En regnig filmlördag

Datum: 2009-06-17 Tid: 20:35:16

Regn, regn, regn.....trevlig sommar!
Efter frukost och lite fix så följde jag och Magnus med mamma på stan. Köpte bla present till granntjejerna som fyller år. Det blev en tur in på systemet också, lite öl och cider till kvällen. Magnus fyndade ett par riktigt snygga, ljusa jeans på Pepes också. Själv så köpte jag ett fotoalbum, roligt....NOT!
Stannade till vid Krokanenhuset och tittade på när det var dansuppvisning, tyckte synd om alla som fick dansa runt, slänga sig, rulla sig ute i alla vattenpölar och smuts på backen. Men roligt verkade de i allafall ha.

Pappa hämtade upp oss på stan så åkte vi ut till Växbo kvarn, till deras mysiga café.
Där vi fikade en lättare lunch samt unnade oss något hembakat till efterrätt ;)
Jag åt en toast med egengjord skagenröra mm, mmmm så god den var. Pappa tog lika medans mamma och Magnus åt laxsmörgås med potatissallad. Till efterrätt blev det chokladboll, midsommarkaka och en brownie som vi alla smakade på. Riktigt gott, bra kvalité på grejjerna.

Pga vädret så blev vi alla trött och slöa, får ingen energi när det inte är någon sol el värme ute. Så vi kurade ner oss i soffan och tittade på film hela kvällen. Två stycken hann vi med,  bla "The lazarus project".



Om filmen:
Efter att ha avtjänat sitt fängelsestraff är Ben tacksam för allt han har i livet - en vacker fru, en bedårande liten dotter och ett fast arbete. Livet leker. Men när han en dag oväntat blir av med jobbet, faller Ben tillbaka i gamla vanor och hjälper sin kriminelle bror vid ett rån som får ödesdigra konsekvenser. Ben döms till döden och måste nu ta farväl av sin familj och förbereda sig på det värsta. Men avrättningen får en oväntad utgång när Ben plötsligt återfår medvetandet och befinner sig på en kuslig psykiatrisk avdelning, där han får veta att han anställts som tillsyningsman. Var hans tidigare liv bara en dröm, eller är han nu en del av något ännu mer skrämmande?

Så tyckte jag:
En mycket spännande psykologiskt thriller med många vändningar. Hade önskat att filmen var lite längre för det är mycket som lämnas åt sidan.

+++



Om filmen:
Paul är en arbetande singelpappa från förorten som försöker få ekonomin att gå ihop genom att extraknäcka som vakt i en galleria i New Jersey. Det är ett jobb som han tar riktigt seriöst och när tomtens nissar genomför en kupp och stänger ner hela gallerian samt tar gisslan där en av dem råkar vara Pauls dotter, då är det upp till bevis för New Jerseys bästa galleri-snut att rädda dagen!

Så tyckte jag:
Helt ok film, ganska rolig och charmig.

++

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback