Bakismys

Datum: 2011-10-06 Tid: 15:45:19
Sov till klockan 10.00 i morse....hur skönt och välbehövligt som helst. Min älskling verkade inte må så bra han började prata om kebabtallrik till lunch och pizza till middag ;) Någon som är bakis? ;)

Bestämde oss för att ta en tur in till stan för att handla och när vi hade gjort det så åkte vi raka vägen hem och började laga lunch. Magnus önskade soppa och våfflor i stället, vilket lät som en bättre idé till lunch tycker jag. Sedan låg vi soffan hela dagen och hela kvällen. Det var vi såååå värda!!!! Hade en riktigt gottisdag, åt och drack vad vi ville och senare mot kvällen så blev det hämtmat till middag.

Jag läste ut boken "Änglamakerskan" av Camilla Läckberg.Om boken:
Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön Valö utanför Fjällbacka. En fin påskmiddag är uppdukad i matsalen, men alla utom den ettåriga dottern Ebba är borta. Har de blivit utsatta för något brott eller försvunnit frivilligt? Gåtan har aldrig fått någon lösning. Många år senare återvänder Ebba till ön och den gamla barnkolonin där hennes pappa med hård hand drev en internatskola. Hon och maken Mårten har förlorat sin lille son, och i ett försök att övervinna sorgen och gå vidare har de bestämt sig för att rusta upp huset och öppna ett bed and breakfast.

När Erica Falck får höra om parets planer blir hon både överraskad och nyfiken. Hon har tidigare forskat en del i mysteriet med den försvunna familjen utan att hitta någon förklaring. Nu söker hon upp Ebba för att höra vad hon vet. Dessutom har hon själv en del att berätta om kvinnorna i Ebbas släkt - en historia fylld av tragiska öden och hemligheter.

Ebba och Mårten inleder sitt renoveringsarbete, men knappt har de börjat förrän de blir utsatta för ett mordbrandsförsök. Och då de några dagar senare bryter upp matsalsgolvet finner de intorkat blod under plankorna. Det tycks som om ondskan i det förflutna har hunnit ifatt dem. Under utredningen av branden börjar Patrik Hedström och hans kolleger gräva i det gamla fallet igen. Vad var det egentligen som hände Ebbas familj?

Så tyckte jag:

Äntligen, som jag har väntat på den här boken. I för sig är det alltid så med de författarna som man tycker skriver bra. Men i vanlig ordning så skriver Läckberg mycket bra, alltid lika spännande.  Man vill aldrig lägga ifrån sig den utan bara veta vad som händer på nästa sida och nästa......

+++++

Nästa bok jag ska läsa är andra boken av Johan Theorin, "Nattfåk".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback