Midsommarafton 2011

Datum: 2011-07-01 Tid: 22:11:07
Då var det midsommar, dagen då allting vänder, då det blir mörkare om kvällarna osv. Vad tiden har gått fort =(

Infann mig kl 11.00 på Salong Donna, för det var där Sofia skulle få sitt hår fixat inför bröllopet. Hon var nästan helt klar när jag dök upp, så då var det bara att sätta igång.
Det kändes jättebra och hon verkade bli jättenöjd med resultatet. Hon blev så himla fin, som en midsommardröm, riktigt somrig, fräsch och snygg.

När jag var klar vid 12.00 skyndade jag mig hem för att fixa lite inför midsommarmiddagen som vi skulle ha med mor och far. Jag gjorde bla en kall laxpaj, västerbottencupcakes med rom, rödlök, creme fraiche, dill, 2 olika röror (ärt/feta-ost röra samt äppeltzatziki), melon och fetaostsallad. När jag och Magnus var klara med det mesta dök mor och far upp och satte igång med allt som de hade tagit med sig. Dukat upp ett härligt bord med en massa gott.



Min västerbottenpaj med laxröra och en västerbottenmuffin med rom, gräddfil, lök och dill, mums!



Vit chokladmousse med rabarberkompott, mums!



Magnus i väntan på att få hugga in på all den goda maten...



Jag och min rosé.....



Alla är samlade och det är dags att äta....



Som alltid när det finns en massa gott så äter man alldeles för mycket, så blir man trött och slö. Så vi bestämde oss för att ta en tur med bilen, visa Magnus lite av skog, sjöar mm som finns här i Bollnäs. (Ställen som även jag aldrig har sett fast jag bott här när jag var yngre).
När vi kom tillbaka hem efter en mysig biltur så satte vi oss i soffan och tittade på filmen "Varg - dödens drabanter" och njöt av efterrätten som Magnus och jag hade gjort, en kardemummapannacotta med rabarberkompott....Mums!



Om filmen:
Varg Veum blir tilkalt av førstebetjent Hamre til et gisseldrama på en gård utenfor Bergen. Et ektepar har blitt brutalt myrdet, og alle bevis peker mot fostersønnen, den 16 år gamle Jan Egil. Men Varg kjenner gutten fra sin tid i barnevernet, og får ikke brikkene til å stemme like godt som Hamre, selv ikke når gutten tilstår. Varg allierer seg med Cecilie, en gammel flamme i barnevernet, og oppdager at det drepte ekteparet drev en lyssky virksomhet som skaffet dem flere fiender, i en kynisk handel der unge menneskers liv står på regningen. Varg får hastverk med å løse saken, før flere uskyldige ungdommer dør.

Så tyckte jag:
Älskar denna norska serie och Varg Veum. Alla filmer med honom är alltid lika spännande och bra. Till er som inte sett dessa filmer, kan jag bara säga "Se dem!"

++++

Bilder kommer snart.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback