan gick bra, Magnus var gullig och körde hela vägen hem då jag inte mådde så bra. Jag får ta igen det när vi åker till Bollnäs på tisdag. Stannade och handlade på vägen hem på Ica Kvantum i Kungens Kurva. Och där hände ju något roligt. Två tjejer satt i en bil med rutan nervevad och så får de syn på mig och börjar skrika: Titta där är hon från "sveriges värsta bilförare"!!! Och jag vände mig om, och de skriker och hoppar i bilen och skriker: Titta, titta flera gånger. Pinsamt måste jag säga, tror att jag måste färga håret el något liknande, jag kan ju inte bli misstagen för att vara sveriges värsta bilförare, hur pinsamt är inte det?
Hahaha...jag kan inte göra annat än att skratta åt det. En liten komplimang är det ju, hon är 20 år och jag 27 år...så jag borde ju fortfarande se rätt ung ut ;) Men bil kör jag 1000 grr så bättre än hon i allafall....

För att testa Josefine och Ericas koncentration skickas en naken man ut på vägen. Foto: TV4

När vi kom hem så lagade vi tacos, gott och så går det snabbt. Sedan så tog jag ett långt och varmt bad, jag frös så otroligt mycket. Låg där länge och myste och läste ur boken av Andreas Carlsson medans Magnus spelade tv-spel.
Sedan bänkade jag mig framför tv´n i soffan med en varm filt och en massa tända ljus och tittade på bla "Halv åtta hos mig", "Top model 13" och sedan "C.S.I" som var grymt spännande, fortsättning följer ikväll kl 21.00.

Sedan lyckades jag övertala min gulliga pojkvän att han skulle massera min rygg i sängen medans vi tittade på 2 avsnitt av "Spårlöst" på tv4 play. Och som vanligt så bara sprutade tårarna för mig, det är så bra det programmet.


Storshoppat till hemmet

Datum: 2010-03-30 Tid: 12:44:53

Tänkte att jag skulle visa upp lite av det jag köpte till hemmet i Skövde.

Det blev ett nytt gardintyg till köket, det ska bli längder i matrummet och en kappa i köket och allt ska gå i limegrönt, svart och vitt. Riktigt snyggt och fräscht!



Nya vita höga krukor och blommor i båda fönstrerna



Lite prydnadssaker, stenar och hjärtan i silver med texterna "Love" & "Carpe Diem".
 

Nya snygga och våriga/somriga servetter och svarta runda klot att ha som prydnad

 

En massa limegröna ljus, ljus kan man aldrig få för mycket av





När vi kommer hem till Sthlm efter påsk då ska vi vårstäda och se till att det blir vår/sommar fint här hemma.


Nostalgi på tv´n i sommar

Datum: 2010-03-28 Tid: 22:45:15



Kommer ni ihåg de här? Gunde Svan och Agneta Sjödin "Fångarna på fortet". Snart kan de bli verklighet igen.
Castingen till programmet är i full gång och inspelningen hoppas på att komma igång i början av sommaren.

Ska du titta?

Det ska jag, jag älskade "Fångarna på fortet" när jag var liten, så detta kan bli lite nostalgi igen.


Shopping och söndagsmys, kan det bli bättre?

Datum: 2010-03-28 Tid: 22:37:14

Det tog tid för mig att somna i natt, eftersom Magnus hade druckit några öl så snarkade ju han. Och det var ju inte direkt lätt att få tyst på honom, även om jag knuffade och bråkade. Men efter ca 1 tim så slumrade även jag in. Idag hade vi planerat sovmorgon och sov ända till halv tio men den visade sig då att den var halv elva. Eftersom man skulle skruva fram klockan 1 tim så att det blir sommartid. Hela förmiddagen bara försvann =(
Gjorde oss i ordning och åkte till Hem & Hobby i Hjo och där kom vi ut med 4 överfulla påsar med allt från gardintyg, krukor, servetter, ljus, ljuslyktor, mm. Vilken underbar affär, jag älskar den. Jag kan gå runt där länge, länge och titta på alla underbara heminredningsprylar. Så nu längtar jag tills jag får komma hem och börja vårpimpa våran lya, först på listan står köket. Jag ska även inviga min egna och alldeles nya symaskin =)

På eftermiddagen så åkte jag, Magnus och svärpäronen till Kinnekulle och käkade lunch/middag. Mycket trevligt ställe som låg högt uppe på ett berg med en grym utsikt. Det var buffé med allt möjligt och jag mumsade mest i mig kallrökt lax och gravad lax, mums! Och som förrätt var det världens godaste och krämigaste kantarellsoppa, mums!

När vi kom hem där ifrån så softade vi lite, Magnus höll på lite med bilen osv innan det bar i väg hem till Micke, Therese och småtöserna i Stöpen. Det var ju inte i går, sist vi sågs var vid nyår så det var ritkigt trevligt att äntligen få träffas igen. Det händer tyvärr alldeles för sällan, det måste bli ändring på det tycker jag. De bjöd på varma mackor och hemmagjord kladdkaka, riktigt gott. Vi satt länge och pratade och hade trevligt men sedan var dags för småtjejerna Agnes och Ella att sova och även Micke och Therese verkade trötta så då åkte vi hem. Vi har ju ingen tid att passa imorgon som de har, stackarna ska ju upp tidigt och jobba.
Åkte förbi Thomas & Elina och lämnade av en foundation som jag köpt till Elina och så fick vi en bal med toalettpapper och hushållspapper av snälla Thomas.

Nu sitter vi här hemma hos Magnus mor och far och surfar lite på nätet, jag bloggar och Magnus sitter och letar en ny bil. Men snart är det sovdags, vi ska ju åka hem till Sthlm imorgon.


En mycket nice lördag

Datum: 2010-03-28 Tid: 22:21:51

Upp och hoppa kl 08.00 en lördag är inte riktigt min grej, men vad gör man inte? Hade gärna legat kvar i sängen i några timmar till men jag får ta igen det på söndag.

Medans Magnus och hans pappa fixade med bilen så åkte jag och Rigmor ner på stan för att shoppa. Jag hittade inte så mycket, det blev en liten påse från "Hem & Hobby" med lite ljus, servetter, mm. Hittade även 2 st armband som fick följa med hem.
När vi var klara på stan så åkte vi vidare till Stallsiken där vi tog en fika och kollade vidare i alla butiker som finns där. Och där ifrån kom jag med en symaskin, en födelsedagspresent från svärfar och svärmor. Äntligen så har jag en egen symaskin! Nu kan jag sy massor av gardiner, kuddöverdrag, kläder mm. Blev mycket glad över den presenten, jag har verkligen velat ha en symaskin länge nu men aldrig köpt någon. Men nu ska det sys!
Sedan blev det en sväng till Chilli och Mio och där hittade jag en ny soffa som jag skulle vilja ha. Så på måndag ska Magnus få följa med och titta på den och så får vi se om det blir något köp el inte. Vore lite roligt med en ny soffa då den vi har är ca 7 år gammal.

Efter ca 5 timmar på stan så var både jag och Rigmor supertrötta så då var det dags att åka hem.
Jag passade då på att vila ögonen i ca 1 timme innan det var dags för mig och Magnus att åka hem till Thomas & Elina på middag.
De bjöd på en mumsig kycklinggryta med jasminris och till efterrätt blev det 2 olika glassorter med färska jordgubbar, björnbär och chokladsås, mums!



Efter middagen så kröp vi ner i soffan med en massa annat mumma, kollade lite på körslaget och snackade en massa skit. Senare på kvällen så åkte Nintendo Wii fram. Och vi spelade Mario Cart, Super Mario bros och så blev det några omgångar bowling som jag tyckte var det roligaste. Är helt såld, nu vill jag också ha ett Nintendo Wii.
Vi hade en supertrevlig och mysig kväll tillsammans med underbara Thomas & Elina. Hoppas att vi snart får göra om det och att vi ses snart igen.
Vi kom hem vid tolvtiden och då kröp vi ner i sängen och låg och pratade i en timme innan vi somnade.



  


Going to Skövde

Datum: 2010-03-28 Tid: 18:19:12

Klev upp klockan 08.00 i morse för att hinna med mitt tredje gympass den här veckan. Efter att ha ätit min gröt och min äggvita så var det raka vägen till gymmet för att köra hårt i 1 tim. Skyndade mig sedan hem för att göra mig i ordning. Klockan 11.15 skulle jag nämligen hämta mammacentralen, hon kommer med bussen från Bollnäs. Hon ska vara kattvakt åt oss och samtidigt njuta av storstan i några dagar medans vi är bortresta.

När jag plockat upp henne så åkte vi till Skärholmen C, mamma ville shoppa. Vi passade även på att käka lite lunch, jag tog som vanligt libanesiskt. Jag vet vad jag får då ;)
Mamma shoppade en hel del, medans jag för ovanlighetens skull kom hem tomhänt =(

Magnus har varit och gjort en tenta idag i en kurs som han läser på distans, den var avklarad på 30 min. Gissa om den var lätt eller?

Magnus kom hem strax efter kl 14.00 och då packade vi det sista och gav oss sedan i väg mot Skövde.
Bilresan gick bra, det var jag som körde första biten till Örebro sen började ögonlocken falla för mig och då fick Magnus ta över ratten. Vi stannade till på "Rattugglan" och köpte lite lördagsgodis, ett måste på vägen till Skövde.

När vi kom fram till Magnus päron så hade de varit och köpt thaimat =) jag åt chilinudlar...och det bästa med dem var att jag fick en gratis läppförstoring ;) gott men tok för starkt för känsliga mig. Vi satt länge vi bordet och pratade och umgicks, vi hade supertrevligt. Men sedan började alla att gäspa och det var dags att sova för att orka kliva upp tidigt imorgon bitti.


En fullspäckad dag

Datum: 2010-03-28 Tid: 18:08:43

Lunchen på Örtagården var mycket bra, jag älskar deras salladsbord och buffébordet med varma veg.rätter. Hade en jättemysig och trevlig lunch tillsammans, jag och älsklingen. Sedan gick vi i lite butiker inne i stan, jag köpte 2 toppar och lite annat smått och gott. Men ingen vårjacka el vårskor som jag är i behov utav, får kolla mer när vi kommer till Skövde.

Lindex Shop Online - Topp

När vi kom hem så var det dags för oss att tvätta och under tiden så passade vi på att gå och sola i 20 min. Vi hann även med att baka 2 sockerkakor, en till mamma och en till Magnus päron. Till kvällen så grädda vi våfflor som vi mumsade i oss med hallongrädde framför  tv´n, mycket goda blev de. Städade klart och packade allting inför helgen i Skövde innan det var dags att sova. Gissa om jag kommer att slockna direkt efter en mycket intensiv dag?!

 

 


En bra start på dagen

Datum: 2010-03-25 Tid: 10:43:03

Började dagen med 1 tim powerwalk, tyvärr så var det lite kallt ute. Men det gjorde ju att man gick ännu fortare för att få komma hem och in i värmen igen.

Idag är det den 25 mars och det innebär "Våffeldagen" (Jungfru Marie Bebådelsedag). Så ikväll blir det våfflor med hallongrädde till efterrätt.

Men först ska vi åka in till stan och shoppa lite, käka lunch på "Örtagården"Östermalmstorg, sedan ska vi hem och städa och tvätta. Vi åker ju till Skövde imorgon och då kommer mamma ner till Sthlm för att passa lille Snutt medans vi är borta. Mycket snällt tycker jag. Jag har lovat mamma att baka henne en mumsig sockerkaka tills hon kommer ner så det ska jag också göra.

Men nu väntar en lång och skön, värmande dusch och försöka hinna göra mig klar tills Magnus kommer hem från gymmet. Då blir han glad =)


Filmmys i tv-soffan

Datum: 2010-03-24 Tid: 22:15:27

Åh vad gott det är med tacos, jag skulle kunna äta det varje dag. Till efterrätt/kvällsmål så gjorde jag en jättestor fruktsallad som vi gluffsade i oss.
Vi tittade på "Halv åtta hos mig", "Fuskbyggarna" och nya Wallander "Vålnaden".



Om filmen:
Ett hus brinner ner efter en gasexplosion. En man dör och en kvinna skadas svårt, men överlever. När man identifierar den döda mannen så vecklar en intrikat provkarta av svek och hemliga kärleksaffärer ut sig. Den bedragna mannen, och tillika mordoffrets kompanjon, misstänks omedelbart av alla, tills han också hittas brutalt mördad i sitt hem...

Så tyckte jag:
Roligt att Morberg hade en roll =) Helt ok Wallanderfilm. Så för alla Wallander-fan så ska ni självklart se den. Inte den bästa men inte heller den sämsta.

+++

Nu är det sovdags, imorgon bitti är det en morgon powerwalk som står på mitt schema och Magnus ska till gymmet. Sedan blir det en tur in till stan, shoppa lite ;)



Mumintrollen i 3D

Datum: 2010-03-24 Tid: 17:13:11

Alexander Skarsgård ska spela Mumintrollet och pappa Stellan Skarsgård ska spela Muminpappan!

Ja det ska göras en film om Muminfamiljen – Moomins and the Comet Chase i 3D såklart. Nordens första 3D-film!

Björk gör musiken, och Peter Stormare ska spela Snusmumriken.


Inbyggda krockkuddar

Datum: 2010-03-24 Tid: 16:27:06

Det är ju tur att man är skyddad och har ett par inbyggda krockkuddar i kroppen om något liknande skulle hända mig!

Läs här!



 





Ångrar sin bröstoperation

Datum: 2010-03-24 Tid: 16:19:41

Carmen Electra 37 år gjorde sin bröstoperation för ca 10 år sedan. Och nu ångrar hon sig! Hur kan hon göra det?Hon har ju supernsygga bröst och utan dem så hade hon ju säkert inte varit den hon är idag. Hon tycker att de är förstora och önskade att hon hade låtit kroppen ha varit. Själv så tycker jag att hennes stl är perfekt men jag gillar ju stora bröst ;)
Jag ångrar inte min operation just nu och tror inte att jag kommer att göra det om 10 år heller. Men funderar seriöst på att göra dem lite mindre efter sommaren.

Carmen Electra är en utav världens snyggaste kvinnor enligt mig!

 

 

 


Tur och retur Skavsta

Datum: 2010-03-24 Tid: 16:10:41

Vaknade klockan 07.00 men klev inte upp för än klockan 07.30, käkade lite frulle, klädde på mig och drog iväg. Hämtade pappa och hans vän kl 09.00 på centralen för att sedan köra dem till Skavsta/Nyköping. Pga all trafik plus trafiksnutarna som var ute så var vi ju tvungen att köra lagligt hela vägen så de höll på att inte hinna med sitt flyg till Tyskland. Men i väg kom de!
Sedan åkte jag raka vägen till gymmet och körde ett strykepass, trots lite energi så gick träningen mycket bra eftersom jag var på gott humör och motivationen var på topp. Magnus kom dit och mötte upp mig så åkte vi förbi banken och sedan blev det en snabbis till Ica Kvantum för att handla.
 Vi åkte även förbi verkstaden där vi har haft vårat snygga hemmabiosystem på lagning, och de hade lyckats med att fixa det. Så nu är vi så lyckliga, äntligen har vi fått tillbaka vårat grymma hemmabiosystem som nu varit på ett service sen strax innan jul. Även om det är snart 2 år gammalt så tog "Samsung" på sig detta och vi slapp betala något för servicen =)

Nu ska vi göra lite nytta och ikväll blir tacos till middag och en massa bra på tv och sedan ska vi se nya "Wallanderfilmen - Vålnaden".
Lite onsdagsmys mitt i veckan är ju inte helt fel.


Lunchdejt och tjejsnack

Datum: 2010-03-23 Tid: 22:13:55

Hann med en snabbshopping innan Anna dök upp, fick med mig en svart kofta och ceriserosa tunika. Hittade en hel del annat också, men jag hann inte prova det. Men det får nog bli en liten blixtvisit in till stan imorgon också. Och då hoppas jag på att komma hem med flera shoppingpåsar ;)



Jag och Anna lunchade på Zanzibar som ligger på Norrmalmstorg, ett mycket trevligt ställe med god mat. Men det är som bäst på sommaren då deras trevliga uteservering har öppet. Jag har verkligen saknat Anna, så det var riktigt mysigt, trevligt och roligt att äntligen få träffas igen. För ca 2 år sedan så umgicks vi ju nästan jämt, både när Anna var gravid och när hon var mammaledig och vi båda hade all tid i världen att bara hänga på stan, shoppa, käka lunch, fika, snacka skit osv. Så jag hoppas att det blir ändring på detta nu och att vi kommer att umgås lite mer än vad vi har gjort det senaste året. Vi hade så otroligt mycket att prata om så tiden bara rann i väg och vips så var vi de ända kvar på restaurangen =) tiden går fort när man har roligt och mycket att prata om, och det är ju en del efter ett break på nästan 1 år.

Strax innan kl 15.00 så fick jag ett samtal av ett företag som jag brukar jobba med. De ringde och frågade om jag kunde komma och jobba i 2 tim, sminka en hand på Mariatorget. Och till lite snabba cash tackar man ju inte nej till. Jag hade ju aldrig hunnit hem och hämtat sminket och sedan åka tillbaka till stan. Så jag ringde till Make Up Store Drottninggatan och frågade om jag fick låna fetsmink och ett puder av dem, och det fick jag ju så klart =) Så då blev det raka vägen till studion på Mariatorget i stället för att åka hem och träna och tvätta som var planerat. Det var en reklamfilm för "Betala med klarna".

När jag kom hem så pratade jag i telefonen med Helena samtidigt som jag städade undan, diskade mm. Det är lite roligare att göra sånt när man har sällskap. Strax efter halv nio som kom älsklingen hem, trött efter en lång arbetsdag.
Blir nog sängen tidigt för oss ikväll, för imorgon bitti ska jag hämta min pappa centralen. Som jag sedan ska köra till Nyköping/Skavsta, han ska på affärsresa igen.


Morgonpigg idag!

Datum: 2010-03-23 Tid: 08:26:09

Godmorgon alla morgonpigga. Magnus väckte mig strax innan klockan var halv åtta, pussade mig hej då för att åka och jobba. Jag klev upp och gjorde i ordning lite frukost och satte mig här framför datorn och kikar runt lite.
Om några timmar ska jag åka in till stan och möta upp min kära vän Anna som jag inte har träffat på väldigt länge, så det ser jag verkligen fram emot. Vi ska äta lunch någonstans på Stureplan, bara umgås och snacka en massa skit som förr i tiden.

Usch vilket skit väder vi har här i Sthlm idag, 0 gradigt, grått och trist. I natt har det även snöat lite, det ligger som ett litet täcke på marken. Vart tog våren vägen? Hoppas att den har kommit till Skövde, så att jag får njuta av lite vårsol i helgen när vi ska dit. Det ska bli jätte roligt att åka till Skövde, det känns som om det var evigheter sen vi var där sist. Träffa våra vänner och Magnus familj, myspys hela helgen.


Filmtajm

Datum: 2010-03-23 Tid: 08:20:03

Igår kväll lagade vi kyckling med grön curry, men shit vad starkt det blev, men gott. Medans jag tittade på det underbara tv-programmet "Halv åtta hos mig" så spelade Magnus lite tv-spel. Sedan blev det filmkväll, vi såg filmen "Edge of darkness".



Om filmen:
När mordutredaren Thomas Craven utreder hans egen aktivist-dotters död upptäcker han inte bara hennes hemliga dubbelliv utan även en mörkläggningsaffär på regeringsnivå. Han snubblar in i en FBI-historia som omfattar hemlighetsmakeri och undanröjande av bevis och händelser.

Så tyckte jag:
Bra story och bra skådespelare, kanske var den lite långdragen. Roligt att få se att Mel Gibson är tillbaka, han är ju riktigt bra.
Helt klart en sevärd film i allafall.

+++

Sen var det sovdags vid 22.30, för att Magnus ska upp och jobba tidigt.


Nytt från H&M

Datum: 2010-03-22 Tid: 19:58:20

Har hittat en hel del smått och gott på H&M´s hemsida. Så detta kommer min vårgarderob att fyllas på med.
2 nya koftor, 4 klänningar/tunikor och 1 jacka.








Vill ha min hund NU!

Datum: 2010-03-22 Tid: 17:48:46

Efter ett skönt träningspass på gymmet bestående av både styrka och kondition så var det raka vägen hem för att äta lite lunch och göra sig i ordning. Pratade i telefon med min vän Anna idag, vi har bestämt för att ses imorgon (och det var inte igår så det ska bli trevligt). Min vän Jerrie ringde också idag, han berättade att han var sjukskriven stackaren. Efter att fått opererat bort sin blindtarm akut förra veckan. Får se om även vi hinner ses i veckan.

Magnus och jag åkte in till stan på eftermiddagen och gick förbi salongen där jag ska vara. Hade möte med Angelica som är min hyresvärd osv. Kom överens om hur jag skulle göra om det i rummet, osv. Längtar verkligen tills allting är klart. Så fick Magnus äntligen träffa den söta lilla vovven, dvärgspetsen, och nu är han som jag, helt såld! Så nu har vi sagt att när jag har flyttat in på salongen och har kört igång så ska vi börja kolla runt efter en alldeles egen dvärgspets/pomeranian. Åh vad jag längtar!
En söt liten dunboll som inte väger mer än 3kg när den är fullvuxen. Angelica som äger salongen har 2 st =) så söta och busiga.




Joel Kinnaman modell

Datum: 2010-03-22 Tid: 17:25:14



Skådespelaren Joel Kinnaman blir modell.
Modell för kampanjen ”Jorden runt på 40 dagar med Joel Kinnaman”, där skådespelaren ska uppmuntra deltagarna att springa jorden runt – i antal kilometer.
Tävlingen startar den 25 mars och håller på till och med den 2 maj.
Städerna som löparna fiktivt springer till är Paris, Mumbai, Tokyo, Honolulu och New York.

I april ska Joel spela in ett pilotavsnitt av den amerikanska remaken, ”The killing”, på den danska succéserien ”Brottet” och under nästa år filmas de nya filmerna i ”Snabba cash”-trilogin.

Jag ser verkligen fram emot dessa filmer, speciellt Snabba cash trilogin då böckerna är mycket bra.


Ny vecka och nya tag

Datum: 2010-03-22 Tid: 09:29:34

Då var det måndag igen då och en ny vecka. Och våra vardagsrutiner är på plats igen =) Upp och hoppa kl 07.45 för att äta frulle för att sedan gå till gymmet till kl: 10.00.



Hoppas på att i eftermiddag kunna åka in till salongen/lokalen och prata med ägaren om hur vi ska lägga upp allt osv. Jag vill ju komma igång någon gång......


Jag ser det snöa......

Datum: 2010-03-21 Tid: 15:24:26

Det var ju inte så trevligt att vakna i morse och titta ut genom fönstret och se att det faller stora snöflingor från himlen igen. Nu får det väl vara bra, igår hade vi ju 8 plusgrader, solen sken och alla vekade lyckliga och glada att våren äntligen är här. Och så blir det så här, varför? Hörde även på nyheterna i morse att det även kommer att snöa över oss på tis.

Jag & Magnus trotsade vädret, gjorde oss i ordning för att bege oss ut på en hurtig powerwalk på morgonkvisten. Skönt att ha det gjort, så kan man softa hemma i soffan resten av dagen utan dåligt samvete.
Vi passade även på att sola, de hade bytt rör =)
När vi kom hem så lagade jag lite mat och tog sedan ett långt och skönt bad, började läsa Andreas Carlssons självbiografi.
Till lunch gjorde jag spagetti med köttfärssås.

Nu är det dags för lite handboll på tv´n och sedan är det Bandyfinal mellan Bollnäs och Hammarby. Jag är verkligen inget bandyfan även om jag bott i Bollnäs i 13 år och Bollnäs är en riktigt bandystad. Men eftersom de inte har varit i final på över 40 år så kan det ju vara roligt att se. Och veta att halva Bollnäs är på Studenternas i Uppsala och hejar är ju också roligt.
Heja Bollnäs!!!



Tyvärr så förlorade Bollnäs och Hammarby vann guld! Det var en jämn match så den hade ju egentligen kunnat sluta hur som helst. Synd på det dåliga vädret, man såg knappt bollen.... =(
Min älskling överraskade mig idag med att laga middag, jag behövde inte göra någonting. Det var riktigt gott, han bjöd på chicken faijitas med guacamole, mkt gott!
Sedan blev det light popcorn och filmen "Shutter Island".



Om filmen:
Året är 1954, mitt under det brinnande Kalla kriget. Sheriff Teddy Daniels och hans nye partner Chuck Aule kallas till Shutter Island för att undersöka det osannolika försvinnandet av en genialisk kvinnlig massmörderska, som tycks ha rymt från ett låst rum på det ogenomträngliga Ashecliffe Hospital. Omgivna av snokande psykiatriker och livsfarliga psykopater på en avlägsen, vindpinad ö förstår de båda poliserna snart att inget är som de först trott.

Så tyckte jag:
En fängslande samhällskritisk psykologisk thriller med en stark insats av Di Caprio i huvudrollen. Filmen har ett högt tempo filmen igenom. Så oavsett om man läst boken eller inte är det här en sevärd film, med slutscener som knappast lämnar någon oberörd.

+++


Kirstin Dunst på V magazine

Datum: 2010-03-21 Tid: 15:03:29





Det var länge sedan man hörde något om skådespelaren "Kirstin Dunst". Men läste idag att hon har 4 filmer på gång och så pryder hon modetidnigen V´s senaste nr och är snyggare än någonsin tycker jag.


Nytt från Lady Gaga & Beyonce

Datum: 2010-03-21 Tid: 14:53:24

Älskar den nya låten och musikvideon med Lady Gaga och Beyonce.
Det är den svenska producenten Jonas Åkerlund som har producerat den, och det kan man ju både se och förstå när man ser den.
Jag ser verkligen fram emot att få se Lady Gaga i Sverige i maj, tror att hon kommer bjuda på en hejdundrande show.
Undrar hur Lady Gaga tänkte när hon valde att färga håret gult? Och shit vilken taskig make up. Men Beyonce där emot hon vet hur det ska se ut, så snygg i gul ögonskugga. Så snygg är hon!

 

 


En mysig lördag

Datum: 2010-03-20 Tid: 17:11:10

Idag fick det bli sovmorgon till klockan 10.00 efter att ha klivit upp tidigt varje morgon hela veckan. Käkade lite frulle sedan tog vi bilen till Älvsjöskogen. Där ligger gamla IP som har motionsspår i olika km, så där tog vi en rask promenad på en timme i den underbara vårsolen.

När vi kom hem så hoppade vi in i duschen och gjorde oss i ordning för att sedan åka in till Söder och strosa lite. Det fick bli en lunch på café "Baresso", jag åt min vanliga favorit ceasarsalld och Magnus åt en club sandwich. Och till efterrätt så tog jag den mumsiga citronmarräng kakan och Magnus åt en mycket god blåbärs cheescake. Vi hade det riktigt mysigt och trevligt, vi satt där länge och pratade om allt mellan himmel och jord.





 

Ikväll blir det lugnt, bara en massa hemmamys tillsammans med älsklingen.


Sminkjobb för Eniro dag 2

Datum: 2010-03-19 Tid: 16:30:30

Vaknade 05.40 och kände mig rätt pigg även om det känns väldigt ovant och surt att kliva upp så tidigt. Men jag ska inte gnälla, jag ska ju faktiskt och jobba med ett trevligt team idag.
Lät Magnus sova till 06.30 sen var det dags för honom att göra mig sällskap vid frukostbordet innan han var så söt och gullig och körde mig till jobbet i Hammarbysjöstad. Han är den bästa!
Idag var det andra dagen för plåtningen med "Eniro" och det var 4 modeller som skulle sminkas, 3 tjejer och 1 kille. Alla var supergulliga och trevliga så tiden bara rann i väg. När vi var klara med smink och hår så tog vi en taxi in till St.eriksplan, Rörstrandsgatan till café Levinsky. Där satt de andra statisterna som knappt skulle synas och väntade på oss, men de skulle inte ha något smink. Fotografen Mats bjöd på fika innan det var dags att börja jobba. Plåtningen skulle ske utomhus så det var tur att vi hade plusgrader idag, tyvärr ingen sol men det funkade ändå.
Jag avr bokad fram till kl 12.00 men vi blev klara strax efter kl 11.00 så det blev en fin timlön ;)
Magnus kom även och hämtade upp mig efter jobbet då hade han hunnit med att träna innan. Så åkte vi förbi på tidningen "Chef" och hämtade upp mitt smink som jag glömde kvar på Grand Hotell i onsdags.

När vi kom hem igen så åt jag lite lunch och kl 13.00 infann jag mig på gymmet. Höll på somna hemma i soffan efter lunchen, men jag visste att jag skulel få ångest om jag inte hade gjort mitt gympass idag så jag pallade mig i väg ändå. Och skönt var väl det, det gick superbra att gymma idag, ökade i de flesta övningarna. Så jag är rätt stolt över mig själv.

Idag skulle vi egentligen få besök av min vän Helena och hennes Kris, men han åkte på magsjuka i natt. Så de stannar hemma, och lika bäst är väl det så han inte smittar oss. Tråkigt att de inte kunde komma bara, vi som hade planerat en massa skoj hela helgen, köpt hem massa mumma till lördagen osv. Men då får vi gotta i oss det själva.

Ikväll blir det pasta, jag ska laga en god pasta med fläskfilé, rödlök, färska champinjoner, minimat grädde 4% och lite annat smått och gott. Jag har varit såå sugen på pasta hela veckan.....=)
Och sen blir det lite mango och honungsmelon framför tv´n, kanske en bra film, vem vet?


Sminkjobb för Eniro

Datum: 2010-03-18 Tid: 20:19:12

Idag var det plåtning för Eniro som stog på schemat. Och den skulle utföras på Östermalm i en lya på ca 200 kvm. Där hade jag inte tackat nej att bo kan jag säga.
De jag skulle sminka var en familj bestående av en mamma, pappa, dotter och en son. Vi var på plats kl 13.00, och kl 13.30 kom modellerna och kl 15.30 kom barnen. Så vi kom igång med plåtningen vid 16.00 och ändå hann vi klart till kl 17.00. Härligt team att jobba med, alltid klar i tid det gillar jag. Det var samma team som jag var till Sandhamn och jobbade med förra året.

Var sjukt trött när jag skulle gå till t-banan, väskans hjul strular på allt grus de har spritt ut överallt så jag fick bära den tunga väskan i plus allt annat ända till Östermalmstorg. Jag trodde jag skulle svimma och dö när jag skulle kliva på tåget och det var fullt med folk. Och många bara stinker så man får stå och hålla för andan för att inte spy av alla dofter. Det var så skönt att komma hem och mötas av min älskling som stog och lagade mat och hade städat hela lägenheten, en rikrigt hemmafru när hans flickvän bara jobbar och jobbar ;) hihi! Min pojkvän är världens bästa! Älskar honom så galet mycket!
Så himla skönt att bara slå sig ner till bords och bli serverad middag och bara sitta och njuta. Efter maten fick det bli ett bad för mig, läste några sidor ur min bok.
Nu ska jag tjata till mig lite massage framför tv`n "Lyxfällan" sen blir det sovdags då jag ska upp kl 06.00 imorgon. Gissa om jag har ångest för det, hatar att kliva upp så tidigt. Halv åtta är en perfekt tid att kliva upp, men 06.00 är inte mänskligt. Jag ska vara i Hammarbysjöstad kl 07.30 i morgon bitti och börja sminka för att sedan bege oss in till stan för att plåta utomhus.


Borttappade ögonskuggor......

Datum: 2010-03-18 Tid: 20:05:47

Klockan kvart över ett i natt så plingade det på dörren, och vem var det som stog där beredd med en kamera? Ja just det min tokiga far, som har kört non stop från Tyskland till Sthlm och tänkte leverera mina pepsi max. Men eftersom jag och Magnus hade sovit i över 2 tim då så orkade vi inte klä på oss och hämta flaken med läsk, så den fick åka med 30 mil till upp till Bollnäs. Den får vara där tills vi kommer upp i Påsk.
Sen var det ju inte superlätt att somna om direkt och jag som skulle upp och träna kl 09.00.

Klev upp kvart i åtta, käkar frulle och gör mig i ordning för bege mig till gymmet då jag kommer på att jag saknar en stor sminkväska full av ögonskuggor (30-40st) (värt så mycket pengar!!!) sen gårdagens jobb. Får panik och blir helt hysterist, tänk om hela min samling på ögonskuggor är borta! Ringer till Grand Hotell och hör med dem om de hittat något på rummet där jag var, men svaret blev nej. Försökte få tag i någon av alla som var på plats igår men fick inget svar. Jag blir tokig, detta har aldrig hänt förr, jag brukar aldrig glömma saker....... Tappar luste till att träna så Magnus fick gå i väg själv. Men lite senare på fm så ringer marknadsansvarige från tidningen Chef och berättar att de har tagit hand om min sminkväska och att den finns att hämta på Sveavägen. Åh vilken lycka!!!! Åh vad glad jag blev, min dag är räddad. Då kan man ju hoppas att min eftermiddag blir bättre. Tyvärr var det försent för att gå och träna eftersom jag måste åka in till stan vid tolv för att vara på jobbet klockan ett.
Kände mig som en lite flicka, tårarna rann och jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Utan mitt smink så kan jag ju inte jobba.


Besök hos frissan min

Datum: 2010-03-17 Tid: 20:37:47

Klockan 14.00 så var jag och hälsade på Ida på salongen där hon jobbar på Söder. Hon blekte om min mitt och sidbena som på något vis hade blivit gul sist vi blekte. Duktig som hon är så trollade hon bort den =) och jag är platinablond igen! Det är alltid lika trevligt att träffa Ida, vi har så mycket att prata om. Hon stylade mitt hår supersnyggt idag så jag hade gärna gjort något annat efteråt än att bara åka hem. Kände mig skitsnygg i håret, vilken volym! Längtar tills jag ska dit nästa gång för då ska vi kanske hitta på något nytt, en liten detalj för att piffa till min blonda kaluffs ;)

När jag kom hem var jag helt slut plus att jag var irriterad över att jag aldrig fick något mail av agenturen som lovat att höra av sig i två dagar angående jobb tor och fre. Det kändes inte riktigt som min dag idag, tur att Ida fick mig på bra humör i några timmar.
När jag kom hem så gick jag och Magnus ner på centrum och handlade lite frukt och grönt till middagen och till kvällen.

Ikväll blir det tv-kväll "Halv åtta hos mig", "Drömmen om Italien" och "Fuskbyggarna". Älsklingen han sitter och tittar på handboll men snart är den slut och jag får sällskap i sängkammaren.

Pratade med min kära far nyss, han är på väg hem från Tyskland och gissa vad han har köpt till mig?
3 plattor med Pepsi Max!!!!
Det ända rätta för en Pepsi Max beroende som mig!



Åh så trött jag är nu, jag skulle lätt kunna sova nu. Så jag är pigg till morgondagens gymträning och eftermiddagens jobb för Eniro.


Sminkjobb på Grand Hotell

Datum: 2010-03-17 Tid: 19:39:18

Vi somnade i skaplig tid igår också, runt kl 23.00 så i morse vaknade jag 30 min innan min väckarklocka ringde. Jag har blivit inställd på 8 tim sömn, rätt skönt tycker jag. Gjorde mig i ordning, packade det sista till jobbet och käkade lite frulle. Min älskade pojkvän hade gjort i ordning mellanmål åt mig som jag skulle ha med på jobbet, han är bäst!

Tog t-banan till Östermalmstorg och började gå men kände att det skulle bli alldeles för tugnt, svettigt och jobbigt och gå till Grand Hotell med allt smink. Så jag stoppade en taxi som fick köra mig ;) skönt! Det värsta som finns är att bli svettig och äcklig när man ska jobba. Jag har aldrig bott på Grand Hotell, men shit vad stort det är där, jag höll på att gå vilse flera gånger. Visste inte att det var så stort, men det är otroligt vackert där och all personal är jättetrevliga. Jag fick ett rum på femte våningen där jag skulle hålla till att sminka.

Först så var det chefredaktören på tidningen "Chef", vi hade lite svårt att förstå varandra. Hon hade nyss fyllt 40 år men ville se ut som 20. Hon ville ha allt hår uppsatt men hon fick inte se tantig ut el så fick det inte vara för stramt. Det skulle se lite ungdomligt och rockigt ut, bla, bla, bla, bla.........Hon verkade inte veta vad hon ville ha själv, och efter 10 olika uppsättningar/frisyrer så hittade vi rätt. YES! tänkte jag. Men gick det 10 min så ringde hon och bad mig komma ner, då hade det lossnat en massa nålar =( Vad f*n! Fick gå den långa labyrinten, åka hiss, springa vilse för att hitta henne. Fixade till frisyren igen och gick sedan upp för att sätta igång med nästa person. Hon var betydligt mycket enklare även om hon kom direkt från en massage och hon hade massageolja i hela håret, hur ska detta gå tänkte jag? Men efter lite spray, tuppering, några hårnålar så hade jag gjort en snygg svinrygg.
Jag är sminkös ingen frisör! Så tur var väl att sminkningarna blav mycket bra på båda två och en riktigt bra uppsättning och en mindre bra. Men jag tänker inte ta på mig att det var så svårt att få ordning på hennes hår, hon var så velig och hade världens jobbigaste hår. Halvlångt, svintjockt, mjukt och nytvättat hår...det värsta man kan tänka sig när man ska göra en uppsättning.

Åh vilken jobbig dag! Jag ville bara att dagen skulle ta slut och att jag skulle få åka hem.


Shoppat på Stadium

Datum: 2010-03-16 Tid: 15:58:41

Åh så skönt det var att gå och träna på gymmet tidigt i morse, skönt att ha träningen avklarad innan lunch. Hann med lite kondition efter mitt gympass där jag gick igenom hela kroppen som alltid. Plågade min feta mage lite extra idag med massor av sit ups och i den underbara magdödaren =)

Efter att ha stoppat lite lunch i magen så åkte jag och Magnus till Stadium för att kika på lite nya träningskläder. Hem så följde ett par långa och ett par 3/4 byxor att ha och träna i, välbehövligt kan jag lova. Gick även in på H&M och köpte 2 par lösfrallor till morgondagens jobb. Jag ska sminka en massa tv-profiler för tidningen Chef, de ska hålla föredrag på Grand Hotell. Så där ska jag befinna mig mellan 10-14 imorgon =) Härligt att få jobba lite, det var ju inte igår.

Har gjort lite nytta här på datorn sen vi kom hem, skrivit ner nästan all text som jag ska ha på min hemsida och mailat den till Stina som ska göra sidan åt mig.

Funderar om jag ska lägga mig breved Magnus som ligger på sängen och pluggar. Kanske börja på en ny bok? Det är jag värd nu efter att ha gjort så mycket nytta idag.
Ikväll blir det hemmagjorda hamburgare till middag och så ska vi se klart på filmen "Invictus".


Godmorgon.......

Datum: 2010-03-16 Tid: 08:52:07

Tro det eller ej men igår så knäppte jag och Magnus av tv´n redan kl 10.00 och gjorde oss i ordning för att sova. Jag var så sjukt trött, höll på somna under filmen och då var det lika bra att stänga av den så jag inte missar den.
Det var riktigt skönt att krypa ner under täcket så tidigt och vi slocknade direkt.

Upp och hoppa redan kl 07.30, 9 tim sömn är inte helt fel =) Har nyss ätit lite frulle och sitter nu framför datorn och kollar runt lite och lyssnar på "Doctor, doctor" med Elin Lanto och "Unstoppable" med Ola för att ladda batterierna inför gymträningen kl 10.00.

 

 


Home Sweet Home

Datum: 2010-03-15 Tid: 21:10:04

Klev upp klockan åtta för att hinna äta frulle och packa ihop det sista innan vi åkte och plockade upp pappas vän Sasha. Sedan bar det i väg söderut, hem till Sthlm. Min käre far körde hela vägen, skönt eftersom jag är så morgontrött av mig.

Jag var tvungen att åka till Andersbergs Hälsocentral i Gävle för att lämna prover, eftersom det har gått 6 veckor sen jag tog prov sist. Blodprov, mäta midjan och väga mig, Ångest!

Stannade till hemma i Västertorp för att lämna av lille skrutt och all packning sedan åkte vi vidare till Nyköping/Skavsta. Pappa och Sasha ska flyga till Tyskland i em för att göra business. Jag var så trött så på vägen hem så slocknade jag i bilen när Magnus körde och satt och pratade telefonen. Jag är precis som jag avr när jag var liten, slocknar så fort jag sitter breved. Det är något med bilar, ljudet mm som gör att jag blir så sömnig. När jag själv kör så måste jag prata med någon, breved el i telefon el har hög musik på för att jag inte ska bli trött.

Svängde förbi Ica Kvantum för att handla men både jag och Magnus var så trötta så i stället för att veckohandla blev det bara mat för några dagar framåt.

När vi kom hem så satte vi oss båda vid varsin dator för att göra lite nytta, Magnus sökte lite jobb och jag letade prylar till min salong och skrev lite text till min hemsida mm.

Till middag fick det bli tacos, det går fort att tillaga och så är det ju så gott!
Sedan tittade vi på tv "Halv åtta hos mig" och "Håkans bar" som hade premiär på kanal 5 idag.
Under Håkans bar så fick jag 45 min massage på massagebänken av min älskling, så himla skönt. Ville aldrig att han skulle sluta.
Nu väntar sängen och filmen "Invictus".


Nya bilder

Datum: 2010-03-15 Tid: 18:07:51

För alla er som är intresserad så har jag nu uppdaterat min blogg med massor av bilder. I både jan, feb och mars månad....=)


En dagstur till Järvsö

Datum: 2010-03-14 Tid: 20:26:00
Det blev ingen sovmorgon idag heller, vaknade kvart i nio. Nu har kroppen vant sig igen vid att sova 8 timmar. Jag som älskar att sova, somna om på helgerna och sova länge. Men nu tar man vara bättre på dagarna, hinner med mera på dagarna osv.

 

Alla väggar är täckta med bilder/fotografier av Lill Babs.
Om jag någon dag skulle öppna ett café då skulle jag göra likadant ;) Bara en massa bilder på mig över allt =)



Vad är det här då?
Men Lill Babs, jag tror nog att du har glömt något? Prislappen kanske inte ska sitta kvar, eller är det modernt?



Åkte till Järvsö med Magnus och mamma, vi var upp i slalombacken och tittade. Sedan fikade vi på "Lill Babs Café", där fick det bli en varsin räkmacka och Magnus och mamma delade på 3 småkakor till efterrätt. Riktigt trevligt café med massor av gosaker. Men det är som sagt mycket trevligare på sommaren då man kan sitta ute i solen.

95:- för den här underbara räkmackan (handskalade räkor, precis som på Smögen;) Mumma! Vill ha sommar och Smögen NU!

 

Äntligen så fick Magnus sin efterlängtade räkmacka ;) Mums!



Min Mamma är ett riktigt kakmonster ;)

  

Åkte förbi sommarstugan på vägen hem, satte oss i solen och myste ner oss i alla snö. Riktigt mysig när solen var framme, men när den försvann så blåste det riktigt kallt.


 

  




När vi kom hem så åkte jag och Magnus till pappas verkstad för att tvätta bilen. Der är riktigt "grabbgöra" tycker jag. Men det var roligt att hjälpa till, känna sig delaktig i att hålla bilen snygg och fräsch. Så nu ser bilen helt ny ut, glänser som aldrig förr ;)
Hemma så stog maten på bordet när vi var klara, mamma hade lagat riktigt husmanskost, köttbullar med potatis, lingonsylt, smörgåsgurka och sås. Mmmm så gott!

Sedan tog jag och Magnus en kvälls powerwalk, åh vad jag älskar att vara ute och gå på kvällen. Då har jag mer energi än på morgonen då man är nyvaken och trött. Härligt att få lite friskluft och få röra på sig innan man sätter sig i soffan framför tv´n. Vi passade även på att sola i 20 min, härligt att få lite värme efter att ha varit ute och gått i kylan.

Nu sitter vi i soffan och tittar på tv "Blåsningen" och så är det ju premiär av "Ballar av stål" idag.


Besviken på Melodifestivalen

Datum: 2010-03-14 Tid: 19:55:42
Åh vad irriterad och besviken jag är på svenska folket. Hur tänkte ni när ni röstade? Skitdålig låt, skittråkigt framträdande. Känns som om folk sympatiröstar på henne för att det inte gick så bra för henne i Idol. Tacka vet jag Darin, Erik och Ola el Pernilla. Hur ska Anna klara sig i Oslo? Åh jag är så besviken, funderar seriöst på att bojkotta melodifestivalen nästa år efter det här fiaskot.

Efter Melodifestivalen så tittade vi filmen "Dreamer: inspired by a true story".



Om filmen:
En hästtränare och hans dotter vårdar en sjuk häst med drömmar om att en dag tävla med henne i Breeders' Cup.

Så tyckte jag:
Jag är ju inte så intresserad av hästar, men vilken underbar film. Den här måste ni se =) Dakota Fanning är en fantastisk skådespelare.
Vackert filmad och bra skådespeleri rakt igenom.

++++

Laila´s & Niclas ringar

Datum: 2010-03-13 Tid: 19:50:01

Laila Bagge och Niclas Wahlgren gifte sig förra lördageb-

Här är en bild på deras ringar (lite annorlunda men mycket snygga enligt mig).

De kommer från Bröllopschansen.se/BA juveler. Och det är Leif Klatzkow och Chris Rung som har designat dem. Tillsammans så kostade de ca 200.000:-.

Lailas ring är inspirerad av en flod och ett vattenfall och har därför fått namnet ”Pink River”. Ringen är tillverkad av vitt guld och ca 87 diamanter på sammanlagt 1,8 karat, varav hälften är naturligt rosa. Det rosa temat går också igen i Niclas ring som även den är i vitt guld med en rosa diamant och sex vita på sammanlagt 0,20 karat.


Nytt läppstift från Mac

Datum: 2010-03-13 Tid: 19:41:59


MAC är just nu aktuella med två nya Viva Glam-läppstift. Ett är inspirerat av Cyndi Lauper (hallonrött), ett av Lady Gaga (blekt rosa). De kostar 175 kr/styck och pengarna går till MACs egen AIDS-fond.
Läppstiftenas officiella släppdatum är måndag 15 mars.

Tre rätters middag till världens bästa föräldrar

Datum: 2010-03-13 Tid: 19:33:38
Ikväll så har jag och Magnus lagat en tre rätters middag till min kära mor och far.
Förrätt: Räksoppa med räkspett och aioli
Varmrätt: Fläskfilégryta med jasminris
Efterrätt: Hemmagjord chokladpudding





Recept på hemmagjord chokladpudding

8 dl mjölk
1 1 dl maizena
1 1 dl råsocker
2 2 st äggulor
0.5 0.5 dl kakao
1 1 msk vaniljsocker

Blanda alla ingredienser i en kastrull med bra botten. Rör med visp från start till uppvärmning. Kakao, socker, ägg, och mjölk är alla ingredienser som lätt bränner vid- håll koll!). När blandningen tjocknar, sänk värmen, stäng av plattan eller drag av kastrullen. När puddingen har börjat tjockna går det snabbt. Rör då i vaniljsockret.

Häll upp i serveringsskålar (4-6 st). Ställ att svalna. Servera med färska bär, grädde, glass el liknande.



  


Nu sitter jag och mamma i soffan och tittar på "Dirty Dancing" och slutdansen på filmen har vi sett 4 grr nu. Den är ju bäst i hela filmen.
Snart är det final i Melodifestivalen och då hoppas vi att vi får sällskap av Magnus och pappa som sitter på övervåningen.

Jag hoppas att någon utav småpojkarna Ola, Erik eller Darin vinner. Om det är någon tjej som ska vinna så får det bli Pernilla Wahlgren med sin schlagerhit.



Linda till Körslaget 2010

Datum: 2010-03-13 Tid: 18:44:10
Nu när Let´s Dance snart är slut så kommer "Körslaget" tillbaka i rutan.
Och de som medverkar i år är:

* Bröderna Rongedal
* Kalle Moraeus
* Linda Sundblad
* Marie Picasso
* Mojje Johansson
* Niklas Strömstedt
* Ralf Gyllenhammar

Premiären äger rum lördagen den 20 mars kl 20.00 på tv4.

Fd Lambretta sångerskan Linda Sundblad är en utav mina personliga favoriter. Hon kommer att leda kören från Lidköping.



Tre utav mina favoritlåtar med Linda


Rock-Jim i dokusåpan "Håkans bar".

Datum: 2010-03-13 Tid: 18:24:28

Läst något roligt på Ljusnan´s hemsida (Bollnästidningen) idag. Att Jim Wallenborg från Bollnäs ska medverka i den nya dokusåpan "Håkans bar" som har premiär på måndag. Jim försörjer sig på att vara musiker på rockklubben "Rock City" i Phuket.


En kall vårdag på stan

Datum: 2010-03-13 Tid: 13:32:50
Idag är det min träningsfira dag och min gottisdag, det innebär ingen träning och att jag får äta vad jag vill =) Tjohoooo!!! Idag ska det forssas! =) Nej då, men lite mumma får det nog bli, gärna i form av choklad eller varför inte en påse med smågodis?



Idag tog vi sovmorgon men vaknade ändå kl kvart i nio. Hade gärna somnat om men det gick inte då solen lyste rakt in på oss och det var ljust i hela huset. Så det var bara att kliva upp, gör ett nytt försök med sovmorgon imorgon igen.

Tanken var att jag, Magnus och mamma skulle åka och fika i Järvsö på Lill Babs café som vi gjorde i somras. Men mamma hade fullt upp med att måla om en massa möbler och fixa hemma så det får bli imorgon i stället.
Så jag och Magnus tog en promenix ner på stan, köpte en ny tandkräm som ska vara grymt bra för alla som vill ha lika vita och fina tänder som mig och Magnus ;) Käkade lite lunch på NK, vi åt en varsin tacotallrik.


 



Trodde att det skulle vara varmt och skönt ute men så fel jag hade, det är endast någon plusgrad ute och så fort solen försvinner så är det riktigt kallt. Så det blev ingen lång vända på stan, vi ville bara hem och värma oss.

Gick förbi bibblan och lånade två böcker, "Live to win" av Andreas Carlsson och "Flickan från tjugotalet" av Sophie Kinsella. Längtar efter att få krypa ner under en varm filt och tända några ljus och börja läsa någon utav dem.


En soft fredag

Datum: 2010-03-13 Tid: 13:09:42
Idag var det dags för ett badmintonpass igen, kl 10.00 så hade vi bokat bana i Alfta. Så det var uppstigning kl 08.30 för att få lite frukost i magen innan det var dags.
Det var lite segt att komma igång idag, jag var väldigt stel på baksidan av högra låret och hade sjukt ont i högra armen efter badmintonpasset i onsdags. Men det är bara att bita ihop och köra, och Magnus kör hårt med mig. Lång, kort, höger och vänster, jag får springa som en hund. Känns som om det är riktigt bra träning då jag kommer upp i hög puls och blir riktigt svettig.

 

Klockan halv ett så var vi bjudna på lunch hemma hos mormor och Harald. De bjöd på mormors mumsiga köttbullar med massor av olika sallader, grönsaker (potatis, broccoli) mm. Åh så gott det var, jag åt massor ;)

Prövade ett gammalt läppstift, lite för mörkt kanske men roligt med något nytt.





På eftermiddagen så gick Magnus och tränade på gymmet medans jag gjorde lite nytta, skickade en massa mail, skriver prislistor mm.
Kvällen blev lugn och skön, vi tillbringade den i soffan tillsammans med mor och far. Vi tittade på bla "Let´s Dance", "Solsidan" och filmen "Precious".



Om filmen:
Precious är en överviktig tonåring som bor i Harlem. Hon har misshandlats av sin mor och våldtagits av sin far och är nu gravid med sitt andra barn. Hon inbjuds att delta i en specialskola där hon får lära sig skriva och läsa för att få sitt liv på rätt köl.

Så tyckte jag:
Mycket stark och gripande film. Bra skådespelare. En helt klart sevärd film.

++++

Födelsedagsfika hos bästa vännen

Datum: 2010-03-12 Tid: 21:45:36
Började dagen med en powerwalk i solskenet på 1 timme och när vi var på väg hem så stannade vi till och solade solarium i 20 min. Skönt att man äntligen har börjat få lite bränna på den vinterbleka kroppen.
När vi kom hem så käkade vi lite lunch och jag gjorde mig i ordning för att gå på möte med en tjej som har en salong på Gärdet här i Bollnäs.
Mötet gick bra, vi kom överens om att jag skulle ge henne en prislista så skulle hon rekommendera alla hennes kunder till mig. Sen får vi se om det är någon som nappar och vill göra någon av mina behandlingar. Och då kommer jag ev att åka till Bollnäs 1 helg i mån för att göra detta.

Så till alla er som läser min blogg och bor i Bollnäs kommun så kommer jag snart lägga upp en prislista och om ni är intresserad så är det bara att ni hör av er. =)

På vägen hem så sprang jag på Pia (en gammal klasskompis), och då var jag ju tvungen att gratulera henne till att hon ska bli mamma igen och den här gången till 2 st =) Det var inte igår jag träffade henne så det var riktigt roligt. Eftersom det var länge sen vi sågs sist så hade vi ju en del att prata om, så vi blev stående där och pratade i en halvtimme.





Till middag blev det tacos, alltid lika gott. Sedan åkte jag och Magnus till Helena och Kris i Arbrå. Eftersom Helena har fyllt år så var vi bjudna på fika. Hon hade bakat en underbar god kladdkaka som hon serverade med en klick grädde och hallon. Mums! Kladdkaka två dagar i rad, tur att man har karaktär och det räcker med en liten bit även om jag hade kunnat tryckt i mig hela kakan själv ;) haha!
Det var trevligt att umgås lite och planera vad vi ska göra nästa helg när de kommer på besök.

  



Kusinträff ikväll

Datum: 2010-03-10 Tid: 19:31:23
Nu sitter jag här hemma och väntar på att älsklingen ska komma hem, han är med pappa på verkstan.
Vi ska nämligen åka til Farbror Niklas, Anna-lena och små kusinerna mina och hälsa på ikväll. De åker bort imorgon så då får vi passa på att ses ikväll. Imorgon blir det födelsedagsfika hemma hos Helena och Kris och på fredag blir det lunch hemma hos mormor. Då har vi hunnit med att träffa alla under våran Bollnäsvistelse och det känns alltid bra.

Nu blir det "Halv åtta hos mig" så jag får kolla på det så länge tills Magnus kommer hem.

Tjejerna (små kusinerna) hade bakat en riktigt mumsig kladdkaka som de bjöd oss på tillsammans med vaniljglass. Det fick bli en liten bit för mig, det är ju svårt att tacka nej när de har bakat för att vi ska komma. Så söta =)
Satt i soffan och tittade på tv och pratade en massa fram till kl tio, då var det dags för oss att åka hem och för dem att sova.

Nytt löparställ

Datum: 2010-03-10 Tid: 19:27:56
Idag har mamma och pappa varit till Valbo köpcentrum och till Ikea för att shoppa. Och när de kom hem så fick jag och Magnus en varsin present av dem. Magnus fick en snygg ny t-shirt att träna i och jag fick ett nytt löparset (jacka + byxa). Riktigt snyggt i svart med knallgröna detaljer. Provade det och det var så snyggt på, kommer att känna mig rätt så nice när jag är ute på mina powerwalks el löprundor i framtiden. Och det tycker jag är superviktigt, man ska ju vara snygg även när man tränar.

Tack världens bästa mamma och pappa!


Onsdag en dag i träningens tecken......

Datum: 2010-03-10 Tid: 19:22:08
Hade ställt klockan på åtta men efter att Magnus försökt väcka mig ett antal ggr och inte fick någon respons så gav han upp och även han somnade igen. Vaknade nästa gång 08.40 och då var det upp och hoppa för att få lite frulle i magen för att orka med dagens badmintonpass. Vi hade bokat bana i Alfta, så vi åkte dit till strax efter kl 10.00 och körde i 1 tim =) Det är så roligt att spela badminton, märker knappt att man tränar, det är roligt på samma gång som du bränner en hel del. Längtar redan efter nästa pass på fredag.
Äntligen fick jag tillfälle att prova mitt nya badmintonracket som jag fick av älsklingen i julklapp.



Käkade lite lunch när vi kom hem och jag ringde några ärenden, bokade tid för provtaging på hälsocentralen i Gävle på måndag, plus ett möte med Maria här i Bollnäs på tor för att ev hyra in mig på hennes salong 1 helg i mån.

Sedan så blev det en liten siesta för mig och Magnus. Så himla gott att bara slumra till så där i 30 min, man känner sig så mycket piggare efteråt.
En proteinsmoothie och vi var på g igen och redo för dagens andra träningspass.
Det var gympass Dönje Gym som stog på schemat kl 15.00 idag. Jag kommer verkligen att vara helt slut imorgon, men vad gör man inte?
Har man en sträng PT så har man och det är så bra, han är den bästa!


Bollnäs here we come

Datum: 2010-03-10 Tid: 18:57:59
Idag bar det i väg till Bollnäs, åkte från Sthlm vid 13-tiden och var i Bollnäs vid 16-tiden. Skönt att äntligen köra bil på bar mark, ingen mera snö eller is på vägarna.
När vi kom fram så bytte vi om till träningskläder och gav oss ut på en timmes promenad, skönt att komma ut och röra på sig i vårsolen. När vi kom hem till mor och far igen så stog maten på bordet, skönt att bara slå sig ner och äta.
Kvällen blev soft, satt framför tv´n och kollade lite och snackade om mina framtida affärer och ideér. Blev ännu mera taggad och inspirerad att köra igång efter mitt samtal med världens bästa föräldrar.

VAD ROLIGT!

Måste berätta något roligt som hände idag, jag sökte ett jobb som hudterapeut på Stureplanskliniken för ett tag sen för skoj. Jag är ju inte ens hudterapeut, men jag chansade och skrev om allt jag kunde. Och gissa vad som hände igår? De mailade mig och berättade att de tillsatt tjänsten som hudterapeut men att de gärna ville att jag skulle börja jobba timmar åt dem med hårtransplantation. Har ju inte heller den utbildningen, men den skulle de stå för. Så nu ska jag dit på möte om några veckor, ev få utbildning om det känns bra för mig och sedan även få provjobba. Haha! Hur roligt är inte detta? ;) Händer detta mig?
Det som vore ett plus att få jobba där är att man kanske kan få rabatt på alla deras behandlingar (tex på botox, rectylan, laser fettsugning mm.) 
Och jag är ju inte den som är den, skulle kunna tänka mig lite av allt ;)

Känns verkligen som att allting håller på att vända för mig just nu. Allt går åt rätt håll, hoppas att det fortsätter så och att allt blir så bra som jag har tänkt mig.

Fullbokad med viktiga möten

Datum: 2010-03-09 Tid: 20:16:49
I natt är den värsta natten på länge, det tog sjukt lång tid för mig att somna. Tittade på allt möjligt på tv´n för att bli så trött som möjligt, men det hjälpte ju inte. Så när Magnus kom hem från jobbet vid 09.00 så skulle jag ha klivit upp men jag låg kvar till halv tio och myste med älsklingen.
Sen var det dags att upp och hoppa, göra mig i ordning för allt jag ska göra idag. Tog tåget in till Hötorget för att gå på dagens första möte. Salongen var jätte trevlig och ägarinnan var också mycket gullig och trevlig. Kändes kanske inte riktigt som min smak på inredning och så låg inte salongen så centralt som jag kanske hade önskat. Plus att hyran var 4.500:- för deltid och 9.000:- för heltid. Så det lutar just nu till att öppna helt eget på stället vid Stureplan.

Sprang en snabbis på stan, köpte födelsedagspresent till min vän Helena som fyllde 27 år den 6 mars. Och så behövde min mamma ett nytt puder så det blev en sväng in på Make Up Store också, snacka lite skit med personalen innan jag begav mig till nästa möte som var vid Hornstull. Där skulle jag träffa Stina som ska hjälpa mig att bygga upp en hemsida. Känns jätte spännande och roligt att det äntligen blir av, har funderat på detta länge men aldrig tagit tag i det. Men just nu känner jag mig väldigt driftig och på g så då är det lika bra att köra.

När jag var klar så kom Magnus in till Söder och mötte mig så tog vi en fika (smörgås och loka). Och sedan var det dags för dagens motionspass, en powerwalk från Hornstull hem till Västertorp. Det tog 1 tim och det var så skönt, vi hade så mycket att prata om så tiden bara rann i väg och det kändes inte som om man "tränade".
Tänkte passa på att handla nere i centrumet på vägen hem men det var strömavbrott i hela Västertorp så alla butiker hade fått stänga. Så vi fick ta bilen till Ica Kvantum i Kungens Kurva i stället.

Till middag blev det tacos och till kvällen så åt vi lite fruktsallad.
Världens bästa pojkvän gav mig sedan nästan en hel timmes massage medans jag tittade på "Svenska hollywoodfruarna" =) snacka om lyx....i like!

Nya träningskläder

Datum: 2010-03-07 Tid: 15:01:38

ADIDAS W DANCE LONG TANK BLACK
Linne från Adidas, 299:-

NIKE W BRANDI LONG HOOD WHITE
Long hood Nike, 599:-

ADIDAS F SLEEK LOGO TANK BLACK
Linne Adidas, 299:-

NIKE W BE TRUE PANT BLACK
Byxa Nike, 499:-

CASALL PRO GLOVE WHITE  / BLACK
Handskar från Casall, 179:-
ADIDAS ADICOLOR TEAMBAG BLACK / WHITE
Träningsbag Adidas, 599:-


Dags för en uppfräschning

Datum: 2010-03-07 Tid: 14:11:11

Började morgonen med en powerwalk i solskenet, så himla skönt. Tänk vad lite sol kan göra för humöret, jag blir genast mycket mer taggad att träna utomhus. Skulle kunna gå i flera timmar när solen skiner och jag har bra musik pumpande i öronen. Blir på ett helt annat humör, får ork och lust till det mesta och det har ju varit så där med det på sista tiden tyvärr. Hoppas att solen håller i sig ett tag framöver annars behöver jag nog en resa till solen och värmen för att ladda batterierna och få ny energi.

Passade även på att sola solarium i 20 min på vägen hem. Nu måste det ske en förändring, jag har känt mig fet, ful, blek och äcklig på sista tiden. Har t.o.m svårt att se mig själv i spegeln. Tror att jag har haft en lång höst/vinter deprission, ingenting har varit roligt, har känt mig orkeslös, haft noll motivation till det mesta. Men nu är det slut på det. Nu går vi mót ljusare tider och jag har lite klart för mig med jag ska syssla med ett tag framöver så det kan inte bli annat än bättre känns det som just nu. Lite bränna på den vinterfeta bleka kroppen gjorde lite susen måste jag säga. Men det lär ju behövas 3-4ggr till innan jag ska bli riktigt nöjd med färgen.

När jag kom hem så noppade jag mina ögonbryn, samt färgade både bryn och fransar. Målade både naglar och tånaglar. Dags för en uppfräschning...slut på sunk Linda from idag.

Ska sätta mig och leta efter lite nya träningskläder nu så känns det oftast ännu roligare att träna. Både ute i löparspåret eller på gymmet eller på spinningen.
Nu ska träningstigern i mig fram, skärpning nu Linda!
Imorgon har jag och Magnus bestämt oss för att bege oss till ett löparspår vid Älvsjö som vi har blivit tipsade om av en kollega till Magnus. De har olika spår med utsatt km, och det är ju bra så man vet hur långt man går/springer.


Det ska vara blondiner.....

Datum: 2010-03-07 Tid: 00:16:21



Självklart så var det blondinernas kväll ikväll! Jessica Andersson & Pernilla Wahlgren tog hem de sista finalplatserna till Globen i andra chansen ikväll.
Två blonda schlagerdivor, kan det bli bättre?

Och nästa helg är det dags för den stora finalen i Globen.
Så här ser startlistan ut:

1. Darin – You’re Out Of My Life
2. Pernilla Wahlgren – Jag vill om du vågar
3. Andreas Johnson – We Can Work It Out
4. Timoteij – Kom
5. Peter Jöback – Hollow
6. Ola – Unstoppable
7. Jessica Andersson – I Did It For Love
8. Salem Al Fakir – Keep On Walking
9. Anna Bergendahl – This Is My Life
10. Eric Saade – Manboy

Vem tror ni vinner då?

Jag hoppas att någon av småpojkarna Ola, Darin el Eric vinner. De är verkligen så grymma på scenen och deras låtar är så bra.
Pernilla har en riktigt schlagerdänga, precis som svensk schlager ska låta så den går också hem hos mig.
Tycker om Jessica som person, hon är så gullig och ödmjukoch otroligt vacker. Hon vore så värd att vinna Melodifestivalen som soloartist en gång.


Första sommarskorna

Datum: 2010-03-06 Tid: 19:29:34



Hur snygga är inte de här skorna?
Rockiga och glammiga på samma gång....
De här skorna bara måste jag ha i sommar!


Miss Selfridge + Gossip Girl = Vårmode

Datum: 2010-03-05 Tid: 20:23:56

Miss Selfridge kommer i vår att lansera en klädkollektion i samarbete med tv-serien "Gossip Girl".
Den inspireras av de kvinnliga huvudrollerna i serien, "Serena van der Woodsen", "Blair Waldorf", "Vanessa Abrams" och "Jenny Humphrey". Den innehåller 8 st klänningar baserad på stylisten Eric Daman design från serien Gossip Girl.


Tror att jag kommer att älska de klänningarna då jag älskar modet i seien. Blair "snobbiga" klädstil samt Jennys rockchica stil.

 


kladdkaka i kakform???

Datum: 2010-03-05 Tid: 20:05:06

ballerina kladdkaka

Åh vad jag är gottissugen så här på fredagskvällen.
Har läst mycket om den nya "Ballerina" kakan med smak av kladdkaka, men har själv aldrig ätit den.
Men är bra sugen, jag som älskar kladdkaka ;) mums!

Är det någon som har smakat den? Dela gärna med er vad ni tyckte om den =)


Bloggshow på nätet

Datum: 2010-03-05 Tid: 20:00:50

De populära bloggarna Isabella (BlondinBella) och Tyra får en egen pratshow "Bella & Tyra Show" som kommer att sändas på nätet. Den 11 mars har showen premiär och de kommer att sända från Sturegallerian. 15 torsdagar i rad kl 21.00 så kan ni följa showen på båda tjejernas bloggar. Showen fokuserar på bloggvärldens kändisar, och först ut den 11 mars är bloggaren Kenza.


Gynning tar över

Datum: 2010-03-05 Tid: 19:48:02



Carolina Gynning ersätter Elisabet Höglund resten av "Förkvälls" säsong som slutar den 10 juni.

Vem är bäst i Förkväll Gynning eller Höglund?


Skvaller

Datum: 2010-03-05 Tid: 19:38:22

Läste något nyss som chokade mig!
Dalin från Paradise Hotel har gått ut i tidningen med att hon är född som man och har opererat om sig till kvinna.
Hade aldrig trott det innan (under programmets gång) men nu i efter hand och jag har kollat på lite bilder på henne så kanske jag skulle kunna tro det.
Hmmmm....

Vad tycker ni?


Ge mig en dvärgspets

Datum: 2010-03-05 Tid: 15:06:42

Då var jag hemkommen från ett mycket trevligt och lyckat möte på ett ställe på Stureplan (Birger Jarlsgatan).
Angelica som tjejen heter som vill hyra ut ett rum åt mig på sitt ställe verkade supergullig och trevlig. Hon hade världens sötaste hund, en dvärgspets. En sån måste jag ha! Så himla go och söt, den ser ut som en liten dunboll.
Den och jag kommer nog att bli ritkigt bra kompisar i framtiden =)

Nu är det ju så att jag ska och kolla in ett till ställe på Hötorget på måndag så jag får vänta med att lämna något besked till Angelica. Stureplan känns ju lite trevligare än Hötorget, men vi får se. Det beror ju helt på avtal,  månadshyran och personkemin mellan oss.

Har kollat på Blocket´s hemsida efter en liknande hund. Jag bara måste ha en, jag dör så söt de är.
Undrar om Magnus tycker detsamma?
Vill att min älskling ska vakna så att jag får berätta allt för honom som har hänt idag.
Men det lär ju inte hända än på minst 2 timmar.

Vad ska jag göra nu då???
Kolla serier eller läsa? Hmmm...vilka problem man har =)


Jag en värsting i trafiken? Kolla in "Sveriges värsta bilförare

Datum: 2010-03-05 Tid: 11:26:53

Igår kväll när Magnus hade åkt för att jobba så tittade jag på en massa tv, bla "Halv åtta hos mig" och 2 avsnitt av "Sveriges värsta bilförare". Vilka idioter, hur kan de där människorna fått sitt körkort, och hur kan de få befinna sig ute i trafiken? De är ju verkligen en fara för sig själva, andra och trafiken. Hade aldrig vågat sätta mig i samma bil som någon utav de där deltagarna.
Kan inte riktigt förstå hur Helena tänkte när hon tyckte att jag skulle vara med i det där programmet? Även min kära mor har uttryckt sig om det. Så där sjukt dålig är ju inte jag, visst jag kör lite fort, skriker och bråkar på de andra bilförarna men det är ju ingenting jämfört med idioterna på tv. Jag hade i allafall fått åka hem först av alla för att jag skulle vara för bra för att delta i programmet, och då fick man en ful liten bil på köpet och den skulle jag sälja.

Tittade på 6 st avsnitt av "Cougar Town" igår =) Vilken härlig serie....Snacka om åldersnoja!
Det var svårt att sluta titta när man hade sett första avsnittet, så undra hur många avsnitt det blir ikväll?

Nu har jag gjort mig i ordning för att åka in till stan. Efter lunch ska jag på ett möte på Birger Jarlsgatan sen får vi se om det blir lite shopping.


Lady Gaga here we come

Datum: 2010-03-05 Tid: 09:37:21



YES!
Fick 2 biljetter till Lady Gaga den 7 maj!
Så det blir jag och Helena som ska gå, hon ska komma ner till Sthlm den helgen så det blir en riktigt LindaHelena myshelg. Jag ser verkligen fram emot det.
Vilken konsertsommar detta kommer att bli, först Lady Gaga sen Pink. Jag och Magnus funderar även på en konsert i Göteborg (vi får se).

Så det var värt att kliva upp tidigt idag för att sitta i 15 min väntekö....funderar nu på om jag ska krypa ner i sängen igen breved Magnus som nyss har kommit hem från jobbet eftersom jag har sovit skit i natt.
Eller ska jag palla mig in till stan och göra det jag ska där så har jag det gjort? Hmmm


Ensam......

Datum: 2010-03-04 Tid: 19:17:00

Nu har älsklingen åkt för att jobba natt så jag får klara mig själv ikväll. Sitter här i vardagsrummet med en massa tända ljus, min mysiga filt och väntar på att "Halv åtta hos mig" ska börja och som sedan följs av dubbelavsnitt av "Sverige värsta bilförare".
Då ska man sova själv i natt, det känns ju så där. Jag sover så otroligt dåligt de nätter som Magnus jobbar borta. Och den här gången är det 4 nätter i rad. Får se till att trötta ut mig själv, kolla tv och läsa bok så ska det nog gå bra hoppas jag. Ska ju upp i god tid imorgon för att försöka få tag i biljetter till Lady Gaga som släpps imorgon kl 09.00 och sen bär det i väg till stan och ska kolla på ett rum på en salong på Birger Jarlsgatan.


Cougar town

Datum: 2010-03-04 Tid: 13:18:57



Var det någon som såg den nya serien "Cougar Town" i tisdags?
Jag missade tyvärr det =(
Men det är ju tur att de finns på nätet så kan jag passa på att kolla på det nu när min älskling ska jobba en massa nätter i sträck. Då har jag all tid i världen och kolla på mina serier.
På nätet finns hela säsong 1, hela 16 avsnitt.


Mycket på gång nu

Datum: 2010-03-04 Tid: 13:09:58

Har fått en massa gjort nu på förmiddagen, bla bokat in ett möte med en salong på Birger Jarlsgatan imorgon fredag kl 12.00. Sen har jag två möten på måndag, ett kl 12.00 på en salong vid Hötorget, ett möte med en webbdesigner kl 14.00 vid Hornstull. Har även fått ett sminkjobbden 17/3 på Grand Hotell, sminka en massa kändisar. Härligt när det händer lite, och att få jobba vore ju inte helt fel i den här jobbtorkan jag har levt i ett tag nu. Vill så mycket just nu och jobbar verkligen stenhårt för att få allting att gå min väg. Så jag håller tummarna för mig själv just nu.
Hoppas att ni gör detsamma!

Se hela bilden


R.I.P EMIL FORSELIUS

Datum: 2010-03-04 Tid: 12:15:26



Skådespelaren Emil Forselius 35 år hittades död i tisdag. Han tog sitt liv och i lägenheten hade han lämnat ett avskedsbrev till sin son. Det var Emils mamma som hittade sin son död och tror att det berodde på sin sons deprision.

"Han hade allt men det räckte inte till".

Vad är det som händer? På sista tiden så är det många "kända" som har död eller tagit sina liv.
Vad kan det bero på?
Har de för hög press på sig?

Senare i år så kommer den nya Wallanderfilmen "Indrivaren" ut och då med Emil Forselius i en av rollerna.

  • 1997 - Tic Tac
  • 1997 - Sista kontraktet
  • 1998 - Beck - Vita nätter
  • 1998 - S:t Mikael
  • 2000 - Järngänget
  • 2000 - Naken
  • 2001 - Sprängaren
  • 2002 - Stora teatern
  • 2003 - Belinder auktioner
  • 2003 - Deadline-Torp
  • 2006 - Hombres
  • 2007 - Himmelblå
  • 2010 - Wallander Indrivaren

  • Jobbintervju

    Datum: 2010-03-03 Tid: 18:08:36

    Igår kväll tittade vi på filmen "The Storm" och under halva filmen så fick jag en riktigt skön massage av världens bästa pojkvän. Även om han är lite småkrasslig, stackarn har åkt på min förkylning. Han bara nyser, snorar och snörvlar min lille plutt.



    Om filmen:
    Vid en hemligt militär väderstation i USA går något fel när man försöker manipulera vädret. Allt liv på jorden hotas att gå under om något inte görs. Amerikansk sci-fi miniserie i två delar.

    Så tyckte jag:
    En helt ok katastrof film, men tyvärr en utav de sämre. Halvtaskiga b-skådisar. Lite väl långdragen, den hade lätt kunnat kortas ner.

    ++

    Somnade runt klockan 01.00 och vid 08.30 så ringde min väckarklocka, då var det dags att kliva upp.
    Jag ska ju nämligen på jobbintervju idag =) På ett jobb som jag bara spontansökte för skoj skull så ringde de samma dag och ville träffa mig. Så det är klart att det känns roligt, jag ska ge det en chans så får vi se vad jag tycker efter vårat möte.
    Jobbintervjun var på Birger Jarlsgatan, så jag tog t-banan till Rådmansgatan och så gick jag några 100 m och under de metrarna så höll jag på att frysa ihjäl. Shit vad kallt det har varit idag även om solen har varit framme.
    Har inte alls varit nervös idag, kan kanske bero på att jag tar detta med en nypa salt och inte så seriöst.

    Jobbintervjun gick jättebra, de tyckte att jag både var söt, charmig, hade karisma och kunde tala för mig. De ville gärna ha mig och bad mig komma dit och provjobba i några dagar. Men för min del så kändes det inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag blev lite besviken på både arbetsuppgifter och lönen. Något som var bra var läget och arbetstiderna för en morgontrötter som mig. Men det får nog bli ett nej tack tyvärr.

    När jag kom hem så käkade jag och Magnus lite lunch och bäddade sedan ner oss i sängen och tittade på filmen "Adam".



    Om filmen:
    Romantisk komedi om Adam, en ensam man med Asbergers syndrom som inleder ett förhållande med sin granne en våning ovanför; Beth. Adam sörjer fortfarande sin bortgångna far och hans sjukdom gör att han har svårt att interagera med andra människor.

    Så tyckte jag:
    Mycket bra och fin film. Lite halvseg men den hade sin charm. En film som verkligen berör.

    +++

    Nu sitter jag här framför datorn och gör lite nytta, svarar på mail/annonser och letar någon som kan bygga en hemsida till mig, samt trycka upp lite smått och gott. Magnus har tagit en alvedon och har krypit ner i sängen igen för att sova en stund. Han mår inte så bra, förrutom förkylningen så fick han huvudvärk så här på kvällskvisten. Hoppas att han vaknar snart och är lite piggare för ikväll blir det hemmagjorda hamburgare och en massa skoj på tv "Halv åtta hos mig", "Drömmen om Italien" och "Fuskbyggarna".


    Recept på Morotsbröd

    Datum: 2010-03-02 Tid: 21:37:01

    Lovade min kära och fina kompis Helena att lägga ut mitt recept på morotsbröd.

    Så här kommer det.

    MOROTSBRÖD:

    50g jäst
    4½ dl vatten (37 grader)
    1 1/4 dl filmjölk
    1/2 dl flytande margarin
    2 msk socker
    2½ tsk salt
    1½ dl havrekli
    1 kg mjöl
    5 dl rivna morötter
    1 ägg till pensling

    Smula ner jästen i en bunke och häll i det 37 gradiga vattnet så att jästen löses upp.
    Blanda i resten av ingridienserna och knåda så att du får en fin deg som släpper från kanterna i bunken.
    Baka ut degen till en stor limpa el två mindre och lägg på en plåt täckt av bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduken i ca 40 min.
    Pensla brödet med uppvispat ägg och grädda det sedan i ugnen i ca 30-35 min på 225 grader.

    Sen är det bara att njuta av det mumsiga och goda, nybakade brödet.


    Snyggingen kommer till Sverige

    Datum: 2010-03-02 Tid: 14:30:07

    Visst ni att Jared Leto inte bara är skådespelare, han är rockartist också. I sommar kommer han och hans band 30 seconds to Mars till Sverige, de ska spela på Hultsfredsfestivalen. Festivalen går av stapeln den 7-9 juli. De kommer även att spela i Göteborg på Göteborgsfestivalen den 20 juni, och den 10 mars håller de en konsert här på Fryshuset i Sthlm.

    Det har gått tolv år sedan bröderna Shannon och Jared Leto bildade bandet i Los Angeles i slutet av 90-talet. Med den känsloladdade och mäktiga musik de tillsammans skapat har 30 Seconds To Mars blivit ett av de största alternativa rockbanden i USA med miljoner sålda album över hela världen.



    Jare Leto kommer jag ihåg som snyggingen i serien "Mitt så kallade liv"  från 1994. Även från filmerna: Mördande legender, Fight Club, Den tunna röda linjen, Stulna år och Alexander mfl.


    Lady Gaga till Globen

    Datum: 2010-03-02 Tid: 14:06:10



    Lady Gaga kommer till Sverige den 7 maj och den 5 mars kl 09.00 så släpps biljetterna.
    Lady Gaga Monster Ball Tour till Globen!

    Hoppas att jag får tag i biljetter till den konserten också. Jag hade ju namnsdag i söndags (Maria) så kanske jag får en försenad namnsdagspresent av min kära mor och far.


    Jag på jobbintervju???Hmmm....

    Datum: 2010-03-01 Tid: 22:52:30

    Idag skulle vi vara duktiga och kliva upp halv åtta men i stället blev den halv tio. Vilka stekare vi är! Det måste verkligen bli ändring på detta nu. Så efter frullen så satte vi oss vid varsin dator, Magnus sökte lite jobb och jag sökte också några jobb plus att jag mailade på en del behandlingsrum uthyres.

    Och vad hände? En timme senare så ringde ett av jobben som jag hade sökt (lite för skojs skull) upp och pratade lite. Bad mig att komma på en intervju på onsdag och prata lite mer om mig själv, tider, lön mm. Men på dem lät det som om jag var överkvalifcerad, men att de ändå ville att jag skulle komma dit och kolla läget. Så då gör jag väl det, lyssnar vad de har att erbjuda så får vi se sen. Spännande tycker jag....sist jag var på en intervju var på "Gula Tidningen 2003".

    Magnus började känna sig hängig idag, stackaren har väl åkt på min förkylning. Jag hoppas att den inte kommer att sitta i lika länge som min bara. Så han ville ta det lugnt idag, så efter att vi hade gjort lite nytta så tittade vi på filmen "Amelia". Men jag kan ju inte titta på film så där på eftermiddagen, speciellt inte när jag ligger på Magnus bröst och under en varm filt,  för då blir jag sååå trött och så tokslocknar jag. Och det var precis det jag gjorde idag.



    Om filmen:
    Filmen är baserad på tre böcker om Amelia Earharts liv som pilot. Filmen utspelar sig under hennes karriärs tidiga år och visar hur hon blev vald till att bli den första kvinnliga piloten som gör försöket att flyga nonstop över Atlanten.



    För att vakna till liv så tog vi en liten promenix i snöslasket och blåsvädret....brrr så kallt. Idag har det kommit säkert 3-4 cm snö till. Tar det aldrig slut? Är det inte dags att bli vår nu? Inte konstigt att jag sitter och kollar på resor varje dag och drömmer mig bort till solen och värmen. Ta mig här ifrån!

    Ikväll så har jag och älsklingen bakat 2 olika bröd, morotsbröd och havrerutor. Så enkelt, roligt och så gott! Sen så ville Magnus (sjuklingen) ha våfflor. Så då ställde sig världens bästa flickvän och gräddade några sånna åt sin sjuka lilla älskling. Åt några våfflor medans vi tittade på "Spårlöst", tycker att det programmet är så bra. Jag gråter varje gång, oftast glädjetårar när den som söker sina anhöriga äntligen får träffa dem.


    Min dag idag "Maria"

    Datum: 2010-03-01 Tid: 20:15:33

    Halv elva slog vi alla upp ögonen...skönt att få sova ut. Vi hann int emed så mycket idag mer än att äta frukost och göra oss i ordning. För då var det dags för Thomas & Elina att åka tillbaka hem till Skövde, de skulle på kalas.

    Klockan 15.00 så åkte vi hem till Daniel & Emma som bor vid st.eriksplan, de fick en liten bebis för ca 3 veckor sedan. Så då var vi ju lite nyfikna att få se deras lilla underverk "Freja". Köpte med oss en liten present, det blev lite kläder från Lindex med "Muminmotiv". De hade verkligen lyckats bra, åh så söt hon var. När man ser de där söta små liven är det nästan så att man själv blir sugen, men sen när man tänker på allt runt omkring (sömnlösa nätter, amning, allt barnskrik, blöjbyten mm) så känns det inte alls lika roligt.

    På hemvägen åkte vi förbi salongen och hämtade alla mina prylar, jag har skjutit på det eftersom att jag inte har mått så bra plus att jag varit bortrest mm. Men nu är de borta och jag slipper tänka på det mera. Nu är bara frågan, vart ska jag ta vägen nu??? Vart ska jag hålla till med allt jag kan???

    Vi var alldeles för trötta när vi var klar med allt så ingen utav oss orkade laga middag så vi köpte faktiskt med oss pizza hem och en påse smågodis. Riktigt söndagsmys skulle jag villa säga!
    Efter att ha ätit pizza så kröp vi ner i sängen och tittade på filmen "Up in the air". Och eftersom det var min namnsdag så fick jag lite skön namnsdagsmassage under tiden, vilken underbar present tycker jag =)
    Vi hade en riktigt mysig söndagskväll......



    Om filmen:
    Ryan Bingham tillbringar större delen av sitt liv på resande fot för ett konsultföretag som tar hand om nedskärningar på andra företag. Han har ett mål i livet; att nå tio miljoner miles i American Airlines bonusprogram. Två olika kvinnor och ett bröllop får honom dock att fundera över sitt livsval och sina prioriteringar.

    Så tyckte jag:
    Bra story och bra skådespelare. Cloony är riktigt bra. Helt klart sevärd.

    +++


    Shopping, shopping, shopping

    Datum: 2010-03-01 Tid: 15:41:16

    Idag var det upp och hoppa i bra tid även om det är lördag. Det är både sportlov för folk och läning så det kommer att vara fett med folk på både Ikea och i Skäris. Så det är bra om vi är där i god tid =)
    Efter en underbar frulle med havregrynsgröt, fruktsallad, ägg, nybakat bröd med rökt kalkon och apelsinjuice så var vi fulladdade med energi för att orka med dagens shopping.

    Vi började dagen på Ikea, som vanligt var det fullt med folk och svårt att få en parkering. Jag hatar verkligen Ikea....men vad gör man inte. Vi som absolut inte skulle handla någonting, kom ut där ifrån 500:- fattigare. Det blev 2 olika uppsättningar med soppskålar, salladsskål, badrumsmattor och ljus som doftade tropical fruits.
    Sedan vidare till Skärholmens C där vi började med att käka lunch, libansesiskt så klart! Fylla på energiförrådet lite...och det gjorde nog oss alla gott. Där blev det ännu mera ljus (rosa) från Lagerhouse, de hade ljusveckor så det var 30% på alla ljus. Köpte kökshandduk, grytlappar och förkläde från märket "Ed Hardy".


      

    Tog en tripp till Stalands möbler, men där fyndade vi ingenting, men det var trevligt att se vad det är för färger som kommer i vår/sommar. Så nu vet jag & Magnus på ett ungefär vad vi ska ha =)

    När vi kom hem så hade jag lite sminkkurs för Elina, då hon varit missnöjd med sina sminkprodukter som hon köpt från Mist. Men idag så inhandlade hon en hel del nytt från både Make Up Store och Face. Ny foundation, nytt mineralpuder, rouge, ögonskugga mm. Så jag sminkade henne och visade lite tips och trix, så att hon kan använda allt hon köpte på rätt sätt. Hoppas att hon kommer att använda allt nu och att hon lärde sig någonting av mig.

    Under tiden så spelade grabbarna tv-spel och sedan drog de iväg till Heron City och köpte med thaimat hem. Vi köpte fyra olika rätter som vi alla åt lite av varje, kycklingspett med jordnötssås, biff med thaibasilika, kyckling med grön curry och Pad thai. Mums!

    Åt det framför tv´n med en massa tända ljus och Melodifestivalen rullande i bakgrunden.
    Senare på kvällen så blev det kladdkaka och vaniljglass och filmen "Bröllopsfotografen" (andra gången vi ser den, men den är ju så bra).
    Sedan var alla så trötta så då var det dags att sussa lite.


    Ny glass från Ben & Jerry´s

    Datum: 2010-03-01 Tid: 15:19:50



    Den här glassens spås som att bli "sommarens storsäljare". En pinnglass från Ben & Jerry´s med kakbitar i chokladöverdraget som krispar, och där under en vaniljglass med både kakdeg och mängder av jordnötssmör.
    26:- kommer den här kaloribomben att kosta!

    Här hittar ni alla glassnyheter från GB 2010!


    Nytt i Loka sortimentet

    Datum: 2010-03-01 Tid: 15:12:17



    Loka har lanserat en ny smak "Krusbär & päron".
    Någon som har smakat den?


    Finbesök från Skövde

    Datum: 2010-03-01 Tid: 14:52:12

    Idag får vi besök från Skövde, våra vänner Thomas & Elina kommer och hälsar på över helgen. Det är första gången de är här på besök, Thomas har lånat soffan en natt då han skulle åka till New York morgonen efter. Så vi ser vekligen fram mot detta, mysigt att vi får besök det händer inte allt för ofta tyvärr.
    På förmiddagen så åkte vi och storhandlade på Ica Kvantum och se fick vi äntligen tag i ett helt ok duschdraperi (från Jysk av alla ställen), det fick bli ett vitt då det svarta var slutsålt =(

    När vi kome hem så dammsög och skurade Magnus alla golv medans jag började duka och laga maten till kvällens middag. Jag ska ju hinna laga 3 rätter och baka bröd och det kan ju ta sin tid.

    Det goda morotsbrödet, före/efter-bild.

     

    Förrätt: Skummade räksoppa med räkspett och aioli
    Varmrätt: Fläskfilégryta med jasminris
    Efterrätt: Fruktsallad med vaniljglass och chokladdoppade jordgubbar

     

    Klockan 19.00 så dök Thomas & Elina upp och då var det dags att äta. Jag & Magnus tyckte att maten blev mycket lyckad, riktigt mumsig. Hoppas att de tyckte detsamma, de sa i allafall att hade jag varit med i "Halv åtta hos mig" så hade jag fått 10 poäng! Så det lät ju bra =)
    Det har varit så roligt att äntligen få bjuda på en massa mat, jag är ju en riktig husfru som älskar att baka och laga massor av mat. Så det var roligt att låta någon annan smaka på det jag gjort än bara Magnus. När jag står i köket så drömmer jag mig bort i tankarna om att få ha en egen restaurang eller ett café. Vi får väl se hur framtiden blir, men roligt skulle det vara.

    Efterrätten avnjöt vi i soffan framför "Let´s Dance" och "Solsidan". Satt uppe till strax innan 01.00, då var alla trötta och ville sova för att orka med morgondagens shoppingrunda.


    RSS 2.0