Bakning och tordagsmys med älsklingen

Datum: 2011-04-21 Tid: 20:36:26
Idag började vi 08.30 och det var dags för månadsmöte. Det bjöds på smörgås tårta, vanlig tårta och en massa påskgodis, härligt härligt!
Har haft fullt upp på jobbet idag, äntligen så har folket blivit shoppingsugna igen. Ett tag var det nästan lite som vid juletid, långa köer och en massa glada människor som vill shoppa inför påsken. Vid 14.00 så fick jag gå hem, hade i för sig gärna jobbat längre idag då det var fullt ös och det gillar jag. Hoppas att det blir lika på lördag när jag ska jobba.

Gick hem till mamma och pappa och väntade på att Magnus skulle sluta och komma och hämta mig. När han kom så åkte vi på en liten tur, mammsen följde också med =) Det blev lite smått och gott, bla 2 st snygga uppläggningsfat som ska invigas imorgon.

Orkade inte laga någon mat idag så det fick bli take away...ibland så måste man =)
Sedan satte vi igång och bakade, misslyckades totalt med en vit kladdkaka med blåbär i (så den får jag göra om imorgon, råkade nämligen vispa runt blåbären med en elvisp så kakan blev alldeles blå/grå när den gentligen ska vara vit med små söta bär i).....typiskt! Men där emot så lyckades jag mycket bättre med både drömrulltårtan och key lime pajen. Har fått en hel del hjälp av min underbara köksassistent Magnus, han är den bästa.











Trodde att det var idag det skulle komma en massa påskkärringar och knacka på dörren och tigga godis??? Vi som verkligen hade förberett oss, köpt hem en massa godis.
Gör inte barn så längre?
Mer godis till mig och Magnus i stället då ;)

Nu är det dags för filmtajm "Fyra år till" ska vi se.

GLAD PÅSK FRÅN MIG!

Baka och final av "Sveriges mästerkock"

Datum: 2011-04-21 Tid: 20:23:05
Nu var det ju Louise som tog hem segern i "Sveriges mästerkock", men hon har också varit grym. Hon är väldigt skicklig på att lägga upp maten snyggt, en fröjd för ögat.

Glömde berätta att jag och Magnus under kvällen även hann med lite bakning. Vi provade 2 st nya recept från mina nya kokböcker. Det blev en daimkaka och en mjölkchoklad kladdkaka, spännande och se hur de smakar på söndag.

Nu är det sovdags här hemma, upp och hoppa kl 06.20 imorgon igen. Natti Natti!

Lunchdejt med Lotta

Datum: 2011-04-20 Tid: 19:43:22
Idag är jag ledig men tro inte att det blev någon sovmorgon för mig ändå. Klockan 06.20 så ringde Magnus klocka och det var dags att kliva upp. Jag skulle köra Magnus till hans jobb då jag behöver bilen idag. När jag kom hem igen så började jag städa och fixa lite här hemma.
Och vid 11.00 så åkte jag ner till stan för att möta upp min vän Lotta, vi har äntligen fått ihop en lunchdejt. Det fick bli Krokanen och deras kycklingburgare som är riktigt god. Som alltid när vi ses så har vi massor att prata om och tiden bara rusade iväg och vid ett var hon tvungen att åka. Men vi ses ju snart igen, snart ska vi ju på samma möhippa osv.

Åkte på Kvantum och storhandlade inför påskhelgen och mina kalas =) Men shit vad folk det var, har inte folk bättre saker att göra vid den tiden? Det tog en hel timme för mig där inne...visst skulle jag handla en hel del, men det var superlång kö till charken och till kassan.

Plockade upp Magnus vid 16.00 och då åkte vi och köpte en varsin glass, det är ju 17 grader och sol här, riktigt härligt. Stannade på några butiker på vägen hem och tittade på bla utemöbler och markiser. Det blir ju så varmt i vårat sovrum så där skulle vi nog behöva svarta markiser i sommar. Annars kommer vi få sova nere i källan =)
Utemöbler har vi också hittat som vi gillar, så i slutet av månaden så får det nog bli ett sånt köp.



Har hunnit med att baka två saker idag, en daimkaka samt en mjölkchokladkladdkaka. Resten fixar jag imorgon med lite hjälp av älsklingen som är min assistent i köket, han håller rent efter mig osv.
Nu är det snart dags för finalen i "Sveriges mästerkock".....så spännande! Vore roligt om Jennie kunde vinna, då jag följt hennes blogg långt innan hon var med i detta och tycker att hon är superduktig. Undrar om jag kan lura Magnus att massera mig lite under tiden också ;)

Grattis till mig på min 28 års dag!!!!!

Datum: 2011-04-20 Tid: 19:27:53
Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva ut i hundrade år..........

Idag är det min födelsedag, så grattis till mig!


Känns väl så där att bli äldre måste jag erkänna, snart är man 30 år och förväntas ha både barn, villa och volvo. Men jag har kommit en bra bit på vägen i allafall, ett hus har jag ju ;) Tur att man inte känner sig så gammal i allafall och tydligen så ser jag inte så gammal ut heller då många tror att jag är runt 22-25 och det tackar man ju för ;)

Gissa om det var roligt att kliva upp kl 06.30 på sin födelsedag.....Verkligen inte! Det har aldrig hänt förr kan jag lova. Men nu ser ju livet lite annorlunda ut. Så det var bara att hoppa ur sängen och göra sig i ordning för ännu en dag på mitt underbara jobb.
Idag har vi verkligen haft fullt upp på jobbet så tiden har verkligen sprungit iväg, glömde t.o.m av min lunch och fick gå iväg 45 min senare. Men så blir jag när jag är fokuserad. Jag har nämligen byggt upp ett nytt ställ med ett helt nytt märke som vi har fått in hos oss som heter Origins. Det ska bli spännande att se vad det är för något. Det började ju bra i allafall, fick sälja en ansiktskräm till en dam när jag var klar med allt.

Mamma kom in till jobbet strax innan jag slutade med en stor blombukett och strax efter så kom älsklingen in och sjöng för mig, även han med en stor blombukett =)

Efter jobbet så åkte vi hem till mamma och pappa. De bjöd på mat, oxfilé med en massa mumma! Inget större firande idag, utan det blir på fre och sön. När man heter Linda brukar man bli firad flera dagar =) Bortskämd som jag är ;)
Kvällen avslutades hemma i soffan, fick 1 tim massage medans vi tittade på "Kniven mot strupen" av världens bästa pojkvän....älskar dig!

Två nya dessertböcker till mig

Datum: 2011-04-18 Tid: 19:57:53
Idag jobbar jag mellan 09.50 och 16.00, en riktigt soft dag. Har haft en hel del att göra idag, massor av varor att plocka upp, byta plats på vissa märken, mm. Idag fick jag lunchsällskap, det var trevligt. Jag och Julia hade inte tagit med oss någon lunch så då tog vi en lucnhdejt på "Roy´s". Så trevligt att få sällskap, ha någon att prata med och snacka lite skit med. Men som alltid när man har trevligt så sprang lunchen iväg och det var dags att gå och jobba de sista timmarna för dagen.

Köpte med mig två underbara kok/bak/dessert-böcker hem idag. Den ena heter "Dessert och bakverk" och den andra "Kärleksmums".



Åkte med älsklinge hem när han hade slutat och när vi kom hem så lagade vi mat. Kycklingfilé med ugnsgrönsaker, tzatziki och chillibea. Mums vad gott!

Och nu sitter vi i tv-soffan och myser, jag bloggar lite eftersom jag inte har gjort det på några dagar och Magnus han spelar tv-spel.
Snart blir det en dusch och lite massage =)

Idag är det även sista dagen för mig som 27 åring!

17 april

Datum: 2011-04-18 Tid: 19:45:51
Vilket underbart väder vi har idag, 17 grader och det är bara april =) Men tyvärr så får jag inte njuta så mycket av det då jag ska jobba idag. Hann vara ute i trädgården en liten stund, hann ta några krattag innan det var dags att åka. Medans jag jobbade så hjälpte pappa, Magnus att städa upp på gården, slänga på allt skräp på en kärra, kratta lite, och köra hit en soffa som vi ska låna ner till gillestugan så länge (tills vi hittar vad vi vill ha).

När jag slutad så gick jag hem till mor och far där de skulle bjuda på middag. Så för mig som har jobbat så var det bara att sätta sig till bords och njuta av mycket god mat. Vi blev kvar en stund, jag fixade mammas ögonbryn osv.
När vi kom hem så blev det inte så mycket mera gjort, bara softa i soffan innan det var sovdags. Upp och jobba imorgon igen.

Pappa 50 års firande

Datum: 2011-04-18 Tid: 19:40:34
Efter jobbet idag så åkte jag hem och gjorde mig i ordning för pappas 50-års firande. Mamma hade nämligen bokat bord på Orbaden konferens & spa. När vi kom dit så bestämde vi oss för att äta en tre rätters. Till varmrätt så åt vi alla skummad hummersoppa med räkor, mums vad god den var...jag hade gärna ätit lite mer av den.



Födelsedagsbarnet, världens bästa pappa fyller 50 år! Grattis!



Världens bästa mamma och pojkvän



Den vackra utsikten....








Till varmrätt så åt jag och mamma röding som också var mumma. Pappa och Magnus åt lamm som tydligen inte var riktigt hundra, men helt ok. Efterrätten var nästan det bästa, det var dessertbuffé med massor av gott. Bla pannacotta, creme brulé, vit chokladmousse, chokladkaka, ost och kex. Gissa om vi åt, man ville ju pröva allt ;)









Vilken mysig restaurang, vacker miljö, trevlig service och underbar utsikt. Dit kommer jag absolut gå fler gånger =)

Efter middagen så följde mamma och pappa med hem till oss så tittade vi på "Körslaget" tillsammans.

Tack bästa mamma och pappa för en mycket trevlig och mysig kväll!

I födelsedagspresent fick pappa ett falskärmshopp av oss!


En dag i Hudiksvall

Datum: 2011-04-18 Tid: 19:23:59
Ingen sovmorgon idag heller.....klev upp vid 07.30 för att se till att vara klar till 08.45 då Helena skulle hämta mig. Men då var det någon som sov över, och det var inte jag. Vi kom iväg vid 09.30, men som tur är så tar det inte längre än en timme till Hudiksvall. Så vi hade all tid i världen att gå runt och shoppa, fika, käka lunch mm innan det var dags för Helenas sjukhusbesök.

Min kusin Robin jobbar som kock på en restaurang som heter "49:an" så dit gick vi och käkade lunch. Grymt bra mat, ett trevligt ställe som ligger vid vattnet med bra husmanskost till lunch och en underbar salladsbuffé med hembakat bröd. Vi åt så vi nästan rullade där ifrån.....Kan varmt rekommendera detta ställe!

Shoppade nästan ingenting, kom hem med endast 2 st lite finare prydnads påskägg som jag ska ha i köket i påsk.


Tog sedan en promenix ner till hamnen där vi njöt av årets första mjukglass i solen. Mmm mums, hur gott som helst!

På sjukhuset gick allting jättebra och efter det så ringde min kusse, han hade slutat jobba och frågade om vi ville ses över en fika innan vi åkte hem . Och det ville vi ju så klart, det är ju inte så ofta man är där så då får man passa på.

Har haft en toppenmysig och trevlig dag tillsammans med min vän Helena. Tack för idag vännen!



Vårfräsch i håret

Datum: 2011-04-13 Tid: 15:29:05
Fy vad trött jag var i morse, helt död kände jag mig när jag slog upp ögonen vid 07.30 (30min innnan klockan skulle ringa).
Idag är jag ledig så jag har passat på att boka in tid för färgning av utväxten. Och det var verkligen på tiden kan jag lova. Men det har dragit ut på tiden då jag har jobbat el legat hemma och varit sjuk.
Idag var det Sussi som fixade mig, blekte fnaskranden och klippte in mitt nya löshår, så nu känner jag mig riktigt vårfräsch.

Köpte med mig en tårta på vägen hem, pappa kommer ju hem från Thailand ikväll. Och eftersom han har fyllt år så tänkte vi fira honom lite smått idag eftersom det riktiga firandet blir på lördag.

Sitter nu hemma hos mor och far och väntar på att Magnus ska komma så att vi kan åka hem och laga lite mat och softa innan vi åker ner igen (hoppas på att pappas flyg är i tid).

När pappa kom hem vid 20.00 så åkte vi ner och käkade lite smörgåstårta och Willmatårta med honom och mamma. Vi fick en massa presenter av pappa =) Nästan som på julafton och jag blir som ett litet barn =)
Jag fick en hel kasse med en massa snygga kläder, allt från klänningar, bikinis, huvtröja, linnen, mm. Och inte nog med det så fick jag bruna färglinser (har alltid velat ha), parfym, en kuvertväska mm.
Självklart så fick mamma och Magnus också en massa saker, men jag fick nog mest ;) bortskämd som jag är ;)

Chanel doftkurs i Sthlm

Datum: 2011-04-13 Tid: 15:19:43
Upp och hoppa kl 06.20 för att vid 08.10 infinna mig på tågstationen. Hoppade på tåget till Sthlm tillsammans med mina underbara kollegor Lotta, Eva och Julia. 2.5 tim senare satte vi oss i en taxi dsom tog oss till Vasastan där vi skulle på kurs. Idag var det doftkurs för Chanel som stod på schemat.
Vi gick igenom både dam och herr serien och självklart så fanns det flera dofter som föll mig i smaken på båda sidorna.

Dessa parfymer luktar riktigt fräscht och härligt, Chance Chanel. En härlig sommardoft!

 

Vi var klara vid 17-tiden så då tog vi en taxi in till stan. Där vi strosade runt på Åhlens =) Jag köpte en "Eva Solo" tillbringare 1.4l med svart fodralsamt en pumptvål från "Savon de Marseille". Alltid trevligt att komma hem med lite nytt.

Medans mina kollegor käkade donken så passade jag på att köpa med mig sushi som jag kunde käka på tåget hem. Mums vad gott! Tyvärr så hade vi blivit bokade på ett sent tåg, som det även var byte på i Gävle (där vi fick hänga 1 tim). Så klockan 22.30 rullade vi in i Bollnäs, så det blev en lång dag. Men mycket trevlig, rolig och lärorik. Det är riktigt trevligt att få komma iväg på sånt här lite då och då tillsammans med sina kollegor, få komma bort, se något nytt, umgås utanför jobbet mm. Får se när nästa gång blir?

Fick en fin goodiebag....


Söndagsbrunch på Lilla K "trädgårdscafé"

Datum: 2011-04-11 Tid: 10:43:08
I morse vaknade Magnus redan kl 08.00, vilket jag tyckte var lite för tidigt då jag ville ha sovmorgon. Så jag somnade om medans han klev upp och fixade här hemma =) Vid 09.30 tyckte Magnus att det var dags för mig att kliva upp så då gjorde jag det. Käkade lite frulle och fixade här hemma innan det var dags att åka ner till stan och veckohandla mm. Plockade upp mamma vid 13.00 så åkte vi till Lilla K trädgårdscafé där vi blev bjudna på brunch. Det fanns massor av gott, smoothies, pannkakor, lemoncurd, lax med limesås, mm.

Jag var helt slut när jag kom hem, det har verkligen tagit på krafterna att varit sjuk så länge som jag har varit. Satte oss i soffan, Magnus spelade tv-spel och jag surfade runt på nätet tills jag slocknade sittande i soffan. Då är man trött och det är precis vad jag är.

När jag vaknade så ställde jag mig vid spisen och bakade en vitchoklad kladdkaka, lagade lunch till imorgon och middag till ikväll. Till middag blir det tacos, helt ok söndagsmat ;) som vi avslutade med kladdkaka och vaniljglass, mums! Fick besök av Helena en snabbis medans vi höll på i köket. Vi hade köpt 2 saker till henne på Ikea som hon kom och hämtade.

Tittade på sista avsnittet av "Stockholm - Båstad" innan det var dags att krypa ner i sängen.
Imorgon ska jag jobba igen, ska bli riktigt skönt =)

En snabbvisit till Sthlm

Datum: 2011-04-11 Tid: 10:33:42
I fredags kväll åkte jag och älsklingen ner till vårat andra hem, till våran lya i Sthlm. Den här gången blir det bara en snabb visit då vi ska hämta lite prylar, bla våra cyklar.
När vi kom fram så plockade vi med det mesta ur garderoben som vi behövde. Hela våran sommargarderob var kvar där och nu börjar det dra ihop sig så det var på tiden att vi fick hem den.

På lördagsmorgon vaknade jag upp och kände mig yr, nästan svimfärdig. Tror att det kan ha med bihåleinflammationen som jag har dragit på mig. Men det fanns inte tid för något sånt nu, vi ska ju och shoppa idag.

Första stoppet blev på Ikea och det gjorde vi snabbt, tog det vi skulle ha, stannade och åt en nybakad kanelbulle och åkte vidare. Nästa stopp blev Skärholmen C, där köpte vi nya träningskläder (löp/promenad). Så att man kan bli lite extra motiverad att träna =)

Fick med oss några ceriserosa ljuslyktor som vi ska ha i gillestugan när den är färdigmöblerad. Vi passade även på att besöka våra libanesiska vänner och käkade lite lunch hos dem. Mmmm så gott, detta har vi längtat efter!

Åkte förbi hemma och fyllde bilen och lyfte på cyklarna på stället innan vi åkte vidare till Uppsala, där vi skulle in på bla EM, Bauhause, Chilli mm. Eftersom vi inte hittade någonting och kom ut från alla affärer tomhänta så blev jag riktigt grinig, på skitdåligt humör! Usch vad tråkigt, jag som hade planerat att handla massor till hemmet. Men allt jag ville ha fasnns inte......åh så irriterande.

När vi kom hem igen så bestämde vi oss för att stanna på den italienska restaurangen Roma och käka. Vi kände verkligen inte för att handla och ställa oss och laga mat. Skönt att sätta sig vid ett dukat bord och bli serverad =)
När vi kom hem slängde vi oss på soffan och tittade på "Körslaget" sedan blev det sängen och en ny film "The Fighter".



Om filmen:
Dicky är en före detta framgångsrik boxare som tagit på sig rollen att träna sin lillebror, Mickey. Men Dicky har grava missbruksproblem vilket gör honom milt sagt opålitlig. Deras mamma Alice, som inte bara är en matriark med stort M utan även brödernas manager, tänker dock inte låta Mickey överge favoritsonen Dicky och söka sig utanför familjen för mer professionell träning.

Så tyckte jag:
En lite annorlunda boxningsfilm med bra skådespelare.

+++(+)

Jag har bakat en vitchoklad kladdkaka,myck...

Datum: 2011-04-10 Tid: 21:14:34

foto0550 (MMS)

Jag har bakat en vitchoklad kladdkaka,mycket gott! Söndagsmys tillsammans med älsklingen!


Torsdag....Äntligen dags för medicinering

Datum: 2011-04-08 Tid: 09:57:14
Idag fick jag äntligen pencilin utskrivet av läkaren, vilket var på tiden efter 5 veckor av influensa, förkylning, bihålor mm. Längtar tills den dagen kommer då jag känner mig frisk, ingen snuva, inget snorande, ingen hosta, ingen hes röst, inga ömmande kinder/huvud/käkar mm.

Vad har jag gjort idag då? Inte alls mycket då jag inte varit på topp. Har mest suttit i soffan och kollat på film, serier och sytt mitt nya löshår.
När Magnus hade slutat jobba så åkte han till pappas verkstad och tvättade våran bil och bytte till sommardäck. Så att bilen känns fräsch nu när vi ska åka till vårat andra hem, Stockholm över helgen.

Filmerna jag såg heter "Till det som är vacker" och "Tusen gånger starkare".



Om filmen:
Katarina är 20 år och från Göteborgs utkant. Hon vinner av en slump två biljetter till en premiär på Konserthuset. Katarina har aldrig varit på en klassisk konsert förut men till både sin och sin killes stora förvåning drabbar musiken henne rakt i hjärtat. Katarina lyckas ljuga sig till ett jobb på Konserthuset som receptionist, hon förälskar sig i den högkulturella världen och inleder en relation med den gifte dirigenten Adam. I en önskan att skapa sig en ny identitet, långt borta från sin fula förort, gör Katarina nu allt som står i hennes makt för att få stanna i den nya världen.

Så tyckte jag:
En bra och gripande film med bra handling och mycket bra skådespelare. En stark film som berör, mycket sevärd.

+++++





Om filmen:
Signe är en blyg 15-årig tjej och i hennes klass är det de stökiga killarna och den populära Mimi som styr. När den nyinflyttade Saga börjar i klassen sker dock en förändring, hon bryter mot de oskrivna lagarna om hur tjejer bör agera. Till en början beröms hon av lärarna för att hon tar för sig och är stark, jämfört med de andra tjejerna, men då de följer hennes exempel utbryter kaos.

Så tyckte jag:

Man känner igen sig en del sen man själv var liten och gick i skolan. Grupperingar, killarna som alltid ska ta plats, mm. Den här borde alla skolor få se =) Bra budskap!

+++

Nytt från Britney Spears

Datum: 2011-04-06 Tid: 13:42:05
Snygga Britney är tillbaka med en ny grym singel/video.

Klicka här för att se den!

Skön låt och snygg video, i like!

Härligt med vårsol

Datum: 2011-04-06 Tid: 10:27:56
Godmorgon onsdag...usch vad dagarna går fort, snart är även den här veckan över. Vaknade vid 09.30 i morse och trodde att jag kände mig lite piggare. Men hann inte mer än att sätta på mig lite kläder och sätta mig och äta frulle så kände jag hur det typ exploderar i både huvud, käke och kinder. Tror att jag ska ringa min doktor redan idag och be om pencilin, måste jag verkligen vänta tills imorgon?

Har ringt och beställt tid hos min frisör Sussie för att äntligen få bleka utväxten. Det skulle behöva göras redan idag, men det känns så där att åka till frissan när jag är hemma och är sjuk från jobbet. Jag hinner i allafall få det fixat innan jag fyller år =)

Nu ska jag linda in mig i en filt och sätta mig ute i solen med min bok och få lite frisk luft.

Besök av Helena

Datum: 2011-04-06 Tid: 10:20:51
Igår vid lunchtid fick jag besök av min vän Helena. Jag fixade i ordning lite lunch till oss och sedan avslutade vi med en kopp te och några kakor. Hon var här i några timmar och det var riktigt trevligt med sällskap. Bara sitta och snacka en massa om allt och ingenting. Och som alltid går tiden väldigt fort när man har trevligt så det var dags för Helena att åka hem samtidigt som Magnus kom hem från jobbet.

Resten av dagen/kvällen så låg jag bara på soffan och tittade på tv och läste. Vi såg bla på "Kniven mot strupen" som vi båda tycker är ritkigt bra och roligt. Det är ju så sjukt att vissa restauranger ens får hålla på med mat, när det är så äckligt och skitigt där. Blä....tur att Alexander kommer och räddare dem =)


Cola light + lagerfeld

Datum: 2011-04-05 Tid: 11:35:31

 

Förra året så designade Lagerfeld en flaska för coca-cola light och i år kommer han med ytterligare tre flaskor. Flaskorna kommer att börja säljas nu i april.

De numrerade flaskorna kommer i tre olika utföranden inspirerade av Coca-Cola lights hjältinnor;

* Den romantiska Bernadette
* Den fashionabla Eleanor
* Den rockchica Irene

Är våren här för att stanna?

Datum: 2011-04-05 Tid: 11:20:22
Igår kväll var det ingenting bra på tv, så vi kröp ner i sängen rätt tidigt för att se klart på filmen "Hämnden".

 

Om filmen:

Anton arbetar för en humanitär organisation och pendlar mellan ett flyktingläger i Afrika och sitt hem i Danmark där han har två små söner. Han har svikit sin älskade hustru, Marianne, och de försöker nu att vänja sig vid ett liv utan varandra. Samtidigt börjar Antons 10-årige son Elias lära känna och bli vän med en ny pojke i klassen. Denna ovanliga vänskap utvecklas snart till en oroande allians som hotar att förstöra landsbygdsidyllen för alltid.

Så tyckte jag:

En riktigt bra och stark film med grymma Persbrandt i en av rollern. Alla skådespelare imponerar. Otroliugt att ett barn kan bära med sig så mycket hat och ha de tankarna när man bara är 12 år. En gripande film som inte lämnar någon oberörd. Mycket sevärd. Kan förstå att den har fått en oscar och det kommer ni också att göra.

+++++

 

Jaha då är man hemma och är sjukskriven igen då, tråkigt men sant. Känner mig inte något bättre idag heller. Började med att sova i 12 timmar, det ni! Då mår man inte riktigt hundra kan jag lova. Och efter att ha stoppat i mig lite frulle satte jag mig ute mot husväggen i solen och njöt av värmen en stund tills det började blåsa för mycket.

Vad ska jag hitta på nu då? Läkaren sa att jag bara skulle vila och inte anstränga mig, så det blir väl att läsa lite bok här i soffan antar jag =)


Hemma efter ett besök hos farbror doktorn

Datum: 2011-04-04 Tid: 16:11:17




Hur tror ni att det gick hos läkaren då?

Som jag misstänkte så har jag bihålsinflammation.

Men tror ni att han skriver ut antibiotika? Hans förslag var att jag skulle använda nässprayet Nasonex tillsammans med några droppar, vara hemma från jobbet till minst tor (hade jag inte blivit bättre till dess så skulle han skriva ut antibiotika då), dricka mycket varmt, vila, ligga högt med huvudet, ha koll på febern mm.

Tror ni att jag är less nu eller? Jag vill inte ligga hemma, jag vill jobba, jag vill bli frisk, jag vill må bra, känna mig riktigt hundra vilket jag inte har gjort på jättelänge. Vad f-n skriv ut pencilin åt mig NU! Inte på tors......

Eftersom jag är nyinflyttad här i stan så ville de att jag skulle lista mig hos dem. Sen ville de att jag skulle välja husläkare. Men hur ska man kunna göra det? Jag vet ju inte ens vilka de är? Det fanns tydligen 4-5 st att välja mellan. Så är det någon som har tips på någon bra läkare på arbrå hälsocentral så får ni gärna skriva det.

Nu ska jag i allafall laga Magnus favorit maträtt, så att han blir lite glad när han kommer hem efter en hård dag på jobbet.
Sedan så tänker jag lyda doktorn, bädda ner mig i soffan och dricka en massa te med honung. Läsa lite bok tills det är dags att kolla klart på filmen som vi började titta på igår "Hämnden".
Tror också att läkaren nämnde något om att det var bra att pojkvännen pysslade om mig lite extra, masserade mina fötter tex. Det är nog den bästa medicinen enligt mig ;)


Ännu ett läkarbesök

Datum: 2011-04-04 Tid: 11:15:35
Måndag 4/4 och jag är sjukanmäld idag, har nämligen fått tid kl 14.00 hos en läkare som ska titta på mig.
Kan inte jobba när jag knappt kan böja huvudet nedåt utan att det ska explodera, plus att jag hostar väldigt otäckt och rossligt och känner mig allmänt äcklig när snoret rinner.
Hoppas verkligen att de hittar något så att jag kan få pencilin och kan få bli frisk. Annars så undrar jag hur länge ett virus kan ställa till det?

Ligger just nu på soffan helt utslagen, vill att klockan ska bli två så att jag får veta vad som är galet. Annars så kommer det inte hända så mycket här hemma. Läsa lite bok om jag orkar, kolla på lite serier på datorn, dricka te och se till att bli frisk.

Hur länge kan vara sjuk???

Datum: 2011-04-04 Tid: 11:07:46
Idag känner jag mig inte alls pigg, huvudet spränger, käken spänner, det känns som om någon har slagit mig över ögonen, rossligare i halsen, hostar väldigt mycket. Funderar på om jag ska åka in på akuten och be en läkare titta på mig eller om jag ska vänta tills imorgon måndag och gå till hälsocentralen. Det fick bli det sistnämnda, annars så blir man väl bara sittande i flera tim och få vänta på akuten och det orkar jag inte.

Vid 13.00 så kom mamma och hämtade mig, hon skulle bjuda mig på tacos idag. När jag kom fram så la jag mig på soffan och bläddrade i tidningar tills det var dags att äta. Synd att man inte har 100% smaksinne just nu, ingenting smakar någonting just nu =( Sedan så blev jag sittande i soffan och tittade på en polisserie på tv4+ (112 Poliser) som var riktigt bra.
Åkte hem till mig strax efter 17 och vid 18.30 kom älsklingen hem och pysslade om sin lilla sjukling. Kl 20.00 så var det "Sthlm - Båstad" på tv´n. När det var slut så kröp vi ner i sängen och invigde våran nya sovrums-tv. Vi började se på filmen "Hämnden" med Persbrandt. Den verkar vara riktigt bra, fortsättningen får vi se imorgon kväll.


Mamma på middag

Datum: 2011-04-04 Tid: 10:57:08
Idag har jag en riktigt soft dag, jag jobbar mellan 10.30 och 15.00. När jag hade slutat så kom mamma och plockade upp mig eftersom hon hade lånat min bil medans jag jobbade. Magnus han är ledig idag men jobbar på söndag, så han har varit hemma och städat idag =)
Mamma följde med hem till oss för att vi skulle bjuda på middag. Och det blev club sandwich med pommes! Till efterrätt hade mamma köpt med sig kladdkaka med vaniljglass, mums!
Vi tittade på "Körslaget" och sedan på reprisen av "Arga snickaren" innan det var dags att sova.

Fredag 1 april

Datum: 2011-04-04 Tid: 10:51:11
Undrar vad det är för fel på mig, först influensa, sedan förkyld och nu tror jag att det är dags för bihålorna el lunginflammation. Varför blir jag aldrig frisk?
Vaknade i morse och hade väldigt ont i huvudet, det känns även som om jag har tandvärk i överkäken, spänner under ögonen och när jag hostar känns det som om huvudet ska explodera.

Efter att jag hade slutat så köpte vi med oss take away käk och åkte hem och satte oss framför tv´n. Vi tittade bla på "Talang".

Har ni blivit lurad idag då?
Jag gick i allafall på det mesta kan jag säga, speciellt det där med bollnästorget som det stog om i tidningen. Men annars så har jag klarat mig rätt bra =)

Pappas vän Peter fyller 50 år idag, grattis till honom. De har det säkert jättebra i Thailand nu, pappa, Peter och Tony. Allihopa fyller 50 år nu i början på april och de firar de tillsammans nere i ett varmt Thailand.

Plåtning för Vällingby City

Datum: 2011-04-04 Tid: 10:38:17
Idag började jag klockan 08.15 eftersom jag hade lämnat allting kvar på plats (make up/styling). Det var samma modeller som dagen innan som skulle sminkas. Och allting skulle se ut som på reklaminspelningen, så det gick mycket smidigt idag. Det var lite softare tempo idag jämfört med igår.

Jag blev hemskickad redan kl 16.00 idag, då hade jag gjort mitt för den här gången. Kändes rätt bra måste jag säga då jag har en lång bilresa framför mig. Åkte hem till lyan och packade med allt som skulle med och sedan bar det av till Kista där jag skulle möta upp pappas polare som har en butik som säljer Samsung tv/videos/hemmabio/mm. Fick åka efter honom till Jakobsberg där han håller till.

Eftersom pappa hade fått med sig fel tv hem sist så var jag tvungen att byta. Blev ganska sugen på att köpa ett hemmabiosystem till vardagsrummet, så snyggt....med tuch och grymt snygg designe och vilket ljud...wow!. Han hade också en 58" tv till riktigt bra pris som skulle göra sig riktigt bra i våran gillestuga.

Kom hem vid 22-tiden och då var det bara att hoppa i säng eftersom jag ska upp och jobba imorgon igen.

Reklamfilminspelning för Vällingby City

Datum: 2011-04-04 Tid: 10:24:46
Idag står det reklamfilminspelning i min kalender. Klockan 08.00 infann jag mig i studion vid Mariatorget där jag har gjort många, många jobb tidigare =)

Det var 5 modeller som under dagen ska bli fixade av mig, 2 kvinnor, 2 män och en ung tjej på 10 år.
Som alltid så är det väldigt roligt att jobba med det här teamet, mitt första jobb för dem var för många år sedan, det var första videon för "Sunblock". Härlig stämning, bekvämt att jobba med folk man känner osv.

När vi var klara kl 18.00 så kände jag att jag behövde få lite luft och gav mig ut på en promenad i vårsolen. Riktigt skönmt efter att ha varit instängd i en varm studio hela dagen. Gick förbi Café Baresso och käpte med mig en ceasarsallad hem till middag.

Bänkade mig i soffan framför tv´n och tittade på "Halv åtta hos mig" och "Sveriges mästerkock". Tog sedan ett varmt bad för att komma ner i varv, slappna av och kunna sova gott i natt. Imorgon är det stillbildsplåtning på schemat.

Den snygga bröllopstårtan som skulle vara med =)








RSS 2.0