Se upp alla chokladälskare

Datum: 2009-10-15 Tid: 14:03:11

Upp och hoppa kl 08.00 en ledig lördag är inget man är van vid. Men när man har besök och de är morgonpigga så kan man ju inte själv ligga och dra sig till 9-10 som man brukar.

Idag är det ett besök på Djurgården och Nordiska museet som står på schemat, det är nämligen den årliga Chokladfestivalen i helgen. Vi kom dit vid 11-tiden och då var det ganska så lång kö redan då, men den växte allt mer ju mer klockan blev. Så vi hade tur som kom när vi kom för att slippa stå och köa i tim i höstkylan.

  

Magnus och hans mamma Rigmor





Inne var det också sjukt mycket folk....trångt och varmt, svårt att komma fram och titta på allt och provsmaka det man ville smaka osv. Folk var som hulliganer, som om det vore en stor konsert, puttades, knuffades och trängde sig fram.
Det var i allafall väldigt mysigt att strosa runt och kolla på all choklad som fanns, helt otroligt vad mycket det finns, så många smaker, former, mm. Det värsta var nog choklad med ädelost smak, det lät ju såååå äckligt. Och den äckligaste chokladen vi smakade var choklad med havssalt i...men usch och fy, blä vad vidrigt. Och en choklad som var god var vit choklad med limesmak...mums säger jag bara.

  
  


En chokladfontän är väl allas dröm. Jag vill ha en liknande på mitt bröllop, där man kan doppa jordgubbar ;)
Här fick man doppa marshmallows...också mycket gott!



Anthon Berg hade supersnygga påsar, helt i min smak ;) Svarta och rosa....så läckra!



Chokladpraliner i en massa härliga former, färger och smaker...vilka ska man välja?
Magnus valde några med olika spritsmaker och jag valden en med pepparkakasmak...spännande =)



Härligt namn "Puss & kram"....chokladpinnar som man stoppar ner i en kopp varm mjölk, rör om lite och vips så har du en härlig kopp varm choklad. 2 st sånna fick följa med oss hem =)



En riktigt trevlig dag....nu borde man ju vara rätt trött på choklad eller inte ;)

Åkte sedan vidare till café Lyran i Mälarhöjden där vi åt varsin räkmacka.....Café Lyran utsågs till "årets café 2007"!





När vi kom hem var vi alla så trötta så vi softade i soffan och tittade på tv. Tanken var att vi skulle gå ut och käka innan fotbollen började men alla var för trötta. Så i stället blev det thai mat från Heron City som vi tog med hem och käkade framför tv´n.

Sen var det ju dags för den spännande matchen mellan Sverige-Danmark....våran chans att komma vidare till VM. Men den sumpade vi ju...känns så surt, hade verkligen sett fram emot att få se Sverige spela i VM 2010.
Sverige hade ju bollen inne 2 ggr men båda målen dömdes bort....så nu är det bara att hoppas på att Portugal förlorar mot Malta (men det lär ju inte hända) och att vi vinner matchen på ons mot Albanien (det lär vi ju göra). Så ett litet, jätte litet hopp finns ju ännu....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback