Dagsutflykt till Vaxholm

Datum: 2010-07-30 Tid: 18:23:54

Jag och Magnus sov på soffan i natt eftersom vi lånade ut våran sköna säng till gravida Elina och Thomas. Så att de skulle sova gott. Vi sov också helt ok, förrutom att det var sjukt varmt. Så mitt i natten gick jag och öppnade balkongdörren och då sov jag som en stock. Vaknade upp vid 09.00 när klockan ringde och har sjukt ont i halsen igen....varför?

Bestämde oss för att ta bilen ut till Vaxholm, då vädret känns ostabild. Inte så roligt att åka båt då, om regnet kommer. Gjorde oss i ordning och käkade lite frulle innan det var dags att åka.
Det var jag som fick köra eftersom det är jag som hittar, så det var första gången jag kör en volvo. Och det var ju helt ok, lite annorlunda med automat....men rallyLinda skötte sig ändå ;)

Strosade runt på smågatorna och bara myste, synd att det blåste så mycket. Käkade lunch på en italiensk restaurang. Det fick bli ryggbiff för min del ;) Tyvärr så var servicen på restaurangen inte något vidare, vi fick fel dryck, och en fick vänta på maten väldigt länge. På vägen till bilen så sprang vi på en kompis till Magnus, en kille som heter Anders och är från Edsbyn. Jag har bara hört mycket om honom men aldrig träffat honom. Så det var ju trevligt att se vem han är och hans gravida tjej.

Åkte förbi Bogesundsslott men där höll de på att renovera och cafét såg inget vidare nice ut. Så i stället åkte vi vidare hem, mot Mälarhöjden där vi fikade i stället.
Café Lyran i Mälarhöjden är ett riktigt trevligt ställe, med mycket gott och trevlig utsikt.

Nu är vi hemma igen och Thomas och Elina har åkt på Ikea. Vi slapp följa med =) Så nu sitter vi bara och softar tills dess att det är dags att börja med maten.
Resten av kvällen blir nog lugn med god mat och dryck, lite tjat i soffan och kanske en film.

Vaxholm
Grabbarna Grus Magnus "My love" & Thomas








Underbara och söta Thomas & Elina

 

Café "Lyran" i Mälarhöjden



Dags för middag, Magnus och Elina sitter redo att hugga in på all den goda maten


Finbesök från Skövde

Datum: 2010-07-30 Tid: 18:12:38

Strax innan 20.00 så kom Thomas & Elina fram till oss. Då hade jag maten klar, så det var bara att slå sig ner och äta. Till förrätt: Bruschetta, varmrätt: helstekt fläskytterfilé med färsk potatis och en sallad (ruccola, coctailtomater, sugarsnaps, parmesanost, balsamvinäger, havssalt mm) och en chilibea på sidan och till efterrätt: frozen mascarpone cheesecake.
Efter middagen blev vi alla lite trötta och mätta och slog oss ner i soffan där vi satt resten av kvällen och bara pratade och myste. Det blev en ritkigt trevlig kväll, med underbart sällskap, god mat och dryck.

 




Ett regnigt Stockholm

Datum: 2010-07-29 Tid: 18:47:20

Oj vilka sömntutor vi har blivit....kan kanske ha något att göra med att vi båda är lite småkrassliga. I dag sov vi ända till 10.30, hur skönt som helst.
Efter att ha ätit frukost så började vi röja, städa här hemma. Vi får ju besök i helgen och då vill man ju piffa till det lite här hemma.
Sedan åkte Magnus en sväng till Ikea och till Kvantum och handlade medans jag var hemma och fixade det sista.
Vi ska bjuda på en trerätters här hemma ikväll så jag började med förberedelsen till både efterrätten och förrätten. Till efterrätt blir det frozen mascarponecheesecake och den ska stå i frysen i 3-4 tim.
Nu har vi allting under kontroll och båda är nyduschade och fräscha, redo för att få besök.

De ringde nyss och sa att de blir lite sena pga vädret. Regnet bara öser ner här i Sthlm, vi har en hel del översvämningar här. Lite kaos kan man säga, helt sjukt mycket vatten överallt. Vart tog ryssvärmen som de pratade om att vi skulle få?!

Här är en bild från rondellen i Kungens Kurva där Magnus var och handlade på både kvantum och Ikea.


Bakar bröd

Datum: 2010-07-29 Tid: 18:39:44

Fortfarande sjuka här hemma =( Men för att försöka piggna till och bli bra så åkte vi till Kvantum och handlade.
När vi kom hem så ställde vi oss och bakade. Det blev en kladdig kladdkaka, scones, kavring. Allting smakade så bra! Så till middag blev det soppa och nybakat bröd med kalkon, ost och paprika...mums vad gott när man är lite halvkrasslig och matlusten inte är på topp. Kvällen tillbringade vi i sängen, jag läste medans Magnus spelade tv-spel. Innan det var sovdags hann vi även med 4 avsnitt av "Andra avenyn".



Recept på Kavring:

6 dl filmjölk
4 dl mörk sirap
2,5 msk bikarbonat
4 dl vetemjöl special
8 dl rågsikt
1 tsk salt

(Receptet räcker till 2 limpor)

 1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Smörj två avlånga brödformar (1,5 liters formar). Strö vetemjöl eller ströbröd på kanterna så att kavringen inte fastnar.

3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner filmjölk och sirap, blanda snabbt till en tjock smet. Rör med en slev eller försiktigt med en visp. Smeten blir lös och påminner om en sockerkakssmet. Tänk på att inte vispa smeten för hårt eller köra den för länge i degblandaren då den blir seg.

4. Häll upp smeten i formarna. Fyll upp till ¾ av formen för att få höga och fina kavringar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.


Fortfarande sjuka

Datum: 2010-07-28 Tid: 17:37:47

Kände mig lite piggare när jag vaknade i morse men ändå inte riktigt hundra. Stackars Helena, hon bestämde sig för att åka hem idag, med bussen kl 17.00. Jag förstår henne, det är ju inte roligt att vara hemma hos två sjuklingar som inte orkar göra något. Jag sa att om hon ville kunde hon ev komma ner några dagar igen nästa vecka. Duschade och gjorde mig i ordning i allafall för att hitta på nått i allafall. Vi tog oss in till Mariatorget och café Baresso där vi satt på deras uteservering och åt en varsin ceasarsallad.
När vi kom hem så var Magnus vaken och hade bestämt sig för att vara hemma från jobbet då han inte alls mådde så bra. Vi följde med Helena till t-banan och vinkade av henne innan vi gick en promenad ner till centrum för att handla hem lite te, honung, fruktjuice, frukt mm för att vi ska kunna bli friska fort.

När vi kom hem så la vi oss på sängen och tittade på flera avsnitt av "Andra avenyn", som jag har längtat. Det blev nog 8 avsnitt på raken, me like!
Strax efter tolv så tokslocknade vi båda tv....och imorgon lär det bli lång sovmorgon. Det behöver vi sjuklingar.


Sjuklingarna

Datum: 2010-07-28 Tid: 17:24:18

Shit vad jag inte mår bra idag, känner mig trött, hängig, seg, har ont i halsen, huvudet och kroppen. Och Magnus lika så. Och han stckarn som måste upp och jobba i kväll/natt, jag som är ledig kan ju ligga på soffan och slappa hela dagen. Får dock dåligt samvete över Helena som stannat kvar här. Och att jag har blivit sjuk och inte orkar göra något tillsammans med henne.
 Idag fick det bli en ritkigt soft innesittardag. Vi la oss i varsin ände av soffan och bara kollade på tv, en massa serier osv. Jag gjorde ett litet ryck på eftermiddagen då jag lagade lite mat, bla flygande jackob, spaghetti och köttfärssås och så bakade jag en kladdkaka. Måste se till att Magnus har mat med sig till jobbet osv.

 När Magnus hade åkt och jobba vid 19-tiden så gjorde jag och Helena lite Mexicanasoppa samt varma mackor som vi åt framför filmen "A walk to remember". En helt underbar film som jag har sett ett flertal gånger och aldrig tröttnar på.
Sedan blev det kladdkaka och glass och en massa tjatter innan det var sovdags för oss.



Om filmen:
Landon Carter tillhör kärnan av det coola gänget på skolan. Folk ser upp till honom, inte bara för hans häftiga bil och tuffa stil, utan för att han själv vet att han är ball. När grupptrycket i gänget leder till en svår olycka händer dock saker som inte var planerade. Helt plötsligt uppenbarar sig en tjej som visserligen alltid gått i Landons klass men som ingen brytt sig om och speciellt inte Landon. Hon ser något i honom som varken han själv eller andra har upptäckt...

Så tyckte jag:
Eftersomn att jag har sett den här filmen flera gånger så visste jag ju vad den handlade om. Men den är så bra, bra handling bra och snygga skådisar så det gör inget.
En film att både skratta och gråta till.
Se den!

+++++


Sista dagen i Göteborg

Datum: 2010-07-28 Tid: 17:14:12

Då var det dags att åka hem från Göteborg då. Idag tänkte vi att vi skulle gå ner till frukosten lite tidigare för att slippa allt folk. Men det hjälpte ju inte, det var lika fullt då, trängas för att få något att äta samt dela bord med några andra för att det var fullt.

Gjorde oss i ordning och packade ihop allt för att sedan checka ut och ta en taxi ner till centralen. Då det spöregnade ute och vi hade inget paraply. Låte in väskorna för att sedan gå till "Femman" och kika lite, käkade lite lunch där. Jag åt kycklingfilé med italiensk sallad =) gott!

Kvart i tre så hoppade vi på tåget till Skövde och en timme senare så var vi framme och älsklingen kom och hämtade upp oss. Även fast helgen har varit helt fantastisk så har jag saknat min älskling. Det är inte så ofta som vi är ifrån varandra.

Åkte raka vägen hem till Sthlm, en bilresa som tar ca 4 tim. Så när vi kom hem var vi alla lite trötta. Både jag och Magnus vaknade i morse och kände oss lite hängiga. Båda har ont i halsen....det är något som inte stämmer. Hoppas att det går över tills imorgon. Jag gick och la mig redan vid elva och tokslocknade breved Magnus som satt och spelade tv-spel i sängen.


En underbar dag i Göteborg

Datum: 2010-07-28 Tid: 16:58:28

Hotellfrukost kl 09.30....mums vad gott att slippa göra i ordning allting själv och slippa diska mm. Bara plocka på sig vad man vill ha och slå sig ner och njuta. Tyvärr så fanns det ingen havregrynsgröt, så jag var lite orolig vad magen skulle säga då. I stället fick det bli lättfil med lite smått och gott, samt bröd som min mage inte alls är van vid.
Gjorde oss i ordning och åkte in till stan sväng, där vi strosade runt. Tittade i några butiker, kollade på folk, käkade lunch på ett av mina favorit fik i stan. Där åt jag en räkmacka och avslutade med en drömmuffins (choklad med hallon och marräng). Vi satt där länge och bara slappade, pratade och glodde på folk.
Ingen av oss lyckades handla någonting....so boring!

Åkte tillbaka till hotellet och bytte om för att sedan gå en sväng på Liseberg. Inte så mycket för att åka karusell utan mer för att kolla på folk, spela på hjul/lotterier mm. Det var sjukt mycket folk där innne, men det visste vi ju redan då det är Gothia Cup här i stan. Tänkte att vi kanske skulle åka balder men när vi såg väntekön på 40 min så hoppade vi det. Det kändes som om vi var lite "för gammal" för att stå i kö för att åka en karusell.

Jag spelade på alla chokladhjul samt kastade basketboll för att försöka vinna ett gosedjur. Men ingen vinst för mig, det ända jag lyckades med var att nästan slå bollen i huvudet på en kille som stog bakom ;) haha...inte en gång utan två gånger. Han får skylla sig själv när han står i vägen för basketspelaren Linda.

Middag blev det på "Dinner 22", ett ställe där jag och Magnus har varit och ätit förr. Mycket trevlig uteservering, med bra service, god mat, underbara drinkar mm.
Vi åt en varsin oxfilé med hemmagjord pommes, grillad majskolv och tryffelbea. Det smakade mycket bra!
Jag drack lite cider och avslutade kvällen med en strawberry daiquiri ;) Mums!
Älskar verkligen att sitta på en soft uteservering, dricka och äta gott och prata en massa skit och mysa i stället för att ta en tokfylla, bli dyngrak, inte komma ihåg något och sedan vara superbakis dagen efter. Det är inte ritkigt min grej längre, känns som om man har vuxit ifrån det, man har gjort det.

Bilder kommer......


Göteborg + Pink på Ullevi

Datum: 2010-07-28 Tid: 14:10:42

Klockan ringde vid 09.00, upp och hoppa för att äta frukost och göra oss i ordning för våran minisemester till Göteborg över helgen. Vid 11.00 körde Magnus ner mig och Helena till tågstation. Vi köpte med oss tidningar och lite fika att ha på resan. Vid 11.30 så hoppade vi på tåget som tog oss till Göteborg. Hoppade där in i en taxi som tog oss till "Quality hotel Panorama". Där slappade vi en stund, gjorde oss i ordning för att sedan ta spårvagnen in till stan. Middag hade vi bestämt att vi skulle äta på "Jensens Böfhouse", så att Helena äntligen skulle få sin efterlängtade efterrätt (mjukglass, chokladsås "noisette" och färska jordgubbar).

När vi kom dit var det sjukt lång kö, varför vill alla äta här tänkte jag??? Men vi stog där i kanske i 15 min sen så var det vår tur att få ett bord. Det var som sagt fullsatt och personalen var sjukt stressade, de sprang runt som galna höns där inne. Vi beställde en varsin ceasarsallad med vitlöksbröd....tyvärr så tyckte jag att de var lite snåla med salladen här jämfört med hemma i Sthlm. Men den smakade bra och vi blev mätta och belåtna. Sen var det dags för den efterlängtade efterrätten som smakade fantastiskt gott. När vi var klara var det dags att ta spårvagnen tillbaka till "korsvägen" för att sedan gå bort till Ullevi.

Vilken stämning, längst med vägen bort dit så var det massor av ställen som spelade Pink i högtalarna, helt rätt för att komma i rätt stämning.
Vi köpte en varsin läsk och en popcorn att dela på sen intog vi Ullevi och våra platser. Vi hade rätt bra platser, högt upp och nästan mitt emot scenen.
Först så var det skitbandet "Good Charlotte" som drog av några låtar. Lät väl så där måste jag säga som inte är något större fan av dem. Ville bara att de skulle sluta så att "Takida" kunde inta scenen.
Självklart så längtade jag efter att få se Pink igen (för fjärde gången) men jag njöt varje låt av Takida, så de hade gärna fått spela några fler låtar. Men det är ju inte första gången som jag ser dem heller ;)

 

Vid 21.00 så började det hända grejer, plötsligt så kom Pink nerflygande från en box/låda i luften och så var konserten igång. Hela 31,142 personer jublade av lycka av att se henne och hennes grymma show. Vilket drag, vilken show, vilken röst, vad snygg hon är.....vi ville alla bara ha mer.
Förutom låtar som "So what", "How know" så kör hon även några covers ”My generation”, ”Basket case” och ”Roxanne". Pink är en utav de bästa livartister som finns, hon flyger runt, hänger upp och ner och ändå är hon sååå bra.
Älskar henne....hon är så bra och jag är så nöjd och lycklig efter att ännu en gång ha sett henne. Hon gör en aldrig besviken, man vet vad man får när dett gäller Pink.

Bilder kommer.....

Här kan ni läsa mer om konserten, vilka låtar som spelades osv.


Ett stopp i Skövde

Datum: 2010-07-28 Tid: 13:46:38

Sovmorgon idag igen, hur skönt som helst. Vi börjar bli bra på det =) Helena kom ner till oss med bussen från Bollnäs strax efter 11.00. Och vid 13-tiden så packade vi in allt i bilen för att åka till Skövde. På vägen stannade vi i Örebro för att se om vi ev kunde shoppa något i gallerian där. Men den ända som lyckades shoppa något var Magnus, han köpte en svart, tunn tröja. Så Helena och jag blev utan partydressar som det var vi var ute efter. Varför är det alltid så? När man är i behov av något och verkligen vill köpa något, då hittar man inget =( Men när man egentligen inte ska handla något då hittar man massor. Konstigt det där......
Vi gjorde även ett stopp på "Rattugglan" där vi köpte med oss en varsin stor godispåse att ha med oss på semestern.

När vi kom fram till Skövde så åkte vi och handlade lite mat och lite gott till kvällen. Sedan så käkade vi ute på Magnus föräldras utetrass. Och där fastnade vi och satt där länge, länge tills det var kolsvart ute. Då var det läge att gå och lägga oss då vi har en stor dag framför oss imorgon.


En slapp onsdag

Datum: 2010-07-28 Tid: 13:39:59

Ondagen den 21/7 fick det bli sovmorgon för oss både då vi kom i säng sent igår. Eftersom det var fint väder så hoppade jag träningen så åkte vi och solade och badade i några timmar i stället. När vi kom hem så slängde jag ihop en lättare pastarätt till lunch för att sedan till kvällen göra egen kebab.
Kvällen tillbringade vi sängen tittande på "Andra avenyn" samt sista Wallanderfilmen "Vittnet".



Om filmen:
En liten flicka gömmer sig någonstans i Ystad. Hon har sett något fruktansvärt, och måste till varje pris tystas. Samtidigt inleds en omskriven rättegång om människohandel i Ystad Tingsrätt där Kurt Wallander och åklagaren Katarina Ahlsell utsätts för dödshot. Den skrämmande situationen tvingar dem långsamt att se med nya ögon på sina yrken och varandras liv. När det unga vittnet själv tar kontakt med Kurt Wallander befinner han sig snart mitt uppe i en dramatisk uppgörelse med båda deras liv som insats.

Så tyckte jag:
Vilken besvikelse och detta skulle vara sista filmen. Blev jättebesviken.

++


Picknick i Vasastan

Datum: 2010-07-21 Tid: 17:00:14

Det blev ingen middag igår kväll, älsklingen var tok för trött för att orka gå ut. Så i stället blev det hämtmat och gotta oss ute på balkongen. Vi ska ta restaurangbesöket en annan dag/gång då Magnus inte har jobbat natt =)

Tisdagen började  med att äta lite frukost och sedan göra lite sallad inför dagens picknick. Åkte sedan till Kvantum och köpte lite varmrökt lax, hjortronvisp, nybakat bröd, mm. Mötte upp Daniel, Emma och deras lilla Freja för att sedan gå ner till Vasaparken och mysa.
Hade det jättemysigt och trevligt i värmen, med trevligt sällskap, god lunch och en bebis att mysa med. Fick äntligen hålla i lilltösen, busa, mysa och gosa men henne...så härligt.
Efter några timmar så blev vi lite glass och kaffesugna så vi gick upp till café "Glass" och köpte lite italiensk kulglass. Jag tog två kulor, choklad och passion, mmmm så gott!
Senare på eftermiddagen så åkte vi hem och storstädade och röjde. Bytte sängkläder, sofföverdrag, dammade, dammsög mm. Så nu är det snyggt och rent här hemma igen.



På kvällen så fixade jag till mina naglar lite samtidigt som jag tittade på några avsnitt av "Andra avenyn"... Jag är helt såld på den serien, just nu är den så sjukt spännande. Kröp ner i sängen breved Magnus när jag var klar och så tittade vi på ytterligare 4 avsnitt, han gillar också den här serien =)

 





träning och tårtbak

Datum: 2010-07-19 Tid: 15:16:39

Efter att ha varit och tränat kondition i 1 tim på gymmet och bränt mina 820 kalorier så åkte jag till Coop och handla lite. Köpte ingredienser till tårtan som jag skulle göra åt Magnus. Det blev en marrängtårta med lemon curd, grädde och jordgubbar....mumsfillibabba!

Väckte Magnus med frukost, blommor och presenter på sängen vid 13-tiden. Då fick han öppna sina presenter mm. Sedan fick frukosten ätas ute i solen på balkongen medans jag åt min lunch.

 


Ikväll ska vi ut och äta, fira lite mera! ;)




Älsklingen fyller 28 år idag!

Datum: 2010-07-19 Tid: 15:08:32


Idag är det världens bästa pojkväns födelsedag!
Grattis Älskling!!!



zwani.com myspace graphic comments


Godmorgon

Datum: 2010-07-19 Tid: 10:03:03

Åh vilken underbar natt, när jag väl somnade igår natt så har jag sovit som en stock. Hur skönt som helst! Ville aldrig att klockan skulle ringa i morse. Upp och hoppa kl 08.30 och kl 09.00 kom älsklingen hem. Han fyller år idag! Jag ska fira honom ikväll, men först ska han få sov fram till kl 13.00. Själv så drar jag till gymmet och tränar lite kondition i värmen. Känns skönt att vara igång igen efter 1 vecka semester. Ibland känns det som att det är välbehövligt att ha ett break i träningen för att samla kraft och energi för att orka köra lika hårt igen.


Huvudvärk......

Datum: 2010-07-18 Tid: 23:19:57

Sitter här med huvudvärk, har nyss tagit en tablett och hoppas att den tillsammans med lite sömn ska göra susen. Tror att jag kanske tränade lite för hårt i värmen idag samt för lite mat och vätska. Inga kolhydrater på hela dagen gör mig lite yr och trött i bollen....men ska man köra hårt så ska man, det är ju bara i några dagar. Vill man något så är det bara att bita ihop, stå ut med tröttheten, huvudvärken mm.

Sen Magnus åkte och jobba idag så har jag bara legat och tittat på avsnitt efter avsnitt av serien "Andra Avenyn". Jag har fastnat helt för den, en riktigt bra svensk serie.
Men nu väntar sängen och lite sömn förhoppningsvis för att orka med morgondagen då jag ska träna på förmiddagen och sedan fira min älskling som fyller år =)


Sömnlös i Stockholm

Datum: 2010-07-18 Tid: 13:05:32

Ännu en sömnlös natt....nu får det bli måndag så att jag äntligen får sova breved älsklingen igen. Igår kväll tittade jag lite på tv, sedan fastnade jag i telefon med Helena i nästan 3 tim. När man inte ses så ofts så har man mycket att prata om. Låg och läste lite efter det, allt för att bli så trött som möjligt, slog på tv´n igen men icke. Vet inte vad klockan var när jag somnade. Vaknade vid 09.30 när Magnus kom hem och låg då kvar i sängen och drog mig breved honom och vips så slocknade jag, sov hur skönt som helst. Snacka om att vara beroende av honom och hans närvaro för att kunna sova.
Vaknade igen vid tolv, hur skönt som helts, ingen som helst ångest över att ha sovit bort halva dagen. Det var jag så värd. Har nyss ätit lite frukost och har bestämt mig för att gå och träna idag. Det ska bli riktigt skönt, svettas ännu mer än vad man redan gör i värmen även om det är lite svalare idag.
Idag blir det styrketräning och kondition i 1.5 tim....


Vart tog solen vägen???

Datum: 2010-07-17 Tid: 14:18:37

Det blev ingen beach för mig idag. Vid 10.30 så började det blåsa och mulna på, men det är fortfarande varmt ute (27 grader). Så i stället  så åkte jag iväg och köpte en födelsedagspresent till älsklingen min som fyller år på måndag.
Har käkat lite lunch och funderar på vad jag ska hitta på resten av dagen. Kankse borde krypa ner i sängen och göra Magnus sällskap ;) eller kanske sätta mig och läsa en ny bok.


Sömnlös i natt igen

Datum: 2010-07-17 Tid: 10:28:11

Ännu en sömnlös natt, varför ska det behöva vara så svårt att somna? Låg vaken och tittade på "Fight club" på tv´n för att sedan ev kunna somna med tv´n på. Men inte då....har legat och vridit och skruvat på mig. Varmt har det varit också, fläkten började låts skumt i natt, så den var jag tvungen att stänga av. Klev upp vid 09.30 när Magnus kom hem. Och nu har jag käkat liter frukost och läst nyheterna på nätet. Dags att packa strandväskan och dra ner till poolen och steka lite.

Såg den nya svenska filmen "Sebbe" igår. Där skådisen som spelade mamman Eva var med i filmen som jag var med och sminkade till. Kanske börjar det gå bra för henne nu =)



Om filmen:
Sebbe är 15 år och bor med sin mamma i en lägenhet som är alldeles för trång. Han gör sitt bästa. Han slår aldrig tillbaka. Sebbe älskar sin mamma för att han inte kan annat. På skroten lever drömmen, och i Sebbes händer får döda ting nytt liv. Här har han kraft att skapa. Här är han fri – men ensam. Hans utanförskap växer i takt med att hans värld krymper, tills han en dag står helt isolerad utan någon annan än sin mamma. Och när hon sviker, sviktar allt.

Så tyckte jag:
En tung film om en son och hans mamma. Man blir verkligen berörd av filmen. Bra skådespeleri samt ett viktigt och bra budskap. Riktigt bra och sevärd. En riktigt snyftis.

++++


Bokmalen har gjort det igen!

Datum: 2010-07-16 Tid: 22:21:02

Har sovit skit i natt ,det tog flera timmar innan jag äntligen kunde somna igår natt. Och när klockan ringde vid 08.00 så stängde jag av den och vaknade vid 09.00 när Magnus kom hem från jobbet. Jag som skulle vara på gymmet vid 10.00, glöm det! Huvudvärk och påsar under ögat var vad jag möttes av när jag klev upp. Tittade på termometern som visade 26 grader redan. Jag tror att jag hoppar träningen även idag, jag får försöka skärpa mig nästa vecka. Det är riktigt tungt att hålla motivationen uppe i den här värmen, det blir lätt att man hellre åker till badstranden än ställer sig och pumpar på ett gym. Även om det kanske är det som är mest välbehövligt för mig ;)

Åt lite frukost och tömmde i mig vätska för att bli av med huvudvärken. Packade beachväskan och drog ner till affären och köpte en massa magasin att läsa på stranden. Gissa om det märks att stockholmarna har semester, det var nästan tomt på badplatsen vid 11.00 när jag anlände. Skönt!
Låg där fram till 15.30 då fick det vara bra, magen ropade efter lucnh. Så jag åkte hem och satte mig på balkongen och käkade lite. Då vaknade Magnus och kunde inte somna om, så han kom och gjorde mig sällskap med sin frulle.

Började läsa en ny bok idag "När kalla nätter plågar mig med minnen hur det var" av Jessica Andersson.
Och har även hunnit läst ut den då den endast var på ca 230 sidor.



Om boken:
Hur gick det egentligen till när sångerskan Jessica Andersson hamnade i tv-serien Fame Factory? Hur kändes det när hon som nybliven mamma bildade duon Fame tillsammans med Magnus Bäcklund och helt otippat gick och vann Melodifestivalen? Men framför allt, med tanke på den alltmer framgångsrika artistkarriären: Varför har Jessica Andersson aldrig riktigt glada ögon?

Blicken röjer svarta minnen från en otrygg barndom i miljonprogrammens Sverige. Jessica och hennes syskon växte upp med sin missbrukande mamma och de mer eller mindre våldsamma män som mamman levde med. Syskonskaran splittrades när de placerades i olika fosterhem. Som liten besökte Jessica flera gånger sin mamma i fängelset och som vuxen har hon tvingats inse att hennes bröder vacklat på kanten till samma destruktiva liv. En enda sak har Jessica Andersson alltid varit säker på. Att hon kan och vill sjunga. Att hon ska sjunga. Jessica skulle minsann visa dem som sa att hon "skulle sluta som sin mamma". Så blev det också. Det är just via musiken som Jessica har skapat sig ett bra liv.

Så tyckte jag:
Jag älskar självbiografier, och detta var precis vad jag behövde efter en hel del deckarläsning. En lättläst bok med korta kapitel. Jag blir verkligen imponerad av Jessica att hon är så uppen och blottar sig så om sin jobbiga och hårda barmdom som hon har haft. Det är roligt att jag även känner igen mig i boken på de olika platser hon nämner i den, bla Skövde (Stöpen, Ryd, Bogrens, Billingehus, mm). Samt att hon nämner två stunder i sitt liv då jag även var med (melodifestivalen 2007 då jag sminkade Elin Lanto och julshowen med Christer Sjögren på Tyrol/Gröna Lund då jag sminkade både henne och Christer). Känns lite annorlunda att läsa om en person som man har träffat en hel del, som man har pratat och haft trevligt med. Jag hade aldrig kunna trott att hon har haft det så tufft som hon har haft det. Men hon måste vara bra stolt över sig själv, att hon har kommit dit hon är idag med den bakgrunden som hon har stackarn.

++++

Ikväll har jag tittat lite på tv "postkodskampen" på 4.an. Shit vad roligt de ser ut att ha, jag hade också velat varit med och gjort alla de där tävlingsmomenten. Satt här hemma och skrattade gott åt alla klantskallar och tänkte att det där hade jag gjort så mycket bättre själv ;) eller inte ;)
Funderar på vad jag ska hitta på nu, börja på en ny bok eller kolla på den nya filmen "Sebbe" el den gamla filmen "Nyckeln till frihet" eller om jag ska klippa några avsnitt av "True Blood".

Vad gör ni ikväll?


Storröjning här hemma

Datum: 2010-07-16 Tid: 22:02:23

Åh det var riktigt skönt att få sova i sin egna säng i natt. Sov som en stock, skönt att ha fönstret öppet (vi har myggnät) och en fläkt som blåser. Jag sov ända till klockan 11.00 =) så skönt. Hade tänkt att gå och träna idag, men värmen gjorde så att jag blev helt utslagen och bestämde mig i stället för att göra lite nytta här hemma. Så när Magnus vaknade några timmar senare så åkte vi runt hela Kungens kurva och letade efter ett par snygga brassestolar (men hittade tyvärr inga), storhandlade på Kvantum på vägen hem. Och när vi kom hem så storröjde vi, packade upp all packning efter några veckor slit och släng hit och dit, rensade ut garderoben från vinterkläder och in med alla ljusa och färgglada sommarkläder, mm. Så nu känns det välstädat och snyggt här hemma igen. Vi har ju inte brytt oss så mycket på sista tiden då vi typ har levt i en resväska.

Vid 19.00 så var det dags för Magnus att åka och jobba. Själv så satte jag mig framför datorn och kollade runt lite. Kröp sedan ner i sängen och tittade lite på tv. Hade svårt att somna så jag låg och tittade på någon svensk serie på svt1 tills klockan var 01.30 och sedan tog det säkert ytterligare 1 timme innan jag kunde somna. Det blir så när man sover för länge på dagarna och inte är van att sova ensam. Kommer att vara lagomt pigg imorgon när jag ska upp och träna...NOT!


Lunchdejt med Thomas & Elina

Datum: 2010-07-16 Tid: 21:42:02

Vi kom fram till Skövde vid 23.00 och då var det bums i säng efter en fullspäckad dag. Vi sov nere i gästrummet i källaren, hur svalt och skönt som helst. Så här bra har jag inte sovit på snart en vecka. Drog oss länge idag, klev upp vid 10-tiden och käkade lite frulle. Jag tog det rätt piano resten av dagen medans Magnus passade på att tvätta bilen. Vid 14.00 så åkte vi hem till Thomas & Elina för att luncha och umgås med dem. Jag och Elina var kvar hemma medans grabbarna åkte och köpte thaimat. Elina är så huslig så hon ställde sig och bakade en ljuvlig rabarber och bärpaj som serverades med vaniljvisp efter maten. Vi satt ute på deras terass på baksidan och mådde i värmen. Det är alltid så trevligt att umgås med dem, vi har alltid så mysigt, roligt och trevligt tillsammans. Jag önskade att de bodde i Sthlm så att vi kunde ses lite oftare eller lite närmare i allafall. Snart ska de få ökning i familjen och då vill både jag och Magnus vara med, se deras "tvillingar" växa upp. Men snart så kommer de till oss på besök (helgen vecka 30), alltid trevligt att få besök.

Senare mot kvällen så åkte vi hem till Magnus päron, för att hinna träffa och umgås lite med dem innan det är dags för oss att åka hem till Sthlm igen. Då våran semester för den här veckan är slut och Magnus ska börja jobba på torsdag natt. Köpte med oss en riktigt mumsig sallad från ett ställe i Skövde som vi åt efter vägen. Sedan blev det raka vägen hem, hjärtat mitt var så söt och körde hela vägen hem.
Kom hem till Sthlm strax innan tolv och då hoppade jag i säng och en timme senare så tokslocknade jag. Medans Magnus försökte hålla sig vaken för att vända på dygnet genom att spela lite tv-spel fram till 03.00.

Jag måste även berätta att Magnus fick en tidig födelsedagspresent av Thomas och Elina när vi var där. En 2 in 1 Handy "Nilfisk" dammsugare som vi länge har velat ha. Lämplig att dammsuga upp Snuttans kattsand som hon sprätter ut i badrummet och allt mitt löshår som har en tendens att hamna överallt.
Så tack så mycket för den!


En dag i Göteborg

Datum: 2010-07-16 Tid: 21:25:06

På tisdagen så klev vi upp vid 08.30 för att äta frulle för att sedan komma i väg så fort som möjligt. Bestämde oss för att svänga förbi Gekås/Ullared och titta lite. Men det skulle vi aldrig ha gjort, shit vad folk. Jag har aldrig sett så mycket folk där, vi fick t.o.m åka och leta en parkering plus att alla vagnar var slut. Men eftersom vi inte skulle shoppa så mycket så räckte det med en korg för våran del. Men den blev väl fylld den också även om vi bara skulle leta efter de turkosa gardinerna som var slut sist vi var där. Men de fanns inte idag heller....=(

Shit hur människor är, de blir tokiga, helt galna när de kommer till Ullared. River, sliter och armbågar sig fram
för att få tag i det de vill ha....och varför ska folk ha med sig sina ungar dit (stackars barn, i den här värmen och tränsgseln). Först så har de sin kundvagn och sin barnvagn som de bökar sig fram med.....usch vad jobbigt säger jag bara. Lämna barnen hemma!

Åkte sedan vidare till Göteborg och till Lisebergs camping där mamma och pappa hade parkerat sig och sin husbil. Plockade upp dem och åkte ner till stan för att strosa lite på stan. Jag var inte så shoppingsugen, tycker inte att shoppingen är så bra i Götet, speciellt inte när vi har allt och lite till här hemma i storstan.
Fick en vit klänning/tunika av mamma från Rut m.fl (den affären har vi inte i Sthlm).

Har tänkt på en sak varje gång jag är i Götet, vad trevlig alla är här. Vänliga, gulliga och trevliga jämfört med oss snobbiga stockholmare som sällan bjuder till lite extra när vi möter nytt folk. Hur man blir bemött i butikerna, på caférna, restaurangerna mm....Undrar hur det kommer sig?

Pappas kusin och hans tjej och lilla dotter bor i Göteborg så nu när vi ändå är här så åkte vi förbi dem och tog en fika. Fastnade kvar där ett bra tag, det var ju inte igår man träffade honom så det var trevligt.

Sedan tog vi med mor och far till restaurang "Caleo" inne i stan, där jag och Magnus har varit och ätit förr. Ett mycket trevligt och mysigt ställe med god mat och trevlig service. Vi hade en riktigt trevlig kväll tillsammans, åt och drack gott. Vid 21.00 så körde vi tillbaka mor och far till campingen innan vi åkte vidare till Skövde för att sova där. Pappa erbjöd sig att bjuda oss på en hotellnatt, men det kändes lite onödigt när Skövde bara ligger ca 1tim och 40 min där ifrån och vi bara ska sova.


Halmstad/Tylösand

Datum: 2010-07-15 Tid: 22:15:17

Vid frukosten i morse (09.00) så kände både jag och Magnus att vi inte ville åka hem. Så vi frågade receptionen om det fanns möjlighet att behålla rummet en natt till. Och det gjorde det, yippiii!!!! Tylösand here we come! Åkte förbi affären på väg ner till stranden och köpte med oss lite smått och gott att ha på stranden. Kom till stranden vid 10.30, vi var bland de första. Men efter 1 tim så var det smockfullt med folk, lovely!
Solen var stekhet som vanligt nu för tiden, Magnus smörjde och smörjde sig, allt för att slippa bränna sig och kunna ligga och sola så länge som möjligt. Det är annat för mig som har valonblod, som bara behöver visa mig ute i solen och blir brun som en pepparkaka.
Åh vad jag älskar Halmstad/Tylösand, när jag blir gammal så ska jag köpa sommarhus/lägenhet/stuga här =) Det är absolut inte första eller sista gången ni ser mig här. Längtar redan tillbaka!

När vi kom hem till rummet efter många timmars stek i solen så var vi jättetrötta så vi tog en dusch och la oss på sängen och tokslocknade, hur skönt som helst.

Gjorde oss sedan i ordning för att gå ut och käka. Idag åt jag skaldjurspasta med en halv hummer, tigerräkor och musslor, mums mums vad gott! Och Magnus åt en pizza....kanske inte lika glammigt men säkert mycket gott.
Stog en stund i baren och drack lite rosé och cider och pratade innan det var dags att gå vidare. Stannade och köpte en varsin glass i Siaglasskiosken som vi åt på väg ner mot vattnet. Där vi stog en stund och myste tills regnet började droppa på oss. Skynade oss hem till hotellet och då brakade ovädret loss, åska och ösregn.
Shit vilken ångest jag har att behöva åka hem imorgon, jag vill stanna kvar här!!!

Fick mess av mor och far sent på kvällen, de frågade om vi inte kunde tänka oss att komma till Göteborg på tisdag och möta upp dem. Så det bestämde vi oss för att göra, så imorgon bär det av till Göteborg! Semestern är inte slut riktigt än =) Härligt!


Tylösand i mitt hjärta

Datum: 2010-07-15 Tid: 21:53:13

Söndag morgon (11/7) då sov vi ända till 09.30, helt otroligt när det var så varmt. Klev upp, käkade frukost ute på deras terass och berättade för dem att vi bestämt oss för att åka vidare. Inga sura miner där inte, så då kändes det ok att åka. Packade ihop allting och vid 11.00 satt vi i bilen redo att åka till Halmstad.
Det såg ut att bli lika vackert väder idag som det har varit hela veckan. Så vi åkte raka vägen till Tylösand! Underbara ställe! Låg där på beachen med alla tonåringar/ungdomar och kände oss unga igen, som en i gänget :) Låg bakom ett gäng killar som hade skön sommar dunkadunka på högsta volymen. Då mådde jag, det här är semester och sommar för mig.

Vid fem gav vi upp och åkte in till stan där vi bokat in oss på hotell "Scandic" i en natt. Lika varmt på rummet här som hemma hos Johannes i Malmö. Efter att ha duschat så var jag sjöblöt igen, snacka om att aldrig känna sig ritkigt fräsch. När vi väl lyckats fixa till oss så gick vi ner till stan och till en restaurang som heter "Gastons" som vi fick ett bord på deras trevliga uteservering. Vi tog in lite vitlöksbröd med chiliaioli till förrätt och till varmrätt så åt Magnus en hamburgare och jag tog "surf and turf", fläskfilé och räkspett med wokgrönsaker, klyftpotatis, aioli mm...åh så gott det var! Till det så drack jag xiders nya sommarsmak "hallon", som smakade som hallonsoda/saft, slurp sa det så var den slut. Man blir törstig i värmen ;)
Tog sedan en promenad längst med stan, gick förbi "Hemmakväll" och köpte med oss lite gott upp till hotellrummet.

Gick sedan hem och bara myste på hotellet. Senare på kvällen så kom regnet och åskan som vi hade längtat så efter. Som tur var så hade vi lånat en fläkt från receptionen, så den tillsammans med vädret utanför och öppet fönster så sov vi riktigt bra.

Bilder kommer.......


En dag i Malmö

Datum: 2010-07-15 Tid: 21:38:33

Vi hade ställt klockan på strax efter 08.00 men när ingen annan i huset var vakna så stängde vi av alarmet och somnade om. Sov till strax efter 09.00 i stället, skönt var väl det efter den hemska natten.
Käkade frukost och gjorde oss i ordning för att sedan hitta på något att roa oss själva med medans Johannes och Caroline skulle iväg på sin brunch/lunch som de tydligen var tvungen att gå på. Den skulle bara ta 1.5 tim, max 2 tim sa det.

Så då passade vi på att åka till "Ilva" som är Danmarks svar på Ikea. Tvärr så hittade vi ingenting där som föll oss i smaken, men hade vi haft ett hus så hade nog det mesta fått följt med hem ;) Åkte sedan tillbaka till lägenheten och ställde bilen där så tog vi en promenad in till stan. Gick till Lilla Torg och käkade lunch på deras "steakhouse". Vi höll på flyta bort i värmen, det var ca 30 grader ute....svetten bara rann, så vi tog in en varsin cider/öl att svalka oss med innan maten kom in. Till lunch åt vi en varsin hemmagjord hamburgare med stora, goda pommes till, mums! Efter lunchen så strosade vi runt lite på stan, men ingen av oss var sugen att shoppa i värmen. Beslöt oss för att gå tillbaka till lyan, för snart borde de väl komma hem så vi kan hitta på något tillsammans?! Klockan blev 15, den blev 16 och 17.15 så kom de hem. Hela dagen är borta, den bara försvann...inte läge att hitta på något nu kanske? Och speciellt inte när gravida Caroline var trött och ville vila. Så då satte vi oss på baksidan/terassen och spelade kort i skuggan tills hon vaknade och tyckte att det var dags att börja laga mat.

Idag blev det melon och fetaostsallad, kall pastasallad och grillad kyckling och självklart det goda rosévinet. Caroline hade även bakat en rabarberpaj som vi fick till efterrätt =)

Vid 20.30 så tyckte hon att det var dags att gå in värmen och kolla på fotbollen...suck tyckte jag, jag hade gärna suttit kvar ute och njutit av kvällen med lite rosé, pratat och kanske spelat lite kort. Men alla är vi ju inte lika! Jag hade gärna gått in till stan igen, tagit någon drink på Lilla torg eller gått ner till något av alla trevliga ställen vid vattnet.
 Men efter fotbollen var det sovdags...så då gick jag och Magnus in till oss och pratade om hur vi skulle göra imorgon, söndag. Skulle vi stanna kvar och umgås med dem el ska vi dra vidare? Eftersom helgen varit mycket speciell och vi ändå inte fått så mycket tid tillsammans med dem, än ett par middagar så tänkte vi att de kanske ville vara själva, få lite egen tid tillsammans, att vi varit i vägen osv så beslutet var lätt: Vi drar till Halmstad tidigt imorgon bitti.

Sov skit i natt med, vilken hemsk värme! Varför kan inte folk ha en fläkt el ac hemma?
Jag är så glad att vi är så smarta och har det!

Bilder kommer......


Malmö here we come

Datum: 2010-07-15 Tid: 21:21:16

Upp och hoppa klockan 07.30 för att klockan 09.00 sitta i bilen och lämna Stockholm för Malmö över helgen.
Tanken var att vi skulle göra några stopp på vägen, bla Söderköping och Gränna men för att komma fram i skaplig tid då det är hur långt som helst ner till Malmö så fick vi hoppa det den här gången. Bilresan gick bra, vi körde halva vägen var.

Vi kom fram till Johannes och Caroline vid 16-tiden efter att ha stannat och lunchat mm efter vägen. Bar in våran packning in till dem sedan så tog vi en promenad i den 30 gradiga värmen ner till vattnet. Där vi satte oss på "Coffe House" och drack något iskallt. Jag provade en iskall chaidryck som inte alls var så bra, den skamkade kanel, kardemumma, jul och det var ju inte riktigt årstid för det. Men nu vet jag det till nästa gång, usch, fy och blä vad äckligt. Vi satt där en stund och njöt av att titta på allt folk, värmen, utsikten mm. Gick sedan vidare för att titta på det mysiga nybyggda husen, mm efter stranden....åh så trevligt att ha en lya där. Synd att det ligger i Malmö och att det är svårt att höra vad folk där nere säger.

Gjorde ett stopp på Ica Maxi innan vi knallade hem igen. Då fick vi luta oss tillbaka på deras mysiga och trevliga uteterass medans de började med käket.
Det blev en mycket trevlig sallad, färsk potatis, grillad kött, sås och till det drack vi underbart rosé. Vi satt där länge och njöt av sommarkvällsvärmen, god mat och dryck och trevligt sällskap tills det var dags att sova.

Vilken pina det var att försöka somna i natt, de har sitt gästrum i söderläge där solen har legat och stekt hela dagen. Så det var så äckligt varmt och kvavt där inne även om vi sov med fönstret öppet. Usch vilken natt, har sovit skit pga värmen och inte nog med det. Vaknade på natten av att jag var kissnödig och när jag kommer in i sovrummet igen så ser jag att det sitter en stor, äcklig spindel i taket. Gissa om jag kunde somna om? Det gick inte, låg säkert vaken i 1.5 tim innan jag lyckades slockna. Jag hatar verkligen spindlar, det är bland det värsta jag vet.

På Espresso House och tar igen oss i värmen med varsin kall frappino





 
 
 
 

Turning Torso och vi





Turning Torso





Johannes & Carolines underbara uteplats, ikväll blir det grillat och det är mästergrillaren som står för köttet ;)



Dukat och klart och lite rosé till maten =)



Förrätt: Bruschetta



Varmrätt: Fläskytterfilé, färsk potatis och en mumsig sallad med vinigrette



Efterrätt: Jordgubbar








Träning och shopping, vilken underbar dag!

Datum: 2010-07-15 Tid: 21:09:20

Drog och tränade i värmen idag ändå även om jag tvekade i morse. Körde styrketräning 1 tim och kondition i 35 min, skönt att ha det gjort. Det kommer att bli dåligt med träning på semestern då är det gott att ha hunnit med 3 pass den här veckan i allafall.

Vid 17-tiden så åkte jag och Magnus ut på en liten shoppingtur inför våran semester. Åkte till Skärholmen där jag köpte en ny, snygg rosa dagbok, en vit tunika från Gina Tricot och ett par asläckra kilklackar =) Så nöjd är jag med dagens shopping. Magnus han köpte sig ett par nya jeans från Levi´s och en somrig, randig tröja. Bestämde oss sedan för att åka och köpa oss en ny kamera för pengarna som vi fick av mor och far i julklapp som skulle gå till just en kamera. Vi var på alla ställen, OnOff, Elgiganten, Expert och till sist MediaMarkt där vi äntligen hittade den. En slimmade digitalkamera med stor skärm och många pixlar och lättanvänd. Den kostade lite mer så då var älsklingen så rar och la till det ;) Åh vad glad och nöjd jag är just nu!

 När vi kom hem igen efter våran lilla shoppingtur så var det dags att börja packa. Åh det är ju så tråkigt och ännu värre är det att packa upp. Kom i säng rätt sent och så ska vi upp tidigt imorgon för att åka ner till Malmö.

Så då går jag på bloggsemester ett tag.......

Bilder kommer på shoppingen!


Sola + träning

Datum: 2010-07-08 Tid: 09:45:35

Ännu en varm dag med stekande sol, härligt! Blev väckt första gången kl 06.00 =( hade stora påsar under ögonen när jag gick och öppnade för pappa som hade kommit från Tyskland. Han ville låna duschen samt ta en kopp kaffe innan han fortsätter sin resa upp till Bollnäs. Hade svårt att somna om, men efter några försök så sov jag som ett barn igen och blev väckt vid 09.00 när Magnus kom hem. (Nu är han äntligen ledig igen!).

Har lite träningsvärk idag, funderade ett tag på om jag skulle hoppa träningen idag och bara ligga och steka i solen. Men då gjorde Magnus mig påmind om att jag bara kommer att ångra mig med tanke på att vi nog inte kommer att tid att träna i helgen nere i Malmö så är det lika bra att köra idag igen. Men gymmet öppnar inte förän kl 14.00 idag, så då hinner jag sola mellan 10-13 innan jag ska hem och stoppa lite lunch i magen innan träningen. Känner jag att jag vill bli ännu brunare så kan jag ju alltid lägga mig i solariet ikväll.


Gym + sola

Datum: 2010-07-07 Tid: 09:33:44

Good morning sunshine! Idag är solen tillbaka, så underbart! Efter att ha sovit skit i natt, är det nu dags att bege sig till gymmet och köra lite kondition, låta svetten rinna. Efter träningen ska jag hem och käka lite lunch innan jag lägger mig och steker i den härliga solen. Nu ska jag bli ännu brunare......

Gjorde mina naglar igår och under tiden såg jag filmerna "Den bästa sommaren" med Kjell Bergqvist och "Sökarna - Återkomsten". Så nu har jag fräscha och snygga naglar igen!
Ikväll ska jag göra lite nytta, lappa Magnus alla jeans som på något underligt vis alltid går sönder i grenen och bak i rumpan...Hmmm undrar vad han gör? ;)
Jag ska även börja packa lite smått inför våran semester ner till Malmö (skulle behöva en ny resväska, men det får vi köpa på tor när Magnus är med).


Nu drar jag till gymmet så kanske vi ses här ikväll igen.....


Dagens träning

Datum: 2010-07-06 Tid: 19:55:20

Träningen gick som alltid mycket bra. Jag var där när gymmet slog upp dörrarna klockan 14.00 och i början var det rätt lugnt men efter en halvtimme så var det nästan fullt med folk. Alla vill träna en dag som denna, grå och trist. Började som vanligt med en timmes styrketräning och körde sedan kondition (brände 525kalorier på 35 min), är supernöjd med det.
När jag kom hem så blev det ett mellis innan jag ställde mig vid spisen och gjorde i ordning kyckling i ugn samt en stor grönsallad med bla sugarnaps, melon, nektarin, blandsallad, coctailtomater, gurka mm....mums vad gott! Så nu har även Magnus matlåda både idag och imorgon. Tur att han har en så huslig flickvän som mig ;) som lagar massor av god mat ;)
Nu har han åkt iväg och jobba (19.00), men vi fick lite tid tillsammans då han vaknade kl 16.00 idag.

Just nu så sitter jag och laddar över lite musik till i.poden som jag kan lyssna på när jag tränar. Bla: Eminem feat Rihanna - Love the way you lie, Getting over you - David Guetta, commander - Kelly Rowland feat David Guetta, We no speak americano - Marco Calliari, Candy - Aggro Santos feat Kimberly Wyatt, Can´t be tamed - Miley Cyrus samt några låtar från Christina Aguileras nya skiva Bionic.

Nu tänkte jag sätta mig och kolla på en svensk gammal film medans jag fixar mina naglar. Så att de blir lite snygga till helgens semester.


Snabbshopping

Datum: 2010-07-06 Tid: 13:20:52

Då var det snart dags för veckans första träningspass som består av 1 tim styrketräning som följs av 35 min intervallträning på crossen. Det ska bli riktigt skönt att träna igen =)
Eftersom det inte blev någon sol så fick jag ju tyvärr hoppa beachen idag. Så i stället åkte jag till Kvantum och handlade lite mat och så blev det ett stopp på H&M i Kungens Kurva. Fick med mig en hel del smått och gott, några baslinnen och toppar, en ny neonrosa sminkväska, en mindre tuch up sminkväska (med plats för puder, lipgloss, mm). Hittade även ett träningslinne som jag tänkte inviga idag =) Nu när man är brun och vågar visa lite mer hud =)
Hade stor lust att åka till Skärholmen och shoppa loss också, men jag fick hoppa det idag. Jag var ju tvungen att åka hem och laga lite lunch och hinna äta innan det är dags att gå till gymmet vid 14.00.


Anropar solen!

Datum: 2010-07-06 Tid: 10:32:02

Godmorgon gråa och trista tisdag, vart tog solen vägen? Tanken var ju att jag skulle steka i solen idag, kanske får det bli 20 min i solariet i stället då. Blev väckt klockan 09.00 när Magnus kom hem, då hade jag fått 8.5 tim sömn. Vi låg i sängen och pratade en stund innan det var dags för mig att kliva upp och för Magnus att sova.
Nu sitter jag här framför datorn efter att ha ätit lite frukost och funderar på vad jag ska göra fram till kl 14.00 då jag ska iväg och träna.
Måste i allafall åka och handla, så jag kan laga lite lunch och middag, men sen då???


5 tim i bil....ingen höjdare inte!

Datum: 2010-07-05 Tid: 23:38:37

Sov till 10.00 i morse, hur skönt som helst. Käkade lite frulle, gjorde oss i ordning, packade och gjorde klart allting för hemresan i eftermiddag. Vid 11.00 så åkte vi till biblioteket och lämnade tillbaka några böcker och lånade några nya, bla "Kalla nätter" av Jessica Andersson och en av Karin Fossum. Tog en tur förbi Dollar och köpte lite lite smått och gott, rengöring, deo, en pajform, mm. Vi passade även på att stoppa lite lunch i magen, så det fick bli tacotallrik på NK nere på stan. Vi satt ute i solen och njöt, myspys.

Klockan 13.00 så hoppade vi in i bilen, pappa och hans vän Sascha och hans son Robin åkte också med. De ska nämligen flyga ner till Tyskland ikväll. Så efter att ha släppt av Magnus hemma i Sthlm så att han får sova några timmar innan han går på nattskiftet så åkte jag vidare till Skavsta/Nyköping och lämnade av pappa, Sascha och Robin. 5 timmar i bil en sån här fin och solig dag är inget att rekommendera, shit vad trött jag blev. Hann nästan precis hem och pussa Magnus hej då innan det var dags för honom att ta bilen och åka och jobba.
Så var man ensam igen då? Hur ska det gå? Sova själv! Tur att det bara är 3 nätter sen har vi 1 vecka semester ihop igen.

Ringde Helena idag, vi har inte pratat sen midsommar och då blir det lätt att vi fastnar i telefonen. Så den här gången pratade vi i 2.5 timme =) då har man mycket att prata om =) men vi har ju alltid lika roligt!
Nu är det nog dags för mig att krypa till sängs och läsa lite. Jag ska upp tidigt imorgon och sola i några timmar innan jag ska iväg och träna och sedan planera min Magnus kommande semestervecka.


Fotboll i stället för beachen

Datum: 2010-07-05 Tid: 23:29:05

I morse när vi vaknade så stekte solen och det såg ut att bli en underbar dag. Åkte och handlade lite smått och gott att ha med oss på beachen, bla en varsin sallad, dryck, kex mm. Men innan vi åkte till Orbaden så svängde vi förbi fotbollsplanen i Vallsta där min kusin Bella var och spelade fotbollscup. Stannade kvar och tittade lite och efter en halvtimme så hade de börjat komma en massa gråa moln och då och då kom det några regndroppar. Så vi hoppade stranden och stannade kvar och tittade på Bellas alla matcher i stället. Så vi hade picknick där längst med långsidan på planen i stället för nere på stranden ;) men det funkade det också.
På vägen hem så svängde vi förbi en gammal badplats där jag brukade vara mycket med farmor och farfar när jag var liten. Fagernäs heter det, och där passade pappa, Niklas, Patrik och småkussarna på att ta ett dopp innan ovädret satte igång. Sedan brakade det loss, regnet öste ner och det åskade. Skönt på sätt och vis, men ingen bränna blev det idag.











Till middag så blev det tacos idag, mamma och pappa är trött på grillat eftersom det är det ända vi vill ha när vi kommer på besök. Det blev en soft kväll, farbror Patrik stannade hos oss och käkade och senare på kvällen så tittade på på film. Imorgon ska vi ha sovmorgon, Magnus ska försöka vända på dygnet inför sitt nattjobb som börjar på mån.


Stek på Orbaden

Datum: 2010-07-05 Tid: 23:14:11

Vilket underbart väder, 30 grader varmt och inte ett moln på himmelen. Klockan 11.00 så intog vi beachen "Orbaden" (Hälsinglands riviera). Vi låg där i flera timmar och lapade en massa sol, mer bränna åt folket! Badade flera gånger, välbehövligt dagar som denna. Senare på eftermiddagen så ledsnade mamma och Magnus medan jag och pappa (soldyrkarna) lätt hade kunnat sola i några timmar till. Så då åkte vi hem, svängde förbi Coop och köpte 3 l jordgubbar att mumsa på.
Till middag så grillade vi och hade en massa goda tillbehör till, mums!
Senare på kvällen fick vi besök av min kusin Krille hans 2 åriga son Thom och Krilles nya tjej Jennifer. Vi satt ute på terassen och myste i kvällsolen, åt lite jordgubbar och glass. Det var första gången jag såg mitt kusinbarn Thom så det var ju roligt, han var ett riktigt litet busfrö.

Lille Thom



Kusin Krille med en blöja på huvudet, så söt så!

 

Det är gott med alkoholfri öl ;) skål!





När de hade åkt hem så satte vi oss inne och tittade på filmen "Farsan" (jag och Magnus hade redan sett den på bio). Trött som jag var så slumrade jag till lite då och då. Somnade gott sen när det var dags för det.....Hoppas vi får fint väder imorgon också!

Magnus trivdes som fisken i vattnet i Orbaden....



Hälsinglands "pärla" Riviera "Orbaden"!


Min Älskade Farfars Begravning

Datum: 2010-07-05 Tid: 23:00:24



Idag är det ingen rolig dag, idag är dagen då jag ska ta ett sista farväl av min älskade och saknade farfar. Klockan 10.00 så äger begravningen rum i Arbrå kyrka där vi alla nära och kära kommer att befinna oss för att säga adjö till min kära farfar.
Det räckte med att jag såg kyrkan och alla som stog där utanför för att jag skulle börja gråta. Jag är en rätt känslig person som har lätt till tårar. Jag hade tänkt att vara stark idag men det var ju lättare sagt än gjort.
Begravning inleddes med låten "Håll mitt hjärta" av Björn Skifs, en otroligt vacker och fin låt, som följdes av låten "Blott en dag" av Karolina Sandell-Berg (som vi även hade på farmors begraving), sedan kom den finaste av dem alla "Tears in heaven" av Eric Clapton då var det riktigt svårt att hålla tillbaka tårarna. Jag är så glad och lycklig över att det var jag som fick äran att välja ut all musik till begravningen. Och jag hoppas att farfar tyckte om mina val.
Prästen höll ett litet tal om farfar, om han nu skulle få återförenas med farmor och det värmde att höra. Så om det nu finns en himmel och ett liv där uppe så hoppas jag att de två har det ritkigt bra tillsammans.
Kistan var otroligt vacker, en vit med rosa linneablommor målade på sidorna, även urnan kommer att vara lika. Blommarrangemanget på kistan bestod av bla rosa rosor, rosa gerber, ormbunksblad, murgröna mm....mycket vackert. Samt det fina kortet på farfar som stog på kistan, en bild från hans 70-års kalas då han var så lycklig och glad.
Detta var en utav det finaste och vackraste begravningar som jag har varit på. Men hoppas att nästa gång jag besöker en kyrka att det är för något annat än en begravning.





Efter begravning så gick förbi farmors grav där även farfar nu kommer att ligga. Sedan åkte vi hem till oss i Bollnäs. Där vi skulle bjuda på begravningsfika på terassen i det vackra vädret som vi hade. Alla nära och kära samlades för att umgås och ha en fin stund tillsammans. Vi bjöd först på smörgåstårta som sedan avslutades med tårta och en massa fikabröd.
När de flesta hade åkt och vi bara var Larssonsläkten kvar så åkte vi hem till farbror Niklas och solade och badade en stund för att sedan grilla tillsammans. Det var härligt att få vara tillsammans allihopa en dag som denna. Bry sig som sina nära och kära!
Älskar er alla!


Sminkjobb stillbildsplåtning "Sara Lee" dag 2

Datum: 2010-07-05 Tid: 22:36:13

Upp och hoppa samma tid idag, klockan ringde 06.15. Tycker om att ha god tid på mig på morgonen så att jag slipper stressa osv. Jag hade lyxen att få skjuts ut till Solsidan/Saltis idag igen, jag är så bortskämd...I like!
Idag var det stillbildsplåtning för samma företag och samma familj som skulle sminkas. Men idag var vi inte alls lika många på plats, skönt så slipper man känna sig i vägen osv.

Idag rullade det på riktigt fint och vi var klara strax innan klockan 12.00 (och jag var bokad halvdag 4 tim). Och då kom Magnus och hämtade mig, bilen full med packning och självklart lille Snutt. Jag kom jättebra överens med skådisen som spelade mamman (hon var karatetränare, firsör och föder upp chihuahuaor). Så vi bytte nr osv och jag hoppas att vi kommer att hålla kontakten i framtiden. Hon gav mig massor av tips när det gäller hår mm, så fick jag en ny stylingprodukt av henne som jag ska prova. Liknar produkten "dust it", och den älskar jag ju så det ska bli spännande. Hon köper även hårprodukter mm från samma ställe som mig så vi sa att vi kanske skulle gå på någon inspirationskurs där tillsammans någon gång.

Resan upp till Bollnäs gick jättebra och när vi kom fram så fixade mamma och pappa lite mat, grillade hemmagjorda hamburgare, mums!
Senare på kvällen åkte vi hem till farbror Niklas och hans familj och hälsade på. Vi satt mest och pratade och så blev det lite bus med småkussarna så klart. De hade köpt hem en jättestor studsmatta som vi hjälpte dem att sätta ihop, som jag ev ska våga mig upp på någon dag. Hoppas att den håller bara =)
Resten av kvällen blev lugn, satt i soffan och tittade på tv innan det var sovdags.

  


Sminkjobb reklamfilmsinspelning "Sara Lee" dag 1

Datum: 2010-07-05 Tid: 22:21:56

Klockan 06.15 så ringde väckarklockan.....shit vad trött jag var även om jag gick och la mig tidigt igår. Jag är verkligen ingen morgonmänniska och kommer aldrig att bli det heller.
Eftersom det inte fanns någon parkering eller möjlighet för mig att ta egen bil till jobbet så körde världens bästa pojkvän mig till jobbet idag. Klockan 08.00 infann jag mig på "solsidan" Saltis!

Idag var det reklamfilm för "Sara Lee" pizzakit som stog på schemat. Jag skulle sminka en familj (mamma, pappa, son och dotter) och temat är lite karate, kung fu osv.
Som alltid så var det ett underbar team att jobba med, men vi var ovanligt många på plats. Det var allt från slutkund, byrån, producenter, regisörer, fotografer, ljud/ljus, stylist och så jag förstås (sminkös).
Dagen flöt på bra, vi följde schemat rätt så bra men när man jobbar med inspelningar sån får man vara beredd på en hel del förseningar i tidsschemat.

De hade fixat mat från en grym catringfirma, så både lunch och middag var superbra. I stället för en tråkig pastasallad el någon snabb hämtmat som också är rätt vanligt på inspelningar =) Hoppas att de kommer att anlita den här firman igen, mums!
Klockan 20.30 så var vi klara för idag! Så det bev  12.5 tim arbetsdag för mig! Tur att det alltid är roligt att jobba och att man har bra folk runt omkring sig som gör att dagen går som en dans.
Magnus kom och hämtade mig på jobbet (bästa killen), så vi var hemma igen strax efter 21.00 och då var det bums in i duschen och sedan packa om sminkväskan inför morgondagen, samt packa inför våran weekend i Bollnäs, stoppa något i magen för att sedan varva ner och somna i skaplig tid...och det är ju lätt, NOT!

Bilder kommer........


RSS 2.0