Tips för alla som vill bli av med sötsuget efter allt sött i jul/nyår!

Datum: 2009-01-07 Tid: 00:10:27


Har du som jag triggat igång sötsugen under december månad? Vi är nog inte ensamma. Nu är det i så fall stor tid för detox för att bli av med det sockerberoende man dragi på sig.

Hela december månad består av en massa fikande och godissnaskande, Lucia, julafton, juldagen, annan dagen, nyår, nyårs dagen. Dagarna är många.....

Även den mest härdade kan plötsligt finna sig själv hetsigt letande efter ett russinpaket eller kvarglömda julgodisar en sen kväll i januari...Inte bra.

För att bli kvitt sockersuget gäller det att sakta men säkert minska på sitt intag av snabba kolhydrater. Det är alltså inte bara godis, läsk och kakor som måste bort utan även bröd, flingor, frukt, pasta, ris och potatis. Börja med att skriva en plan för vad du skall äta följande dag och uteslut allt som höjer blodsockret.

Ät en ganska stor frukost de första dagarna, gärna omelett och en liten, väldigt grov macka med mycket proteinrikt pålägg. Exempelvis kalkon, skinka.

Var försiktig med frukt som mellanmål i början, ät hellre grönsaker, nötter, naturell yoghurt med frön, ostbit, skinka, tonfisk, keso, avokado eller annat som inte innehåller så mycket kolhydrater.


Viktigt är att få ner kolhydratinnehållet plus att varje måltid bör ge både protein och fett. En högre protein- och fetthalt minskar suget men vi skall ändå inte utesluta kolhydrater helt och hållet och inte heller frossa i fett som ger massor med kalorier.


Välj tillbehör, bröd och annat med lågt GI. Detta plus grönsaker och rotfrukter vid varje måltid, nötter, frön, en frukt och naturell yoghurt ger de kolhydrater du behöver.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback