Shopping och bio "Allt för min syster".

Datum: 2009-10-04 Tid: 21:12:11

Usch vilket hemskt höstväder vi har i Sthlm idag...det både regnar och blåser kallt. Helena och jag bestämde oss för att åka in till stan och shoppa lite. Shopoholicar som vi är =) Började med lunch på Taco Baren, åt varsin nachos de lux och sedan började shoppingrundan. Helena gjorde några fynd, själv så blev det bara lite smått och gott, 1 par svarta rosettörhängen, 1 par nitringörhängen, 1 par torgvantar och ett armband.







Tog en fika på CoffeHouse By George, drack varsin varm choklad i höstregnet medans vi satt och tittade på alla människor som sprang förbi.
Mötte upp pappa som anlände till Sthlm idag (han åker till Tyskland på sön) så gick vi till Jensens Böfhouse på Sveavägen och käkade middag. Jag åt vitlöksbröd och en ceasarsallad, gotti gott gott!
Helena och jag hade bokat biljetter till bion "Allt för min syster" på SF Sergel kl 21.00, så då åkte pappa hem till mig medans vi gottade oss i en mysig biosoffa med läsk och popcorn.



Om filmen:
Brian och Marge Fitzgerald har ställts inför denna fråga gång på gång. Vid två års ålder fick deras dotter Kate diagnosen leukemi. Hon förväntades inte överleva, men mot alla odds får Kate uppleva sin 16-årsdag. Att detta är möjligt beror helt och hållet på Anna, Kates yngre syster som är en perfekt medicinsk donator. Men tretton år gammal fattar Anna ett beslut som kommer att vända upp och ner på familjens liv; hon vill inte längre vara donator. Åtminstone vill hon ha rätten att välja själv. Hon stämmer sina föräldrarför att få kontroll över sin egen kropp, samtidigt som hon förstår att detta kan leda till Kates död.

Så tyckte jag:
En helt underbar film, mycket tung och gripande historia. Bra skådespelare, barnen spelar så bra. Stämningsfull filmmusik. En film som det är svårt att hålla tårarna tillbaka när man ser, många tårar blev det hela filmen igenom.
Jag älskade filmen, rekommenderar den varmt till alla, se den.

+++++


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback