Besök av Bästa Mamma

Datum: 2010-08-20 Tid: 13:49:36

Igår torsdag den 19 augusti hade min älskling namnsdag (Magnus)! Men eftersom han ska jobba natt så får han sin namnsdagspresent på tisdag då vi ev tänkte gå på bio.
Har inte gjort något speciellt idag, städat, lagat mat och fixat lite här hemma. Vi får ju nämligen besök av mamma ikväll. Hon ska sova hos oss i natt då hon åker vidare till sin vän Tina i Göteborg på fredag. När hon kom vid 20.45 så hade Magnus redan åkt och jobba så jag hade fixat lite käk till henne. Kvällen tillbringade vi i soffan framför CSI Miami samtidigt som vi satt och pratade om det mesta. Jag har ju en hel del att tänka på just nu, några olika beslut att ta och bestämma. Känner mig allmänt förvirrad, ångest!

Läste ut en bok igår "Det som ska sonas" av Olle Lönnaeus.



Om boken:
Ett brutalt mord får journalisten Konrad Jonsson att följa ett spår av intolerans och utanförskap. Ett spår som leder bakåt i tiden och som döljs under en stor kollektiv tystnad.
Efter ett kidnappningsdrama där en nära kollega blivit skjuten har journalisten Konrad Jonsson förlorat fotfästet. Han dricker för mycket och han klarar inte av vare sig relationer eller jobb.

När så hans adoptivföräldrar mördas måste han återvända till det Skåne han lämnat bakom sig i ungdomen. Tillbaka i lilla Tomelilla börjar Konrad fundera över sitt liv och över vad som en gång hände hans mamma Agnes. Agnes var polska, utstött i bygden, och när Konrad var sju år försvann hon. Han blev snabbt placerad i en familj där allt prat om modern var tabu, och han lämnade hembygden så snart han kunde.

Konrad inser att han själv är misstänkt för mordet på adoptivföräldrarna och börjar granska fallet. När två invandrarkillar på lösa grunder kopplas till dådet blir han först lättad men känner snart att det är något som inte stämmer. Varför skulle de ha dödat det djupt religiösa, timida paret? Rasistiska strömningar i bygden syns tydligt i dyningarna efter morden och Konrad hittar även trådar bakåt i tiden kopplingar till Agnes försvinnande.

Så tyckte jag:
Den började lite segt men när det satte igång så blev den riktigt bra och spännade. Lättläst och en riktigt vändablad bok. Hoppas att få läsa fler böcker av denna författare i framtiden.

++++

Hann även med att börja på en ny bok "Trasig" av Shy Keenan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback