Söndag en riktig mysdag........FilmTips!

Datum: 2009-02-01 Tid: 18:20:37
Idag söndag så bestämde jag och min baby för att ha en riktigt myssöndag tillsammans, knappt gå utanför dörren, jag åker ju hem till Sthlm imorgon. Så idag vill vi bara mysa och softa. Tog en promenad till affären och handlade hem lite till kvällen....Vi ska laga egen pizza ikväll =) Mums....

 

Efter att ha varit ute i kylan så kröp vi ner i sängen under täcket och tittade på två filmer, käkade lite lunch mellan filmerna, vi lagade pasta pesto med kycklingfilé, soltorkade tomater, ruccola och parmesanost, det är ju såååå gott! Och nu sitter Magnus och titta på handbolls vm finalen, men efter det så blir det nog ännu en film tillsammans med våran hemmagjorda pizza =)

 



Poster

Om Seven Pounds:

Ben jobbar som skatteutredare och är djupt deprimerad efter hans frus bortgång. Han har svåra skuldkänslor för de misstag som han begått i det förflutna. Han beslutar sig för att ta sitt liv, men innan han gör det så ser han till att hjälpa sju andra personer som hamnat fel i tillvaron och förändrar deras liv för alltid. Under tiden träffar han Emily, en vacker kvinna med hjärtproblem och blir förälskad. Hans planer blir mer dunkla och svåra att genomföra.

Den visar hur en människa kan ge liv till andra människor och även hur en människa kan påverkas efter en svår förlust.
Vacker och gripande film om att hjälpa människor att förändra sina liv till det bättre. Får en att undra vad man egentligen gör själv för att bidra med något liknande. Sista halvtimmen då rinner tårarna och är väldigt magisk och känslosam.....snyft!

++++

Poster

Om Bolt:
För hjältehunden Bolt är varje dag ett spännande äventyr med faror bakom varenda hörn - åtminstone så länge kamerorna filmar. När den lilla  tv-stjärnan kommer på avvägar från studion och hamnar i New York börjar äventyret på riktigt, när han försöker ta sig hem på en resa i verkliga livet. Det enda Bolt har att förlita sig till är de superkrafter han tror han har men saknar, och två nyvunna vänner: en övergiven katt och en hamster med dille på tv. Snart upptäcker Bolt att man inte alls behöver superkrafter för att vara en hjälte på riktigt.

Charmig Disneyfilm, och även denna film får tårarna att falla....Någon som man fastnar för är hamstern Rhino =) Så söt....en fet liten hamster som är ett stort fan av hunden Bolt.
Tycker dock att disney har gått ut för sen de började med ren dator animering. Tänk om denna hade varit tecknad som förr i tiden, gamla goda tiden då en annan var liten, vad mycket bättre den skulle varit då.

+++



Om Revolutionary Road:

Det är sent 50-tal och Frank och April lever förortsliv i Connecticut med två barn. Han jobbar på kontor inne i stan och hon är hemmafru men ingen av dem är särskilt nöjd med tillvaron. April gav upp sin skådespelarkarriär när de gifte sig och något viktigt saknas i hennes själsliv samtidigt som Frank längtar bort från skrivbordet som binder honom i ett inrutat mönster. Detta påverkar deras äktenskap och kärleksliv som börjar gå på tomgång utan passion eller spänning, den söker de på andra ställen hos kontorsflickan eller grannen. Nästan desperat kommer April på idén att de ska sälja huset och flytta till Paris där Frank befann sig under kriget och hon har själv alltid längtat dit. Förhoppningsvis kan detta bli början på något nytt, men det måste också bli slutet på något annat...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback