En dag i Malmö

Datum: 2010-07-15 Tid: 21:38:33

Vi hade ställt klockan på strax efter 08.00 men när ingen annan i huset var vakna så stängde vi av alarmet och somnade om. Sov till strax efter 09.00 i stället, skönt var väl det efter den hemska natten.
Käkade frukost och gjorde oss i ordning för att sedan hitta på något att roa oss själva med medans Johannes och Caroline skulle iväg på sin brunch/lunch som de tydligen var tvungen att gå på. Den skulle bara ta 1.5 tim, max 2 tim sa det.

Så då passade vi på att åka till "Ilva" som är Danmarks svar på Ikea. Tvärr så hittade vi ingenting där som föll oss i smaken, men hade vi haft ett hus så hade nog det mesta fått följt med hem ;) Åkte sedan tillbaka till lägenheten och ställde bilen där så tog vi en promenad in till stan. Gick till Lilla Torg och käkade lunch på deras "steakhouse". Vi höll på flyta bort i värmen, det var ca 30 grader ute....svetten bara rann, så vi tog in en varsin cider/öl att svalka oss med innan maten kom in. Till lunch åt vi en varsin hemmagjord hamburgare med stora, goda pommes till, mums! Efter lunchen så strosade vi runt lite på stan, men ingen av oss var sugen att shoppa i värmen. Beslöt oss för att gå tillbaka till lyan, för snart borde de väl komma hem så vi kan hitta på något tillsammans?! Klockan blev 15, den blev 16 och 17.15 så kom de hem. Hela dagen är borta, den bara försvann...inte läge att hitta på något nu kanske? Och speciellt inte när gravida Caroline var trött och ville vila. Så då satte vi oss på baksidan/terassen och spelade kort i skuggan tills hon vaknade och tyckte att det var dags att börja laga mat.

Idag blev det melon och fetaostsallad, kall pastasallad och grillad kyckling och självklart det goda rosévinet. Caroline hade även bakat en rabarberpaj som vi fick till efterrätt =)

Vid 20.30 så tyckte hon att det var dags att gå in värmen och kolla på fotbollen...suck tyckte jag, jag hade gärna suttit kvar ute och njutit av kvällen med lite rosé, pratat och kanske spelat lite kort. Men alla är vi ju inte lika! Jag hade gärna gått in till stan igen, tagit någon drink på Lilla torg eller gått ner till något av alla trevliga ställen vid vattnet.
 Men efter fotbollen var det sovdags...så då gick jag och Magnus in till oss och pratade om hur vi skulle göra imorgon, söndag. Skulle vi stanna kvar och umgås med dem el ska vi dra vidare? Eftersom helgen varit mycket speciell och vi ändå inte fått så mycket tid tillsammans med dem, än ett par middagar så tänkte vi att de kanske ville vara själva, få lite egen tid tillsammans, att vi varit i vägen osv så beslutet var lätt: Vi drar till Halmstad tidigt imorgon bitti.

Sov skit i natt med, vilken hemsk värme! Varför kan inte folk ha en fläkt el ac hemma?
Jag är så glad att vi är så smarta och har det!

Bilder kommer......


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback