Onsdag

Datum: 2009-04-15 Tid: 20:57:45
idag var det dags för ännu ett besök hos naprapaten, jag är inte helt bra än. Skulle vara där kl 10.30, men Helene (min naprapat) var försenad ca 20 min, så det blev lite stressigt eftersom jag skulle vara på spinningen kl 11.30. Fick lite akupunktur i foten (hälsenan), sedan gick hon loss på ryggen igen, ländryggen har blivit så mycket bättre. Men istället har det flyttat sig upp mot skuldebladen, axlarna och nacken....=( Så det blev lite massage, ryck och tryck, knak och bra så kändes det så mycket bättre. Så nästa besök är igen om ca 2 veckor. Måste försöka att komma ihåg att göra min övningar också som hon gett mig, blir ju lätt att man glömmer, eller snarare strunatr i dem. Det är ju sååå tråkigt!



Sen var det dags för spinning, det var Jonas som var instruktör och han är ju sååå bra, grymt pass, bra musik och peppning. Synd att han inte har fler pass i veckan....



När jag kom hem så var jag superhungrig så då blev det lunch och sedan satte jag mig en stund framför datorn. Sedan var det dags att städa och fixa lite, får ju besök imorgon.
Läste också ut boken "Såld".

Såld - Efron, Vera - Böcker

Om såld:

Såld är en skrämmande, gripande och sann berättelse om en ung rysk flicka som drömmer om ett bättre liv men istället faller offer för trafficking. Sjuttonåriga Natasja lockas av ett erbjudande som barnflicka i Sverige. Hennes biljett till frihet blir en värre mardröm än hon kunnatföreställa sig. Gång på gång säljs hon till olika män, men trots att hon sakta bryts ner vägrar Natasja in i det sista att ge upp. I all tysthet börjar hon planera sin flykt. I Såld berättar hon omhur hon mot alla odds lyckades bli fri.

Så tyckte jag:

Boken påminner om Lukas Moodyssons film "Lilja 4 ever". En väldigt gripande bok om en ung kvinnas kamp om att inte ge upp livet. Det är svårt att sätta sig in i deras situation. Att män kan utsätta kvinnor för detta är helt obegripligt, tragiskt, rent utav hjärtekrossande. Denna bok utspelar ju sig både i östeuropa och i Sthlm, för mig var det svårt att förstå att detta kan få pågå i Sverige som skryter så om sitt rättsystem, lagar hit och dit. Kanske har det med att göra att man blundar, väljer att inte se, blir rädd för att ingripa.
En mycket gripande och bra bok, som är svår att lägga ifrån sig, många gånger är det svårt att hålla tillbaka tårarna samt känna hat mot män. Blir också mycket chockad över att detta pågår i vårt samhälle. Fy Sverige.....och svenska män!

+++++

Då var det dags för en ny bok, ska börja med boken "Åse" av Denise Rudberg, som jag har längtat efter den. Har läst alla Denise tidgare böcker och hoppas att hon har en till på gång, så jag slipper vänta så länge mellan dem.

Åse - Rudberg, Denise - Böcker

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback