Nya tuttar...nyopererad =)

Datum: 2008-11-16 Tid: 20:06:41

Då var det dags då, något jag pratat och velat gjort sen jag var ung och dum, men äntligen tagit tag i. Glad ändå att jag väntade tills jag blev gammal och klok, kändes att det var rätt tid osv, slippa göra något när man är ung och naiv som jag sedan ev skulle ångra.
Jag har nämligen varit och opererat mina bröst, på Kosmetisk Kirurgi i Falköping, hos Stefan Modin.
Gjorde ett bröstlyft + stoppade in 400gram silikon. =)

Min kära pojkvän följde med som stöd, skulle sova med mig på kliniken tis - tor, och glad är jag för det, så nervös som jag har varit över detta ingrepp, har drömt mardrömmar, osv.
Hela tisdagen kändes jättekonstig, jag ville göra saker hela dagen för att slippa tänka på kvällen och nästkommande dag, så jag o Magnus sprang på stan två gånger, var och fikade, var och hälsade på några vänner Thomas & Elina, fick jag tankarna på annat för ett tag. Men klockan 19.15 så var det dags, in med väskan i bilen och så väntade 3mil i bil från Skövde till Falköping.
Möttes av en trevlig sköterska, Håkan tror jag att han hette, som hälsade oss välkomna, visade oss runt i byggnaden och till slut mitt rum =) min säng, där jag skulle tillbringa en del tid i =)

Jag & Magnus hade fyllt datorn med film, eftersom det troligtvis skulle bli en hel del väntan, men jag var för nervös för att kunna koncentrera mig på en film, så vi var tvugna att stänga av. Istället gick vi ut till sällskapsrummet/köket för att ta lite fika. Där satt det två nervös tjejer till =) den ena skulle byta ut sina silikonbröst till ett par mindre och den andra skulle operera näsan. Oj vad de tjattrade, de var mer nervös än vad jag var tror jag, munnen gick i ett på dem, men det får man vara en sån här gång.
Efter fikat så tyckte jag att det var sovadags, så jag hoppade in i duschen och tvättade både kropp och hår med Descutantvål, efter det kände man sig inte särskillt vacker och mysig, håret var som svinto och huden blev torr.
Och inte fick vi sova tillsammans heller, Magnus säng stog på andra sidan rummet och jag låg i en hög sjukhussäng =( men, men det är ju för bara några nätter.

Klockan 07.00 väcktes jag av sköterskan, då var det dags för mig att duscha igen. Direk efter det var det min tur att träffa läkaren, knäppa förebilder, välja storlek/form på inläggen, sedan så skulle de rita, en massa streck och linjer.
Tillbaka till rummet och ca 10 min senare som en kom en sköterska in med några lugnande tabletter och att hon snart skulle komma tillbaka och hämta mig, för att det sbart var min tur att opereras....Shit tänkte jag, är det redan min tur, har jag valt rätt nu då? Vill jag detta? Ska jag verkligen göra det här? Huvudet bara snurrade på mig, han kramas lite med Magnus sen knackade det på dörren igen, en narkossköterska kom för att hämta mig. Sa hej då till min älskling och vandrade iväg med sköterskan till ett rum där alla var klädda i mörkblått. Hoppade upp och la mig på en brits, så satte de fast mina armar medans hon och jag pratade en massa om mitt jobb som sminkös osv, fick då också prova på masken med gas i.......sedan minns jag inget mer..........................

Några timmar senare vaknare jag till lite lätt ute på uppvaket, där någon säger mitt namn, att jag ska få komma in till mitt rum, rullas med sängen utanför min dörr och går sedan några steg och kryper ner i min egna säng. Och där inne satt min älskade pojkvän och väntade på mig, men honom såg el hörde jag inte. Jag var i en bubbla, somnade om igen, och igen, och igen och igen, vaknade endast till de gånger då det kom in någon i rummet och försökte prata med mig el ge mitt några tabeletter el ge mig en spruta el något liknade. Annnars så bara sov jag, gott och länge. Men klockan 20.30 tyckte de inte att jag skulle sova längre så då kom sköterskan Håka in och visade mig lite gympa/stretch jag skulle hålla på med, för att få upp rörligheten, cirkulationen i kroppen. Trodde jag skulle dö, shit vad ont det gjorde, både i armar och bröst. Och nu kom hungern, så Magnus gick och hämtade ett glas saft, vet inte hur många glas saft jag drack, men åh så gott har det nog aldrig varit med saft som idag =) sedan så åt jag en skål med fruktyoughurt och kellogs special K. Och det var också så gott....=)
Var väl vaken i ca 1.5tim sen kom de in med den där goa sprutan igen, så slocknade jag igen, och sov gott.................
Tills klockan typ var 04.00 och jag behövde upp och kissa, ropade och väckte Magnus att jag ville ha hjälp, men det gick inte, så han ringde efter sköterskan som kom in och hjälpte mig upp, hela jag kände mig yr och snurrig, så jag fick sätta mig på sängkanten en stund innan jag kunde göra ett nytt försök att resa mig och gå tillsammans med Magnus de få stegen som behövdes för att komma till toaletten.

Morgonen där på, tor så väcktes jag åter igen kl 07.00, man får verkligen inte sova på detta ställe =( ingen sovmorgon här inte. Då var det dags att få bandage och kompresser borttagna och morgongympa =( ajaja...det gjorde så ont att röra sig, kunde knappt ta mig ur sängen. Tur att det finns sköterskor och världens underbaraste pokvän som kan hjälpa en. Idag fick jag frukost, hade tyvärr ingen vidare aptit så det blev lite youghurt och en halv smörgås och en hel del snack med de 3 andra tjejerna som satt runt bordet och som även de hade opererats under gårdagen och någon som skulle operaras idag tor.
Träffade doktorn en snabbis, han tittade på sitt verk och verkade nöjd med det han hade åstakommit =) Kändes ju skönt, sen kommer det ju att ta 2-6 mån tills det slutliga resultatet kommer att synas, så tyvärr kan jag inte säga om jag är nöjd el inte, men formen ser väldigt trevlig ut, hoppas på att svullnaden snart ska lägga sig så jag kan röra mig normalt igen, slippa sova på rygg jämt osv.
Tyvärr så väntade några timmars bilresa, ända hem till Stockholm ifrån Skövde, ca 4tim...De var jobbiga timmar, lovade Magnus att hålla mig vaken, och det var itne det lättaste kan jag säga, men stackaren var ju också trött och fick köra hela vägen. Men det gick, och hem kom vi, han fick köra rätt så sakta för i alla större kurvor och gupp så gjorde det så sjukt ont i tuttarna.
Skönt att vara hemma i sitt egna hem, men jag kommer att sakna sjukhussängen som var höj och sänkbar, de goa sprutorna mot smärtan osv.
Magnus sov på soffan i natt, det gick inte att ligga brevid mig i sängen, för så fort han rörde på sig så gjorde det så ont. Men varje gång jag skulle upp på toan el ta tabletter så var jag tvungen att ropa och väcka honom. Stackars Magnus baby, det kan inte ha varit lätt i natt, en gång när jag skulle på toan och han skulle hjälpa mig upp så gjorde det så ont så jag skrek rakt ut, hoppas ingen utav grannarna blev väckt, sen kom tårarna, fan att det ska göra så ont, ajajaj....Hoppas att det är värt all denna smärtan, tur att den är övergående i allafall......Tog några tabletter och somnade om, och då sov vi ända till klockan 10.00, så skönt så skönt. =)


Kommentarer
Postat av: Annette

Gud vad spännande :) Låter väldigt smärtsamt, men det är säkert värt det!

2008-11-16 | 20:26:33
Postat av: helena

usch, låter inge vidare gums... men de kommer bli så bra =) =) kramen

2008-11-17 | 22:57:41
Postat av: Cissi

Oj...det hade jag ingen aning om, hoppas att du blir nöjd, men det blir du såklart! Kram poå dig!

2009-01-02 | 01:12:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback