Storbak på gång

Datum: 2010-04-15 Tid: 16:53:01

Började dagen med 1 timmes powerwalk i 13 plusgrader, så härligt. Sedan blev det raka vägen till Skärholmen, Bolagret för att köpa muffinsformar i silikon ;) haha! Sedan svänga förbi Ica Kvantum för att handla bakprylar.
Käkade lite lunch när vi kom hem och sedan var det dags att sätta igång med storbaket. Skönt att baka allting idag så att jag har det gjort till min födelsedag. Det blev en citronrulltårta, en daimrulltårta, äppelmuffins med crumble, chokladmuffins med vaniljkräm och ikväll ska Magnus hjälpa till att baka både vanilj och kanel-bullar.

Här ska det bakas.....



Äppelmuffins med crumble:
100g smör
2 ägg
1.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning: Skär äpplen i bitar och stek dem sedan i mycket smör tillsammans med en massa socker och kanel. De är klara när äpplena är lite mjuka och härliga.

Smuldeg:
75 g smör
2 dl havregryn
1 dl mjöl
1 dl socker

Börja med att vispa ägg och socker poröst. Blanda sedan i alla torra produkter, samtidigt som du smälter smöret i en kastrull. Häll sedan i det i smeten tillsammans med mjölken och vispa ihop till en mumsig smet. Fyll muffinsformarna till hälften och lägg sedan på en sked med stekta äpplen och på med ännu ett lager av muffinssmet. Toppa med smuldegen och grädda dem sedan i ugnen i 20 min på 200 grader.

  

Färdiga!



Chokladmuffins med vaniljkräm:

Recept lika som ovan, lägg till 2 msk kakao.

Vaniljkräm:
1 äggula
2 msk socker
1½ msk mjöl
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker

Blanda samman alla produkter i en kastrull. Låt koka upp, kyl sedan kastrullen direkt i ett kallt vattenbad under omrörning.

Före/Efter bild:

 

Citronrulltårta:
3 ägg
2.5 dl socker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Grädda på 225 grader i ca 10 min.

Citronkräm:
100 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
2 citroner (rivet skal)
2 msk vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Låt kakan svalna innan du lägger den på ett smörpapper med socker på. Bred sedan ut krämen över kakan och rulla ihop den.



Daimrulltårta:
3 ägg
2 dl socker
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 dl potatismjöl

Grädda på 225 grader i ca 10 min.

Daimfyllning:
150 g smör
2 dl florsocker
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 dubbeldaim (krossad)

Göra lika som ovanstående recept.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback