Sveriges NationalDag 6 Juni

Datum: 2009-06-07 Tid: 11:01:27

svensk_flagga

Idag är det Sverige National Dag....Hur har ni tänkt att fira det?

Vet ni om varför vi fira Sveriges national dag just den 6 juni?
1916 så började vi i Sverige att fira "Svenska flaggans dag" den 6 juni men dagen har också några historiska händelser bakom sig. Den 6 juni 1523 valdes Gustav Vasa till konung, den 6 juni 1809 undertecknade den regeringsform som gav oss en massa viktiga medborgerliga rättigheter, samvetsfrihet, tryckfrihet och säkerhet till person och egendom.

Idag ställde vi ingen klocka....skönt tycker jag, sova tills man vaknar. Klev upp strax innan kl 10.00, hoppade in i duschen, käkade frulle och gjorde oss i ordning för en sväng på stan.

Det var galet mycket folk inne i stan idag, en massa fotbolls hulliganer bla från Danmark som tagit beslag på hela Sergeltrappan där de satt och sjöng och skrek.

 

Vi gick till Gallerian och där hittade jag en snygg topp/tunika som jag bara måste ha! Den är vit och har dragkedjor som  detaljer....



Inne i Gallerian så ligger ju ett utav Sthlms bästa glasscafé "Montis", de har ju så underbar glass där. Så vi unnade oss en varsin bägare......mmmm så gott! Jag åt citron och choklad och Magnus tog blåbär och pistage.

  

Sedan fortsatte vi ner till Kungsträdgården där det är "Smaka på Sthlm", strosade runt där och tittade på alla människor, alla matstånd, mm. Älskar när det händer liknande saker i stan, när det är full rulle på stan.

tgi-fridays Just a reminder that the ...

Magnus bjöd mig på lunch på TGIF "Fridays", vi fick bord ute så vi kunde sitta och titta ut över hela Kungsan och alla människor.

 

Jag drack ett glas rosé till mina chicken quesidillas (?stavning?) och Magnus drack en hof till sin Jack Deniel´s hamburgare.

 
 

När vi kom hem så var båda så trötta och slut efter allt spring på stan och alla människor man fått trängas med så vi la oss på sängen för att softa men det slutade med att vi båda tokslocknade och sov i öven 1 timme =) skönt och mysigt, hoppas att vi ska kunna sova ikväll också.
Till middag så lagade vi en förrätt bestående utav svart löjrom, gräslök, rödlök, gräddfil och toast.



Sedan blev det blåmusslor kokta i vitt vin, med vitlök, persilija, lök mm



Till efterrätt blev det svenska jordgubbar med vaniljglass.....



Men var var det som hände? Sverige fick styrk av Danmark med 0-1 och nu ser det rätt så mörkt ut för att ta oss til VM, näst intill omöjligt. Fotbolls VM var fjärde år är ju något man ser fram emot och längtar till....men, men vi få väl se hur det går.
Kunde inte Källström ha gett bollen till Zlatan eller Henke när det var straff då kanske resultatet sett annorlunda ut. Visst kan väl alla missa en straff....men tror att både Henke och Zlatan hade gjort det bättre.
Och Micke Nilsson din klumpiduns, varför skulle du strula till det så att Danmark bara kunde rulla in bollen i mål.



Jag vill Sverige på plats för VM-spel i Sydafrika nästa år!

Efter förlusten mot Danmark så stängde vi av tv´n och så väntade sängen....Godnatt!

Imorgon är det Magnus första dag på hans nya sommarjobb! Spännande....



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback