Fika med mammsen

Datum: 2011-09-26 Tid: 21:02:59
Oj vad jag måste vara trött, somnade vid tolv igår och sov ända till kl 10.00 i morse. Hur ofta händer det nu för tiden? Typ aldrig...... Men jag tror att det är hösten som gör att jag känner mig så trött och sliten. Klev upp och käkade frulle innan jag satte igång att städa. Hann med övervåningen innan det var dags att göra sig i ordning för att åka in till stan. Jag och mamma ska åka och fika på "Lilla K". Det blev en varsin smörgås med parmaskinka och fetaostkräm sen delade vi på en choklad/kladd-kaka. Åkte förbi Kvantum och storhandlade inför veckan innan jag släppte av mamma hemma igen.
När jag kom hem så började jag med att laga en massa mat, både till kvällens middag tacos och till veckans lunchlådor. Skönt att slippa laga mat på några dagar =)

Kvällen bestod av en massa mys i tv-soffan, vi tittade på fotboll, jag fick massage, Magnus spelade tv-spel och jag läste bok. Läste ut boken "Skumtimmen" av Johan Teorin.

Om boken:

En dimmig sensommardag i början av sjuttiotalet på norra Öland försvinner en liten pojke utan några som helst spår. I dagar letar familjen, polisen och frivilliga efter honom. Tjugo år senare får pojkens mor Julia ett oväntat telefonsamtal från sin far, den åldrige sjökaptenen Gerlof Davidsson. Han ber henne komma till Öland för att hjälpa honom med efterforskningar kring dottersonens försvinnande. Julia återvänder till sin barndomsö och tillsammans börjar de söka i det förflutna. Först nu får hon höra talas om en mytomspunnen ölänning, Nils Kant, som en gång satte skräck i en hel bygd. Han är död och begraven sedan länge, långt innan Julias pojke försvann. Ändå sägs han ibland vandra på det öländska alvaret i skymningen. I skumtimmen.

Så tyckte jag:

Har haft denna bok hemma länge och har hans andra böcker stående i bokhyllan och väntar på mig. Tyckte att den var lite småseg i början men efter ca 100 sidor så blev den riktigt bra, väldigt spännande och då blev det sträckläsning tills den var slut.

++++


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback