Bakar bröd

Datum: 2010-07-29 Tid: 18:39:44

Fortfarande sjuka här hemma =( Men för att försöka piggna till och bli bra så åkte vi till Kvantum och handlade.
När vi kom hem så ställde vi oss och bakade. Det blev en kladdig kladdkaka, scones, kavring. Allting smakade så bra! Så till middag blev det soppa och nybakat bröd med kalkon, ost och paprika...mums vad gott när man är lite halvkrasslig och matlusten inte är på topp. Kvällen tillbringade vi i sängen, jag läste medans Magnus spelade tv-spel. Innan det var sovdags hann vi även med 4 avsnitt av "Andra avenyn".



Recept på Kavring:

6 dl filmjölk
4 dl mörk sirap
2,5 msk bikarbonat
4 dl vetemjöl special
8 dl rågsikt
1 tsk salt

(Receptet räcker till 2 limpor)

 1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Smörj två avlånga brödformar (1,5 liters formar). Strö vetemjöl eller ströbröd på kanterna så att kavringen inte fastnar.

3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner filmjölk och sirap, blanda snabbt till en tjock smet. Rör med en slev eller försiktigt med en visp. Smeten blir lös och påminner om en sockerkakssmet. Tänk på att inte vispa smeten för hårt eller köra den för länge i degblandaren då den blir seg.

4. Häll upp smeten i formarna. Fyll upp till ¾ av formen för att få höga och fina kavringar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback