Britney en diva?

Datum: 2009-07-12 Tid: 18:55:44
 

Sveriges fyra största tidningar, Dagens Nyheter, Aftonbladet, Expressen och Svenska Dagbladet, har bestämt sig för att bojkotta Britney Spears' konsert i Globen den 13 juli.

Anledningen är det kontrakt som popdivan har gällande all fotografering av henne. Där står bl.a. att inga bilder får publiceras av henne där hon inte ser bra ut, att inga bilder får publiceras 30 dagar efter konserten och att hon har rätt att få äganderätt till vilka bilder hon vill.

Konsertarrangörerna har tidigare krävt att inga bilder får säljas vidare till muggar och souvernirer, och det har man gått med på. Men att avsäga sig rätten till eget material accepterar varken DN:s eller SvD:s bildchefer.

-  Egentligen borde man bojkotta konserterna helt och hållet, och inte skriva om dem heller. Så har de gjort i Tyskland, och då ändrade de sig snabbt, säger Måns Brunius, bildredaktör på bildbyrån Scanpix.

Ikväll, lördag, spelar Britney i Köpenhamn, och även de danska medierna bojkottar popprinsessans show i protest mot hennes villkor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback