En lugn och skön ledig dag

Datum: 2011-01-27 Tid: 10:10:20
Igår blev en riktigt slapp dag....men shit vad tråkigt det är att vara ledig en vardag när typ alla andra jobbar. Försökte göra lite nytta här hemma, plockade undan julen, lagade lite mat så vi har resten av veckan (prövade ett nytt recept igen). Jag läste även ut boken "Vyssan lull" som var grymt bra, precis som de tidigare böckerna av Carin Gerhardsen. Längtar till sommaren då hennes fjärde bok ur Hammarbyserien kommer ut, ser verkligen fram emot det.Om boken:
Hammarbypolisen i Stockholm står handfallna inför den brutala avrättningen av en filippinsk kvinna och hennes två små barn i deras lägenhet. Man hittar inga spår efter gärningsmannen och frågorna blir bara fler. Varför lever barnens svenske far isolerat, nästan utan kontakt med omvärlden? Och hur kunde kvinnan, på de små summor hon tjänade på svartstädning, ha råd med en lägenhet värd flera miljoner? Berättelsen har sin upprinnelse i någonting som hände för länge sedan, när ett ungt par en solig majdag stannar till med bilen vid en kiosk för att köpa lördagsgodis till de två små pojkar som leker i baksätet. Kriminalkommissarie Conny Sjöberg sliter hårt med utredningen med ett decimerat arbetslag. Jens Sandén lider av sviterna efter en hjärtinfarkt , Petra Westman famlar fortfarande efter identiteten på den man som våldtagit henne och kollegan Einar Eriksson är försvunnen och har inte dykt upp på jobbet. Sjöberg själv är splittrad och bestämmer sig till slut för att gå till botten med sin gåtfulla bakgrund som hans mamma vägrat tala om. En dag knackar han på dörren hemma hos sin farmor som han under hela sitt liv trott var död.

Så tyckte jag:
Detta var som sagt den tredje boken i Hammarbyserien. Den handlar bla om skuld. Älskar även denna bok, håller verkligen måttet precis som de tidigare böckerna "Pepparkakshuset" och "Mamma, pappa, barn".
Hon börjar komma upp i samma klass som Läckberg, Marklund mfl.
Vill verkligen läsa mer av henne, gärna NU!

+++++


När Älsklingen kom hem så käkade vi middag. Sedan gick han ut i garaget och målade lite taklister till gillestugan som snart börjar bli klar. Golvet blev supersnyggt, vi har ju slipat det, betsat det svart och nyss lackat det. Jag är mer än nöjd =)

Kvällen bjöd på en massa bra på tv´n, vi tittade så klart på "Halv åtta hos mig", "Sveriges mästerkock" och "Fuskbyggarna".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback