Volymaster

Datum: 2009-01-21 Tid: 22:25:46


1. Volumasterna fungerar allra bäst på nytvättat hår. Torka håret och forma det till önskad frisyr (var noga med att du har benan på rätt ställe, där du brukar eller vill ha den ligga.)

2. Lösgör en hårslinga i taget (börja alltid intill benan då detta är lättast för att forma din frisyr.) Ta en kam och tuppera inne vid hårbotten (detta görs för att du inte ska få vågigt hår inne vid hårbotten. När du sedan våfflar med Volymastern och borsta lätt i håret, så slätas håret ut och blir rakt istället för voffligt som volymastern.)

3. Placera värmeplattorna runt slingan närmast hårbotten och kläm därefter ihop volymtången i några sekunder. Tänk på att volumstern är lika varm som en plattång så håll inte för länge då håret lätt bränns av. För att ge bästa resultat ska tången hållas så att den kraftigaste vågformen kommer närmast hårbotten (volumastern är alltså inte liksidig. Titta på dne innan så du inte håller dne åt fel håll)

4. Följ längs benan, och håll inte volumastern i samma riktning hela tiden (tänk på att håret ligger annorlunda kring benan, och bak i håret.)

5. Börja alltid med ena sidan av håret, och sen ta sen andra sidan. Om du är ovan så är det enklast att börja med högra sidan (om du är högerhänt och står framför en spegel.)

6. Tänk på att detta är ett värmeverktyg till håret, och sliter lika mycket som en plattång. Använd därför lite serum eller silke i håret, för att få en bättre stadga och lyster. Det sägs att avslutar man med serum i håret efter varje frisyr man gör, så håller frisyren längre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback