Söndagsmys med en massa filmtips

Datum: 2010-02-01 Tid: 18:47:04

Magnus intervju gick bra, han får inte veta för än nästa vecka om han får jobbet eller inte. Som tur är så har Magnus några tider/nätter inbokade att jobba på hemmet där han var i somras. Så att han drar in lite cash till sin hemmafru ;)

När han kom hem så lagade jag den underbara köttfärs och kål-röran som vi pt med pressad potatis och lingonsylt...Mums! Jag är helt kär i den, så himla god och bara en massa nyttigheter.

Gjorde inte så mycket mer utan när kvällen kom så tände vi en massa ljus, poppade popcorn och kröp ner i sängen och kollade på två filmer "The road" (Vägen) och "Law abiding citizen". Två mycket bra filmer....



Om filmen:
Det enda de har kvar är varandra. Världen är i stort sett död efter en klimatkollaps och av mänskligheten finns knappt någonting kvar - endast enstaka individer som inte hunnit lägga sig ner och dö än. En far och hans son går ensamma genom det ödsliga och förkolnade landskapet. Inget liv syns till och endast en svag vind kan skönjas. Kylan är bitande och snön som faller är grå. Himlen är mörk. De är på väg mot kusten trots att de inte vet vad, om någonting alls, väntar på dem där. De har ingenting kvar, förutom en kundvagn med ett fåtal tillhörigheter och en pistol att försvara sig med om de skulle bli hotade av någon av de fåtal förvildade människor vars enda mål är att överleva. Kärleken mellan far och son ställs mot en hopplöst skrämmande framtid, en framtid som skapats av människan.

Så tyckte jag:
Mycket bra film som får en att bli berörd. Grymma skådespelarinsatser utav Viggo (pappan) samt Kodi (sonen).
Se den här!

++++



Om filmen:
En mans fru och barn mördas, men mördarna undviker sina straff genom att erkänna sina brott. Han bestämmer sig att hämnas på den åklagare som arrangerade uppgörelsen med mördarna.

Så tyckte jag:
Grymt bra film, men kanske världens sämsta slut. Det var länge sen jag såg en så spännande film.
Gerard Butler är som alltid lika grym.

++++


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback