En mysig söndag

Datum: 2010-01-10 Tid: 23:29:44



Hann med allt jag skulle göra idag, tog en promenad i kylan, solade solarium i 16 min, skickade tillbaka lite kläder, åkte på Ica kvantum och handlade en massa frukt till min efterlängtade fruktsallad.
När jag kom hem satte jag mig vid datorn och fick en hel del gjort innan jag tillät mig själv att slappa framför tv´n.
Har hunnit med två filmer idag, "All about Steve" och "The secret life of bees".



Om filmen:
South Carolina 1964. Lily Owens är en 14-årig flicka som plågas av minnena av sin döda mamma. För att komma bort från sitt ensamma liv och problemfyllda relation till sin far, flyr Lily med sin vårdnadshavare och enda vän Rosaleen till en stad där hon hoppas få reda på mer om sin mammas förflutna. Där tas hon om hand av de intelligenta och självständiga systrarna Boatwright, och finner tröst i deras fascinerande värld av biodling, honung och den svarta Madonnan.

Så tyckte jag:
En helt fantastisk och underbar tårdrypar film som bara måste ses.
Grymma skådespelarinsatser av bla Queen Latifah, Dakota Fanning, Jennifer Hudson, Sophie Okonedo, Alicia Key
Den handlar mest om separerande av svarta och vita i mitten av 1900-talet. Filmen påminner lite om både"stekta gröna tomater" och "The colour purple" på det sättet att människan glädje och smärta är centralt och det utspelar sig i ungefär samma tid och att den kvinnliga styrkan hamnar mycket i centrum.

+++++




Om filmen:
Mary Horowitz är en excentrisk korsordskonstruktör som blir övertygad om att kameramannen Steve på CCN är hennes stora kärlek. Som resultat förföljer hon honom över hela landet medan han arbetar, för att övertyga honom om att de hör ihop.

Så tyckte jag:
Ganska rolig men pinsam komedi som hade sin charm då och då.
Helt ok och sevärd film.

+++


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback