En sockerbagare här bor i staden.....

Datum: 2008-11-30 Tid: 16:18:00

Hade ställt klockan tidigt imorse, Magnus var ju tvungen att upp och ringa sina lärare, meddela att han inte kommer upp, ringa om att få pengarna tillbaka för sin outnyttjade flygbiljett och fråga vart hans bagage håller hus??? Och det var det tyvärr ingen som visste på varken arlanda el sas, det känns ju verkligen tryggt o skönt, Not! Han som har alla sina kläder, böcker, osv i den. De skulle höra av sig sa det, får väl se när det blir, vi åker ju nämligen upp till Bollnäs på ons, så det vore ju skönt att få den innan dess. I två timmar har han suttit i kö idag för att få svaret, vi vet inte vart ditt bagage är....Är inte det helt sjukt?

För att få lite annat att tänka på och släppa alla agressioner så åkte vi till Ica kvantum för att handla lite. Jag hade bestämt mig för att baka, både saffransmuffins och mörkchokladmuffins med vit chocladkross i =) Mmmm så mumsigt. Det var sjukt länge sedan jag bakade, sist jag gjorde muffins kommer jag väl ihåg i allafall, då skulle jag bjuda min vän Helena på dem, hon höll på att ha sönder en tand, stenhårda blev de =) haha, måste ha haft dem för länge i ugnen plus för mycket bakpulver kanske =) haha, så dem var det bara att slänga. Men nu ska jag göra ett nytt försök.

Recept på saffransmuffins:

200 gram smält margarin el smör
2 ägg
3 dl socker
2 påsar saffran
1½ dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

in i ugnen i ca 20 min, på 175 grader, ca 24 st blir det =)

Före:   

Och så här får man inte göra, slicka på slickepotten och ur skålen, hihi, kunde inte låta bli att smaka lite bara =)

 Har alltid min i.pod med en massa härlig musik på mig när jag är ensam i köket, allt blir så myckter roligare då.....Sjunger med i alla låtarna, så att min pojkvän Magnus blir tokig och undrar vad jag håller på med, låter väl så bra antar jag =) Haha...skömt och sido...sångerska lär man väl aldrig bli, med min sångröst. Är känd för mitt höga c =)

Efter:  

Bäst att ta med de här bakverken upp till mor o far i Bollnäs så slipper jag äta upp dem och lägga på mig en massa kilon, not good, jag som ska ner några kilon. Men det var roligt att baka, vet några där uppe i Bollnäs som kommer att bli nöjda och glada i allafall.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback