Filmkväll med Johan Falk

Datum: 2009-10-15 Tid: 14:28:49

Early morning.....klev upp strax innan kl 08.00 i morse för att äta frulle med Magnus mamma innan hon skulle åka hem till Skövde igen. Hon ville komma i väg i bra tid och det kan man ju förstå, det är ju ändå 4 tim i bil.
Har haft en jättemysig helg tillsammans med henne, hoppas att hon haft detsamma och att vi snart får se henne här igen.

Fick besök av farfar och hans dam på förmiddagen, de hade varit i Sthlm över helgen, så kom de förbi hem till oss och sa hej en snabbis innan de skulle åka vidare till Bollnäs igen.

Klockan 11.30 hade jag en tandblekningskund, så jag och Magnus gick ner till salongen strax efter 11.00. Hade fått nya och egna nycklar till salongen, tyvärr så fungerade inte dem så bra. Nyckeln gick i låset men det gick inte att vrida runt. Ringde till några utav mina salongkollegor, fick tyvärr inget svar hos varken dem eller hos kunde som skulle komma. Så hon fick ju inte något toppenbesked när hon dök upp, fick boka om hennes tid till på tis. Men hon verkade så rar och gullig så det verkade inte vara några problem. Sånna kunder gillar jag!

Klockan 14.05 plockade jag och Magnus upp pappa på centralen, han hade tagit bussen från Bollnäs för att sedan ta flyget från Nyköping/Skavsta till Bremmen/Tyskland. Och vi var snälla och körde honom ner dit, det tar ju bara 1 tim och 1 tim hem.
I bilen så blev jag plötsligt supertrött, jag kunder verkligen inte hålla ögonen öppna. Kände mig nästan lite yr, tur att världens gulligaste pojkvän erbjöds sig att köra vägen hem till Sthlm igen. Tokslocknade direkt, och sov riktigt djupt och skönt....kontigt att jag blev så här tycker jag, inte likt mig. Men nu i efterhand har jag fått det förklarat för mig att det beror på mina tabletter, att kroppen håller på att vänjer sig vid dem och då kan man bli plötsligt super trött, det är inget ovanligt.

Kvällen tillbringade vi i sängen, vi tittade på bla "Ensam mamma söker". Jag gillar alla tre mammorna och sen har man ju också sina favoriter bland killarna. Det ska bli spännande och se vad som händer i framtiden mellan dem osv.
Tittade även på 2 st Johan Falk filmer, National target och Leo Gaut.




Om filmen:
Johan Falk och hans kollegor på Göteborgspolisens elitstyrka GSI är mitt inne i ett tillslag av estniskt amfetamin när de plötsligt inser att de har med en mytomspunnen rysk maffialedare att göra. Få har sett honom och ännu färre vet vad han heter. Han är bara känd som ”Mr K”. Johans infiltratör i Göteborgsgängen, Frank Wagner, sänder ut budskapet att han vill göra affärer med någon som kan leverera stora mängder rent amfetamin. Och plötsligt är Frank inne i sin värsta mardröm någonsin när han inser att han håller på att infi ltrera Europas farligaste maffia, den est-ryska, bestående av f.d. KGB-officerare. Filmen är den tredje av sex i den nya serien om Johan Falk.

Så tyckte jag:
En mycket spännande och intensiv svensk polis film, Jakob Eklund och de andra skådisarna gör grymma insatser. Joel Kinnaman är en stor favorit. Johan Falk filmerna fortsätter att imponera, jag längtar redan efter nästa och nästa. Hoppas att de kommer att göra flera i framtiden än de som redan finns.

+++++



Om filmen:
Ett våldsamt krogkrig har blossat upp i Göteborg, och när en restaurangägares bil sprängs utanför en lågstadieskola har de kriminella passerat en gräns, anser GSI:s chef Patrik Agrell, speciellt eftersom han just lämnat av sina barn på samma skola. När Patriks kollega Johan Falk inser att en av krogarna som utsatts för hot ägs av en viss Leo Gaut, en gangster som Johan satte bakom lås och bom för tio år sedan återupptar han kontakten med den numera laglydige Leo för att få mer information. Det är starten på en rad hårda uppgörelser och hämndaktioner där både Johan och Leo, samt deras familjer, ställs inför svåra och obarmhärtiga beslut.

Så tyckte jag:
Grym film, men inte lika bra som de andra, kanske kan det bero på att Joel Kinnaman inte var med så mycket...? Lite småseg lite då och då, men bra handling som i alla de andra Falk filmerna. Men helt klart en sevärd och bra film.
Nu vill jag att nästa film ska komma ut...väntar förväntansfullt på den.

++++







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback