Julmarknad på Gröna Lund & i Kungsträdgården

Datum: 2008-12-20 Tid: 21:00:31
Åkte in till stan vid 12-tiden idag, strosade runt lite, köpte lite småsaker...Och åt lunch på Coffehouse by George, jag åt en ceasarsallad och Magnus åt laxspett med quinoa mm.

   

Hittade några flera julklappar, bla skor till kusinerna där hemma i Bollnäs, de är ju i åldern där skor är "viktigt" nu, de ska vara svarta stövlar, med klack på och gärna något tufft spänne. Och det var precis vad "världens bästa kusin" köpte till dem =) Sen så kunde jag inte låta bli att köpa en present till, till Magnus (kommer bild efter jul på det)....så snyggt!!! ;) Gick förbi en massa marknadsstånd på väg ner till bussen som skulle ta oss ut till Djurgården, där de sålde fudge i alla möjliga färger och smaker =) Spännande, så vi köpte en påse, vi fick plocka själva, det blev allt från vanilj, choklad, Bailys, cocos fudge, så ikväll så ska jag & Magnus ha smakprovs kväll, resten åker med till mor & far.
Tog buss 47 ut till Djurgården, till Gröna Lund, gratis inträde, och tur var väl det med tanke på hur dålig julmarknaden var....usch så tråkig. Förstår barnfamiljer att de gillar det, eftersom alla barnkaruseller var öppen, en massa lotteri/spel-stånd, men that´s it. Så vi var väl där i 15 min innan vi ledsnade och åkte in till stan igen. =(



     

 

Och där var julmarknaden toppen =) Gick i Kungsträdgården, jättemysigt =) Tittade på alla som åkte skridskor mitt på torget. Hade gärnat velat provat, men det hade väl sätt ut som Bambi på hal is, har inte stått på ett par skrillor sen jag gick i plugget.



Vi köpte oss en varsin Belgisk våffla där inne på område, jag åt en med grädde och hjortronsylt och Magnus åt en med chokladsås och grädde...Hihi....Sjätte dödsynden, Frosseri...Men åh så gott!

     



Hittade också något mycket tufft och sött till Micke & Thereses (vänner ifrån Skövde) små charmtroll...Som vi hoppas att de ska bli glada över =) Sen så blev det en slips till Magnus och jag köpte mig två egna julklappar som jag tyckte att jag var värd =) Ett par chanelörhängen i strass ;) som jag letat efter så länge, så bara dök dem upp och det stog verkligen Linda på dem, så jag var ju bara tvungen att ha ett par =) sååå läckra och sen blev det ännu ett strasshalsband att ha till julafton =)

      

Avslutade kvällen med en tvårätters middag på Helenes krog vid Mariatorget. Ett mycket trevligt ställe, med bra mat, stora portioner, trevlig personal osv.



 Min förrätt: Heta scampi i vitlök/olivolja/chili med saffransaioli

 Magnus förrätt: Toast med kallröktlax och pepparotsgrädde

 Magnus ser rätt nöjd ut med sin 300 gram medium stekta biff

 Kolla in tallrikarna ;) Hihi...

 Min varmrätt: 200 gram biff, klyftpotatis, en halv majskolv, och 4 st dippsåser

 Jag & min päroncider =) Mmmm....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback