Regn och filmmys i tv-soffan

Datum: 2011-08-31 Tid: 10:53:02

Vaknade i bra tid idag så efter att vi ätit frulle och gjort oss i ordning så tog vi en tur ner till stan. Tänkte ta en fika på Mobackes "Lilla K" trädgårdscafé, men när vi kom in dit så var det så kvavt och regnet öste ner, det lät som om taket skulle ramla in. Men vi fick iallafall med oss 4 st nya gröna växter hem att ha i kontoret och där jag står och fixar mig varje morgon. Nästa stopp var Ica kvantum för att storhandla för hela veckan, rätt skönt att ha det gjort.

Åkte förbi farfar/farmors och gammelfarmors grav på vägen hem också. Satte dit en ljuslykta och tände ett varsit ljus för dem. Om ni bara visste hur mycket jag saknar er!

Eftersom det inte blev någon fika på något café så köpte vi med oss lite smått och gott som vi mumsade i oss när vi kom hem. Ute så bara öste regnet ner, en riktigt ligga inne mysdag. Och det tog vi vara på, satt nog i soffan resten av dagen/kvällen. Lagade hemmagjorda hamburgare till middag som även fick bli lunch till morgondagen.

Tittade på filmen "Baksmällan 2".



Om filmen:
Uppföljaren till jättesuccén Baksmällan.

Just som vi nyktrat till är Phil, Stu, Alan och Doug tillbaka. Denna gång är det Stu som är i giftastagen och bröllopet går av stapeln i allas vårt Thailand. Stu tar inga risker utan satsar istället på en svensexa på en trygg, nedtonad bröllopsbrunch. Men han borde veta vid det här laget att ingenting någonsin går som planerat och om Vegas var galet finns det bara en sak att vara säker på; Bangkok är värre...

Så tyckte jag:
Helt galen i vanlig ordning, hur kan man bli så full att man inte minns något, scarry!
Mycket rolig, har man sett ettan så bör man även se tvåan.
Undra hur många svensexor som slutar så där? ;)

+++


Kräftskiva och filmmys

Datum: 2011-08-31 Tid: 10:41:28

Sista bröllopet som jag har inplanerat för tillfället, sen så vet man ju aldrig om det dyker upp några fler i höst som vill ha min hjälp. Idag skulle jag vara på plats kl 10.30 för att sminka Linda som ska gifta sig i Järvsö idag.

När jag kom dit var det fullt ös, massor av tjejer som sprang runt och var nervösa. Linda var klar med sitt hår så jag satte igång med hennes make up direkt. Hon är väldigt söt Linda, har hud som en porslinsdocka, så hon var väldigt lättsminkad. När hon var klar så var det tärnans tur att få lite make up och även hon var enkel att sminka och ville ha en lätt, naturlig, fräsch make up liknande den bruden har.
Klockan 12.30 var jag klar och tackade för mig =) Det var en bra arbetsdag =)

Klockan 14.00 fick jag besök av Maud, mamma till Anna och Ann-sofie som skulle på bröllop i Järvsö senare på eftermiddagen. Hon ville ha hjälp med make up och hår. Tycker att den här familjen är så härliga, supertrevliga, glada och mysiga. har sminkat båda döttrarna till deras studentbal för några år sedan och sen dess har vi hållt kontakten.

Mamma och pappa dök upp senare mot kvällen och då hade jag och Magnus gjort klart allting inför våran lilla kräftskiva. Vi hade även tur med vädret så vi kunde sitta ute på vår terass och njuta av kräftor, räkor, ost och kex mm.

Kvällen avslutade vi nere i tv-soffan, tittade på filmen "Hur många lingon finns det i världen?" och njöt av min hemmagjorda chokladpannacotta med en topping av blåbär och hallon, mums!



Om filmen:

Alex är en charmerande slarver som varken tar ansvar för sig själv eller sina närmaste och hans liv är allt annat än under kontroll. Relationen till flickvännen Lisa är urusel och dessutom är han arbetslös. När så Lisa plötsligt får nog och kastar ut Alex på gatan tvingas han att söka ett jobb för sin överlevnad och plötsligt befinner han sig som assistent till ett gäng utvecklingsstörda och de får honom att steg för steg se livet med nya ögon...

Filmen bygger fritt på "Glada Hudik-teatern" och deras verksamhet som gjort sensationell succé.

Så tyckte jag:
Vilken underbar film, den bjöd både på en massa skratt och en hel del tårar. En riktigt härlig feelgood film!

++++



Tacos och film, riktigt fredagsmys

Datum: 2011-08-31 Tid: 10:22:41

Fredag den 26/8 började vi alla på jobbet kl 08.00 för att ha månadsmöte. Och eftersom man inte får jobba mindra än 3 tim så fick jag jobba i butiken i 1 tim innan det var dags att gå hem för dagen. Soft arbetsdag!
Åkte hem till pappa och så tog vi en sväng till Kvantum för att handla lite inför morgondagens kräftskiva. Det ska bli så gott, längtar så, hoppas på fint väder så att man kan sitta ute.

Åkte sedan hem för att stoppa något i magen för att sedan bege mig iväg och gymma med älsklingen vid 15.00 när han kommer hem. Men på eftermiddagen blev jag så dålig, kände mig sjukt trött, mådde smått illa och fick huvudvärk. Så när Magnus kom hem så tyckte han att jag skulle stanna hemma och vila, man ska ju inte träna om man inte mår bra.
Så jag kröp ner i sängen och tokslocknade, sov i ca 2 tim....helt otroligt, det måste verkligen ha varit något som inte stod rätt till hos mig.

Till kvällen så mådde jag lite bättre så vi hjälptes åt att laga lite tacos. Sedan tände vi en massa ljus och kröp ner i soffan och tittade lite på tv innan det var filmdags. Idag såg vi filmen "Pirates of the caribbien - I främmande farsvatten".




Om filmen:
Johnny Depp är tillbaka som kapten Jack Sparrow i Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten. En berättelse om sanning, svek, ungdom, död - och sjöjungfrur! Jacks vägar korsas av en kvinna han mött tidigare (Penelope Cruz) och får svårt att avgöra om det uppstår kärlek, eller om hon är en skoningslös bedragare som utnyttjar honom för att hitta den mytomspunna Ungdomens Källa. Han tvingas ombord på den fruktade piraten Svartskäggs (Ian McShane) skepp och vet snart inte vem som är farligast - Svartskägg eller kvinnan från hans förflutna.

Så tyckte jag:
Som alltid så är dessa filmer mycket bra och underhållande. Tror att det kommer att bli en femte film också, fick den känslan =)

++++


Nya skor

Datum: 2011-08-31 Tid: 10:05:21

Jag har köpt två stycken nya träningskompisar, ett par löparskor/promenadskor från Asics (Nimbus 12), kostar 1.900:- på Intersport och på Team Sportia 1.500:-.
Egentligen tyckte inte Magnus att kag skulle köpa dem, eftersom det inte var något uppbyggt stöd på insidan av skon (något som jag tydligen behöver då jag lätt faller inåt med foten när jag går). Men jag hade svårt att hålla mig då jag verkligen behöver ett par nya och de här är ju sååå snygga. Så nu är de mina!



Och så blev det ett par svarta inne/gym-sko i svart med neonrosa foder och detaljer från Nike (har tyvärr inge bild just nu). Dessa var nedsatta från 900:- till 500:-.


Ny bodylotion och puder

Datum: 2011-08-30 Tid: 23:06:49

Tisdagen den 23/8 var jag ledig igen, men var ändå tvungen att åka ner till stan för att bla fotografera mig till mitt nya körkort. Det har ju tydligen gått 10 år sedan jag tog mitt nu, börjar man bli gammal eller vad?! Ångest!
Gick in på Expert och ordnade detta och på andra bilden så såg det ändå helt ok ut och bättre skulle det nog ändå inte bli. Så det fick bli den, jag visar ju ändå så sällan mitt körkort, det ska vara på systemet då. För där tycker de tydligen att jag fortafarande ser ut som under 20 och det tackar jag för. Mer sånt ;)

Gick sedan in på Åhléns och köpte ett nytt Kanebopuder samt en bodylotion från Biotherm (en av mina favvisar "Lait corporel"). Man får passa på när vi får in denna i större storlek och med pump, den är ju helt underbar. Köpt även en massa duschkräm, deo och ansiktsrengöring till Magnus, så nu har han ett lager plus att han kan ha med sig till jobbet.



Klockan 12.00 så mötte jag upp Lotta så gick vi på NK och käkade lunch. Vi satt ute i solen och shit vad den brände idag, hettade riktigt ordentligt....det var ju på tiden. Vi satt där i säkert 2 timmar och snackade en massa skit och bara softade. En riktigt trevlig lunchdejt blev det, hoppas att vi gör om det snart igen.

När jag kom hem vid 15.00 så kom även älsklingen hem och han tyckte att det var dags för mig att komma igång med träningen så han släpade med mig till gymmet. Det var nästan ett helt år sedan jag var på ett gym sist, förra sommaren. Men det avr ritkigt skönt, det är ju bara det där att ta sig dit, för när man väl är där så är det ju både roligt och skönt. Men jag vet ju vad som väntar imorgon....riktigt j*vla träningsvärk!

När vi kom hem så hoppade vi in i duschen för att sedan hjälpas åt med att laga mat. Efter att vi käkat så fick vi besök av min farbror Patrik som kom och hälsade på. Satte oss ute på våran terass och tog en fika i kvällssolen innan det var dags att bänka sig framför tv´n. För ikväll börjar "True Talent" och där ska min vän Stig vara med och sjunga. Jag håller tummarna för honom =) Heja Stig!


Hanna står brud i Järvsö idag

Datum: 2011-08-30 Tid: 22:51:09

Då var det lördag och det innebär att jag ska sminka en brud, det har verkligen blivit så nästan varje helg hela sommaren. Men jag ska inte klaga, det är jätteroligt, lättförtjänta pengar och härligt att få se alla brudar bli så vackra med sin frisyr och sin make up. Nästan så att man blir sugen att gifta sig själv ;) Tänk att få vara så där "extra" piffig och vacker, en riktigt prinsessa, stå i centrum hela dagen och bara vara vacker....åh så härligt. men nån dag så blir det säkert min tur =)

Hanna skulle ha ett riktigt hälsingebröllop så hon hade fått låna en riktigt "krona" från en kyrka i byggden som tydligen har gått i generationer och var en tradion på hennes sida. När jag kom dit runt kl 12.00 så var hon nästan klar med håret så då var det dags för mig at sätta igång. Vi hade testat 2 olika make uper på henne, en i guld och brunt samt en i blått (då deras bröllop hade en tuch av blått). Men hon hade efter många om och men bestämt sig för det enkla, stilfulla bruna och guldiga tonerna. Och när hon var klar så var hon fantastisk vacker, en riktigt hälsingebrud. Jag och min kollega Linnea blev medbjuden att närvara vid både vigseln och fördrinken men vi tackade nej, för min del var det pga av att jag var klädd i svart långklänning, känns så där att vara klädd så på ett bröllop =( Innan de åkte så hjälpte jag även Hannas syster att få lite smink i ansiktet, så att hon blev klar i tid.

Bilder kommer......


Då var det dags igen då

Datum: 2011-08-30 Tid: 22:43:18

Onsdag 17/8-11 sista dagen att vara ledig den här veckan. Jag har inte gjort så mycket idag, bara passat på att njuta av min sista lediga dag. Men vid kl 16.00 så åkte jag till Järvsö för att träffa en tjej som heter Hanna som ska gifta sig den 20/8-11. Göra en prov make up och prata lite inför hennes stora dag. Verkligen en supergullig och trevlig tjej som från början kommer från edsbyn. Ser verklgen fram emot att få göra henne vacker på lördag.

Gjorde inte så mycket resten av kvällen, gick och la mig och sov i bra tid då jag börjar redan kl 08.00 på torsdag. Jag hatar verkligen dagarna då jag börjar kl 08.00....jag är ju så morgontrött, älskar ju att sova, ligga och dra mig och ta det lugnt på morgonen. Sitta och njuta av frukosten och läsa en morgontidning i lugn och ro men det är ju inte det lättaste när man ska upp 06.20 =(


Magnus börjar sitt nya jobb som PT

Datum: 2011-08-30 Tid: 22:38:21

Då var det måndag och vecka 33 och det innebär att det är slut på semestern. Nu är det nästan ett helt år kvar tills nästa om man inte som vi ev planerat att åka någonstans i vinter.
Jag har faktiskt turen att börja veckan med 3 dagar ytterligare ledigt, lyxigt. Medans Magnus ska börja sin första dag på sitt nya jobb. Min älskling har nämligen fått jobb som PT (personlig tränare) på sporthallen (Nordic Gym) här i stan. Spännande, äntligen ska han få jobba med sånt han brinner för, träning samt motiverade människor som kommer dit för att de vill ha hjälp. Hoppas verkligen att han kommer att trivas där. För jag tror verkligen att de skulle behöva någon som honom där.


Lycka till älskling, du är bäst!


Idag står Sara brud i Kilafors

Datum: 2011-08-30 Tid: 22:33:08

På lördagen den 13/8-11 så hade jag en brudsminkning igen och hon ville även ha hjälp med sitt hår. Var hos henne förra veckan och gjorde en prov make up samt en prov uppsättning och allting blev superbra och idag kommer det att bli ännu bättre =)

Sara heter hon och är en släkting till en fd klasskamrat till mig från gymnasietiden. Hon och hennes kille ska gifta sig i Kilafors herrgård idag. Men innan det var dags för det så kom hon hem till mig vid 09.00 för att bli extra vacker på hennes stora dag. Då Sara hade väldigt kort hår så var jag lite orolig om vi skulle få ihop någon bra och snygg uppsättning. Men det gjorde jag, det blev en glammig svinrygg med tiara och vita rosor bak i svinryggen, mycket stilfullt och snyggt. Sara har väldigt vackra ögon, lite "kattögon" och det tyckte jag var snyggt att ta fram ännu mera med lite markerade ögon i brunt/svart/guld. Tror att hon kändes sig väldigt vacker när hon åkte iallafall och jag tyckte att hon såg ut som en riktigt prinsessa, så otroligt vacker.

Ska be henne om att få lite bilder som jag kan lägga upp här så att ni får sitt mitt konstverk ;)

När jag var klar så kom mamma på besök, hon tyckte att jag och Magnus skulle följa med henne och fika. Så hon tog med oss till ett ställe där jag aldrig varit innan "Majas Café", mitt ute i skogen. Men det var mysigt och trevligt och i samma byggnad låg det en inredningsbutik med en massa smått och gott i. Tyvärr inget i våran smak, alldeles för mycket "lantligt" och "shabbychic" och jag kan spy på sånt vad tråkigt det är.


Hemma från storstan

Datum: 2011-08-30 Tid: 22:24:43

På tordagen åkte vi hem igen till vårt fina hus. Man blir lite hemmablind när man är hemma, men när man sedan har varit borta och kommer hem så inser man vad fint vi har fått det i huset. Och vilken otrolig skillnad det är att bo på 60 kvm jämfört med våra 240 kvm. Plus att de 240 kvm är nästan helt nyrenoverat medans vår lya på 60 kvm inte har fått så mycket omgjort sen 70-talet. Det enda vi har gjort är målat om, tapeterat om, lagt nytt golv i hallen...that´s it.

Trivs fortfarande väldigt bra på båda ställena. Det som är härligt med Sthlm är att det alltid finns saker att göra och det kan man ju inte säga om Bollnäs. Men skulle jag jobba lika mycket som jag gör nu och bo i Sthlm så skulle jag ändå inte kunna njuta av det på samma sätt som förr när jag bara glassade runt. Då har man kanske inte samma ork och lust efter en lång arbetsdag. Därför känns det för tillfälligt helt perfekt att åka dit när jag är ledig och göra det jag vill just då. Men sen vet man ju aldrig, man kan ju ändra sig och Sthlm kommer ju alltid att finnas kvar, även Skövde ;)


Shoppa när det regnar

Datum: 2011-08-30 Tid: 14:30:59

Änne en dag med regn, vart tog sommaren vägen? Augusti brukar ju alltid vara bra, men inte i år tydligen. Eftersom det fortfarande inte är någon idé att åka ut till Skärgården så bränner vi våra semesterpengar på shopping i stället. Åkte in till stan och strosade runt under paraplyt eftersom regnet öste ner i stort sett hela dagen, j*vla skitväder!

Eftersom Magnus ska börja på ett nytt jobb vecka 33 så behövde han lite nya träningskläder. Och gissa om han hittade och gjorde fynd?! Det blev flera kassar full med kläder =) Det är ju så mycket roligare att jobba när man har något snyggt på sig ;)

Gick in på Pub "R.O.O.M" och handlade lite smått och gott, bla lite fler handdukar från "Lexington".



Sen så blev det en tur in på Åhléns för att handla mera. Hittade en massa snygga kontorstillbehör från Muji, vattenkanna och lite annat från Eva Solo, ett uppläggningsfat från Mateus, mm. Men när vi kom till kassan och skulle betala då funkade inte mitt personalrabatt. Så j*vla typiskt när man vill passa på att handla en massa märkesprylar när man är på City. Och dålig service och personal som de har där så påstod de att de inte kunde göra något åt detta. Tänk om de visste att jag vet vem deras chef är ;) Så blir jag behandlad lika nästa gång då ringer jag henne direkt. Så tyvärr så får allt vi skulle handla vänta tills nästa gång vi åker ner och jag har ett fungerande personalkort. Surt men så fick det bli.

Vattenkanna från Eva Solo

 

Mateusuppläggningsfatet i blankvitt med fjärilar




Det finns ju så mycket fint på Åhléns City, vill ha så mycket. Längtar tills jag åker nästa gång så att jag får shoppa loss ordentligt.


Middag på Jimmy´s

Datum: 2011-08-30 Tid: 10:36:57

Började dagen (9/8-11) med att åka till alla inredningsbutiker i Kungens kurva, tex Mio, Em, Stalands möbler, mfl samt några byggvaruhus som Bauhause, K-rauta, mfl för att kolla efter saker till hemmet. Vi håller ju på med badrummet nu och till det så behöver vi ett badkar, en toa, en duschvägg, blandare, handdukstork, mm.

Sedan fick det bli en tur till Skärholmen C för att käka lunch, det blev som vanligt mat från våra libanesiska vänner. Gick in i några butiker, men hittade ingenting....usch vad tråkigt. Och ute hänger regnet i luften och det känns inte som något läge att ge sig ut i Skärgården tyvärr.

Bestämde oss i stället för att gå ut och käka på kvällen. Och vi har verkligen saknat ett av våra favoritställen i stan, "Jimmy´s Steakhouse" på söder. Så dit gick vi för att käka vid 18.00. Enformig som jag är så tog jag samma kyckling som alltid, men då vet jag vad jag får, älskar verkligen den rätten. Magnus tog sig en rejäl ryggbiff =) Sen så avslutade vi kvällen med en varsin efterrätt: American Panncakes med vaniljglass och lönnsirap, mums!

Bilder kommer.....


Reklaminspelning för Canal +

Datum: 2011-08-30 Tid: 10:27:50

Idag har jag ett litet annorlunda jobb, jag ska nämligen göra hockeykillar svettiga. Kanske undrar ni hur det ska gå till?! ;) Hihi! Många tycker nog att detta låter som värsta drömjobbet, styla och sminka hockeykillar till en reklamfilm för Canal +. Och jag kan väl säga att det var inte helt fel. Jag har fixat i ordning hockeygrabbar från alla möjliga lag, men de som var mest kända och som det skulle ligga fokus på, var bla en hockeykille från DIF, en från Brynäs och AIK.

Förrutom att smörja in dem med babyolja och spreja ner dem med vatten för att få rätta effekten av svettlooken, så skulle en blöda näsblod, ha en blåtira, sytt ett stygn på kinden, blåmärken i ansiktet mm. Och det är ju inte bara....Men det var ett riktigt roligt jobb, trevliga killar och så grymma teamet att jobba med. Så dagen rullade på väldigt bra och vi var klara till kl 18.00 som planerat.

Den här reklamfilmen kommer att börja rulla på tv4 nu den 31 aug, så då får ni hålla utkik efter mina svettiga hockeykillar ;)

När jag slutade så kom älsklingen och hämtade mig så åkte vi förbi den "Thailändska tigern" på söder och köpte med oss thaimat hem. Så fick det bli en stor påse med godis, det kände jag mig så värd efter den här svettiga dagen ;)
Det blev en riktigt myskväll hemma i lägenheten.....


Stockholm

Datum: 2011-08-30 Tid: 10:13:27

Söndagen den 7/8 så åkte jag och älsklingen ner till Sthlm. Jag ska jobba plus att vi ska ha lite semester och njuta av vårat andra hem (Sthlm). Tanken var att vi även skulle åka ut till Skärgården, till underbara Sandhamn men det beror ju lite på vädret.
Då kom ner rätt så sent så köpte vi med oss lite kvällsfika som vi åt i lägenheten innan det var dags för mig att packa allt smink/hår inför morgondagens inspelning. Sedan tog jag mig ett långt och skönt bad, bara njöt av att få krypa ner i badkaret med en bra bok och bara slappna av innan det var sovdags. Ska upp tidigt imorgon....


Nya snygga rosa naglar

Datum: 2011-08-30 Tid: 10:03:05

Då var man ledig igen då (3/8-11), men det blev ingen sovmorgon för det. För klockan 09.00 så hade Jennie fixat så att jag fick komma och få mina naglar fixade. Hon gör absolut det bästa naglarna, har aldrig haft så hållbara naglar. De sitter stenhårt även om de blir superlånga vilket mina har blivit nu. Den här gången fick det bli rosa glitter på tipparna, me like....det är så "Jag", passar mig ritkigt bra ;) Tror att det har varit snyggaste färgen hittills och då har jag provat en hel del.
Jennie har ju jobba hos "Lotta´s" i Bollnäs men nu ska hon byta ställe till "Minispa" som ligger i Vallsta. Så då blir det ännu närmare för mig =)

(Inte min hand på bilden, men sån här glitterfärg har jag på mina tippar nu, så snyggt!)


Då var det dags igen då......work, work, work

Datum: 2011-08-30 Tid: 09:54:18

Då var det dags att jobba igen efter 2 veckors härlig ledighet och min första semester någonsin. Vet egentligen inte vad jag tycker om detta. Att man ska jobba hela året för att sedan få njuta av 4-5 veckors semester per år. Är inte det lite för lite?

När jag kom till jobbet idag så rullade allting på som vanligt, det kändes som om jag knappt hade haft någon semester. Men det var ritkigt tungt att kliva upp redan kl 06.00 i morse för att vara på jobbet vid 08.00...Ångest! Började med att göra bordsbyte på hela skönhetsavdelningen, för nu är det dags för nya kampanjer och erbjudanden. Det som är jobbigt med det är att jag blir så himla sugen på att shoppa, när man plockar upp en massa nyheter mm.

Klockan 15.00 slutade jag att jobba idag, men var tvungen att jobba över 30 min då jag fick en kund som ville ha min hjälp. Men det ställer man så klart upp på speciellt när de handlar för flera tusen ;)
Men eftersom jag hade tid hos Linnea för att färga utväxten i Järvsö kl 15.45 så fick det bli lite "olaglig" körning upp dit. Jag har aldrig fått håret fixat av henne förr, men nu när vi jobbar så mycket tillsammans så måste jag ge henne en chans. Jag blev verkligen jättenöjd, hon var superduktig och det kändes riktigt bra, så detta kommer hon att få göra fler gånger.


Ledig och prov make up

Datum: 2011-08-30 Tid: 09:45:15

Idag är jag ledig fast det är veckan mitt i semestern då jag ska jobba (mån 1/8, vecka 31). Då passade jag på att åka till sommarstuga och sola och bada i min ensamhet. Riktigt skönt att få vara lite ensam och för sig själv nu mär vi haft folk runt omkring oss i 2 veckor, det är jag inte van vid. Tog med mig lunch och ombyte dit eftersom jag skulle vara i Järvsö kl 15.30 för en prov make up. Idag ska jag träffa en tjej som heter Linda som ska gifta sig den 27/8.


Fullt upp här uppe i norr

Datum: 2011-08-30 Tid: 09:38:15

Har haft fullt upp med en massa bröllop i sommar, nästan en brud varannan lördag. Det är verkligen jätteroligt att det går så himla bra med sminkandet även här uppe, det trodde jag inte när jag flyttade tillbaka. Men jag har verkligen fullt upp, jobb på Åhléns 75%, brud make up lite då och då, plus en hel del sminkjobb (tex reklamfilm) i Sthlm. Bättre kan man inte ha det, just nu känns det verkligen toppen med det mesta. Hus i Bollnäs, lägenhet i Sthlm, ett jobb på Åhléns där jag trivs jättebra och samtidigt kan jag kombinera det som frilans sminkös.

Lördagen den 30/7 var det dags för Jessica att bli fixad utav mig och Linnea i Järvö. Som de flesta andra brudar på sommaren så vill de ha lätta, fräscha, naturliga make uper och även denna Jessica. Sminkade henne i varma bruna och guldiga toner som passade henne väldigt bra. Håret blev en halvuppsättning med en virkad krona på toppen.

När jag var klar på salongen så kom Magnus och hans föräldrar till Järvsö så gick vi och åt middag på "Restaurang Condis". Jag åt en kyckling och bacon sallad med vitlöksbröd och mangoyoghurt, mums! Vädret var fantastiskt så det var riktigt härligt att sitta på deras uteservering och bara njuta och ha det trevligt.


Back home

Datum: 2011-08-29 Tid: 21:36:32
Efter att ha varit i Skövde i över en vecka och bara haft dåligt väder så beslöt vi oss för att åka hem igen. Vecka 30 hade jag och Magnus tänkt att tillbringa tillsammans eftersom jag ska jobba några dagar vecka 31.

Vecka 31 tänkte Magnus föräldrar komma upp till oss och hälsa på, hjälpa oss att komma igång med renoveringen av vårt. Men de ändrade sig och tyckte att de skulle komma redan vecka 30. Vilket kändes så där till en början då vi ville få lite egen tid efter att ha varit med folk varje dag hela förra veckan. Men självklart så fick de komma, vi åkte hem på mån och på tis så kom de.

Hela veckan har det varit bra väder så det blev en del sol och bad i sommarstugan. Man måste ju se till att få lite bränna i sommar. Så här blek har jag aldrig varit en sommar, kan kanske bero på att jag aldrig har jobbat en sommar. Jag är ju van att softa, vara ledig och bara vara när det är sommar....sola och bada hur mycket jag vill.

Magnus pappa han är lite som en duracellkanin, han kan aldrig sitta still när han har något på gång. Så det var upp kl 07.30 varje morgon (inte för mig då, jag tog sovmorgon) sen körde han på tills det var dags att äta middag. Och nu på sommaren så brukar det bli lite senare middagar hemma hos oss (runt kl 19.00). Så han körde nästan non stop i ca 12 tim i vårat badrum. Vi försökte att få honom att göra annat, men det gick inte. Men tack vare honom så har vi kommit en bra bit på vägen.
Magnus mamma har hjälpt oss en del med trädgården, rensat ogräs, klippt buskar, grävt upp buskar, mm.


Semestern i Skövde

Datum: 2011-08-29 Tid: 20:14:59
Vad har vi mer gjort på våran semstervecka i Skövde? Försökt att umgås så mycket som möjligt med våra underbara vänner Thomas & Elina och Patrik & Line och deras söta barn. Vi har så mysigt och roligt tillsammans med dessa underbara människor. Önskade att vi kunde bo lite närmare varandra bara, så vi kunde ses oftare. Hoppas att vi även kommer att få besök av dem snart, så att de får se hur vi bor och har det här uppe i norr.

Vi har även shoppat ännu mera =) Vi är ju rätt bra på det jag och Magnus.

Vi har länge velat köpa dessa krukor från Asa Selection. Vi har nämligen 8 st stora fönster i vårt vardagsrum och det krävs lite större krukor till de fönsterna för att det inte ska se för "fjuttigt" ut. Så det blev 3 st höga krukor till vardagsrummet samt 2 st vita "Midoro" krukor i vitt att ha på köksbordet samt vardagsrumsbordet med en härlig växt i.

Så här blev det när det var färdigplanterat i våra snygga "Asa-krukor", vi är så nöjda.


 

Två stycken sånna här fick även följa med hem. Jag hade kunnat köpa hela butiken, för det finns så mycket fint där. Får köpa lite mer när vi är där nästa gång =)

 

Samt en dörrmatta från "Pappelina" Vigo dörrmatta att ha i hallen.


En tur till Spiken

Datum: 2011-08-26 Tid: 21:10:45

Eftersom jag och Magnus tillbringade hans födesledag i Smögen. Så ville hans föräldrar bjuda ut oss på middag och fira Magnus. De tog med oss till "Spiken" en liten fiskeby ute på Kållansö i Vänern.

Där åt vi buffé på en fiskerestaurang, ett jättemysigt och trevligt ställe. Men då jag inte är något större fan av fisk (typ sill och annan vit fisk) så höll jag mig till den underbart goda pepparlaxen och den gravade laxen.

När vi hade ätit klart så tog vi en runda runt ön och kollade in alla små fiskbodar mm som ligger där ute. Köpte oss sedan en varsin mjukglass som vi åt på bryggan medans vi tittade på alla båtar som låg i hamnen.

Det var en mycket trevlig dag.....

 


Tidningsförvaring

Datum: 2011-08-26 Tid: 20:27:45
Jag ska köpa ett tidningställ att ha på golvet i vardagsrummet, där jag kan ha alla mina inredningstidningar samt modetidningar. Men kan inte riktigt bestämma mig för vilket jag ska köpa.


eller


Tyskland tur och retur

Datum: 2011-08-26 Tid: 13:51:30

På onsdagen 20/7 så blev det något helt annat mot för vad vi hade tänkt oss på vår semester. Då blev den en snabbvisit till Tyskland fram och tillbaka. Med tanke på det dåliga vädret vi hade i södra Sverige så det blev ju inget Halmstad för oss. Så då kunde vi lika gärna hänga på till Tyskland. Pappa hade nämligen köpt 2 st husbilar där nere så vi skulle hjälpa honom att köra hem en av dem. Och som tack så skulle vi få en hel del casch ;) Och sånt gillar vi ju. Eftersom pappa befann sig i Bollnäs och vi i Skövde så bestämde vi oss för att han skulle ta tåget ner till oss och att vi sedan skulle ta våran bmw till Tyskland.

Som alltid på dessa resor så gick allting väldigt fort och på tordagen vid kl 17.00 så rullade vi in i Skövde igen. Jag var helt slut efter att ha kört bil själv från Tyskland till Skövde non stop. Jag körde bmw´n hem och pappa och Magnus en varsin husbil. Så det första jag gjorde när vi kom hem till svärpäronen var att bryta ihop, helt slut var jag, utmattad, trött i både kropp och huvud, för lite sömn, för lite mat och dryck, kände mig allmänt blä.

Imorgon får det bli en mycket lugn dag och med lång sovmorgon.....


Älsklingen fyller år idag

Datum: 2011-08-17 Tid: 13:05:14

Tisdag den 19/7 är det min älskling Magnus födelsedag. Det firade vi med att åka till Smögen och mysa bara han och jag. Köpte med oss varsin sallad som vi åt efter vägen som lunch och när vi kom fram så fick det bli en fika på ett mysigt ställe. Sitta och prata, kolla på folk, mysa och bara vara...hur härligt som helst.



Tog oss sedan ner mot bryggorna för att vandra runt i alla små butiker som ligger där. Det blev en hel del shoppat, Magnus fick bla en mycket snygg t-shirt av mig, sen lyckades vi fastna för 3 par solglasögon som fick följa med (varav ett par var Chanel till mig), köpte även vita handdukar från Lexington till vårat nya badrum (som är under renovering för tillfället).



Senare mot kvällen så slog vi oss ner på en restaurang för att äta något gott och fira min älskling som fyller 29 år idag.
Vi lyxade till det och beställde in en skaldjursplateau som bestod av bla färksa räkor, musslor, krabba, mm och till det så drack vi vin. Vilken underbar kväll, vackert väder, en massa folk att titta på, bästa sällskapet, god mat, gott vin och en massa mys. Detta är livet!



I present så fick Magnus en weekend till Göteborg i vinter, jag har bokat ett femstjärnigt hotell i 2 nätter. Vi ska nämligen gå på Fitnessfestivalen när vi är där nere. Sen blir det väl en hel del restaurangbesök, shopping, mys mm under den helgen.
Vi skulle ju dit förra året, men var tvungen att avboka i sista sekund då vi både påbörjat nya jobb och inte ville ta ledig så tidigt i anställningen. Men nu gör vi ett nytt försök =)

Älskar dig Magnus!!!


Vad är detta?

Datum: 2011-08-17 Tid: 12:40:03



Vad är detta?
Vilken skit låt och vad är det för video?
Sen så undrar ju jag som sminkös vem det är som har sminkar bruden i videon?

Tycker att den här Dessiebruden borde hålla sig till det hon är bra på, sitta vid datorn och blogga.


En tripp till Ullared

Datum: 2011-08-17 Tid: 12:33:13




Mån 15/7 klockan 08.00 satte vi oss i bilen och vår resa ner till Ullared började. Det tar ca 2.5 timme från Skövde till Ullared. Det var Magnus pappa Leif som körde så då passade jag på att sova lite, morgontrött som jag är ;)
När vi kom fram så var det redan fullt med folk, vi fick parkera bilen långt ifrån varuhuset och det har aldrig hänt när vi har varit här tidigare. Men det är sommar, dåligt väder och vad passar inte bättre än lite shopping då.

Tyckte tyvärr att det inte fanns så mycket roligt den här gången. Det blev mest strumpor, boxer till Magnus. Några pocketböcker till mig, snyggt fodral till min mobil, en massa härliga duschcremer och bodylotions, plus en massa annat smått och gott.

Jag får nästan smått panik när jag är där inne och det är så sjukt mycket folk. Alla bara trycker och knuffar sig fram. Kör på ens hälar med kundvagnarna och det gör såååå ont! Speciellt de äldre, de är hur fräcka som helst. Ingen hänsyn här inte!

Det blev kinabuffé till lunch och i närheten av restaurangen låg en filmbutik som hade rea så där fyndade jag alla "Twillight-filmerna" samt "Snabba cash".

Trodde att jag skulle komma ut från Ullared så här, men så blev det inte den här gången tyvärr.....






På vägen hem så stannade vi på en massa andra butiker, bla Lager 157 där jag köpte en mysdress samt en massa basic linnen. Magnus köpte en snygg vit adidaströja, mm.
Var helt slut när vi kom hem så vi åkte och köpte oss en varsin sallad som vi mumsade i oss medans vi såg några avsnitt av "Hell´s Kitchen" innan det var dags att sova.


Lunchdejt hos Patrik, Line & Lowe

Datum: 2011-08-16 Tid: 13:42:42

Härligt med sovmorgon så här på semestern, skönt att inte ha någon tid att passa.
Inget vidare väder idag heller....så himla typiskt när det har varit så fint i början av sommaren och nu när vi är lediga så kommer regnet.

Blev bjudna på lunch hemma hos Patrik, Line och Lowe idag. Alltid lika trevligt och mysigt att komma hem till dem till deras tjusiga hus. De bjöd på grillade hamburgare och som avslutning så blev det en god kladdkaka, mums!
Fick en inredningskatalog "Svenssons i Lammhult" av Line med en massa snyggt i, vill ha det mesta i den =) Bra med lite tips, inspiration mm till hemmet. Lille Lowe var lika söt som vanligt, en lugn och snäll liten kille. Som alltid när man har trevligt så rinner tiden iväg och det var dags för oss att tacka för den här gången.

Gillar dessa lampor i plexi som kommer från Kartell (de fanns bla med i katalogen).



En mysig dag i Hjo med älsklingen

Datum: 2011-08-16 Tid: 13:26:51

Alltid när vi kommer till Skövde så brukar vi ta en riktigt shoppingrunda på alla våra favoritffärer. Så detta sysslade vi med helda lördag förmiddag. Det blev självklart ett besök på EM där vi köpte oss ett nyckelskåp från Dixie. Och självklart så hittade vi en hel del massa annat som vi gärna ville ha =)



När vi hade hunnit med Em, Mio, Chilli, mfl så åkte vi vidare till Hjo som ligger några mil utanför Skövde. Där ligger nämligem Hem & Hobby som brukar kunna ha en hel del fint. Men tyvärr så blev det bara några servetter samt krukor till gästrum och kontor.
Åkte vidare in till Hjo stad där vi gick omkring och myste bland en massa små mysiga butiker.
Käkade lunch på "Café/restaurang Grönköping" uteterass, Magnus åt en burgare och jag en club sandwish. Vilket mysigt ställe, god mat, trevlig personal, vacker utsikt över Vättern.


Gick sedan vidare ner till hamnen och köpte oss en glass på "Moster Elins glasskiosk". Där träffade vi på Magnus muskelberg till polare Edmund, stod och pratade med honom en stund innan det var dags att bege oss hem igen.


Stannade på "Njuta" för att köpa med oss några chokladpraliner att njuta av under kvällen då vi har ff hemma hos Magnus päron.



På kvällen så lagade vi lite mat tillsammans och sedan blev det film och chokladprovning i tv-soffan. En bra start på semestern ;)


Semester från bloggen

Datum: 2011-08-16 Tid: 13:03:48

Nu var det ett tag sedan jag bloggade, har haft semester och inte alls haft någon lust att tillbringa den tiden framför datorn. Men nu har jag tänkt att komma igång lite, även skriva lite om vad jag har gjort på semestern mm.
Även om semestern inte blev riktigt som vi hade tänkt oss pga det dåliga vädret.


RSS 2.0