Fredag kväll

Datum: 2009-03-06 Tid: 23:32:47
Idag stog det bio på våran planering, åkte in till stan klockan 17.00, hann in en snabbis på en galleria så jag fick köpa en present till min vän Helena som fyller 26 år idag. Bion började klockan 18.00, så vi köpte med oss lite dricka och popcorn för att sedan sjunka ner i biostolen och njuta av den nya svenska filmen "Män som hatar kvinnor".

Poster

Om filmen:

Mikael Blomkvist, ekonomireporter, döms till fängelse för förtal av finansmannen Wennerström, och beslutar sig för att ta time-out från sitt jobb på tidskriften Millennium. I samma veva får han ett ovanligt uppdrag. Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill att Blomkvist ska skriva släkten Vangers historia. Men det visar sig snart bara vara en täckmantel för Blomkvists verkliga uppgift: att ta reda på vad som hänt Vangers unga släkting Harriet, som varit spårlöst försvunnen i snart fyrtio år. Till sin hjälp får han Lisbeth Salander, en ung strulig tjej, tatuerad och piercad, men också professionell hacker och med unika egenskaper som gör henne till en oslagbar researcher.

Så tyckte vi:

Bästa filmatiseringen av svensk deckare på länge.Sällan har så många namnkunniga svenska skådespelare samlats i en och samma film, rolllistan är minst sagt imponerande. Håller verkligen måttet efter att ha läst boken. Spännande från början till slut, känns verkligen inte som att filmen är 2.5 timme lång. Längtar efter att få se nästa film "Flickan som lekte med elden",  sägs att det inte kommer att bli en biofilm, utan att den ska ev sändas på svt, får väl se hur det blir med det.. Men nu vet jag vilken bok jag ska läsa efter den jag håller på med nu =) Flickan som lekte med elden så klart =) Längtar redan....

+++++

Män som hatar kvinnor Flickan som lekte med elden Luftslottet som sprängdes

De tre böckerna av Stieg Larsson, det var ju tyvärr mycket synd att han inte han klar med sin fjärde bok innan han gick bort.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Salander

Efter att ha varit på bio gick vi på thairestaurang och käkade, vi tog in varsin Pekingsoppa, som var så sjukt stark att vi båda blev snoriga och svettiga utav den, kändes som om det var en hel chili el cayennepepparburk i =(
Till varmrätt tog jag kycklingspett med jordnötssås oc Magnus tog nudlar med kyckling.
God mat men dålig service.....


 

En nöjd Magnus som äntligen fått in sin mat, som han längtat sååå efter =)



Magnus har druckit för många öl ;)



hihihihihihi

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback