En mysig lördagkväll

Datum: 2011-05-16 Tid: 09:48:03
I lördags kväll så tittade jag och älsklingen på 2 st bra filmer. Eftersom regnet öste ner så var det riktigt filmmysväder. Vi har tydlgen missat serien med Rolf Lassgård som har gått på svt "Den fördömde", så vi hyrde 2 avsnitt av den serien. Hoppas verkligen att det kommer flera, för de var riktigt bra. Jag kan verkligen rekommendera dem till alla som tycker om svenska kriminalserier.

Om filmen:

Sextonårige Roger (CHARLIE GUSTAFSSON) är försvunnen. Rymt till Stockholm, tror Västeråspolisen. Men så hittar man Roger i ett kärr norr om stan. Med hjärtat utskuret ur kroppen. Sebastian Bergman (ROLF LASSGÅRD), psykolog och expert på gärningsmannaprofilering, har dragit sig tillbaka från allt arbete sedan han drabbades av en personlig tragedi. Det enda han ägnat sig åt på senare år med någon större energi är sitt sexmissbruk. Av en tillfällighet hamnar Sebastian mitt i utredningen, tillsammans med sin gamle kollega Torkel Höglund (TOMAS LAUSTIOLA) och hans grupp från Riksmordkommissionen. Alla ledtrådar tycks peka mot Rogers skola, Palmlövska gymnasiet. En till synes perfekt miljö, med allt större sprickor i fasaden.

 

 

 

Om filmen:

Kriminalpsykologen Sebastian Bergman lyckades göra sig totalt obekväm i teamet på Rikskrim och fick inte jobba kvar. Men han kommer snart bli indragen igen när Rikskrim försöker lösa en serie brutala kvinnomord. Tillvägagångssättet påminner om en tidigare seriemördare, som Sebastian var med om att ta fast tio år tidigare. Och det visar sig att samtliga mördade kvinnor är gamla flickvänner till Sebastian.....

Vi hann även se röstningen och slutet av Melodifestivalen. Superroligt för Eric Saade att det gick så bra för honom, ett tredje plats är ju grymt. Det var ju minst 10 år sedan Sverige hade en så bra placering. Grattis till Sverige och Eric!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback