Malmö here we come

Datum: 2010-07-15 Tid: 21:21:16

Upp och hoppa klockan 07.30 för att klockan 09.00 sitta i bilen och lämna Stockholm för Malmö över helgen.
Tanken var att vi skulle göra några stopp på vägen, bla Söderköping och Gränna men för att komma fram i skaplig tid då det är hur långt som helst ner till Malmö så fick vi hoppa det den här gången. Bilresan gick bra, vi körde halva vägen var.

Vi kom fram till Johannes och Caroline vid 16-tiden efter att ha stannat och lunchat mm efter vägen. Bar in våran packning in till dem sedan så tog vi en promenad i den 30 gradiga värmen ner till vattnet. Där vi satte oss på "Coffe House" och drack något iskallt. Jag provade en iskall chaidryck som inte alls var så bra, den skamkade kanel, kardemumma, jul och det var ju inte riktigt årstid för det. Men nu vet jag det till nästa gång, usch, fy och blä vad äckligt. Vi satt där en stund och njöt av att titta på allt folk, värmen, utsikten mm. Gick sedan vidare för att titta på det mysiga nybyggda husen, mm efter stranden....åh så trevligt att ha en lya där. Synd att det ligger i Malmö och att det är svårt att höra vad folk där nere säger.

Gjorde ett stopp på Ica Maxi innan vi knallade hem igen. Då fick vi luta oss tillbaka på deras mysiga och trevliga uteterass medans de började med käket.
Det blev en mycket trevlig sallad, färsk potatis, grillad kött, sås och till det drack vi underbart rosé. Vi satt där länge och njöt av sommarkvällsvärmen, god mat och dryck och trevligt sällskap tills det var dags att sova.

Vilken pina det var att försöka somna i natt, de har sitt gästrum i söderläge där solen har legat och stekt hela dagen. Så det var så äckligt varmt och kvavt där inne även om vi sov med fönstret öppet. Usch vilken natt, har sovit skit pga värmen och inte nog med det. Vaknade på natten av att jag var kissnödig och när jag kommer in i sovrummet igen så ser jag att det sitter en stor, äcklig spindel i taket. Gissa om jag kunde somna om? Det gick inte, låg säkert vaken i 1.5 tim innan jag lyckades slockna. Jag hatar verkligen spindlar, det är bland det värsta jag vet.

På Espresso House och tar igen oss i värmen med varsin kall frappino





 
 
 
 

Turning Torso och vi





Turning Torso





Johannes & Carolines underbara uteplats, ikväll blir det grillat och det är mästergrillaren som står för köttet ;)



Dukat och klart och lite rosé till maten =)



Förrätt: Bruschetta



Varmrätt: Fläskytterfilé, färsk potatis och en mumsig sallad med vinigrette



Efterrätt: Jordgubbar








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback