En sjukling bakar kakor

Datum: 2010-08-03 Tid: 19:38:43

Somnade vid 02.00 i natt, det brukar bli så när Magnus jobbar natt. Tur att inte jag skulle upp tidigt och jobba då hade jag inte varit pigg. Men eftersom jag inte ska jobba och är ganska sjuk just nu så njöt jag av en ritkigt lång sovmorgon. Vaknade till vid 09.00 när Magnus kom hem men somnade om när han kom och gjorde mig sällskap. Nästa gång jag tittade på klockan var den 11.30 =) hur skönt som helst. Men så fort jag har blivit frisk så får det bli ändring på detta, det går ju inte att sova bort hela dagarna. Jag längtar även efter att få börja träna igen, det är ju något jag inte gjort nu på ett par dagar pga min förkylning/halsfluss eller vad det nu är.

Igår låg jag som jag har legat det senaste dagarna, bara i sängen och läste och tittade på serier tills det var sovdags och det samma lär väl gälla idag.

Läste ut boken idag "I grunden utan skuld" av Viveca Sten, så nu ska jag leta upp en ny bok att börja läsa. Jag har ju en del att välja mellan ;)



Om boken:

Vad väcker ett sådant fruktansvärt raseri?

En mörk höstkväll försvinner en ung flicka spårlöst på Sandhamn. Kriminalinspektör Thomas Andreasson från Nackapolisen deltar i sökandet, som försvåras av stormar och regn. Efter några dygn ger polisen upp. Det antas att flickan har drunknat, att hon tagit livet av sig.

Några månader senare är Sandhamn inbäddat i snö och is. Thomas barndomsvän Nora Linde har av en slump fått reda på att hennes man varit otrogen. Förtvivlad åker hon ut till ön med sina söner för att få tänka i lugn och ro. När barnen en dag leker ute i skogen gör de ett makabert fynd.

Det är den förvunna flickan som har bragts om livet och skändats på ett fruktansvärt sätt. Varför har hon blivit utsatt för sådant raseri?

Thomas och hans kollegor har fått ytterligare ett svårt mordfall att lösa. Ledtrådarna är lika få som då de försökte utreda flickans försvinnande, och mötet med hennes föräldrar väcker minnet av då Thomas förlorade sin egen dotter. Hans före detta hustru, Pernilla, har plötsligt flyttat hem till Stockholm igen. Och medan han försöker trösta Nora som sörjer sitt havererade äktenskap börjar han undra om han och Pernilla kanske kan hitta tillbaka till varandra igen.

Så tyckte jag:
En fantastisk spännande bok från början till slut som jag sträckläste. Tycker man om Camilla Läckberg, vilket jag gör så kommer man att tycka om Viveca Sten. Mycket lättläst. Hoppas på en fortsättning, för det måste väl komma en?

+++++

När jag hade förberett lite middag till Magnus och lunch till mig själv så passade jag även på att baka lite kakor. Gjorde kolakakorna från Leila Lindholm "A piece of cake".
Dom blev supergoda....mums!

Ingredienser:
100 g smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2.25 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära (vilket kan uteslutas)

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.

3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.

4. Dela degen och rulla ut till två längder.

5. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.

6. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.

7. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback