Kroatien & Venedig

Datum: 2009-07-26 Tid: 18:11:33
Klockan 01.00 natten mellan mån den 13 och tis den 14 juni så började våran resa ner till Kroatien. Vi åker husbil tillsammans med mor och far. Har varit i Kroatien 3 ggr tidigare med husbil, men det här är första gången min baby följer med, ska bli sååå mysigt.
Orkade inte köra så långtn första natten, så vi stannade i Sverige och sov några timmar innan vi åkte vidare. Nästa natt tillbringade vi någonstans i Tyskland och sedan sent på onsdag kväll så anlände vi till Lanterna camping i Porec/Kroatien.

Bilder: på väg till Kroatien, bla genom Alperna

  
  
 
 
Torsdag den 16 juli
Vaknade av att det var sjukt varmt inne i bilen, solen stekte redan kl 08.00 på morgonen. Äntligen sol och värme, det är man inte direkt bortskämd med hemma i Sverige där hösten börjar närma sig.
Käkade frukost lite snabbt innan vi sprang ner till stranden för att sola och bada. Sjukt varmt var det idag, ca 35 grader så det var skönt att ligga så nära vattnet, badade flera gånger under timmarna vi låg där och stekte.
Åh vad jag älskar sol och värme, då undrar man ju varför man bor kvar i Sverige?
Solade och badade hela dagen, låg och lyssnade på i.poden och läste bok....gött att inte tänka på något, utan bara vara och njuta.

  


Fredag den 17 juli
Idag var det också lika varmt när vi vaknade...men jag ska inte klaga, men jag kan lova att jag önskat en husbil med ac inte bara en fläkt.
Åh vad mysigt det är att sitta ute och äta frulle i värmen iklädd endast en sval och tunn sarong. Titta på alla andra morgontrötta människor som är här från bla Holland, Tyskland, Italien, Danmark och även Sverige.
När vi ätit frulle så åkte vi in till stan en snabbis för att storhandla dryck, mat mm men det skulle vi inte ha gjort, vilken pina att springa runt i denna värmen, jag döööör!
inte nog med det, när vi kommer tillbaka till bilen coh parkeringen så står det en surgubbe och klistrar på böteslappar samt däcklås på hjulen. Tur att vi är turister och inte förstår allt som står osv...så vi lyckades prata oss loss de där sakerna...men det gillade inte Kroatgubben, shit vad sur han blev.
När vi kom tillbaka igen så blev det beachen, bada, bada efter allt spring inne i stan.
Eftersom jag redan har lite grundfärg så kör jag med sololja 6 medans Magnus ligger och toksmörjer sig med 25 & 30, allt för att inte bränna sig så han kan ligga där och steka lika länge som jag ;)
Bra att han vänjer sig...sån soldyrkare som jag är ;)

Lördag den 18 juli
Vaknade i natt utav att det började ösregna, åska och blixtra.....Inte roligt, jag som är rädd för sånt där kröp närmare och närmare Magnus. Räknade sek efter att ha sett blixten och det var endast 1 sek ibland, det kändes som om den skulle slå ner någonstans runt oss...usch vad jag hatar åska och blixtar.
Det positiva var att det rensade luften och det blev ganska svalt och skönt inne i bilen och ute så klart.
Ingen beach och stekning på brännan idag...
Vi valde i stället att åka in till stan och titta runt lite, äta lite gott och kanske shoppa lite.
Vi gick till en restaurang i hamnen, där vi käkat förr, helt ok ställe, tyvärr så är det rätt kaotiskt där, alla kypare/serveringspersonal ser ut som om de tävlar i gång/powerwalk, allt ska gå snabbt, snabbt. Jalla!Jalla! =)
Så där smakade maten, jag åt tonfisksallad, Magnus åt grilltallrik, Mamma år risotto med skaldjur och pappa åt musslor och soppa.
Igen shopping för min del....Men Magnus hittade både shorts och solglasögon, pappa och mamma gjorde också några fynd...det var bara jag som inte hittade något och det hör ju inte till vanligheten. Lite sur och putt blev jag allt.....

  
  
  
 

Söndag den 19 juli
Idag är det Magnus födelsedag!!! Yippiiiii!!! Idag blir min älskling 27 år gammal, 3 år kvar till 30 =)
Kom ner till stranden vid 10-tiden då var det nästan tomt där, sen kl 12 så var det smockfullt. Så det är bra att vara ute i god tid, så man får sin favvoplats i solen ;) viktigt!
Det här är verkligen livet, att vara utomlands, ligga på en strand och bli brun tillsammans med sina älsklingar, Magnus och mina päron, lyssna på musik i i.poden och läsa en bra bok, dricka något gott och bara må. Livet är bra gott ibland!

Till kvällen så åkte vi in till stan för att fira Magnus födelsedag. Dagen till ära så tog vi in musslor till förrätt och sedan en stor grilltallrik för två personer. Musslorna var helt ok, men inte alls lika goda som de i Sardinien el de vi brukar laga själva. Tycker att det mesta inom matväg här nere har varit så där, de är dåliga på krydda, maten smakar ingenting. Och varför envisas de med att servera all mat tillsammans med pommes...usch vad jag är trött på pommes nu.
På väg till hamnen så hittade Magnus ett par BillaBong shorts som han gillade, dem fick han av mor och far =)
Avslutade kvällen med världens bästa glass i hamnen, åh den är ju så bra (riktigt italiensk glass), citron och choklad är de bästa.



 
  


Måndag den 20 juli
Mamma är ute och går varje morgon, snacka om hurtbulle, att hon orkar i den här värmen det förstår inte jag. Jag skulle dö. När hon kom tillbaka så gjorde hon frulle åt oss alla och väckte oss kl 08.45.
Idag blev det beachen igen....bättra på brännan, den börjar ta sig riktigt bra nu, så jag har gått över till ren kokosolja nu, känner hur huden riktigt bränner och näst intill kokar, det är ju så gött!
Magnus och jag passade på att ta och sova lite siesta efter 6 tim på stranden, sov ca 1 tim och det gjorde oss bara gott, orkar man vara uppe lite längre ikväll.
Idag gick vi till en utav restaurangerna på området, till förrätt så delade jag och Magnus på en grekisk sallad och mor och far tog in tomater med mozzarella. Sedan fick det bli en snitzel cordon blue (kalkonsnitzel som är fylld med ost och skinka).
Gick runt i alla butikerna på området innan vi gick hem, jag och Magnus köpte oss ett par varsina "Ed Hardy" flip flop tofflor, Magnus gjorde ett annat fynd också han köpte nämligen en assnygg och läcker "Ed Hardy" klocka som han tänker byta armband på hemma i Sverige. Och jag lyckades hitta ett tufft och snyggt armband.
Köpte med oss lite glass sen blev det filmdax. Vi såg den engelska "Wallander".

 
 
 


Tisdag den 21 juli
Vaknade som vanligt kl 08.45, behöver inte ens ställa klockan utan jag vaknar av mig själv då.
Käkade frulle som bestog utav smörgåsar, yoghurt, juice mm....rätt skönt att slippa havregrynsgröten ett tag även om min mage mår som bäst när jag äter det.
Idag fick det bli beachen redan kl 09.45, för att hinna få så mycket sol och så många soltimmar som möjligt, vi ska ju åka hem imorgon.
Jag och Magnus åkte själva in till stan idag, tog en taxi in.
Käkade middag på ett mysigt ställe som låg inne på en innergård med en massa växter överallt osv, tyvärr så serverade de nästan bara pizza där såg vi när vi satt oss ner och fått våran dryck och börjat kolla i menyn. Så det fick bli en pizza till middag för oss båda.
Jag hade planerat att köpa både en väska och en el flera bikinis idag, men hon som sålde väskorna var en riktigt "surfi**a", henne gick det inte att pruta med så då fick det vara. Och bikiniöverdelarna var själklart för små även fast det var stl L, ibland blitr jag tokig på dessa tuttar och de små storlekarna de har här nere.
Åt en varsin glass nere vid hamnen innan vi tog bussen hem.

  
  




  


Onsdag den 22 juli
Klev upp kl 08.00 i morse, allt för att hinna få några soltimmar innan vi ska åka hem till Sverige igen.
Har blandade känslor när det gäller att åka hem, längtar hem till våran egna säng, dusch, toalett mm och få äta smakrik mat samtidigt så är det skönt att vara borta, inte ha några måsten, bara vara, ligga och sola & bada, njuta av värmen.
Kl 12.00 så började resan till Sverige, men på vägen så stannade vi till Venedig.
Tyvärr så var det alldeles för varmt för att gå i en storstad i 35 graders värme. Alla höll på rinna bort i värmen, usch man kände sig så svettig och äcklig. Höll på att få både värmeslag och vätskebrist....
Käkade pasta och pizza på en restaurang inne vid en gränd...hatar italiensk mat, bara vitt bröd, pasta och pizza...usch vilken hemsk matkultur.
Sedan så strosade vi runt i några timmar och tittade på den vackra staden.....

  
  
  
  
  
  
  
 


 

Kommentarer
Postat av: Linn

Tycker om det du skrev! Roligt att se en del sunda saker och inte bara det vanliga sakerna som man kan se om varje dag. ;)

2010-11-29 | 21:40:11
URL: http://jade.se/reseguide/bangkok
Postat av: GIDODAINVOIGE

Flexi

2012-07-05 | 22:41:33
URL: http://cashadvance00.com
Postat av: cash advance

[url=

2012-07-20 | 01:10:14
URL: http://cashadvance.cashadvance0.com/#758391
Postat av: cash advance online

[url=

2012-07-20 | 06:36:12
URL: http://cashadvance0.com/#6536
Postat av: cash advance

[url=http://cashadvance0.com/#898500]cash advance[/url] - cash advance , http://cashadvance0.com/#208010 cash advance

2012-07-23 | 04:58:09
URL: http://cashadvance0.com/#587129
Postat av: cash advance

[url=

2012-07-28 | 02:12:40
URL: http://cashadvancea.us/#804695
Postat av: cash advance

[url=

2012-07-28 | 02:40:34
URL: http://cashadvancea.us/#705126
Postat av: cash advance

[url=http://cashadvancea.us/#988046]cash advance[/url] - cash advance - http://cashadvancea.us/#593381 cash advance

2012-07-28 | 22:21:07
URL: http://cashadvancea.us/#14265
Postat av: cash advance

[url=

2012-07-29 | 08:55:34
URL: http://cashadvancea.us/#877695

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback