Lördag...Ikea, melodifestivalen och en massa mys....

Datum: 2009-03-14 Tid: 21:28:20
Sov till 09.00 idag...så skönt att äntligen få sova i sin egna säng igen, först var det Magnus säng i Luleå, sedan mamma och pappas gästsäng...inte konstigt att man får ont i ryggen av att hoppa runt så. Men nu vill man knappt kliva upp ur sängen, den är ju så bra...Bästa, Bästa! Käkade frukost framför Nyhetsmorgon som vanligt på tv4, havregrynsgröt med lättmjölk och frysta hallon, blodapelsinjuice och 2 st äggvitor.

Duschade och fixade till oss för dagens utflyker, idag stog det nämligen Ikea på vårat schema =) Har inte varit där på mycket länge, så det ska bli roligt att se om de fått i något nytt och snyggt. Ett sideboard till köket kanske?



På Ikea var det fullt med folk som vanligt, får väll skylla sig själv lite också nr man åker dit en lördag, för då verkar ju alla vara där. Tyvärr så blev det itne så mycket shoppat för oss, vi kom hem med 6 m tyg som jag ska sy gardiner och kuddöverdrag av, en tillbringare och värmeljus (alltid). Allt som allt gick på ca 350:- =)
Det här är tyget som jag ska sy gardiner och kuddar av till vardagsrummet, det blir nämligen vitt, ceriserosa i vår/sommar med silver och svarta detaljer.
Helt otroligt, det här tyget kostade endast 39:-/meter....vilket fynd!
MALENA Metervara

Åkte vidare till Heron City för att käka lunch, det blev thai så klart =) Magnus favvoställe, han åt kyckling med cashewnötter och jag åt kyckling med sataysås...Mmmm mums så gott! Gick förbi Hemtex, men sååå tråkigt, inget roligt som vi ville ha, tur var väl det kanske.

 

Nu ska vi hem och kolla på en film innan det är dage för Magnus att bänka sig framför tv´n, klockan 17.00 så spelar nämligen Skövde mot Lugin i Handboll på svt24.
Viktigt, viktigt!
Tyvärr så gick det ju inte så bra för Skövde, som vi hade hoppats på....de förlorade, looooosers!

Själklart så blir det Melodifestivalen ikväll, mina favoriter är:

Alcazar, Foto: Carl-Johan Söder

Foto: CJ Söder, SVT

Molly Sandén, Foto: Scanpix

Måns Zelmerlöw, Foto: Carl-Johan Söder

Hoppas att Alcazar eller E.M.D vinner, grymma låtar, snygga kläder, snygga korregrafier mm...I love it!

 Till middag lagade vi fläskfilé med ugnsgrönsaker (potatis, majskolvar, morötter, champinjoner) med chilibeasås....Mums!
Till efterrätt blir det lätt vaniljglass med frysta bär...Mums!
Avslutar kvällen i sängen framför 2 filmer och lite ost och kex och cider =)
Får passa på att lyxa till det ikväll nu när min älskling åker upp till Norrland imorgon igen =(



Har tittat på två filmer idag "Lakeview terrace" och "The Reader".

Poster

Om filmen:

Ett ungt nygift par har just flyttat in till deras drömhus i Kalifornien, men blir trakasserad av deras nya granne (Jackson) som starkt ogillar att en vit man och en svart kvinna bor ihop. 

Grannen är en före detta polis och har utsett sig själv till kvarterets vakthund. Hans nattliga vaktrundor och ständigt vakande ögon ger trygghet åt hela kvarteret, men för det nygifta paret blir han mer och mer trakasserande för varje dag som går.


Så tyckte vi:

En väldigt frustrerande film, tyckte inte om att Samuel L Jackson spelade en sådan dryg och jobbig roll. Stundtals lite smårolig, men mest enerverande och jobbig. Bra skådespelarinsatser. Helt ok film.

+++

Poster

Om filmen:

En dag insjuknar den 15-årige pojken Michael Berg på väg till skolan och räddas av den runt 30-åriga Hanna. De förälskar sig oväntat och inleder en passionerad affär fram till den dagen Hanna plötsligt och utan förklaring försvinner. Åtta år senare är Michael en ung juridikstuderande som iakttar de pågående krigsförbrytarrättegångarna mot nazisterna. Han träffar sin forna älskarinna igen, underväldigt annorlunda omständigheter. Hanna står anklagad för ett fruktansvärt brott och vägrar rätten till försvar. Michael inser gradvis att hans ungdoms kärlek döljer en hemlighet som hon anser vara mer skamlig än mord.


Så tyckte vi:

Mycket bra film, otrolig vacker och gripande där man förstår varför Kate Winslet äntligen fick sin Oscar för bästa kvinnliga huvudroll som Hanna kvinnan som inte kan läsa o skriva och som har en kort sommarromans med en ung kille som inte känner till hennes mörka hemlighet. Ralph Fiennes som Michael i vuxen ålder gör än en gång en suverän rollprestation.

++++

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback