Två dagar i Bollnäs

Datum: 2009-03-14 Tid: 18:10:22
I ondags tog jag & Magnus den "lille jutten" och åkte upp till mor och far i Bollnäs. En snabb visit eftersom det tyvärr blev så att Magnus inte fick någon praktik i varken Sthlm el Bollnäs. Så på Måndag blir det Luleå för honom igen och hans praktik i 6 veckor blir i Boden, av alla ställen. F*n vad dåligt! Får hålla tummarna för att de två valbara praktkveckorna blir här i Sthlm i allafall, hoppas kan man ju alltid göra =)

Onsdag hann vi inte med så mycket, kom rätt sent på eftermiddagen. Åkte en sväng till min farbror Niklas och hans familj och hälsade på. Och där var det några som blev mycket glad av att träffa oss =) Småtjejerna så klart =)
Det blev en lugn kväll, tittade på "Halv åtta hos mig" & "Den arga snickaren" och käkade varma mackor och åt soppa.



En grym person, så skön att titta på och själklart en mycket kunnig och duktig snickare. Han borde komma hem till mig och fixa lite ;)

Torsdag så blev det en morgonpromenad, skönt att få röra lite på sig och få frisk Norrlansluft.
Klockan 13.00 så kom Helena ner, så hon, jag, Magnus och mamma gick till NK och käkade lunch, jag åt en tacotallrik. Tog också en sväng till DollarStore och A&H, lyckades inte shoppa så mycket, utan kom hem med, post it lappar, en bodylotion, en duschcremé och ett paket tuggummi. Roligt....NOT!

Helena stannade över på middag också, måste passa på nu när jag är här, att ses och hitta på saker. Pappa lagade jättegoda wienerschnitzel med potatis och citron, mums! Älskar mamma och pappas mat, skönt att komma hem till dem, bli lite bortskämd.



Kvällen tillbringade vi i soffan, shit vad slö man blir när man kommer upp hit, ingen energi till något, skönt att bara ligga inne och slappa. Något man inte har ro till när man är hemma.

Tittade så klart på "Halv åtta hos mig", ett utav mina favvoprogram på tv just nu, sedan bblev det "Lyxfällan",
som är helt galet vad folk är dumma, skulder hit och dit och ingen koll alls. Vad är deras problem?
Killen i programet snusade upp 3.500:-/mån, vad j*vla onödigt, räkna 3.500:- * 12 mån = 42.000:- per år.
Hur dum får man vara? Tänk så mycket skoj man skulle kunna ha för de pengarna, flera resor per år, eller betala av sina skulder, sätta undan pengar till sitt barn mm.



Tittade på en film också "Frozen River".

Poster

Om filmen:

Dagarna före jul lämnas Ray Eddy (spelad av Melissa Leo) ensam med sina två barn. Hennes spelberoende man har stulit deras handpenning till det nya huset och försvunnit spårlöst. Av en slump träffar Ray Lila (Misty Upham), en ung Mohawkkvinna som smugglar människor över den mäktiga St. Lawrence flodens frusna vatten. Det är snabba pengar i desperata tider. Och det dröjer inte länge förrän även Ray blir inblandad.

Så tyckte vi:

Snacka om dysterhet och ångest i stora mängder. Fattigdom och utsatthet, som leder till att kriminella handlingar tvingas fram då räkningarna måste betalas. Underbart fint skådespeleri av alla medverkande. Gripande, starkt och hjärtskärande. Melissa Leos Oscarnominering är mycket välförtjänad.

+++

Fredag dags att åka hem till Sthlm igen, hann med en lunch med mamma på Rhengården innan vi åkte.
Kändes tråkigt att åka efter att bara varit där i två dagar. Kändes som om mor och far gärna velat att vi stannat i några dagar till. Det hade vi gärna gjort också om nu inte Magnus behövt åka upp till helvetet igen =(


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback