Läslusen på gång igen

Datum: 2010-10-26 Tid: 12:45:04
I morse var det upp och hoppa tidigt som vanligt, saknar verkligen att ha sovmorgon som jag var van vid för ca 3 veckor sedan. Men nu är det andra bullar! Klockan 10.00 hade jag ett möte i Skärholmen som jag var iväg på, det tog inte lång tid så jag hann strosa omkring lite i gallerian där medans jag väntade på att pappa skulle komma och hämta mig.
Vi åkte till Jula och köpte med oss ännu flera flyttkartonger som jag och Magnus sedan fyllde med prylar. Shit vad man har samlat på sig under dessa år. Medans jag stog och höll vakt så bar grabbarna ner alla tunga saker till släpvagnen som snabbt blev full. Så det lär bli en vända till någon dag och hämta resten av prylarna. Men nu är det viktigaste sakerna med upp i allafall.

På vägen hem igen så stannade vi till i Uppsala och jag fick köpa nya gardiner till vårat nya sovrum. Mycket snygga svarta gardinlängder med svarta medaljonger på. I like! Nästa stopp blev på Bauhouse, där vi köpte med oss den svarta härliga och sköna heltäckningsmattan som vi ska ha i vårat sovrum. Åh det kommer att bli så snyggt! Jag bara längtar tills jag får inviga det.

Vid 21.00 så var vi hemma igen. Käkade lite mat som mamma hade lagat och sedan bums i säng. Medans Magnus spelade lite tv-spel så började jag på en ny bok "Hon som bar skammen" av Helena Von Zweigbergk.
Hann inte mer än att lägga ifrån mig boken så tokslocknade jag, hann inte ens pussa Magnus godnatt. Då är jag trött.....sov hela natten som en stock, ville aldrig att det skulle bli morgon.



Läste ut en annan bok nu i veckan "Parasiten" av Fredrik Ljung.
Tyvärr så blev jag riktigt besviken på den, så jag kan inte rekommendera den.



Om boken:
Civilekonom från Handels, bra jobb i finansbranschen och ett oklanderligt yttre. Samtidigt stora mängder alkohol, tabletter, amfetamin och kokain. Dagligen. Kliv in i skallen på Henrik; ung, skarpsinnig, välutbildad och besatt av pengar, status och yta. Följ med på en resa i överljudsfart bland krogar, droger och kriminalitet. En inre resa av rädsla, förakt och bottenlöst moraliskt förfall. En sågtandad centrifug som aldrig upphör att accelerera... Parasiten är Fredrik Ljungs romandebut. Boken bygger delvis på författarens egna erfarenheter, men är inte självbiografisk.

Tjugoåtta år, äntligen nykter och drogfri, men med skabbig lever, snurrig skalle och sabbad karriär hade jag inte en aning om hur jag skulle ratta situationen. Synd om mig? I helvete heller. Tyckte jag det själv? Så in i helvete. Till slut gjorde jag två saker: drog igång ett företag och började skriva.

Så tyckte jag:
Tyckte länge att den var dålig pga fult språk och mycket grabbig stil. Men jag tänkte att jag ger den en chans och efter 100 sidor så kändes det som om jag lika gärna kunde läsa ut den. Gillar inte hans sätt att skriva, inte hans ord han väljer och handlingen var skit rent ut sagt. Klart att det är en tragisk historia om en ung kille som hamnar snett men det hjälper tyvärr inte.

+

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback