Lätta Mumsiga Desserter

Om Du bara måste ha något sött men måste tänka på ditt nyårslöfte, som att tex äta hälsosammare, minska på socker el kanske som jag, att gå ner i vikt. Så tänkte jag tipsa om några lätta desserter som inehåller mindre kalorier än vanliga desserter.
Blodgrape och marängpaj
1 portion = 219 kcal
Antal portioner: 10
Tillagningstid: 60 minuter
Pajskal:
100 gram margarin, ev mjölkfritt
2.5 dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning:
1 dl socker
3 dl vatten
4 msk majsstärkelse
1 dl saft från blodgrapefrukt
3 st äggula
1 msk margarin, ev mjölkfritt
Topping:
3 st äggvita
0.5 dl socker
Gör så här:
Kör margarin och mjöl i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör i ytterligare någon sekund. Tryck ut degen i en smord pajform. Ställ pajskalet kallt i 30 minuter.
Hallon och blåbärscrisp med kardemumma
1 portion = 283 kcal
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 30 minuter
250 gram frysta blåbär
250 gram frysta hallon
3 msk fruktsocker
3 msk potatismjöl
Krisp:
0.5 dl vetemjöl
0.5 dl fiberhavregryn
2 msk solrosfrön
0.5 tsk malen kardemumma
0.5 tsk salt
3 msk fruktsocker
3 msk flytande margarin, ev mjölkfritt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda bären med fruktsockret och potatismjölet och lägg det i en pajform.
3. Blanda mjöl, havregryn, solrosfrön, kardemumma, salt och fruktsocker med det flytande margarinet till en smulig massa.
4. Fördela massan över bären och grädda ca 20 minuter tills pajen fått fin färg. Lätt vaniljglass är gott till.
Björnbärsglass
1 portion = 156 kcal
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 10 minuter (+ några timmar i frysen)
225 gram frysta björnbär
2 bägare delikatessyoghurt med vaniljsmak
2 msk honung
Gör så här:
Spara några bär till garnering. Kör resten av bären i en matberedare. Tillsätt yoghurt och honung och fortsätt mixa smeten slät.
Häll i en skål och ställ i frysen i några timmar. Skeda upp glassen och garnera med björnbären



Det är bara att njuta!

shit detta såg gott ut men tyvärr inget för mig just nu är stenhård på allt som är sött. endast lite bär mixat med turkiskt yoghurt som man sedan ställer i frysen nån timme och sedan glass eller bara njuta av den som den är:)